- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mobil flották
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
Teljesen értelmetlen erről vitázni, mert amúgy sem jellemző SSD-vel szerelt asztali gép, de olyan, tutira nincs, ami kb 5+ évet állt volna raktárban . Így, mivel nem létező dologról írsz, te nyertél!
(#35663) hcl
Felesleges lenne külön gyártani mást, ha ott a WD Green, így lehet eladni csak értelmes áron, gyártói oldalról persze. Annál vacakabb nem is kell.
SLC-t akartam írni az előbb, azért van némi különbség SLC .......QLC között.
-
Sehogyan... Inkább tapasztalati úton tudom ezeket, mert azokat az apróságokat, amik totál fagyáshoz vezethetnek, nem nagyon tudod lekövetni. De szinte mindig hw hiba, szoftverhiba esetén inkább kernelpánik/kék halál szokott lenni.
Ilyen keményre fagyást legutóbb egy Marvell hálókártya drivere okozott nekem Xen kernel esetén. Minden mással ment, azzal nem. Amint forgalom volt a gép felé, megállt, mint a szög. Logokban semmi.
Az "érintkezési rövidzárlat" megint túl ritka. Pláne USB esetén. Akkor már inkább az, hogy meglököd az alaplapot a házban, amikor bedugod, és ha valamelyik fólia (vagy forrasztás az egyik BGA alatt) nem tökéletes, akkor lehet érintkezési hiba, de az is olyan, hogy ha már ilyen van, akkor más esetben is fagyna tőle...
Nyilván peterattila egy esetet írt le, de azt már neki kell észrevenni, ha gyakrabban van ilyesmi.@ablakos : 16.04 szerver van a NAS-omon, simán települt...
-
-
Frissül a tv, közben Win10-es laptopról VLC-ből megpróbáltam megnyitni a Xubuntus gép mappáit, de a VLC nem lát a mappákban semmilyen fájlt.
Ha a Win10-es gépen simán a fájlkezelőben (+total commanderben mert csatoltam betűjellel) tallózok a Xubuntus gépen, akkor ott viszont látszanak a fájlok is, akár a filmek, akár a zenék, és a VLC le is tudja játszani a filmeket, zenéket stb. ssd-ről is meg a csatolt usb-s merevlemezről is.
szerk:
Kész a tv, de még mindig nem jó, leáll network errorral. No de van totál visszaállítás gyári állapotba... ám legyen. És csoda történt: végig lejátssza a zenéket
Egyelőre minden ok, véééégre működik! Köszönöm a segítséged!! -
Köszönöm, hogy próbálsz segíteni, de sajnos nem sikerült, bár most egyszer 14 másodpercig eljutott, mire megint Network errort írt volna. A log fájlban most már nincs semmilyen hiba, nem panaszkodik semmire.
Most frissítem a tv-t, hátha, láttam más is panaszkodott arra, hogy a Thomson 43UC6306 nem igazán kezelte normálisan a dlna-t. -
Csak a plusz felhasználóimat töröltem. Alapból minden mappa tulajdonosa a t620 nevű felhasználó, és a t620 csoport. Most direkt csak az ssd-n garázdálkodok, nem is csatolt hdd-n.
Megosztottam például a /home/t620/Pictures mappát, mint képek megosztás, látja a tv a benne levő képeket, meg is nyitja őket.
Megosztottam a /home/t620/Music mappát mint zene, látja a zenéket, de ugyanúgy Network errort ír, és leáll 2-3 másodperc után a lejátszás, mint tegnap.
Amit még próbáltam: t620-at megadni felhasználónak a minidlna.conf-ban, akkor egyáltalán nem látja a gépet a tv. sudo service minidlna status akkor is aktívnak írja egyébként.
Plusz felvettem a minidlna felhasználót a t620-as csoportba, de zenét így sem játszik, csak ugyanúgy elkezdi...majd Network error és ennyi.
Tűzfal nincs bekapcsolva.
Lehet, hogy tényleg a tv lesz a hunyó... A plex-szel is sok baja volt. Még nem frissítettem rajta firmware-t majd hétvégén, hátha. Másik eszközzel nem próbáltam. -
A plex win10-en se ment normálisan. A feliratokkal nem boldogul. Laptopon mind tökéletesen időzített volt, de plexen perces csúszások lettek. Vlc streamet meg nem játszotta le a tv. A tv is lehet a probléma forrása, majd frissítem a firmwaret hátha az újabb jobb.
Van 2 felhasználom a t620, meg a minidlna, többit töröltem. Szerintem megint nem én vagyok a béna, hanem a linux, mint párszor már bebizonyosodott. Most őszintén, a root felhasználómmal miért nem megy? Az összes cucc hozzá van adva a hdd-n.
Csak addig kéne minidlna, amíg nem érkezik meg a dp-hdmi konverter, aztán nem szengedek ezzel tovább. -
Nem megy. Több felhasználóval is néztem: van a t620 nevű. Ő is a root csoport tagja, a Xubuntu telepítéskor hoztam létre. A transmission/done mappa a root csoporté:
De van egy media nevű felhasználóm is, aki szintén a root csoport tagja, azzal is próbáltam ,semmi.
Van egy másik megosztásom, ami a Xubuntu saját music mappája lenne. ( /home/t620/Music) Erre nem ír hibát, de a tv semmilyen eszközt nem lát most a benne levő pendriveon kívül... A szoftver boltos minidlna-t látta, csak az meg nem működött. De azt töröltem is.
Már újraindítottam a Xubuntut is meg a tv-t is párszor, de továbbra sem lát semmit.szerk: ha csak az audio mappát hagyom meg, akkor ok, látja a tv. Gondolom ha elhasal az egyik mappán, akkor nem is fut utána.
-
-
-
-
-
sonar
addikt
No kérem XRDP nél nem kell semmit se mókolni.
A baj az szokott lenni, hogy nem a latest verzió van a gyári tárolókban és ez a szivás forrása
[link]sudo add-apt-repository ppa:hermlnx/xrdp
sudo apt-get update
sudo apt-get install xrdpIlletve ami még szokott lenni, hogy a remmina néha a felbontást nem jól kezeli. De nekem minden problémám megszünt ha az utolsó xrdp-t használtam.
Illetve nagyon nagyon ritkán tapasztaltam olyat, hogy xrdp service-t újra kell bökni. -
WaterWave
veterán
Azt irja az elsőre hogy:
Active: active (running)Van ilyen fileom:
/etc/xrdp/startwm.shEgy start script van benne if test -r etc/profile then sorral kezd.
Tehát elvileg lefut...
Kipróbáltam egy másik laptopról is, hogy nem-e ezzel a géppel van valami, ott is kék a háttér, de olyan mintha bent lennék csak nem látom azt amit kéne.
-
Frawly
veterán
Annyira azért ismerem a Mac-et is, hogy alapból utáljam. Már az egész felületétől elfog a hányinger, használhatatlan, áttekinthetetlen dokk, nem látom normálisan milyen progik futnak, alkalmazások menüje felnyomva a tálcára, ablakkezelő gombok a másik felén. Annyira viszont nem ismerem, hogy mindenféle célterületre kapásból mac-es alkalmazásokat tudjak ajánlani, de mivel te kritizálsz engem, nyugodtan beszállhatnál segíteni, mert ezek szerint jobban értesz hozzá. Mint mondtam, nem akarok flame-be belemenni, azért sem részletezem tovább.
-
WaterWave
veterán
Felraktam mindent ahogy kérted, fel is ment...
azért a linux szerver belső ip címét és a 3389-et portforwardoltam, mert különben sose értem el.Aztán csatlakozás: dyndns:3389
Bejön a csatlakozási ablak, kék háttér alatt szürke ablak.Szürke ablakban amit látok:
login to waterwave-llinux
session: Xorg (itt jópárat le lehet választani, végigzongorzátam az összeset)
username: waterwave
jelszó: linux telepitésénél megadott jelszófogom leokézom, szürke ablak eltünik, kék háttér megmarad, és nem látok semmit csak kék hátteret. És ugy marad
-
Közben rájöttem, hogy félig meddig user error. Elindítottam a deja dup-ot, majd _ezután_ újraformáztam a mentésre kijelölt partíciót. Mivel a mentésre kijelöl eszköz UUID-ját menti el, nem találta. Pedig az én szemszögemből nézve ott volt írható módon a kijelölt partíció.
Nem lenne jobb, ha a mentési cél kiolvasásakor olvasná be az elérhető eszközöket?
Orc
No is mit mond a journalctl -xb? -
-
-
zoltanz
nagyúr
Köszi megnézem majd.
(monitor OSD menüjében nem találtam összehúzásra lehetőséget sajna)
Mivel az egész Armbian vonal sztem kiforratlan, félreraktam egy időre a dolgot, hogy ne legyen rossz szájízem ha megint előveszem. Elmegy addig gazdaságos, csendes Nas-nak 7/24-ben, média box-nak, Androd-dal egy kis netezésre. -
aelod
veterán
Köszi a segítséget
de megnéztem egy filmet és látom, hogy szépen seedel fel a kliens. Azért a linkeket lementettem
(#34569) Frawly
Köszi de két nap telepítgetés után ( win 8.1 dual bootlban linux lite-al, majd a wint újra akartam rakni és nem akar felkúszni. Próbáltam linux live telepítővel koppra formázni az ssd-t de úgy sem. Hiba üzenettel kilép a telepítés alatt. Így marad most a LL.) Elég amit tud és nem fogja annyira le a gépem mint egy normál ubuntu.
-
Frawly
veterán
Ja, akkor keverlek valakivel, elnézést. Volt itt valaki pár napja, akinek beszart a HDD-je, ilyen be/kiviteli hibákat írt (bad sector), és a kondíció is lement 7%-ra a SMART szerint, de mégis ragaszkodott hozzá, hogy megjavítja. Ezek szerint nem te voltál. Mindenesetre az I/O error mindenképp bad sectort takar.
-
-
Orgi
addikt
-
lev258
veterán
Ha nem volt világos, elnézést kérek tőled. Ezek szerint nem nagyon nézted az előzményeket.
A kollégák párbajozni kezdtek, de végül abbahagyták. Te meg pont a parazsat kezdted megpiszkálni. Így értettem az unalmast, vagy másképp, jobb lenne mindenkinek, ha ez már lezáródna. -
lev258
veterán
Már kicsit unom ezt a témát, de mégegyszer.
Arról volt szó, hogy valaki manuálisan particionált, nem automatikusan (és nem LVM-mel). Csak jeleztük neki, hogy nem kell feltétlenül szétaprózni a /-t, ha nincs konkrét célja/oka.
Ettől még mások, vagy automatikus telepítésnél, vagy éppen saját elhatározásból csinálhatnak olyan partíciókat, amilyeneket akarnak. Ezt viszont ne keverjük egy kezdőnek adott tanáccsal.
És végképp ne keverjük egy Fedora vs. Ubuntu menettel. -
Kezdő is vagyok home is vagyok
Én azokra a kezdőkre gondoltam, akik még nem írnak ilyen blogokat (egy disztróról 5 részes cikksorozat, ha nem tudná valaki).
Az előnye az hogy nincs hátránya.
Tehát előnye nincs, a hátrányáról meg esett szó. Te tudod, hogyan kontrollálhatod, a valódi kezdők viszont nem biztos.
-
Teljesen megértelek, bármit használhat kezdő is, legfeljebb saját magának célszerű particionálni, ami itt a topikokban is állandóan elhangzik.
Nem szándékosan, csak így alakult.
Még mindig adós vagy azzal, mik az előnyei, mert az nem előny, hogy a Fedora így oldja meg alapból.
-
Core2duo6600
veterán
Pingre válaszol.
A Windows > Linux a fontos, mivel egy file server, rajta a transmissionnal.
(#33795) sonar
A ping re válaszol minden.
Az ubuntu servernek fix ip címe van.A samba megosztást szeretném a Windows ról elérni az ubuntu server irányába.
A hálózaton lévő nas nál, ha beírom \\ip akkor kéri a belépési adatokat, tehát az működik.A többi Windows os gépet, na ez jó kérdés.
Most csináltam egy tesztet, és nem érem el, bár egy pár feljött a listában, de nem érem el azokat sem.A jelszavas megosztás mindenhol ki van kapcsolva.
\\ip ként próbáltam, név szerint már régóta nem megy.
-
Frawly
veterán
De tud. De a grafikus telepítő előre bekészített egyszerűsített automata funkciója csak egy olyan variációt tud, hogy ledúrja neked az egész lemezt a ‘cibe, tesz rá egy LVM-et, abban egy darab volume groupban lesz néhány logical volume és azon lesznek a fájlrendszerek. Kézzel olyan sémát csinálsz magadnak dualbootostól, amilyet akarsz, akár MBR, akár GPT, akár LVM, akár LUKS, akár RAID alapon (vagy ezek kombinációját, akár a telepítőben, akár még telepítés előtt egy másik rendszer alól előre particionálva), de itt most a teljesen laikus szintről beszélünk, akik a defaultra kattintgatnak jobb híján.
Szóval egyik disztró alatt sem probléma az LVM-es dual boot, nem csak a Fedorának a specialitása. Én is használtam ilyet Archon.
-
1 hónapja bejelentettem hibára a telepítő média grub-jának CASP-lock-al kapcsolatos hibáját. Értem én, hogy csak szépséghiba, de attól még hiba. Annyit sem mondtak rá, hogy bakfity(confirmed). Miért reagálnak ilyen lassan?
taki01
Mert dinamikus lemez?! -
Regirck
senior tag
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget, végül sikerült mindent megoldanom.
Először ezzel a parancsal újra telepítettem a synatics drivert.
sudo apt-get install --reinstall synaptic
majd
synclient HorizScrollDelta=-100
synclient VertScrollDelta=-100ezzel módosítottam a változok értékét és innentől minden tökéletes.
Sajnos a natural scrool opció mindkettő értékét módosította, így az nem volt járható út.
-
leviske
veterán
Szerintem ntfs, mert windows-al használtam eddig, de eddig nem volt megoldhatatlan gondja vele a Linux-nak. Korábban ugyanehhez a tárolóhoz kértem itt segítséget, hogy a fájlkezelő az oldalt listázott gyors music/video/docs linkekkel erre mutasson és ne a rendszer partícióra. Most pont ezt a szenvedést akartam elkerülni, így telepítéskor nem csatoltam le a gépről. Generáltam vele újat.
-
törölt tag
Egy olcsó kínai lejátszó: Dodocool DA 106
Nem, nem megoldás. Egyrészt azért nem, mert ha az ember felír több száz lemezt egy hordozóra (ez ugye ezres nagyságrendű szám), akkor ne kelljen már egyesével meghatározni a lejátszást! Ez a kőkorszak lenne. Amúgy lehet, hogy van benne ilyen funkció. Nem néztem. Még új.
De vegyünk példának egy lemezt, amin van 10 szám. A Krusader felületén szépen sorban látom, hogy 01,02,03,04...stb. Átmásolva a hordozóra pedig 05,02,07,09,...stb. Sajnos, a lejátszó eszerint játssza le, nem pedig az eredeti számsorrend szerint. Van másik (egyszerűbb lejátszóm is. Arra ugyanebben a sorrendben másol a program. Nem a lejátszóban van a probléma gyökere. Én a miértre vagyok kíváncsi, és természetesen valami megoldásra. Ez egyértelműen nem a kézzel való besorolása néhány ezer számnak.
-
Dave™
nagyúr
Annak leginkább történelmi okai vannak, az Ubi régebben is Gnome alapú volt, meg a Unity is a Gnome-on alapult részben. Számomra irreleváns hogy melyik a legelterjedtebb (egyébként a Gnome az), azt használom amelyik a legjobban megfelel az igényeimnek.
A legtöbb alkalmazás GTK alapú, bár ez ismét mellékes, lévén KDE-n is nagyon szépen bele tudnak simulni a Qt-s környezetbe. Ugyanez fordítva nem igaz, a Qt-s alkalmazások borzasztó bénán festenek GTK környezetben.
Általánosságban elmondható, hogy a Gnome (meg a GTK alkalmazások többsége) az egyszerűségre, letisztultságra fókuszál, a KDE (meg a Qt alkalmazások zöme) pedig a testre szabhatóságra, funkciókra, paraméterezhetőségre.
-
-
lev258
veterán
Azért ez nem ugyanaz. Kismilliónyi kernelüzenet van Linuxon és azoknak csak töredéke jelez valóban érzékelhető hibát. Egyszerűen itt fontos szerepet tulajdonítanak annak, hogy mindenről lehessen kapni információt, nem úgy, mint Windows-on.
Ha meg zavar, csinálj rendes bug bejelentést róla. (Nálam egyébként az egeremre, illetve annak usb-jére szokott "üzengetni" valamit, de ez nem befolyásolja a működését.) -
Szerintem a Gubuntu nem olyan régen még külön vonalon futott, nem volt hivatalos az Ubuntu csapatban, így lehet, hogy ezt a hwe frissítést nem alkalmazza, amit (#32586)-ben lev258 szaki említ. A Mint sem alkalmazza ezt, lehet, hogy totál marhaság, de amúgy gőzöm sincs, mi annak az oka, amit írsz ezekről az anomáliákról.
Az tuti, hogy a Kubuntu és a Gubuntu az azonos csomagjaiban teljesen egyezik verzióra, igaz előbbiben 300 csomaggal több van. Emiatt gondolom, hogy ez a hwe frissítés különbözősége kavar be.
Amúgy jó volt a tipp, már alvó állapotúnak jelzi a distrowatch a Gnome Ubuntut.
-
Mint-en pedig pipa kérdése, hogy frissül-e. Az utolsó link érdekes. Utólag is feketelistázhatom a kernelt? Tehát hagyom hogy frissüljön, de ha nem jön be, mert már problémás, akkor berakhatom ide? Leveszi, és visszatér az előzőleg használt verzióra? -ez nem fog visszafejleszteni semmit!
A kollégának amúgy igaza volt, csak a Mint-es fejlesztők nem egyeztettek vele.
Szép és jó a Frissítéskezelő Mint-en, én is használom, megnézem vele, hogy vannak e frissíthető csomagok.
A csomagok lock-olásának ill. hold-olásának két egyszerű módja van:
1. Synapticban zárolod a megfelelő csomagot (egyébként itt van lehetőséged visszafejleszteni downgrade is)
ez egy régebbi leírás, de a képek alapján egyértelmű, hogyan zárold a csomagot.2. Az APT használatával a hold parancs végzi el a fenti műveletet.
(ezeket természetesen Ubuntun is javaslom ugyanígy csinálni)How to Disable/Lock or Blacklist Package Updates using Apt Tool
Ez a kettő bőven elég most neked, az összes többi módszert most felejtsd el!
Aki kételkedik, annak itt egy reggeli kép arról, hogy mi az, ami frissítette volna a kernelt és mi nem:
A képen Linux Mint 18.3 Cinnamon látható frissítés előtt, jobbra a Frissítéskezelő, balra a terminal kimenete.
Ugye, hogy érdekes! -
lev258
veterán
Ha van egy 16.04-esed és frissíted, akkor idővel megkapja a 16.04.4-es számozást, egyszerűen a feltelepült frissítések után. Ekkor nem frissül a kernel újabb főverzióra (nem lesz a 4.4-ből 4.x), csak az alverziók változnak. Ha frissen telepítesz egy 16.04.4-et, akkor az viszont a frissítések mellett tartalmazza a frissebb kernelt és Xorg-ot is (konkrétan a 17.10-esét). Az első változatban csak akkor kapod meg, ha a HWE támogatást aktiválod/engedélyezed.
Egyébként, bár a gépedet nem ismerem, de a kernelből nem szedték ki a támogatását, bug-gal van dolgod valószínűleg. -
growler
őstag
Ha nem ragaszkodsz az Ubuntuhoz, akkor nézd meg hogy megfelel-e
a Mint 18.3 LTS (16.04 alapú). A 4.10.0-38-as kernellel jön le.
A frissítéskezelőjével nagyon jól kézben tarthatod hogy mi frissüljön
és mi ne. [link] [link] [link] [link]
Úgy is beállíthatod, hogy ez a kernel maradjon 2021-ig.
Csak arra ügyelj, hogy terminálból NE frissíts ! (upgrade) -
almi
senior tag
Okés, köszi!
Én ezt is elfogadom. Viszont nem szeretném, hogy mindenki hozzáférjen a DC-hez, vpn-hez, stb és véletlen is, de elállítódjon valami.. Valamit eltolnak a fejlesztők és akkor meghal a DC, a levelezés stb..De ha az úgy simán megy, hogy minden egyéb megy az egyik szerveren (DC, Fileserver, mail, vpn, apache) a másikon pedig a szoftver környezet van belőve, az úgy jó lehet sztem, nem?
-
almi
senior tag
Ez egy kis cég lesz, szóval kb. 15 ember.
A fejlesztő szervert használná kb. 3 fejlesztő + esetleg én, a domainben pedig kb. 15 gép lenne, és 15-20 user(A dolgozók userei ugye, esetleg 1-2 tech és test user.). Egyszerre VPN-en sztem nagyon max 10 ember lenne. 3-4 ember viszont külföldön lenne szinte folyamatosan(legalábbis eleinte), nekik a mail elérés és a shared drive-ok miatt lesz szükségük vpn-re. -
almi
senior tag
Áháá. Nem tudom, Eddig Windowsal foglalkoztam, ott nem volt szerencsés, hogy ha minden egy szerveren volt. Külön volt ugye Exchange, külön a DC stb. Ezért gondoltam, hogy külön külön szervert csinálok neki.
No meg azért, hogy ez a sok cucc megfér-e egymás mellett. Nem rossz mondjuk egy apache-ot futtatni a DC-men, stb?
A fejlesztőt mindenképpen külön szeretném. Van egy alkalmazás, ami élesben fut már valahol és ez egy ilyen teszt/fejlesztő környezet lenne, ahol ugyan úgy fel van configolva és telepítve a cucc, mint az eredeti.
-
almi
senior tag
Ő, biztosan így is jó, bár nem teljesen tudom, hogy hogy is kell ezt elképzelni.
Nem tudom, hogy így egy daemonon belül mik a korlátok, hogy is kell ezt pontosan elképzelni. Pl. a fejlesztő szerveren egy egész komoly configot kell felállítani. Ez mondjuk megy a daemonon belül?
Vagy ezt már a dockerrel keverem? -
Dhampir
félisten
Egy kis vacak Dell Inspiron.
Köszönöm ezt a tippet is.
(#31103) ubyegon2
Nekem ellenkező a tapasztalatom, nekem az integrált hardverű laptopokon mindig könnyebb volt mindent használni, telepíteni többéves tapasztalataim alapján. Többféle laptopon futtattam már Linuxot elsődleges rendszerként, sokat másoknak telepítettem, de eddig ez a "leg gázabb" a mostani Linux kiadások alatt. Persze kellett nekem a régebbi egyszerű üzleti gépem helyett egy "multimédiás" mindenes, ami Win alatt full supportos, csak a Linux kerneleken hánytorog, mint a partot fogott cet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Egyedi ékszerdobozka
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest