- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
lev258 #31479 üzenetére
Köszi a választ, sikerült vissza törölnöm Synaptic-al a rossz drivert. Most vissza állt a net kapcsolat az új kernelben is.
Az is majdnem bizonyos most már, hogy mégis csak a Wifi Router a ludas amit a DSL modemre raktam, habár így már lehet, hogy nem Ubuntu probléma lesz, csak valami hálózatos macera amihez értenem kellene
.
-
törölt tag
Sziasztok,
Egy olyan gondom akadt, hogy tegnap óta pár percenként eldobja az Eth kapcsolatot a gép. (Ez előtte nem volt probléma legfeljebb néhány naponta). Egyetlen újdonság, hogy egy wifi router került a DSL modemre, ami szintén működött napokig probléma nélkül.
Ami talán segíthet elizolálni, hogy Ubuntu USB -ről bootolva (1604.2LTS), teljesen jó, kábelen, és a telefonomon is megy wifivel, ahogyan várnám.
Sikerült odáig visszafejlesztenem, hogy egy régebbi (r8168) realtek eth controller driverrel teljesen kinyírtam a legfrissebb kernelben a kapcsolódást.
Most egy régebbi kernelről kapcsolódik GRUB menuből, amivel szakadozik a kapcsolat.
Tudok segíteni, hogy mi lehet a probléma?
Milyen diag reportokkal lehetne felfedni a problémát?1404LTS
Köszi szépen
-
törölt tag
Sziasztok,
Jól jönne egy kis segítség (14.04) Ubuntu/ Gedit-ből szeretném kivenni a CTRL+D sortörlés bindelést.
Találtam egy ilyen megoldást, de nem igazán sikerült pontosan recept szerűen kivennem belőle, hogy mit kellene tenni és pontosan hová, hogy működjön, illetve nem mai írás.
Ha van valakinek megoldása, hálás lennék, köszi
-
törölt tag
Sziasztok, az volna a kérdésem, hogy ismertek/tudnátok ajánlani olyan screen recorder / screencast progit ami xBrowser HTML5 video .mp4 -et ment egyből?
Kazam-ot használok egyébként, és ffmpeg-el kb ~20 féle képpen próbáltam konvertálni, de amennyire értek hozzá egyik konverzió sem játszódik le, ~kivéve Chromiumban, ahol tökéletes egyébként.
FF hibaüzi (No video with supported format and MIME type found)
Köszi
-
törölt tag
Felraktam tegnap a 13.04-et (12.10 --> upg) mert ugye muszáj volt és nem tanultam még meg, hogy ami működik ahhoz nem szabad hozzányúlni.
Nos, most annyi a hiba, hogy az 'asztal' egyáltalán nem reagál, nem listázza ki a tartalmát, és a jobbklikk menu sem jön fel, tehát nem lehet használni. Ha a fájl kezelőben oda navigálok, akkor ott van minden.
Próbáltam már pár unity reset és hasonló megoldást, de azok nem működnek.
Ma már dolgozni szeretnék, szóval nem nagyon van ingerenciám egy újabb disztró frissítéshez.
Ötlet, vagy megoldás jó volna. Köszi
-
törölt tag
válasz
randras #10045 üzenetére
Lehet, hogy windows nem engedi kihúzni a procit csuktkára egy adott hőmérséklet érték után? Én ezt tudom elképzelni leghamarabb.
Ubi néha alkot furcsaságokat, van hogy energia takarékos profilt auton átdobja 2-vel arrébb ami meg már majdnem full load nálam.
Én biosban adtam meg egy cél hőmérsékletet, most 45C de lehet, később 50C is lesz. Ez mellé minimum 62,5%-os CPU fan speed megy.
Helyedben BIOS-ban megnézném, hogy nálad mik ezek az értékek, ha meg vannak adva. Smart Fan control vagy ilyesmi a neve az opciónak.
-
törölt tag
Telepíteni szeretném a Libre Base progit USC-ből, viszont kb 10%-nál hibát dob.
"A csomagfüggőségek nem oldhatók fel"
libreoffice-base: Depends: libreoffice-core (= 1:3.6.2~rc2-0ubuntu3) de 1:3.6.2~rc2-0ubuntu4 verziót kellene telepíteni
Depends: libreoffice-base-core (= 1:3.6.2~rc2-0ubuntu3) de 1:3.6.2~rc2-0ubuntu4 verziót kellene telepíteni
Depends: libgcc1 (>= 1:4.1.1) de 1:4.7.2-2ubuntu1 verziót kellene telepíteni
Depends: libhsqldb-java (< 1.8.1~) de 1.8.0.10-13ubuntu1 verziót kellene telepíteniValaki tudja miért lehet? Ubi 12.10
-
törölt tag
válasz
#68216320 #8687 üzenetére
Hát, én jelenleg manuális indítással oldottam meg, tehát GRUB menüjéből választom minden indításnál a -25 végződésű kernelt.
Nem vagyok egy power user Ubuntu-n, viszont ezt találtam, kapott egy pipát. Elvileg csak a számokat kell átírnod.
UI: A ...-25 már nem fagy meg, tehát ha nincs külön indokod visszamenni -24-re, akkor mehet a -25.
-
törölt tag
Beírom ide is a fejleményeket, még jól jöhet valakinek visszagoldolva, hogy hány hard resetet kapott a gépem emiatt.
Ubuntu 12.10 Quantal és Intel Sandy IGP okozta random freeze/fagyás orvoslása.Ezt a 3.5.0-26 kernel hozta magával, és a frissebb 27 végződésű kernel sem javította.
Megoldás: Érdemes visszaváltani 25/24 végződésű kernelekre.
3.5.0-25 @ 99.9% hogy jó, még tesztelem.
3.5.0-24 @ 100%Mivel nekem shiftre nem minidg jön fel a GRUB (user error) ezért átírtam a konfigot, hogy a menu mindig bevárjon.
gedit /etc/default/grub
Set GRUB_HIDDEN_TIMEOUT= (semmi) így mindig látszik a menü.
GRUB_TIMEOUT=-1 Így nem lesz auto boot.végül egy update-grub paranccsal frissíthető, hogy életbe lépjenek a változtatások.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Penge_4 #8419 üzenetére
Köszönöm a választ, sajnos a TTY sem jött fel Ctrl+Alt+F1-re, a többi bill. kombinációt nem próbáltam még. A gép tényleg úgy tűnik, hogy megy rendesen csak a kép nem válaszol.
Teljesen véletlen szerű a jelenség. Megesett, hogy egy nap 1x fordult elő, aztán volt, hogy 3x egymás után kb 30perces közökkel.
szoke12
Nem, nálam a kép nem esik szét. -
törölt tag
Másnál is jöttek elő fagyási problémák ahol csak az egér kurzor mozog? Semmi reakciót nem sikerül kicsikarni, még terminált se, hogy újra indítsam a gdm-t.
Intel sandy cerka adja a grafikát, Verzió: 12.10 (3.5.0-26).
Már elég sok hard.resetet követelt, ezrek élete forog kockán, ..khm ezresek
-
törölt tag
Hello!
Kellene egy kis segítség. Általában csak az ajánlott biztonsági frissítéseket töltöm le az auto updateből. Most kaptam egy olyan üzenetet, hogy nem tud updatelni mert a boot partició megtelt. Viszont onnan nem tudok tötölni régebbi fájlokat sem.
Kellene megoldás, hogy tudjak a /boot-ban felszabadítani helyet, hogy ne reklamáljon a rendszer.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest