- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
??
"Budgie, started porting to Qt" ez a QT wiki oldalán szerepel.
+
"Budgie 10.3 is the last incarnation of the 10.x series, with only minor updates to the 10.3 releases being planned, and opening the door for development of the Qt 5-based Budgie 11." ez pedig a https://budgie-desktop.org/blog/ oldalon olvasható.Ezek alapján elég egyértelműnek tűnik.
-
-
b3Ro
senior tag
Ok, ez egyre erdekesebb. Szoval nincs eger ubuntu alatt, csak bejelentkezesnel. Most ujrainditottam a gepet, es windowsba leptem, ahol szintugy eltunt az eger. Ugy tudtam elovarazsolni, h kivettem a "tablet" reszt a dokkbol, es visszaraktam. Ezutan az eger egybol mukodott.... Ezt sajnos ubuntu alatt nem tudom megcsinalni
-
b3Ro
senior tag
Sikerult vegre. A 3 nappal ezelott telepitett ubuntu egybol elindult, miutan kikapcsoltama Secure Boot-ot. Koszonom szepen. Most mar a black screen-es temara kell rajonnom mas disztrok alatt, es utana boldogsag van
------
Mar meg az eger nem akar mukodni... Bejelentkezesnel ott a kurzor, de utana el is tunik, csak a touchscreent tudom hasznalni
-
N0zer0
senior tag
Akkor meg is van a baj, mert a Linuxok alapból nem szeretik az UEFI-t. A modern disztrók támogatják 3-as kernellel, de nem mindegyik. Lehet a Mint és az ElementaryOS nem támogatja, bár ezt olyan tudná megmondani, aki használt már UEFI-s gépet vele. Itt egy leírás, hogy hogyan lehet működésre bírni, még nem csináltam ilyet:
http://community.linuxmint.com/tutorial/view/858 -
Akkor más baj lehet az fdisk- nél. Szerintem simán felmegy a MINT, nekem is 7. éves a gépem és a 64 bites van fenn. Minden gépen más viszont érdemes kipróbálni, először a Cinnamont, ha az nem megy, akkor a MATE változatot.
Egyébként az fdisk -l csak ahhoz kell, hogy megállapítsd, melyik partíción van a rendszered! Gparteddel is meg tudod nézni vagy a gnome disks programmal is! Hagyd ki azt a lépést.
-
sudo fdisk -l - a kötőjel előtt nem ütöttél space- t, próbáld meg úgy.
sudo fdisk-l ez rossz
sudo fdisk -l ez a jóEzekre a terminalos parancsoknál nagyon oda kell figyelni!
Az általad említett disztrók helyett abszolút kezdőknek érdemes kipróbálni a Linux MINT- et, totál kezdőként én is azzal tudtam elkezdeni linuxozni.
-
Grub visszaálítása, a 2. módszer nálam szokott működni.
Új Ubuntusoknak:
Things/Tweaks to do after fresh install of Ubuntu 14.04 Trusty Tahr -
-
Gondolom UEFI-s mint az én ProBookom is. Nyomogasd az F9-et miután bekapcsoltad a gépet, majd válaszd ki a legalsó lehetőséget, az Ubuntut. Sajnos az alapértelmezettre állítás elég macerás, mert Custom-nak kézzel be kell írni a grubx64.efi fájl útvonalát, majd azt lehet előre tenni. De legalább utána már nem lesz vele sosem gond, tökre mindegy, hogy az Ubuntu vagy a Windows mit variál az NV RAM-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- EAFC 25
- Milyen routert?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Építő/felújító topik
- Airsoft
- Melyik tápegységet vegyem?
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 18/256 GB Használt, szép állapotban 3 hónap garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest