- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
os-től
Egymástól
Pont az a Docker lényege, hogy a program futtatásához szükséges összes komponenst tartalmazza. Így nem zavarodik össze az a program ami a rigófütty 1.45-re támaszkodik de egy másik már a rigófütty 1.56-ot használná, a distro-ban pedig a rigófütty 1.5 tölthető csak le. Ez sokak szemében hátrány hiszen egy komplett futtatókörnyezet akár több 10(0)MB plusz helyet foglal el a natív programmal szemben.
Persze az is jópofa dolog, hogy csak bizonyos előre megadott mappákhoz fér hozzá, ugyanakkor adott esetben ez akár hátrány is lehet.
A Docker konfiguráció/konténer mentése, frissítése sem evidencia. Plusz tanulást igényel, és sok gyakorlást.Persze lehet sorolni pro kontra érveket, de egy mezei otthoni szervernél nem látok rá túl sok indokot a használatára. Csak egy plusz réteg ami legalább annyi probléma forrása lehet, mint amennyire megoldást nyújt.
Ha már fut a minidlna, minek a Plex?
-
-
Dave™
nagyúr
-
Frawly
veterán
Igen, amiatt ír kettőt, mert a HTT miatt két magosnak látja a procit, és a magok azokon különböző frekin futhatnak, ha az egyik magot jobban terheli valami, akkor az magasabb órajelen üzemel. Persze HTT-nél az egyik mag virtuális, ezért ugyanazon a frekin fog menni, mint a fizikai 1 mag.
Nem kell még az nmon-t sem telepíteni, csak kiadod terminálban ezt a parancsot:
watch -n 1 "cat /proc/cpuinfo | grep MHz"
Én ezt raktam bele egy szkriptbe, és futtatom terminálban:
watch -n 1 "cat /proc/cpuinfo | grep MHz && sensors && free -m && uname -rom"
Erre kijelzi a frekiket, a hőmérsékleteket, a memóriafogyasztást, meg hogy melyik kernel fut. Nagyon jó ez, ha hibát kell keresni, vagy túlmelegedés okoz gondot valakinél. -
Ez alapján minden rendben van, a repok is normálisak, úgy néz ki a nyílt drivereket használja a gép, az a NV8 is Gallium 0.4 lehet.
Ezek a parancsok is jól mutatják a drivereket:sudo lshw -c video
sudo lshw -c displayconfiguration: driver=
- ha ittnouveau
van, akkor nyílt, hanvidia
, akkor a gyáriSzerintem ennél a régebbi gépnél már a nyílt driver is elegendő, nem tesz hozzá sokat a gyári.
Az a gimp PPA egyébként már másnál is okozott érdekes dolgokat, bár nem látok összefüggést, nálad miért nem volt jó a tárolóban lévő gimp amúgy?Gondolom valami hasonló leírás alapján próbáltad a gyári drivert felügyeskedni:
2 Ways to Install Nvidia Driver on Ubuntu 18.04 (GUI & Command Line)
-
Ezek az ezeréves játékok tényleg csak mókára jók, de van pár komolyabb is, gondolom.
Én lassan a MOHAA és COD gaméket próbálom ki, minap olvastam Frawly komától, hogy valamelyikkel nyomja nagyon Arch alatt, no persze az csodadisztró!
Most jut eszembe, Synaptic alatt is meg tudod nézni a csomagok telepítési helyeit, ezt teljesen külön .deb csomagból raktam fel, nem tárolós:
jobbgomb a csomag nevén és ott tulajdonságokra katt
#34725) kutga
Valami 20 évvel ezelőtti időkből nekem is rémlik ez a game.
-
Én a
locate
parancs mögé írva keresném, de van elég sok hasonló kereső parancs. Most ez jutott eszembe, azt sem tudom van-e ezekre valami standard, pedig valami szabályt olvastam anno, hogy mikor milyen programot miért oda, ahová......whereis
parancs a könyvtárakat mutatja meg alocate
meg az összes fájl helyét.ubyegon@ubymint19cv2:~$ whereis selene
selene: /usr/bin/selene /usr/share/seleneubyegon@ubymint19cv2:~$ locate selene
/home/ubyegon/.config/selene
/home/ubyegon/.config/selene/presets
/home/ubyegon/.config/selene/scripts
/home/ubyegon/.config/selene/selene.json
/home/ubyegon/.config/selene/presets/AC3 Audio (ac3).json
/home/ubyegon/.config/selene/presets/FLAC Lossless Audio (flac).json
/home/ubyegon/.config/selene/presets/MKV Video (mkv h264 mp3).json
.....
...
.. és még hosszan tovább......... -
Szerintem, ha a nyílt is jól működik, akkor nem érdemes a zárttal foglalkozni. Ezt olvasom azoktól, akik használnak ilyeneket. Zárt arra van, hogy ha a nyílt nem OK valami feladatra.
Talán kevesebb erőforrást is használ, de ebben nem vagyok tuti biztos.Egy HP8560w-re telepítettem Mint Cinnamont legutóbb és az is ugyanolyan jól működött nyílttal is, mint a zárt driverrel, persze játékot nem próbáltam vele, csak film, böngirnyó, etc....ebben a gépben volt külön nVidia kártya is, de csak egy hétig volt nálam, nem ismertem ki. Amúgy az összes gépem VGA nélküli.
-
Az a nyílt driver az nVidiánál. Ha raksz fel zárt drivert és nem rak fel átváltót hozzá, akkor ezt vagy valami hasonlót fel kell raknod
nvidia-prime-applet
. Anno valami switchero nevű volt, nem tudom az működik-e még.....ezt a YT videót is érdemes megnézni az Nvidia Optimus topológiáját elég jól szemlélteti:
-
inxi -Frxxx
terminal kimenet jó lenne, mert így a géped és a rendszer adatai tárolókkal együtt látszana.Van amúgy valami előnye a mostanival szemben?
Ha ezt így megkérdezed, akkor nem valószínű, mert működik a nyílt vagy, ami fenn van. Ezt a látóasszony tudná megmondani, meg esetleg a fenti parancs kimenete adna némi támpontot.
-
18.04....akkor nem értem, mi a gond, mert a szimulálás nekem is bionic csomagokat rak fel.
Inst libc-dev-bin (2.27-3ubuntu1 Ubuntu:18.04/bionic [amd64])
Inst libc6-dev (2.27-3ubuntu1 Ubuntu:18.04/bionic [amd64])
Inst libc6-i386 (2.27-3ubuntu1 Ubuntu:18.04/bionic [amd64])
Inst lib32gcc1 (1:8.2.0-1ubuntu2~18.04 Ubuntu:18.04/bionic-updates [amd64])
Inst nvidia-340 (340.107-0ubuntu0.18.04.1 Ubuntu:18.04/bionic-updates [amd64])
Conf libc-dev-bin (2.27-3ubuntu1 Ubuntu:18.04/bionic [amd64])
Conf libc6-dev (2.27-3ubuntu1 Ubuntu:18.04/bionic [amd64])
Conf libc6-i386 (2.27-3ubuntu1 Ubuntu:18.04/bionic [amd64])
Conf lib32gcc1 (1:8.2.0-1ubuntu2~18.04 Ubuntu:18.04/bionic-updates [amd64])
Conf nvidia-340 (340.107-0ubuntu0.18.04.1 Ubuntu:18.04/bionic-updates [amd64])Ha felrakod előbb a dkms-t?
Volt már fenn nvidia zárt driver, másik verzió?
Igaz, hogy ez Mint és nem ismerem a zárt drivereket, de alapvetően ott is hasonlóan kéne működnie ehhez.
inxi -Fxxx
kimenet volt már az idén? -
sudo apt install nvidia-340
parancs nem lenne egyszerűbb?A dkms nálam fenn van, de ha azt hiányolná, írd be azt is mögé, ezeket felrakja magával:
ubyegon@ubymint19cv2:~$ sudo apt install nvidia-340 -s
[sudo] ubyegon jelszava:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
A következő további csomagok lesznek telepítve:
lib32gcc1 libc-dev-bin libc6-dev libc6-i386 -
Ha van nálad GRUB, (nem UEFI-s a telepítés), akkor meg tudod nézni a
cat /etc/default/grub
parancs kimenetében.Szerkeszteni ezzel tudod
xed admin:///etc/default/grub
vagy
sudo nano /etc/default/grub
itt írnak pár dolgot kezdőknek:
A GRUB testreszabása
GRUB Customizer - GRUB configuration with style
Configuring GRUB 2 -
-
Szerintem a szemeddel!
Az, hogy milyen driver van fenn, már más kérdés, de a fogaskerék is hasznos lehet!
inxi -Gxxx
lspci | grep VGA
glxinfo | grep OpenGL
lspci -nnkv
dpkg --get-selections | grep vdpau
dpkg --get-selections | grep mesa
dpkg --get-selections | grep vaapi
dpkg --get-selections | grep xorg
(a grep mögé írhatsz akármit)ubyegon@ubymint19cv2:~$ dpkg --get-selections | grep akármi
ubyegon@ubymint19cv2:~$
(nem sok infót ad)Nvidiánál van valami GUI-s nvidia switcheroo program is.
-
Frawly
veterán
Ha 775-ös foglalat, és a chipset is támogatja, akkor ne P4-re cseréld a procit, hanem C2Q Q6600 körüli procira, használtan nem egy nagy pénz és klasszisokkal erősebb, 4 mag, csomó cache, 1066-1333 MHz FSB. RAM-ot is érdemes kimaxolni, ami belemegy a lapba, a DDR2 nem drága, és ilyen CPU-val meg kellő RAM-mal elég sokáig ki lehet még húzni az újabb gép vásárlásáig. Főleg, ha dobsz bele egy olcsó, 10k alatti 120-128 gigás SSD-t is.
-
Frawly
veterán
Túl kéne neki. Még akkor is, ha Intelt cserélsz AMD-re vagy fordítva. Bár nekem reszelni kellett, mikor 2. gen. Core i procis gépről átklónoztam az Archot 3. gen. Core i-s gépre, valami intel crc32-es reszelésre volt szükség az initramfs készítésekor, különben nem bootolt.
De a Linux általánosságban jól tűri a hardvercserét. Egyedül tényleg csak az lehet problémás, ha zárt GPU drivert használsz és a videókártyát cseréled ki alatta.
Ennek az az oka, hogy a linuxos driverek többsége a kernelben van, bootkor a kernel detektálja az eszközöket, és a hozzájuk való drivert tölti be automatikusan. Nincs az, mint Windowson, hogy a driver telepítve van, és külön telepíteni kell másikat, a régit pedig leszedni.
-
-
Frawly
veterán
Alapból nem sokat. Akkor nézd meg a kimenetet, amikor sokáig tart a boot. Ha nem tudod mit nézz, akkor a dmesg > kimenet.txt kiadásával terminálban mentsd el, és a kapott fájl tartalmát töltsd fel a pastebin.com-ra, ránézünk.
Valamire tuti várakozik, ki kéne deríteni mire. A systemd logban nem látszik minden. Igaz a dmesg-es kernelkimenetben sem minden, de megér egy ránézést.
-
Frawly
veterán
Ebből még mindig nem derül ki semmi. Olyan nincs, hogy önmagában a kernel gondol egyet, és megakad, meg leáll pihizni 5 percre. Valami miatt akad el, valami hardverdetektálás, DHCP szolgáltatása várás egy nem használt hálózati kártyán, nem tud valami partíciót felcsatolni, ilyesmik. Ezt kéne megnézni a kernelkimenetből: dmesg -H futtatásával.
A systemd-analyze kalap pikulát se ér.
Ezt a noresume kapcsolót nem ismerem, nem is tudtam kideríteni, hogy PONTOSAN mit csinál. Igen, a resume funkciót tiltja le, de arról nem derült ki, hogy pontosan mi a rák is az.
-
Anno én is psensort próbáltam, de még Conky-ban vannak hasonló megoldások vagy panel applet-ben. Viszont mindegyiknél lényeges, hogy először teminalban el kell végezned a detektálást! Aztán csak nyomogasd neki az y-t, míg nem végez, elméletileg így mutat helyes értéket. Ha.....
terminalban a sensors parancs lecsekkolja neked, ezt használja a psensor is.ubyegon@Mint19C:~$ sudo sensors-detect
[sudo] ubyegon jelszava:
# sensors-detect revision 6284 (2015-05-31 14:00:33 +0200)
# Board: ASUSTeK COMPUTER INC. F2A85-M
# Kernel: 4.15.0-36-generic x86_64
# Processor: AMD A10-5800K APU with Radeon(tm) HD Graphics (21/16/1)
This program will help you determine which kernel modules you need
to load to use lm_sensors most effectively. It is generally safe
and recommended to accept the default answers to all questions,
unless you know what you're doing.
Some south bridges, CPUs or memory controllers contain embedded sensors.
Do you want to scan for them? This is totally safe. (YES/no): yNéha elég sok percig eltart a detektálás, ha lassú a gép!
A végén ezt írja ki: Mindig elfelejtem ezt, rendszergazdaként le kell futtatnod ezt a parancsot, amit ír:
Monitoring programs won't work until the needed modules are
loaded. You may want to run '/etc/init.d/kmod start'
to load them. -
Most olvasom éppen, ez nem veszi figyelembe a hibernálást, bár azt nem értem alapból miért készül fel a rendszer a hibernálásra. Eszembe jutott, így lehet kikapcsolni a hibernálást, ekkor a kikapcsolási panelen meg sem jelenik a lehetőség.
Megvan!
Itt a módszer, hogyan lehet kikapcsolni a hibernálást teljesen Ubuntu/Mint-en:
Erre azért nem is gyanakodtam, mert nálam laptopon SSD-n nem vettem észre emiatt késlekedést.........bár lehet, hogy mégiscsak volt valami! No meg is nézem.....
(jó is, hogy felhoztad ezt a dolgot megint) -
No ez jó hír! A
systemd analyze
parancsot nem írtam volna még az elején?Nálam ugyanazt mutatja, mint a time-mal megtoldva!ubyegon@Mint19C:~$ systemd-analyze time
Startup finished in 6.033s (kernel) + 5.982s (userspace) = 12.015s
graphical.target reached after 3.473s in userspace
ubyegon@Mint19C:~$ systemd-analyze
Startup finished in 6.033s (kernel) + 5.982s (userspace) = 12.015s
graphical.target reached after 3.473s in userspaceErről a
noresume
opcióról még nem is hallottam vagy elkerülte a figyelmem.
Amúgy ez is ugyanazt éri el szerintem, mint amiről beszéltünk, hogy kikapcsolsz szolgáltatásokat, amiket asystemd analyze blame
mutat, bár ez egyszerűbben megoldja.Cserébe viszont lehet, hogy olyan service sem indul el, amire esetleg szükséged lehet, mert ez semmit nem vesz figyelembe boot-kor. De ezt lehet nem is fogod észrevenni.Alapvetően nem véletlen vannak ezek a services-re várakozások a kernel folyamatban, én még mindig azt mondom, célszerűbb kikapcsolni a nem szükséges szolgáltatásokat az itt leírt módon:Linux Default Services Which Are Enabled at Boot
Amúgy a resume nekem a suspend ill hibernation-t juttatja eszembe.
Vagy a swap-ot....át is húztam a fenti részt.
-
#enable or disable services
Én alapból kikapcsoltam a Mint-en a Frissítéskezelőt (rendes ember amúgy is terminalból frissíti a rendszert, amikor eszébe jut), remélem ez a két szolgáltatás azzal függ össze (főle),de ha nálam nincs galiba, te is nyugodtan kilőheted mindkettőt. Ha nem találod meg a Rendszerbeállításokban, akkor marad a terminalos kikapcs, de mivel ismerkedni, gyakorolni akarsz, így ezeket nézd át előtte, egyébként itt a kikapcsolás módja is le van írva:
How to enable or disable services?
How to Manage Systemd Services on a Linux System
How To Use Systemctl to Manage Systemd Services and Unitsitt a két lekérdezés minta kimenet:
ubyegon@Mint19C:~$ systemctl status apt-daily-upgrade.service
● apt-daily-upgrade.service - Daily apt upgrade and clean activities
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/apt-daily-upgrade.service; static; vendor preset: enabled)
Active: inactive (dead) since Wed 2018-10-03 06:08:14 CEST; 13h ago
Docs: man:apt(8)
Process: 4534 ExecStart=/usr/lib/apt/apt.systemd.daily install (code=exited, status=0/SUCCESS)
Main PID: 4534 (code=exited, status=0/SUCCESS)
okt 03 06:08:13 Mint19C systemd[1]: Starting Daily apt upgrade and clean activities...
okt 03 06:08:14 Mint19C systemd[1]: Started Daily apt upgrade and clean activities.
ubyegon@Mint19C:~$ systemctl status apt-daily.service
● apt-daily.service - Daily apt download activities
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/apt-daily.service; static; vendor preset: enabled)
Active: inactive (dead) since Wed 2018-10-03 17:09:14 CEST; 2h 8min ago
Docs: man:apt(8)
Process: 17547 ExecStart=/usr/lib/apt/apt.systemd.daily update (code=exited, status=0/SUCCESS)
Process: 17539 ExecStartPre=/usr/lib/apt/apt-helper wait-online (code=exited, status=0/SUCCESS)
Main PID: 17547 (code=exited, status=0/SUCCESS)
okt 03 17:09:13 Mint19C systemd[1]: Starting Daily apt download activities...
okt 03 17:09:14 Mint19C systemd[1]: Started Daily apt download activities.Ez sem maradhat ki, hiába Ubuntu topik:
-
Nincs gond. Ez van, ha valami service még dolgozik a boot-folyamatban, ilyenkor kicsit várj és nyomkodd újra a parancsot. Nekem minap percekig nem írta ki a bootidőt, mert épp az fstrim-et futtatta le a rendszer. A terminalban célszerű az előző parancsot a
fel
nyíllal előhívni, így csak a nyilat és azEnter
-t kell nyomogatnod, amíg ki nem dobja az ereményt.A
systemd-analyze
eredménye után már dobja asystemd-analyze blame
eredményt is.upd.
Látom csak megvan az eredmény. Valóban elég lassúnak néz ki.Az első két sorból az egyik vagy mindkettő egy ismert bug, fura, hogy még nincs kijavítva, de ezt megnézheted, mit tudnál kezdeni vele.
Azt gondolom feleslegesen kérdezem, hogy frissítetted-e a rendszert a telepítés után!?
-
kutga
félisten
Upgrade után lefutott.
7min 1.052s apt-daily-upgrade.service
2min 24.608s apt-daily.service
8.721s dev-mapper-xubuntu\x2d\x2dvg\x2droot.device
6.084s snapd.service
6.013s lvm2-monitor.service
5.825s systemd-journal-flush.service
5.806s NetworkManager.service
5.798s systemd-modules-load.service
5.546s keyboard-setup.service
4.995s ModemManager.service
4.917s accounts-daemon.service
4.627s systemd-udevd.service
4.399s plymouth-start.service
4.018s NetworkManager-wait-online.service
3.863s networkd-dispatcher.service
3.217s polkit.service
2.799s apparmor.service
2.008s thermald.service
1.800s plymouth-read-write.service
1.628s systemd-random-seed.service
1.201s rsyslog.service
1.032s alsa-restore.servi -
-
#Gufw - tűzfal
Elméletileg az Ubuntu deratívákban alapból fenn van az ufw és a GUI-s frontendje is, viszont be kell kapcsolnod! Ha nincs fenn, akkor telepíted a
sudo apt install gufw
paranccsal.Bekapcsolása egyszerű. Mezei usernek más dolga nincs ezzel.
Ellenőrizni is egyszerű, hogy aktív-e.
Annyira nem létkérdés, hogy a mostani fő disztrómnál hónapok óta most néztem meg először, be is kapcsoltam, ha már.....
Virusírtóra rá se kérdezz, nem kell. Akkor szokták használni, ha van átjárás innen Wines gépre.
-
kutga
félisten
Nincs veszteni való, kipróbálom a 64bitest. Mondjuk ahogy olvasom, a chipset és a bios is számít, ki tudja.
Tegnap egyébként felment rendben a Xubuntu, úgy hogy hagytam neki partícionálni a vinyót.
Kell valami tűzfalat telepítenem egyébként, vagy csak bedugom a hálókábelt és használhatom is?
-
1500 pénz.....gavallér voltál! Akkor viszont marad az, hogy egy másik gépben rá kell olvasni. Akár live Linux-szal is megnézheted, ha nincs rajta HDS.
smartmontols v
GSmartControl (az előbbi GUI-s frontendje)Lehet aztán veszek alá egy ssd-t.
Ez egyébként egy jó ötlet! A HDD meg jó lesz tárolásra. (nem adat, hanem virágcserép, ilyesmi....)
Az Apróról Intel 520-at keres, ha használtat akarsz, az 120 és 180 GB-os szokott lenni, ezek még gyakorlatilag megölhetetlenek.
-
Innen van az apróról egyébként, pont tegnap vettem.
Fasza....a 100/100-at akkor te mérted vagy az eladó?
(lehet, hogy kezdheted betárazni az AK-t)
250 GB-os merevlemez, használtan....ha az 100/100-as, akkor egyszerűen az inaktivitásba lett kampeca. Mondjuk 500 ft-ot kibírsz.
(csak hardveres megoldás kell, először kalapács a HDD-nek, utána jöhet az eladó, ha nincs AK-d jó más is)
-
Eléggé erre utal amit írsz, a W7 is döcögött, lehet, hogy egy kiadós telepítéstől megadta magát óvatosan. Anno régi BIOS-os gépemnél a hibás HDD-t úgy tudom a BIOS-ban beolvastatva is ki lehetett szűrni. Ott már az volt, hogy lassan találta meg vagy sehogy.....
Szóval nézz körül a BIOS-ban! -
Ebben az esetben szokták javasolni hozzáértők a
nomodeset
opció-t.Itt kicsit részletesebben írják.
Lehet, hogy csak a nomodeset is elég. [link]
Ha olyan a kezdőképernyőd, mint ez, akkor az F billentyűkkel is választani lehet az opciót.
[link]A HDD legyalulását egyébként live futtatásával is meg tudnád oldani Gparted-del.
-
Továbbá jól gondolom hogy a root lesz az elsődleges, a többi logikai?
Linuxnál nem számít, a root is elvan logikain, a swap meg ezektől függetlenül particionálja magát.
A felosztás is tök mindegy, ha csak
/root
lesz, akkor automatikusan csinál magának/home
-ot. A swap sem lényeges, mert ha nem csinálsz, a rendszer csinál swapfile-t magának.Anno egyébként a swap-or a lemez elejére javasolták.
Egyszóval, ha a telepítésnél a particionáló ablakban a 2. opciót választod, az is megfelelő:
Ha variálni akarsz, akkor az alsó opciót választod.
A fizikai memória mennyi a gépben? 2GB-tól már megfontolandó a 64bites rendszer felrakása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Torrent meghívó kunyeráló
- Gamepad
- Autós kamerák
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged