- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
aelod
veterán
Köszi a segítséget
de megnéztem egy filmet és látom, hogy szépen seedel fel a kliens. Azért a linkeket lementettem
(#34569) Frawly
Köszi de két nap telepítgetés után ( win 8.1 dual bootlban linux lite-al, majd a wint újra akartam rakni és nem akar felkúszni. Próbáltam linux live telepítővel koppra formázni az ssd-t de úgy sem. Hiba üzenettel kilép a telepítés alatt. Így marad most a LL.) Elég amit tud és nem fogja annyira le a gépem mint egy normál ubuntu.
-
aelod
veterán
Sziasztok!
Olyanban kérném a segítségetek, hogy telepítettem eygy linux lite legfrissebb disztrót és nem megy a seed torrent kliensen a deluge-on.
MIt? Hol? Merre kellene beállítanom, hogy menjen a dolog? Nagyon rookie vagyok ilyen téren szóval pls help!UPC connectboxom van ha ez segít valamit a dologban.
-
aelod
veterán
válasz
Aethelstone #13556 üzenetére
Thx!
-
aelod
veterán
Sikerült felrakni az Ubuntut.
12.04 LTS-tMost használok először Linuxot.
Lenne pár kérdésem.
Mindjárt az első, hogy ATI drivert hogyan tudok telepíteni rá?
Asus R9 270x-em van. A további illesztőprogramoknál fel is ajánl amd disoplay drivert felrakom restart de a képernyő jobb alsó sarkában ott egy AMD logóval ellátott kép, hogy unsupported hardwere.A másik pedig a hangkártya driver lenne.
Creative x-fi fatalyt1 champion drivert letöltöttem és terminalból indítható telepítő leírása van. Hol találom a terminalt, hogyan kéne ezt felrakni? -
aelod
veterán
válasz
stopperos #13526 üzenetére
Kicsit utánaolvastam a problémámnak és a leírtak alapján a vinyó a hibás. A seagate oldalán találtam egy bejegyzést arról, hogy ez a típus nem éppen a legjobb. Egyeseknek még az alaplap sem látja a meghajtót, mások meg bootolni nem tudnak róla. A bosszantó az egészben hogy a vinyó 100%. Kénytelen vagyok egy másikat beszerezni.
Az biztos, hogy egy életre lezárúltam a seagate-el való kapcsolatom. -
-
aelod
veterán
Sziasztok!
Van egy:
Gigabyte GA-790XT-USB3 lap
Corsair 1600mhz DDR3 2*2gb ram
Phenom II 1075T proci
Asus R9 270x VGARendszer. 3 merevlemezzel használom. Mind3 HDD sata II-es.
Egy Samsung 80bg-os, egy WD 2tb-os és egy seagate 80gb-os (Seagate ST380013AS).Utóbbira szeretném felrakni az UBUNTUT a 12.4.3-at.
Csináltam boot pen drive-ot megy is faján elindul a telepítő és nem látja a meghajtók között a seagate vinyómat. Csak a samut meg a WD-t. A samun van egy win 7, látja is. Én viszont külön meghajtóra szeretném felrakni amit naná, hogy nem lát.
A kipróbálás lehetőségnél pedig látja. Megnyitok rajta képeket mindent ami a lemezen van.
Formáztam low level formattal. De úgy sem látja.A segítségetek szeretném kérni mi lehet a probléma.
Itt egy BIOS beállítás a jelenlegi állapotról. Lehet csak annyi a nyűgje, hogy nem masteren van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest