Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
#16820480 #14639 üzenetére
Szívesen kiégetném a notimból, de drága mulatság volna. Az van, hogy adottság volt, amúgy meg az intrepid mellett pont nem volt gond (najó az overlay állítgatást leszámítva)
Mellesleg az előző notimban intel cucc volt, annak meg intrepid alatt eset felére a teljesítménye
-
floatr
veterán
válasz
#16820480 #14590 üzenetére
Nézd, én igazán próbálom megszeretni ezt a 4es szériát, de nem megy. Annyira szembemegy az gnome praktikumával, hogy az már ordít.
A NetworkManager nem működik rendesen, statikus IP-nél már megakad az ember. A vpn-nél valami totál bukó.
A dizájn szvsz ocsmány, amit úgy gondoltak, azt megcsinálták rendesen, a többi össze van toszigálva.
DigiKam-ot nem tudtam repo-ból installálni, mert kielégíthetetlen függősége van
Az korábbi csomagkezelőt kivágták, és beraktak a helyére egy végtelenül ostomba küllemű szoftvermanagert.
Újraindítani eddig még sosem sikerült, mert félúton elakadt, és csak egy ACPI shutdown segített neki ezen túllendülni. Így aszhatja az ember sok esetben a beállításait.
Ezzel szemben a gnome-ban pöccre megy minden -- egy dolgot leszámítva: a vpnc-plugin telepítője vagy bármi más nem pakolt fel egy d-bus jogosultságot, ami kellett volna neki a kommunikációhoz.
Hát első körben ezekkel futottam szembe. Elszomorító ez a kde-téma
-
Batman
őstag
válasz
#16820480 #14590 üzenetére
Szia,
Ha egyszerű megoldás kell akkor a zyxbackup-ot vagy az írt scriptet javaslom.
De persze ha neten keresgélsz és találsz valami jobb megoldást akkor azt linkeld be ide is , lehet még nekünk is hasznos lesz.
Ha kérdésed lenne írj nyugodtan ha tudok segítek, ha nem akkor majd bambán nézek.üdv
Baman -
Batman
őstag
válasz
#16820480 #14583 üzenetére
Szia!
Több megoldás is létezik erre, ime pár darab:
[link]
Ez egy úgymond egyszerű de nagyszerű scipt. Semmi felesleges csicsa , csak teszi a dolgát, persze az egyszerűségéből fakadóan komplexebb rendszerek backupjára nem ajánlott, és ha jól emlékszem nem tud incrementális mentéseket.[link]
Ő egy alap ubuntus csomag, őszintén még nem használtam, de szép grafikus kattingatós lehet megér egy próbát.[link]
Ő az én nagy kedvencem, több szervert is vele backup-olok. De ide lehet túlságosan bonyolult és monumentális.Vagy egyszerűen 20 perc alatt írsz egy scriptet ami ezt teszi , itt egy példa:
#!/bin/bash
#####Config Section#####
# number of separate backups
numofbck=3
# backup counter file. Use absolute path!
counter_file=/home/user/counter # modosítani kell
# e-mail address to send warnings to
email_address=email@email.com # modosítani kell
# backup location
bck_loc=/home/user/example # modosítani kell
# backup target
bck_trg=/home/user/backup # modosítani kell
####DO NOT MODIFY UNDER THIS LINE######
# if the counter_file does not exist we create one
if [ ! -f $counter_file ]; then
echo 1 > $counter_file
fi
#generating subdirs for separate backups, if they do not exist
for ((num=1; num <= numofbck ; num++))
do
mkdir -p $bck_loc/$num
done
#actual counter state
counter_act=`cat $counter_file`
#echo "act=$counter_act"
#num=$(($counter_act % $numofbck))
#echo "num=$num"
#incrementing counter state, or reset if it has reached numofbck
if [ "$counter_act" -lt "$numofbck" ]; then
echo $((counter_act + 1)) > $counter_file
else
echo 1 > $counter_file
fi
#doing the actual backup and saving the return value
rsync -rultp --delete $bck_trg $bck_loc/$counter_act > /dev/null 2>&1
ret=`echo $?`
# sending warning via e-mail if something went wrong
if [ "$ret" -ne 0 ]; then
echo "Az rsync visszateresi erteke: $ret." | mail -s "WARNING -- backup hiba" -a "From: root@email.com" $email_address # modosítani kell
fi
#make a weekly backup on sunday
mkdir -p $bck_loc/weekly
if [ `date | cut -d " " -f 1` = "Sun" ]; then
rsync -rultp --delete $bck_trg $bck_loc/weekly > /dev/null 2>&1
ret=`echo $?`
if [ "$ret" -ne 0 ]; then
echo "Az rsync visszateresi erteke: $ret." | mail -s "WARNING -- heti backup hiba" -a "From: root@email.com" $email_address # modosítani kell
fi
fi
# for explicit exit status
exit 0Értelem szerűen itt egy két dolgot változtatni kell, a rendszerhez állítva, ezeket "#modosítani kell" felirattal megjelelöltem. Ezt a scriptet cronjob-ba berakod és megy magától.
Remélem tudtam segíteni.
üdv
Batman -
PuMbA
titán
válasz
#16820480 #14583 üzenetére
"1 CDs requested on 2009-04-16. 1 CDs were approved and sent to the shipping company 10 hours ago. Please note requests usually take from 4 to 6 weeks to deliver, depending on the country of shipping. "
Hogy a fenébe küldik el ha még nem jött ki a 9.04?
Mod: Új hsz-t akartam...
-
Major Major
senior tag
válasz
#16820480 #14573 üzenetére
Gondolom még mindig a 32 bites flash megy wrapperrel, mert a 64 bitesből nem jött ki újabb február óta.
Én ezt az adobe-os alphát használtam, de a flashes oldalak egy része kilövi a böngészőt. De még így is inkább ez, mert a wrapper nekem túl lassú volt a gépemen. Nagyjából ezért fogok visszatérni a 32-es rendszerre jauntyban, annak ellenére, hogy semmi mással nem volt problémám. -
floatr
veterán
válasz
#16820480 #14554 üzenetére
Háááát kipróbáltam én is az RC-t, de nem vagyok tőle lelkes, és nem a ctrl-alt-backspace miatt.
A wifi bár elindult, vagy 10 perc szívás volt, míg sikerült rácsatlakoznia a rúterre -- gyanús h ennyiszer nem gépeltem el. A livecd-t használtam, és próbáltam beüzemelni a vpnc-t, de nem találtam sehol -- valami vicces oknál fogva még nincsen a tárolóban vszeg. A HD3470-es stuff megy ugyan az alap driverrel, de a kizárólag a jauntyhoz szállított prebéta 9.4es fglrx összef.. mossa magát. Viszont végre kéken virít a bluetooth led, kissé vakító így itt a félhomályban.
Áááááh, ezt sem kell elkapkodni, érzem...
-
stopperos
senior tag
-
-
-
-
-
-
-
-
Cinege45
tag
válasz
#16820480 #14277 üzenetére
Nna pont ilyen....-de ezt nem olvastam...bocs! de!
Most már a consolos változatot sem tudom elérni.Eddig lepakolgattam a tálcára de mivel kiléptem, ill. ujraindítottam a rendszert sehol sem találom!
Arra nem is gondolok, hogy van az asztalon egy ATI..driver.run file,
hogy hogyan fogom "életre kelteni"
Minden esetre köszi a segítséget!
Szivélyes üdvözlettel: -
mzx
senior tag
válasz
#16820480 #14151 üzenetére
hát...sajna most fagytam userváltáskor, ezert hagyom is egyelore... valszeg megtelt a lapozofile is, és idővel kivág alkalmazásokat, most meg ez ...
:/ ... de sebaj, live-cd mégse u.a., mint hdd-re telepitettrol, altalaban sem u.a.Mindenesetre valamikor kiprobalom majd.
köszi a válaszaid; perceken belul bemásolom a tegnapi , kevésbé lényeges kérdéseimet is, a megválaszlatlanokat, hátha valakinek van kedve, ideje azokra is írni ;)
Az eddigi fontosakra reagaltatok (te is), úgyhogy köszönöm szépen nektek
-
mzx
senior tag
válasz
#16820480 #14151 üzenetére
hm.... köszike, most livesession userke vok,
ugyhogy a lock screen
-értelemszeruen- nem kért jelszot,
amikor visszalépett,de most akkor fejest ugrok a masik userrel ;)
Bár dupla sebességgel megy a netem ubin, az xp alattihoz képest,
ÁMDE mivel cd-ről megy ubi, igen igen lassu minden egyéb (alkalmazások elinditása, stb.), plussz adjuk hozzá, h régi procim van...
.. szoval kis idő, mig engedi kiprobalni a konfig ;) -
mzx
senior tag
válasz
#16820480 #14149 üzenetére
igen
nagyon tecc az ubi nekem is, és szivesen feltelepiteném
(kulonos tekintettel arra, h régi procimnak nem mindegy , hogy cd-vel bajlodik, vagy hdd-vel, raadasul rendszeresen kivágja ubi a live-cd-zés alatt valamely session-ömet/abklakomat, hasznalat kozben... ),
de sajnos túl kicsi a vinyóm, az xp-re is szukségem van,
ráadásul ha lenne is ubinak elegendő hely vinyómon, akkor még mindig ott az a probléma,
hogy kezdő userként nem merem particionalni, aminek végrehajtásárol egyelore fogalmam sincs, és haladóbbak szerint kezdőként könnyű elcseszni és adatok sérulhetnének akkor ...
(egyetlen megoldásnak látom egyelőre, hogy
nagyon olcsó hasznalt 10-20 GB hdd-re vadászom , HOGY KETTŐ LEGYEN ÖSSZESEN, és akkor nincs gondom particionalasra. az új vinyóra telepiteném az ubit (meg elotte akár azon gyakorolhatnám a particionalast))
KÉRDÉSEM:
jaja, néztem a lock sreen-t is , de tanácstalan voltam.
szoval:
mely opcion belul lehet kódot rendelni a zárolt képernyőhoz?
(APROPÓ: MIT ÉRTESZ LOGIN JELSZÓ ALATT EZ ESETBEN? ugyanis live-cdzés alatt alapesetben van a
live session user, ehhez
nem tudok kodot rendelni,
de ha csinalok E MELLETT usert, ahhoz tudok. Utobbi lesz a képernyő-lock kódja is egyben? vagy máshol kell képernyő lock-hoz kódot megadnom? vagy az AKTUALIS belépett user loginkódjára gondolsz?utobbi esetben
live session ussser alatt nem fog menni) -
mzx
senior tag
válasz
#16820480 #14141 üzenetére
értem, koszi.
időközben megkiséreltem pendrive-ra, bár csak kozvetett módon.1)
Jol értelek, hogy akkor hát csak arra kell ügyelnem a kizárolag windows-ra particionalt hdd-m kapcsán, hogy hdd particiok ne séruljenek?
Ha igen, akkor ezek szerint nem kell aggodnom, mivel korabban azt is irtad: az ubutu
nem particionalja át a vinyót, megkérdezés nélkul.2)
Más jellegű kérdésem, de tovabbra is livecd-s ubi keretein belul maradva:
a)
hagytam futni bizonyos alkalmazásokat, majd
LOG OUT-oltam abból a célból,
hogy csak kódommal lehessen visszalépni.
(Előtte készitettem is USERt, hozzá kódot, és a logout-olt állapotbol korábban már léptem vissza sikeresen, és kamu kóddal nem engedett, ellenőriztem.)De ami ma tortént:
az első percekben még gépnél voltam, és várta is a login nevet a rendszer, majd ott hagyva , hadd fusson progi, és óra mulva vissszatérve
meglepve tapasztaltam, hogy időközben beléptette magát a rendszer !Hol itt a biztonság, hogy más ne férhessen gépemhez? Vagy valamit rosszul csináltam?
b)
live cd-vel boot-olva ugyebár
live session user
az alaapértelmezett.
hogyan lehet ehhez is kódot rendelni?(Az 'Edit users an groups' -on belul
csak root
szerepel (ez a live session user ?? ),
valamint azon user(ek), mely(eket) én készitettem.) -
dbius
veterán
válasz
#16820480 #14127 üzenetére
Én ha jól emlékszem 6.xx óta használtam Kubuntut egészen 8.04-ig. Addig a KDE 3.5-ös verzió volt az alap.
8.10-ben már KDE 4 van, ami merőben más, teljesen. A KDE 3-mat 100%-ig testre tudtam szabni, sokkal jobban tetszik(ett), mint bármelyik GNOME, és a szerintem szebbek, ill. ne csapjatok arcul, de számomra testközelibbek a programjai is. Több erőforrást zabál a gnome-nál, de szerintem manapság ez már nem szempont (kivéve kis gépeket).
És akkor jött a KDE 4, kb. mint egy arculcsapás, erőltetik a widgetes felületet, és (én 4.1-ig próbálgattam, 4.2-t már nem) szinte semmit nem tudtam úgy beállítani, mint a KDE 3-ban. Kb. egy hétnyi tesztelés, finomhangolás után áttértem gnome-ra, amit a mai napig nem tudok úgy szeretni és beálíltani, mint a jó öreg KDE 3-mat.
fel lehet rakni ugyan azt is a 8.10-re, de most nincs hangulatom megint elölről kezdeni mindent.
Jelenleg pedig épp ott tartok, hogy kezd elegem lenni az egészből, egyre több gondba futok, amiket ugyan részben, vagy többé kevésbé meg tudok oldani, de már kezdem unni, hogy pl. sima filmeket megnézhetek bármivel, de HD filmeket csak bizonyos beállítások mellett, bizonyos lejátszóval, mert különben szaggat (nem hardver miatt!). Sok ilyen apróság van ill. gyűlt össze, és én pedig azt szeretem(ném), ha egy bizonyos dologra nem kellene felraknom akár több programot.
-
dbius
veterán
válasz
#16820480 #14114 üzenetére
Most egy olyan problémát fogalmaztál meg, amibe én is belefutottam, tekintve hogy sok zenémnek nincs id3 tag-je, de mivel ritkán hallgatok zenét nem nagyon foglalkozom vele.
Gnome alatt (audacious-t nem próbáltam) csak a Listen nevű alkalmazással tudtam a zenéimet megjeleníteni könyvtárszerkezettel együtt, ez viszont nem játszott le valamilyen kiterjesztést (talán ape-t, már nem emlékszem).
KDE alatt Amarok-ot használtam, számomra az jött be legjobban, sajnálom is, hogy a KDE 4.2 nekem egyáltalán nem jön be, pedig megrögzött KDE-s voltam...
-
coce
csendes tag
válasz
#16820480 #13978 üzenetére
köszi a választ!nem tudom,de egyszerűen én ehhez tényleg vagy nagyon hülye vagyok(valszeg ez az igaz) vagy tényleg nehéz megcsinálni.feltettem vala madwifit amit valahol irtak,de semmi....hardware driversbe ezt irja atheros hardware access layer engedélyezve állapot:nincs hasznalatban,support for atheros 802.11 wireless lan cards engedélyezve állapot:nincs hasznalatban....hangnál meg feltettem amit mondtál, meg egyéb gstreamer pluginokat(bár volt feltelepítve), de semmi....kezdem feladni...én ehhez hülye vagyok
persze ha tudtok még valamit mondani azt nagyon köszi
-
mzx
senior tag
válasz
#16820480 #13956 üzenetére
bááár, jut eszembe, amivel egyelore megelégednék:
az ubi livecd-t használva gond nélkul hallgathatók
-a beépitett moziláján keresztul-
a böngészőről is hallgatható netrádiók?Még csak ma fogom kiprobálni ubival a netre lépést, itt kaptam már körülbeluli ötleteket, hogyan tudok rálépni netre, remelem sikerul nekem is.
-
mzx
senior tag
válasz
#16820480 #13956 üzenetére
óóó
hát ez nem jó hir :/ .... köszi a választ.
Nos, amit egy tető alá szeretnék hozni:
linux disztro kizárolag livecd-rol egyelore,
ami:- kellően népszeru ahhoz, hogy találjak hozzá magyar doksit/fórumot/topicot, és megbízhatoan mukodik úgy egészében (eddig ubi és xubi : oké)
-régi pc-n is elfogadhato sebességgel megy és elegendő számára régi konfig min minimum hardware kovetelmény (ubi belefér, pláne xubi)
- windows alatt levő mp3-jaimat lejátszhatom vele
Jó lenne ubuntu alatt megoldanom livecd-n az mp3 hallgatást , a fenti okok miatt, meg hát 1 megás ADSL-lel letolteni idő egy egész cd-nyi iso-t, ha újat választanék, aztan kiirni kis sebességgel, stb.... szoval ujabb macera lenne; egyedül a xubuntuval tenném csak meg a közeljövőben, amig
nem akarok telepiteni linux-disztrót, azaz amig csak livecd-s lmegoldást hasznalnék.Semmi megoldas ubi live alatt...
?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
#16820480 #13798 üzenetére
...és emiatt illik a letöltött csomagfile-okat egy jólszituált apt-get clean paranccsal törölni. root-ként graf felületen kb. akkor voltam benn utoljára, mikor a képernyőfelbontást állítottam be az nvidia-settings-szel. az más kérdés, hogy egy terminálablak mindig meg van nyitva root-ként... de ott nem dolgozok olyat, amit sima userként nem lehet.
-
dbius
veterán
válasz
#16820480 #13797 üzenetére
Menj a
/root
könyvtárba a fájlkezelővel, amit használni szoktál. Kapcsold be a rejtett fájlok megjelenítését is.
Most keress egy könyvtárat:
.trash
ennek a tartalmát is töröld. Elméletileg ez a root kukája...
forrás: [link]
szerk: na, akkor minden rendben
szerk2: máskor törléskor tarstsd lenyomva a shift billentyűt is. Általában a fájlkezelők ezzel a kombinációval egyből törlik és nem csak a kukába helyezik a fájlokat!
-
törölt tag
válasz
#16820480 #13797 üzenetére
na, közben megtaláltam őket
a /root/.local/share/files/Trash könyvtárba kerültek. mostmár sikerült törölni.
de az idegeimre megy ez a szemetesládás fájlkezelésnem értem miért nem lehet végérvényesen kikapcsolni, ahogy windowsban is. ha egyszer valamit törlök, akkor az legyen törölve, ne csak egyik helyről áttoszogatva a másikra.
-
hunbalu
csendes tag
válasz
#16820480 #13455 üzenetére
Sajna szerkesztettem a xorg-ot, és utána behalt az egész rendszer.
Sehogy nem tudtam bejelentkezni egyik terminálra sem (nem csak a grafikust, de a többit sem jelenítette meg a monitor).
A recovery módban visszaállítottam a xorg-ot alapra, és úgysem ment, ezért újratelepítettem az egészet.
Gyorsan letöltöttem az ajánlott frissítéseket, és láss csodát, most van hangom alapból
A 60Hz azonban még mindig stabil, shogy nem tudom módosítani, mint előbbi hozzászólásomból is kiderül. -
hunbalu
csendes tag
válasz
#16820480 #13451 üzenetére
köszi sheratan, nagyon jó ki segítség vagy te
pont ilyen egyszerű és könnyen végrehajtható utasításokra van szükségem;
rögtön az első kis módosítás megoldotta a problémát, újraindítás után már van is hangommost már csak a 60Hz-es képernyőfrissítést kellene feljebb tornázni mondjuk 100-ra, és teljesen boldog linux user lennék
-
Nkboy
senior tag
válasz
#16820480 #13421 üzenetére
Szia!
Van egy másik lehetőség is, ami Nálam működött. Nyisd meg a lsb-base-logging.sh fájlt Alt+F2 (gksu gedit /etc/lsb-base-logging.sh. Ha KDE-t használsz akkor kdesu kate /etc/lsb-base-logging.sh. Keresd meg a következő sort:
echo "[ OK ]"
Eredeti:
log_to_console log_end_msg "$@"
if [ "$COL" ] && [ -x "$TPUT" ]; then
printf "\r"
$TPUT hpa $COL
if [ "$1" -eq 0 ]; then
echo "[ OK ]"
else
printf '['
$TPUT setaf 1 # red
printf fail
$TPUT op # normal
echo ']'
fiAz echo "[ OK ]" sort módosítsd a következőre:
printf '['
$TPUT setaf 2 # green
printf OK
$TPUT op # normal
echo ']'Így kell majd kinéznie a módosítás után:
log_to_console log_end_msg "$@"
if [ "$COL" ] && [ -x "$TPUT" ]; then
printf "\r"
$TPUT hpa $COL
if [ "$1" -eq 0 ]; then
printf '['
$TPUT setaf 2 # green
printf OK
$TPUT op # normal
echo ']'
else
printf '['
$TPUT setaf 1 # red
printf fail
$TPUT op # normal
echo ']'
fiEzek után szép zöld színű lesz az OK
-
bsh
addikt
válasz
#16820480 #13394 üzenetére
először is minek színezni? jól működő rendszer esetén minden hibátlanul lefut boot során, tehát úgyis minden egyszínű lesz
hogy akarod színezni? nekem színezi asszem. legalábbis a hibákat pirosra (de nem nagyon vannak)
átnéztem az init-functions-t, és bár nem nagyon értek a szkripteléshez, de még így is ki tudtam venni, hogy mit és mikor és hogyan színez.
szerintem ugorj neki te is, hátha sikerül
csak csinálj róla egy backupot előtte
esetleg itt egy debianos módosított init-functions fájl, elvileg menni fog ubuntun is, összehasonlítottam az enyémmel, és nagyjából érthető ez is.
szerintem hasonlítsd össze ezt a fájlt a rendszereden lévővel, és a különbségeket próbáld értelmezni.a másik megoldás, ami szebb talán, ha csinálsz egy saját usplash fájlt, saját színekkel, és azt használod, a grubból a megfelelő kernelindító sorokból kiszeded a "quiet" opciót...
-
rtom
senior tag
válasz
#16820480 #12369 üzenetére
A compiz-fusion alapból települ, de állítható (Rendszer->Beállítások->Megjelenés, Vizuális Effektek fül), hogy milyen mértékű legyen az "ájkendi" (alapból a 3 beállítási lehetőségből a középsőt választja, ez rezgő ablakokat meg sikkes ablakváltásokat jelent). A compizconfig-settings-manager csomagot telepíteni kell, pl. a kocka pörgetés csak ezzel hozható elő. Részleteket lásd n0_gabor blogjában.
Aktív témák
Hirdetés
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest