Aktív témák
-
gabaly
tag
válasz
Kicker #14541 üzenetére
Szia.
Az Ubuntu.hu-n olvastam:Ezektől magyarnak kell lennie:
A frissítések letöltése (de csakis utána) után:
"Rendszer - Adminisztráció - Nyelvi támogatás
A támogatott nyelveknél pipa a magyar mellé. Majd alkalmaz."
"Alkalmazások - Kellékek - Terminál
sudo aptitude install language-pack-hu"Ezek után én is azt hittem, az egész gépet újra kell indítani, de:
"charlie
ctrl-alt-backspace, aztán akkor csak az ablakkezelo indul ujra. nem kell itt az egész rendszert ujrainditani kéremszepen"
-
törölt tag
válasz
Kicker #14539 üzenetére
konkrét változásnaplót szerintem a hivatalos honlapon biztosan találsz. a verziószám egyébként annyit jelent, hogy mikor jelent meg (9.04 = 2009 április). nincs akkora generációváltás egy-egy verzió közt, mint a vista-xp fronton. sokkal egyenletesebb a fejlesztés.
múltkor végigolvastam, hogy milyen különbségek vannak a gnome 2.24 (ez van a múlt véi Ubuntuban még) és 2.26 (ez meg a mostaniban) közt, de szerintem ebből egy átlagfelhasználó elég keveset vehet észre, főleg, ha új még az egész rendszerhez. -
stopperos
senior tag
válasz
Kicker #14532 üzenetére
Az hogy 8,10 vagy 9,04 az nem hat negatívan a teljesítményre. Én nem vettem észre legalábbis pedig a héten összesen 4 gépre pakoltam fel. 1 Ghz től 2,5 ig. A boot idő lett gyorsabb.
Ez amúgy még béta változat, a rendesre várni kell még 23áig, akkor adják ki véglegesen
A visual fox pro-s eredményeid meg érdekelnek majd, mert én egy olyan program miatt nem mertem egy gépet átütni. -
Kicker
őstag
válasz
Kicker #14519 üzenetére
Na kis szöszmötölés után áttértem az xp style-re, és utána megvilágosodtam egy csapásra, nagyon jó a támogatása, meglepően, csomó mindent felajánl stb, a java is feltelepült. Szóval tetszik!
Elvileg alapból benn van dvd író program (a legutóbbi 8.10-est töltöttem le). Majd tesztelek mindent sorjában.
Köszi a tippeket mégegyszer!
-
rtom
senior tag
válasz
Kicker #14513 üzenetére
Pár link a "úgy nézzen ki az Ubuntu mint a windows-om" témára:
és ha másra fájna a fogad:
minden ami gnome
gnome-art
debian-art
esetleg deviant-art -
Vladi
nagyúr
válasz
Kicker #14513 üzenetére
Szia!
Linuxon a telepítést tárolókból oldjuk meg, és elsősorban onnan. Itt olvashatsz erről a módszerről.
Magyar nyelv, java is ide sorolandó.
Mivel most új operációs rendszeren vagy, ezért új programokat érdemes használnod. Szóval mondj búcsút foxit readernek.
Van helyette Document Viewer, ami szerintem már fel is van telepítve.
A wines programokat (.exe) nem tudod csak úgy feltelepíteni. Alapból nem futnak a wines programok. Helyette ismerd meg a Linuxos programokat!
fájlkezelő: gnome-commander, mc, krusader. Majd mondanak még
Írás: k3b, braderoFelület meg: megint csak magamat tudom ismételni: épp most csöppentél bele egy teljesen más, új szoftveres világba. Hosszú mély sóhaj közepette mondj búcsút a régi szoftvereidnek, szokásaidnak, felületeidnek és öleld kebledre ezt az érdekes újat...
Ó de milyen romatnikus hangulatban vagyok. Majd elmúlik egy hét múlva... Jön az új ubuntu, meg az új újonc hullám.
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Xiaomi Mi 11i 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest