- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
dbius
veterán
Windows alatt Windows Media Player Classic van, amit maga a K-lite codec pack húzott fel maga mellé. Röccenés nélkül visz mindent.
mplayer parancssorból indítva viszi röccenés nélkül, érdekes ez, nagyon. (hozzá kell tennem, hogy amióta írtam, felraktam az ffmpeg legújabb verzióját, de gui alatt minden ugyanúgy van, mint előtte
)
MPlayer SVN-r28403-4.3.2 (C) 2000-2009 MPlayer Team
CPU: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ (Family: 15, Model: 35, Stepping: 2)
mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory
Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.
Playing /media/samu_2/filmek/avi/HD FILMEK/Punisher.War.Zone.1080p.BluRay.x264-SECTOR7/s7-punisher.warzone.1080p-x264.mkv.
[mkv] Track ID 1: video (V_MPEG4/ISO/AVC), -vid 0
[mkv] Track ID 2: audio (A_DTS), -aid 0, -alang und
[mkv] Will play video track 1.
Matroska file format detected.
VIDEO: [avc1] 1920x800 24bpp 23.976 fps 0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
SUB: Detected subtitle file format: subviewer
SUB: Read 871 subtitles.
SUB: Adjusted 184 subtitle(s).
SUB: Added subtitle file (1): /media/samu_2/filmek/avi/HD FILMEK/Punisher.War.Zone.1080p.BluRay.x264-SECTOR7/s7-punisher.warzone.1080p-x264.srt
==========================================================================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
Opening audio decoder: [libdca] DTS decoding with libdca
Stream with high frequencies VQ coding
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 1536.0 kbit/100.00% (ratio: 192000->192000)
Selected audio codec: [dts] afm: libdca (DTS-libdca)
AO: [alsa] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
VDec: vo config request - 1920 x 800 (preferred colorspace: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 2.40:1 - prescaling to correct movie aspect. -
sh4d0w
félisten
Ubuntu OpenBox-szal, csak már előre be van állítva.
-
adalbert1
veterán
Kösz.
Akkor most xubuntu vagy crunchbang legyen?
Mindenesetre a crunchbang-et már írom kifele, így legalább live cd-ként kipróbálom.Esetleg abiword és gnumeric kettős?
És ezek mennyire ütnek el az open office-tól? Ugyanis csak wines office-t használtak eddig a felhasználók, szvsz az open office-szal is lesz egy kis idő amíg megbarátkoznak.
CPT.Pirk : köszi neked is.
Szerintem megpróbálom valamelyik lightos ubuntut első körben... Nos, mivel eléggé láma vagyok linuxhoz, így az a kérdésem lenne hogy ablakkezelőt telepítésnél választod ki, hogy melyik települjön?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez csak elméleti szinten érdekelt mert pl. Wine gyönyörűen vitte ApexDC++ progit, tudom van linuxos dc is, de nekem fontos a lua script lehetőség, meg pl. Total Annihilation: Spring Project linuxos verziója nem igen települ, mert valamit elrontottak, de a wines verzió hiba nélkül fut, stb... Szal pár berögződött dologra mindenképpen jó lenne.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hmmm, eszembe sem jutott, hogy
sudo apt-get install screenlets
Egyből felrakja, aztán csak meg kell mutatni a tar.gz fájlt ennek a screenlets cuccnak, és már működik is, pár kattintás után már a havi adatforgalmat is méri.
Egyébként nagyon hasznos dolgokat lehet kitenni vele az asztalra.
-
vizimi
tag
Nem jött össze, a következő az üzenet:
Starting Common Unix Printing System: cupsd cupsd: Child exited with status 1!
[fail]
vizimi@vizimi-desktop:~$A Rendszer - Adminisztráció - szolgáltatásoknál a cups nem található, már kerestem ott korábban. Synaptic segítségével újra is telepítettem
-
hunbalu
csendes tag
Már ismerkedem vele egy hete, mert igazából már múlt héten telepítettem az Ubuntut, és azóta már éjszakákat átolvasgattam, hogy a frissítést és a hangot hogyan tudnám előcsalogatni. Egyébként már nagyon sok apróságot felraktam, és sztem nagyon jó ez a csomagkezelős módszer
Most majd próbálkozom tovább, hátha én is eljutok odáig, hogy 100Hz-es frissítéssel fusson a monitorom. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Végre összeállt a gép nagyszülőknél!
Tettem be egy 1Ghz-es P3-at, kernel sorba beírtam a "profile" -t, meg talán readahead is működik a háttérben a logoutos leírás alapján, de az gnome-os, ez itt meg lxde, de a dolgok végeredménye kellemesen gyors rendszer lett a P3 lehetőségeihez képest.
Tettem be a gépbe a TNT2 kártyát, meg beírtam az otthoni P3-al összehozott xorg.conf-ot, így VÉGRE VAN 1024*768, ellenben hiába van nv driver kiválasztva, valami gondja van:
papa@papa-desktop:~$ glxinfo
name of display: :0.0
X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
Major opcode of failed request: 143 (GLX)
Minor opcode of failed request: 14 (X_GLXGetVisualConfigs)
Serial number of failed request: 9
Current serial number in output stream: 9
Locking assertion failure. Backtrace:
#0 /usr/lib/libxcb-xlib.so.0 [0xb764e7c7]
#1 /usr/lib/libxcb-xlib.so.0(xcb_xlib_lock+0x2e) [0xb764e96e]
#2 /usr/lib/libX11.so.6 [0xb7df9619]
#3 /usr/lib/libX11.so.6(XESetCloseDisplay+0x44) [0xb7ddb294]
#4 /usr/lib/libGL.so.1 [0xb805bbc9]
#5 /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6(exit+0x89) [0xb7ed5d69]
#6 /usr/lib/libX11.so.6 [0xb7df1d4e]
#7 /usr/lib/libX11.so.6(_XError+0x109) [0xb7df1ef9]
#8 /usr/lib/libX11.so.6(_XReply+0x22e) [0xb7dfa46e]
#9 /usr/lib/libGL.so.1 [0xb805ae26]nv karival csak a 3D nem megy, SIS-est próbáltam, ott ugyanez a hiba volt mint amit másoltam, de scrollozáskor látszott, hogy nem használ vga-t, az nv karival meg igen.
Ami még kis problémám, az a fényképek nyomtatása, fényképezőből származó 21xy*21xy méretű (2mb) kép, amit a képnézegető átméretez A4 komplett méretére, annak a nyomtatása hosszú perceket vesz igénybe, mikor kiadom a másolás parancsot 2-3 másodpercig dolgozik a proci, aztán 2-6 percig semmi sem történik, majd aztán elkezd dolgozni a proci maxon néhány percig, ekkor jelenik meg a nyomtató ikonja a tálcán, és kezd el nyomtatni a nyomtató.
Ellenben pll. weblapok, szöveg nyomtatása szinte azonnal elindul. Ez így normális?
Jah és tintamennyíség ellenőrzésére van valami lehetőség? Csak drivert találtam hozzá, kieg programot nem. (canon pixma ip1800)Valamint jó lenne még egy internet forgalom monitorozó progi az 1G-s korlát miatt...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Gnome-al jó volt, de hogy jutok vissza gnome alá? 1 tippem lenne az, hogy csomagkezelőben újra kell telepíteni gnome-ot, vagy eltávolítani lxde-t, na de ekkor betűmérettel ezt az életben nem tudom végrehajtani...
A kis gépen ez lett a xorg: - tökéletesen működik, 1024*768@85Hz-ig, ez fölött már szerintem a videokártyáim nem bírják. Most Savage4, a kupacból ezt találtam leggyorsabbnak, a Voodoo3 3000-em csúnyán leszerepelt.
Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "savage"
EndSection
Section "Monitor"
Identifier "Fujitsu TE772B"
Vendorname "Fujitsu"
Modelname "Fujitsu TE772B"
HorizSync 30-70
VertRefresh 50-150
Modeline "1024x768" 124.84 1024 1088 1240 1528 768 768 771 817
Modeline "1024x768" 115.13 1024 1088 1232 1488 768 768 771 814
Modeline "1024x768" 105.80 1024 1080 1208 1448 768 768 771 811
Modeline "1024x768" 97.41 1024 1072 1192 1416 768 768 771 809
Modeline "1024x768" 89.32 1024 1072 1184 1384 768 768 770 806
Modeline "1024x768" 81.55 1024 1064 1168 1352 768 768 770 804
Modeline "1024x768" 74.10 1024 1064 1152 1320 768 768 770 801
Modeline "1024x768" 67.32 1024 1064 1144 1296 768 768 770 799
Modeline "1024x768" 60.80 1024 1056 1128 1272 768 768 770 796
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Fujitsu TE772B"
Device "Videocard0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "1024x768" "800x600" "640x480" "320x240"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSection -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Oké, de telepítés nélkül hogy jutok el oda, hogy bármi programot tudjak indítani? A terminálnak pl. az a sora ami alapból van, az két részletben féér ki a képernyőre, stb... Szóval valszeg telepítenem kellene megint az alternate-et, gnome alatt használni azt a progidat, aztán lxde-t felrakni, és imádkozni...
Amúgy tényleg jó az lxde, kis P3-on 90Mb körül eszik a ramból csak, gnoma-al ugyanez 160-180Mb volt a rendelkezésre álló 384-ből.
-
Vladi
nagyúr
Próbáld ki az
lxappearance
programot. Azzal elvileg tudod állítani a betűk méretét és típusát. Hátha az a nyűgje.
Amúgy egész jó kis ablakozó. Tényleg gyors és van hozzá pár hasznos program.mod: De lehet az x beállítása még mindig nem az igazi. Felbontást már pengén tudsz beállítani, most jönnek a fontok.
off: jó kis fedora: azt mondja most nekem: 200 mega frissítés, csak úgy.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ezt akkor kapom, ha akármit csinálok. Minden menü és szöveg ekkora betűkkel jelenik meg, egy csomó dologból meg csak kockácskák látszanak... No de nem csak lxde sajátossága, még Gnome-ban is van ilyen, a bejelntkező ablaknál ahová beírom a nevet meg a kódot, na ott is ekkora betük vannak, csak a "felület" mögött vannak, így csak milliméterek látszódnak a betűkből amire rálát a beviteli mező. Szóval valami alapértelmezés lehet itt rossz nálam.
-
rollins
őstag
Ez a network manager szerintem is használhatatlan, max. nézegetésre jó.
Fedora grafikus hálózati beállítója ennél ezerszer jobb (system-config-network)
Tegnap akartam eth0 -nak fix címet állatani, hogy gyorsabban kapcsolódjon a ppp0-val, ne az avahi-daemon szüljön neki címet, mert kinő a szakállam. Na szóval network manager állítom hogy eth0 fix címre, ne barangoló módban legyen, de képtelen rá. Ha /etc/network/interfaces -be állítom iface eth0 inet static, adress ..stb, akkor jó.
De még az adsl-t se tudta beállítani, az meg csak pppoeconf--fal ment. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Holnap megpróbálom.
Másik disztró? Feltettem itthoni gépemre suse v. debian-t, em emlékszem, lényeg h. suliban az alaat tanultunk programozni c-ben, és nagyon kényelmes volt a használata, erre felraktam, megszokott kde 3.5 helyett kde 4, ami még inkább baj, az a betűméretek kérdése volt, olyan apró betűk voltak, hogy nem lehetett elolvasni, betűméret növelés sem segített, úgyhogy feladtam a dolgot, maradtam idehaza ubuntunál. Az alternate verzió végre még elindulni is hajlandó a főgépen...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hogyan pingeljem meg a routert? Meg most nem kell netet beállítani, mert router magától bejelentkezik digihez. A gondom az, hogy még a routert sem látom, mert próbál kapcsolódni, aztán kiírja, hogy nincs kapcsolat. Vagy milyen egyéb módon lehet itt még hálózatot beállítani? Egyszerű dhcp-s router...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez lett:
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82815 815 Chipset Host Bridge and Memory Controller Hub (rev 02)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82815 815 Chipset AGP Bridge (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev 01)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801BA ISA Bridge (LPC) (rev 01)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801BA IDE U100 Controller (rev 01)
00:1f.2 USB Controller: Intel Corporation 82801BA/BAM USB Controller #1 (rev 01)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801BA/BAM SMBus Controller (rev 01)
00:1f.4 USB Controller: Intel Corporation 82801BA/BAM USB Controller #1 (rev 01)
00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801BA/BAM AC'97 Audio Controller (rev 01)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV5M64 [RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro] (rev 15)
02:08.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82801BA/BAM/CA/CAM Ethernet Controller (rev 01)Csupasz routerrel sem tud összekapcsolódni egyik hálókarival sem.
-
-
zed01
őstag
Már azon kiakadtak hogy néhányszor szóba hoztam a linuxot és összehasonlítottam a két operációs rendszer biztonságát. Volt itt minden vamzerkodás a modiknak, összebeszélve nekem támadás verbálisan, személyeskedés, amit csak el tudsz képzelni. Hagyom őket a p...ba, nem ér annyit.
-
Major Major
senior tag
próbáltam rávezetni az xrandr használatára, mert hogy azzal is be lehet állítani a felbontást, xorg.conf szerkesztés előtt/nélkül
de ha már a CCC megoldotta, akkor mindegy
CPT.Pirk: milyen kimenet volt rákötve a TV-re?
Xmodule: milyen eljárással teszed fel a linuxot a pendrivera?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Haladok, zsákutcában!
Szóval sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg beírva, első kérdése az, hogy használja-e a valami kernel buffert viodeo célra, először igen-t válaszottam, aztán csak a billentyűzetkiosztásra kérdezett rá, majd bezárult. Újraindulás után LOW-Graf mód, a monitorra meg azt írta, hogy ugyan érzékel eszközt, de nem tud hozzá használható konfigurációt. Low módban elindítottam, érdekes módon megmaradt a driver, és volt direct rendering, persze monitorral semmi... Ekkor visszaírtam az nv driveres sorokat xorg.conf-ba, majd megint a dpkg-s parancs, most a nem-et választottam, utána kérdések a billentyűzetről, és semmi más, nem módosított a xorg.conf-on.
---------------------------
Próbáltam ismét telepíteni a rendszert HD4670-es karival, most egy LcdTV van rákötve monitorként, a telepítés háttérképe illeszkedik a monitorhoz, de az ablakok 4x akkorák mint lenniük kellene, így nem tudok semmit csinálni. F4-es low módban telepítés dettó, semmi eltérés. XP és Vista is feltelepült tegnap normális felbontással.
-
-
-
Xmodule
őstag
OMG. Hazajöttem mondom de hideg van a szobámban (20 fok) a szokásos 28 helyett. Gépet bekapcsolom Ubuntu bootol 1-2 mp ig majd lekapcs. Na mondom ez mi volt. Akkor újra. Megint Ubuntu bootol 4-5mp majd leáll. Hoppá. Na megint bekapcs. Bebootol ubuntu beirom username/pass majd Ubuntu leállító képernyő és gép leáll.Komolyan mondom hogy 4x kellet elinditani a gépet, hogy felálljon a rendszer. Ez most mi? Vagy elfelejtettem ilyen hidegben kihuzni a szivatót?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Pl. beteszek egy nV videokarit, akkor minek kellene történnie? 800*600-ban indul a gép, és annyi? Milyen módon kellene bekapcsolódnia a nyílt drivernak? Pl. 8.04.1 esetébenn beraktam a karit, és rögtön jelzett, hogy zárt eszközmeghajtó elérhető.
Szóval az open drivert úgy kapcsolom be, ha a xorg.conf fájlba beszerkesztem ezt?
Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "vesa"Ez a vesa ha működik, lehetővé fogja tenni, hogy 1024-re kapcsoljak végre?
-
VaZso
senior tag
Ő... ennek melyik részét írtad nekem?
Tisztában vagyok a path jelentésével és a programok indítási szisztémájával.
Csupán azt nem tudom, jellemzően hol állítgatja be azt a rendszer.
+ jogosultságokkal sincs bajomAzt látom, hogy root esetén be vannak állítva ezek az útvonalak az általad írt .bashrc-ben, user esetén viszont ennyi van (ezen a gépen nincs gondom):
PATH=$PATH:$HOME/bin
export PATHMost nem tudom, mi a helyzet azon a gépen, amelyiken nincs minden rendben. Nagyon nem is érdekelt, csak eszembe jutott. Lehet, hogy más könyvtárba pakoltak néhány dolgot, ezért nem találja. Már nem emlékszem, milyen útvonalon értem el a programot, sőt már azt sem tudom, mi volt az... Majd megnézem, legfeljebb hozzáírom a user profile-féle path-hoz.
-
VaZso
senior tag
Köszi, erre nem is gondoltam...
...viszont még valahol rendszerszinten is kell lennie egy bejegyzésnek, itt csak hozzáteszi még a ~/bin könyvtárat is a változóhoz.Nem tudom, vajon a rendszerkönyvtárakat hol teszi még hozzá (elviekben).
Illetve hozzáteszi most is, csak nem mindegyiket. -
VaZso
senior tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ubuntuban azt sem tudom megnézni, hogy mégis mi alkotja a számítógépet, egyszerűen semmi olyan cucc nincs, amivel legalább áttekinthetném a cuccokat.
Azt az nv driver dolgot meg köszi, de most már csak sok sok nap múlva fogom tudni kipróbálni, addig meg valszeg lesz ati kari is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kernel szóra annyi cucc jött be, hogy már jójózik a szemem, de nem láttam még csak hasonlót sem. Sőt, semmit, ami linux-kernel néven lenne, ezt furcsálltam.
Amúgy ubi alatt hogy lehet előhozni olyan eszközkezelőt, ami neked van a képen? Itt csak képernyő felbontást lehet beállítani, nagyon hiányzik nekem egy olyan windows jellegű eszközkezelő...
-
VaZso
senior tag
Én sane-val és mustek_pp-vel próbáltam a sajátom majdnem sikerrel.
Ha minden igaz, a sane konfigurációs filejában írták fórumon az 1200+ -os beállítást (a file alapján is egyértelmű volt) és olvastam olyan választ, akinél működött is a dolog.(Meg persze olyanokat, akinek ugyanaz volt a probléma mint nálam, közülük egyeseknek a CIS típusát állítva megoldódott, másoknak nem - sajnos én is így jártam.)
Mindenesetre érdemes próbálkozni vele, mert többeknek sikerült. Kicsit hardware függő, úgy láttam.
Szerk.: Viszont csak egy gépen próbáltam, lehetett az is a problémám oka.
-
zodo
nagyúr
Köszi. Közben feltettem a 8.10-et és megnézem majd,hogy itt mi lesz a reakció. Ha nem akarja az ígazat , ígérem meg mondom mit történik a te verzíódnál.
Kb. ezt tudja a progi: Link
Otthonra megfelelő "studio szerű" alap.
Lehet ,hogy találnék megfelelő linuxos verzíót csak,hogy én vagyok a 33 éves kezdő linuxos aki gondolta megpróbálja a hírhedt wine-al futtatni a régi kedvencét.
Viccet félretéve, tényleg most tettem fel kb. 30 perce a kecskét,de holnapra testreszabom és majd nézzelődők linuxos verzíó ügyben.Most engedélyeztem a zárt meghajtókat (ati vga),így kicsit ízgis,hogy mi lesz a restart útán. Múltkor nagyon bumburnyák volt a képernyőfelbontást illetően. 8.04-en símán ment minden,remélem itt is úgy lesz
-
törölt tag
-
zodo
nagyúr
Szia Vladi!
Tegnap visszaraktam a 8.04-et az int. Ati Hd 3200-as gépemre.
Catalyst progit nem raktam fel ,de a zárt meghajtókban engedélyeztem az Ati gyorsitó kártyát. Most minden okésnak tünik ,mármint a képernyőfelbontásokat illetően 1440x900/60hz-n. ( múltkori próblémám ezzel volt,hogy nem akart ezen a felbontáson menni) Esetleg annyi galiba van,hogy a ki ill. bejelentkezés alatt néha színes "képzajok" tünnek fel a képernyőn,de a bejelentkezés útán semmi probléma.
Terminálba beírtam a két varázs szót ,ott látható,hogy müködik a 3D-s gyorsítás.
Kérdésem: kell nekem egyálltalán az a Catalyst ,ha X-el is müködik?zodo@zodo-desktop:~$ fglrxinfo
display: :0.0 screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 3200 Graphics
OpenGL version string: 2.1.7412 Release
zodo@zodo-desktop:~$ glxinfo
display: :0 screen: 0
direct rendering: Yes
server glx vendor string: SGI
server glx version string: 1.2
server glx extensions:
GLX_ARB_multisample, GLX_EXT_import_context, GLX_EXT_texture_from_pixmap,
GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating, GLX_OML_swap_method,
GLX_SGIS_multisample, GLX_SGIX_fbconfig, GLX_SGIX_visual_select_group
client glx vendor string: SGI
client glx version string: 1.4
client glx extensions:
GLX_ARB_get_proc_address, GLX_ARB_multisample, GLX_EXT_import_context,
GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating, GLX_MESA_allocate_memory,
GLX_MESA_swap_control, GLX_MESA_swap_frame_usage, GLX_OML_swap_method,
GLX_OML_sync_control, GLX_SGI_make_current_read, GLX_SGI_swap_control,
GLX_SGI_video_sync, GLX_SGIS_multisample, GLX_SGIX_fbconfig,
GLX_SGIX_pbuffer, GLX_SGIX_visual_select_group,
GLX_EXT_texture_from_pixmap
GLX version: 1.2
GLX extensions:
GLX_ARB_get_proc_address, GLX_ARB_multisample, GLX_EXT_import_context,
GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating, GLX_OML_swap_method,
GLX_SGIS_multisample, GLX_SGIX_fbconfig, GLX_SGIX_visual_select_group
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 3200 Graphics
OpenGL version string: 2.1.7412 Release
OpenGL extensions:
GL_AMD_performance_monitor, GL_ARB_depth_texture, GL_ARB_draw_buffers,
GL_ARB_fragment_program, GL_ARB_fragment_shader, GL_ARB_multisample,
GL_ARB_multitexture, GL_ARB_occlusion_query, GL_ARB_pixel_buffer_object,
GL_ARB_point_parameters, GL_ARB_point_sprite, GL_ARB_shader_objects,
GL_ARB_shading_language_100, GL_ARB_shadow, GL_ARB_shadow_ambient,
GL_ARB_texture_border_clamp, GL_ARB_texture_compression,
GL_ARB_texture_cube_map, GL_ARB_texture_env_add,
GL_ARB_texture_env_combine, GL_ARB_texture_env_crossbar,
GL_ARB_texture_env_dot3, GL_ARB_texture_float,
GL_ARB_texture_mirrored_repeat, GL_ARB_texture_non_power_of_two,
GL_ARB_texture_rectangle, GL_ARB_transpose_matrix,
GL_ARB_vertex_buffer_object, GL_ARB_vertex_program, GL_ARB_vertex_shader,
GL_ARB_window_pos, GL_ATI_draw_buffers, GL_ATI_envmap_bumpmap,
GL_ATI_fragment_shader, GL_ATI_meminfo, GL_ATI_separate_stencil,
GL_ATI_texture_compression_3dc, GL_ATI_texture_env_combine3,
GL_ATI_texture_float, GL_EXT_abgr, GL_EXT_bgra, GL_EXT_blend_color,
GL_EXT_blend_func_separate, GL_EXT_blend_minmax, GL_EXT_blend_subtract,
GL_EXT_compiled_vertex_array, GL_EXT_copy_texture,
GL_EXT_draw_range_elements, GL_EXT_fog_coord, GL_EXT_framebuffer_object,
GL_EXT_gpu_program_parameters, GL_EXT_multi_draw_arrays,
GL_EXT_packed_depth_stencil, GL_EXT_packed_pixels,
GL_EXT_point_parameters, GL_EXT_rescale_normal, GL_EXT_secondary_color,
GL_EXT_separate_specular_color, GL_EXT_shadow_funcs, GL_EXT_stencil_wrap,
GL_EXT_subtexture, GL_EXT_texgen_reflection, GL_EXT_texture3D,
GL_EXT_texture_compression_s3tc, GL_EXT_texture_cube_map,
GL_EXT_texture_edge_clamp, GL_EXT_texture_env_add,
GL_EXT_texture_env_combine, GL_EXT_texture_env_dot3,
GL_EXT_texture_filter_anisotropic, GL_EXT_texture_lod_bias,
GL_EXT_texture_mirror_clamp, GL_EXT_texture_object,
GL_EXT_texture_rectangle, GL_EXT_texture_sRGB, GL_EXT_vertex_array,
GL_KTX_buffer_region, GL_NV_blend_square, GL_NV_texgen_reflection,
GL_SGIS_generate_mipmap, GL_SGIS_texture_edge_clamp, GL_SGIS_texture_lod,
GL_WIN_swap_hint, WGL_EXT_swap_control
visual x bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer ms cav
id dep cl sp sz l ci b ro r g b a bf th cl r g b a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
0x23 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x24 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x25 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x26 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x27 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 8 0 0 0 0 0 0 None
0x28 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 8 0 0 0 0 0 0 None
0x29 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 0 0 0 0 0 0 0 None
0x2a 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 0 0 0 0 0 0 0 None
0x2b 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x2c 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x2d 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x2e 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x2f 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 8 0 0 0 0 2 1 None
0x30 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 8 0 0 0 0 2 1 None
0x31 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 0 0 0 0 0 2 1 None
0x32 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 0 0 0 0 0 2 1 None
0x33 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x34 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x35 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x36 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x37 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 8 0 0 0 0 4 1 None
0x38 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 8 0 0 0 0 4 1 None
0x39 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 0 0 0 0 0 4 1 None
0x3a 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 0 0 0 0 0 4 1 None
0x3b 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x3c 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x3d 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x3e 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x3f 24 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
0x40 24 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
0x41 24 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
0x42 24 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
0x43 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x44 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x45 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x46 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x47 24 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
0x48 24 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
0x49 24 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
0x4a 24 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
0x4b 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x4c 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x4d 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x4e 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x4f 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 8 0 0 0 0 0 0 None
0x50 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 8 0 0 0 0 0 0 None
0x51 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 0 0 0 0 0 0 0 None
0x52 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 0 0 0 0 0 0 0 None
0x53 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x54 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x55 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x56 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x57 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 8 0 0 0 0 2 1 None
0x58 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 8 0 0 0 0 2 1 None
0x59 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 0 0 0 0 0 2 1 None
0x5a 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 0 0 0 0 0 2 1 None
0x5b 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x5c 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x5d 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x5e 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x5f 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 8 0 0 0 0 4 1 None
0x60 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 8 0 0 0 0 4 1 None
0x61 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 0 0 0 0 0 4 1 None
0x62 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 0 0 0 0 0 4 1 None
0x63 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x64 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x65 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x66 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x67 24 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
0x68 24 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
0x69 24 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
0x6a 24 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
0x6b 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x6c 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 8 16 16 16 16 0 0 None
0x6d 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x6e 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 24 0 16 16 16 16 0 0 None
0x6f 24 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
0x70 24 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
0x71 24 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
0x72 24 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
0x85 32 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 0 0 0 0 0 0 8 1 Ncon -
VaZso
senior tag
[OFF] Nekem rémlik DOS 5.0 is, ami fent volt...
Nyilván volt régebbi is, de azt azért nem tudom, mert akkoriban még sokkal jobban érdekelt a digger (j), ufo (k), esetleg Impossible Mission (z) játékok... - ezt a három betűt előbb tudtam, mint olvasni... Ja, volt még később pl. mach3 (m) [/OFF]
...a zárójelben jelzett characterek - ki találná ki - a bath-fileok nevei....kicsit később nekiálltam .bat-fileokat szerkeszteni, így kezdődött a pályafutásom.
Egyébként lehet, hogy ezért nem idegenkedem a termináltól...DOS 6.22-őt viszont többször telepítettem is, lemezről (teljes készletet)...
...khm, milyen DOS?Amúgy kísérleteztem a DOS-korszak végén Caldera OpenDOS-szal is, meg FreeDOS-szal talán. --> első lépések a szabad szoftverek irányába
Bár ha jól "hallom", az nem játszik
Ati: Úgy néz ki, egyre jobb lesz, nálam például gond nélkül megy mostmár.
Szerintem nVidiaval kb. azonos szinten lehet. -
rtom
senior tag
Igen, nagyon jó kis cikk, én is most olvastam el megint, mert rosszul emlékeztem a szenzorok beállítására.
De azért arra még mindig nem kaptam választ, hogy miért mutat a venti sebességre 5-11 ezres sebességet a sensor-applet, amikor max. 3000-et pöröghet.
(hardinfo is ennyit mutat)
-
Xmodule
őstag
köszi.okosabb nem lettem.mutatom mik lettek nekem
"~/downloads/FretsonFire-1.3.110$ ./configure
bash: ./configure: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár"
"~/downloads/FretsonFire-1.3.110$ make
/bin/sh: pushd: not found
python: can't open file 'update.py': [Errno 2] No such file or directory
/bin/sh: popd: not found
make: *** [translations] Error 127"
Ja és ezek vannak a mappában: -
Xmodule
őstag
igazad volt.most már elmentettem a /etc/fancontrol néven. viszont a ventik ugyanugy maxon mennek...
Valahogy ugy kéne hogy a cpu-m az általában olyan max 20% ig van terhelve ugy legtöbbször.mert nem használok semmi olyan komolyabb alkalmazást. és legalább a felére kéne venni a ventik fordulat számát.
-
rtom
senior tag
A szenzoros témát sikerült ngabor segítségével megoldani, a postolás előtt lusta voltam megint elolvasni remekbe illő cikkedet, bocs
(a fancontrollal valszeg most bepróbálkozok, mert hangos a gyári venti).
glxinfo eleje:
tom@desktop-pc:~$ glxinfo
display: :0 screen: 0
direct rendering: Yes
server glx vendor string: NVIDIA Corporation
server glx version string: 1.4
server glx extensions:
GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating, GLX_SGIX_fbconfig,
GLX_SGIX_pbuffer, GLX_SGI_video_sync, GLX_SGI_swap_control,
GLX_EXT_texture_from_pixmap, GLX_ARB_multisample, GLX_NV_float_buffer,
GLX_ARB_fbconfig_float
client glx vendor string: NVIDIA Corporation
client glx version string: 1.4
client glx extensions:
GLX_ARB_get_proc_address, GLX_ARB_multisample, GLX_EXT_visual_info,
GLX_EXT_visual_rating, GLX_EXT_import_context, GLX_SGI_video_sync,
GLX_NV_swap_group, GLX_NV_video_out, GLX_SGIX_fbconfig, GLX_SGIX_pbuffer,
GLX_SGI_swap_control, GLX_NV_float_buffer, GLX_ARB_fbconfig_float,
GLX_EXT_fbconfig_packed_float, GLX_EXT_texture_from_pixmap,
GLX_EXT_framebuffer_sRGB, GLX_NV_present_video
GLX version: 1.3
GLX extensions:
GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating, GLX_SGIX_fbconfig,
GLX_SGIX_pbuffer, GLX_SGI_video_sync, GLX_SGI_swap_control,
GLX_EXT_texture_from_pixmap, GLX_ARB_multisample, GLX_NV_float_buffer,
GLX_ARB_fbconfig_float, GLX_ARB_get_proc_address
OpenGL vendor string: NVIDIA Corporation
OpenGL renderer string: GeForce 7025 / NVIDIA nForce 630a/PCI/SSE2/3DNOW!
OpenGL version string: 2.1.2 NVIDIA 173.14.12 -
dany27
őstag
vladi: már jól felcsatolja automatán őket uid szerint adtam meg így megy jól!
Am felraktam a guardogot h tudjam valamivel konfigolni a tűzfalat.
Elég csak felrakni és bepipálni amiket akarom hogy engedjen no meg ha kell akkor csinálni egyéni portot??
Vagy kell még vmi egyéb speciális dolog?? -
balkoger
tag
-
balkoger
tag
Köszi a gyors választ, holnap meg is csinálom, a dupla kártya meg szimpla, mert a biosban kiválasztom az alaplapit, akkor nem használja a pce-et. Ezt úgy vettem észre, hogy a fogyasztásmérőm is 35w - al kevesebbet mért, illetve teljesen hideg volt a kari is, de megcsinálta ezt teljesen kivett kártyával is. Egyébként gondoltam arra is hogy pont az integrált kártya a nagy hiba , mert amikor feltelepítem a zárt drivert akkor az a csipszetre is hatást gyakorol ezt onnan láttam, hogy a hálókártyás kapcsolatot is újraépítette (érdekes ahhoz nem kellett újraindítás).
Ha csak a pcie -es kártyát használom, akkor meg telepítés végén sötét képernyő és semmit sem látok, tehát valahogy úgy képzeltem el, hogy kezdem az alaplapival és ha megvan a driver, próbálkozok a pcie- es kártyával. Egyébként compiz fusion az atomos mini itx-es lapon tökéletesen ment, ott nem volt driver problematika, csakhát az más célra van. -
DrGonzo22
őstag
Ott próbálgattam én is, de semmi hatása nem volt, egyszer sem szólt a teszthang. A hd időközben megoldódott magától, mert a tunerkártyához kellett movieplayer. A video beállításokat viszont találom, csak felbontást tudok állítani. Köszi, és majd írok, ha lesz előrelépés.
-
Vladi
nagyúr
Azóta már meglettek: leírás itt.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Motoros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy ruhás topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen program, ami...?
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Gyermek PC játékok
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged