Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
adalbert1 #13860 üzenetére
Na ez már majdnam a te típusod.
így esetleg?
"Recommended driver: gutenprint generic PCL6"
Ez a csomag fennvan? -
Vladi
nagyúr
válasz
adalbert1 #13854 üzenetére
linuxprinting.org oldalon nézted? Elvileg - a script readme-je szerinte - a telepítő cd-n is van linux driver. De ez egy nagyon régi printer. Win alatt működik momentán? Tehát tud nyomtatni. (Egyszóval: jó még?)
Mindjárt megnézem a redhathoz adott cuccot, hogy lehet e kiszedni belőle valami értelmet.Elvileg cupshoz adott driver. Hátha megy a mostaniakkal. Meglessük.
-
Major Major
senior tag
válasz
adalbert1 #13854 üzenetére
Red Hatre (Fedorára) is ugyanúgy fel tudod tenni az openbox ablakkezelőt, ami a crunchbangben van. Viszont amit küldtél, az egy 2001-es driver, azóta sok víz lefolyt már a dunán, nem tudom hogy a mai Fedórákkal kompatibilis-e egyáltalán. (Fedora ügyben Vladit nyaggasd)
-
rtom
senior tag
válasz
adalbert1 #13852 üzenetére
Ami találatot a gugli adott, azok sem tudnak Ubuntu-re telepíteni, a RedHat teljesen különböző könyvtárszerkezettel dolgozik, tehát az install scriptet futtatni felesleges.
Találtam viszont egy fórum bejegyzést, vkinek sikerült Crossover segítségével a Win-es drivert telepíteni. Talán Wine segítségével megoldható.
Egyébként most egyáltalán nem megy? Az Openprint listán nincs rajta, de hátha...
-
Major Major
senior tag
válasz
adalbert1 #13834 üzenetére
Na kicsit szórakoztam vele, és még annyit, hogy ha nem akarod az egész home könyvtárat kitenni az asztalra, akkor javaslom, hogy tedd ki a panelra az Application Launch Bar-t, mégpedig úgy, hogy jobklikk a panelon, Add/Remove Panel Items, Panel Applets, Add.
Ha pedig ragaszkodsz ahhoz, hogy az asztalon legyenek kint az ikonok, akkor nézd meg ezt a cuccot, most találtam, nem ismerem, úh sajna nem tudok segíteni benne. -
Major Major
senior tag
válasz
adalbert1 #13785 üzenetére
Nem leszek pontos, mert nincs most előttem OpenBox, de azt kelle csinálnod, hogy megnyitod a file kezelőt, belemész a tulajdonságaiba, és megkeresed azt az opciót, hogy "Asztal kezelése", vagy valami ilyesmi. Ha a panelre jobbal klikkelsz, akkor ahhoz is tudsz hozzáadni menüt, meg parancsikonokat is.
-
adalbert1
veterán
válasz
adalbert1 #13764 üzenetére
Na ez a Crunchbang jól kifogott rajtam (már a telepítés is, a régi cd olvasó finoman szólva is gyenge volt a gépben)... Egyszerűen nem tudtam rájönni, hogy rakjak ki ikont a desktopra...
Mivel minden a jobb gombra előugró menüben van, viszont akik használni fogják azoknak ez túl bonyolult lenne...
-
Vladi
nagyúr
válasz
adalbert1 #13728 üzenetére
crunchbangról nem tudom micsoda. Amiket mondtam progikat win alatt is megnézheted, megmutathatod. Kevesebb erőforrást használnak. Ha megfelelőek, akkor építhetsz rájuk.
Egyébként egy bizonyos szintig minden szövegszerkesztő gyakorlatilag egyforma. Dőlt betű, meg vonalzó, meg címsort mind tud. A kérdés az igény inkább. Meg a megszokás.
"így az a kérdésem lenne hogy ablakkezelőt telepítésnél választod ki, hogy melyik települjön?"Gyakorlatilag mindegy, hogy mit telepítesz. Egy feltelepült rendszeren is lecserélheted az ablakkezelőt.* Vagy felraksz többet és próbálgathatod. *buntuk úgy oldják meg, hogy egy liveCD-t kapsz, ami egyik vagy másik ablakkezelőre épül. Kubuntu: kde, ubuntu: gnome, xubuntu: xfce stb.
Tényleg ezeknek miért nincs DVD telepítőjük?
*meg a kernelt, meg irodai programot meg mindent. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
adalbert1 #13728 üzenetére
Nem, utólag kell letölteni és telepíteni. (sima install esetében)
Pl. LXDE-t lehet a csomagkezelőből is telepíteni, vagy beírod a terminálba hogy:
sudo apt-get install LXDEEzek után már lxde fog betölteni a köv. bootkor. Ha nem tetszik, a leállítás résznél ki tudsz jelentkezni, és visszatérni a gyári gnome ablakkezelőre.
Itt írtam pár részletet lxde-ről egy másik kollégának: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
adalbert1 #13721 üzenetére
Cel 650MHz + 384 ram társaságában használtam sima ubuntut egy ideig, gyors nem volt, de még tűrhető kategória. Pl. LXDE ablakkezelő felrakása nagyban javította a helyzetet, ram fogyasztás is jelentősen csökkent.
Most nagyszülők gépén P3 1000 + 384 ram mellet sima ubuntu van gyári ablakkezelővel, elég szépen megy ffox, openoffice meg nyomtatás. Persze nem egyszerre. Jah meg skype megy azon a gépen még...
Sajna kevesebb rammal nem próbáltam egyik gépet sem, arról nem tudok nyilatkozni.
-
Major Major
senior tag
válasz
adalbert1 #13721 üzenetére
Oda Xubuntu kell, vagy leginkább CrunchBang Linux. De ubuntu cli install + ligthweight ablakkezelő is jó megoldás lehet. A lényeg, hogy ne futtasson túl sok mindent magátó. Mondjuk 256 rammal az OO és a Firefox is bajos lesz...
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- One mobilszolgáltatások
- Mesterséges intelligencia topik
- Star Trek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged