- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Aktív témák
-
Major Major
senior tag
válasz
body007 #17822 üzenetére
most lehet hogy tévedek, de én úgy tudom, hogy ntfs-nél a jogosultságokat a felcsatolásnál kell megadni az egész partícióra, mert amúgy a filerendszer nem kezeli (legalábbis a linuxosokat)
v.attis:
nekem a legritkább esetben kell a root jogosultságú helyeken matatnom, pedig én aztán 24/7 az ubuntut használom. lehet, hogy valamit nem úgy csinálsz mint ahpgy tervezve vagyon, és ez okozza a problemát(#17825) sheratan
nekem csak a pc-speaker szól jaunty alatt, mondjuk e-mail érkezésekor is, tehát elég sokat hallom, de már megszoktamitt van egyébként a fórumtémája
-
törölt tag
válasz
body007 #17745 üzenetére
tobb megoldas is van itt, bar nem pontosan az, amit szeretnel, de hatha jo
-
sztikac
őstag
válasz
body007 #17718 üzenetére
sudo hdparm -S10 /dev/sdX
Idézet a man-ból:
Values from 1 to 240 specify multiples of 5 seconds, yielding timeouts from 5 seconds to 20 minutes.
50 másodpercenként aludni akarod küldeni a vinyódat
a másik:Note that some older drives may have very different interpretations of these values.
nem is biztos hogy (jól) értelmezi/megjegyzi a hdd a parancsot. De próbáld még ki az /etc/hdparm.conf-ba beírni...
-
v.attis
őstag
válasz
body007 #17690 üzenetére
Ja, éééértem!
Végülis az nagyon jó dolog, hogy csak egy könyvtárat lementek és nem vesznek el a beállításaim. De ha azt a verziót használom, amit mondtatok, hogy nem csinálok neki külön partíciót, akkor gondolom egy új installnál csinál magának egy új /home-ot. Olyankor mit csinálok a mentéssel? Visszamásolom és felülírom a "tisztát"?Bocsánat, de most akarom önszántamból megtanulni a linuxot... Még elég az elején tartok, ha megjelenik a 9.10-es Kubuntu, azzal akarok komolyan foglalkozni, most még káosz van a gépemen és akkor nagy rendrakás lesz.
Mivel a feleségem is használja, ezért még hónapokíg, talán egy-két évíg is kell lennie rajta winnek, úgyhogy az adatpartíciómnak érintetlennek kell maradnia, mert Ő is oda menti a cuccait.
-
v.attis
őstag
válasz
body007 #17681 üzenetére
Hátööö, nekem a /home csak a beállításokra kellene, mert van és marad is win a gépen egyelőre és van egy 50 gigás ntfs partícióm az adatoknak. Sosem használtam a win partíciót semmire és ez így marad majd ubuntu alatt is. Mindíg is teljesen különálló partíción tároltam a fontos dolgokat. Tehát csak a beállításoknak kellene a /home. Annak mennyi hely kell. 1Giga elég lenne?
-
törölt tag
válasz
body007 #17603 üzenetére
rendszer szinten beállítottam a gstreamer-properties-ben, de így sem változott a helyzet. azt nézem, hogy a qt4 settings szerint nincs fent gstreamer plugin, pedig van ugye, illetve nincs gstreamer-phonon backend. namost ez utóbbit feltettem, de továbbra sem javult meg, és a qt4 settings továbbra sem látja, hogy fel lenne téve...
floatr: nekem nvidia kártyám van, most 185.xx driverrel, ami a legújabb elérhető elvileg. ettől függetlenül megy a videólejátszás rendesen, compiz-zal is. illetve a skype videó az compiz nélkül sem megy.
-
Babetta-X
senior tag
válasz
body007 #17578 üzenetére
Sajnos a windows minden ezsközkezelős cuccra hibát hozott ki, ami eléggé felidegesített, így egy linux live cd-t betéve töröltem az ubuntut a 320GB-s sata winyóról, és leformattáltam az egészet FAT32-re, viszont a windows továbbra sem lát semmit a 320-as sata winyóról. Ilyenkor vajon mi a teendő? :S
-
MaCrocy
csendes tag
válasz
body007 #17559 üzenetére
Kipróbáltam ezt a lehetőséget, de még magát a sort sem találtam meg amit említettél,így elakadtam, bemásolom ide a szövegét, hátha v.ki megtalálja benne a helyes sort!
# menu.lst - See: grub(8), info grub, update-grub(8)
# grub-install(8), grub-floppy(8),
# grub-md5-crypt, /usr/share/doc/grub
# and /usr/share/doc/grub-doc/.## default num
# Set the default entry to the entry number NUM. Numbering starts from 0, and
# the entry number 0 is the default if the command is not used.
#
# You can specify 'saved' instead of a number. In this case, the default entry
# is the entry saved with the command 'savedefault'.
# WARNING: If you are using dmraid do not use 'savedefault' or your
# array will desync and will not let you boot your system.
default 0## timeout sec
# Set a timeout, in SEC seconds, before automatically booting the default entry
# (normally the first entry defined).
timeout 10## hiddenmenu
# Hides the menu by default (press ESC to see the menu)
#hiddenmenu# Pretty colours
#color cyan/blue white/blue## password ['--md5'] passwd
# If used in the first section of a menu file, disable all interactive editing
# control (menu entry editor and command-line) and entries protected by the
# command 'lock'
# e.g. password topsecret
# password --md5 $1$gLhU0/$aW78kHK1QfV3P2b2znUoe/
# password topsecret#
# examples
#
# title Windows 95/98/NT/2000
# root (hd0,0)
# makeactive
# chainloader +1
#
# title Linux
# root (hd0,1)
# kernel /vmlinuz root=/dev/hda2 ro
##
# Put static boot stanzas before and/or after AUTOMAGIC KERNEL LIST### BEGIN AUTOMAGIC KERNELS LIST
## lines between the AUTOMAGIC KERNELS LIST markers will be modified
## by the debian update-grub script except for the default options below## DO NOT UNCOMMENT THEM, Just edit them to your needs
## ## Start Default Options ##
## default kernel options
## default kernel options for automagic boot options
## If you want special options for specific kernels use kopt_x_y_z
## where x.y.z is kernel version. Minor versions can be omitted.
## e.g. kopt=root=/dev/hda1 ro
## kopt_2_6_8=root=/dev/hdc1 ro
## kopt_2_6_8_2_686=root=/dev/hdc2 ro
# kopt=root=UUID=5e672cb7-b65d-4301-bb51-5e5b6d86d7d8 ro## default grub root device
## e.g. groot=(hd0,0)
# groot=5e672cb7-b65d-4301-bb51-5e5b6d86d7d8## should update-grub create alternative automagic boot options
## e.g. alternative=true
## alternative=false
# alternative=true## should update-grub lock alternative automagic boot options
## e.g. lockalternative=true
## lockalternative=false
# lockalternative=false## additional options to use with the default boot option, but not with the
## alternatives
## e.g. defoptions=vga=791 resume=/dev/hda5
# defoptions=quiet splash## should update-grub lock old automagic boot options
## e.g. lockold=false
## lockold=true
# lockold=false## Xen hypervisor options to use with the default Xen boot option
# xenhopt=## Xen Linux kernel options to use with the default Xen boot option
# xenkopt=console=tty0## altoption boot targets option
## multiple altoptions lines are allowed
## e.g. altoptions=(extra menu suffix) extra boot options
## altoptions=(recovery) single
# altoptions=(recovery mode) single## controls how many kernels should be put into the menu.lst
## only counts the first occurence of a kernel, not the
## alternative kernel options
## e.g. howmany=all
## howmany=7
# howmany=all## specify if running in Xen domU or have grub detect automatically
## update-grub will ignore non-xen kernels when running in domU and vice versa
## e.g. indomU=detect
## indomU=true
## indomU=false
# indomU=detect## should update-grub create memtest86 boot option
## e.g. memtest86=true
## memtest86=false
# memtest86=true## should update-grub adjust the value of the default booted system
## can be true or false
# updatedefaultentry=false## should update-grub add savedefault to the default options
## can be true or false
# savedefault=false## ## End Default Options ##
title Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-15-generic
uuid 5e672cb7-b65d-4301-bb51-5e5b6d86d7d8
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-15-generic root=UUID=5e672cb7-b65d-4301-bb51-5e5b6d86d7d8 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.28-15-generic
quiettitle Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-15-generic (recovery mode)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-15-generic root=UUID=5e672cb7-b65d-4301-bb51-5e5b6d86d7d8 ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.28-15-generictitle Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-11-generic
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-11-generic root=UUID=5e672cb7-b65d-4301-bb51-5e5b6d86d7d8 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.28-11-generic
quiettitle Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-11-generic (recovery mode)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-11-generic root=UUID=5e672cb7-b65d-4301-bb51-5e5b6d86d7d8 ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.28-11-generictitle Ubuntu 9.04, memtest86+
kernel /boot/memtest86+.bin
quiet### END DEBIAN AUTOMAGIC KERNELS LIST
# This is a divider, added to separate the menu items below from the Debian
# ones.
title Other operating systems:
root# This entry automatically added by the Debian installer for a non-linux OS
# on /dev/sda1
title Windows 7 (loader)
rootnoverify (hd0,0)
savedefault
makeactive
chainloader +1 -
dbius
veterán
-
Babetta-X
senior tag
válasz
body007 #17509 üzenetére
Köszönöm, hát az msn-t nagyon sajnálom, az az egy amiből szívem szerint msn messengert használnék, dehát ennyit áldozok a többi jó dolog oltárán.
A betűk a beállítások után szebbek lettek, de még mindig nem az igazi, fentvan az Nvidia X driver legújabb változata, meg ugye ehhez 7600GS kártyám van. Ami még baja, hogy mindig 640*480-ba indít be, hiába állítgatok meg mentek configurációs file-t
-
Bikkrom
senior tag
válasz
body007 #17382 üzenetére
Nálam is ez a helyzet, 9.4 felett iszonyatos lassulásokat produkál, a videók rendszeresen fagynak pláne a hd 720p és afelett. Ha fullra teszem a videókat 10-ből 5* megfagy az egész. 9.4 úgy ahogy elfogadható de ez is lassul és fagyogat.
#17381-re valaki, Annó winfoson automouseclickert használtam de az itt nincs.
-
rtom
senior tag
válasz
body007 #17256 üzenetére
Megnézegettem, de csak debug csomagok vannak, minden más fontosnak tűnő PulseAudio csomag fent van. De most kipróbáltam terminálból indítva, amikor változtatom a hangerőt, telelöki a terminált ilyen hibákkal:
** (pavucontrol:5504): DEBUG: blah: alsa_output.pci_10de_55c_sound_card_0_alsa_playback_0
** (pavucontrol:5504): DEBUG: -5 = No such driver -
Studiossrác
aktív tag
-
Studiossrác
aktív tag
válasz
body007 #17212 üzenetére
Hello.
Nem vagyok linux professzor, de nekem is ugyanez volt a problémám(live-nál volt hang, telepítés után meg nem)
Akkor ezt a segítséget kaptam, és nálam működött:
Szedd le a legújabb salsát, vagy ha fentvan ezt a lépést hagyd ki, indíts 1 terminált:
/etc/modprobe.conf-ba >>gépeld be és illeszd be az alábbi sort:
(sudo gedit /etc/modprobe.conf - így tudod módosítani)Ezután restart és nálam azóta is működik
Remélem segít ez rajtad is
-
leviske
veterán
válasz
body007 #17200 üzenetére
Kösz, sikerült.
Tudnátok segíteni abban, hogy hogy tudom lementeni a Thunderbird beállításokat/leveleket Ubuntu alatt? Csak mert a másik gépen viszont nem találtam más megoldást, miután a másik telefonját sem tudtuk modemnek beállítani.
Csak azért lenne fontos a Thunderbird, mert míg beállítgattam, leszedte az összes levelét és sajnálnám most törölni.
Néztem a MozBackup-ot, de nincs Linuxos verziója...
-
Studiossrác
aktív tag
válasz
body007 #17159 üzenetére
Eleinte elolvasom a hozzászólásodat. Mondom ennek semmi értelme, mert ha kilövöldözöm és kikapcsolom a gépet, akkor újraindításnál ugyanúgy futtatja magát. De azért gondoltam megcsinálom 1 próbát megér....elég erőszakos, volt 2 perc mire megadta magát
Kijelentkezek majd vissza és nincs ott....utána restart és megint nincs ott.
Szóval nem értem ebben a logikát, de megoldotta a problémámat
Köszöntem -
Studiossrác
aktív tag
válasz
body007 #17157 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszát, viszont nem lehet törölni az induló alkalmazásoknál nincs ott.
Rájöttem viszont, hogy mi a gond. Eddig "csak" 3 ablakot hozott fel a dolog, mostmár ötöt. Úgy sikerült a + kettőt elérnem, hogy tettem a panelre még 2 db gnome-pilot-ot. 1 a gondom ezzel: a panelon nem látszik az ikonja....
Magyarán szerintem lesz ott 5 db gnome-pilot panel, csak nálam valamiért ez nem látszik. Panel tulajdonságait végignéztem, nem segít rajtam....
Valakinek ezek után van ötlete, hogy mit tegyek? -
SLD
tag
válasz
body007 #17148 üzenetére
Hogy biztosra menjünk adj ki egy:
lsmod | grep snd_hda_intel
parancsot.
Ha megvan a modul neve (ami jó eséllyel az snd_hda_intel lesz) add hozzá az /etc/modprobe.d/blacklist.conf-hoz:blacklist snd_hda_intel
Vagy létre is hozhatsz egy blacklist-sajat fájlt, hogy elkülönüljön az ottlévőktől.
Aztán mentés, újraindítás, és lsmod-dal ellenőrizd, hogy biztosan nem lett betöltve. Meg utána, hogy van-e még hang -
Studiossrác
aktív tag
válasz
body007 #17121 üzenetére
Zárt ati meghajtót tettem fel. Catalyst el is indul.
Milyen ubi van fent? Ez nagyon jó kérdés, kb 2 hónapja szedtem le az akkori legújabb live cd-t, és azt telepítettem fel most. Hol lehet megnézni a verziószámot? Bár a rendszerfrissítést elvégeztem, úgyhogy gyanítom a legújabb ubiról beszélünkSzerk: ha zenét hallgatok, azt simán kirakja teljes képernyőre...csak a filmekkel van baja
-
Studiossrác
aktív tag
válasz
body007 #17113 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
Más: nem jó nálam az alap videolejátszó. Ha ki szeretném tenni nagyképernyőre a filmet, akkor nagy feketeséget látok csak.....utána csak a kikapcsológomb segít. Legalábbis az én tudásom szerint. Olyasmi mint windows alatt a ctrl+alt+del itt nincsen?
Milyen lejátszóval nézzek filmeket? Próbáltam másikat feltenni, de azok meg egyáltalán nem adnak képet! Esetleg ez codeck probléma? -
SLD
tag
válasz
body007 #16820 üzenetére
Tudtommal x11 a standard (amin jön a normál kép is), xv meg egy kiegészítés direkt videókhoz. De itt szólnak erről bővebben.
AVIVO meg valami szebb-jobb-valóságosabb-találjunk ki egy márkanevet rá ATI technológia, ami gondolom azért van a listában mert a kártyád támogatja.
(De pl. nálam sem működik az Xv NV 17-es akármi, de sima Xv-ben szépen megy)ATI driver felkerült? És ha igen melyik?
-
SLD
tag
válasz
body007 #16730 üzenetére
Ha importálsz akkor az ügye bekerül a Zenébe, ott szépen kijelölöd, majd drag & drop-al áthúzod a kívánt lejátszási listába... elvileg...
Nem, nem vagy noob, ők oldották meg hülyén.
Én inkább egy ennél felszereltebb és értelmesebb zenelejátszót javasolnék.
Pl. ott az SMPlayer + Mplayer páros, ott is tudsz listát létrehozni, menteni, betölteni; vagy szintén jópofa még a MOC (Music On Console)... meg szintén kedvelt még az MPD, bár itt már azért bele kell vetned magad a konzol, server és root jogosultságú helyek rejtelmeibe... -
Iginotus
addikt
válasz
body007 #16613 üzenetére
Fel akarok rá tenni egy server edited ubuntut most ugye a sima van rajta.
De eddig úgy installáltam, hogy átettem az asztali gépbe ahol ugye van monitor és megy rendesen ott felinstalláltam betettem a másikba és úgy ment.
Most VNC-n felmegyek a jelenlegi rendszerre beteszem a lemezt és indítom az installt akkor kb le fog halni mivel 1 két rendszer van rajta, 2 egy másik meghajtóra akarom feltenni de az MBR még ezen a vinyon van. Szóval marad az a verzio, mivel ezt tervezem, hogy veszek egy ssd-t satásat valami kicsit felteszem az Ubuntu szervert az én gépemen és megy vissza a szerverbe.
Remélem a szerveres jobban tűri majd a nyúzást -
Psychonaut
veterán
válasz
body007 #16604 üzenetére
De hogy rakjam oda, ha egyszer nem tudom, hogy hol a program .exe (nem tudom Linux alatt mi a kiterjsztés) fájlja?
Ikonokat köszi.
Cairo Dock oldala meg ezt írja: "Unfortunately all ATI and many Intel cards don't support the OpenGL v2 as well as Nvidia cards (it seems to be resolved for Intel cards on Ubuntu Karmic / Fedora 12). "
-
zodo
nagyúr
válasz
body007 #16448 üzenetére
Hova és hogyan ?
Mert ha terminalba írom akkor nekem is így van, de rendszerindításkor inaktív marad ,hiába állítottam be a vezérlőpult / billentyűzetek / num lock állapota a rendszer bekapcsoláskor kapcsolót " bekapcsolt " -ra.
Viszont beírtam .profile fájl végére is és most visszfele mükődik: ha nem ég a led akkor van bekapcsolva ha kézzel bekapcsolom akkor ,pedig inaktívá teszem. -
zodo
nagyúr
válasz
body007 #16446 üzenetére
Tényleg.
Én is kb. így csináltam csak sudo apt-get install kde-core -al.
Numlockx -et én is feltettem, mert nem szeretem kézzel kapcsolgatni,de még nem sikerült bekapcsolnom. Kezdő topikban tengődöm, de most az istenek nem annyira segítőkészek vagy már megunták a hülyeségeimet. -
zodo
nagyúr
válasz
body007 #16424 üzenetére
Miért ? Már próbáltad ?
Én csak a Telepítés / sudo bash -ig jutottam onnan akármit is írtam valami sosem stimmelt. Végül felment az lxde ,de nekem nem jött be.
Azt sem értem,hogy arra a PII-es 433 mhz-es gépre Gnome-ot tesz és nem lassú.
Picit erősebb ( 733 mhz ) gépemen lassúnak véltem. Most Kde 3.5 van rajta , ez már faja.
Mert ,ha azt írná ,hogy a Puppy vagy a DSL hasít akkor azt elhinném.
Nála szerintem csak döcög a Gnome.
Mondjuk lehet,hogy ki kelenne próbálnom 7200 rpm vinyóval is a rendszert. -
válasz
body007 #16375 üzenetére
Na csak elb.sztam valami
Live session-ban kitöröltem a régi /home-t és most sír, h nincs neki olyan.
Az fstab tartalma:
proc /proc proc defaults 0 0
# Entry for /dev/sda3 :
UUID=9402ee90-49c5-4108-ba65-5712573e68ef / ext4 relatime,errors=remount-ro 0 1
/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0
/dev/sda1 /home ext4 defaults 1 2
#/dev/sda1 /media/sda1 ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0
/dev/sda2 /media/sda2 ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0
/dev/sdb1 /media/sdb1 ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0
/dev/sdc1 /media/sdc1 ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0Valahol át kell még valamit írni? Így nem nagyon megy
És ha belépek az /dev//sda1-be nincs ott semmi. Itt live-on meg ott a /home
-
Agyasima
őstag
válasz
body007 #16357 üzenetére
1. Találtam még egy hangerőszabályzót, most már csak olyan 5 db a különbség.
2. A direct rendering az yes-en áll. A glxgears az 9200 és 9900 közötti FPS-eket mutat. Végül feltettem az mplayert és az smplayert, ahogy mondtad. Úgy néz ki, hogy a hardveres gyorsítás bekapcsolása után jól működik a dolog. Egy 720p-s filmmel kipróbáltam, működik rendesen. Csak a hangerőszabályzót nem szabad piszkálni közben, mert attól meghülyül. Mármint a billentyűzetre elhelyezett hangerőszabályzó gyorsbillentyűket. Pedig az audacious nem háklis rá.
-
Agyasima
őstag
válasz
body007 #16355 üzenetére
Bár nem mai darab a DVD-íróm, de eddig még soha semmilyen hibát nem produkált WIN alatt. Még csak arra se emléxem, hogy rontott volna lemezt. Az írható CD viszont 2005 óta várta, hogy megírják. Lehet megfáradt menet közben.
Kérdések:
1. A zenelejátszó sokkal halkabb, mint WIN alatt. Minihifit jó 10 db-lel feljebb kell állítanom, hogy ugyanazt a hangerőt kapjam Linux alatt, mint WIN alatt. Miért lehet ez? (Hangerőt mindenhol max-ra állítottam, ahol tudtam.)
2. A videolejátszás elég gyenge. Mintha semmi gyorsítás nem lenne benne. Kb olyan 5-10 fps-t produkál egy sima divx-nél. (HD esetén meg se merem nézni) Pedig elvileg feltettem a fglrx-t.
Hardver: Intel Dual Core 5200, MSI P35 Neo, 2x2 Gb kingston, ATI 4850 512 mb.
-
Vladi
nagyúr
válasz
body007 #16346 üzenetére
A /sys virtuális könyvtár, azt hiába szerkeszted. Ezért nem marad úgy reboot után.
A cpuspeed programot kellene inkább hangolnod. Amit a /etc alatt keress inkább.mod:
Fedorán:/etc/sysconfig/cpuspeed
és nicsak mit találtam benne:
### SCALING THRESHOLDS ###
# Busy percentage threshold over which to scale up to max frequency
# default value: empty (use governor default)
UP_THRESHOLD= -
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz
body007 #16332 üzenetére
A 2. pont a nyerő.
le akarsz fordítani (compile) egy újabb programot, ami az újabb programkönyvtárat (library) használjaBiztos hogy lenne egyszerűbb megoldás is. Pl minek fordítani, ha benne van a csomag kezelőben.... Erre is gondolsz nem?
De így sokkal többet tanulok a linuxról, ennyi. -
PierNight
aktív tag
válasz
body007 #16268 üzenetére
köszi, egyébként annyira nem vok hülye h nem tom h kell print screenelni xp-n de itt hiába nyomkodom a printscreen gombot vagy ctrl-el semmi nem történik! de ez így már ok!
újabb kérdések: miért nem érzékeli a gép az usb-s cuccokat?
egér,bill ok meg webcam is de pl psp-t és mobilomat se érzékeli :S -
-
zodo
nagyúr
válasz
body007 #16063 üzenetére
Nem nem ,volt hogy azzal néztem,de most nem.
Van egy cpu figyelő / montirozó a tálcán és azon ill. sajnos szemre is nagyon lassú a gépem.
Amúgy nálam a semmi, tényleg semmi csak a bekapcsolt gép állapotára írja 30-35 % terheltséget.Most elkezdtem keresni valami light-os kiadást, de nem igazán találok hardver igényeket.
pl: Slax Linux 5.0.8 Live , Damn Small linux , Slackware , Frugalware , LinuxMint
Bár ezekről nem tudom egyenlőre,hogy van-e magyar nyelvi támogatása. -
-
dbius
veterán
válasz
body007 #15620 üzenetére
Hát ha UPC internete van, akkor az adsl fülön nem tudom mit akarsz vele állítani... Az kábelnet, ergo nincs felhasználói név és jelszó, mint PPPOE kapcsolatnál.
Elvileg mennie kellene annyitól, hogy bedugja a kábelt, és kész... Gyakorlatilag egyszer haveromnál szintén XP volt fent, ami mellé felraktam neki az Ubuntut. UPC net volt nála.
Ubuntu telepítés után viszont nem ment automatikusan a net, hanem újra kellett regisztrálni a MAC címet ubuntu alatt UPC-nél, csak utána tudta használni a netet.
Ezután viszont XP alatt nem volt net, ott szintén újra kellett regisztrálni a MAC címet. És ezt kellett ismételni folyamatosan, ha egyiket vagy másikat akarta használni.
Olybá tűnt, hogy a két oprendszer külön MAC címet lát ugyanannak az integrált hálókártyának...
-
PuMbA
titán
válasz
body007 #15612 üzenetére
Karmicra nem megy föl semmilyen ATI driver az új kernel miatt. Most döntötték el ,hogy a 2.6.31-es kernel lesz a Karmicban és ez az ATIsoknak nagyon jó,mert kernel módba teszik át a videókártya kezelését és sokkal gyorsabb lesz minden + ext4 lesz a default fájlrendszer.
-
floatr
veterán
-
floatr
veterán
válasz
body007 #15570 üzenetére
Úgy általában minden ATI felhasználótól is kérdezem:
Az itt közölt pecset használta már valaki? Mert érdekelne a tapasztalat
szerk.: mellesleg ez a pecs azt hivatott szolgálni, hogy ne legyen lassú az ati compiz használata mellett
-
ngabor2
nagyúr
válasz
body007 #15517 üzenetére
ugyan ezt írja ki.
nálam is tiszta jaunty-install. mindegy, csökkenteni a frekit nem is akarom, csak a ventisebességet akarnám 2500-ról 1800-ra levinni. ott is eléggé lehűti, és ott már csendes. a google olyan bonyolult megoldásokat hoz ki, hogy azokhoz nekifogni nincs lelki erőm. valami kattingatós (
9 dolog nincs rá? ellustultam...
-
dbius
veterán
-
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Nintendo Switch
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Opel topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest