Aktív témák
-
v.attis
őstag
válasz
#16820480 #17824 üzenetére
Végülis nem az a baj, hogy nem találom meg az alternatívát, hanem hogy nincs időm keresni, de azért egy-két példa:
- Egy normális videolejátszó. Winben most KMPlayer van, tetszik a kinézete, gyors és mindent tud. Az összes ..mplayert megnéztem Ubi alatt, de pl nem tudom a dvd-k menüjét előhozni bennük. Az nekem kellene.
- Nagyon profi videószerkesztőt keresek, effektekkel, minden extrával. Win alatt ez van: Corel Video Studio, Cyberlink Power Director. Tudom, Ubi alatt Cinerella és Kino a javasolt, utóbbi szerintem elmarad mindkettőtől, cinerellát meg nem volt még időm kipróbálni.
- videó konverzió, főleg bármilyen formátumból dvd-t készíteni egyszerüen, gyorsan.Persze ha nem találok olyat, ami kielégíti az igényeimet, akkor marad a wine.
-
v.attis
őstag
válasz
#16820480 #17817 üzenetére
Persze, értem én, hogy az volna jó, csak egyrészt nem törlöm le a wint márciusíg, mert addíg ingyen használom. Másrészt meg nem fogok mindent eldobni egy olyan rendszerért, amit néhány hete-hónapja kóstolgatok (miközben a wint 12 éve ismerem és használom).
Nem tudom, érthetően fogalmaztam-e, a lényeg, hogy van sok program és beállítás ami nekem fontos, szinte mindennap használom őket. Amíg ezeknek nem találom meg az alternatívájukat Ubi alatt, addíg nem kockáztatok semmit.
Ja, ez úgy jön össze a partíció konvertálásával, hogy a szóbanforgó kis ntfs az adat partícióm, mindenem azon van, amit használok. Soha nem mentettem rendszer partícióra és ezen nem is akarok változtatni. Szóval ha azt nem látná a win, akkor esetleg nagy gázt tudnék okozni magamnak az Ubi nem ismerése miatt... -
Paarthurnax
senior tag
-
-
floatr
veterán
válasz
#16820480 #17602 üzenetére
Nekem is volt gondom a legutóbbi bétával. Akármit műveltem vele, csak compiz nélkül volt látható kamera képe. Ennek az oka nálam az ATI kértya (mi más) volt, ami a 9.8as driverrel nem tudott compiz mellet xv-t produkálni, így nagyjából a videolejátszás sem ment. A 9.9es driver a barátom lett, viszont a compiz még mindig a gyengéje az ATIéknak
-
Zewa
senior tag
válasz
#16820480 #17550 üzenetére
Ahh, tényleg. Köszönöm. Elötte is próbáltam de akkor rossz nevet írtam be így a rossz jelszó/névből azt hittem a jelszónál van a bibi...
Felraktam a drivert most nem lassú tőle a gép de firefoxban nézek egy vidit és ki akarom rakni teljes képernyőre akkor abban a pillanatban kilép a böngészőből.
Avi filmeknél pedig lefagy..... -
-
mob_zzz
aktív tag
válasz
#16820480 #17389 üzenetére
Nálam a főablak is és a beszélgetési ablakok is mindig teljes méretben indultak. Lehet, hogy ez akkor valami rendszerbeállítással függ össze.
A libnotify-t feltettem, bár előtte rátaláltam a Guifications-re. Hasonló az is, csak teljesen egyediesíthetők a buborékok.
Az avatarokkal kapcsolatban is én tévedtem, valóban ott vannak a képek, csak nagyon piciben. Egy kattól megnőnek. A saját képem ellenben nem látszik (ez mondjuk nem olyan nagy baj).
Köszi a segítséget mindkettőtöknek.
szerk.: Major Major: emesene-ből 1.0-t töltöttem. 1.5 sokkal jobb?
-
mob_zzz
aktív tag
válasz
#16820480 #17352 üzenetére
Nincs hardveres kapcsoló, csak fn+valami bill. kombináció. Ez a kombó egy "repülő mód" fejlécű ablakot dob ki, amiben a bluetooth-ot meg a wifi-t lehet ki- és be kapcsolni.
Csak az a baj, hogy kikapcsolás* után megint mindkettő aktív, bármit is állítok.
Szóval vagy arra kéne megoldás, hogy jegyezze meg a legutolsó állapotot és új indítás után is azt alkalmazza, vagy arra, hogy be lehessen állítani valami alapértelmezettet.Szerk.: *mármint a számítógép kikapcsolása (/újraindítása) után
-
törölt tag
válasz
#16820480 #16261 üzenetére
közben sikerült egy (fél)megoldást találni:
Van egyszerűbb videó támogatás az Intel Poulsbo chiphez. Az alábbi lépések szükségesek a natív (1366x768) felbontás használatához (hardveres gyorsítás továbbra sincs!):
- fűzzük hozzá az /etc/apt/sources.list fájl végére a következő sort:
deb http://ppa.launchpad.net/ubuntu-mobile/ppa/ubuntu jaunty main- parancssorból futtassuk a következőket:
sudo gpg –keyserver keyserver.ubuntu.com –recv 0×99d6b21cc6598a30
sudo apt-get update
sudo apt-get install xserver-xorg-video-psb- reboot
annyi a dolog szépséghibája, hogy persze 3D nincs, compiz sem, viszont megy a natív felbontáson az Acer One 751h, ami már egész tűrhető.
illetve egy megjegyzés, hogy a fent említett paranccsal nem sikerült feltenni a megfelelő gpg kulcsot, hanem le kellett szedni kézzel az ubuntu-mobile ppa oldaláról.(forrás: [link], a kommentek közt)
-
-
PuMbA
titán
válasz
#16820480 #16234 üzenetére
"There is no sufficient driver support for the GMA 500. The driver wasn't developed in-house and will not work with kernels newer than 2.6.24. Newer distributions like Ubuntu 8.10 with a newer kernel will not work properly"
Ubuntu 8.04 LTS a megoldás,de 100%-os nem lesz,mivel semmilyen driver nincs.
-
qwertly
addikt
válasz
#16820480 #16087 üzenetére
Szia
Próbáltam de gnome network managert leszedtem külön és egy tömörített fájl volt nem deb kiterjesztésű amit így nem tudtam feltenni a wicd akartam de mindig valami pyton csomagok után sírt.A pyton is letöltöttem egy másik pc-vel de az is csak egy tömörített fájl volt azt sem tudom telepitteni,én csak a debekel boldogulok azok csak klik
és már fel is ment.De sajnos internet hiánya miatt nem tudják leszedni a fügöségűket és a Synaptickel sem lehet így használni.Már leakarom törölni és újra rakni a ubuntut mert nem akarok szenvedni mert megyek délután balatonra ott meg nincsen internet csak a könyvtárban.
-
-
válasz
#16820480 #15855 üzenetére
Jaaa, hogy egyenként??
Azt hittem van valami globális kapcsoló linuxban, amivel a vastag betűket valami karcsúbbra lehet cserélni.
FF-ban, és Operában is olyan batár betűk vannak, meg úgy általában mindenhol.A System - Preferences - Appearance - Fonts résznél állítgattam pár dolgot, de nem lett sokkal jobb.
Hiányoznak azok a windows-os tűéles, és mégsem szőrös betűk mindenhonnan. -
sh4d0w
félisten
válasz
#16820480 #15778 üzenetére
Nekem a teljes hálókezeléssel vannak bajaim. Van NM, ami olyan buta, mint a főd, van külön Network Proxy, Network Tools és külön gnome-network admin. Búbánatnak kell ennyire elaprózni mindent?
A gnome-network-admin egy külön misét megér; 8.04-ben a gnome-utils csomag része volt, mint network-admin. 8.10-ben már a gnome-utils csak 4 tagból áll, naná, hogy a network-admint külön csomagba rakták, ráadásul gnome-network-admin lett...
-
Major Major
senior tag
válasz
#16820480 #15780 üzenetére
hát mit értesz manuális alatt?
mert szerintem hozzáadja ő mindegyik megtalált hálót a kapcsolati listához, csak nem tud hozzá kapcsolódni, ezért aztán be kell menned és saját kezűleg átállítani DHCP-ről fix-re. de ez csak feltételezés részemről, mert egyrészt nem vagyok jelenleg wifi közelben, másrészt mindig DHCP-t használok.
-
floatr
veterán
válasz
#16820480 #15677 üzenetére
Wammu (Gammu) nem-e jó-e telefonos szöttyögésre?
-
Major Major
senior tag
válasz
#16820480 #15677 üzenetére
Virtualboxból csak a full verzió kezeli az USB-t. (Az nem, amelyik a csomagkezelőből jön) Magánhasználatra ingyen letölthető, de csak bináris formában.
-
Major Major
senior tag
válasz
#16820480 #15671 üzenetére
1. valamiért nem képes hozzáadni a medibuntu repót a forrásokhoz. kiírja folyton, hogy nem található a szerver
lehet, hogy szarakodik a szerverük?"2. feltettem .deb csomagból egy progit, de sajnos ez a verzió nem működik megfelelően. viszont nem tudom leszedni, nincs a telepített csomagok közt synapticban (régebben megjelent ott ebből a csomagból telepítve). viszont így nem tudom a régebbi verziót feltenni, mert már van fent újabb."
ez felettébb furcsa
nincs ott, ha rákeresel dpkg-query -l *keresettcsomag* -al
ha megvan a pontos neve, dpkg-val leszedheted -
qwertly
addikt
válasz
#16820480 #15669 üzenetére
Nekem is broadcom driver sz@rakodik az új ubuntu alatt
,érdekes mert a 8.10 soha nem volt gond itt meg állandóan gond volt.Most a kulcstartót kitöröltem és érdekes módon azóta működik az wlan azt leszámítva,hogy mindig kéri induláskor az alapérzelmeztet kulcstartó jelszót
-
dbius
veterán
válasz
#16820480 #15553 üzenetére
Skype nálam, azaz az anyámnál lévő p4-esen is szarul megy, szintén csak monóban. Bár egyáltalán örülök, hogy be tudtam állítani, mert nem keveset szívtam vele, mire legalább ez összejött. Ahogy ngabor2-nél, más program ugyanazt a kimenetet használva sztereóban szól... Miértjét nem kerestem...
szerk: 8.10 alatt volt ez, nemrég frissítettem 9.04-re, de azóta még a skype-ot nem próbáltam ki. Szerintem maradt ugyanúgy...
-
tlac
nagyúr
válasz
#16820480 #15272 üzenetére
szerintem fel lehetne pluszba is rakni
de inkább próbáld meg ezt: linuxqq_v1.0.2-beta1_amd64.deb -
Vladi
nagyúr
válasz
#16820480 #15174 üzenetére
Ez fedorára van, de az elv ugyanaz. Nvidia beállító központban szerintem megtalálod ezeket.
OOo-ban van ilyen előadói konzol. Ezért szeritnem a programban is be kell állítani, hogy melyik képre tegye a vetítést.
Remélem nem túl késő.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #15173 üzenetére
na, közben eljutottam addig, hogy twinview-ban egész jól menne, csak most meg az a baj, hogy az OOo szórakozik: ha kiteszem a prezentációt teljes képernyőre, akkor azt csak a laptop belső kijelzőjén jeleníti meg. ha exportálom pdf-be a fájlt, akkor megy a külső kijelzőn fullscreenben, csak nincsenek meg azok az animációk, amiket az odp-ben beállítottam (tudom, hogy nem ez a legfontosabb, de szeretném, ha menne).
egyébként most az van, hogy áthúzom a külső képernyőre az OOo ablakát, és ott nyomok egy fullscreent, akkor ott megmarad az ablak ott, de a fullscreen kép a belső kijelzőn jelenik meg. na, ez pont fordítva kéne, és tökéletes lenne. -
Major Major
senior tag
válasz
#16820480 #15146 üzenetére
Újabb verziókat nem próbáltatok?
Kicsit most félek, hogy nekem is elszaródik, pedig ez a kedvencem, és nehezen tudnám elviselni, ha mást kéne használnomAbban azért bízok, hogy linuxon azért nem úgy van az, hogy egyik nap megy, a másikon nem. Lehet, hogy azért egy config könyvtár törlés, újra beállítás jót tenne tenni.
-
MichaelSD
őstag
-
Froclee
őstag
válasz
#16820480 #15015 üzenetére
Pl. amit mondtam, hogy nem játszik egyik se .m3u -t ami nekem rádióhallgatáshoz kéne. + hiányzik, hogy a foobart a végtelenségig testre lehet szabni. De mondom, ez az amarok, meg a rhytmizé elég szép is, jó is
Ati vga driverre valami link?
-
Froclee
őstag
válasz
#16820480 #15009 üzenetére
Huh, 2 óra alatt valahogy megcsináltam. Most telepítem az ubuntut megint.
most nem kockáztatok, hanem inkább rákérdezek: 4850 kártyám van, hogyan szedjem le hozzá a drivert? vagy melyik leírást használjam?amúgy kár hogy linux alá nincs olyan zenelejátszó, mint a foobar2000. mert szeretnék rádiót hallgatni, de egyik se ismeri a .m3u kiterjesztést sajna. foobar mindent (kivétel nélkül) játszik..
-
-
Vladi
nagyúr
-
monti20
tag
válasz
#16820480 #14805 üzenetére
Bocsi a sok kérdés miatt, de most használom életemben először ezt a fajta op rendszert és nehezen megy egy kicsit a kezelése.
Amikor először berakom a CD-t, akkor kidob egy ablakot, hogy hogyan akarom telepíteni. A középsőt választottam, mert nem akarom, hogy CD-ről bootoljon, de a legalsó változatot meg nem mertem, mert vmi tanulás volt oda írva és nem tudtam, hogy az mi.
Így a középső választottam: telepítés Windows mellé, ha jól emlékszem. Melyiket érdemes amúgy választani? -
floatr
veterán
-
zodo
nagyúr
válasz
#16820480 #14639 üzenetére
Nagyon nagyon kezdő linuxot használó vagyok, de ezt most nem értem.
Mit kell tudjon az a Ati vga kártya ?8.04-re ezen írás alapján felraktam a februári drivert és elsőre ill. azóta is mükődik. Hd4670 -re ,sőt ezt megelőzően míg nem volt meg a kártyám addig az int. Hd3200-as is végezte a dolgát.
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Viccrovat
- Bestbuy játékok
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Gaming notebook topik
- Proxmox VE
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest