Aktív témák
-
szoke12
őstag
-
Nowhereman
őstag
Tegyük hozzá, a Wine se futtatja le azokat a fájlokat, amiknek nincs futtathatóra állítva az atributuma, és a Wine csak a saját kis portáján tevékenykedik - azaz rootkittelni max a Wine-t tudná. Ha meg valaki képes mondjuk egy .zip fájlt futtathatóvá tenni, attól júzertől szerintem nyugodtan meg lehet kérdezni a saját felhasználói nevét és a jelszavát...
rkhunter+chkrootkit lenne a helyes kifejezés....
különben érdekes, hogy mennyire szeretnek elfeledkezni a leginkább hatékony fajtáról: férgekről...
-
szoke12
őstag
01:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc RV350 AP [Radeon 9600] (Secondary)
Subsystem: Info-Tek Corp. Device 0193
Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 32
Memory at d0000000 (32-bit, prefetchable) [size=256M]
Memory at e5010000 (32-bit, non-prefetchable) [size=64K]
Capabilities: [50] Power Management version 2Helyből (szerintem), nem volt írva hozzá semmi, majd kiderül
de előbb telepítek 1 Win-t -
viw
aktív tag
windóznak szántam a cuccot, de aztán linuxot használok mégis.
amúgy a sok memória használatot nem gondolom pazarlásnak. ha gyors a gép, akkor szerintem ez nem fontos. ha van 2 gigám és 1,9-et használna se érdekelne, csak gyors legyen. tehát nem a számok érdekelnek hanem a "felhasználói élmény"... ha érted mire gondolok?!(#43058) rybank
kösz Neked is. -
vilmaboy
őstag
Nekem amikor azt szokták mondani az ügyfelek, hogy "et atya úr isten... 40% ramot zabál a gép alapban" akkor több lehetőséget is fel szoktam kínálni nekik:
- Tegyen még bele rtamot
- Kapcsolja ki azt a rohadt minialkalmazást és akkor nem zavarja majd
- A Ram azért van, hogy használjuk, töltsük és olvassuk. Ha max kapacitáson 80%ot eszik. Az azt jelenti, h 20 még szabadPersze nem ilyen egyszerű a dolog ez rendben van, de én spec nem szoktam vele foglalkozni, h 2GB ramból épp 170 vagy 410 MB-ot zabál a rendszerem sima terminálokon. Amég a 7köznapi progik zökkenőpmentesen futnak, addig nekem tök mindegy. Majd utána varázsolunk (bele egy nagyobb memót)
-
szoke12
őstag
Köszi a gyors választ!
Ezt a htop-ot már meg tudtam csinálni. Most kicsit büszke is vagyok magamra.
A linuxot magamtól tanulgatom, meg itt olvasgatok. És nincs is túl sok időm rá.
Nézzétek el ezt nekem.
A flashblockot is leszedtem. Egyébként nincs ilyen Chromon is?
Lehet hogy a flash ette, mert megint jobb lett.
Kösz még1szer -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én csináltam ramdisket Debia alatt a rókának, és oda cachel, így villámgyors az indulás minden bekapcsoláskor, mert ugye leállításkor magától törlődik.
Am. te is kde-s vagy, hogy lehet rávenni, hogy mindenhol az Iceweaselt(Ffox) indítsa a konqueror helyett? Már elég rég keresem a megoldást, de a linkekre kattintva még mindig konqueror nylik meg, az meg elvileg 3.6-os Ffox alapú és egy halom bug.
-
neverDell
tag
Ha van elég memória a gépedben, akkor e célra inkább ramdisket kellene használni - bár nem tudom, hogyan lehetne elkülöníteni linuxos eszközökkel a pici és a nagyobb méretű fájlokat... Bár a dologhoz hozzátartozik, hogy amekkora terhelés a böngésző jelent a diszk számára, az a gyakorlatban elhanyagolható, mivel az írást is cache-eli a rendszer - amit pl. pendrive esetében többnyire nem tesz meg, hogy gyorsan eltávolítható legyen az eszköz.
-
Pano
addikt
Uhh. Ööö
Még konzol terén totál kezdő vagyok.
Csak terminálban lehetséges?Update: Már találtam egy szoftvert ennek kezelésére, most hogy már tudom mi a neve
Köszi!
Ezzel a lépéssel megállapodtam, megtaláltam a nekem való disztrót. Megszerettem, gyors, mint az istennyila, van minden, nincsen semmi probléma, megvan minden.
-
Nowhereman
őstag
"Csak hogy a fullcsicsa ablakkezelők alapból nem valók 512Mb-ra meg integrált vezérlőre" - a hulladék nem való sehova, csak a szemétdombra, csak az ubuntu erőszakolja az asztalra, persze, hogy sokan undorral fordulnak el tőle. Hiába kivételes érzék kell ahhoz, hogy a 11-esből öngólt lehessen lőni, a Cannonical meg éppen most mutatja meg, hogyan kell.
Nekem az LTS Gnome2+Compíz fullextrázva pöcre megy az i945-ön, a 720-as video nem szaggat, mikor a hengert forgatom - a Unity meg nem csicsa miatt lassú, hanem valami színvonalú szoftver, mint ami Redmond egyik szennyvízcsatornájából szokott kifolyni. Funkcionalitása, személyre szabhatósága, stabilitása és sebessége a még DOS-ra feltelepíthető Windowsok nívóját is gyakran csak alulról nyaldoss. A legkevésbé sem csodálom, hogy sokan Xfce-hez, meg az LXDE-hez pártolnak át vagy visszatérnek a KDE-re, és többnyire nem is a gyenge hardver miatt...
A Linux arról szól, hogy a szabad felhasználó szabadon választ a szabad szoftverek közt. A gnome2 pedig a desktopon hozta ezt az életérzést - el lehetett ereszteni a fantáziát a desktop személyes ízlésre szabásakor. Ha van más disztro, amely hozza az eddig megszokott a kényelmet, akkor azt fogom választani. -
Nowhereman
őstag
A lassúságot én nem szintetikus teszteken értem(a Vista sem azokon sült fel leginkább az XP-vel szemben), hanem azon, amíg megnyit egy ablakot, vagy nekilát valaminek. Az oneiric valamivel jobban zabálja a memóriát(512MB-ra már nem érdemes erőltetni), de a belassulást a unity érthetetlen hardverigénye bugjai jelentik - képes szuttyogni olyan grafikus vezérlőkön, ahol a gnome2 akár full extázva is fut. Pl. i940-950 tipusok...
-
-
PuMbA
titán
1 hónapot szenvedtem mindegyik kiadással
Azt hogy faragod meg (ezt kihagytam előbb), hogy amikor leállítom a gépet néha segfaultol a KDE 4.7.3 és nem áll le? Meg azt, hogy a tálcán bent ragadnak az alkalmazások?
A videó szakadást is hogy faragtam volna be? Állítottam én minden istennyilát XV_BICUBUC-ot 0-ra, XV_SYNC-et 1-re, mindenféle kimenet, de semmi nincs, mert az egész backendet átmódosították a Unity miatt aztán tiszta szar lett az egész
Akonadi meg Nepomuk nem irható ki teljesen, alapból van 5 akonadi folyamat, de 2 mindig bent marad. Bemegyek az akonadi beállításokba és kiírja, hogy az akonadi szerver nem fut meg ezek, aztán mégis ott van még belőle. Meg egy ilyen Timidity folyamat is van...
-
nem nagyon fontos a zárolás, igaz, ki is kapcsoltam.
talán én is jobban jártam volna egy ltsel. viszont annyira belaktam már ezt a 11.10-et, hogy nem szivesen cserélném lejah, és ha már itt vagyok kérdezzünk is:
miért nem halványodik el vajon a monitor ha rajta van a töltőn a lapsim?
akkumlátoros üzemben remekül megy ez a funkció is..találtam egy ilyen opciót a monitor beállitásainál, be is van pipálva, de nincs részletezve, hogy az akkus, vagy hálózati üzemre érvényes.
üdv! -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Debian alapból telepíthető KDE-vel, csak telepítéskor alternatív ablakkezelő opciót kell kiválasztani a lemez bootmenüjében.
Viszont nem javaslom az alap squeeze-t KDE-vel, mert a benne lévő KDE verzió eszméletlen bugos, frissíteni kell a a wheezy (testing) ágra, akkor frissül a KDE is, azzal már semmi gond.RBJ: netinstallos iso-t tölts le, és a fenti módon, így telepítés közben letölti a KDE csomagjait.
-
-
Nekem a Wind U100-as típusú netbookomban (még az Atomkorszak kezdeti időszakából származó) GMA 950 van és legalábbis azzal a kicsiny képernyővel egész szépen viszi a Unityt. Nem is a sebességgel van a gond a régebbi GPU-knál sem, hanem funkcionális hiányosságokkal (OpenGL kiterjesztések ismeretének hiánya). Amúgy meg nem kell neki erős 3D képességekkel megáldott hardver.
(#42605) vilmaboy: Ha rendszerpartíciókat akarsz átméretezni, akkor azt egy másik rendszerről teheted meg, ilyenkor egy Live-ot szoktunk indítani (csak ugye nem tudom, hogy neked az elindul-e, esetleg valamilyen opciókkal).
-
neverDell
tag
Nem értesz: van egy nyitott 80-as portom, rajta egy apache szerverrel.
Miben könnyítem meg a rendszeremet feltörni készülő dolgát egy egyszerű jelszóval?
(leszámítva azt az esetet, ha hozzáfér a jelszó fájlhoz _és_ egy login prompthoz)Önmagában a nyitott portnak semmi köze a jelszavakhoz, csak ezt próbálom megvilágítani.
Még ha tudsz is jelszót, tehát kitalálnod/feltörnöd sem kell, akkor sem fogsz bejutni vele, ha csak az apache áll rendelkezésedre.
Ftp egy más téma, mert ott sok esetben a rendszered usereit használod authentikációhoz.
Bár a dologhoz hozzátartozik, hogy netre én nem tennék ftp-t, max. sftp-t és ott is csak kulcspárral engednék be bárkit, nem jelszóval. -
Boxi88
őstag
-
vilmaboy
őstag
02:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation BCM4401-B0 100Base-TX (rev 02)
Subsystem: Dell Device 01c9
Flags: bus master, fast devsel, latency 64, IRQ 18
Memory at dfbfc000 (32-bit, non-prefetchable) [size=8K]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: ndiswrapper
Kernel modules: b4402:03.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.
11g Wireless LAN Controller (rev 02)
Subsystem: Dell Wireless 1370 WLAN Mini-PCI Card
Flags: bus master, fast devsel, latency 64, IRQ 10
Memory at dfbfe000 (32-bit, non-prefetchable) [size=8K]
Kernel modules: ssbvilmaboy@ubuntu:~$ ifup wlan0
ifup: failed to open statefile /var/run/network/ifstate: Permission denied -
-
rybank
senior tag
2,7 GB. Ami a 4,4 GB-hoz viszonyítva majdnem 2 GB és nem 1 GB különbség. Csak most számoltam át, hogy rákérdeztél.
DE!: pár dolog nem volt: lxsession lxdm és valami volt a GTK+-os megjelenéssel is az openboxos ablak csúnyább volt, mint Lubuntu alatt.
Szvsz.: Túl sok macera kevés nyereség. Nem éri meg babrálni.Még egy észrevétel, teljesen más témában. Hiába fogyaszt keveset az LXDE a nap végére újraindítás nélkül összeszed 500 MB-ot.
-
vilmaboy
őstag
Igen. ezért szeretnék feltölteni egyet a gépre. tapasztalatszerzés
legalább az alapok menjenek felhasználói szinten. Nem gondolom, hogy grafikus képernyőn ez olyan nagy dolog lenne. Konfigolni sem lehet sokkal másabb mint win-t... belekóstolok kicsit
aztánnék mehet a mélyvív, ha már megy minden amit szeretnék.
-
tropico
tag
Ebből a hozzászólásból indultam ki. Itt szó sincs 1.5Gb ramról. Amit meg a vga-ról találtam azt a neten találtam. Nim ismerem ezt a laptopot ezért irtam amit írtam. Az hogy a driver szar vagy a vga nem tudom.
-
vilmaboy
őstag
szuper... nekem is azt mondták, h a lubuntu egy bakelit lemezjátszó képességeivelé is képes beérni
én meg szivok vele mint atom
Este folytatom a kalapálást. reméllem lesztek
akkor is összerakom a piszkot... lehet, hogy előtte az intelest is, de akkor is megcsinálom a via chipest is
-
vilmaboy
őstag
-
vilmaboy
őstag
Nahh... az történt... Ahogy kibogarásztam a windowsmániás, linuxhoz nem értő fejemmel, hiányzik neki ez az openchrome nevü akármi. rákerestem a neten,. hogy hogyan installáljam ezt az openchoreme nevü akármit. Találtam is egy leírást, amelyet a harmadik lépésig meg engedett csinálni. Ujraindítottamm a gépet és lássunk csodát, lett grafikus felületem. Meg ne kérdezzétek, hogy miért, ti nyilván értitek... én nem...
A probléma áés a kérdés az lenne. Számos alkalommal bejelentkezés után (username, pass) nem tölt be az asztal. néha igen (inkább nem). Amúgy is érezhetően lassú a gép. Ez az openchrome egy vga driver, vagy egy megjelenítési téma? mi ez pontosan? Mit tegyek, mire állítsam és hogyan a gépem, hogy gyorsabb legyen? Hogy léphetek ki ismét konzul módba, hogy parancsokat adjak neki?
Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tőzsde és gazdaság
- HP notebook topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- PR-Telecom
- Milyen monitort vegyek?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest