Aktív témák
-
Eastman
addikt
Ubuntu alatt egy felhasználó egyéni témabeállításai melyik mappában vannak? Át tudom másolni egy másik user ugyanazon könyvtárába a tartalmát?
-
Eastman
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
-
Eastman
addikt
-
Eastman
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Letöltve 14,0MB 17mp alatt (791kB/s)
Csomaglisták olvasása... Kész
W: Duplicate sources.list entry http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid/multiverse Packages (/var/lib/apt/lists/hu.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_lucid_multiverse_binary-i386_Packages)
W: Duplicate sources.list entry http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid/multiverse Translation-hu (/var/lib/apt/lists/hu.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_lucid_multiverse_i18n_Translation-hu)
W: Duplicate sources.list entry http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid/multiverse Packages (/var/lib/apt/lists/hu.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_lucid_multiverse_binary-i386_Packages)
W: Duplicate sources.list entry http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid/multiverse Translation-hu (/var/lib/apt/lists/hu.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_lucid_multiverse_i18n_Translation-hu)
W: Próbáld futtatni az apt-get update -et, hogy javítsd e hibákatMagyarul nem változott semmi.
-
Eastman
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
Az mit takar, hogy Sajnos ez csak windows alatt megy tökéletesen.?
Nincs win egyik vinyón sem. Nem mászik fel másra?
Szerk:
Közben van egy ilyen hibaüzenetem a notebookon:
~$ apt-cache search yumi
vfdata-morisawa5 - Font files for Morisawa Basic-5 type faces for pTeX
W: Duplicate sources.list entry http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid/multiverse Translation-hu (/var/lib/apt/lists/hu.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_lucid_multiverse_i18n_Translation-hu) -
Eastman
addikt
válasz
szaszayanou
üzenetére
A letöltött .iso fájlt ellenőriztem. A CD-t hogy' tudom?
-
Eastman
addikt
válasz
MacCaine
üzenetére
3 db HDD van itt az asztalon. kettőnél hibát ír, a régi ubuntu meg bebootol. Az nem lehet, hogy nem jó a telepítő CD? Hash-t ellenőriztem kiírás előtt, az OK volt.
aldebaran
Ma csekkoltuk a vinyókat, jók ezek. Tutter, hogy valami piti kis beállítási vagy csatlakozási hiba van, de nem jövök rá.
Nem lehet egy használt HDD-re win nélkül egy ubuntut felkúsztatni a saját telepítőjével???
-
Eastman
addikt
Egy 15,3-as vinyót sikerült szereznem. Szerintetek 7G / és 7G /home elég egy 10.04-nek? Csak netezésre kell a gép.
-
Eastman
addikt
Most az a gondom, hogy korlátozni szeretném az adat partíció hozzáférés jogait, de root-ként sem tudom. Próbáltam a Nautilussal és a Gnome Commanderrel is. Három felhasználóm van és mindhárom hozzáfér az adatokhoz.
A root a tulaj, de van egy plugdev csoport. Őt nem tudom megfosztani a jogaitól. Root-ként sem engedi módosítani.
-
Eastman
addikt
Ide is kiírom, hátha másnak is segít majd a dolog (...és remélem a megfejtése is.
)Közben böngésztem itt a fórumban is, és a Kendek féle leírás az én esetemben is igaz. A BIOS csak HDD-t lát, nem nevezi meg.
lujó55: Nagyon szívesen!
-
Eastman
addikt
"Verifying DMI Pool Data..........." Ennyi, snitt.

-
Eastman
addikt
Ha csak ennyi az infóm a hibáról, hogy tudom kihagyni a hibás részt a telepítésnél?
-
Eastman
addikt
Köszönöm srácok!
5155336, ...7, ...8, ...9.
5154304, ..12, ..13, ..14, ..15 szektoroknál van a hiba.Szerintetek melyik részt hagyjam ki a 40 Gb-os vinyón?
-
Eastman
addikt
Egy hibás ramot már találtam. Indul a Live CD.
-
Eastman
addikt
Sziasztok!
Telepítettem egy 10.04.4-et CD-ről (hash OK), de sajnos 66%-nál megszakadt. Újraindítottam és a Live CD-vel ellenőriztem a vinyó szektorokat. Talált hibát, amit elkezdtem javítani ezzel a módszerrel a négy paríción. Hármat javított, de egyet nem tudott. Azóta sem a vinyóról, sem a CD-ről nem bootol be.
Le lehet valahogy formázni az egészet, ha csak egy BIOS-om van? Legalább a Live induljon el mégegyszer...

-
Eastman
addikt
Ubuntu 9.10 a rendszer és az a gondom, hogy a felhasználóm asztaláról eltűnt az összes ikon. A Nautilus sem indul el, csak sudo paranccsal a root-é. Onnan viszont elérhető és látható a felhasználóm asztalán lévő összes fájl.

Van tippetek a megoldásra?
-
Eastman
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Xubuntu 10.04 (9.10) bejelentkezés gondok.
No, sikerült bejutnom.
Az ubuntu.hu -n is leírt megoldás:
1. A bejelentkező képernyőn alul az xterm felületet kell kiválasztani.
2. sudo apt-get purge gdm
3. sudo apt-get install slim
4. sudo startx
5. Bejelentkezés után: Főmenü > Beállítások > Felhasználók és csoportok6. Új felhasználó létrehozása - új felhaszn. név, új jelszó - neki rendszergazdai jogok!
7. Régi felhasználó törlése.
8. Újreindítás.
9. Bejelentkezés az új beállításokkal....egyenlőre műkszik...
-
Eastman
addikt
Sziasztok!
Xubuntu 10.04-be (telepítési frissítés után) nem tudok a jelszavammal bejelentkezni. Az ablaktémák közül válogattam mikor magától kijelentkezett "Checking Battery State [OK]" az utolsó amit a fekete képernyőn látok. Pár napja az Ubuntu 10.04 alatt is találkoztam ezzel a jelenséggel, mikor egyes oldalakat (iwiw, PH!
) látogattam, de mindig sikerült visszajelenkeznem.
Ubi le, Xubi fel, de a jelenség + a lehetetlen belépés megmaradt... -
Eastman
addikt
válasz
n0_gAboR
üzenetére
Köszönöm a tanácsot!
Most a következő a helyzet:
Mindenből a legújabb verzió van fent, egyedül a gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse települt fel. Most a Totem viszi is az mp3 -at, wma-t gyönyörűen.
Audacious továbbra sem jó.
Behúzom a dalokat és 0:00 , mintha fel sem ismerné őket. [link] ...és elindítani sem tudom.A Winampos skin ne tévesszen meg.
Az egyetlen beavatkozásom ez a változtatás volt, de a gyárival sem megy. Amikor frissítettem 8.04 -re jó volt a lejátszó. 
Üdv!
Eastman
-
Eastman
addikt
Sziasztok!
Sem az Audacious, sem a Médialejátszó nem indít el mp3-at sem wma-t sem semmit. Be tudom tenni a listára a dalokat de mindegyik 0:00 idejű és nem indul. ...utána fagyás.

Az Audacious most frissítette magát és arra számítottam, hogy (mint már oly' sokszor) utána helyreáll a rend, de semmi nem változott.
Valakinek van tippje a problémára?
MOD: ...ez a Pulse Audio kicsit megkeverte a kártyákat nálam. Hang amúgy van. Pl.: netes rádiót, jutjúbot tudom hallgatni...
-
Eastman
addikt
válasz
Eastman
üzenetére
Köszi Vladi a segítséget a skinnel kapcsolatban! Frankó!
...most simán megy a lejátszó, de hogy mitől javult meg azt nem tudom. állítgattam a hangbeállításokat vakon, meg újraindítottam a gépet vagy háromszor.

Mondjuk ez az egész OSS, Alsa, Pulse sztori nekem nem tiszta. Van vagy 4-5 féle választék a gépemen, de miért? Ha valaki esetleg képben van a témával kapcsolatban, írjon legyen kedves egy pár sort vagy egy linket (magyarul).
-
Eastman
addikt
Hi All!
Az mér' van az, hogy felraktam az Audacious-t Hardy alá és a /home mappában nem találom a könyvtárát? Winamp skint tennék rá, ami állítólag nem is olyan nehéz mert beépül simán a régi Winampos meg XMMS skin is. ...de hát nincs meg a mappa!

MOD:
GD: ...ez a <csúvicsúvi> ez halálos!
-
Eastman
addikt
válasz
Rickenstein
üzenetére
Köszi, de az sima ügy. Az a baj, hogy az akkor megnyíló ablakban csak "Kijelentkezés", "Képernyő zárolása", "Felhasználóváltás", Felfüggesztés" és "Hibernálás" van.
Kikapcsolás nincs.MOD: Korábban volt, csak eltüntettem valahová...
-
Eastman
addikt
Csak bennetek bízhatok, mert az ubuntu.hu-n 37 éve nem kapok választ
a kérdésemre!!!
[link] -
Eastman
addikt
Sziasztok!
Ha valaki bevállalja, hogy Dél-Budán rendberakja a gépemen az Ubuntu 7.04 (GNOME)-om, barterben (mint gyógymasszőr) egy masszázzsal honorálom.
Ami gondot okoz:
- Eltűnt a kikapcs ikon. Csak terminálból (jelszóval
) tudom kikapcsolni a PC-m.
- Nincs a TV-re kimenő analóg jel. NvTv Out nem műkszik.
- CD, DVD író progi (GnomeBaker) beállítása.
- Azureus beállítása.
- VLC, NvTv Out csak egyszer, a felinstallálás után jelenik meg az ablakban, ha bezárom és újra el szeretném indítani, nem nyílik meg az ablak. -
Eastman
addikt
[link] Az ubuntu.hu -n nem kapok rá választ.

-
Eastman
addikt
Sziasztok!
Az aMSN-ben hogy' tudok hangüzenetet kezdeményezni?
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4224
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Pontosan hol? Ablaktémákra, ikonokra gondolok...
Fél év alatt kinövi a gyermekbetegségeit.
Betoltam egy ezeréves poros vinyómat a legalsó fiókból és felállt azonnal egy Ubi 7.10.