Aktív témák
-
válasz
Speeedfire #26165 üzenetére
Nehogy ezt telepíttessed, a pae kernel kell, linux-image-2.6.32-21-generic-pae a neve ha minden igaz, de innen nem látom.
De egyébként ezt a kernelt rakja fel telepítésnél alapból, ha a gépben minimum 4 GB RAM van, tehát nincsen gond.(#26166) ntomka: bizonyára azért állapodtak meg, mert a következő Catalyst támogatni fogja, de jó szokásukhoz híven a Lucid tárolójában már végleg ez marad.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #26165 üzenetére
Igen elvileg a szerver kernel kell hozzá, vagyis ezt hallottam már.
Most néztem, van 10.1 RC2 flash linuxra is.. csak nemtom ez jó e 64bit alá. (Download plug-in for Linux (TAR.GZ, 4.5 MB))
Nos, ez a szerver dolog mennyire egészséges, átlag felhasználónak?
-
válasz
Speeedfire #26134 üzenetére
sudo apt-get install --fix-broken -y -m
Nem az a baj, minek frissítse a csomaglistát, ha egyszer a nem letölthető csomagoktól nem képződik törött? Hiányzó függőségtől meg nem települ semmi.
Inkább összekutyulhatta őket...
-
Vladi
nagyúr
válasz
Speeedfire #26104 üzenetére
Az tényleg sok. Én 6.06-ot még 64 megás gépre is felraktam. Valami rengeteg ramot használnak a mostani disztrók.
Fedora is kapásból lerág 600 megát. Pár dolgot elindítok már mindjárt ... huhh most épp 1 G.
Na de az is igaz, hogy lxde fedora default 120 megára bootol, kicsit megkapargatva már mindjárt 80 mega.
(#26112) danaboy
Tűzfal az nem kérdéses, alapból kapod és kész. A routert konfigold be jól, meg a tűzfalad is. Leírás.
a 2 hónap az jó arány. -
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #26111 üzenetére
A lucid memóriafogyasztása rejtély, senki nem tud rá választ.
-
Atapi
senior tag
válasz
Speeedfire #25937 üzenetére
két további lehetőséget találtam:
1: mountnál iocharset=iso8859-2,codepage=cp852 opciot használni
2: smb.conf-ba bevésni, hogy dos charset = CP852 és unix charset = UTF8 -
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #25943 üzenetére
Ebben már a plymouth generálja a splash screent, nem a grub.
Nemtom mi van, ha eltávolítok minden plymouth csomagot, azt nem merem megkísérelni (ha valaki tudja, írja meg, mert lezúzom a gépről, ha le lehet), de ezeket leszedtem és működik. -
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #25939 üzenetére
Távolítsd el ezt a két csomagot:
plymouth-theme-ubuntu-logo
plymouth-theme-ubuntu-text
Ennyi. -
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #25937 üzenetére
Pontosan mit akartál kiszedni? A bugyilila splash screent?
Más: látom a memória bugot tényleg javították. Indulás után 1GB helyett ~400MB-on indul a rendszer. Mindjárt szimpatikusabb.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #25931 üzenetére
Én csak notin használom...
Sokszor próbálkoztunk ismerkedni, de valahogy sosem sikerült.
@Kendek: Én csak tippeltem, vagyis linuxot használó ismerős mondott vmi ilyesmit, hogy elvileg az Intel-es drivereket nem tölti be már indításkor, és ezért nincs.. Meg találtunk vmi ehhez kapcsolódó megoldást is, csak az nekem nem jött össze.
-
Atapi
senior tag
válasz
Speeedfire #25931 üzenetére
locale=hu_HU.UTF-8? ha igy sem jön be, probáld latin2-vel --> locale=hu_HU.ISO-8859-2, hátha...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #25925 üzenetére
Ubuntu tweaker-ben át lehet állítani.
Tényleg, ha már itt vagyok..
Nekem GMA4500-al nincs töltőképernyő. Erre van valami megoldás, esetlegesen? Annyira nem fontos, csak jó lenne, ha nem villogó kurzor lenne indításkor.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Speeedfire #25816 üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
Speeedfire #25752 üzenetére
Én már frissítettem is, nyomd meg Te is azt a gombot!
-
válasz
Speeedfire #25727 üzenetére
Most megnéztem Firefox alatt is, de ott is csak az RC-t akarja letölteni arról az oldalról. Szerintem Ti félrevezettek engem és GIMP-el variáltok.
(#25728) McKane: ellenőrző összeg talán?
-
n00n
őstag
válasz
Speeedfire #25665 üzenetére
Hát, hogy nagyobb felbontáson is pofás a kinézete. Például szüleimnek is ez van belőve. Ők igen kezdők és az a felület egyszerűbb számukra.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #25662 üzenetére
Ez egy olyan dolog, hogy lehúzol egy image-t, live módban indít, és kipróbálod. Szerintem én meg fogom nézni notin milyen, mert tetszik a felülete. Az asztalt meg úgysem szoktam nézegetni, minden másban viszont hatékonynak tűnik.
(#25665) Speeedfire: Nekem hozta a win7 alatt nyújtott akkuidőt.
ÁÁÁ, ne nyomkodjátok annyit a frissítés gombot, kezd behalni a szerver!
-
mob_zzz
aktív tag
válasz
Speeedfire #25655 üzenetére
Fejlesztettek az energiagazdálkodáson is?
-
n00n
őstag
válasz
Speeedfire #25662 üzenetére
Ahhoz nem "szükséges". Bár azon is szépen mutat.
Még nincs, de ne aggódj majd dobjunk a torrent linkjét.
-
válasz
Speeedfire #25658 üzenetére
Olvasd el toros írását a beta 1-ről, meg a neten is utánaolvashatsz, eddig netbok remix volt a neve.
Lényegében netbookokra szabott rendszerről van szó. -
n00n
őstag
válasz
Speeedfire #25658 üzenetére
Direkt kis képernyős netbook-okra találtak ki. Nekem nagyon bejön. És azzal a ténnyel nagyon sokan egyetértenek, hogy egy netbookra ez az egyik legjobb rendszer.
Kendek: Megjöttek a rendes iso-k is!
A netbook minden teszten átment hiba nélkül! Éljen!
-
Geller72
veterán
válasz
Speeedfire #25643 üzenetére
Ideje...
-
válasz
Speeedfire #25634 üzenetére
Mert ne &&-eket rakj, hanem csak &-eket, mert az előbbinél csak aztán fut a következő parancs, ha az előtte levő rendben lefutott... De persze a sleep után kell.
(#25633) McKane: egy reggel (mikor a nap felkel
), szal regisztrációval 2-szer tudsz rendelni, ennyi...
-
Siriusb
veterán
válasz
Speeedfire #25630 üzenetére
Azért nézd meg mégegyszer, mit és hogy írtam.
-
Siriusb
veterán
válasz
Speeedfire #25627 üzenetére
#!/bin/bash
sleep 10 && ~/.conkycolors/bin/conkyStart;A fenti tartalommal készíts egy fájlt, tedd futtathatóvá, és ezt a fájlt rakd be az automatikusan induló programok közé.
Szerk: a grubhoz
-
válasz
Speeedfire #25608 üzenetére
Mondjuk én nem használom ezt a cuccot, de azért másold be /home/felh.neved./.config/autostart-ban található .desktop fájl tartalmát, amiben a parancs van, megnézzük, hogy jó-e minden. Esetleg átteheted a /etc/xdg/autostart könyvtárba, hátha onnan elindul.
-
dbius
veterán
válasz
Speeedfire #25546 üzenetére
A
sleep
önmagában nem sokat ér, add meg neki paraméterben, hogy hány másodpercig várjon, mielőtt a conky elindulhat.
Nálam pl. így van indítva rendszerindításkor:
sleep 5 && conky &
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #25517 üzenetére
én erre gondoltam. fel kell tenni hozzá a screenlets csomagot, meg aztán ezt, mert asszem nincs benne alapból. ha minden igaz, akkor be tudod állítani a méretét rendesen. én régen használtam, de már leszoktam róla.
-
rtom
senior tag
válasz
Speeedfire #25513 üzenetére
Asszem, ettől nagyobb .conkyrc gyűjteményt nem találsz: ubuntuforums
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #25513 üzenetére
ezt a terminálos hátteret meg lehet látványilag oldani péládu legy screenlet segítségével, amit hozzászögezel a desktophoz, és kiteszed az asztal teljes méretére.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Speeedfire #25273 üzenetére
Én most leszedtem az RC-t és csináltam egy formázatlan 10 gigát az elsődleges merevlemezre. Kiírtam, boot róla, nyelv kiválaszt....Ubuntu installálása...aztán vagy egy órán át lila képernyő még lilábbra és annak árnyalataiba ment egy kérdés nélkül. Egy óra után meguntam és a windows grub nélkül indult.
Hasonló tapasztalat?
-
floatr
veterán
válasz
Speeedfire #25260 üzenetére
Nem árt. Az egészben az a szép, hogy pl. vista alatt is kvázi ugyanaz a mechanizmus
-
válasz
Speeedfire #25257 üzenetére
Jah, szívesen. De a megoldás tuti, ezzel szívtam EEE PC-n, ahol a kis kijelzőn nem látszódott ez a pipálási lehetőség, aztán érzésre kellett megcsinálnom. A probléma alapvetően akkor jelentkezik, ha nem az a felhasználó csatlakozott először, mint aki aztán bejelentkezik. Ilyenre jó példa az is, mikor a telepítővel csatlakozik az ember, aztán telepítés után néz mint a luki nyúl, hogy mért kér jelszót a csatlakozáshoz indításnál (a kulcstartó eléréséhez vagy mihez).
-
floatr
veterán
válasz
Speeedfire #25257 üzenetére
Szivi
csak jussál is vele valamire
-
floatr
veterán
válasz
Speeedfire #25254 üzenetére
Namost ha az utóbbi pár verzió valamelyikét használod, és rendesen működik a wlan driver, akkor a hálózati ikonra kattintva dob egy listát az elérhető leradarozott routerekről. Egyikre katt, jelszó kitölt, és ha a router nem dob le, akkor legközelebb már automatikusan csatolja. De ha mégsem, akkor a beállításoknál van olyan kapcsoló, hogy automatikusan csati.
Nekem még nem volt olyan helyzet, hogy ne csatlakozott volna, ha a router rendben volt. Olyan volt, hogy a router szarakodott, de akkor vista alól se ment a dolog -- másoknak sem. -
válasz
Speeedfire #25254 üzenetére
Értesítési területen jobb egérgomb a hálózatkezelőre -> kapcsolatok szerkesztése -> a kérdéses wifi kapcsolat szerkesztésére kattints és pipáld be a minden felhasználó számára elérhetőséget, utána jó lesz. (Ha nem pontosan ezek lennének a nevek akkor elnézést, nekem nincsen kint ez az ikon, nem látom, csak emlékezetből.)
-
válasz
Speeedfire #25054 üzenetére
Ha bent van az fstabban probald root-kent felcsatolni es add meg a parancs kimenetet.
mount /mnt/share
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #25054 üzenetére
ha kattintgatással "csatolom fel" a mount parancsra ez jön ki
gvfs-fuse-daemon on /home/speeedfire/.gvfs type fuse.gvfs-fuse-daemon (rw,nosuid,nodev,user=speeedfire)
-
válasz
Speeedfire #25032 üzenetére
/boot/grub/menu.lst
default= X
X-et valtoztasd meg. 0-tol szamozodnak a bejegyzesek. Legegyszerubben ugy tudod beloni, ha boot-nal megnezed, hogy hanyadik kell.
-
válasz
Speeedfire #24997 üzenetére
/etc/fstab=ba ird bele valahogy igy:
//szerver/megosztas /mnt/share smbfs username=valaki,password=valami,fmask=0777,dmask=0777 0 0
-
sh4d0w
félisten
válasz
Speeedfire #24997 üzenetére
-
válasz
Speeedfire #24972 üzenetére
A megszokas nagy ur
A mountos kerdesedre:
A home konyvtarban a .gvfs alatt talalod meg a mar megnyitott samba shareket.
-
válasz
Speeedfire #24946 üzenetére
Az ssh azzal a usernevvel probal bejelentkezni, amvel az ubuntubol inditod. Ezt a -l parameterrel valtoztattad root-ra. Alternativa meg az ssh root@ipcim is. Esetleg megadhatsz ra egy aliast a ~/.bashrc/be, de akkor mindenhova root-kent akar majd belepni.
alias ssh = 'ssh -l root'
Masik alternativa, hogy a config allomanyban beloheted, host alapon a default usernevet. Pelda:
~/.ssh/config
Host *.homelinux.com
User kcolg -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #24961 üzenetére
közben megoldottam mind a 2 dolgot
a sciptben a tail-t lecseréltem és így már működik -
válasz
Speeedfire #24954 üzenetére
Márpedig ott van, és a "transmission-cli" csomag telepítésével kerül oda.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #24946 üzenetére
még 1 kérdés h ne legyen egyszerű a nap
transmissionnál az open-file-limit elvileg az egy időben futó torrentek számát szabályozná nem?
meg még1 [link], aztán mára már qussolok -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #24944 üzenetére
samba megoldva
ssh még érdekelne
és még 1 kérdés:
hálózati meghajtót hova mountolja a rendszer?
szeretném a zenéket onnan lejátszani, de 1-2 alkalmazásban nincs ott
csak úgy tudom megnyitni ha rámegyek a hálózati megosztásokra és ott nyitom meg -
PiciKenny
senior tag
válasz
Speeedfire #24887 üzenetére
fennt van a 2ö csomagkezelőből telepítve, de hol van ez a beállítás?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #24840 üzenetére
jah meg még valami
van 1 torrent amit nem tud folyatni
azt írja a webui h error:numerical result out of range
meg újraindítottam a programot kitöröltem a resume fájlt is, de semmi -
cigam
titán
válasz
Speeedfire #24811 üzenetére
Milyen hálózaton (a,b,g,n), mekkora sebességgel?
Nézd meg az XP eszközkezelőben van egy speciális fül. Többek között itt van olyan opció amit írtam. Az érdekessége a dolognak, hogy eddig csak W7 alatt sikerült ezt a hatást elérnem ezzel a kapcsolóval. Ott megduplázta a sebességet. Viszont ha W7 alatt tudja a 20mbps-ot, XP és Linux alatt pedig vmi behatárolja 10mbps-ra, akkor logikus, hogy nem a hw a szűk keresztmetszet.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Speeedfire #24792 üzenetére
nfs-t látja a win?
eszvéesz: nfs jó alternatíva fájlmegosztásra linux alatt, könnyen gyorsan be lehet állítani és gyors is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #24751 üzenetére
Köszi !
Bízom az új verzióban, hátha majd az megoldja a gondot. Havernál annó, jó pár éve még, Fujitsu lapossal volt hasonló gond, és neki sem volt rá semmi gyógyír, pedig mindent megpróbált. Mondjuk rémlik h neki az volt, hogy bármit csinált, nem pörgette fel a ventit..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #24744 üzenetére
Naja, csak kb ez a 2. ismerkedési próbálkozásom, így nem nagyon erőltetném az ilyesmit ha nem muszáj.
Az első sikertelen volt, most még fent van a notin a rendszer, és lényegében használgatnám is, ha nem állna fent a probléma, csak ilyen téren meg nem merek belemerülni..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #24735 üzenetére
Hm, köfi.
Bár lehet az lesz, hogy megvárom a 10.4-et, úgyis jön nemsoká, az hátha megoldja, ha nem akkor majd filózok, hogy mi lehet, meg próbálkozok, állítgatok.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #24741 üzenetére
csak az fw fordítás nem akar még menni
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #24739 üzenetére
közben azért 1-2 dolgot már megtaláltam az ubi oldalán, de érdekes módon a szoftverközpont nem adott rá ki semmilyen találatot
Sianis: nem volt, de amint látom abban benne van a patch modul
még a végén minden meglesz, csak én nem voltam elég figyelmes -
Sianis
addikt
válasz
Speeedfire #24739 üzenetére
build-essential csomag telepítve van?
Sianis
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #24718 üzenetére
csakis hardveres para volt.
mondjuk olyat is hallottam már, hogy valaki elvitte szervizbe a laptopját, és érdekes módon nemsokára az interneten közzétéve megtalálta a vinyóján tárolt privát fotóit... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #24713 üzenetére
Hát igen, ezeket az apróbetűs részeket sokszor én se értem, de nem csak erről van szó, hanem arról, hogy mivel ez kritikus jelentőségű ügy, sztem kötelességük lenne felhívni az ügyfél figyelmét az ilyenekre, a kellemetlenségek és a konfliktusok elkerülése érdekében is - ráadásul egy ilyen húzás az egész márkához való lojalitást megrendíti az emberben.
Természetesen eredeti OS volt rajta, ugyanaz, mint ami még a vásárláskor fent volt. A HDD-csere már nekem is eszembe jutott...de miért érné meg az nekik? Akkor azt is fel kellett volna, hogy számítsák. -
válasz
Speeedfire #24709 üzenetére
Jah, erre nem figyeltem. Akkor persze máshogy kell megoldani.
free -m -s 60 >/home/.../memusage &
(legalábbis nálam ez működik) meg
top -d 60 >/home/.../top &
Szerk: illetve ez utóbbi nem írja a fájlt. Áh, de nehéz az élet.
Javítva:
echo `top -d 60 >/home/.../top` & -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #24709 üzenetére
hopp, kimaradt a kérdés a top-ra
miért van 1-2 dologból több is?
pl transmissionből 4
samba 2 -
törölt tag
válasz
Speeedfire #24701 üzenetére
az nem baj, ha a /home előtt nincs egy space?
-
válasz
Speeedfire #24701 üzenetére
Azért, mert fut még, és amíg be nem fejeződik, addig nem is fog kilépni. De beleírhatod egy fájlba és azt futtathatod parancsikonnal mondjuk, akkor kényelmesebb, nem kell a terminált nézegetni.
De akkor csak úgy tod bezárni, hogy
sudo pkill top
, vagy a fájlnév, amennyiben futtathatóként indítottad.
A memória nálam tökéletes, nem tom nálad mi a gond. Ugyanazt írtad mint én? -
válasz
Speeedfire #24695 üzenetére
top -d 60 >/home/.../top
meg folytatólagosan
top -d 60 >>/home/.../top
Ez ugye elvileg így tökéletes, és látszódik a memóriahasználat is, de a karakterkódolással gondok vannak...
Bár a
free -m -s 60 >/home/.../memusage
meg folytatólagosan a
free -m -s 60 >>/home/.../memusage
kimenete az szépen olvasható. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #24603 üzenetére
-
válasz
Speeedfire #24479 üzenetére
itt nézelődj
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #24298 üzenetére
kipróbáltam a kis vinyómon, de csak olvasni tudom, írni nem
-
Major Major
senior tag
válasz
Speeedfire #24233 üzenetére
transmission web gui alatt van a bal alsó sarokban egy teknős az mire való?
a teknős bekapcsolja az ideiglenes sebességkorlátozást. igazából nem tudom mi értelme, én még sosem használtam, de sok vizet nem zavar -
kovaax
őstag
válasz
Speeedfire #24233 üzenetére
Nyomjad meg a teknőst nyugodtan, és ki fog derülni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #24206 üzenetére
megoldva
-
TrollBalint
addikt
válasz
Speeedfire #21942 üzenetére
kipróbáltam azt a módszert, amiben nem voltál biztos, de nekem nem csatolta fel. Ha nem az init.d-be tettem, hanem a /bin/bash-ba, akkor be kellett írnom a parancsot, és akkor is még kért jelszót
-
válasz
Speeedfire #22280 üzenetére
akkor az érdekes
én nem tudtam vinyóra rakni az mbr-t (raid0-ra, azt mondta a telepítő, h nem lehetséges...), gondoltam rakom a pen-re, és rá is rakta simán... -
FixY67
senior tag
válasz
Speeedfire #22257 üzenetére
USB-s boottal az egyik legnagyobb probléma az szokott lenni, hogy megcseréled vele a diszkek sorrendjét - hacsak nem írtak hülyeséget valamelyik fórumon.
Pár napja próbáltam pendrive-ra tenni egy grub-ot, mert a meglévőt nem akartam felülírni, ugyanakkor szükségem volt arra is, amivel kísérleteztem.
Persze nem működött. Utánaolvastam és azt találtam, hogy ha pendrive-ról bootol a gép, akkor ő lesz a hd0. (gondolom, ezzel együtt a /dev/sda-t is az usb-s diszk kapja) -
válasz
Speeedfire #22260 üzenetére
Én meg azt ajánlottam (lehet nem neked), h telepítésnél rakd a /boot-ot a perájra
-
Vladi
nagyúr
válasz
Speeedfire #22264 üzenetére
Várjál. Most akkor melyik vinyót akarod lekapcsolni? Amiről a rendszer fut, vagy egy másikat, amiről a grub indul? Nem mindegy.
Egyébként hdd off és ata ki-be pakolgatás menet közben témában: link. vannak azért érdekes dolgok a hupon is.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #22264 üzenetére
Igen, de a másik javaslatomnak része az, amit Vladi linkelt neked.
-
Vladi
nagyúr
válasz
-
ntomka
nagyúr
válasz
Pedig erősen nem ajánlott.
Én pl. ezt.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Speeedfire #22257 üzenetére
Ugye nem ata vinyót akarsz lehúzni futó gépben.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #21959 üzenetére
"mi a baj a hup-pal?"
Számomra pl. az, hogy valami undorító hányadék kinézete van. Nem tudom, ki találhatta ki ezt a dizájnt, de nagy állat volt.(#22074) Alukard: OK, sztem holnap sor kerül az új Ubi telepítésére, akkor meglátjuk.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #21823 üzenetére
Köszi a választ!
Majd kipróbálom, ha végre lezúzom a WUBI-s Ubuntut, mert az így is eléggé gány megoldásnak látszik.
Főleg, hogy már megint van valami parája, úgy tűnik, ez a 64 bit+Wubi kombó nagyon szar...
Előre szólok, hogy a jelenlegi hibának ismét semmi előzménye nem volt, amiről tudnék, nem gányoltam bele a rendszerbe, tehát fingom sincs, miért fordulhatott elő, amikor bootolnék, ezt írja ki:
"You need to load the kernel first."Ez meg mi? És mi lehet az oka?
Hogyan kell helyrehozni?Nem lehet, hogy ez a sok hiba (para a Flash-sel, a készenléti állapottal, most a bootolással, stb.) amiatt van, hogy eleve csak egy képfájlszerű dolog az egész (WUBI), fizikailag NTFS-ről bootol, 64 bites, stb.?
Nálatok a "felfüggesztés" (készenléti állapot, suspend) működik Ubi 9.10 alatt? Próbálta már valaki így felébreszteni a gépét?
xorg reconfig-ot majd megpróbálom.(#21824) ntomka: még nem próbáltam, majd megnézem.
Csak tudnám, miért olyan népszerű a Flash, miért nem tudják másban is megcsinálni a látványvilágot - mert csak utóbbi miatt lehet népszerű. Egyébként lassú, bugos, nem is fokozom tovább, egy rakás szar.
-
rtom
senior tag
válasz
Speeedfire #21947 üzenetére
Ha te is LXDE-t hasznalsz, akkor Vladi-val mar 3-an vagyunk, alapitunk fan-clubot?
LXDE-s kerdes: numlock bekapcsolasa bootolaskor hogyan? Numlockx megvan meg openbox-os emlekekbol, de nincs autostart file. Csinaljak neki egy .desktop file-t?
Franc essen ebbe a germän tasztaturaba, ekezetek nelkül magam sem ertem, mit irtam.
(#21978) Vladi: "Na most bootoltam egy uborkát a kedvedért." Ezt is megertük vegre, megyek is, erre iszok meg egy sört
-
FixY67
senior tag
válasz
Speeedfire #21959 üzenetére
Engem zavar egyes tagok arcmérete...
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #21931 üzenetére
már el is felejtetted a pár hete emlegetett kínai Linuxot?
-
atesss
addikt
válasz
Speeedfire #21946 üzenetére
No végül sikerült megoldani a problémát nagy nehezen, bootol a Sata kártyám.
Elöször kiszedtem a hangkártyámat, aztán lehúztam az összes ide eszközt (a másik Sata meghajtót már régebben), de még mindig maradt más is ugyanazon az IRQ-n.
És nem is lehet ezt átállítani Biosban, csak bizonyos IRQ-kat kizárhatsz, hogy nem ossza ki.
Úgyhogy elkezdtem minden eszközt letiltani Biosban (USB, Floppy, IDE vezérlő, meg még amit csak lehetett), kikapcsoltam a "Modem Use IQR"-t, és végül már egyedüliként használta a Sata kártya az IRQ-ját, de így sem ment a boot.
Felvittem a fenti gépbe, de ott sem ment.
Aztán elkezdtem nézegetni a kártya Raid beállításainál (F4-re, vagy CTRL + valamire jön be a bootolás közben), és kipróbáltam, hogy a vinyót berakom egy Concatenation-nek nevezett Raid módba. Erre létrehozott egy "Sil Concatenation" nevű Logical Drive-ot az egy szem 160GB-os vinyóból.
És így már bootol róla, a lenti gépen is.
Persze azt írta ki, hogy "A lemezegység valamilyen hibája miatt a windows nem indítható" ,de gondolom ha ilyen módban ujratelepítem, akkor jó lesz. Kipróbáltam elkezdeni az XP telepítést, de 15%-nál reseteltem, így hiányzó NTLDLR-t ír. Ha kitörlöm a Concatenationt a Raid-szettek közül, akkor ugye nem megy, de újra visszarakva abba a vinyót, újra tud bootolni (legalábbis eljut eddig hogy az NTLDLR-re panaszkodjon).Viszont egy probléma még van vele, miután visszadugtam a két ide vinyómat, és a bootolást a SCSI-n hagytam (azaz ez a Sata kártya, és azon belül a "Sil Concatenation" nevű Logical Drive), akkor a Sata kártya kiírja az infóit, de utána megáll a bootolás.
Valószinűleg le is fagy, mert Ctrl + Alt + Del-re se reagál ilyenkor.
Ha átrakom, hogy az IDE-ről bootoljon, akkor rendesen továbbmegy, és elindul a Win.
Itt mivel lehet az ütközés ? -
TrollBalint
addikt
válasz
Speeedfire #21942 üzenetére
a blkid nem működik, az ls -l ... -re pedig csak egy particiót lát (ha jól értelmezem a kiírást)
-> ../../sda1
lrwxrwxrwx 1 root root 10 2010-01-19 19:15 ea06987e-b985-4434-8882-26e556513f75
-> ../../sdc2Az utolsó trükköt, amit belinkeltél még nem próbáltam, de azon gondolkodtam, hogy ott azt írták a sudo-val valószínűleg nem fog működni, viszont ezen a gépen még van 2 másik felhasználó, akit létrehoztam, de nekik nincsen mindenhez joguk (nem is tervezem, hogy legyen), vagy ez nem befolyásolja a dolgot? (a particiót ők is szeretnék használni) egyéként NTFS a file rendszere, ha esetleg ez számít valamit.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #21947 üzenetére
Egy ilyet találtam:
The way round this is to edit the file directly by:
sudo gedit /etc/gdm/custom.conf
and making
AutomaticLoginEnable=truesave this then do:
sudo /etc/init.d/gdm restartif ever you need to change your autologin details just set the parameter to false.
-
atesss
addikt
válasz
Speeedfire #21944 üzenetére
Megpróbálom a fenti gépben is akkor, bár az még régebbi elvileg (Intel 845 + ICH2, USB1.1-el, és SD rammal), de egy "gyári", Compaq SFF gép.
Vagy esetleg megpróbálom másnál is kipróbálni, de ezt lehethogy csak pár nap múlva tudom csak.csak amikor bejött a grub akkor írt ki valami hibát, h nem tud valamit olvasni
No hát nekem az XP feltelepítése után semmit semeddig sem jut el, csak az "Insert System Disk"-es üzenet van.
A grub-ot hogyan kell felrakni (csak próbaként, tök mindegy, hogy hova, akár átrakom, hogy egy partició legyen csak, mivel tök üres a vinyó) ? -
TrollBalint
addikt
válasz
Speeedfire #21940 üzenetére
de a storage manager még mindig nem látja rendesen, hogy tudom felcsatolni úgy, hogy minden rendszerindításnál automatikusan meg is tegye?
(fogadjunk valamit az fstab-ba kell beírni)
szerk: és mellesleg: rohadt flash
leszedtem minden flash-t amit a synapticban találtam, újraindítottam és most lejátsza a firefox is youtube videókat...
-
TrollBalint
addikt
válasz
Speeedfire #21710 üzenetére
kipróbáltam, ezt írja ki az sda vinyóra:
8 0 156290904 sda
8 1 2096451 sda1
8 2 77007577 sda2
8 3 77184292 sda3 -
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #21931 üzenetére
Inkább a ram kevés. Nekem is lassú volt a gép 512MB rammal, 1.5GB-tal viszont egész szép. A proci igényesebb dolgoknál fogja meg inkább a gépet, vagy ha sok alkalmazást használok egyszerre.
A linux jó választás lehet arra a gépre általános dolgokra. Viszont ha már gyorsan tanul, miért nem próbálsz felvezetni neki egy natív felületet, pl xubuntun? Talán ez áll legközelebb alapból a win kinézetéhez. Egyébként millió téma van erre, például.
Arra viszont készülj fel, ha szeret youtubeozni, akkor a fullscreen flash videókról lemondhat, mert linux alatt borzalmas a teljesítmény egy ilyen gépen. -
válasz
Speeedfire #21914 üzenetére
Jah azt néztem én is, hogy úgy is megy, de erősen törtem az agyam, hogy ezt meg hogyan lehet feltelepíteni, de aztán feladtam. De igazán megszerettem már ezt a Claws Mailt is, és már felraktam minden gépemre.
-
válasz
Speeedfire #21884 üzenetére
Köszi, de már ott elakadtam, hogy ezt az ubuntuzillát sem tudtam felrakni, mert a libstdc++5 függőség nem elégíthető ki, mivel hát itt a Lucidban libstdc++6 van. Asszem inkább mégiscsak kihagyom ezt a Thunderbirdöt, a Firefoxot sem kedvelem igazán.
-
válasz
Speeedfire #21878 üzenetére
Hát, azt direkt hagytam ki, bár arra gondoltam legelőször, de nem találtam működő tárolót, alapból meg régebbi van még Lucidban is. Ezt meg végül is 1999 óta fejlesztik, rossz csak nem lehet.
harry: szép is lenne, ha ott nézném, nekem az nagyon kényelmetlen lenne. Több fiókom is van, csak nem hagyhatok nyitva ezekért annyi fület. Meg egyenként nézegessem őket, meg frissítsem, ez nem játszik egyáltalán. Itt időnként frissít, meg csak egy katt és lecsekkolja, hogy van-e új mail, kényelmesebb sokkal.
Na mindegy akkor, az idő eldönti, hogy beválik-e, funkcionalitásra, elrendezésileg tökéletes, csak a stabil működésről kell meggyőződnöm.
Siriusb: na akkor megnyugodtam -
FixY67
senior tag
válasz
Speeedfire #21868 üzenetére
Köszi, annyi elég volt amit találtam: ez önáll boottal megy, az nálam nem játszik.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #21853 üzenetére
Éééés le is szedtem!
Szép is, jó is, de még kiforratlan. Nem hoz annyi extrát még, hogy érdemes legyen vele foglalkozni. Beállítok inkább több munka asztalt a hagyományos módon, és ugyanott vagyok.
Amúgy én is ilyen vagyok, igyekszem a párhuzamosan futó alkalmazások számát minimalizálni. Egy régi, elavult konfiguráció rákényszeríti és megtanítja rá az embert.Egy kérdés mindenkihez: az Alkalmazások, Helyek és Rendszer menüket a panelon nem lehet helyettesíteni valamilyen ikonokkal? Sok helyet foglalnak így felírattal. Elég lenne helyettük valami beszédes ikon is.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Speeedfire #21783 üzenetére
Trükkösen
A kellékek menüben van olyan, hogy képernyőkép készítése, és azt lehet késlelteniBeállítottam 3 mp-et, és gyorsan előhoztam a menüt és vártam
A leírást köszi, a 'motorháztető alatt' menünél nem is vettem észre, hogy lehet lefelé görgetniEgyébként érdekes, hogy aközben kapcsoltam ki az ellenőrzést, mikor ezt a hozzászólást már félig megírtam és amit előtte aláhúzott, azt úgy is hagyta
Egyébként azt hol tudom beállítani, ha elindul a chrome, akkor menyissa automatikusan a bezárt lapokat, ne tegyen fel kérdést? A menüben be van állítva, hogy az utoljára látogatott lapok megnyitása, de induláskor mindig kell nyomnom egy visszaállítás gombot, ha tényleg azokat akarom. -
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #21703 üzenetére
Csak felraktam!
Veszett gyors, teljesen a compizra épít, és a memória használat nem jelentős, kb 10MB-tal ha megdobta.
Egyelőre tesztelgetem.
-
törölt tag
válasz
Speeedfire #21828 üzenetére
ha az a kerdes h rendszerinditasnal atnezi-e a particiot, akkor x mountolasonkent vagy x naponta csinalja, amelyik elobb jon. tiptop eseten alapertelmezesben kihagyja h sporoljon akku-t, a kovetkezo tapos inditasnal ellenoriz.
ntomka:
talan smartd-vel a SMART-kepes vinyoknak meg lehet mondani h alvas, de a power-management-et mindenkeppen lehet fullosra tenni es akkor ha nem hasznalod lemegy standby-ba. -
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #21825 üzenetére
Ha tud bootolni a gép USB-ről, szerintem semmi akadálya, és akkor elég csak a grubot rátenni. Különben meg sehogy nem oldod meg szerintem.
Szerk.: vagy max úgy, hogy a grub a kis winyóról elindítja a nagy winyót, viszont a kicsit a rendszer már nem csatolja fel, hanem kikapcsolja induláskor.
De azt ne kérdezd hogy kell kikapcsoltatni egy winyót linuxban, mert azt nemtom.
Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Otthoni időjárás-állomás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-roller topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged