- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Aktív témák
-
-
-
Honkydoo
őstag
válasz
Kendek #47791 üzenetére
Igen, valszeg.
Az a baj, hogy én abban a szerencsétlen helyzetben vagyok, hogy azt tudom hogy egy régebbi verzióra van szükségem, de nem tudom melyikre...
Ezért kellene egy tároló.
Van egy cuki kis plugin, ami csak bizonyos verzióval működik, és rá kellene jönnöm hogy melyikkel. -
-
-
ViZion
félisten
válasz
Kendek #47555 üzenetére
Meglesem a Gambas-t, nem tudom Fedora-ra van-e.
Csak GUI-t rakok össze, hogy mire vágyom egy fájlkezelőben, motor nincs alá...
Gondoltam Photoshoppal megcsinálom, az pár óra lenne max., de azt nem tudják használni akinek megtetszik.
Fura GTK szabályok vannak: címsort nem tudom kikapcsolni, menüt nem lehet slider-be rejteni, buborék tooltipeket nem tudom hogy kell... -
-
HENE
aktív tag
válasz
Kendek #47502 üzenetére
Lehet, hogy semmi értelme (gyakorlatban meg szinte biztos, hogy nincs), de nem lehet, hogy arra gondol a feladat, hogy az áthelyezés történjen bizonyos sorrendben? (nem is tudom, hogy egyáltalán megvalósítható-e), tehát először a régebbi fájlokat helyezze át.
A végeredmény ugyanaz lesz, a kilistázást meg persze, úgy kéri az ember, ahogy akarja.
-
klambi
addikt
válasz
Kendek #47498 üzenetére
nekem csak ennyi van
#!/bin/bash
mkdir -p card/kep
mkdir -p card/video
cp `find kari -type f -name *.jpg` card/kep
cp `find kari -type f -name *.avi` card/videomég annyi hogy most olvasom hogy idő szerint kéne sorba rakni, ahhoz viszont lövésem sincs...
köszönöm a segítséget!!
-
klambi
addikt
válasz
Kendek #47483 üzenetére
áhá azt nem tudtam hogy neki az igaz 1 es érték, azthittem automatikusan a végrehajtandó sorra lép!! ookk!!
viszont lenne még 1 kérdésem ha nem mentem még az agyadra...?!
n=0
m=0
for i in `cat matrix.dat`; do
[ $n -eq 1 ] && m=$i
[ $n -eq 4 -o $n -eq 7 ] && [ $i -gt $m ] && m=$i
let n++
done
echo "A középsõ oszlop maximuma: " $maz értem hogy van elvileg a mátrix.dat ban 1 3x3 mas mátrixom és onnan olvassa ki de a 2 kifejezés nem tiszta hogy lépésről lépésre mit csinál....
-
klambi
addikt
válasz
Kendek #47467 üzenetére
én valami ilyesmit csináltam volna : #!/bin/bash
mkdir A; chmod 755 A
mkdir A/B; chmod 755 A/B
chmod g+s A/B
touch A/C; chmod 640 A/C
touch A/B/D; chmod 640 A/B/D
ln A/C A/B/D
ln A/B/D A/C
ln -s A/E A/Bbár azt nem tudom hogy a c és d résznél mind a 2 linket meg kell adni vagy csak elég az 1iket....
-
törölt tag
válasz
Kendek #47439 üzenetére
Bár nem tetszik, de nem írnám használhatatlannak a csempét. Sokkal nagyobb "baj" vele, hogy nem egységes. Elég csak a sima kezdőfelületet elcsúsztatni balra, máris előtűnik rengeteg hagyományos indítóikon, amelyekkel természetesen(?) nem a metro felületen indul el program, hanem a hagyományos desktopra hajazó valamin. Utóbbiból meg kidobták a start menüt, de azért egy jobbról (az egér jobb alsó sarokba rángatása esetén) előugró menübe más formában ugyan, de szinte egy az egyben betették. Erősen felemás.
Vicces pl. hogy nincs más lehetőség az elindított programok bezárására, mint az alt+F4. Mondjuk egy tableten vagy mobilon? Ennek alapján még ezekre is szar fejlesztés a metro. -
aag
őstag
válasz
Kendek #47435 üzenetére
A vicc az, hogy ez nem vicc.
Logikátlan, használhatatlan dolog. Mondd, Te szereted, vagy csak elviseled? Én az új 12.04-et persze ki fogom próbálni, de előre borítékolható módon vagy Kubuntusan, vagy Xubuntusan fogom csak tudni használni. Sokan lesznek így ezzel szerintem. De persze majd meglátjuk...
-
Forest_roby
őstag
válasz
Kendek #47288 üzenetére
valahogy a leírásban ez nem szerepelt....
( arra gondoltam, h telepítek 1 ugyan olyan linuxot a virtuál gépre és a home könyvtár másolásával ( többek között ) reménykedek a rendszer duplikációjában, de nemtudom.... a legegyszerűbb megoldást kerestem )
Megnézem közelebbről a progidat akkor!
Köszönöm!
-
-
-
-
ViZion
félisten
válasz
Kendek #47227 üzenetére
Az a proc virtuális rendszer meg mi? Az nem én voltam...
A rendszer partíció egyszer van ugye ami volt is kezdetektől fstabban, a másikat én adtam hozzá... annak se tudtam mi miért van a végén, írták, h az kell, de így már világos, köszi
Swap dolog meg azért fura, mert máshogy néz ki más disztróknál. Sebaj, nem swappolok
Köszönöm -
HENE
aktív tag
válasz
Kendek #47198 üzenetére
"Ctrl+Alt+F1 -> Jelentkezz be, majd add ki a következő parancsot:
unity --reset"Sajnos nem működik. Hibaüzenettel tér vissza: NameError: global name "GError is not definied". (a munkahelyemen kipróbáltam, virtulaboxban megy az ubuntu, ott simán lefutott, tehát biztos jó a parancs, más gond lesz)
Ötlet?
-
HENE
aktív tag
válasz
Kendek #47203 üzenetére
Jogos. A beidegződés.
20 év Windows használat után meg kell szokni.
Egy adott (belső) merevlemez (sda) partíciót (sda1, sda2) nem is tudom így megnézni? Mert a partíciók azért léteznek.
Csak gyakorlati kérdésként: /home könyvtárat van értelme könyvjelzőbe rakni? A saját tartalmak úgyis a /home/felhasznalonev alatt van. (azt meg eléri az ember)
Parancsikonokat (pl mappára/programra vonatkozót) lehet kirakni az asztalra? Vagy ez csak windows fícsőr?
-
HENE
aktív tag
válasz
Kendek #47201 üzenetére
A \home könyvtárat (saját mappa - vagy ez nem ugyanaz?) a baloldali sávról elérem, csak furcsa volt, hogy nem látom a partíciókat (meghajtókat). De ha ez üzemszerű működés, akkor nincs gond.
Köszi!
(a unity --reset parancsot kipróbálom, ha hazaértem, mert az otthoni gépről van szó.)
-
HENE
aktív tag
válasz
Kendek #47198 üzenetére
Köszi!
Installáláskor 2 partíciót hoztam létre, egyet a rendszernek és egy home-nak . Ezek gondolom a sda1 és sda2 lennének. Na ezek nem jelennek meg a fájlkezelőben, a pendrive és külső merevlemez mellett.
Vagy alapból nem is kellene? 1 hetes sincs a linuxom. A működési filozófia tetszik, csak még szokni kell. -
MacCaine
őstag
válasz
Kendek #47072 üzenetére
Internetkávézóról szó nem volt, de mind1... Aki az olyen gépeket úgy használja, mintha a sajátja lenne, az ne csodálkozzon. Egyébként én simán kötelezővé tenném a meglátogatott weboldalak loggolását netkávézókban bizonyos ideig. Mint ahogy a biztonsági kamerák képeit is meg kell őrizni.
(#47074) HENE: az autód rendszáma is hozzád köthető, mégsem személyes adat.
fjani1981: tudatosítsd a géped használóiban, hogy az a te géped, és vannak rajta speciális szoftverek, amikkel elég sokmindennek utána tudsz nézni. Mondjuk ennek nem feltétlenül kell igaznak lennie...
-
törölt tag
válasz
Kendek #47072 üzenetére
amit ki akarnak deríteni azt úgyis kiderítik
csak ha bezárkózol egy ablaktalan szobába akkor nem, .... vagyis egy idő után kiderülhet hogy ott vagy
nos akkor valaki tud nekem segíteni, nem akarok ilyenekkel bohóckodni
http://www.howtogeek.com/howto/24742/record-screen-activity-in-ubuntu-with-recordmydesktop/ -
törölt tag
válasz
Kendek #47066 üzenetére
hmm ....
benned egy jogász veszett el
nos az én gépem, az én szobámban! de tudni szeretném hogy mások mikor s mire használják mikor nem vagyok ott. van kialakítva egy felh. fiók arra az esetre ha szükségük lenne mondjuk nyomtatni vagy ilyesmi,de nem azért hogy egésznapra beköltözzenek a gép elé.
ez csak egy felmérés lenne az esetleges teljes tiltás előtt.
úgyanis van gépük (de mint tudjuk ha több ember van és több gép akkor...) -
Thusor
őstag
válasz
Kendek #46772 üzenetére
Úgy olvastam a neten, hogy a 3.2-es kernelben már megoldották azt a problémát, hogy ne fogyasszon olyan sokat az ubuntu az aksiból...tehát, hogy ne olyan gyorsan szívja le az aksit. Tehát ezért gondoltam valahogy beletenni legalább annyira az újabb verziót az ubuntu 11.10-be hogy ne annyira gyorsan merüljön le az aksim.
-
-
jochen
csendes tag
válasz
Kendek #46747 üzenetére
Bocsánat.Rendszerfrissités
menüpontra gondoltam, utána nem zárt be. Linux Mint Debianra telepitettem, a verziószámot, mint emlitettem, nem tudom , mert nem arról a gépről irok. Én azt gondoltam hogy miután megvan a lemez, akkor az egy az egyben , mint telepitőlemez funkcionál. de legjobb lesz, ha ujrateleiptem és megkisérlem még. Melyik verziót és honnan telepitsem tehát? -
jochen
csendes tag
válasz
Kendek #46743 üzenetére
PPA-ból telepitettem, a verziót most hirtelen nem tudom, egy másik gépről irok,ezért a második kérdésedre sem tudok válaszolni.A rendszertisztitás után nem tudom bezárni az abalakot. Elinditottam a megirt dvd-t, de nem szerepel benne a telepités, ok, akkor live, beállitások igen, programok, stb, de bármire kattintottam, semmit sem nyitott meg.
-
jochen
csendes tag
válasz
Kendek #46728 üzenetére
Mester, letöltöttem a Rendszermentet, készitettem vele egy live cd-t, betölt, de csak aprogramnevek vannak meg,nem indit semmit, arról nem beszélve, hogy nem települ fel!! Mit csesztem el? Nekem a jó kis beállitott rendszeremről kellen eegy saját cd, vagyis egy saját , telepithető ubuntu. A másik, hogy használat után az ablakanem akar eltűnni az asztalról.Tudnál segiteni?
-
deathtania
senior tag
válasz
Kendek #46652 üzenetére
óóó igennnn.
köszönöm!!!!!már csak egy kérdésem maradt, hogy a Physical id 0, az a procc hőmérséklete akar lenni? (core0 és 1 az ok, hogy a magoké
)
mert igazság szerint egy Celeron G530as procc van a rendszerben, és a grafikus mag hőmérséklete érdekelne, hogy az nem forr-e fel. de gondolom, ha ez a procc hőmérséklet, akkor az is bele van számolva. -
deathtania
senior tag
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
Kendek #46305 üzenetére
A rendszermentes dolognál sokmindent kiírt meg letöltött a gép gondolom az sikerült.
Éles testje most következik.-------------
Viszont ehhez a dologhoz nemértek mit kell csinálni és hogy ahhoz hogy visszaállítsam a cuccot a ppa-s dolognál. Egyik frissítés csinálhatta én biztosnem. Mit kell beírni és hogyan a normális működéséhez. -
Mtbsrác
senior tag
válasz
Kendek #46303 üzenetére
Értelek de én semmit se állítottam át rajta.
Nomeg én ahhoz nemértek azt hozzáteszem.
Eddig frissített rendesen és tegnap kezdte el csinálni az ott láthatottakat.Viszont mégnagyobb problámám adódott a rendszerment szösszeneteddel.
Bmit csinálok 2-3perc működés után lefagy. Ha renszermásolást csinálok akkor is ha rányomok egy gombra ennyi idő után akkoris lefagy.
Ilyen szépséget látok akkor:
KÉPIlyenkor a rendszerfigyelőből tudom kilőni azt a process-t.
Hogy tudom uninstallálni és egy másik verziót feltelepíteni?Kár pedig akarnál a rendszerről egy mentést készíteni, egy tartalék vinyóra.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyugaton is megjelent a Persona 5: The Phantom X
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged