- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Közelebb van a Galaxy TriFold startja, mint gondoltuk
- Apple iPhone 17 - alap
- iPhone topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Rekordérdeklődés a Xiaomi hátsó kijelzője iránt
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Aktív témák
-
válasz
ViZion #47546 üzenetére
A konkrét grafikus felület összerakása nem bonyolult, illetve meglehet azt is bonyolítani ha átméretezhető ablakot csinálsz sok elemmel. Tehát az elemeket összelehet kattintgatni, ez a könnyebbik fele, de az egész "bedrótozása" már pötyögős feladat, ennek az alapja a BASIC. Ezt nagyon jól kilehet egészíteni különböző shell szkriptekkel, és persze bármi egyéb futtatható fájlal.
Természetesen szívesen segítek benne, persze azért túlontúl bonyolult feladatok végrehajtását azért én sem biztos, hogy megtudok oldani. Rengeteg lehetőség van a Gambasban, én a Rendszermenttel csak kis részét használom ki.
Most egyébként én is pont dolgozom vele, mert újraírom az alkalmazásomat teljesen angol nyelvűre, ehhez pedig újraterveztem a grafikus felületet is.
Egyébként ha közkincsre szánod az alkalmazásodat, akkor megfontolandó a Gambas 2 használata, hiszen az minden támogatott Ubuntu kiadás tárolójában benne van, és még az összes Debian alapú újabb disztrókban is. A Gambas 3-ra konvertálás pedig egyébként pár másodperc, így könnyen meg van az is, visszafele viszont nem kompatibilisek.
Meg egyébként én a Gambas 2 .class pötyögős felületét jobban szeretem, mert a hármasnál a kurzor nagyon hülyén viselkedik (mint most a Google-nél), egyel odébb töröl mint kéne, nehéz látni.
Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Rekordeladásokkal állt talpra a Tesla, küszöbön a „filléres” Model Y
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Metal topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple HomeKit smart home / okos otthon
- Közelebb van a Galaxy TriFold startja, mint gondoltuk
- Diablo IV
- Intel Core i3 / i5 / i7 3xxx "Ivy Bridge" (LGA1155)
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Garmin Vivomove 3S Hybrid okosóra Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest