Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
HENE
aktív tag
válasz
MacCaine
üzenetére
Gondolom a kollégát nem a jogi oldala érdekli a kérdésnek.

A technikaiban nem tudok okosat mondani, a jogihoz megpróbálok hozzátenni. Minden adat, ami valamely természetes személyhez köthető (pl. számítógép-használat, internetes előzmények) személyes adatnak minősül, és annak kezelésének megvannak a szabályai. (pl jogszabályi felhatalmazás, vagy érintett hozzájárulása).
Ha az adat és a személy közötti kapcsolat nem állapítható meg, (tudjuk, hogy mit csináltak, de azt nem hogy a felhasználók közül ki volt), akkor nem vonatkozik rá a fenti szabály.
Véleményem szerint, ha mindenki a vendégfiókot használja, akkor nem állapítható meg, hogy ki használta a gépet.Keylogger használata szerintem ebben az esetben nem jogszerű, mivel az alkalmas személyes adatok (felhasználónév/jelszó) jogellenes gyűjtésére. (a telepítés célját kell vizsgálni)
-
válasz
MacCaine
üzenetére
Szóval szerinted például egy internetkávézóban jogosan figyelhetik, hogy mit csinálsz, milyen weblapokat látogatsz, hiszen nem a saját gépeden teszed ezt?
Na persze nem kell annyira komolyan venni, otthon persze, hogy azt csinál az ember amit akar. Még a munkahelyeden is lefigyelnek egyes helyeken a tudtod nélkül. -
törölt tag
válasz
MacCaine
üzenetére
hát sajna mostanság fontosabb egy esetleges betörő személyiségi joga mint a birtokát védő tulajdonosé. aki védené a saját tulajdonát és életét.....
ebben az esetben én beengedem a tulajdonomba az XY-t, és onnantól kezdve az én szabályaim érvényesek.( lásd. felhasználói fiók)ha egy "névtelen" népszámláláson, 100%-osan összekapcsolható a személy az ingatlannal és az összes adatával akkor a személyiségi jogsértés, de ha én a gps-es autómat kölcsönadom egy havernak az is mert ki tudom deríteni hogy hol járt vele.... lehet egy lapon említeni?
ja és akkor az ubuntu szoftközpontból letölthető VPN, SSH -val mi a helyzet? az is alkalmas a "személyiségi jogok sárba tiprására", nem?
hú micsoda filozófiai vita lett ebből az egyszerű kérdésből
Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassins Creed Shadows, Civilization VII, Battlefield 6 és Dying Light: The Beast, az utolsók!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Witcher 1 Collector's Edition
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- Apple Watch Series 9 45mm GPS Starlight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 100% Akksi
- Lenovo L14 Thinkpad Gen2 FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro WiFi6 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő