Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android szakmai topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Aktív témák
-
válasz
ViZion
üzenetére
A konkrét grafikus felület összerakása nem bonyolult, illetve meglehet azt is bonyolítani ha átméretezhető ablakot csinálsz sok elemmel. Tehát az elemeket összelehet kattintgatni, ez a könnyebbik fele, de az egész "bedrótozása" már pötyögős feladat, ennek az alapja a BASIC. Ezt nagyon jól kilehet egészíteni különböző shell szkriptekkel, és persze bármi egyéb futtatható fájlal.
Természetesen szívesen segítek benne, persze azért túlontúl bonyolult feladatok végrehajtását azért én sem biztos, hogy megtudok oldani. Rengeteg lehetőség van a Gambasban, én a Rendszermenttel csak kis részét használom ki.
Most egyébként én is pont dolgozom vele, mert újraírom az alkalmazásomat teljesen angol nyelvűre, ehhez pedig újraterveztem a grafikus felületet is.
Egyébként ha közkincsre szánod az alkalmazásodat, akkor megfontolandó a Gambas 2 használata, hiszen az minden támogatott Ubuntu kiadás tárolójában benne van, és még az összes Debian alapú újabb disztrókban is. A Gambas 3-ra konvertálás pedig egyébként pár másodperc, így könnyen meg van az is, visszafele viszont nem kompatibilisek.
Meg egyébként én a Gambas 2 .class pötyögős felületét jobban szeretem, mert a hármasnál a kurzor nagyon hülyén viselkedik (mint most a Google-nél), egyel odébb töröl mint kéne, nehéz látni.
Aktív témák
- Linux Mint
- Milyen processzort vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Spórolós topik
- PR-Telecom
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Így építs kiegyensúlyozott gamer PC-t – CPU, GPU és FPS viszonya
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 02.01
- Gyors és kedvező csomagküldés Magyarországon és külföldre!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD Strix RTX 2060 6GB Rampage SHIVA CM 650W
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Használt WDR Full HD autós menetrögzítő kamera / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest