- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
válasz
rybank #44781 üzenetére
Elég érv lehet már az a tény is, hogy a tárolóban egy előzetes kiadású régebbi meghajtó található amit már nem fognak frissíteni. Ettől függetlenül nincs rá garancia, hogy a gép gyorsabb lesz a legfrissebb stabil grafikus meghajtótól, sőt, maximum csak a grafikus felület reagálhat pörgősebben. Ha eddig nem vitte a FullHD-s videókat, akkor jó eséllyel eztán sem fogja, tekintve, hogy a központi processzor számol GPU-gyorsítás hiányában.
-
-
válasz
rybank #44737 üzenetére
Na most ez az ablakkezelő feladata.
Vagy változtattak valamit a 10.04LTS-ben levő KDE óta, vagy valami elkefélés van az Ubiban, mert azzal még ment, azóta meg nem volt 2 monitorom. Nekem leginkább úgy tűnik, hogy valami beálltási gond van, mert a KDE képernyőkezelője nem hiszi el, hogy 2 monitorom lenne (csak akkor az egér miért húzható át...). A 60Hz-t se tudtam vele beállítani, csak az nVidia cuccából, de az legalább megy.
Ezen nemtom milyen 3. program segítene -
-
ViZion
félisten
válasz
rybank #44590 üzenetére
%-os adatokat nem tudok. De LiveUSB-nél a pendrive és az USB kapcsolat sebessége az egyetlen lassító tényező. Virtualizálásnál ugye fut egy gazda rendszer, azon programok, mellette a VM progi, amin fut a linux... próbáltam asszony laptopján, de végül Wubi lett, az gyorsab volt, és minden progi működött. Biztos VM-ben is meg lehet hegeszteni mindent, de nekem arra nincs időm...
róland: A wubi a C meghajtón létrehoz egy virtuális fájlrendszert, elvileg itt a lemezműveletek lassúbbak, nekem nem tűnt ez fel különösebben. Viszont itt nem enged buherálni a C meghajtón -ha emlékeim nem csalnak- és sokaknak ott vannak a doksik.
-
-
válasz
rybank #44545 üzenetére
DOS partíciós tábla van, abban 4 elsődleges partísün lehet, meg kiterjesztetten akármennyi logikai.
Mindenesetre a Linux bootol akármiről, ha extended-en van, akkor arról is.Nekem ilyen bajom volt régebben a Süsüvel, hogy a secondary winyón volt, akkor chainloader kellett neki, másképp nem ment.
-
-
-
-
zed01
őstag
válasz
rybank #44470 üzenetére
Én most Dr Web Linuxot használok. Hibátlanul működik. Van valós idejű védelme. Mondjuk a Comodonak is van, csak az még nagyon béta, nekem pl. összeveszett a kernelhez kapcsoló alsa driver generic-el és szvsz emiatt nem működött a real time védelem. Az nem tetszik a Comodoban, hogy a Dazuko drivert használja, ami azt jelenti hogy bármikor előfordulhat az, hogy egy kernel frissítés után egyszer csak elkezd nem működni a valós idejű védelem. Akkor már megéri inkább 10 rongyot kifizetni a Dr Webért.
-
válasz
rybank #44440 üzenetére
Nemtom, néha érdekesen működik. Mondjuk scsi valójában nem nagyon lehet
Meg kell nézni egy futó kernellel, hogy az lspci -v szerint mit tölt be a winyóvezérlőhöz, és azt beforgatni a kernelbe. A többi elvileg nem kell, de mondjuk én a HP-n az ata_piix mellett beletettem a régebbi IDE vezérlőket is. Ezek mondjuk kellhetnek akkor is, ha IDE-s mobilracket dugsz a gépre. -
Babetta-X
senior tag
válasz
rybank #44437 üzenetére
A bios összes pontját átnéztem, de nem találtam semmi lehetőséget, nem is jelzi ki sehol ezt a winchestert. Ez egy "régebbi" asus a8v alaplap, még sima AGP-s nem is PCI-e-s. A win7 remekül kezeli a sata-s winyót ezért is nem értem, hogy mitől lehet ez. Próbálkozom még, ha jutottam valamire írok.
-
-
válasz
rybank #44369 üzenetére
Ezzel küzdöttem régebben.
Szegény P3-nak egy fél nap volt a kernelforgatás, hát lehet az asztalin kellett volna cross-compile-olni
Amúgy hogy kikapcsol-e, az lényegtelen, 12 éves gép, 0 perces akkuval. Az volt a fontos, hogy kevesebb ramot egyen a kernel, és preemptív legyen. -
válasz
rybank #44366 üzenetére
Nem sok, de valamiért csak nem ment a vanilla... (Amúgy jó helyen nézted) Meg mondjuk egy Vaio tulajnak pl. jól jöhet
Valószínű, hogy ha a HP-s részt be tudom fordítani, akkor pl. lenne APM támogatás is, és ki tudna kapcsolni az a dögAPM így is bele van rakva, de ki nem kapcsol, csak megáll a System halted -nél.
-
>-48-<
aktív tag
válasz
rybank #44320 üzenetére
Én csak netezni, szkájpolni, a telefonomat basztatni, filmezni, torrentezni és zenéket hallgatni használom a laptopom. Néha kis gimp és nyomtatás. Minden működik OOTB és nincs telenyomva olyan progikkal, amiket soha nem fogok használni.
Az OB meg elsőre fapadnak néz ki. De szuper könnyen és brutál mód farigcsálható a menüből könnyen elérhető config fájloknak köszönhetően. Ja és végeredményben ez is egy linux, azt raksz rá amit csak akarsz, ha hiányzik a csicsa. Na de nem offolom tovább az Ubi topikot a CB promómmal! -
-
ViZion
félisten
válasz
rybank #44274 üzenetére
Félreértettél? A leírások többsége angolul van. Ez tény. Kis országunk nagyon szerény embertömeggel rendelkezik. Sokan dolgoznak a fordításokon (pl. Full Circle), és azért a magyar Ubuntus oldalakon hamar megjelennek az újdonságok. De ha hiba van, akkor angolul érdemesebb rákeresni, előbb találni megoldást. Manualokról nem is beszélve.
hcl: "Felületileg hasonlít csak a Süsü, működésben az sem." Na az még odab¤szna, ha registry-t kellene linuxon is takarítani... Csak a kinézet, semmi más nem hasonlít természetesen. Viszont a "régi" Ubuntunál már ott lefagyott átlag user, hogy két "tálca" van...
-
válasz
rybank #44239 üzenetére
Azt mondta, kíváncsi.
Igazából az fdisk teljesen jól használható dolog (nem lepne meg, ha a Gparted alatt is az lenne), de ha nem muszáj, akkor inkább én sem használom konzolon.Az ősibb Linux telepítőkben pl. egy terminálos fdisk-kel ment a készi partícionálás
A DOS-os fdisk után nem okozott gondot.
-
MacCaine
őstag
-
törölt tag
válasz
rybank #44159 üzenetére
nem tudom, szerintem lehet, hogy sorozatokkal lehetnek gondok. mondjuk tény, hogy például a quadro széria az elvileg professzionális használatra van kitalálva. van egy ismerősöm, akinek a sony laptopjában is nvidia van (nem tudom milyen), de folyton bajai vannak linux alatt, minden kernelfrissítéskor azon izgul, hogy elindul-e a grafikus felület, vagy egy feketeségben elhal az egész (a legtöbb disztróban már a telepítő sem indul el).
-
-
válasz
rybank #44139 üzenetére
Szia!
Akkor olvasgass ubuntu.hu-t, meg társait, s rájössz hogy nem valami jók az atis linux driverek.
Tessék. 10 oldalnyi anyag megfelel?
Üdv. core2
-
-
-
válasz
rybank #44060 üzenetére
Floppyról ott a QNX
Amúgy a Deli-t ki fogom próbálni.Közben vakartam lightweight browsert is, ami mondjuk nem sokkal gyorsabb, mint egy Chrome, ha böngészésről van szó, de az valamit elmond, hogy viszi a 240p-s Youtube videókat akadás nélkül - a P3-asomon semmi más nem képes erre.
A cucc neve xxxterm. Kell hozzá egy libwebkit-dev meg egy libbsd-dev csomag telepítése, aztán letölteni az xxxterm-et, és a benne található Linux könyvtárban kiadni a make parancsot. Ezután ./xxxterm -re indul is.
-
-
-
válasz
rybank #44007 üzenetére
Látod, én ezért nem rakok fel ezerfélét.
Azon a gépen, amit naponta használok, nem szívatom magam
Összerakom, utána úgy marad. Csak akkor mókolom, ha valami még kell bele.
Most pl. tftp szerver kellett volna, de aztán rájöttem, hogy felesleges.A többi vason úgy borítom össze, ahogy akarom, azok miatt nem hullik ki a hajam.
Most még küzdök a TCL boottal
-
-
válasz
rybank #43606 üzenetére
GNOME Shellnél Mutter van, és azért is írtam, hogy vele szemben a Compizzal jobban jártunk. Amúgy a Shell az egy felhasználói felület, a GNOME pedig egy asztali környezet.
Szóval eddig csak az ablakkezelőt, a felhasználói felületet és az asztali környezetet sikerült összekeverned egymással. -
-
-
válasz
rybank #43517 üzenetére
Nagyon, de nem árt hozzá érteni. (Valakik csak csinálják rá a témákat is.)
@sh4d0w : Ja, csak hát annyira nem jött be. A szándék tényleg értékelendő, de sajnos már nem ott vagyunk, hogy még gyerekcipőben jár, hanem a sokadik kiadás lassú, és utálják sokan :S
@bsanya : Gksu-val sem megy? Gondolom kiírja, hogy nincs rendszergazdai jogod, csak mivel nem terminálból indítod, nem látod.
-
-
-
válasz
rybank #43477 üzenetére
Erre jó a távoli asztal is, egyszerűen csak egy más módszer
@bobalazs : Egyszerűen csak egy gépről, vagy routeren keresztül mész? Ha közvetlenül egy gépről, akkor Networkmanagerben túrd meg a beállításait, ha van esetleg olyan benne, hogy on demand csatlakozzon...
@szoke12 : Szoftverközpontban
-
válasz
rybank #43473 üzenetére
SSH = Secure SHell. Egyszerű terminál, amivel másik gépre tudsz kapcsolódni, titkosított csatornán.
Átlalában terminálból használatos, beírod, hogy ssh gépnév, jelszót kér, és akkor onnantól azon a gépen tudsz parancsokat kiadni, amire kapcsolódtál, stb (mint a távoli asztal, csak terminállal). Viszont sok minden másra is jó, pl. az SCP SSH-n keresztül másol file-okat, az X forwarding pedig arra jó, hogy a helyi gépen jelenítsd meg a távoli gép X kiszolgálójának ablakaitÉn pl. egy SSH bejelentkezéssel megy egy Midnight Commanderrel raktam rendbe az otthoni gépemen a könyveimet, néhány különösen unalmas éjszakás műszak során
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
rybank #43034 üzenetére
Tényleg az, a régi Thinkpad-emmel elpusztíthatatlan párost alkot.
Nem tetszik az Ubuntus megoldás, hogy ha törik, ha szakad, fél évente új verziót adjanak ki. Valamikor a 8.10 körül még a "ez nagyon ott van" érzésem volt, de aztán nem arra ment a fejlődés, ami nekem szimpatikus lenne, lásd Unity.
Mint alatt megdöglött a függőség kezelés egy frissítés után, így annak vége lett, az OpenSuse meg bár nagyon innovatív, de nem .deb alapú.
Az utolsó lökés az volt, mikor elkezdtük használni suliban a Debiant embeded programozásra, onnan már tudtam, ezt nekem találták ki. Bekapcsol, működik, nem kérdez, örül.Pl. ha jellemezni akarnám az Ubi és a Debi közti dolgokat, akkor egy "hasonlattal" írnám le:
Ubuntu: - megérkeztek az új csillámfaszlámák az állatkertbe
Debian: - felépítjük az új állatkertet, ha akarod*szerk: stabil alapot bizonyítja, hogy mennyi leszármazottja van: [link]
-
-
-
Nowhereman
őstag
válasz
rybank #42822 üzenetére
És az a girnyó a gép i5-s lenne? Az alsa drájvert felpakoltad? Ez mondjuk az oneiricen nincs mert az már kernelből visz sok hangkártyát, de az LTS-re még volt ez - frankón sok hangcsatornával. De fogom rühelleni, hogy a TVtunner hangerejét csak a potméteren tudom majd szabályozni...
-
-
Nowhereman
őstag
válasz
rybank #42774 üzenetére
Szerintem ideje, hogy felpakold mind a kettőt valami ódon gépre(olyan max 2GHz P4-K7, max 1GB ram, hozzáillő zsugával), mielőtt marhaságokat beszélsz. Nem csak a bootidőben van egy szakadék a kettő között, az LTS mellett az Oneric még a sokkal fejlettebb drájverekkel is olyan mintha Vistát nyüstölne az ember...
-
válasz
rybank #42776 üzenetére
hát nekem is jobban bejön, hogy több frissitést kapok most.
majd még kifundálom, hogy mi legyen
kösz a mappa tippet, de megvan a beállitó program, csak nem úgy müködik a monitor mint ahogy várnám. de nem nagy gond végülis.
az ujjlenyomatolvasó beállitásának jobban örülnék, de még eddig sehol nem olvastam, hogy bárkinek működne a 11.10-essel. -
válasz
rybank #42795 üzenetére
Igen, én már a Precise fejlesztői kiadását használom egy ideje. Új kernel, Debianból importált frissebb csomagok, ezek jellemzik. Még a Unityt nem frissítették, és sok új funkciót sem adtak hozzá a rendszerhez.
+(#42796) zed01:
Én azért is használom ezeket, mert nekem vannak olyan fejlesztéseim, PPA-ban tárolt alkalmazásaim amikkel lépést kell tartanom. Például a rendszerben történt változásokat nem tudom a Rendszermenttel azután követni miután már kiadták a kiadást.
Amúgy meg az LTS-ek fejlesztése jellemzően unalmasabb kicsit a köztes kiadásokénál, legalábbis tesztelői szempontból. Amíg pl. az Oneiric használhatatlan volt elég sokáig a fejlesztési ciklusában, addig itt azért nem ér annyi meglepetés. De ugyanez volt a Lucidnál is, végig tudtam követni az egész fejlesztési szakaszt. Mindazonáltal ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek ajánlatos ilyen rendszereket használnia, nekem is sokszor jön jól egy-egy visszaállítási pont mikor mondjuk törés keletkezik a csomagoknál vagy a fél rendszert leszedte egy frissítés. De persze a rendszer vagy az alkalmazások elindíthatatlansága sem éppen ritka ilyenkor.(#42798) zed01: Hát, ezen ne múljon. A 3.2-es kernel rc7-es (a stabil előtti utolsó) kiadására épülő Ubuntus csomagok:
linux-image-3.2.0-7-generic
linux-headers-3.2.0-7-generic
llinux-headers-3.2.0-7 -
aag
őstag
válasz
rybank #42795 üzenetére
Köszi, mindjárt visszakeresek. A BIOS-ban ennek a notesznek semmi sem állítható. Teljesen bolodbiztosra vették a figurát. De mindegy is, mert ha a windows meg tudja oldani a ventilátor-szabályzást, biztos a linux is képe rá valahogyan. Csak meg kell tudni hogyan.
(#42797) sheratan: Próbáltam rá (pendrájvon) a 11.10-es ubit is. Azzal sem szabályoz semmit sem. Egyébként nem lehet valami sok az a plusszhő, mert ugyan azzal nem teljesen hideg, de olyan picit langyos, hogy többször próbáltam a két ubit, hogy rendesen ki tudjam tapasztalni a különbséget. Összefoglalva: nem szabályoz magától a legfrissebb kernel sem. Talán majd ha megjelenik ubira a 3.2.0-ás, azt is kipróbálom. De mikor lesz az még? Lehet hogy csak az új kiadással jön meg majd...
(#42798) zed01: Mindig mindent megköszöntem neki. Kedves gyerek. Segítőkész és nagyon alapos. Jó ez a hozzáállás.
-
neverDell
tag
válasz
rybank #42787 üzenetére
Az Ubuntu egy Debian testing ágból összerakott valami.
A Debianból a stabil nyugodtan használható akár netre kirakva is, de leginkább szervernek jó, mert helyenként még kissé fapados és a licencelési politikájuk is hordoz némi izgalmat magában.
Slackware-ből a 2.0-s volt, amit utoljára használtam, úgyhogy arról nem nyilatkoznék, a RedHat-tel meg csak annyi a gond, hogy keményen fizetős, valószínűleg emiatt nincs annyira elterjedve. De ebből nem vonnék le messzemenő következtetéseket a használhatóságát és stabilitását illetően. -
válasz
rybank #42787 üzenetére
Kipróbálhatod nyugodtan, jó is a Debian. Csak kicsit elavultabb csomagokat szállít, de még az experimental tárolóban is vannak régebbiek mint az Ubuntunál. De tény, hogy stabilitásban és hibamentességben élen jár a stabil kiadás, csak akkor van gáz ha mondjuk nem tudod működtetni egy új vason. Aztán meg az Ubuntuba azért építenek jó pár kényelmi funkciót ami a Debianban nem található meg. Így Ubis szemmel már kényelmetlen lehet a használata, olyan fapados érzésed támad.
-
Nowhereman
őstag
válasz
rybank #42724 üzenetére
Nem kell vesézni. Az 10.04-en a TVtime nézése közben ablakban tolom a TORCS-ot gond nélkül(no jo a TORCS veszit egy-két FPS-t). Az 11.10 oneiric alatt meg ha csak magában ment a TVtime az alapmérte megváltoztatásával már kezdte dobálni a képkockákat - mindezt egy 4magos 3,1GHz-es R5770-essel megpakolt gépen... Az ember azt várná hogy majd a window$12 csinál majd ilyet, erre...
-
válasz
rybank #42663 üzenetére
Milyen módban próbáltad?
A legtöbb fényképezőgép meghajtóként mass storage device, mint egy pendrive. De az újabbakon amiket távvezérelni lehet USB-n (sok kompakt is főleg Panasonicok), már külön driver kell, ha vezérlős módban dugod rá.
Át kell nyomni tárolóeszközre a defaultot, vagy egyszerűen csak képnéző módban dugni be, és akkor a legtöbbet felismeri. -
törölt tag
válasz
rybank #42662 üzenetére
lehet, hogy majd megpróbálom, csak azt hittem, hogy ez talán jobban fog működni. igazából az nem érdekel, hogy mennyi memóriát eszik, mertvan 1GB a gépben, inkább az az rdekes, hogy a procit, meg az alacsony fordulatszámú vinyót hogy viseli. de az az érzésem, hogy ha legközelebb újítunk, akkor majd kapnak egy olyan gépet, amire felmegy egy kubuntu is, azzal kevesebb gondom lesz.
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Diablo IV
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy topik
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest