- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- Yettel topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz
üzenetére
Ha már ott vok, akkor minek a távirányítás? Most kellene, mert nem megyek egy darabig..szal most kellene egy megoldás..talán vmi odd-t tud alá hegeszteni..és aztán? Hogyan tovább? Valszeg bootolni fog live alól, a hdd-nek semmi baja, mountolni is tudni fogja..na, innen kellene valami okosság, amit el is tudok magyarázni..
. -
RBJ
addikt
válasz
üzenetére
vagyis mi? így nekem kínai?
hiába fikázzuk a windows azért na mégis mindenki azt használja.
valljuk be azért kitartás és elhivatotság kell egy linux hoz, ami egy átlag felhasználóban nem lesz meg soha.
én lassan 1 hónapja váltottam és maradok az ubin. pont most gondoltam rá, hogy annyira rászoktam, hogy a win en hirtelen azt se tudnám, hogy mi merre.
-
Hovi
aktív tag
válasz
üzenetére
Itt volt a baj! Köszönöm a segítséged! Tényleg fent volt egy csomó KDE-s cucc. Pedig azt hittem, levakartam rendesen terminálban... No mindegy. Most öröm és boldogság van.
Más:
Holnap jön ugye az új Ubi. A jelenlegi rendszerem jól belaktam. Programok, rendszerfigyelők, levelezés, mobil, stb... Szóval pöpec, de nagyon. A kérdésem több dolgot is érint. Először is természetesen szeretnék majd frissíteni. Érdemes ezt a rendszert, vagy jobb tiszta lappal indulni. Vannak rendszeres mentéseim a home könyvtárról. Meg van egy Win partícióm is, de azt már szeretném elfelejteni. Január óta csak egyszer használtam, akkor is az Excel kellett.
Szóval, ha gyalu és az egész vincsit (laptop 160 giga) oda adom az új ubinak, majd vissza tolom a home könyvtár biztonsági mentését??? Káosz lesz, vagy menni fog? Aztán nekem az az új felület nem tetszik, ha jól tudom, használhatom majd a jól bevált Gnome felületet is. Vagyis gyalu--> Gnome beállít--> majd a backup vissza. S ebben az esetben, hagyjam hogy az Ubi beállítsa magának az egész wincsit??? Vagy érdemes külön partícióra tenni a home könyvtárat?
Vagy csak simán hagyjam majd frissíteni a frissítéskezelőből a Win partíciót meg majd egyszer elhagyom?
Remélem nem voltam nagyon zavaros.Előre is köszönöm!
-
Siriusb
veterán
válasz
üzenetére
Alapból már csak OSE van v4.0-tól, s extension pack-kal lehet bővíteni, pl. az usb kezelés miatt: http://www.virtualbox.org/manual/ch01.html#intro-installing
-
M.W.H
aktív tag
válasz
üzenetére
akkor a gnome3 at amikor raktam berakott egy csomo amd 64 es cuccot is azokat is kikell vennem, és semmi gáz nem lesz. hehejj megfejtettük hogy kerültek ek oda
virtualboxos xp-m van csak nembirom rávenni hogy használja az usb-t ilyeneket találok mint ez de nincs ilyen privilage mert akkor viszont meg tudnám csinálni lakotárs laptopjáig meg lusta vagyok elmenni -
törölt tag
válasz
üzenetére
Ezt persze a chown root parancs nélkül. A chmod bőven elég. Ha már csináltál chown root-ot, nyugodtan csináld vissza sudo chown -R teneved /home/teneved/mappa paranccsal.
-R a rekurzív jelölése, minden benne lévő fájlt is a te tulajdonodba ad.
(#35149) Kendek
Így igaz. De ez már messzire vezet. Bár érdemes végigjárni, szerintem. -
válasz
üzenetére
De azt azért áruljuk el neki, hogy mindez mit sem ér, egy Live rendszert indítva bárki belekukkanthat a kérdéses könyvtárba. Normál esetben az is elég ha helyreállításmódban indítja a rendszert. Ha valaki nagyon akarja, akkor még a bejelentkezési jelszavát is átírhatja anélkül, hogy tudna róla, mert annak ismerete nélkül vissza is lehet állítani az eredetit.
Ha valóban védeni akarja a kérdéses adatokat, akkor más módszer nincs, mint a nem szabványos adathalmaz generálása valamely titkosító algoritmussal. -
Siriusb
veterán
válasz
üzenetére
Azt nem értem, miért mutatja szinte ugyanazt a hőmérsékletet mindkét helyen, holott 10-15°C különbségnek azért kellene lennie. Igaz, hardware guru sem vagyok, szóval lehet van rá valami magyarázat, pl. laptopoknál ez ilyen, vagy nem jól van felapplikáva a hűtés a cpu-ra, stb. Remélem sikerül megoldanod.

-
Siriusb
veterán
válasz
üzenetére
Ne keverjük a cpu temp-et és a core temp-et. Az előbbi az alaplapi szenzor által mért érték azaz külső, míg az utóbbit a processzor szolgáltatja, tehát úgymond belső hőmérséklet. Egy példa: az én Core2Duo E6400-am cpu temp-je jelen pillanatban (idle) 21°C, míg a core0,1 51°C körül van. Mondjuk egy scythe ninja csücsül rajt'

Elvileg a BIOS-ban is meg tudod nézni a hőmérsékleteket... -
RBJ
addikt
válasz
üzenetére
nem kéne neked a biosba belenézned? ott van olyasmi beállítás, hogy ha elér egy bizonyos hőfokot akkor kikapcsol a gép védelme érdekében. lehet ezt neked valaki alacsonyra állította anno vagy nincs jól beállítva. szerintem procinál teljesen normál hőfok 50-60 sőt terheléskor a 70 se mondható soknak.
-
RBJ
addikt
válasz
üzenetére
Szerintem ez nem melleg. nekem alapjáratban 50-60 celsius volt win 7 alatt. de ha már így felhoztad, hol találok ilyen cpu temp. mérő dolgot ubira?
Leszedtem a gshutdown t. de most hazajövök reggel óta megyen a gép nem tudott kikapcsolni. gondolom a rákérdezés tett be neki, hogy tényleg kikapcsolom e a gépet.
Hol lehet beállítani, hogy ne kérdezen rá kikapcsoláskor, hogy tényleg akarom e.
Nem azt szeretném,hogy a kikapcs ikonra rákatt és egyből kikapcs, hanem mikor a leállítást választom ne kérdezzen rá.
Tippjije valakinek?
-
válasz
üzenetére
Ha a PPA-kat a szokásos, ppa:valami/akármi formában veszed fel, akkor beszerzi a kulcsot (a Synaptic is) és nem a /etc/apt/sources.list fájlba rakja a címet, hanem a /etc/apt/sources.list.d könyvtárba, külön .list fájlba. Ha a tradicionális módon adod meg a címet, akkor már "A hivatalos Ubuntu szoftverforrások" mellé rakja azt és nem szerzi be automatikusan a hitelesítőkulcsot. Viszont egy apt-get update után, mikor kiírja, hogy hiányzik, egy egyszerű paranccsal pótolni lehet.
-
RBJ
addikt
válasz
üzenetére
ha fejen állok is 0.28 lesz. pedig a csomagkezelőben is 0.29 van írva.
A telepített verzió elvileg 0.29 de ha a progit megnézem a help nél 0.28.
szerintem az iplist hülyéskedik. azt nem értem , hogy a source dolgot ha nem irom be akkor nem találja a frissitési lista között a iplist elvileg. amiket beirtam app cimet azokat nem látom. törölném, hogy ne legyen bibi. -
RBJ
addikt
válasz
üzenetére
én meg azt hittem a tűzfal alapból aktiv a linux on.
ha nem akkor a tűzfalteszten hogyan megyen át?És tényleg milyen igaz a mottód. Nagyon bölcs.
Kezdek ráérezni a lini re.mutatni mutaja a blokkolásokat csak a tálcán bocsánat a panelon levő ikonon nem látszik semmi. mert arra gondoltam , hogy mint a peerguardianon volt hogy villogot az asztali ikon mikor dolgozott.
de úgy látom a tökéletes boldoguláshoz teljesen el kell felejteni a win berögződéseket.
Lassan biztosan állíthatom 1 heti használat után, hogy lassan elásom a win 7 t.
Kezdem kedvelni. régen is próbáltam, próbálgatam de driver gondok miatt lemondtam róla.
de most üzemel minden.
egy kicsi gondom van,hogy biztonság terén paranoid vagyok és ezért szerettem volna peerguardian hoz hasonló dolgot és comodo tűzfalhoz hasonlót , hogy végül biztonságba érezzem magam. de ez is szemlélet kérdése mert tökéletes biztonság nincs és felhasználó függő. Így az ubi miatt az egyik hobbim az antivirus tesztelést abbahagyhatom.
az is érdekes számomra, hogy a nod mégis megoldotta a full grafikus program telepítést és használatot. -
-
válasz
üzenetére
Nem próbáltam azzal, de nem hiszem, hogy csak a hálózatkezelő lenne a rossz. Ha az lenne bugos, akkor nyilván a 2.6.37-es kernellel sem működne jól. De még Natty-n sem megy, ahol meg már javíthatták volna. Most majdnem úgy működik a 38-assal, mintha nem lenne hozzá firmware, de ugye hát az is van.
-
mzx
senior tag
válasz
üzenetére
Köszike... hát, mivel az ImageMagick láthatóan nem minden szempontból működik nálam (lehet, hogy csak update-lnem kellene az ImageMagick-et, és akkor Brutforsz jgp vágási parancssora is működne? ... vagy a gond az lehet, hogy Jaunty ubi verzióm van és mert nem frissítem?) , szóval mivel volt elég gondom , több napos, eredménytelen kísérletezgetések közepette az ImageMagick-kel (mire végre egy másik parancs most működött jpg darabolásra), ezért maradok inkább ez esetben legalább is a grafikus file-kezelős megoldásnál (windows-os; de látom, van ilyen funkciójú linuxon is).
(Nem akarom frissíteni a Jaunty verziót (emlékeim szerint mintha 2009-ben tettem volna fel), mert az ubuntu nem éppen a sebességéről híres... eredetileg 2008-as ubim volt, frissítettem 2009-esre és még lassabb lett... csak 500MHz-cel ketyeg a procim, szóval itt nagyon számít a rendszer sebessége. Hozzátszem: az ubuntu tudtommal létező leggyorsabb grafikus felülete, az Lxde, amit használok, is lasabb -a 2009-es változata- ugyanazon gépen (gépemen), mint a windowsXP).
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
üzenetére
1. Most csak a magyar honlapját linkelted.
(Az se valami szép.
)
Írtak azóta a Puppy-hoz lehetséges témákat: [link]2. Hát igen, ezért is kicsit hulladék a Flash. Azért az elég zavaró, hogy old school gépeken már képtelenség végignézni egy árva youtube-os videót akadás nélkül, hiába előre pufferelt az egész.

(#33633) Kendek: tényleg, vajon miért épp a Silverlight-ra esett a PH!-sok választása?

-
emitter
őstag
válasz
üzenetére
Igen, backupom van, a Simple Backup nevű cucc. Alapértelmezettként a /var, /etc, /usr/local, és a /home könyvtárakat menti le, ill. a 10MB-nál kisebb fájlokat csak. Meg még kihagyja a tmp, pool, és cache mappákat a /var-ból. Ez így jó lesz szerintetek egy esetleges downgrade-hez?
-
emitter
őstag
válasz
üzenetére
Egyszer már upgradeltem, de nem jött be, már nem emlékszem mi volt az oka, csak arra, hogy utána sürgősen visszaraktam a 8.04-et... szerintem ez a gép (IBM R50e) nem komálja a legújabb ubuntukat
lehet hogy túl nagy a rendszerkövetelményük? Ebben most 512 ram van (gyárilag csak a fele volt)amúgy ha upgradelek, utána minden további nélkül downgradelhetek 8.04-re?
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
üzenetére
tomtyi, CPT.Pirk, köszi a válaszokat!

A vinyó 7200RPM-es (nem a gyári), szóval nem az a szűk keresztmetszet.
A Puppy Linuxot választottam végül, de sajnos a HDD-re való telepítést követően a GRUB valamiért nem szeretne működni (CD-ről persze működik), a következők a bejegyzések:
Linux (on /dev/sda2)
Linux (on /dev/sda3)
Linux (on /dev/sda4)
Install GRUB to floppy disk (on /dev/fd0)
Install GRUB to Linux partition (on /dev/sda2)Az első opcióra ezt írja:
"Error 15: File not found"A másodikra ezt:
"Error 13: Invalid or unsupported executable format"A harmadikra az elsővel megegyezőt:
"Error 15: File not found"Ha a felsoroltak közül az utsót választom (Install GRUB to Linux partition (on /dev/sda2)), akkor ezt írja:
Checking if "/boot/grub/stage1" exists... yes
Checking if "/boot/grub/stage2" exists... yes
Checking if "/boot/grub/e2fs_stage1_5" exists... yes
Running "embed /boot/grub/e2fs_stage1_5 (hd0,1)"... failed (this is not fatal)
Running "embed /boot/grub/e2fs_stage1_5 (hd0,1)"... failed (this is not fatal)
Running "install /boot/grub/stage1 (hd0,1) /boot/grub/stage2 p /boot/grub/menu.lst "... succeeded
Done.
Press enter to continue.Ezt követően a hibaüzenet ugyanaz mindegyik opcióra.
Így néz ki GPartedben a partíciós tábla - itt a képen látszik a GRUB-szerkesztő első képe is:

Ezt követően sorban mutatom a megjelenő képeket a GRUB-szerkesztőnél:
2. kép
3. kép: manuálisan beírom, hova telepítse a grubot (/dev/sda2)
4. kép: a GRUB-ot az MBR-re telepítem (próbálkoztam már az 1., Root lehetőséggel is, ugyanúgy működésképtelen)
5. kép: utolsó, állítólag a GRUB telepítése sikeres.Egy dolog még hozzátartozik a dologhoz, utólag láttam, hogy itt van egy leírás a Puppy telepítéséhez, ezenbelül pedig van ez a rész:
"Answer NO when asked if you want to save
Image-39"
Na én itt a KÉPen látható résznél nem a "Do not save"-re, hanem a "Save to file"-ra mentem, mégpedig az sda3-ra pakolta.
Ez jelenthet problémát?
Csak mert a GPartedban is úgy látszik, mint egy "Mount Point" a /dev/sda3, konkrétan /initrd/mnt/dev_save, nem tudom, ez jelenthet-e esetleg kavarodást.Ez alapján tudna valaki segíteni? Köszi!

-
Máté94
addikt
válasz
üzenetére
Compiz alapból ki van kapcsolva.

Már én is nézegettem, de nagyon nem tudom igazán mit érdemes, meg mit nem kikapcsolni. Ha holnap Rendszerfigyelőből csinálok egy képet akkor összetudjuk szedni, hogy mire nincs szükség? Persze, még arra is rá kell jönnöm, hogy miféle RAM van benne, szerintem SDRAM, meg egyáltalán van e két hely az alaplapba a RAM-nak.Köszönöm mindenkinek a segítsége!
Szerk: annyit azért tudni kell a gépről, hogy valahol Németo.-ban volt kidobva, és onnan lett elhozva.

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
üzenetére
Letöltöttem az Ubuntu 10.04 netbook-verziót, kiírtam DVD-re.
Elindítottam live-ként, megcsináltattam vele a pendrájvra is a Live-Ubuntu-t.Netbookba dugva bebootoltam, de olyan eszement lassú még az XP-hez képest is, hogy az szinte fáj. Pedig direkt ezért töltöttem a kevésbé erőforrásigényes verziót.
Eddig csalódásnak tűnik:
A nyelvet magyarra állítottam, mégis csak három-négy ikon alatt van magyar felirat. Mindenütt angolul szövegel.
Legalább a Gimp lenne a fotós progi rajta! F-Spot Photo Manager névre keresztelt borzalom semmire nem alkalmas.Ez egy mobiltelefon-oprendszer (kis túlzással, persze.... )
Pozitív: A hardver minden elemét felismerte, a wlant, meg az USB-s Bluetooth-bigyót is.
Na de sebesség.......

-
ntomka
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem a tempó a lényeg, hanem ők is egyedi arculatot szeretnének, viszont az Ubuntu elment egy teljesen egyedi irányba, már a rendszerben is olyan alakítások vannak, hogy többet kell egy Mint jellegű disztrónak alakítani az Ubuntun, mintha vennének pl. egy tiszta Debiant alapul.

Amúgy kipróbáltam Virtualboxban, kicseszett gyors, csak lestem. Kíváncsi volnék éles telepítésben mit produkál, csak hát hiányzana a(z) (K)Ubuntus "just works" feeling.
(#30448) floatr: A zárt meghajtóban kis ügyeskedéssel le lehet csökkenteni a fekete kockák számát.
A nyílt meghajtóból ajánlom próbára az xorg-edgers tárolót, ha még nem tetted volna fel. Ennek az oldalnak az alján meg részletes leírást találsz az energiakezelési profilokról, ugyanis nem rég rakták csak bele a teljes energiakezelést a nyílt ati meghajtóba.
Jah, és ezen az oldalon azt is láthatod, hogy csak 2.6.35-ös kernel vagy afölött működik! Tehát az xorg-edgers tárolóból a kernelt is mindenképp frissítsd be! -
-
harry
veterán
válasz
üzenetére
A problémámra válaszoltam, virtuális gépekkel van gond. Ez: [link]
Ha esetleg félreérthető lenne: ext3 a rendszer és a vmware program, de a virtuális gépet egy ntfs partíción tárolom (maga a gép amúgy változó, egyelőre linuxokat néztem, de az mindegy), és ha a virtgépen belül matatok valami, nagyon belassul. Ha az egész gépet átrakom pl. ext3 rendszerpartícióra, akkor nincs ilyen probléma.
Szóval a saját gépem ntfs kezelésére gyanakszom (htop is az ntfs-3g-t írja, mint majd' 100%ig terhelő folyamatot). Jaunty, 32bit, legújabb stabil ntfs-3g, az oldalukról letöltve és lefordítva. -
válasz
üzenetére
Attól függ, de végső soron lehet forrásból is telepíteni, vagy éppen letölti az ember a csomagot és az Archive Manager segítségével pár kattintással kilehet csomagolni a helyére a fájlokat, kézzel lehet futtatni a telepítés befejezéséhez a szkripteket is.
(#28929) harry: Az FN+valami billentyűkkel történő váltás Ubuntu alatt is működik elvileg.
(#28931) V.Stryker: Olyannal találkoztam régen, hogy ha nem választottam le, akkor az átmásolt fájlok "eltűntek".
-
válasz
üzenetére
Attól, hogy valaki elgépeli a parancsot, még nem kell a dpkg-t újratelepítenie. De, ha nagyon szeretné, akkor futtassa le a
sudo dpkg --configure -a
parancsot, majd az újratelepítéshez a következőt:
sudo apt-get install --reinstall -y dpkg
(#28927) Traxx: azért, mert az Opera ott is keresi a plugineket, mint ahogy a többi böngésző is. Ellenőrizd le esetleg, hogy valóban megtalálta-e és használja-e a cuccot:
Menü -> Beállítások -> Beállítások -> Haladó -> Tartalom -> Beépülő beállítások
Ott ki kell írnia valami olyasmit, hogy JAVA Plug-in.A másik meg valami Cairo-Dock bug lehet, esetleg érdemes lenne felvenni a PPA tárolóját, hogy frissebb verza települjön.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
ugyan ilyet írt ki most nekem, mikor dual-bootos gépen a windowst csökkenteni akartam. nem engedte csatolni, a gparted-del meg nem engedte módosítani. livecd-ről sem: kis sárga háromszögben felkiáltójel. chkdsk /f-et javasolt. megcsináltam. utána jó lett a windows, innen már lehetett csökkenteni.
ehhez persze hozzá tartozik, hogy a windowst magától hiába indítottam el, fel sem merült a chkdsk lehetőség, simán bootolt. a chkdsk /f-re meg egy csomó hibát (valami hiányzó vagy hibás index bejegyzéseket, vagy mit) írt ki közben, amit javított is. így visszatérve az eredeti kérdésre: miért is "finnyás a pofája" a Linuxnak? ha itt vagy még a fórumon egyáltalán. -
válasz
üzenetére
Én ugyan nem tettem fel, de a csomagokat megvizsgálva egyértelműen kiderül, hogy mellé települ. A nevükben is ott van, hogy -4.0, de a telepítendő könyvtárak nevében is. Ugyanez a helyzet az Ubi tárolójában levő régebbi verziókkal, azokat is külön fellehet telepíteni egyszerre.
-
válasz
üzenetére
Ezen kívül pedig Ő Windowsra telepítette, méghozzá a 3.2.6_63112-es verzát. Az Open Source Edition nem elérhető arra az operációs rendszerre. Így vagy feltelepíti a leírt módon az integrációs szolgáltatásokat, vagy a universe tárolóban levő OSE-nek a guest csomagjait telepíti, de ez kevésbé szerencsés, mert az bizonyára már régebbi verziójú, állandóan figyelmeztetgetni is fog erre.
-
válasz
üzenetére
A universe tárolóban van az OSE, a sima, ami USB-t is kezel, az csak külső tárolóból érhető el (jogi akadályok miatt). A cím:
deb http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian lucid non-free
A hozzá tartozó kulcs beszerezhető és telepíthető az alábbi paranccsal:
wget -q http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian/oracle_vbox.asc -O- | sudo apt-key add -
Azon kívül nem, az sh nem maradt ki nálam, az a fájl futtatható úgy ahogy írtam, hisz ott van a szkript elején a #!/bin/sh.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
és kiemelnék egy mondatot.
"A fent említett problémákra megoldás végül 1991-ben született az Unicode 1.0 szabvány megszületésével."
és az egész utolsó bekezdést, "Gyakorlatban" címmel.lehet fura, hogy egy évben született a Linuxszal. biztos ez akadályozza az M$-t, ez homályosítja el a látását.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
az a kernel egyáltalán nem jó, azzal még a vga-m sem megy rendesen (kb. 5 percenként kifagy). a legkorábbi kernel talán a .34-es, amivel megy normálisan, de eddig azzal sem volt baj, amit most használok.
totyax: teljesen rosszul látod. az unicode jó lenne, ha minden rendszer ezt használná. vedd úgy, mint egy szabványt a karakterkódolásra. mint mondjuk a html4 szabványt, vagy css szabványt. de nem működik megfelelően mindig, mert van egy meglehetősen makacs cég, aki erőlteti a területenkénti kódlapot. ezzel van a baj. az unicode-ban benne van az összes karakter, a hinditől kezdve a magyaron át az ógörögig, tehát bármilyen nyelven érkezett állományokat képes lenne kezelni (legfeljebb nem tudná megjeleníteni a képernyőn, mert nincs megfelelő fontkészlet). ezzel szemben ha helyi kódlapkat használsz, akkor lépnek fel tényleges inkompatibilitások. ráadául ha módosítod az állományt, akkor a saját kódlapodban kerül elmentésre (kérdés nélkül!!), és ezután már sehol nem fog megjelenni helyesen az eredeti. na, ez a baj 2010-ben. és szerintem nincs (nem lenne) helyénvaló, hogy a kis részesedés miatt a linux idomuljon valami totális ökörséghez (amikor az MS a saját böngészőmegoldásait erőltette, jó nagy káosz lett belőle, talán manapság a html5-tel sikerül kicsit rendbeszedni, és így tovább). éppenhogy 2010-ben az nem elfogadható szerintem, hogy próbálják beszűkíteni a számítástechnikát régiókra, amikor ponthogy egyre több nemzetközi kapcsolat van, és ezek egyre nagyobb része interneten/számítógépen zajlik. lehet, hogy neked személy szerint nincs rá szükséged, mert nem beszélsz XY nyelven, de mondjuk annak a tolmácsnak, aki leküzdn imajd ezt a korlátot, lesz rá szüksége, és neki is ugyanlyen gépekkel kell majd szopódnia, mert nincs olyan hogy "windows tolmács edition", amiben minden nyelv jól jelenik meg.
kovaax: köszi
bár ez így leírva még talán lassabbnak túnik, mintha 3 másodpercig nyomom a power gombot. bár biztos kíméletesebb. -
totyax
aktív tag
válasz
üzenetére
ha már ennyi bajod van vele, akkor minek használod?
Értem. Szerinted csupa jót és dicsérőt lehet írni. Visszamehetnénk a kommunizmusba is ilyen alapon. Az állandó seggnyalás nem vezet sehova, a rendszer előbb-utóbb összeroppan

amúgy a nyomorult TB-ben pl. lehet állítgatni, hogy milyen kódlapot használjon. rendszeresen jönnek fekete négyzettel...
Meg kéne tanulj olvasni. Azt írtam hogy a csatolt zip fájlban található fájlt nem tudtam megnyitni, ennek a TB-hez semmi köze, ő átadja az archívumkezelőnek aki aztán nem tud vele mit kezdeni. Egyébként egyik legelső cselekedetem volt hogy TB-ben átállítottam a kódlapot a Magyarországon kompatibilis közép-európai kódlapra. Nekem van egy hazám, és annyit tudok itt mi a legelterjedtebb kódolás.
te a magyarításhoz mennyit tettél hozzá? vagy az egyébként ingyen letölthető és használható rendszer létrehozásához mivel járultál hozzá?
Nem én hirdetem úton útfélen hogy a linux az oprendszerek csúcsa és csodája, sőt egyenesen hülye az aki windowst használ linfos helyett. Pár évente megnézem hol tart a linux, talán most először mondom azt hogy szinte használható is lenne, de mindig belefutok valami baromságba. Jól olvasom hogy te sem tudtál megoldási javaslatot arra az egyszerű problémára ami felmerült? Így viszont beálltál a flémelők sorába, köszönjük Emese

-
válasz
üzenetére
Találtam még egy lehetséges megoldást, de próbálni nem próbáltam. A /etc/shadow fájlban a felhasználó soránál ki kell cserélni az alábbi példában kiemelt karaktereket erre: U6aMy0wojraho
username:$1$5druSp26$nVpXn5EVk73sWzZlhLuXNB1:13996:0:99999:7:::
Ebből kiemelt: $1$5druSp26$nVpXn5EVk73sWzZlhLuXNB1
Ekkor így fog kinézni ez a példa:username:U6aMy0wojraho:13996:0:99999:7:::
Ekkor nem kér jelszót elvileg, egy próbát megérhet.

-
-
válasz
üzenetére
A Maverick tárolóit közben olyannyira felvettem én, hogy a Lucidéira nincs is semmi szükség, mert ez előbbiben is benne van minden olyan ami az utóbbiban is. Viszont a partner tárolóról még ugyanez nem mondható el. Csak azért írom, mert ha kiveszed Te is a Lucid tárolóit, akkor gyorsabban lefut az update, hisz nem kell annyi cuccot letölteni.

deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu maverick main universe restricted multiverse
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu/ maverick-security universe main multiverse restricted
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu maverick-updates universe main multiverse restricted
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu maverick-proposed universe main multiverse restricted
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu maverick-backports universe main multiverse restricted
deb http://archive.canonical.com/ubuntu maverick partner
deb http://archive.canonical.com/ubuntu lucid partner
Aktív témák
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Felköszöntötte a tíz éves DirectX 12-t a Microsoft
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- iPhone topik
- Óvodások homokozója
- Bestbuy játékok
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- 3D nyomtatás
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Update 12.22. 16:00 - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontatlan, Sony PS5 PRO Pro 2TB, lemez mentes verzió
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.

. hdd gut.
Ha már ott vok, akkor minek a távirányítás? Most kellene, mert nem megyek egy darabig..szal most kellene egy megoldás..talán vmi odd-t tud alá hegeszteni..és aztán? Hogyan tovább? Valszeg bootolni fog live alól, a hdd-nek semmi baja, mountolni is tudni fogja..na, innen kellene valami okosság, amit el is tudok magyarázni..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
lehet hogy túl nagy a rendszerkövetelményük? Ebben most 512 ram van (gyárilag csak a fele volt)