- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Magisk
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Aktív témák
-
törölt tag
az lxde mar inkabb felhasznaloi kornyezetet csinal, kicsit kenyelmesebb, klikkelosebb variacio, mint alapban a *box-ok. xfce-t en sem szeretem, egyszeruen nem az izlesem. nalam a fluxbox valt be legjobban, de nekem nem is kell semmi csillivilli. shortkey-kre jojjenek az alkalmazasok, valtson deszktop-ot es kesz. ehhez igencsak minimal ablakkezelo eleg. ha nem szeretnek tobb ablakot latni egyszerre vagy hasznalni grafikus alkalmazasokat (ff, meld) es tobb monitort, ez sem kene
-
Speeedfire
félisten
elég jónak tűnik ez az lxde
ötvözi a gnome és az openbox tulajdonságait
egy minimal ubi-val meg elég szépen el is szaladgál
lehet h a crunchbang helyett ez lesz az új favorit?!
és könnyebb is felrakni mint amit anno publikáltál openboxról
ubi install lxde install enjoy
marha jó! de tényleg
nekem mondjuk barátságosabb is mint az xfceRecommended configuration
* The hardware requirements of LXDE are similiar to Windows 98 (Maybe a little bit higher). An old Pentium II CPU is enough.
* After X11 and LXDE are started, the total memory usage is about 45 MB on i386 machines. (This value may be higher or lower according to different system configurations.)
* Though LXDE itself doesn't require better hardware, other applications under X do need it. For example, Firefox and OpenOffice.org 2 are quite memory-hungry. So it's recommended that you have a RAM of more than 128 MB. -
Speeedfire
félisten
biztos megint síelni
Major Major: érdekes, majd megpróbálom fix ip-vel is
érdekes mert amúgy a 8.04.3-as szerver oda vissza látja a gépeket sambán keresztül
VIC20: lehet h pont az a baj h túl sok effekt van engedélyezve
legközelebb inkább a ph képtárat használd, vagy csinálj egy thumbnailt és arra hivatkozz
fölöslegesen foglalja a helyet, meg ha valakinek lassú a net akkor elég soká tölti be a lapot -
Bertiee
senior tag
Részben megoldódott. Lehúztam a Win7-es vinyót, a maradék atásról indult az Ubi. Utána visszatettem, és már a Grub felkínálta a Bootot mind a kettőre (+memtest)
A win 7 nem látja továbbra sem az Ubis vinyót, de igazándiból mindegy.Viszont ha egyszer kellene másra az Ubis vinyó nem tudom hogyan tudom majd visszanyerni windows alól láthatónak...
Köszi!
-
gyurman
tag
Te, és win alol hogyan érem el az exteket? Én hegesztettem egy konzolos ubit vmwarere, igazából colinux alatt futtatnám, az gyorsabb, de tudtommal az nem barátkozik sem ubival sem debiannal? Vagy a kernelt kell lebutítani, de akkor meg nincs ext4. Ti milyen megoldást tudtok?
-
TrollBalint
addikt
feltettem, felpakolt egy rakta kde-s nem tudom mit, de nem találtam benne eltávolítást
Próbáljam meg feltenni mégegyszer a gyári oldalról letöltött drivert?
Emellett még lennének kérdéseim
a pysdm-mel hogy lehet elérni, hogy lássa az összes particiót? 2-t nem jelenít meg. A menüben (Helyek/felcsatolható ... stb) ott van és fel is csatolja, de a pysdm nem látjatovábbá az egyes meghajtók ikonját hogy tudom eltüntetni az asztalról úgy, hogy a másik két felhasználónál se legyen kint?
-
TrollBalint
addikt
-
Speeedfire
félisten
-
TrollBalint
addikt
Azt írja ki, hogy van direkt renderelés, meg még egy két dolgot felsorol
(direct rendering: Yes
GL_EXT_direct_state_access, GL_EXT_draw_range_elements, GL_EXT_fog_coord, )
A vendorra pedig ezt írja ki:
server glx vendor string: NVIDIA Corporation
client glx vendor string: NVIDIA Corporation
OpenGL vendor string: NVIDIA Corporationde ez nem tudom mit jelent.
A billentyűzet és egér gombjait hol lehet beállítani? Microsoft laser billentyűzetem és egerem van hozzá. A bill-en van egy csomó plussz gomb (multimédia, meg egyéb is) meg az egéren is van 5 gomb. (mondjuk a középső gombot mindenképpen szeretnék átrakni másik gombra)
Viszont egy kérdés: azt irtad, az xorg.conf-ba irjak be egy sort a subsectionba. Én ezt nem tettem meg, viszont most minden rendben van
-
TrollBalint
addikt
köszi,
azt, hogy a 3D-t végülis támogatja-e a rendszer, hogy tudom megnézni? próbáltam glxgears-szel, de sokra nem jutottam. forgatta a kereket aztán annyi
Xmms-t hogy tudok feltenni? apt-get-tel nem megy fel, a synapticban xmms2 van, azokat feltettem, de nem látom sehol a menüben
Tegnap elakartam indítani a compiz-managert, de azt értem el vele, hogy eltüntetett mindent az asztalról (ott volt minden, menü, ikon, csak amíg nem kattintottam rá, addig nem látszodott) és kikapcsolta az effekteket, de sehol egy beállíó ablak vagy bármi//Terminálból indítottam, mert nem találtam menüben
-
TrollBalint
addikt
a hibalistát hol tudom megnézni? Mert azt ha jól tudom a var könyvtárba teszi, de mikor irt hibát nem írt semmi ilyen könyvtárat.
A monitor felbontása induláskor 1280x1024, az asztal mérete a 1900x1200. Az nvidia-settingset (meg akármelyik programot) hogy tudom rootként futtatni menüből? Terminálból szoktam gksu-val elindítani.
Az xorg.conf-ba nem rémlik virtual sor, most dolgozom, de délután ha hazaértem megnézem. -
törölt tag
-
Elvileg törli
Egy példát tudok. A compiz-t szétállítgattam, csak az újratelepítés volt megoldás. Teljes eltávolításnál (minden összetevőjét úgy jelöltem), és újra telepítésnél megmaradt egy halom beállítása. Ezért rákerestem a compiz szóra, és találtam is rengeteg config file-t. Azokat törölgettem, felraktam újra és láss csodát alap beállítással indult. Ez lehet rossz példa (mert a compiz elég összetett), de ezt tapasztaltam
-
gyurman
tag
Sajnos amit valami íródik a ~/.config/google-chrome/Default/Preferences fájlba, utána már nem működik. Ha viszont újra törlöm a Default könyvtárat megy. Tényleg ezek a fiúk a nyomtalan böngészésre gyúrnak. Csak az a baj ahhoz elég buta alapban a böngésző, kellenek hozzá kiegészítők és nem mindenki netklúbba jár böngészni, hogy vigyázzak a következő ember ne lássa, mit böngésztem.
-
78zolika
senior tag
Hát állítólag hiába rakót fel tűz falat mégis lenyúlták a jelszavait Úgy vete észre hogy pár napig nem lépet be a honlapokra amin regisztrálva volt de a honlap azt jelezte hogy használta sőt valamikor be sem engedte azt jelezte hogy (Te már beléptél ) meg állítólag az ö nevében írógátak sőt néhol ki is tiltották Eböl ö ara gondolt hogy a Linux biztonsága Sz.. mer eddig ilyen a Windows alatt nem történt vele Az ö állítását írtam le "
-
drachos
tag
Köszönöm, találtam egy tesztet (tényleg sok van
) ami ezt adta eredményül:
####################################
hdparm Timed Disk Reads:
Disk To Read: /dev/sda56.02 MB/s
55.96 MB/s
55.86 MB/s
56.08 MB/s
55.92 MB/sAverage: 55.96 MB/s
#####################################Ezek szerint a HDD olvasási sebességével minden rendben van linuxon? Mert akkor windows re-install lesz. Ott max 4MB/s-ot kapok. Létezik, hogy valami vírus/program/akármi miatt az xp ennyire gajra menjen, hogy képtelen normálisan kezelni a HDD-t? (bocsi, ez már félig off, tudom, hogy itt megvan a vélemény a windows-ról, de fontos lenne, mert garis a HDD, és ha van rá esély, hogy a HDD a ludas, visszaviszem)
-
Azt nem tudom melyiket próbálja (remélhetőleg a legfrissebbet), de mivel lentebb írta:
...Furcsa, mert ugyanerre a gépre (emachine e525 notebook) a normál install minden további nélkül működik... gondoltam, user error...78zolika: alapvetően az, h az egyik gnome a másik kde ablakkezelőt használ meg még persze 100 más dolog, de röviden ennyi
szerk.: vagyis nem is ezt kérdezted, de már mindegy
-
Laybee
őstag
lsusb:
Bus 002 Device 003: ID 046d:c312 Logitech, Inc. DeLuxe 250 Keyboard
Bus 002 Device 004: ID 0461:038b Primax Electronics, Ltd Xerox 2400 Onetouch
Bus 002 Device 005: ID 046d:c040 Logitech, Inc. Corded Tilt-Wheel Mouse
Bus 002 Device 002: ID 05e3:0606 Genesys Logic, Inc. USB 2.0 Hub / D-Link DUB-H4 USB 2.0 Hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hubdmesg | grep usb:
[ 0.312835] usbcore: registered new interface driver usbfs
[ 0.312835] usbcore: registered new interface driver hub
[ 0.312835] usbcore: registered new device driver usb
[ 0.730167] usb usb1: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 0.750156] usb usb2: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 0.750567] usb usb3: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 0.750860] usb usb4: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 0.751123] usb usb5: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 0.751376] usb usb6: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 0.751635] usb usb7: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 1.170051] usb 2-6: new high speed USB device using ehci_hcd and address 2
[ 1.321374] usb 2-6: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 1.600036] usb 3-1: new full speed USB device using uhci_hcd and address 2
[ 1.780678] usb 3-1: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 1.860363] usb 2-6.1: new low speed USB device using ehci_hcd and address 3
[ 1.976178] usb 2-6.1: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 2.050244] usb 2-6.2: new full speed USB device using ehci_hcd and address 4
[ 2.164194] usb 2-6.2: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 2.240385] usb 2-6.3: new low speed USB device using ehci_hcd and address 5
[ 2.355710] usb 2-6.3: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 2.629002] usbcore: registered new interface driver hiddev
[ 2.633528] input: LITEON Technology USB Multimedia Keyboard as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb2/2-6/2-6.1/2-6.1:1.0/input/input3
[ 2.633621] generic-usb 0003:046D312.0001: input,hidraw0: USB HID v1.10 Keyboard [LITEON Technology USB Multimedia Keyboard] on usb-0000:00:1d.7-6.1/input0
[ 2.636911] input: Logitech USB-PS/2 Optical Mouse as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb2/2-6/2-6.3/2-6.3:1.0/input/input4
[ 2.636993] generic-usb 0003:046D040.0002: input,hidraw1: USB HID v1.10 Mouse [Logitech USB-PS/2 Optical Mouse] on usb-0000:00:1d.7-6.3/input0
[ 2.637014] usbcore: registered new interface driver usbhid
[ 2.637018] usbhid: v2.6SB HID core driver
[ 15.734102] usblp0: USB Bidirectional printer dev 2 if 0 alt 0 proto 2 vid 0x04A9 pid 0x105C
[ 15.734127] usbcore: registered new interface driver usblp
[ 20.324930] usb 3-1: usbfs: interface 0 claimed by usblp while 'usb' sets config #1 -
Hát, megnéztem a VLC-ben a vidókimeneteket, és megy mindenfélével a lejátszás (XVideo, X11, OpenGL - de a legelsővel a legjobb). Aztán kipróbáltam az i1080 HD videók lejátszását. Az egyik egy WMV volt, simán vitte, olyan 30-40%-os procihasználattal, ami ugye egy magra vonatkozik, többnél 100% fölé megy a rendszerfigyelőben. A másik egy mp4 kiterjesztésű AVC szal H.264-es, az viszont kicsit akadozott de csak 60% körüli prociterhelést csinált. Remélhetőleg lesz ennél simább is a lejátszás, de kis állítgatással már majdnem jó volt. Esetleg a kodek sem az igazi, meg a VLC lejátszónál is lehet jobb ilyen videókhoz? Annyira nem értek hozzá.
-
V.Stryker
nagyúr
Köszönöm. Ezzel a módszerrel már sikerült.
Már csak azt nem értem,hogy miért van itt nekem kétféle kernel az indítómenüben.
-
quby
őstag
Köszönöm az eddigi segitséget, már a kábeles kártya megy is. Csak a /etc/network/interfaces-ben kellett a megfelelö sorokat hozzáadjam mert az eth0 után vége volt file-nak. most kap címet DHCP-töl stb de hozzáadtam a wlan0-t is de az nem akar menni. Pedig ifconfig -a esetén is ott van a listában wlan0 néven és az lspci is listázza, de mégis azt mondja hogy nem up! hogyan tovább?
-
Major Major
senior tag
hát szerintem nem tud egyszerre a szerver és a kliens ugyanazon a porton kommunikálni, úgyhogy lehet ez gond
127.0.0.1-el probáltad, vagy valós IP-vel?(#19232) Darahian
skypehoz a medibuntu tárolót használod? azt célszerű
fülhallgatóhoz pedig egy jack sense nevű kapcsolót keress -
Na, de csak a routeren adtad meg? Annyi nem elég, a kisujjából nem szívja ki, hogy azon keresztül kommunikálhat.
Első, hogy a 21-es portot is nyisd meg, hisz az a szabvány FTP-re. Bár itt inkább azt látom, hogy megadhatod, hogy mit szeretnél:pasv_min_port=12000
pasv_max_port=12100(ezt a két sort a konfigurációs fájlba kell írni, majd ne felejtsd el újraindítani a szolgáltatást)
De akkor ezt meg is kell nyitni itt 12000-12100-ig, tehát az összeset a routereden.
Próbaképpen le is tilthatod a tűzfalat, hogy megy-e akkor. -
-
Speeedfire
félisten
ezt is kipróbáljuk holnap
mellesleg xdm helyett mit lehet még használni nem akarok se gdm-et se kdm-et, mivel azok nagyon sok mindent bepakolnának pluszba
bár ha összejön a deluge daemon akkor nem lesz szükségem az ablakkezelőre semasszem saját magam részére indítok majd egy blogot ahol az ilyen dolgokat lejegyzem így a későbbiek folyamán könnyen megtalálom majd
-
Szedd le erről a linkről a deb fájlt, majd telepítsed. A tárolókat meg asszem beállítja magától, vagy állítsd be Ubuntu Tweak-el. Bár fura, mintha nálam alapból benne lett volna az alap tárolókban ez a cucc, vagy rosszul emlékszem?
Szerk: Jah, pont megelőztek. -
lakisoft
veterán
Köszi!
xxx@xxx:~/Documents/tomcat$ free
total used free shared buffers cached
Mem: 185060 182208 2852 0 23016 63356
-/+ buffers/cache: 95836 89224
Swap: 1992052 66476 1925576
xxx@xxx:~/Documents/tomcat$ sudo /etc/init.d/gdm stop
[sudo] password for xxx:
* Stopping GNOME Display Manager... [ OK ]
xxx@xxx:~/Documents/tomcat$ free
total used free shared buffers cached
Mem: 185060 165668 19392 0 22560 67844
-/+ buffers/cache: 75264 109796
Swap: 1992052 58088 1933964lelőttem a grafikus felületért felelős cuccost és meglepetésemre csak 17MB-vel csökkent a lefoglalt memória mérete. Ez szerintetek normális?
-
Vladi
nagyúr
Na ez viszont már érdekes! Ha kijön a 12, akkor megtesztelem.
Igazából nekem néhány funkció lenne fontos:
2d: a desktop olajozottan működjön.
venti szabályozás automatikusan - most a gyári nvidia driver jól tudja. A régi ati kártyám meg passzív volt.
energiatakarékos üzemmód: egyre fontosabb és ez is szerepet játszott a választásban
videó hardveres kódolás: na ezt csak most tanulta meg a gyári, úgyhogy szerintem még messze van:
3d- azt meg linuxon lesz@rom.Ééés: igenn. Már tudja a kms-t.
Mod: itt van amit most is tud, meg milyen csipen.
Viszont megjött a kártya és nem az amit rendeltem. Ez csak 800-as memóriás meg bumszli nagy hűtője van. Lehet be sem fér a gépbe.
pcx-től nem rendelek többet. A reklemációra meg se időm se idegem.
(#18769) Speeedfire:
Transmission forgatásra gondoltam, nem kernel.
-
Csakénvagyok
őstag
Jo hulyeelleni leiras, ki is probalom, koszi
Lama kerdes jon. Ugy tudom hogy a halokartyara egy biyonyos adatsort kuldok (vagy egy pinre) akkor ujraindul a gep. Meglehet ezt oldani hogy kikapcsolt allapotban kapja meg a gep (stad by, sleep, akarmi) hogy tavolrol inditsam be?
-
Vladi
nagyúr
Azért írtam, hogy ha neki minden működik most ami kell (kvázi az open driverrel) akkor felesleges ezzel dolgoznia.
Kérdés az, hogy elég -e a funkció amit az most biztosít.Egyébként meg úgy vettem észre, hogy nem nagyon bíznak az emberek ebben az open driverben és a binárist erőltetik. Pedig sok esetben ami funkciót biztosít az valójában elég.
-
didros
senior tag
-
janos666
nagyúr
Ezeket próbáltam már tegnap, sikertelenül. Unetbootin-windows-377 nevű programmal sikerült bootolható pendriveot gyártatni az ISO alapján.
Toltam róla egy clean installt, és most nem halt meg a 185-ös drivertől, be lehet kapcsolni a GPU gyorsított asztalkezelő effekteket is.
Ha már itt volta, újra kipróbáltam a tavaly ingyen leregelt Crossover-t, és már egész meggyőző, 1680-ban (mert felbontást nem engedett állítani), és minden Low-on, de már egész a játszhatóságot közelítette vele a Counter-Strike: Source, az asztali gépemen már igencsak menne rendesen. (Tavaly még azért masszív diavetítést rendezett itt nekem a játék ezen a laptopon az akkori, talán 6.x-es crossoverrel.) -
Azt csak minimal vagy alternate telepítésnél ajánlja fel. Annyi biztos, h ha ráengeded a /home-ra, akkor a lementése nem fog menni. Egyszer megszívtam így, feltettem egy minimalt, arra szerettem volna visszatenni a régi /home-om, de olyan jogosultság kavarodás keletkezett, h csak néztem
szerk.: Vagyis rosszul mondom. A lementés az még megy is, de a vissza állítás nem igen... -
Speeedfire
félisten
ez tettszik, nem hinném h vmi hatalmas erőforrás igénye lehet, bár ebben is sok olyan program van amire nekem nemigazán lesz szükségem
mondjuk pont a saját forumjukon írják h öreg gép alá nem való [link]htpc megoldás szerintem kivitelezhető rajta
nem akarok én hd filmeket nézni rajta tudom h esélye sem lenne ennek az öreg vasnak
htpc szoftvernek meg ezt használnám, sokan dicsérikköszi a segítséget sok hasznos infó
-
Alyens
aktív tag
Próbáltam több paraméterrel a fix IP-ket, a végén már mindent beírtam szerintem jól, de sehogy nem fut le a reset
auto lo
iface lo inet loopback
auto eth0
iface eth0 static
address 10.252.0.55
netmask 255.255.255.0
network 10.252.0.0
broadcast 10.252.0.255
gateway 10.252.0.254
dns-nameservers 195.199.255.4hiba:
beke@laptop01:~$ sudo /etc/init.d/networking restart
* Reconfiguring network interfaces...
/etc/network/interfaces:5: too few parameters for iface line
ifdown: couldn't read interfaces file "/etc/network/interfaces"
/etc/network/interfaces:5: too few parameters for iface line
ifup: couldn't read interfaces file "/etc/network/interfaces"Ha csak dhcp-t rakok rá akkor megy a reset, de nem kapja meg az infókat.
-
Vladi
nagyúr
wol inkább. Akármelyik 1000 forintos kártya támogatja, az alaplap is szerintem, bár ezt nézd meg azért. Számold bele az indulási időt is. Egyébként alig fogyasztanak ezek valamit, úgyhogy akár mehet 24-ben is.
(#17076) Dark Archon:
Ezzel muszáj szemetelni ezt a topikot? Biztos?(#17091) zoltanz:
Az OOo adatbázis kezelőt szerintem csomagkezelőből fel lehet rakni. Transmission elég jó, de a qBittorrentet is megnézheted.
-
Bikkrom
senior tag
Végigcsináltam és Yes-t kaptam a végén, mégis ugyan olyan lassú maradt a rendszer, Megjelenésnél sem lehet felvenni az effekteket még normálra se, mert rögtön kiírja, hogy meghiúsult. Ezek után bepróbáltam egy 9.4-es Catalystot mivel itt fentebb azt írták 9600XT-vel megy. Öcsémnek ugye a 9550-esnek ugyan az a GPU-ja,mint a 9600Pronak csak visszafogva. Felment a Catalyst, kapott egy resetet azóta se normál se safe módban nem indul el az Ubuntu, töltő képernyő egyszer csak színt vált és "ketté ugrik", a képernyő meg megfagy. Szóval így nem hiszem, hogy az öcsém gépére Ubuntu kerül, mert alapban lassú mint állat, effekteket nem engedi bekapcsolni nemhogy egy compiz telepítése megforduljon a fejemben.
Aztán a nyílt driver sem javít semmit, lassú mint állat. 9.4 telepítése után meg többet el sem tudtam indítani az Ubuntut.
-
Bikkrom
senior tag
Őő nem telepítettem fel semmit, mert 9.3 nem megy fel, 9.4 meg nem támogatja a 9550-es atit. Szóval a link amit adtál, jól értem, hogyha erre a parancsra
lspci -nn | grep VGA
ezt kapom
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV350 AS [Radeon 9550]
akkor van fent nyílt driver és megy a kártya?
-
SLD
tag
Wow, erről nem is tudtam. De mindenképp jó / bíztató hír.
Lehet nekem is így kéne csinálni, kiadom a programom dokumentációját, majd megíratom magát a programkódot hozzá az open közösséggel
#16908 Bikkrom
Hát akkor nem marad más választásod. Hitesd el velük, hogy gazdag AMD felhasználó vagy, jelöld be az elérhető legjobb -> legdrágább AMD procit -
Airy
csendes tag
Eddig csak Firefoxxal próbálkoztam, mert az nagyon szereteeem. 3.0, vagy 3.1 körüli van fenn, az amit alapból feltesz telepítésnél a 9.04es Ubi. Sajna nem tudom per pill a pontos verziószámot, mert nincs nálam a gép - dolgozom éppen. Keményen.
Az Adobe honlapjáról hegesztettem fel a pléjert.
Közben mit kellett volna néznem? Top-ot? Eszik, vagy isszák?Ha még nem egyértelmű, akkor jelezném, hogy teljesen új vagyok a linux világban, 10 évig XP, előtte meg 98, 95 - visszafelé.
-
sh4d0w
félisten
Ubuntu.hu-ról egy hsz:
"...Helló!
A Skype hangproblémára az általam ismert egyetlen - nálam tökéletesen működő - megoldás, hogy a skype leszedése után Synaptic-ból a skype-static-oss-t és a skype-common-t kell letölteni és telepíteni. A sima skype (amelyik az alsa-t használja) nem működik együtt a pulseaudio-val, csak a skype-static-oss. Telepítés után a skype Beállítások/Hangeszközök alatt a Hangbemenet-et, Hangkimenet-et és a Csengetés-t /dev/dsp-re kell állítani. Szükség lehet még arra, hogy a "Skype automatikus felvételi szintszabályzás" jelölőnégyzetben a kijelölést ki kell szedni. Az Alkalmazások/ Hang és video/ Hangerőszabályzó beállításainál a Lejátszás fülön a mikrofon hangerejét maximumra kell állítani, a Kapcsolók fülön a Mikrofonerősítő (Mic. Boost.) jelölőnégyzetet be kell jelölni, a Felvétel fülön a Mikrofonerősítő (Mic. Boost.) hangerőt maximumra kell állítani, és végül mind a Lejtszás mind a Felvétel fülön a Mikrofon és MikrofonerősÍtő (Mic. Boost.) potméterek alatt a hangszórót le kell tiltani, a mikrofon tiltást viszont meg kell szüntetni. Ezután a Skype teszthívás segítségével be lehet állítani a Hangerőszabályzó panelon a mikrofon hangerejét.Tisztelettel,
Fazakas Albert..." -
PuMbA
titán
-
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
Biztos, úgy van ahogy mondod. Az LXDE felülete teljessen megfelelne , de tényleg nem kéne annyi kiegészítő hozzá. Legjobb lenne ,ha össze tudnák rakni egy rendszert ,de ehhez kisgyerek vagyok. Amúgy ,ha a "hegesztős" minimal cd-s megoldással sikerülne egy mükődő rendszert faragni azt a végén el lehet menteni ,akár iso-ba ? És bármikor el ill. hozzá lehetne tenni alkalmazásokat , felületeket ,stb. mint pl. windowsnál az nlite-al ?
(#16078) Major Major
jó ez a crunchbang, csak azt nem tudom hgy sikerült azért ezt is felhízlalni egy CD méretűre. tele van fölösleges programmal
Hát ez az nekem sem kell annyi minden , csak "aránylag" szép felülete legyen egy pár alkalmazással, majd ha szükséges valamelyik ,felteszem.
Köszi a tippet a 9.04 -ről ,majd meglesem.
Zenwalk ,igen ez elég jónak tünik a screenshotok alapján, de még nem jártam után,hogy tud-e magyaról.(#16082) pc-user
Én a Standart kiadást szedtem le még tegnap ,délután felrakom ,ha engedi magát. Remélem nálam ,minden ok. lesz.
Én is örülnék valami Puppy, vagy Dammn Small Linux sebességű magyar disztrónak... Az nekem is ,remélem egy legalább jó lesz az ajánlások közül.
Más: Amúgy a screenshotokat, hogy csinálják a cikkekhez ? pl. telepítés folyamatának leírásához ?
-
Major Major
senior tag
jó ez a crunchbang, csak azt nem tudom hgy sikerült azért ezt is felhízlalni egy CD méretűre. tele van fölösleges programmal
zodo: a crunchbang honlapján csak a 8.10-hez van link, de van kint félhivatalos 9.04 is, nézz szét a fórumban
zenwalkkal én is szemeztem már, csak hát nehéz itt hagyni a megszokott ubit -
bpx
őstag
most lehet én bénáztam el valamit (nem vagyok vmi nagy linux user), de negyed óra szenvedés után sem tudtam beállítani a tv-outot úgy, ahogy én szeretném...
a végére már azt sikerült elérni, hogy a tv-n egyáltalán ne legyen kép, a monitor egyik fele semmit nem mutatott, az alsó felén meg egy desktopra emlékeztető szétesett valami voltpersze nem reagált semmire (legalábbis a képernyőn nem volt nyoma...
), szóval maradt a recovery, és töröltem a drivert...
-
PuMbA
titán
Az Ubuntu csapat minőségellenőrzés terén nem áll a helyzet magaslatán mostanában(Jaunty még mindig sok embernek fagy random és szarnak rá).Nyomok egy frissítést aztán hálózati kapcsolatoknál kiírja ,hogy nincs semmiféle kapcsolat pedig előtte teljesen jól ment.Leszedem a network managert és minden config fájlt majd újrateszem és semmi.Nagyon jó...
rtom : nem válasznak akartam,hanem új post.
-
lapa
veterán
köszi a választ. próbáltam most többféleképpen, de nem sikerál. a legjobb, amit kapok, az a következő login képernyő:
Ubuntu
running
low(ennyi fér ki...)
nem szeretném újra kezdeni az egészet. most megpróbáltam már az /etc/X11/ könyvtárat felülírni a mentésemben levővel, de ez még nem oldotta meg a problémát. melyik könyvtárakat érinti még ez az fglrx / x / gnome téma? ha azon múlik felülírom a fél fájlrendszert, asszonykának szüksége van a tévére ugyanis. hozzáteszem nekem se lenne rossz látni a maileket.
köszi mindenesetre az eddigieket is, végtére okosabb vagyok kicsit.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam Deck
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Acer notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Linux kezdőknek
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest