- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
drachos
tag
válasz
FixY67 #20520 üzenetére
Igen, valóban igaza van, mert nem írtam oda, hogy én xp-ben gondolkodtam windows alatt, aminél láttam már, hogy első bootolásnál vírusos volt a gép egyből, ilyet azért linuxon nehéz elérni, mivel eleve a jogosultságok nem engedik ennyire könnyen megfertőzni a gépet. Valószínűleg a vista/7 valóban biztonságosabb. Nem is ezért voltam szarkasztikus, hanem azért, mert ha már ennyire okos, esetleg beírhatta volna azt is, hogy ez nem igaz, ezért meg azért, nem pedig egyből oltani az embereket, de nekem mindegy, 2 napja csak szívok, már fontos adatot is sikerült vesztenem, megvan a magam baja, hadd örüljön, hogy még egy embert leoltott. Na jó, részemről ennyi a téma.
-
drachos
tag
válasz
78zolika #20512 üzenetére
Hát, kezdjük ott, hogy linuxon a tűzfalak csak egy front-end program a linux ip-tables-jéhez, attól, hogy felrakta, még be is kell állítani, de ez lényegtelen, tegyük fel nincs semmiféle tűzfal vagy vírusírtó fenn, a linux így is százszor biztonságosabb, nem véletlen használják szervereken inkább a linuxot, sokkal nehezebb bejtuni, és adatokat szerezni. Simán lelophatták az adatait windowson még, és akkor használták fel, de ezt se tartom annyira valószínűnek, hacsak nincs valami ellenséges informatikus ismerőse. Én nem a linuxot hibáztatnám, az biztos. Pedig elvileg wndows párti vagyok
-
drachos
tag
válasz
FixY67 #20511 üzenetére
Phoronix csomag tesztjei közül választottam, így használtam:
phoronix-test-suite benchmark hdparm-readNem tudom ez cache nélkülivel mér -e.
Megnéztem a hdparm-ra mit ír, de én ott nem nagyon láttam tesztet, csak beállítási lehetőségeket. Nem vagyok egy nagy linuxos
Szóval hogy kéne futtatnom a hdparm-ot hogy cache nélkül tesztelje az olvasási sebességet?
-
drachos
tag
Köszönöm, találtam egy tesztet (tényleg sok van
) ami ezt adta eredményül:
####################################
hdparm Timed Disk Reads:
Disk To Read: /dev/sda56.02 MB/s
55.96 MB/s
55.86 MB/s
56.08 MB/s
55.92 MB/sAverage: 55.96 MB/s
#####################################Ezek szerint a HDD olvasási sebességével minden rendben van linuxon? Mert akkor windows re-install lesz. Ott max 4MB/s-ot kapok. Létezik, hogy valami vírus/program/akármi miatt az xp ennyire gajra menjen, hogy képtelen normálisan kezelni a HDD-t? (bocsi, ez már félig off, tudom, hogy itt megvan a vélemény a windows-ról, de fontos lenne, mert garis a HDD, és ha van rá esély, hogy a HDD a ludas, visszaviszem)
-
drachos
tag
válasz
body007 #20506 üzenetére
És a HDSentinel hogy teszteli le nekem az olvasási sebességet? :s Most raktam fel, gyönyörűen kiírja, hogy minden rendben a vinyóval, mint windowson is, ja, csak épp nyöszörög ha 3-4 MB/s-os sebességnél többel kéne olvasnia, és nem is olvas gyorsabban. Kiváncsi lennék, linuxon tud e gyorsabban olvasni.
-
drachos
tag
Sziasztok,
valami értelmes programot keresek ubuntu alá, ami ugyanúgy letesztelné nekem a HDD-t, mint a HD Tune Pro. Keresgéltem már egy csomót guglin, de semmit nem találtam, vagy nem is tudtam használni amit találtam. Wine-ra felraktam a hd tune pro-t, de persze, hogy nem talál merevlemezt , mikro elindítom. A fontos nekem az olvasási sebesség tesztelése lenne.
Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mazda topik
- 3D nyomtatás
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged