Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- iPhone topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
PLacc
senior tag
Hello!
az utóbbi pár oldalon csak egy gyenge utalást találtam, hogy lett volna sávszélesség emelés, mint a Tékomnál. Lesz hasonló kaliberű szerintetek?
THX -
he7edik.
addikt
A te csomagod az nem is gáz de az én 1Mbit-->2Mbit -es Signetem 6000K annyiért akár 4Mbit-es ADSL-em is lehetne!!! (tel. amúgy is van itthon) vagy 5Mbit/640kbit kapni már 8000K-tól telefon előfizetés nélkül!!!
CSAK az upload szól melletük különben már rég mentek volna a levesbe.
Szerintem nevetséges ez az 1Mbit-es emelés a gyorsabb csomagoknál -
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
már ahol van erre lehetőség, van ahol továbbra is 4000 az 512-es
-
Rommel6600
őstag
Ami mostmár frankón megéri az a 2000Ft-os csomag.
Hűség nélkül, ennyi pénzért korlátlan félmegás netet nemhiszem hogy találna az ember.
Amikor 128/64 (asszem) volt is rengeregen beköttették, netezésre, skype satöbbi bőven jó.
De többen mondták itt hogy a weblapokon található flash meg hasonló tartalmak mérte miatt lehetne a lefelé irányuló sebesség több, hát most itt van.
Tipikus kezdő, nyugdíjasoknak való csomag, amit aztán ha megkedvelt/megtanult az ember válthat csomagot feltéve ha kell.
Havernek elmondtam hogy mostmár 512es netet lehet nálunk 2kért köttetni neeeem nem lett ideges, mikor náluk a 2megás tré-offilne hűséggel, meg telefonnal (csak így lehetett) több mint 10k... -
Lala6
addikt
Nálam is gyorsabb lett a net.
LANNET 512-es csomagom volt/van. Eddig 60k-val töltöttem átlagban, most felugrott 120k környékére

-
veresp
tag
Közben én is megtaláltam a matrica alatt!

A log fájlban ez ismétlődik:
2007-01-12 18:18:23 PPPoE receive PADO
2007-01-12 18:18:23 PPPoE send PADR
2007-01-12 18:18:23 PPPoE receive PADO
2007-01-12 18:18:23 PPPoE send PADI
2007-01-12 18:18:18 PPPoE receive PADO
2007-01-12 18:18:18 PPPoE send PADR
2007-01-12 18:18:18 PPPoE receive PADO
2007-01-12 18:18:18 PPPoE send PADI
2007-01-12 18:18:13 PPPoE receive PADO
2007-01-12 18:18:13 PPPoE send PADR
2007-01-12 18:18:13 PPPoE receive PADO
2007-01-12 18:18:13 PPPoE send PADI -
Tonyk
veterán
sokra nem mész vele... én üzemeltem be

Semmi extra nem volt. PPPoE felhasználónév és jelszó lett benne beállítva, WPA, tűzfal bekapcs, DHCP kikapcs, 1-2 portfoward.
Előtte persze egy firmware frissítés, majd egy teljes reset (írja is a manual , hogy frissítés után reset, viszont a kézikönyvben leírtakkal ellentétben >30 másodpercig kell nyomni a reset gombot!!!)
[Szerkesztve] -
-
h_143570
addikt
válasz
h_143570
üzenetére
Bocsi elneztem a part-no -t. Sorry.
Ha legujabbal nem mukodik ved fel veluk a kapcsoaltot, a kovetkezo email cimen: tech_support_ee@smc.com
Hivatkozhatsz arra, hogy a 7004vbr esetben megcsinaltak v2 es v3 hoz.
Sajnos a fenti emailen csak angolul ertenek, igaz ennek mar lassan 2 eve igy lehet hogy idokozben megtanultak magyarul is.
A kovetkezoket kell beleirni, a szolgaltatod a tevnetwork, az MD5 chap authentikacioval van gondod.
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
válasz
-=Jam=-
üzenetére
Latom megmint elojott egy regi felre ertes. A problemat nem a pppoe relay okoza, soha nem is okozta. A pppoe relay egy belso a szolgaltato altal hasznalt megoldas a felhasznalo szamara erzekelhetetlen.
A probleamt az okoza hogy a pppoe szabvany tamogat ketfelel azonositast pap es chap a router gyartok az utobbit elfelejtetek rendesen implementalni. Az SMC hajlando javitani nemi rugdosasra a 7004vbr routerek esetben van fw. A dlink is ugytunik, hogy bizonyos tipusaiban javitotta. -
RobCarlos
csendes tag
Akkor most lesz majd sávszélesség emelés???
Olvastam már mindent, kerestem az oldalukon is, de nem találtam semmit róla.
Jó lenne már egy kicsit gyorsabban tölteni!!
Ha tud valaki valami infot az írja le, hogy Budapesten fognak-e és mikor... -
-=Jam=-
addikt
Ma 2kor jött a szerelő kicserélni a modemet, és láss csodát máris megy 6mbit-en a cucc... A nem VOIP-os Hitron modem csak 4mbit-et tud (specifikáció szerint 38Mbit), a VOIP-os viszont megy 6-al. Végleges megoldásnak majd egy motorolát hoznak azzal biztos rendben lesz minden, mert azok király modemek.
-
-=Jam=-
addikt
-
veresp
tag
válasz
-=Jam=-
üzenetére
A part. no számot most nem tudom, nem otthon vagyok.
De a weboldalon lévő 1.02-est firmware-t tettem fel.
Találtam egy másik firmware-t is csak az
SMC WBR14-G2-höz van, nekem meg az
SMC WBR14-G2 EU van.
Ennek a száma már 1.04-es.
Csak ehhez nem mellékeltem semmilyen TXT fájlt amiben benne lenne, hogy mely típusokhoz lehet még használni, a másikhoz van ilyen leírás. -
-=Jam=-
addikt
Kis nyomozgatás után arra jutottam, hogy az SMC routerek nagy többsége nem támogatja a PPPoE Relay funkciót, amit a TVNetwor használ, így nagy valószínűséggel ezért nem működik neked. Legújabb firmware-t pakoltad fel rá? 1.02? Ha azzal se megy, akkor sajnos nem tudsz vele mit kezdeni.
-
veresp
tag
válasz
-=Jam=-
üzenetére
Klónoztam a MAC címet, de az elvileg mindegy. Nem tudják a MAC címem, kapcsolódáskor csak egy username és password kellene.
Több helyen olvasgattam, hogy a TVNetwork-nél PPPoE protokolt használnak valamilyen szabványos azonosítással, ami nincs implementálva teljesen minden routerbe. Bár ehhez nem értek.
-
-=Jam=-
addikt
Én Signet-re ASUS WL500GP-t használok, de sztem valamit rosszul állítottál be, mert a Lannet-nél az összes routerrel kéne működjön legjobb tudomásom szerint. Ha tévedek valaki javítson ki. MAC címet klónoztad a routeren, mert gondolom a hálókártyád MAC címét regisztrálták be.
-
veresp
tag
Sziasztok!
TVNetwork lannet-tel, ki milyen routeret használ?
Nekem sajnos nem akar működni az
SMC WBR14G /2 -es routerem. Firmware-t is frissítettem.
Egy barátomnak tökéletesen működik az egyel régebbi wireless nélküli SMCrouter. -
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
hidd el, van hogy a support tud meg valamit utoljára (ez egy ilyen cég), vagy épp az ügyféltől ...
Lehet egy adott rész leterheltsége megugrott, meghibásodott egy eszköz, a rg. meg még nem vette észre.
Nem védeni akarom őket, de a support az utolsó amit szidni kell, és ezt sokan nem látják be.
Ott a srácok nagyon keményen dolgoznak, és minden szar rajtuk csapódik le, ez ÜF-től is és felülről is. Nem kívánom senkinek!
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
Oké ezt érem de a többivel nem értek egyet.
Nem azt mondom h osszák meg a legapróbb mozdulatig minden aktuális tevékenységüket, csak ne hazudjanak az arcomba h ''önnél lehet a probléma'', ha a munkaidő vége felé helyreállnak a pingek és eltűnik a csomagveszteség is és nem is szakad meg többször a net.
kicsit gyanús nem?
Mondják azt h karban tartanak, vagy h szerelnek de ne azt h semmit nem csinálunk. -
Lala6
addikt
Tegnap délután jónagy leállás volt Újhegyen. Nem ment a net, hívtam őket és rögtön mondták, hogy központi hiba, már csinálják. Csak ma reggel jött vissza a net.
-
Chip
aktív tag
Lenne 1-2 kérdésem ezek egy része összefügg a Tvnetwork-el.
Hardver: Celeron 1000 , 352 Mb RAM
Szoftver Xp Sp2 + Skype 3.0
1. Amikor a Skype-ot használjuk a proc. használat felmegy 100 %-ra.
Normális ez így?
2. A partner képe (webkamera) nem jelenik meg jól, zöldes függönyszerűség takarja. Az én ellenőrző képemen pedig 4x vagyok rajta, függőlegesen összenyomot módon látom magam.
Lehet fel kell raknom valami speciális kodeket?
3. Normálisan használható a Skype egy 128/64-es internetkapcsolattal?
4. A Tvnetwork által adott webkamerához milyen szoftver kell? Vki esetleg tud adni egy linket? -
h_143570
addikt
válasz
-=Jam=-
üzenetére
Mivel merted? Azta a 3.5mbps-t, ha az oldalukon levo merovel akkor piszkalhatod oket ha pl dc vagy torrent akkor vagy bealitasi hibaid is lehetnek vagy csak akitol/akinek toltenel nem bir tobbet, jo eselyel ez http-re es ftp -re is igaz. Ha megynyugtat azta 6mbps-t valoszinuleg soha sem fogod tudni elerni egy helyreol, foleg nem a magyar p2p halozatokbol lasd szar feltolessel rendelkezo adsl-eket. Az elofordulhat, hogy tobb gyors helyrol szedsz akkor meg lesz az a bizonyos sebesseg, pl regisztraciot igyenylo torrent oldalakrol, de ott is aloszinuleg csak tobb torrent egyutes szedese kozben. termeszetesen ahalozati hiba nem zarhato ki, de inkabb a halozat masik vegre gyanakodnek elso korben.
Probald meg ezt a sebesseg tesztet is: [link]
Az usa-ban vannak es merik a fel es le sebesseget is illetve jo eselyel megvan nekik a szukseges savszel. -
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
Attól még hogy te nem tudsz róla....volt sávszél emelés! és elég suttyomban csinálták. Kb már 2 hónapja így megy. Csak ott emeletek ahol bírta a technika. Nézd meg az új aszf-et, benne van....
A support pedig nem azért van, hogy mindeféle (a userre nem tartozó) infókat osszon meg.Erre azért minden szolgaltató kínosan ügyel!
az hogy nem szakadt le a hálóról megint azt mutatja hogy net fizikailag volt, esetleg álltak a dns-esk vagy ''nagykeresekedő'' gubanc volt. Felesleges ezen polemizálni.
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
azért ez nem ilyen egyszerű. Nem todok róla h lett volna sávszél emelés, a szolgáltatóm meg kötve hiszem h duplázott volna csak így suttyomban...
Tehtszett még h a router sem szakadt le mindig a hálóról, net azonban nem volt. Szóval tutkó h központilag állitottak vmit csak épp az ügyfélszolg nem tud vagy épp nem akar tudatni róla... -
ropi21
tag
bár tegnap 3alkalommal itt is volt gond, csak kb 30mp időre csökkent a sebesség 0-ra, jelentkezett ki msn stb, de kapcsolat nem szakadt meg... viszont azóta is stabil...
ennyi belefér.. előző szolgáltatómnál napi 10-15 alkalommal volt szakadás,amikor valóban ledobta a modemet is,és ujra kellett kapcsolódnia -
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
''Na itt dobtam el az agyam, 2megabit-tel töltögetek (az 1 megás csomagommal), és ők semmit sem tudnak...''
?? Ezzel mi a gond? Ahol birta a technika ott van sávszélesség emelés, ahol nem ott nincs. Nálad bírta, Örülj neki. (És akkor már rég nem 1mbit-es csomagod van)
Semmiféle javítás-karbantartás nem zajlik az ön környékén ami miatt nem lenne önnél net. Modemet látom, pingelhető...
ha modem látszott, egró volt net. Valszeg' a hiba nálad van. Ezzel a support nem tud mit csinálni. És máris nem olyan egyértelmű hogy a tvnetwork miatt fagyott a routered.
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
Tegnap délután 3-4szer megszakadt a net, többször hosszabb időre.
Ügyfélszolg arra a kérdésemre h lesz-e ma még net? nem tudott válaszolni, mert idézem: Semmiféle javítás-karbantartás nem zajlik az ön környékén ami miatt nem lenne önnél net. Modemet látom, pingelhető...
Na itt dobtam el az agyam, 2megabit-tel töltögetek (az 1 megás csomagommal), és ők semmit sem tudnak...
Ma reggel a router fagyott le, szerintem ismét a tvnetwork miatt, ujraindítása után lett net.
Lehet hogy semmi köze hozzá, csak nem tartom valószínűnek azt, hogy véletlen egybeesés lenne. -
-=Jam=-
addikt
Tegnap végre bekötötték nálam a Signet NET D 6mbit-es netet, erre csak 3,5mbit-el hajlandó működni... a feltöltés is csak 1mbit körül mozog a 2 helyett... szerelő tegnap nem tudott vele mit kezdeni, hívtam üsz-ot, majd küldenek szerelőt megnézni, hogy mi lehet a gond. Volt már valakinek ilyen tapasztalata hogy a 6mbit-es nem megy annyit? Ja és XVI.ker-ben lakom.
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
hoppááhoppáá
Torrentel 1megabit felett szedek az 1 megás netemmel...
Csak nem készül/készült már vmi a fatáv (meg a pletykák szerint a cselló) emelése miatt? Mondjátok hogy igen!!!
-
h_143570
addikt
Valoszinuleg egy madzagon volt a modemel, ha egy masik tv madzagjat 2 szedet egy elosztoval akkor lesz tv is meg net is.
A net elmenesi hiba jelentos resze LSP serulesbol ered, mivel a virus kersok az LSP-k koze telepulnek, be igy a felrakasuk es leszedesuk rendbehozta.
Remek mukodik mninden remelem az ev tobbi resze ennel csak jobb lesz. -
h_143570
addikt
A di-524Up jo eselyel mukodik es nem csak teruleti adottsag. A LINKSYS WRT54GL; az L vegzodes fontos az 100% hogy meg a renszerukkel es wifis. Megveszed a di-524UP-t es ha nem megy akkor becsereled egy fentebb emlitett linksysre a legrosszab esetben, a magyar fogyaszto jogi torvenyek ertelmebern 3 napon belul barmilyen indokkal cserelniuk kell ha jol emlekszem, es az eleg jo indok, hogy nem kezzeli a pppoe protokolt mikkor az van rairva, hogy igen.
[Szerkesztve] -
Tottu
senior tag
válasz
h_143570
üzenetére
B.U.É.K.!
Jól indul ez az év, sikerült megcsinálni a netet végre!
Aznap amikor kiikítattunk egy TV-t a házból, azóta nem volt jó net. (De erre csak reggel jöttem rá, hogy lehet vmi összefüggés köztük). Vhogy, vmiért bezavart az a kábel, amelyik ebbe a TV-be ment. A 4-es elosztóból kikötöttem ami ahoz a TV-hez ment és láss csodát egyből jó lett a net
Az XP-s ügy pedig úgy oldódott meg hogy felraktam pár vírus keresőt, mert előszőr azt hittem hogy vírusos a gépem. Mindent letörőltem amikor meggyőződtem hogy nincs vírus, és XP-ben vissza tért a net. (Akkor még ugyan az a lassú net volt, de már ennek örültem anno) -
h_143570
addikt
Viszont wifis es gondolom neki az kell, ugytinik a tiedbol meg nincsenek reviziok. Szvsz ha egy varosban laktok akkor nyugot lelekkel veheti a 524UP-t, ha nem akkor nemileg rizikosabb a dolog, de jo eselyel nem lesz gondja vele. Legalabb eldol, hogy tenyleg kepesek voltak-e vegre javitani.
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
Tudja, de csak felet, a PAP authentikaciot viszont az MD5 CHAP ot mar kifelejtettek, ami szinten resze a szabvanyak, csak macerasabb implementalni es kevesen hasznaljak. Nem mondom azt, hogy kerdeses model meg nem tudja /amenyit sirtunk nekik az elmult 1,5 evben igazan volt idejuk javitani /, illetve chap-ot hasznal feletek a kedves szolgaltato, viszont mindenkeppen ki kellene probalni elotte a biztonsag kedvert. Ha beirod a varos es vagy kerulet nevet/szamat akkor talan lesz olyan aki meg tudja erositeni a mukodokepesseget azon a teruleten.
A kerdeses tipusokhoz adott ki a dlink uj fw-t, amik kozul elkepzelheto, hogy van mukodo valtozat, ez biztosan nem tudhato mivel elfelejtettek reszletezni a fejleszteseket; viszont a helyzetedet komplikalja, hogy jelenleg 4 fele revizioja van a piacon a kerdeses modelnek, az angol oldal szerint, tehat nem biztos, hogy barmelyik jo.
Most jutott eszembe van egy mukodokepes eset a kerdeses modellel. Privatba megkerdezheted tole a reviziot es hogy mere fele mukodik ha szerencsed van nem kell masikat valasztanod. Ha mukodik kerunk majd szolgaltatasi teruletet es reviziot. [link]
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
A D-Linkek pppoe szabvany ipmlementacioja sajnos hianyos, ezert a tvnetwork altal hasznalt szabvanyos pppoe megoldasal nem kompatibilis, legalabbis 1 eve meg ez volt a helyzet. Azota elofordult mar, hogy dlink routerrel sikerult stabilan fellepni /1 fo/, de ez megfelelo menyisegu visszajelzes alapjan csak bizonyos teruletekrol mondhato el.
Ha meg nem vetted meg akkor vagy megprobalsz kolcsonkerni egyet ugy 20 percre, mielott beujitasz egyet vagy biztosra mesz. Azaz veszel egy unix alaput. Az smc 7004vbr, repotec ip-509, illetve linksys WRT54GL (az L fontos); ezek mindegyike biztosan megy mindenhol, lenne meg nehany de azokat mar nehez beszerezni, a linksys wlanos megoldas.
Ha mar megvan es nem menne akkor talan adott ki hozza a dlink fw frissitest, de nem vennek ra merget.
Egyebkent 2 eset lehetseges, vagy fel sem lep, vagy ha fellep akkor 15 percenkent megszakad 2-3 masodpercre a kapcsolat mig ujra csatlakozik, ezt a legtobb felhasznalo nem vesszi eszre, online jatekok esteben visszont zavaro lehet. Ha szerencsed van meg mukodhet is. -
gigazo
csendes tag
Sziasztok.
Valaki oszt tvnetwork lan netet D-link di-524-es routerrel közülletek?
Igazából azt szeretnén tudni, hogy működik-e ez a router a tvnetwork lan-on, stabil-e?
Előre is köszi
-
Thom!
veterán
jövő héten megyek át T-Comhoz ADSL lesz a dolog vége ami 1Mbit/128 lesz 8K elegem van ebből a szarrágó szolgáltatóból..igaz ez 2K drágább szarabb is a feltötlés de legalább stabil!
Még h ők akarnak sávszél emelni mikor ezt is épp teljesítik?? 2 hete szar a netem nemhajlandóak megcsinálni akkor pápá
olyan ping értékeim vannak ami 1év alatt nem volt jellemző hosszú időn át -
Tottu
senior tag
válasz
h_143570
üzenetére
KábelTV-n jön a net, és NET X (512kbit/s) csomagom van. Kecelen lakom (Kiskunhalas mellett). Kb. 3 hete volt a hálózat fejlesztés(mert nagyon rossz volt a sávszél is és a ping is), azóta kisebb megszakadásokkal de volt net. A ping is 25-40 között volt, és 61-62k a sávszél folyamatossan.
-
Tottu
senior tag
Hi!
Lehet hogy nem ide kapcsolódik de már nem tudom mit lehetne csinálni: kb 1,5 napja nagyon lassú az internet nálam (másoknál minden a szokásos). Eleinte csak a ping lett nagyobb, de most már a letöltési sebesség is nagyon lassú. Van amikor jön 62k-val de akkor is csak 1-2s-re de az átlak 0k és 1k között van. Én előszőr vírusra gondoltam, gyorsan át is mentem Linuxra, de ott is ugyan olyan lassú. Az oldalakat is kb 1-2 percig tölti ahol a kapcsolódás jelent sok időt.
Nem rég volt hálózat fejlesztés, és még régebben mondták hogy ki kell ilyenkor húzni a modemet majd egy idő után ujra be, hát ezt is megpróbáltam de nem lett jó. (nincs routerem)
Szerintetek mi lehet a gond?
Egyébként NOD32-t használok, de nem talált és nem is jelzett semmit, meg a Linux partíciót szerintem nem fertőzhette meg. -
Thom!
veterán
90% január vagy februárban itthagyom ezt a szolgáltatót és visszamegyek a t-onlinehoz
-
Lauro
tag
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Olyan problémám lenne,hogy mi is ennél a szolgáltatónál vagyunk és 4 napja szünetel a net.Elég régóta vagyunk előfizetők és ezért még a kezdeti időkben használt hatalmas ASKEY modemünk van.Állandó jelleggel probléma van vele.Ha betelefonálok akkor állandóan azt mondják,hogy reseteljem vagy huzzam ki a hálozatból.Ha egy nap becsörgök 50* akkor is mindig ezt a megoldást javasolják a problémára.A modemen nem villognak a bejövő kapcsolatot jelző ledek és nem tudom,hogy mit csináljak.Esetleg valakinek ötlete? -
h_143570
addikt
válasz
shabbarulez
üzenetére
Lehet viszont akkor is vicc, hogy ezek az adslek felsavja enyire gyenge lenne a kabeltv-s megoldas kepes kb 4:1-es aranyt produkalni, bar lehet, hogy kisebb a tavolsag.
-
shabbarulez
őstag
válasz
h_143570
üzenetére
Azt a baj az ilyen 2:1 aránnyal hogy nem azonos távolság esetén kezdenek fogyni a sebességek. A 768kbps az az upload maximuma és csak a központhoz közel fog teljesülni. A 1.5Mbps viszont nagyobb távolság mellett akár mondjuk 4.5km-re is biztosítható. Ha közel lakik a központhoz az ügyfél és a 768kbps upload nála teljesül akkor működni fog a csomag. Ha viszont távol mondjuk 4.5km-re akkor a 1.5 Mbps download mellett jó ha 128-192kbps upload fog megmaradni és akkor máris visszaköszönt a techonológia 10:1-es ratioja.
Egy szolgáltatónak a lakossági csomagok esetén érdemesebb olyan up/down kombinációval dolgozni amik közel azonos távolságig biztosíthatók együtt. Így legalább adott távolságon belül mindkét érték maximum sebessége biztosítható, azon túl meg ajánlani fog egy kisebb csomagra való áttérést.
Mellesleg amit linkeltél nem lakossági csomag, hanem üzleti. Az üzleti csomagok esetén tartják meg a szolgáltatók a nagyobb uploadot, mert ezért az üzleti ügyfelektől több pénzt el lehet kérni és hajlandók is megfizetni. Esetedben is ez az ár 86 dolcsi.(16,650Ft) Amcsiban egy átlagos lakossági ADSL csomag 3Mbps/384kbps-es és 30 dolcsiért vesztegetik. Nem hiszem hogy egy amcsi tapsolna ahhoz hogy 3x-os ár mellett dupla uploadot és fele down-t kellene vennie.
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
válasz
shabbarulez
üzenetére
Oke, azert itt egy amcsi szolgaltato 2:1 es arannyal. [link]
Azt, hogy a fatav igy implementalt azt egy cikiben olvastam valahol ugy kb 1 eve. Sajnos azt nem tudom linkelni.
Bizony a hurok atengedeses megoldas nem olcso, de remelem elobb utobb lesznek akkorak, hogy bele tudjanak vagni.
[Szerkesztve] -
shabbarulez
őstag
válasz
h_143570
üzenetére
Ez hülyeség. Semmi köze az egésznek a Tíkomnak, főleg nem magyarország specifikus. Főleg nincsenek le irányba erős drótok, fel irányba meg régi gyengébbek, ez marhaság.
A Tíkomnak semmi köze ahhoz hogy alakult az ADSL szabvány, mivel azt egy nemzetközi szabványügyi szevezet határozta meg. Az ADSL szabvány pedig maximálisan 8/0.8Mbps linksebességet tud produkálni, ezt is csak viszonylag rövid és jó minőségű vonaltávolságon belül. A sebesség a távolság és a vonali jellemzők függvényében lecsökken majd végül teljesen elfogy. Sőt a Tíkomnak ahhoz sincs köze hogy alakult a többi xDSL szabvány.
Képzeld az ADSL világszerte, országtól, telecom szolgáltatótól függetlenül ugyanazt a szabvány valósítja meg, nincs külön Magyarország és Tíkom specifikus implementációja. Világszerte pedig már van vagy közel 200 millió ADSL előfizető. Az ADSL pedig a nevéhez hűen, Asszimetrikus digitális előfizetői vonal, a lényeg az asszimetrikuson van.
Az ADSL későbbi szabványai pedig még nagyobb mértékben asszimetrikussá váltak, a kezdeti 10:1 később 12:1-re, majd 24:1 arányra változott.
A DSLAM pedig kvázi egy swich, nincs benne megkülönböztet a up és downstream csomagok kezelése asszimetrikusan. A DLSAM uplinkje pedig egy optikai kábel a gerinchálózat felé. Ez ma már tipikusan gigabit ethernet. Ez is szimmetrikus technológia ahogy telecom fronton gerinchálózatban minden az.
Az előfizetőkhöz elérő access technológiák felhasználó típustól függően eltérőek, igazodva az előfizetők elvásáraihoz. Pl. a nagy van közés vállalati előfizetők körében a szimmetrikus kapcsolódás fontos szempont, ezért a bérelt vonali kapcsolódások is ilyenek, természetesen ehhez mért árszinten. A kkv és lakossági előfizetők körében ez kevésbé fontos ezért itt inkább az asszimetrikus technológiák terjedtek el, hisz az előfizetők döntő többsége inkább letölt mint feltölt.
Majd meglássuk hogy TVN belép-e a hurokelhordozással szolgáltatók piacára. Ahhoz kell pár milliárdot befektetni hogy ott hálózati infrastruktúrát csináljon amin majd szolgáltatni fog. Ez már nem olyan 1x mint virtuális ADSL szolgáltatónak lenni hogy csinál valaki egy kft.-t, felvesz pár alkalmazottak hogy legyen ügyfélszolgálat, nagyker szerződést köt Tíkommal, aztán havonta számláz a havi bevételekből meg fizetni az áfát, meg a nagyker díjat a Tíkom felé, meg az alkalmazottak a munkabért. Ezt kvázi zéró befektetéssel el lehet indítani. Akkor viszont amikor már infrastruktúrát kell építeni, saját pénzügyi kockázatra, saját üzleti kockázattal azért hogy azon majd később szolgáltatva először ügyfeleket kell szerezni és azokat megfelelően kiszolgálni. Ez már bizony kockázatosabb üzlet, amibe akár bele is lehet bukni, és igen nagy tőke kell hozzá hogy egyáltalán el lehessen indulni.
Virtuális szolgáltatóból aki csak viszonértékesített Tíkomnak is vagy két tucat partnere van, akiknek vannak további viszonértékesői. Így összesen legalább ötven cég kínál Tíkom viszonértékesített ADSL-t. Ilyenből könnyű sokat felmutatni. De olyan aki hajlandó lesz nagyobb pénzt beletenni infrastruktúrába és hurokbérlettek szolgáltatni nem lesz ennyi, inkább csak a tizede.
És ezek még csak a főközpontba betelepülő hurokátengedésesek. A jővőben amikor majd elkészül a sűrűbb node hálózat akkor majd jóval nagyobb beruházásra lesz szükség ahhoz hogy az egy nagyságrenddel nagyobb számú node hálózatba kell majd betelepülni. És erre majd még kevesebb számú cég lesz tőkeügyileg képes, mert bizony a telekommunikáció nem a csórók ''sportja''. -
Korcsii
őstag
megmondanávalakihogymia*vanabajaitvnetworkössebességgel?

-
h_143570
addikt
Nem egesszen ha megnezed mas a csomagok elnevezese LAN/SIG/MIKKRO es ADSL nel jelenleg. Az ADSL esetbenen csak egy betu mig a tobbinel szerepel elotte a NET szo is.
Egyebkent magyarorszagon technologiai akadajai vannaka feltoltesi sebesseg novelesenek, mivel a kedves fatav ugy dontot anno hogy kiepiti a le iranyu vezeteket rendesen, viszont a vissziranyu szal a regi telefonrendszert haznalja amit tobbre nem kepes. Ezert adnak egy 36Mbps nethez 1.5Mbps /Ezen a neten max udp csomagok hasznalata esetben lenne esely elerni a max sebesseget tcp esetben mar nem/. Ha nem tetszik az up sebesseg adsl eseteben pereld be fatavot, hogy hogyan mertek ezt megtenni, eselyed persze nem lesz, meg rohognenek egy jot a birosagon, hogy ugy is csak a le sebesseg szamit.
A tvnetwork nem berli a vonalat hanem a fatav csomagjait adja tovabb, a tobbi mar alkalmaz hurokberletet, ugyhogy hamarosan a tvnetwork is kenytelen lesz idaig vetemedni. -
chros
őstag
''A másik dolog, hogy majd milyen lábrázás lesz itt, hogy persze má u.a a csomag más sávszéllel más áron. (És ez lehet az utca egyik oldalában LAN a másik oldalában meg Mikró, ja merthogy van ilyen!!)''
Ma egyik barátom kérdezi, milyen netet otthonra? Ő ADSL-re gondolt ... (Van vezetekes telefonja is...)
A válasz (természetesen): TVNetwork. Mondom neki: ugorjunk fel a netre és nézzük is meg az áraikat (hátha már változott is, de nem).
LANNET jön be először, és ott vannak az árak/csomagok.
Akkor nézzünk rá az ADSL árakra is: s láss csodát, a felfelé irányuló sebesség töredéke a LANNET-nek ...
Persze, mindannyian tudjuk, hogy ADSL esetén bérli a vonalat más szolgáltatótól ...
De akkor is egy cég, ''egyazon'' csomagjairól van szó ...
[Szerkesztve] -
chros
őstag
''Nézzétek meg hogy 1 éve milyen közfelháborodás volt...''
Hál istennek én nem is hallottam róla ...
''2m távol van egymástól... és max 1,5MB/s tudok másolni a két gép között''
Én kb 1,2 - 1,3 -mal ... Ez ilyen.
''szóval remélem Tvnetwork is ereszt vmit''
Hát, ha megemelik újra, az 1 hónapja emelt sebességet és még árat is csökkentenek (amit ugye a piaci verseny diktál) ...

[Szerkesztve] -
Tonyk
veterán
válasz
shabbarulez
üzenetére
Nekem mindegy, mert itthon bőven elég az 512-es csomag . Ha ez 2E jön az nagy királyság, de ez túl szép hogy igaz legyen, én minden csomagra tippelek egy +1000Ft-os emelést.
A másik dolog, hogy majd milyen lábrázás lesz itt, hogy persze má u.a a csomag más sávszéllel más áron. (És ez lehet az utca egyik oldalában LAN a másik oldalában meg Mikró, ja merthogy van ilyen!!)
Nézzétek meg hogy 1 éve milyen közfelháborodás volt a Délmagyar idevágó fórumain, hogy hogy lehet az hogy szeged egyik részén bírja a technika a teszem az 1Mb-et a másik végén meg nem, és pedig ő ugyanazt a díjat fizeti mint akinek megy... -
shabbarulez
őstag
Az 54 Mbps az a jelsebesség, nem a nettó adatátvitel. Az úgy tudom valami 20 Mbps körül van valahol. A régi 11 Mbps-es wifinél 4 Mbps volt. Wifinél mindig is szokás volt hogy a jelsebességet adják meg mert az jóval magasabb érték mint a valós és így jobban lehet vele eladni a terméket. Vezetékesnél nem szokás így trükközni, pl. a 100 Mbps-es Ethernetet sem 125 Mbps-esként hírdetik.
-
Thom!
veterán
Megtöbbszörözi az ADSL-sávszélességet a Magyar Telekom
it.news.hu
szóval remélem Tvnetwork is ereszt vmit -
Thom!
veterán
pc-n wifis router+laptop wifivel megosztva
namost 54MB/s kapcsolat 6-7MB/s másolást engedne max a 2 eszköz között, de 2m távol van egymástól... és max 1,5MB/s tudok másolni a két gép között? -
Thom!
veterán
bízom benne h emelnek mert 6K jó lenne 2Mbites net külhonban nem nagy szám érdekes pedig ott 10× többet keres az ember??
-
shabbarulez
őstag
Miért ne csinálhatná meg hogy terület és technológia függővé teszi a csomagokat. Lazán. A mi szolgáltatók is tavaly ősztől felvásárolt egy csomó kis céget mindenfelé és a különböző területeken, különböző csomagok vannak, különböző áron.
De ez külföldön akár még cifrább. Pl. a nagy amerikai ktv cégek a különböző területükön, más-más államban más sebességet és árat alkalmaznak ugyanazon fantázianéven futó csomagjukra, attól függően hogy adott területen milyen erős a verseny. Ott ahol több versenytárs komolyan csatározik adnak 10 Mbps-et viszonylag nyomott áron, ott ahol kisebb a nyomás adnak 7 Mbps-et, ahhol ahol mégkisebb adnak 5-öt, ott meg ahol nincs verseny adnak 3-at sokkal drágábban mint bárhol máshol. Sajnos ilyen a piac.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Yettel topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- DUNE médialejátszók topicja
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest