Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Apple iPhone 17 - alap
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
@rglaaf
veterán
Végre vissza állt a rend

-
gaborba81
tag
Hamarosan lesz Digi net Szegeden,most olvastam.
30/20 net 3500. Jó ár érte!
-
nfire
csendes tag
tegnap itt zuglóban is volt egy órás kimaradás délután.
-
borobi
csendes tag
Érdekesen alakul a szegedi TvNetwork forgalom:
Gyors megoldást várunk a problémára....
-
ArchElf
addikt

LanNet 20/10 - Router+Wifi - nem is olyan rossz...
Ugyanez a TVNetwork oldalán elérhető sebességmérőn:![[link] [link]](http://itcafe.hu/dl/upc/2009-06/23/2751_qhs8t5ib9hviwbuy_speedtestmini.png)

AE
-
Tonyk
veterán
egyre jobb
[IMG::http://www.speedtest.net/result/502178387.png][/IMG] -
Laci4
senior tag
Most sajna nincs időm beleolvasni a lapokba, de ilyeneket találtam:
Fogyasztóvédők érdekegyesülete
Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület
Fogyasztóvédelem . lap .huHa van időd, lehetőséged nézelődj rajtuk.. hátha.. elég szemét húzás a cégtől!!
-
Breki
veterán
válasz
zsolt501
üzenetére
Igen énis ezen gondolkozom meg hogy a korábban ittis emlegetett felügyeletet megkeresem, de hogy lehet őket elérni?
Az az érdekes, hogy sehol semmi hír erről azt hittem tele lesz a fórum méltatlankodókkal
de a tvnetwork oldalán sem láttok erről semmit.Nincs rajtam kívül senki 3G ADSL-es?
-
henesa
aktív tag
[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/501465806.png[/IMG][/URL]Ez a 5/2 .es netem lenne most nem vok boldog Kecelen.
"hát ez a link nem jó "
http://www.speedtest.net/result/501465806.png talán ez.
-
zsolt501
nagyúr
Félre értettél, nem arra gondoltam hogy te nem mondasz igazat, hanem inkább a szolgáltató felől sáros.
Beszélned kéne egy ügyvéddel mert itt a szolgáltató egyoldalúan szüntetett meg egy olyan szerződést ami az ő hibájuk miatt szűnik meg és ilyenkor te kártérítésre vagy jogosult, mivel ők is leírták hogy műszaki hiba miatt nem akarnak szerződni és nem azért mert nem lehet szolgáltatni ha el is hárítják a hibát. -
Breki
veterán
Hihetetlen ez a cég
Most kaptam tőlük egy levelet
"Előfizetői szerződés Szolgáltató részéről történő felmondása"
Állítólag súlyos eszközmeghibásodás miatt nem tudják biztosítani a 3GADSL-t
DSLAM központ megszünése miatt..........
Tud erről valaki vmit?
Persze arről szó sem esik , hogy egy évet előre kifizettem és ígyis lógnak nekem 30 ezerrel.
-
Tonyk
veterán
Valamelyik nap mértem csomó ilyet

-
Laci4
senior tag
válasz
h_143570
üzenetére
Asztaaa.. ez aztán gyors volt!
Épphogy megnyitottam a tvnetwork oldalát, már jelzett is a mail hogy jött üzi
Köszi..
Közben elfilóztam, hogy ha jól emlékszem, de még nem néztem végig, a szerződésben nincs az email címem.. azt külön kell igényelni, vagy autómatice jár vagy?
Lehet be kellene lépnem ügyfélkód-pin párossal az oldalon és megnézni mik vannak..
De majd csak később most túl álmos vagyok még a PIN boritékot kibontani is
-
Laci4
senior tag
Jóreggelt! Bár nekem most lesz este..

Most futottam bele,egy problémába..
Akartam küldeni levelező progiból mailt. Erre "error".. fogadni fogad...
Gondolom mivel már nem a UPC hálón vagyok, SMTP szervernek meg még az van megadva, ezért kötöszködik..Tvnetworknek van valami ilyen szervere? Vagy ti mit szoktatok használni erre..
Köszi.. mentem aludni
ui: megint "csak" 10mega felfelé.. egy pillanatra felugrott majd 20-ra, aztán csak 10.. lehet a szerződés szerintire korlátozza a "rendszer".. -
Laci4
senior tag
Nah.. meg is csinálták a cuccot. Nem volt nehéz, mert, egy az egybe ment a régi UPC-s kábelezésünkre. Csak egy "LAN" kábelt húztak be a netnek.
A telefon a koaxon jön.. én azt hittem az is a LAN részen.
De mondta a muki, hogy máshol akadtak gondok belőle, hogy túl nagy internet terhelés esetén a telcsik megmurdeltak.
És mivel terveznek speed fejlesztést, ahogy itt is volt írva, 50/x netet, így inkább a koaxon tolják a telcsit...Elsöre szomorú voltam, mert úgy nézett ki, hogy a router nem akarja kezelni a rendszert.
Így elsőre akkor ment a gép hálókártyájába. Müködött!
Aztán szórakoztam a routerrel, egy full full reset után csak elkezdte csemegézni!
Viszont az első jó érték után, furán akadt, és lecsökkent 6megára a feltöltési sebesség.
Aztán routerből ki, gépbe be erre:
Mókoltam a net beállításokkal, eltávolítottam a gépen lévő csatlakozást, és most úgy néz ki jó routerrel is. Érdekes ugyan, hogy routerrel mindig 0pinget ír..
Pakolhatom vissza a gépet.. pont sarokban volt minden.. ki kellett pakolni a fúráshoz..
Aztán mehetek 2tv-n, 2 videón, meg majd a gép tunerkarin beprogizni az adókat..
Aztán meg nézni valami telcsit.. ha már van, kössünk is rá készüléket
No meg mehet majd a router konfig.. portforwardolások stb..
El leszek 17.ig.. utána ugyis gó meló..Amúgy gyorsak, rendesek voltak, bár ez gondolom brigád függő...
ui: Viccesek voltak..az első tesztkép láttán azt mondták, hogy "a fene.. csak 24 fel.. nem dőlt meg a rekord.. valami 7x"

-
-
Laci4
senior tag
Nah igen! Én is elfiloztam a UPC-n. Ragaszkodtak hozzám(is). Ezért megajánlottak egy 30/3-as netet(kábel) asszem 3600Ft-ért.. ez már jól is hangzana..de..
- Újabb 1év rabság
- P2P korláta (elvileg kb a felére korlátozzák állítólag.. mostani tapasztalatom is ez)
- aszimetrikus sebesség.. felfelé lényegesen lassabb, mint le.. (torrentnél pl nem előny, de ha csak fel akarok tölteni tárhelyre valamit,már akkor se.)Efilóztam...
TvNetwork Ice15
- Nincs hűség(így kötöttem)
- nincs semmilyen korlát (elvileg)
- sokkal nagyobb feltöltési sebesség.
- le "csak' 15, de ha azt nézem hogy p2p re a UPC is max ennyi, ugyanott vagyok. webezésre meg COD4-re meg nem kell 30M fel..bőven elég a 15..Aztán ha esetleg bejöna a digi.... barátnőméknél már az 50/asszem 30-as netet hírdetik asszem 5500Ft-ért.. az azért már nem kis pálya...(már ha tudja is..)
-
nfire
csendes tag
válasz
zsolt501
üzenetére
Tudsz valamit?

amúgy elmondom mi van - 10/2-es netem van, ami nem rossz, de elérhető a upc is, ami bár p2p korlátos, azért jóval gyorsabb, és nem csak p2p van a világon.
mondjuk már az is elég lenne ha lenne egy drágább, de gyorsabb csomag, pl 20/4. Persze ha átraknának lan-ra, az is megfelelne...

-
nfire
csendes tag
emelik orrba szájba a lan netet, ez jó, de a kábelmodemesekre is ráférne már valmai plusz...

-
@rglaaf
veterán
Hi
Végre vége a kábelmodemes szenvedésnek ma behuzták a lan-kábelt

-
Lala6
addikt
-
Nekem kb 2 hete mindig 20 a letöltésem, nem változott (hál' istennek). Mondjuk nekem a 10/10 is bőven elég, így is mindig teli a vinyóm, bővíteni kéne már. Ha gyorsabb lenne a netem többet töltenék le/föl. Azért egy 30-as up-ra kíváncsi lennék, egy dvd 20 perc alatt menne föl. Az állat lenne.
-
Én 10/10-es netet kötöttem, és már vagy 2 hete 20/10.
(#5739) klezzz: hol laksz, hol 30-as a feltöltés???
-
h_143570
addikt
Juli 1-tol bejon par uj ICE-NET csomag pl 50/30 szoval valoszinuleg csak halozat korlat felderites.
-
Lala6
addikt
Mindenki észrevette a LAN sebesség duplázást?
-
Lala6
addikt
DVB - Digital Video Broadcasting
DVB - C - Cable (Kábel)
DVB - T - Terrestrial (földfelszíni)
Ezek nem csereszabatosak!STB - Set Top Box (beltéri egység)
A CA modul egy PCMCIA aljzatba illeszthető dekóder. Ebbe kell egy előfizetői kártyát dugni.
Ez nem fontos, csak a külön előfizethető minicsomagokhoz kell, mert azok kódoltak. A CA modul a TV-be megy bele(ha alkalmas rá).
Alap esetben a digitális adást vagy DVB-C tunerrel rendelkező TV-vel, vagy DVB-C STB-vel tudod fogni. STB-t ad a szolgáltató, ha kell(meg persze a CA modult is ő adja, ha kérsz).
A kb. 45 csatorna szabadon fogható digitálisan, nem kell külön előfizetés hozzá. Külön előfizetés csak a mini csomagokhoz kell, de ha nem kell mini csomag, akkor nincs plusz költség. Szóval, ha megrendeled a Bónusz csomagot, ezzel alapban kapod a csatornák nagy részét digitálisan is.Holnap csörögj rá az ügyfélszolgálatra, ha nem tudnak felvilágosítani és még nyitott kérdésed van hívj fel és segítek

-
Laci4
senior tag
Uh!!
Nah várj... ezt még emésztenem kell
jó sok rövidítés van benne.
Ami egyből lejött, hogy a digitális adásokban külön van földi és kábel, és ezek nem csereszabatosak.. más a kódolásuk vagy ilyesmi..Kértem tőlük a TV-be CA modult és kártyát is, így előfizettem egy kis csomagra is pluszban. Kb. 45 csatorna jön digitálisan is, az analóg 63-ból.
ŐŐ.. mi ez a CA modul? és milyen kártyát kértél? Pc-be?
Ha jól sejtem akkor valamelyik vagy épp mindkettő a plusz csomaghoz kell, mert mint írtad, ezekszerint az kódolt adás..STB az valami olyan "kütyü" amit a UPC is adna? Belső winyó, digi vevő..?
Viszont akkor alapban is jön a digi adás.. ez a lényeg.. nem kell semmi plusz csomag, vagy kérvény vagy ilyenek...A többinek meg utánajárok.. úgyis sokat olvasgatok mostanában itt..(dvd-író,táp. most meg ez..
)
Megpróbálom megkeresni az általad ajánlott fórumot.. (ha jól sejtem nincs túl sok DVB-C-t vevő tunerkari)ui: én is pesti vagyok..újpest..
-
Lala6
addikt
TV-re:
Igen, épp most is a digitális adást nézem. Kértem tőlük a TV-be CA modult és kártyát is, így előfizettem egy kis csomagra is pluszban. Kb. 45 csatorna jön digitálisan is, az analóg 63-ból. A Tvnetwork honlapján az ÁSZF-ben nézd meg a te területedre vonatkozó csatorna kiosztást. Én Pesten vagyok, itt megy rendben.
Tunerkarival óvatosan, ez nem DVB-T(földi digitális), hanem, DVB-C(kábeles digitális), ( a DVB-S pedig a műholdas).
Ha veszel a gépedbe DVB-C tunerkarit, akkor foghatod a TV-t digitálisan, van a multimédia fórumban egy ilyen topic, ott segíteni fognak, hogy milyet vegyél.
Mindemellett vehetsz hozzá STB-t is, ami tudja a visszatekerést és műsorrögzítést. Jelenleg még HD-s kivitelben ilyen nincs kis hazánkban, de 1-2 hónapon belül várható az egyik forgalmazó szerint (fontos, hogy ebből is DVB-C-s kell).Én vettem egy TV-t, amiben DVB-T és C tuner is van az analóg mellett. Ebbe, mint írtam van egy modul és egy kártya. Így csak a TV van és jönnek az ingyenes és kódolt(amire előfizettem) digitális csatornák is.
Igaz, épp most hirdetem a TV-t, mert LG szeretnék helyette, az passzolna a házimozim-hoz(az is LG). Hátha érdekel valakit, itt egy kis reklám: Samsung LE-32B450 TvNetWork hálózatán tesztelve, kifogástalanul működik
-
h_143570
addikt
A PPPoE szabvany sokfele azonositasi tipust ismer a CHAP az egyik, illetve a legjobban elterjedt a PAP. A PPPoE tamogatas alapbol jelenteni mind2o-t, bar egy idoben a pl a d-link-ek nem tamogattak a CHAP-ot. Kulon beallitas nem kell hozza, csatlakozakor automatikusan a megfelelot fogja hasznnalni.
-
Laci4
senior tag
válasz
h_143570
üzenetére
Köszi! Háát utoljára amikor néztem, már nem volt újabb FW-hozzá.. szerintem nem is lesz már..
Elvileg tudja a PPPoE-t, de azon belül nem látok semmi MD5 CHAP dolgot.. kellene hogy legyen ilyen fül, pipahely vagy valami, vagy ez nem látszik, pusztán a "háttérben" kell hogy menjen, tudja a rendszer?
Kép -
h_143570
addikt
A LAN/ICE-NET PPPoE-t hasznal (MD5 CHAP azonositassal), ez XP-tol felfel minden windows rendesen kezeli. A Linuxok is rendszerint.
A routerek esetben lehetnek gondok, mivel nehany router gyarto nem irta meg rendesen a PPPoE klienst hozza. Rendszerint ilyen esetben egy FirmWare frissites segiteni szokot. -
Laci4
senior tag
Köszi a választ.
Igazándiból UPC-nél a digi beltéri felvesz,visszateker.. stb móka tetszene..
De ugyanakkor belegondolva, általában úgyis videóra veszem a dolgokat, mert azt melóhelyen is meg tudom nézni..(vittem be egy rég(ebb)i videót. Itthon ami érdekel felveszem videóra.. addig tudok pl. COD-ozni, bent meg ha van időm megnézem.Így jó hát ugyan jó móka, de annyira mégse lenne kihasználva a upc "beltéri"..(no meg itthon 90%-ban gépen nézek tv-t)
Viszont amit írtál, hogy a TvNetWork-nél adják a digit is mellé, és fogható arra alkalmas tv-vel, ezt ki is próbáltad? (nem is tudtam hogy adják.. azt hittem csak azok a digi csomagok vannak amit külön reklámoznak + pénzért.. csodálottam is...)
Net: filóztam én is, hogy nem is kell a maxi gáz nekem se..
Most a UPC torrent részen átlag 1M/sec-el jön max. Ha nagyon szerencsém van, felmegy 1,5-re. (anno a P2P korlát elött 2Megával hasított..)
Igaz, speedtest szerinte hozza a 20M-át
[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/490573680.png[/IMG][/URL] (bár most ment épp a torrent
Töltöttem le webről is, onnan is "csak" 1,5-el jött lefelé.
Fel meg külön ajándék hogy ugyanannyi a speed.. torrent szempontból
No meg ha valamit fel-feltöltök weboldalamra, vagy haveroknak ott se elhanyagolható...UPC-nél sajna úgyse lenne meg a 3mega lefelé.. pláne nem torrenten.. és persze újabb egy év rabság..
Szal holnap meg is rendelem a tvNetWork-öt.
Már csak azon kell sakkoznom, hogy a routerem jó lesz-é hozzá...
Ha nem, akkor max egy darabig nem fog menni hugi felé..
Ha nem jó a router hozzá, akkor sima hálókarival azért mindenféleképpen mennie kell ugye? -
Lala6
addikt
Tényleg nincs korlátozás a neten. Nekem igaz csak 10/10 van, de ez megy is ennyivel.
A TV-vel semmi gond. A fullos analóg csomag mellé kapod a csatornák nagy részét digitálisan is, amit akár egy megfelelő TV-vel is tudsz venni, nem fontos a saját STB-jük.
Én ajánlom a szolgáltatót, eddig velem korrektek voltak mindig.
Ja, a ping az 4ms körül van magyarországi szerverre.Én a UPC-t messze elkerülném, ha van TvNetWork lefedettség. Árban is leveri őket, ha vállalsz 1 év rabságot még olcsóbb, de lehet hűség nélkül is. TV+NET mellé ingyen kapod a telefont és a havidíjjak is kedvezőbbek.
-
Laci4
senior tag
Helló!
Nincs valaki véletlen Újpestről Tvnetworkos netes-tv-s?
Lejár a UPC hűségem, és egyelőre csak ők vannak alternativának.
Bár kicsit elfilóztam, mert a UPC most mondja, hogy van a tömbnek egy spéci szerződése.
3600-ért 30/3-as net.
Ami még jól is hangzana. Csakhogy, már nem is tagadta a csajszi,hogy pl a torrentet korlátozzák. Aztmondta, kb. a max speed felére. (ez tényleg kb igy van, mert nekem 1-1,5M/sec nél nem volt több a letöltés.. 1az átlag)
Így már nem annyira jó. Pláne,hogy felfelé csak 3as a net, illetve kellene egy év hűséget megint aláírni.
Igaz,lenne hozzá digitális tv felvevős ketyerével 5e-ért..
Ezért foglalkoztat még kicsit.Ezzel szemben viszont ott a tvnetwork.
Aztmondta a csajszi, náluk nincs semmi korlátozás. Ez igaz? (lan-net ICE-net)
Elég stabil szokott lenni? Ping? sokat játszok pl cod4-el, és ez is fontos lenne.
Hozza a reklámozott sebességét? (fentebb látom többet is.. de ez lehet csak egyedi.. )TV-jük milyen? nem gáz?
Asszem hirtelen ennyi
Esetleg,hogy kinek mennyi idő alatt kötötték be a megrendeléstől számítva.
Jah.. és mégegy.. vajh, Edimax BR6104k Router-rel fog menni? valakinek nincs véletlen pont ilyen? -
jtopcsi
csendes tag
válasz
h_143570
üzenetére
Zone Alarm volt. Most levettem Médiumra a Security Grade-t. Minden OK. A High-al
van gond (coffie shop, hot spots). Elhíszem az Államokban kell, de nem itt.
HIGH pipálva= 5 perc alatt 10 ezer in-bound request-et utasitott vissza. Korábban
feljött egy ablak, hogy engedélyezem-e. Zone Alarm WiFi kezelés lehet. Csak a
Skype maradt sértetlen. -
jtopcsi
csendes tag
válasz
jtopcsi
üzenetére
Elöző hsz.-em nem érinti a TVNw-t !!! Este update-eltem a Zone Alarm Free-t, mert
már egy hónapja ezt kéri. Látszólag (? szinte biztos), hogy vagy elfelejti az
elözö beállitásokat, v. bug-os. Tény, ha letiltom minden rendben, ha engedélyezem
még a speedtest is 'deadly embrace'-ben várakozik. Most nyomozom, mi történik. -
jtopcsi
csendes tag
Szegediek (Felsö Tiszapart) ! Nálatok is cak poroszkál a TVNw kábelnet ma délelött?
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Net előfizetés előtt állok és kíváncsi vagyok melyik szolgálató megbizható. Tvnetwork-nél milyen tapasztalatok vannak? Köszi..
-
jtopcsi
csendes tag
Egyszerü. Nézd meg a routered MAC azonositóját. Ott kell valahol egy címkén lenni.
Igy nézhet ki: xx:xx:xx:xx:xx:xx, ahol x=0, ...,F lehet.
Keress egy 'MAC Adress Clone' vagy nagyon hasonló beállitási opciót
a routered menüjében. Ott gépeld be a desktopod MAC azonositóját. SAVE.
Kilépsz a böngészöből és kikapcsolod a gépet.
Utána Desktop NIC -> Router Port 1 , mig Router WAN -> Kábel Modem
s inditsd a gépet. (Lehet a routert is ki és bekapcsolnod kell).
Ha megy, utána dolgozhatsz a WIFI-n. -
smoli
aktív tag
válasz
h_143570
üzenetére
Megvolt a reset, beállítások minden elölről, (még firmware-t is sikerült frissíteni) új titkosítás, de az utolsó lépés előtt canot open registry hibaüzenettel kilép.
Úgyhogy továbbra is modemen keresztül netezem
Tiszta ideg vagyok, az egész délutánom és estém ezzel ment el és mégsem jó!
Valakinek esetleg valami ötlet, hogy mi lehet a bibi??

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Microsoft Excel topic
- iPhone topik
- Parfüm topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3 // Pentium G4400T // i3 6100, 6100T, 4130, 2140T i5-8500
- Lenovo Thinkcentre M720s SFF,i3-8100,8GBDDR4,256GB NVMe SSD,WIN11
- iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4594
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
, de még mindig nem tudom, hogy lesz elérhető 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én marha.. ránéztem a speed képre, és ott BP-t látva, már azt is hittem, hogy... ehh.. lehet nem pihentem ki magam