Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 17 - alap
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
tuskooo
üzenetére
pedig rá lesznek kényszerítve előbb utóbb megint! De már mi is látjuk, hogy nagy bajban lesznek, mert ekkora terhelést nem nagyon bír el a háló (inkább az alkalmazott eszközök), még akkor sem ha optika van alatta itt-ott.
Olyan szinten szar néha, hogy nagyon mióta a teszt megy. Sok apa-anya fizette suhanc most nekiesett mint buzi a f@szának és most arhiválják az internetet, ''me' mostmá' aztán qrvagyors és az milyen jó!'' - csak tudnám hogy győzik DVD-vel na meg az ezek tárolásához szükséges hellyel. -
he7edik.
addikt
így viszont megint nem versenyképes az ADSL2(+)-vel szemben pláne hogy tavasztól a T-onlány is indít tel. előfizetés nélküli ADSL2 szolgáltatást
-
vbbb
őstag
nekem még mindíg megállás nélkül 250kb/s a Lannet X-es csomag...szal királyság...

-
tuskooo
addikt
Na, úgy néz ki, h visszaállt a régire, az első duplázásra. Csak nem bírta el a hálózatuk az újabb duplázást...
-
suste
veterán
hi
rég jártam erre
mostanában voltak furcsa dolgok, gondoltam benézek, látom másnál is ingadozik...
mérek, örülök...torentezők álma: 1Mb fel is le is
furcsa hogy lefelé mér nem lett meg legalább a dupla....
(ja: bp, XIII, 6000ft) -
Tonyk
veterán
válasz
tuskooo
üzenetére
Igazából nálam is, hiába az optika meg minden, nagyon szar pingek, van hogy csak 20-30K-val tudok tölteni, van hogy egy letöltés még magyar szerverről is csak 20-30 sec-el később indul el. Persze van hogy nagyon jó.
(Igaz nem vagyok egy nagy letöltő buzi (nekem elég lenne a 512-es is) ). Mondjuk ha szar marad, akkor megyek le 2000Ft-os csomagba (512) -
ropi21
tag
jah igen :]
cska picit másabbra gondoltunk...
te a mostani aszf-re mondtad, én meg még a régi csomagokra... azaz ha pl tavaly kötöttél 1mbitet, most kapsz 4-et,de hamarosan csak 2lesz belölle....
hát igen,most valahogy úgy néz ki,mintha 2x emeltek volna (ami pl logikus is lenne,hisz dsl-es csomagokkal szinkronban lennének így a signetes,lannetes csomagok) -
Tonyk
veterán
Ajánlom mindenkinek, hogy amíg lehet töltse le a gyorsan ami nagy (és gyorsan szeretné hogy lenn legyen), mert nem tart sokáig a jólét és mindenki azt kapja amire előfizet....
-
tuskooo
addikt
Üdv!
Szegeden signettel nincs vkinek gondja? Nálam szerda este óta 500 körüli pingek, teljesen ingadozó sebesség. Pedig csüt. reggel ~500k-val jött folyamatosan a cucc az eredetileg 1 megás csomagommal..most pedig többnyire a fél megás szintje sincs meg
-
Rommel6600
őstag
válasz
Rommel6600
üzenetére
na meglett a megoldás: portot váltottam. Eddig sem az alap bt porton keresztül bonyolódott a forgalom, de elképzelhető hogy azt pont korlátozták

-
Rommel6600
őstag
Na megpróbáltam. Letöltöttem a gúgli earth-jét és jött is szépen kb 350kB/s-al úgy hogy mellette ment a torrent ~100kB/s sebességgel.
De én a torrentről beszélek, az nem vigasztal hogy web-ről, ftp-ről vagy máshonnan 4megabittel tudok tölteni, nekem torrent a lényeg.
És magyar privát torrent oldalakról töltök épp, szóval több mint valószínű hogy a külföldi sávaszélnek nincs hozzá köze. Már csak azért is nem mert az egyik 100megabites seedernek magyar ip-je van.
Ami viszont tény: a kliensben a protokoll titkosítást bekapcsolva, nagyobb lett a sebesség
-
Lala6
addikt
válasz
Rommel6600
üzenetére
Töltsél le valamit magyar oldalról, és figyeld a sebességet. Pl.: [link]
-
Lala6
addikt
válasz
Rommel6600
üzenetére
Az a külföldi sávszél lesz...szerintem.
-
vbbb
őstag
válasz
Rommel6600
üzenetére
nálam este 23-ig megmaradt a 250 utánna nemtom...lehet, h. a vihar...

-
Rommel6600
őstag
Nagyon rosszat sejtek, amióta tegnaptól mintha elvágták volna, nem tudok az istennek se 1-1.5 megabitnél jobban tölteni torrentel még 100megabites seedertől sem. Speedtest szerint azonban 4 megabitem van, még mindig

Nemtom a többieknél mi van, de tegnap délután egyik pillanatról a másikra lassult be a torrent, remélem nem a tvnetwork lesz az első szolgáltató nálunk aki korlátozza a bt protokollt
-
vbbb
őstag
-
vbbb
őstag
4000ft Lannet x
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/75900626.png)
[Szerkesztve] -
crab
senior tag
6000 ft-os csomag:
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/75806711.png)
a ping nem ilyen rossz, bix.hu:
193.239.149.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 18, fogadott = 18, elveszett = 0 (0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 5ms, maximum = 24ms, átlag = 9ms -
snemeth
aktív tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Lannet 2/512 Kőbánya-Újhegy.
Bár nem ringatom magam abban a hitben, hogy ez így meg is marad. Nekem már az is elég, ha a névlegeset tudja. -
vbbb
őstag
Nekem is lannet x van a Kereszttöltés utcában 250kb/s le és 45kb/s fel...de most akarok átköltölzni másik albiba, valami olyan területre kéne ahol méggyorsabb...hehe...

Ugye úgy van, hogy biztosítaniuk kell az internetet ha elköltözik valaki vagy megszűnik a szerződés ( persze szolgáltatási területen belül ) -
Tonyk
veterán
Az előző, de Kerio és nod32, ill cfosspeed nélkül
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/75638187.png)
-
Tonyk
veterán
4000Ft-os csomag:
Szeged - Rókus - Tesco mellett![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/75636160.png)
[Szerkesztve] -
RobCarlos
csendes tag
Nekem még nem bírtak emelni (Budapest 11.ker)!!!

Pedig jól jönne!
Remélem jó kövér lesz az emelés!!
-
snemeth
aktív tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Nálam viszonylag tűrhető.

![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/75586576.png)
[Szerkesztve] -
he7edik.
addikt
van valakinek NET C csomagja?
Kiváncsi vok azt mennyire emelték meg? -
t_ferenc
őstag
nekem LANNET NET X csomagom (512/128) most durván 2Mb sebességel szalad lefelé, felfelé meg ~350k.
mindez havi 4e Ft-ért. 
-
kapuc
csendes tag
nyaljátok ki
, én meg copok a lannettel -
-=Jam=-
addikt
WOW újraindítottam a modemet és ez lett a végeredmény:

![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/75327187.png)
De ''csak'' 1MByte/seccel töltök, úgyhogy csak 8mbit nem 13
Bár a múltkor ez a modem hibájának volt betudható, remélem a motorola modemmel menni fog 13-at 
Ha ez így marad, akkor TvNetWork

szerk: Ja és Bp. XVI.ker 6mbites csomag.
[Szerkesztve] -
he7edik.
addikt
[L][URL=http://www.speedtest.net]
[/URL][/L]
nah...
[Szerkesztve] -
he7edik.
addikt
[L][URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/75298496.png[/L]
[Szerkesztve] -
he7edik.
addikt
[L][IMG]http://www.speedtest.net/result/75298496.png[/L]
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/75280251.png)
Már csak a feltöltési sebesség olyan csúnya kicsi
-
Thom!
veterán
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/75274900.png)
rájöttem miért ilyen olcsó a lannet 1 év alatt
6K-ért 1Mbit/384 fizettem 13 hónapon keresztül kb. összen másfél hónapig nem is volt NET. 4-5 hónapat ilyen volt a net mint most aztán meg a többi. Max savszél is érdekes volt mert ugált mint a pók a falon ping az egekbe.. olcsó húsnak híg a leve
Ez nem lesz jobb soha mert sokat kell rá áldozni vagy erre mit emelnek kérdezem én az egész már nevetek mert a internet bekötésétől kezdőtek a gondok ooooo
[Szerkesztve] -
Thom!
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
az én káromra mert olyan a netem 3 napja amilyen az egész tvnetwork 1 rakás böszmeség
-
-
he7edik.
addikt
válasz
Rommel6600
üzenetére
az egész fórum nevében mondhatom : szopjá halat

-
Tonyk
veterán
válasz
-=Jam=-
üzenetére
Én még mindig korlátoltnak érzem magam!
Miért nem jó az ha fogom és az otthoni gépen a VNC-n beállítom a példádban szereplő 5901-es portot, a def. 5900-as helyett? A routeren is a 5901-et forwaldolom a megfelelő gépre.Minden meg van oldva mindenki boldog, a ''béna'' routerrel is megoldható. Az most hogy nem az 5900 -as porton figyel hanem az 5901-en ki a fenét érdekel.
Ez akár két 2 géppel is műxik (pl. 5901 az 1-es gépé, 5902 a 2-es gépé)
[Szerkesztve] -
veresp
tag
válasz
-=Jam=-
üzenetére
Pontosan!

Erről az oldalról letölthető User Guide szerint nem tudja a Linksys
(58.oldal)
[link]
Hacsak nem ez valami régebbi firmware-hez jó.
Az Asus User Manual-ja pedig meg sem említi sehol a forward szót.
Nekem biztosra kellene tudnom hogy tudják-e!
Megveszem valamelyiket és nem tudja, el sem tudom passzolni olyan árban vannak
Oleg firmware az pontosan micsoda? -
-=Jam=-
addikt
Elmondom minek kell ez...
Egy példa:
- Router: LAN IP: 192.168.1.1 WAN IP: szolgáltatótól kapott egyszerűség kedvéért legyen: 1.1.1.1
- 1 gép: 192.168.1.2
- 2 gép: 192.168.1.3
Mondjuk Te a munkahelyedről el szeretnéd érni VNC-n az otthoni 2-es gépet, de a munkahelyedről kifele nincs engedve az 5900 port amit a VNC használt defualtba, de mondjuk a 5901 port engedve van.
Szépen bemászol a routerbe és beállítod, hogy ami az 1.1.1.1:5901 -es portjára érkezik az szépen forwaldolja tovább a 192.168.1.3-es gép 5900-as portjára. -
veresp
tag
Ezt most nem igazán értettem.

Elmondom mit szeretnék.
Tegyük fel, hogy az adott szolgáltatás mindíg ugyanazon az IP figyel, tehát ha több gépen is szeretném használni, azt csak ugy tudom megoldani, hogy pl a router 200-as portjára érkező csomagokat továbbítom az egyik gép X portjára, és a router 201-es portjára érkező kéréseket továbbítom a másik gépnek is az X portjára. -
Tonyk
veterán
Lehet én vagyok a korlátolt de minek is másik gép másik portjára dobni tovább azt a csomagot?
Ott van a géped amin ugye figyel egy alkalmazás. Szerencsétlen várja a megadott porton a cumót, erre te a routerrel elküldenéd egy másik gépre, az meg néz ki a fejéből, hogy most azzal a csomaggal mi a fenét csináljon. (van ABC program ami az 1-es gépen figyel 200-as porton. Van 2-es gép ami baromira nem figyel sehova, de te tolod neki a routerrel a 200-as portot, minek? Vagy akkor tedd fel a 2 -es gépre a ABC-t és a ''sima'' routerrel meg tudod oldani.
-
veresp
tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Nézegettem a Linksys WRT54GL leírását és amit nem találtam meg benne, az a port forwarding, illetve van benne csak nem úgy ahogy nekem kellene.
Arra lenne szükségem hogy a router egy portjára érkező csomagokat egy másik ip, másik portjára küldje.
A leírásban olyat láttam, hogy másik IP ugyanaarra a portjára küldi. A legtöbb router csak ezt tudja
-=Jam=- :
A kérdés neked is szól
. Tud-e ilyen port forwarding-ot az ASUS WL500GP?
Sajnos annak még nem volt időm átnézni a leírást.
-
Calogero
addikt
Tvnetworknel Lannet szolgáltatásnál is lesz emelés?
Én most rendeltem meg 2048/512 csomagot (6000 Ft), és mivel kábeltv-t is igényeltem így a hűségszerződés idejére eggyel nagyobb 3072/768-s csomagot kaptam. -
chros
őstag
En is ma reggel vettem eszre, hogy 750-850 KB/s-al toltok ...
) (eredeti csomag (a decemberi emeles elott): 8000 Ft 2Mbit, Szeged, Lannet)
Hat ez nagyon durva lenne !!!
-
t_ferenc
őstag
teljesen meggalydult a net itt nálam (512-es csomagom van, Szeged Csongrádi sgt.). tegnap a legnagyobb letöltési sebesség amit sikerült elérni 250K volt.
de általában a sávszélességem 1Mb fölött van valamivel. 
-
-=Jam=-
addikt
Igen van rajta USB, mert lehet nyomtatószervernek, FTP szervernek..stbnek használni.
Illetve lehet rá wincsit kötni, és megfelelő programokkal, amiket a routerre lehet telepíteni, mehet a torrent, http, ftp letöltés számítógép nélkül éjjel pl
Szóval tényleg nagyon jó router 20-22e Ft-ot simán megér.
Linksys WRT54GL az L jelöli a linux firmware-t asszem, de lehet nem ígyvan. -
veresp
tag
válasz
-=Jam=-
üzenetére
Köszi az infót!
Most gyorsan kell döntenem, mert kicserélik a boltban egy másik router-re!
Most már olyan tipp kell ami 100%hogy működik.
Ami nem világos:
A Linksys WRT54GL és a Linksys Linksys WRT54G között mi a különbség.
Ahogy olvasgattam a WRT54G router működött amíg Linuxos firmware volt rajta, de az újabbakon már nem az van. Volt aki hasonló infót írt a WRT54GL verzióról is, de a weboldalán ki van emelve a ''linuxos firmware''. Lehet hogy csak keverték a kettőt? Mi akkor az igazság?
Ahogy nézegettem ez az Asus routert elég komoly tudású, ha jól láttam van rajta USB is!
De elég komoly az ára is a többihez képest!
-
-=Jam=-
addikt
Asus WL500gP, ez egy kiváló Linux-os router, hackelt firmware-el szinte bármit tud
Nekem ilyen van, és csak nagyon jókat tudok róla mondani. A router saját topicjában nézelődj ha többet szeretnél megtudni róla.
he7edik: Én XVI.ker-ben lakom, és a 6mbitet nem emelték, ami azért érdekes, mert ha neked 4mbit lett 6e-ért, akkor a 6mbit 18e-ért kicsit durva...
[Szerkesztve] -
he7edik.
addikt
Hi
Ma mértem a speedtest.net-en sávszélt csak úgy és...
4Mbit-et mért aki itt lakik Zuglóban vagy a környéken letesztelhetné a sávszélét kiváncsi vagyok hogy ez most marad vagy csak a köszpontban haxxolnak? -
Freddy TNT
őstag
Nekem meg december eleje óta szöszölnek a bekötéssel pedig voltam náluk már kétszer is.......

-
veresp
tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Igen, SMC 7004 routere van a barátomnak, csak azon nincs wireless

Enyémen volt, de az meg nem működik!
A Linksys-nek még utána nézek! Kösz! -
vbbb
őstag
no megunva a szakadozásokat próbának fixre beírtam a DNS-kiszolgálócímeket.
3napja nem szakad és ma volt, hogy tartósan 250-el töltöttem!(120 helyett!)A legutóbbi többszöri sebességmérésre is 1888kbps körüli értékeket dobott...
remélem most már így fog maradni! -
veresp
tag
Még mindig nem jó a routerem, de most már egyértelműen tudom, hogy az a rossz! Elvittem a barátomhoz, akinek ugyanilyen netje van, csak wireless nélküli SMC routere.De ott is ugyanilyen rossz volt, ugyanazon beállításokkal, amelyekkel a másik működött!

Írtam levelet a support-nak is, kiváncsi vagyok hogy lesz-e valami eredménye.
De ha lesz is, biztos nem egy két nap, úgyhogy szerintem megszabadulok a routertől.
Remélem visszaveszik a boltban.
Csak az a kérdés, hogy milyet vegyek helyette?
A TVNetwork Repotec routert ajánlja, de annak a tudása nem megfelelő a számomra a dokumetációi szerint.
Ki milyen routert használ TVNetwork LanNet-el?? -
kispéé
senior tag
sziasztok! itt szegeden (rókuson) és tesóm szerint (tarjánban) is,az immár 2 megás csomag megduplázódott kb. 4megásra. ez szerintetek véletlen műve vagy köze van a T-com-os emeléseknek? nem tud valaki valami infot erről?
-
Thom!
veterán
ami érdekes pár hete nekem jobban jött a net 2/512 körüli volt most 0,5/256 kb
amúgy 1/384 a netem
[Szerkesztve] -
ropi21
tag
@Thom!: esetleg próba egy modemrestartot
@Tonyk: ''holnap'' = ''holnaptól'' ; én ''mikróról élő signetes'' területen lakom,mégis megtörtént :] (+mellesleg 10mbitet bírna konrkétan itt)
@PLacc: 4x , 4x.. mindenki ezzel jön.. ezek up to értékek.. ha már 2km-re laksz kp.tól nem gyorsul semmit.. és még mindíg drágább
@Lala6: sok sikert hozzá.. pm-ben dobhatnál egy cégnevet, kik mennek szerelni
-
-
Tonyk
veterán
Itt szegeden ahol lehetett, mindenütt az egyel nagyobb csomagot kapja a user (a NET D kivéltelével) /ahol a technika megengedi/,
128 -> 512, 512->1024, 1024->2048, 2048->3072, 3072->4096, 6144 marad
és még összetehetjük a kezünket hogy nem emeltek anyagilag, bár ami késik nem múlik (na meg ahogy ismerem őket)!
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- OnePlus 15 - van plusz energia
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Coca Cola Vanilla
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060 (ELKELT)
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
- iPhone 11 64GB 100% (3 hónap Garancia)
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(a duplázást simán bírta egy hónapig, de az újabbnál már annyi..)

![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/75900989.png)

![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/75442693.png)

de általában a sávszélességem 1Mb fölött van valamivel.