Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tottu
senior tag
Nem tudjátok, hogy kb mikor kezdik el a fejlesztéseket a tvnetwork-nél? Mert én olyat olvasta vmelyik fórumban, hogy csak akkor lehet ezeket upgrade-elni ha a hőmi +4°C felett van.
Egyébként nálam a ping mindig 120 körül van de nem laggolok meg mások se veszik észre. De a sávszél még mindig nem a régi, főleg a feltöltés... -
Soja
aktív tag
válasz
h_143570
üzenetére
Igen, megkérdeztem, mivel a kovetkező nekem nem volt ilyen egyértelmű:
WAN / PPPoE felhasznaloi nev jelszo (2szer)
Ugyanis kezdésként valamiért még pingelni sem tudtam a routert.
Utána a varázslóval próbálkoztam, és csak utána találtam meg leírás alapján a webes felületű beállítási lehetőséget.
Innen már tényleg egyszerű --> Wan / PPPoE
És megy is, itt az előtte levő dolgokkal volt kicsi probléma.
De azért köszönöm. -
Korcsii
őstag
valaki felhomályosítana ezzel a szerver hostinggal kapcsolatban?
mijaza -50GB és +50GB letöltött adatmennyiség?
a +50GB-nél lévő +5000 bruttó ár mi? csak véletlen írták oda a + jelet?
mennyire megbízható? (és gyors? - bár BIX-nél nem lehet lassú)
és ha signet előfizetésünk van, akkor elvileg az egy domain és 20mb tárhelyet is tartalmaz? és mi van, ha nagyobb hely kell?
[Szerkesztve] -
snemeth
aktív tag
válasz
JoHnNy BoY
üzenetére
Szegééééény
Ő még csak most kezdi, amivel én már 2 hete szenvedek
Nem baj, a legjobb helyre jött.
-
JoHnNy BoY
csendes tag
válasz
h_143570
üzenetére
Szegééééény

Ő még csak most kezdi, amivel én már 2 hete szenvedek
De asszem mostmár lesz valami, Miroslav írt, hogy továbbította a dolgokat valami más figurákhoz, és hogy nyugi, megoldják
Hát remélem is!!!
Képzeljétek TvNetWork LANNET-FIX -ről áttértem LANNET-NET-C -re! Ugyanaz a letöltési sebességem (olyan 500-600KB/sec) csak korlátlan
Érdekes nem?!
Mindenesetre már tényleg elég szar az a 30GB... valamit már ideje volt hogy ügyködjenek... -
Soja
aktív tag
Tvnetwork-ös hálózathoz szeretném használni az smc routeremet, csak éppen nem nagyon sikerül beállítani. Ha valaki leírná lépésről lépésre, hogy mit, hogy állítsak be, azt nagyon megköszönném.
Milyen IP címet állítsak be a hálókarira, hogyan konfigoljam a routert, stb...
PPPOE protokoll van... -
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
Komolyan mondom hihetetlen amit az smc supportja csinál!
Olyan értelemben, hogy valóban érdemben foglalkoznak az emberrel. Sokkal több ilyen cég kellene és flottul működne ez a világ.
Már többször kellett a supportjuk fordulnom, nem csak a 7004-ekkel és nem csak tvnetwork ügyben, de nem csalódtam bennük.
Az is tuti hogy én egyelőre nem is vagyok hajlandó más terméket venni, csakis smc-t . Engem megyőztek!
Ez elég tömjénezős lett, de ha ez az igazság
-
Rommel6600
őstag
válasz
JoHnNy BoY
üzenetére
figyi, bízhatsz benne!
Eddig 2× javitottak (7004hez tvnotwork miatt) már nekünk, jó lett mindkettő. Én a mai napig a tvNOTworkös fw-t használom igaz már nem PPPoE a protokoll, de mindek cseréljem le a fw-t.
És ha ez nem lenne elég, gondolj rá és vésd jól az agyadba (hogy többet ne kelljen ezen gondolkoznod), ez SMC, nem például holmi szalajtott, szedett-vedett dlink (nem is lenne szabad egy helyen és egy napon emlietenem őket, mert ezzel csak az SMC-t sértem)
[Szerkesztve] -
JoHnNy BoY
csendes tag
Azt írta Miroslav, hogy megtalálta mi a hiba. Kérte, hogy küldjem el az ISP-m beállításaival felvértezett backup file-t neki.
Remélem frankón meg fogja tudni csinálni!
Nagyon zsír lenne!
-
@rglaaf
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
figy örülök hogy van ahol nincs probléma de azért elég sok helyen szivnak az emberek vele
majd leinformálom pár hónap mulva a kapcsolatom hogy mikor lehet már vissza menni,ha elég lessz pár hónap
-
JoHnNy BoY
csendes tag
Hát.. 8600+Fa
Nem tom szabad -e ilyet, de mindegy, én akkor most megteszem! Ha bármi bajotok van router ügyben, ide menjetek: http://www.dreamcomp.hu
Értenek is hozzá a srácok, és szeretik is csinálni... ez a legjobb párosítás! Mindenre 2 év garit vállalnak, amire több van eleve, persze arra többet
És ami a nagy erényük, ha bármi bajod van, visszaviszed, cseréled... no szervíz, meg herce-hurca...
A 7004VBR-emet is visszaadtam, rápengettem a különbözetet, és elhoztam ezt! Pedig nem volt baja a 7004-nek
Kicsi bolt, nem nézelődésre alkalmas, de a célnak tökéletesen megfelel!
Hír még nincsen Miroslav Bajgar-tól, de ajánlom neki, hogy még otthon is, lefekvés előtt fabrikálja a firmware-emet... Bár már nem reménykedem, hogy 7végére meglesz, de azért... sosem lehet tudni
-
suste
veterán
hi!
ha öszejön ez a wifi smc, akkor már 2db rádiós router is lesz a pppoe-s tvnetwork-ösöknek
remélem stabil is lesz! mert akkor ez a legjobb vétel (mennyibe is fájt az az smc?) -
@rglaaf
veterán
na helló mi a helyzet elég a sévszél amit hagytam nektek vagy még igy is kevés

majd szóljatok ha vissza lehet már menni,de gondolom ez még nem mostanában lessz
-
h_143570
addikt
Ha jol vettem ki, akkor nala az a problema hogy a router fel sem csatlakozika a tvnetwork halozatara, tehat egy kicsit mas jellegubb, mint a mienk volt, de legalabb ugyanaban a reszben van a hiba, nagy valoszinuseggel mint nalunk. Bar router fw irashoz nem ertek, de a programozashoz annal inkabb, en siman copy-paste -elnem a pppoe klienst a 7400VBR-bol a tobbibe es kesz, de ha tenyleg nem kapcsolodik fel hiba van akkor tenyleg kellenek a logok, mert lehet hogy mas is bekeverhet, bar szerintem nem valoszinu. De hamar a logoknal tartunk az smc routereknek van 2 fele is az egyik a sima statusz oldalon a masik meg a 192.168.2.1/syslog2.htm cimen, mar ha nem allitottad at a routerben masra az alapcimet, tehat egy fustel kuldel nekik azt is. Keretik egy kicsit magukat az igaz, de nekik is arra a kovetkeztetesre kell jutniuk hogy a hiba abban a reszben lehet, mint ahol mondjuk illetve hogy tenyleg az-e mint aminek mondjuk, a logok alapjan lesz nekik is egyertelmu. Igaz hogy megmondtuk nekik hogy melyik reszben van, de ezt nekik is ellenorizni kell.
Azt hogy a boltba hulyenek neznek az meg nem baj, eleg ha te tudod hogy nem vagy az.
Ha mas gyarto routert vettel volna akkor meg azert rohangaltal volna vissza a boltba, hogy miert nem megy a support meg mondta volna hogy kerem roszzul irta be a felhasznaloi nevet es a jelszavat. -
snemeth
aktív tag
válasz
JoHnNy BoY
üzenetére
és félek hogy nem lesz ebből semmi sem
Dehogynem!
Meg fogják csinálni, de ehhez tényleg el kell küldeni a logot.
Le kell tojni, hogy mit gondolnak a boltban. Az a lényeg, hogy jó legyen a router. -
JoHnNy BoY
csendes tag
OK, köszi, én ezt le is írtam nekik, és ezt kaptam válasznak:
Hello,
thanks for your feedback, but I need exactly all lines from router. Especially important is time of each line, so we can see more or less what is happening in router and why the link is not estabilished.
Please connect the router for an hour to your network and send me complete security log for this time.
thank you and I hope we will be able to help you then.
---
Hogy értsd mik ezek a line-ok, hát a security log-ról beszélünk éppen
úgyhogy most kérhetem vissza a routert, holnap meg küldöm a választ
tisztára hülyének néznek már... komolyan...
és félek hogy nem lesz ebből semmi sem
-
Rommel6600
őstag
válasz
JoHnNy BoY
üzenetére
ez kell neked:[link] azaz #2368
ha mindazt elmondod nekik ami oda le van irva nemhiszem hogy problémázni fognak, meg logot sem fognak kérni. Unánnanéztem nekem ''sajna'' csak a már tökéletesen müködö verzioból való logok vannak
[Szerkesztve] -
snemeth
aktív tag
válasz
JoHnNy BoY
üzenetére
Nekem sajnos(?) csak egy teljesen jól működő 7004-em van.
Meg egy USR, amit a kedves gyártó nem hajlandó megcsinálni.
Mivel mindenképpen visszacserélnéd a ''rossz'' routerre, nem az lenne a legjobb, ha már most megtennéd? Legfeljebb amíg nem javítják ki, addig nem használsz routert.
Az SMC-t példaképül lehet állítani a sok birka gyártó elé. Eszméletlen gyorsan reagáltak és nem nézik hülyének a felhasználót.
[Szerkesztve] -
JoHnNy BoY
csendes tag
Huhh, srácok légyszi segítsetek!
Az van, hogy gondoltam amíg nem jön meg a firmware, visszacseréltetem a router-t
De ez elég nagy baklövés volt, ugyanis a következő mailt kaptam az SMC-től:
Hello,
we can take a look at this issue, please can you send me your Security Log. So we can see there are similar lines as in 7004VBR
thanks
---
Miroslav Bajgar
Pre/Post Sales Engineer
SMC Networks East Europe
tel: +420 266 794 422
fax: +420 266 794 423
De router hiányában nem tudom nekik elküldeni mit ír ki...
Arra emléxem, hogy ment a sok PADI, PADS, PADO sending, és csak egyvalamit receivelt, de már nem emléxem mit pontosan... melyikeket küldte, és csak melyiket fogadta... semmi mást nem írt ki... csak ennyit...
Nem tudja valaki pontosan?!
Jó lenne, mert ha most visszamegyek, és megint visszacseréltetem a router-t, akkor kész, lelőnek. Ez mostmár tuti
Help!!!!!!
Lécci!!!!
Valahonnan derítsük ki ezt srácok!
Vagy akinek küldtek fw-t mit írtatok nekik? -
h_143570
addikt
válasz
JoHnNy BoY
üzenetére
Nagy valoszinuseggel nem fogod tudni feltenni, mivel nem fogja megengedni. Nalam 15 level valtasba kerult, mivel elsore nem talaltak el, igaz az csak koztes megoldas lett volna illetve meg kellet egy bugot jelentenem az atmeneti fw-el kapcsolatban, de rendesen megcsinaltak vegul. De ugyebar hetvegen kuldted el a levelet igy meg kell varnod a hetfot mig valaszolnak, mivel meg ok sem dolgoznak hetvegen, hetfon delutanra szerintem mar reagalni fognak a leveledre.
-
JoHnNy BoY
csendes tag
válasz
h_143570
üzenetére
Innen erről az SMC oldalról amit belinkeltél (http://62.168.45.50/smc/drivers/router/), leszedtem a routeremhez tartozó újabb Firmware-t, de semmi változás.
Ellenben ott a sima G, nem a G2, ami nekem van... mi lenne, ha rátolnám azt? Nagy különbség lehet?
Nektek válaszolt az SMC, hogy legyél türelemmel, meglesz a kívánt firmware? Vagy csak vártál, aztán egyszercsak jött?!
[Szerkesztve] -
snemeth
aktív tag
válasz
JoHnNy BoY
üzenetére
Nem is hagynám ott a TvNetWork-öt

Ha Kőbánya-Újhegyen laksz, akkor nem is szabad. Itt annyira jó minőségű a Tvnetwork Lannet, hogy hülyeség lenne mást használni. -
JoHnNy BoY
csendes tag
Hát letöltöttem ezt a firmware-t, de semmi változás, csak annyi, hogy kiírja, hogy v1.02

Pfú remélem megcsinálják nekem ezt a firmware update-et puszira
Nagyon örülnék neki!
Nem is hagynám ott a TvNetWork-öt
-
h_143570
addikt
válasz
JoHnNy BoY
üzenetére
Pedig a linksys routerek nagyon jok mivel a cisco tulajdonaban van a ceg, illetve unix alapu szoftverekel mukodnek, igy maradektalanuk betartjak a szabvanyt. Tehat linksys-ek tokeletesen elboldogulna a CHAP authentikacioval.
A 7400VBR-ed gondolom 751.7924es part no val rendelkezik, sajnos azt is sujta a problema, mint minden smc routert, a te essetedben a 15 percenkenti authentikacio keresre nem tud valaszolni igy 4-10 masodpercre megszakad a net kapcsolatod, ha ez zavarna mondasz egy email-t es kapod a javitot fw, vagy letoltod innet [link].
Linksys-t es D-LINK-et ajanlotak volna, erdekes es a Repotech-el mi lett, eddig mindekinek azt ajanlotak. -
JoHnNy BoY
csendes tag
Köszi, írtam nekik, remélem hamarosan válaszolnak, jó lenne egy héten belül... a gáz az, hogy mindenféleképpen vissza kell cseréltetnem a 7004VBR-t ideiglenesen, mert ez addig így nem állapot.
Tutira bolondnak fognak hinni már a boltban, de bevállalom ha ez az ára!
Majd jelentkezem, hogy mi újság SMC-éknél..
Elég szívhezszólóra sikerült, leírtam, hogy a szolgáltatóm D-Link-et meg Linksys-t ajánlott, de hogy én az SMC-met akarom, és ne hagyják, hogy cseréljek
Talán fontos nekik egy elégedett vásárló is...
Majd elválik...
Ettől lesz nagy egy cég, nem a reklámoktól, meg a sávszélesség duplázástól...
Ha egyedi panaszokkal is foglalkoznak!
Hát remélem ezt ők is így gondolják! -
h_143570
addikt
válasz
JoHnNy BoY
üzenetére
A relay a felhasznalo szempontjabol lenyegtelen, a problemat az okoza hogy a router gyartok nem birtak rendesen megirni a pppoe kliensuket. Szerencsedre az SMC viszont hajlando javtani a hibat fw frissites kereteben.
tech_support_ee@smc.com
A fenti email cimen lehet elerni oket sajna csak csehul es angolul ertenek.
Feltetlenul kozold veluk hogy a tvnetwork a szolgaltatod, a pppoe kliens MD5 CHAP authentikaciojanal van a problema. Tovabba ha elenalast tanusittanak akkor meg emlitheted hogy mar 2 kulonbozo tipusu 7004vbr es routerhez csinaltak. Ha arra gondolnal hogy vissza dlinkre azt feljetsd el mivel nem hogy nem fogjak elismerni hogy az o hibajuk hogy keptelenek betartani a szabavanyt, hanem azzal fognak jonni hogy te nem allittotad be jol. Kb 1 het mig legyartjak az uj fw-t. -
JoHnNy BoY
csendes tag
Hello!
Budapesti, Kőbányai TvNetWork előfizető vagyok, LANNET. Eddig egy D-Link 604-est használtam, aztán mikor átálltak PPPOE-re, a D-Link nem nagyon bírta a gyűrődést, szép lassan 2 hónap alatt megadta magát, folyton reset, aztán már az sem segített, ki kellett húzni a konnektorból, majd vissza, halál volt.
Visszavittem, becserélték egy SMC 7004VBR-re. Hazahoztam, összedugtam, felh név, jelszó, működik, szupi. Lényegében ennyit tudok elmondani róla.
Gondoltam egy nagyot, beleinvesztáltam egy rakás lét egy laptopba... májer gyerek gondolta majd a rötyón is netezik...
Visszamentem a boltba, némi ráfizetéssel kicseréltettem a 7004VBR-t egy WBR14-G2 EU -ra. Jól néz ki, állat, gondoltam ugyanaz lesz mint az előzővel, hazahozom, rádugom, csókolom.
Ahha... hazahoztam, rádugtam, agyvérzés.
TvNetWork helpdesk: kedvesek, de a Relay szón kívül más értelmeset nem tudtak mondani... a kapott infot felhasználva nyomtam egy Google keresést, és rátok találtam. Most már a sírás környékez
Mondjatok valami bíztatót, hogy még a 7végén fogok tudni WI-FI-n keresztül netezni... ugyi?
Csak nem itthon...
HELP PLS!!!
ui: nem akarok visszamenni a boltba, már így is tök rendesek, 2x cseréltek nekem routert... meg ez tetszik is! Semmi esélyem hogy ezen keresztül netet csiholjak a gépeimre?!
-
tpshs
csendes tag
Üdv
Én a Gyergó tetejéről kapom. márc. 14.-n szóltam be hogy megint használhatatlan , de akkor már nem értem rá a szerelőt várni. 16.-n meg nem jöttek. (eddig mindig jöttek ha meg volt beszélve ).
De mindegy nem ez a lényeg, mert csak rádugják a laptopot , szöszölnek vele fél órát aztán egy darabig jó . nem igazán hiszem hogy most nálam van a gond, mivel egyszer szar, utána meg megjavul (valamennyire) .
Nekem olyan érzésem van, mintha a hálózat terheltségétől függne, de a szaki szerint nincs a hálózat túlterhelve. Ha részletesen érdekel mikor milyen volt, 14. óta felirogattam a pingelések eredményét.
Amikor rossz 3000 es ping is van meg 50% csomagvesztés, ha jobb akkor pl: 5% csomag vesztés min=11ms max=491ms átlag= 19 ms (konkrét ping eredmény 13:45 kor márc. 17. )
Most 03.17 15:12
Csomagok: Küldve = 100, Fogadva = 74, Elveszett = 26 (26% veszteség),
Körutazás hozzávetőleges ideje ezredmásodpercben:
Minimum = 13ms, Maximum = 333ms, Átlagos = 51ms -
suste
veterán
hi! már rég jártam erre
Rommel: nekem nem volt közöm repotek routerhez -hála isten
még mindig 3com, és állatira meg vagyok elégedve vele!!! megérte az árát
viszont valaki mesélhetne az ftp tárhelyről, melyik csomaghoz menyi jár, jár-e stb -
he7edik.
addikt
Nálam tragikus a helyzet ping ügyileg (XIV.ker)
ha a szerelők nem találnak hibát mek vissza ADSL-hez az legalább stabil
-
oak
tag
Szevasztok!
Van itt debreceni micros?
-
fre4k
csendes tag
Hi.Újszegedi mikros netről kéne info(mennyire stabil le/fel, milyen a ping) mert nagyon unom a tré-kábeles 512/96-os netet.A válaszokat előre is köszönöm.
-
Thom!
veterán
xar a netem lannet csak ma
-
@rglaaf
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
figy nem probléma ha ugy alakulna hogy rosszabodna a helyzet akkor megyek vissza sávszélt foglalni mert a vissza kapcsolás nálunk nem kerül semmibe a kábeltévésszolg. miatt, a modem megmarad mert az enyém volt, szóval nem izgulok annyira,meghát addig hátha javul a mostani helyzet tvnetworknél

-
@rglaaf
veterán
Nah kedves tvnetworkos fórumtársaim,kaptok egy kis sávszélt mivel átléptem a mi-net-hez

kb 2 hete van meg eddigi tapasztalataim 1000/700kbit/s stabilan,csúcsidőben is marad a sávszél pingek 15-20 csúcsidőben is szóval eddig rendben van minden,de jó hir hogy 1-2 hónap és duplázzák a sávszélt szóval avval sem lesz gond,most az alap csomagban vagyok 1gb 3k de ha túl lépem akkor minden gb után 500 ft és nincs lekorlátozva,persze ha majd megnővekszik az user szám akkor biztos romlani fog itt is de akkor meg visszanézek tvnetworkhoz hátha addigra felfejlesztik a rendszert ebben a szegmensben
-
Rommel6600
őstag
Ha az az a tipus amihez javitott a gyártó fw-t akkor jó az is, bár kevés vele a tapasztalat. Én meg azt ajánlom amit ismerek, nameg ami nálam bevált (és többeknél is!).
Ahhoz is van itt vkinek a forumon javitott fw-e de majd az már te felkutatod, és elkéred tőle ha oda kerül a sor. ha emlékezetem nem csal mintha suste lenne az illető
-
pane
tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Miden esetre a ''gazdaságos csomaggal'' próbálkozok először, és ha nem megy majd váltok három hónap múlva. Repotec RP-IP509, miért nem jó? Egyébként kösz a fw.
-
Rommel6600
őstag
válasz
snemeth
üzenetére
''Akkor is tudsz váltani, ha kiderül, hogy az 512/128 nem elég a VOIP-hez. Nem fogják visszautasítani a plusz 2 ezrest.''
Igen, de díjmentesen csak 3havonta lehet a szerződést módosítani! Szóval még egy kis pénzt sem fognak ezért a műveletért elutasítani
''Annyit mondhatok, hogy az 1024/384-en jól működik.''
Ugyanezt mondhatom én is, de maga a voip csak 8-10KBps-t ''eszik''. (tapasztalataim ezt mutatják) inkább a jó pingek kellenek neki, és ez az amit egy nagyobb sávszél esetén könnyebb biztositani (lásd a mienk), mint egy olyanon ami nem sokkal több a voip szükségleténél, plussz még más is megy ott (dc, torrent usw)!!!
Szóval szerintem kell az a ''nem gazdaságos'' csomag
[Szerkesztve] -
snemeth
aktív tag
SMC 7004VBR jó vétel volna de én is attól félek hogy nem fog menni a VOIP. Esetleg ha 512/128 kbit/s helyett a 1024/384 kbit/s csomagot választom akkor jó lesz, de nem gazdaságos (+2000Ft).
Akkor is tudsz váltani, ha kiderül, hogy az 512/128 nem elég a VOIP-hez. Nem fogják visszautasítani a plusz 2 ezrest.
De elméletileg elegendő kell, hogy legyen.
Annyit mondhatok, hogy az 1024/384-en jól működik.
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
emil ment csatolva a firmwarekkel! A 751.7501 és a 751.7924 part no.-hez valókat küldtem el! Csak ezzel a két félével rendelkezünk jelenleg, nem volt még másra igény. Remélhetően a kettő közül kapsz (a második a legujabb verzizó, ez van inkább forgalomban manapság). Ha nem akkor majd csinál a gyártó, és akkor már 3 féléhez lesz tvNOTworkös fw!
Sok sikert! -
pane
tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Úgy néz ki hamarosan kapok az új egy SMC 7004VBR-t próbára. Kelleni fog a javított fw, de lehet hogy segítség is. Egyenlőre hálás volnék a fw-re (e-mail vagy msn).
-
Rommel6600
őstag
Nekem pont 1024/384kbps os csomagom van (ami ugye kb ~128/~48kBps), és 2 gépre van megosztva. A bökkenő az hogy én vagyok a fő felhasználó, és ha rajtam múlik az egész sávszél foglalt
Volt is bonyodalom ebből már nem kevés
Jenenleg már arra álltam ár hogy a bitcometet (egy torrent kliens) lekorlátoztam 100/35kBps ra, és így a másik gépnek is marad épp elég sávszél (netszörf, msn, skype, szóval semmi komoly). Viszont én csak ezt az egyet használom, tehát más progi nem jön be a képbe ami lényeges sávszelet enne.
Kérdés az: Képes vagy-e te elosztani a sávszelet? Ha igen (pölö lekorlátozod azt a progit amivel töltessz), akkor mehet az smc7004vbr (és elkéred mondjuk tőlem a fw-t hozzá, és rendesen fog müködni), vagy egy komolyabb router után nézel ami megteszi ezt helyetted.
Ezt neked kell eldöntened, de szvsz kellő odafigyeléssel megoldható a dolog (bár ezen a téren nincs tapasztalatom, max a net lassul be a másik gépen, de akkor is van visszajelzés azonnal
) A másik meg nemtom mennyit töltenél, de még mindig olcsóbb egy ilyen router, és odafigyelsz a dolgokra, na meg gondolom nem 24/7 ben menne a warez nálad se.
Viszont megjegyzés: volt már nem egyszer hogy napokig ment a gépem és töltöttem fel és le (vagy csak az egyik, de valamelyik tutkó), és a korlátokon belül maxon ment a dolog. viszont a voip fonálás a másik gépről ment frankón állitólag, szóval nem annyira ördöngős dolog ez. És ha kiszámolom optimális értékekkel akkor a sávszél 80%/72% a foglalt volt. -
pane
tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Sajnos PPPoE van.

Gondolom ha már váltok korlátlanra akkor lesz Dcc meg Torente is.
SMC 7004VBR jó vétel volna de én is attól félek hogy nem fog menni a VOIP. Esetleg ha 512/128 kbit/s helyett a 1024/384 kbit/s csomagot választom akkor jó lesz, de nem gazdaságos (+2000Ft). -
Rommel6600
őstag
Ja, még az fontos hogy ha PPPoE protokollt használ arra feléd a szolgáltató akkor nagyon leszűkül a router gyártók köre!!! (nálad azt hiszem az lehet, mert nem tarjáni vagy újszegedi vagy, br lehet már visszaálltak több helyen)
Ugyanis a legtöbb router (ebbe most ne menjünk bele miért) nem müködik rendesen azon a protokollon és ennél a szolgáltatónál (nem a szolg. a hibás!), ezért csak azok a gyártók jöhetnek szóba amelyik hajlandóak voltak a hibát javitani.
A fennt emlitett routerhez már készült javitott fw (sokaknak meg is van), el is küldheti valamelyikőnk, viszont ha más SMC terméket veszel, akkor sincs gáz, kb két hét mulva küldi a gyártó.
Tehát, ha pppoe akkor vagy smc 7004VBR, vagy más smc termékek, esetleg conceprtonic, és egyes 3com termékek, illetve linuxosak (ilyen a conceprtonic, linksys...) jöhetnek szóba.
A többit felejtsd el (d-link meg hasonlók! nemhogy nem javitják ki a hibát, hanem még nem is stabilak, szerintem)
Ha nem pppoe hanem tcp/ip van használatban nálad akkor nem szóltam -
Rommel6600
őstag
akkor szinte mindegy milyen routert veszel, inkább azt kell nézned, hogya router legyen jó. Azaz ne fagyjon le, ne szakadjon le a netről magától, usw tehát stabil legyen (a fennt emlitett router az eddigi tapasztalatim és a többieké, lásd a topicja szerint megbízható)
A másik: Hogyan használod a netet?
mert ha örökké töltessz fel, le (warez, torrent, dc
) akkor bizony azok a progik elveszik szépen a sávszélességedet (persze valamilyen szinten lehet őket korlátozni). Ekkor nem árthat egy olyan router ami tud sávszélesség elosztást. Hogy értsd: Beállithatod hogy mondjuk a voip készülék kapja meg a sávszeled 30%át, és a többi gép meg a maradékot (vagy ahogy elosztod közöttük), na ekkor nem lehet gond.
Viszont ha csak netezés, kis msn, skype megy a többi gépen a voip mellett, azok minimális netet használnak, nem lesz gond a voip fonálással. De amennyiben például torrentezel, a voip nem fog rendesen müködni (szaggatni fog, nem lesz érthető a beszéd, egyszóval rossz lesz a hangminőség)
Szóval nem ártana tudni még mit is akarsz csinálni. Azaz melyik verzió illik rád? Mert ha szávszélesség elosztós router kell az nem lesz olcsó (asszem 14ért már kapsz, de tört firmware kell hozzá, vagy talán asus van még ~20ért a megfizethető kategóriában! utánna határ a csillagos ég), viszont ha nics rá szükség akkor mehet egy sima is pölö amit ajánlottam -
pane
tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Nem kell semmi extra, csak hogy működjön a VOIP is.
-
Rommel6600
őstag
Ha csak egy sima, vezetékes, jó router kell akkor SMC 7004VBR.
Oskola utca, IDC-ben meg is kaphatod, 7000Ft az ára
Ha komolyabb kell, pölö ami tud dinamikus sávszélesség elosztást (a voip telefon miatt gondolom) , wifi-s legyen, stb akkor passz, nem lesz egyszerű a dolog, és relative olcsó sem.
[Szerkesztve] -
pane
tag
Egy kis segítség kéne megfelelő router kiválasztásában!
Szegeden (Gyöngyvirág utc.) Tvnetwork hálózatára van csatlakozva egy VOIP telefon (neofone) meg a PC. Vario díjcsomagom van kettő darab IP címmel, de szeretnék váltani NET (512/128 kbit/s) díjcsomagra. Most már rohadtul unom fizetni a +650Ft a második IP-re. Elsősorban Szegeden is megvásárolható eszközre vagyok kíváncsi. -
Rommel6600
őstag
emelték a tévé árát

-
h_143570
addikt
Pénteken és szombaton totál sz** volt a letőltési sebesség, viszont a pingek jok voltak átlag 20, és a fel sávszél is megvolt. Tegnap este felé megjavult a le sebesség is, a pingek is maradtak jok.
-
Primőr
aktív tag
válasz
rambo4ésfél
üzenetére
Mi olyan szeptember tájékán kötöttük be a Lannetet, az elején folyton szivatott. Néha jó volt a net, néha lassú, volt, hogy egyáltalán nem is ment, olyan lassú volt. Sokszor kijöttek a szerelők, megint babráltak, meg megint, aztán jó volt, meg nem is (egy külön kabaré amit ezek a szerelők műveltek), de az a lényeg, hogy majd' 2 hónapja teljesen jó a net. Lehet, csak azért lassult be sokat azelőtt, mert babráltak a technikával.
-
Rommel6600
őstag
válasz
@rglaaf
üzenetére
akkor valszeg nem mert amikor én hivom fel az ügyfélszolg-ot, akkor bőszen mondogatják hogy nálam van a baj, a router szar, a sok vírus, a spyware-k, stb.

Nézik örökké a jelszintet, 10 napra visszamenőleg jó (azaz net is volt) viszont nálam meg net nincs
Ekkor egy áramtalanítás a voálá már van is net. szóval 99% hogy a modem szivat. 
Kicserélni meg nem akarják, mert azzal érvelnek hogy csak 2-3 hetente fagy le és ha kiküldenek egy szerelőt az megnéz mindent és rendben is talál mindent (persze mert valójában jó, csak néha fagy le).
Szóval ilyen hibával nem akarják cserélni, nem ártana vmi ismerettség! hallottad VAN der BOSS?! ha tudnál segiteni, megköszönném! persze ha más az is jó
előre is
[Szerkesztve] -
@rglaaf
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
nem tudom lehet az a baj,de amikor előjön és felhivom a helpeseket akkor azt mondják hogy ök babrálgatnak épp

-
Tottu
senior tag
Nekem tegnap este 6-tól nincs net
Még 1 bit se jön át, a modem is sárgán villog. Mostanában egyre gyakrabban csinálják ezt. -
rambo4ésfél
senior tag
Éngem is érdekelne debreceniek tapasztalata a tvnetworkös lannet szolgáltatás minőségéről, mennyire megbizható mennyire ingadozik a sávszél stb +/- minden érdekel
-
Savage5
senior tag
Egy kis beszámoló: 2006.02.13. van, éjszaka 1:42 és csodák csodájára hasít a net. De attól félek, hogy du-ra meg megint 600-as ping lesz a legalacsonyabb, és csak 100 kbájt/s-mal tudok tölteni max...
Jobb lenne TvNW-nak és nekem is, ha ''megjavulna'' egyszer, s mindenkorra a net, nem kéne ennyit tortúrázni
. -
Savage5
senior tag
válasz
Nagyla4
üzenetére
Én nem debreceni vok, de TvNetWork-öm van, és hát előző írásokból/írásaimból kiderül, hogy errefele délen ''kicsit'' gánya. Tudtommal Debrecenben csak a LANNET-et és a MIKRONET-et teszi elérhetővé a szolgáltató, de próba cseresznye, lehet, hogy ott nem ennyire gyagya a sáv, onnan nem érkezett ennyi panasz, mint ebből a régióból.
[link]
Az itt felsoroltakról én sem tudok többet, olvasd el az oldalukon lévő leírást, esetleg menj be a helyi kirendeltségükhöz, kérdezősködj a net felől, ÁFSZ, stb... Előbb-utóbb pedig jelentkezik néhány debreceni előfizető, akik beszámolnak az ottani helyzetről.
-
Nagyla4
csendes tag
Sziasztok!!
Debreceni lakos vagyok és költözés miatt szolgáltatót váltok, az új lakásomban csak a tvnetwork elérhető (meg persze az adsl, de ez kizárva)a lannetet nézegettem, de nem találtam debreceni tvnetworköst aki beszámolt volna. Ha valaki tud róla valamit kérlek ossza meg sürgős lenne.
Köszönöm -
shabbarulez
őstag
válasz
snemeth
üzenetére
Tavaly volt egy report Ellacoya méréséből. Itt Európában több mint egy milliós előfizetői tábor forgalmát monitorozták augusztus utolsó hetében. Az mérések szerint a felhasználók 5%-a generálja a teljes forgalom 56%-át, a felhasználók top 20%-a generálja az összes forgalom több mint 97%-át.
A P2P alkalmazások tették ki a forgalom 65.5%-át. A webes tartalmak(HTTP) 27.5%-ot tettek ki. A newsgroup forgalom 2.3%-kal lett harmadik. A maradék 4.7%-on osztozott minden más pl. a stream audio(webrádiók), video alkalmazások, VoIP, játékok, IM, mail és FTP forgalmak ezekből egyik sem érte el az 1%-ot mértéket.
forrás: [link]
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
válasz
snemeth
üzenetére
Nos a tegnapi eset hogy az egyik városrészbaen 80Kbps sem volt a letőltési sebesség egy másikban meg kőzel maxon arra enged kővetkeztetni hogy az alhálók amik nem birják a dolgot vagy még nincsenek rendesen konfigolva, és nem a pest-szeged kőzti gerinc vonal szűkőssége, bár ez nem zárja ki hogy a gerinc vonal megfelelő áteresztő képességének hiányát.
Nos igen, de nem szed az ember állandoan egyesek példálu kilővik a gépűket estére vagy amig nincsenek otthon, illetve nem lehet állandóan max sávszélel szedni, sőt egy bizonyos idő után pl nyugaton a 24Mbps es netek már gyorsabbak mint amivel egy átlagos server fel tőlteni tudna nekik ha más nem tőltene abban az időszakban. Tehát egy idő után ha elértűnk ugy kb 6-8Mbps átlagos nethez az még 1-2 év szerintem akkor már ugy is képtelenség lesz max sebességel szedni, mivel a cél gépek upja tul kevés lesz hozzá, melesleg már igy is az főleg t-com terűletek az átokverte ADSL csomagjaik miatt, viszont jo hir hogy pl a németek is ilyen szarokat kapnak
.
Még szerencse hogy a letőltés legális, de a viszatőltés/vissaosztás már nem. -
snemeth
aktív tag
Arra lennék kíváncsi, hogy a sok helyen tapasztalható leterheltségnek mennyire okozója a letöltögetés.
Mert az biztos, hogy ha mindenki nekiáll warezolni ahogy a csövön kifér, akkor minden bizonnyal együttesen meg is eszik a rendelkezésre álló sávszélt.
Persze miért ne csinálná ezt bárki korlátlan a netnél? Meg ha a _letöltést_ nézzük, akkor az ráadásul magyarországon még legális is. -
h_143570
addikt
válasz
Savage5
üzenetére
Hogy megéri-e fejleszteni nekik és hogy menyit az majad eldől, nem a felhasználo szám dőnt hanem a hűség szerződéssel maradásra kényszeritetek száma mert belőűk van fix bevétel.
Márciusig meg még van 3-4 hét majd meglátjuk, de szerintem a nem pesti és nem szegedi usereknek március 1 sem fog sok változást hozzni. -
Savage5
senior tag
válasz
h_143570
üzenetére
Sztem itt is megérné nekik fejlesztgetni, mert qrvasokan köttették be a netet. Az igaz, hogy az utóbbi időben qrvasokan is mondták vissza, épp azért, mert ennyire szar...
Mondom, ha márciusig semmi változás (az utolsó ígérgetés március elejére szólt), akkor 1 (és nem csak én leszek az egyetlen sztem) előfizetővel kevesebb lesz...
Azok, akiknél meg jó a net, azok tegyék össze a 2 kezüket és örüljenek neki.
Üdv.:
Savage
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
válasz
Savage5
üzenetére
Az egész lehet hogy annyit kap, de ha Szeged 155Mbps vonalal rendelkezik azon meg 1Gbps biztosan nem tud átjőnni, tehát Pest és Szeged kőzőtt ez a gerinc háló, azt hogy a pesti állomás és a bix kőzőtt 1Gbps van az lehet, de szeged felé ebből csak 155Mbps jőn le.
Mert mint már mondtam ha nem tenné akkor meg azért ugrálna mindenki.
Az előfizető azért kell hogy a tűlűk befolyt pénzből főnt lehesen tartani a hálozatot és lehesen fejleszteni, de a hűség szerződés menteség ovatosságra kényszeriti őket, az a néhány marha amelyik aláirta a hűséget azok már fix bázisok belőlűk lehet talán fejleszteni de nem észélkűl.
Megynyugtathatlak hogy a tőbbi is ugyanezt csinálja meny fel a tőbbi topicjára szidják őket is mint a jégessőt. Tehát ez legenda hogy csak a tvnetwork a szar, mert a tőbbi is.
Melesleg ha ennyire eleged van belűlűk akkor miért szivsz még itt ott az adsl drágább, forgalom korlátos, hűséges, de legalább műkődik. Ha meg a fatávnak sem éri meg hogy ott netet adjon akkor képezeld el hogy a tvnetworknek mennyire éri meg.
De mint azt shabbarulez is mondta egy ennyire terűletileg széttagolt hálot nehéz rendesen űzemeltetni és fejleszteni, majd megoldják egyszer ha tőbben lesztek arra felé. Sorry, de ez van nyilván ott fejlesztegetnek ahhol terűletileg tőbben vannak, mert ott éri meg jobban fejleszteni. -
h_143570
addikt
válasz
shabbarulez
üzenetére
Na ilyen is régen volt hogyegyetértűnk.
Jo igaz tulzás volt a 20K, de 6K is sok főleg a terűleti széttagoltság miatt. Szóval nővekedniűk kell és ahoz meg idő kell. -
Savage5
senior tag
Én csak azért pattogok, mert már szept. óta szar a net... És én nem anyáztam, higgadtan álltam a dologhoz, de most őszintén, ti fizetnétek havi 8k-t a szinte semmiért? Prohardver oldal is alig jön be...
Azt, hogy Pest és Szeged között mennyi a sávszél, azt nemtom, de 1 gigát kap az egész háló (gerinc) tudtommal...
De nem ezen van a hangsúly. Ha ezt jól tudja a szolgáltató, hogy ennyi meg ennyi a keret (mind sávszélben, mind pénzügyileg fejleszteni), akkor mi a büdös ...-ért kezd bele egy ilyen sávszélbővítésbe? Meg minek vesz be több előfizetőt, ha a jelenlegieket sem tudja ellátni normális nettel? Érdekes, a szolgáltatók nagy többsége nagyjából jól be tudja osztani a netét, és nem hirdetget, meg húzza a mézesmadzagot az emberek előtt...
Úgy gondolom elég sok 2 heteket vártam már. Most a TvNetWork jön, de március után is csak az ígéretek fognak hangzani... -
shabbarulez
őstag
válasz
h_143570
üzenetére
Jah így van a piaci változásokra válaszolni kell, és ezt soxor nem épp a leglogikusabban teszik a szolgáltatók. Mert a PR csapat előbb lép és nem kéri ki a műszakisok véleményét. Pl UPC esetében is ez volt 2004 őszén amikor a 2. emelésük alkalmából a PR csoport csípőből válaszolt, miközben a műszakisok bőszen ingatták a fejüket hogy nincs mire lapot húzni. Olyan is lett a hálózatuk, sok hónap kellett mire a fejlesztések utolérték a PR-osok álmozodozásait, voltak olyan területek ahol ez majd 1 évig váratott.
De ha megnézen TVN lapját nagyon sok területen meg van szabva hogy mely csomagok rendelhetők. És kevés az olyan terület ahol a nagy sebességű csomagok rendelkezésre állnak, mert nincs olyan béreltvonali gerinc kapacitás a terület mögött amire építve föl lehetne tenni olyan csomagot a polcra.
Ezért +20k ügyfele pláne net téren biztos nincs TVN-nek. Ez alapján [link] 2005 félévkor 10k volt, és a tavalyi évet 6.4k-val zárták. Azért egyetlen fél év alatt biztos nem szedtek össze több mint 10k usert. Ráadásul ha megnézed számlákból csak 6k-t küldenek szét havonta ami erősen megkérdőjelezi a 10k-s számot.
Ezt pedig tovább tetőzi hogy ez a 6-10k ügyfél területileg igen szétszórtan helyezkedik el az országban a sok kis területet pedig gazdaságosan nem igen lehet bérelt vonalakkal elérni. Ha ez a 10k user mint egy helyen koncentrálódnak pl. egy vagy kettő fővárosi kerületben akkor sokkal 1xűbben, olcsóbban és gazdaságosabban lehetne hálózatot kialakítani és működtetni. -
h_143570
addikt
válasz
Savage5
üzenetére
Azért mert ha nem tenné akkor meg azért ugrálnátok hogy miért nem nővelt sávszélt.
Mint már emlitetem gerinchálózat birja csak az alhálokat kell beállitani megfelelő még szép hogy el fog tartani egy darabig főleg a folyamatos hardver fejlesztések mellett. Továbbá mig rommel6600nál szar volt a net addig nálam egy másik városrészben egy másik alhálón jo volt, tehát nem a budapesti link itt a baj, hanem az agyonterhelt alálókkal, azt meg javittani vagyi helyesen beállitrani kegyetlen sokáig eltart, és csak aktiv higadt nem anyázos hangultban lehet megtenni, mivel viszajelzés nélkűl nem tudnak mit csinálni, ez szegedre vonatkozik a tőbbire akik szegedtől kapják azokra nem nagyon mivel nincsenek annyian hogy a szegediek elé kerűljenek pioritásba.
De kérdem én probáltál már 20000+ felhasználot kiszolgálo hálót managelni mert nem hinném. Alterantiv szolgálató van fatávnak és a csomagjaikat továbbadó egyébb cégeknek hivják át lehet menni, de valószinűleg ott is lennének problémák.
Az igaz hogy nálatok kicsi a gerinc link, amire nem kelet volna sávszélt emelni az igaz,de ha nem teszik akkor meg az lett volna a baj, esetleg ha mindeki visszább mene egy csomagot olcsobb lenne és drasztikusan javulna, de ezután meg rőgtőn menétek át nagyobb csomagba és megint ott lenétek ahol a part szakad. Nem tudom hogy hány user van arra felé, de mérlegelik és bizony elég alacsony pioritásotok lehet mert egyenlőre szeged a fő terűlet és ott is vannak még problémák, és mivel elég gyorsan jőnnek igy rátok már nem marad erőforrás sorry de ez van.
Egy rendes hálot kiépiteni nem semmi pénz és idő, még a fatávnak is kőzel 10 évébe kerűlt a tvnetwork alig 5 éves talán, és kőzel sincs annyi erőforrása mint a fatávnak lehet szidni, de az nem igaz hogy nincs más van ADSL, szinte mindehová kőthető.
A letőltési sebesség változó a szervertől fűg vagyi annak a terheltségétől és max sávszélétől; a ping szintén. Tehát ha sebességet akkor pontosan honnét és mit; ha pingre panaszkodtok akkir is mit pingeltetek a www.bix.hu kb megelelő pingelés mert az országban mindekit azon kereesztűl érsz el a világ tőbbirészét meg már nem. Tehát a bix sávszél és a nemzetkői sávszél két kűlőnbőző dolog, pingnél szintén.
Melesleg pest és szeged kőzőt emlékeim szerint 155Mbps van tehát nem 1Gbps, de ha az alhálók nincsenek rendesen beállitva akkor 2500Tbps is kevés lenne, sőt a végtelen sávszél is. Az alhálokat meg most fejlesztgetik és konfigolják szegeden sajnos el fog tartani, és igényel némi felhasználói intereaktivitást , mert egy ekkora hálót nem olyan kőnyű rendesen belőni. -
@rglaaf
veterán
válasz
shabbarulez
üzenetére
Lényegében igazad van tökéletes szolgáltató nincs és örüljünk hogy kapunk ''valamit'' a pénzünkért ez egy ilyen világ..
-
shabbarulez
őstag
válasz
Savage5
üzenetére
Nemtom miért jöttek állandóan ezzel a BIX-szel. Könyörgöm az egyetlen switch port, nem reprezentálja magát a szolgáltató egész hálóját. A BIX switch itt van Bp-en egy VH-i teremben, vannak neki portjai ami könnyen bővíthető. De bővíthetet ezt akármeddig attól szegeden vagy az ország más eldugott szegletében még nem fog semmi változni. Egy kiterjedt hálózatnak nem egyetlen pont mindennek az alfája és omegája, hanem a hálózat egésze az ami számít.
A fiber BIX portja messze nincs a maximum közelében, ha eléri akkor max bérelnek továbbit. Nem olyan drága és nem túl nagy macera egy újabb Ethernet portra kapcsolódni. Ezzel szemben egész más a történet ha egy távoli védéki település felé kell hálózat bővítést megoldani.
Netet szolgáltatni csak nagy tételben éri meg a költségek miatt. 50-100 userre nem igazán lehet minőségi netszolgáltatást kialakítani. Gondolj arra 100 user esetén ha mindenki fizet pl. nettó 8 rongyot az havi 800k. Ezt a pénzt ha teljes mértékben csak bérelt vonalra költöd akkor is nagyon minimális méretű vonalat kapsz érte. És nem csak erre kell költeni, ki kell alakítani még a lokális hálózatot is ebből, azt fenntartani, működtetni. Ezen az állapoton hiába jön valami új kistigris az sem fog változtatni. 1xűen ha a költségek messze felülmúlják a bevételt ahhoz hogy minőségi szolgáltatást lehessen nyújtani akkor ott ha már árat nem lehet emelni marad a költség oldali spórolás. Ez pedig a minőségben fogja megbosszulni magát.
Nézd meg pl. itt milyen bérelt vonali árai vannak a fatávnak: [link] Pl. a nagysebességű bérelt vonali PDF legvégén vannak a mellékletek ahol az árakat találod. Annyit elárulok előre igen magas összegek vannak ott.
És a egy szolgáltató vagy kiépít saját vonalat vagy bérel valaki nagyobbtól ha neki nincs saját.És kevés szolgáltató van akinek saját vonala van, főleg kiterjedt méretekben. Így marad az hogy bérelnek a nagyoktól. Mert arra megint nincs pénzük hogy saját optikát fektessenek mert az is rohadt drága. -
shabbarulez
őstag
válasz
@rglaaf
üzenetére
Ha nézel külföldi fórumokat ott ugyanúgy szidják az ottani szolgáltatókat. Mindenhol szidnak szinte minden szolgáltatót hisz a tökéletes max a mesében létezik. Külföldön pl. franciáknál már a csomagok névleges meghírdetése is más, hisz ott jellemzően up to 24Mbps-es csomagok vannak. Ezeknél a maximum sebesség 512kbps-20Mbps között bárhol lehet ATM szinten, IP-ben ez úgy max 18mbps. Az hogy mennyit kapsz az a vonali jellemzőkön múlik. A kapcsolaton meglévő sebesség sem fixen maximum. Többektől olvastam olyat hogy a max sebesség igazából csak több szál esetén realizálható, akkor sem mindig.(nagy valószínűséggel ebbe a célszerverek szűk keresztmetszete is belejátszik)
Itt van pl egy régi francia oldal, ezt anno 2 éve találtam.[link] Ide userek tesztelnek a különböző szolgáltatóknál előfizetett kapcsolataikkal, down,up, ping értékeket viszonylag elég folyamatos rendszerességgel. Az látható hogy a névleges kapcsolat sebességek emelkedésével közel sem azonos arányban nő a valós sebesség. De ezen túlzottan nem is kell csodálkozni.
Amcsi fórumokon is ugyanúgy megy az össznépi anyázása legyen az akár a helyi inkubens vagy helyi kábeles.És igen széles a repertoárja a sérelmeknek. De ahogy írtam az elején olyan hogy a tökéletes szolgáltató max a mesében létezik. -
Savage5
senior tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Hála égnek a modemmel még nem volt bajom, soha nem fagyott, pedig a netesek is arra gyanakodtak, és nem 1x jártak már kint ellenőrizni, ők sem találtak hibát a modemmel...
Amikor beszóltam (először), akkor nekem csak azt mondták: ne aggódjak, 2 hét és kijavítjuk a hibát... Na, ennek már vagy 2 hónapja, hogy ennyire tűrhetetlen a net, szeptember óta folyamatosan romlik, és most érte el a ''netezhetetlen'' állapotot. Azóta is javítják...
Az, hogy nálatok és másoknál jó a net, az örömteli dolog, ennek csak örülni lehet, de engem akkor sem vígasztal, túl sok pénzem folyt el egyetlen kábeldarabra meg egy modemnek nevezett izére, semmi másra... -
@rglaaf
veterán
Hát én gondolkodtam és úgy döntöttem hogy meg marad mind a 2 net van 2 hálókártyám egy darabig, kérem mind a 2-nek a legkisseb csomagját azt kész a jobb pingűvel játszom itt kicsi a sávszél(mi-net)a másikkal meg töltök ott nagyobb a sávszél(tvnetwork)pénzben meg ugyan ott vagyok,meg igy lagalább biztositva vagyok eléggé hogy net nékül maradok valami miatt

-
Savage5
senior tag
válasz
h_143570
üzenetére
Ez mind oké, de akkor minek kezd bele pl. ilyen bővítésbe, mint 2005. szeptemberén?
Nem gondoltak arra, hogy az így is gyér sávszél alig fogja elbírni?
Szívni tovább nem fogok ezzel, inkább kiköttetem, csak az a legnagyobb gáz, hogy más internetszolgáltató nincs a környéken! Ez az egyetlen bajom, különben már rég váltottam volna... -
Rommel6600
őstag
válasz
Savage5
üzenetére
Kis előtörténet: Az új modemem néha lefagy, de ez nem a szolgáltató hibája hanem a Hitron Technologiesé. Ezért beszoltam hogy nézzenek rá, mert mindig ilyenkor rá kell hogy nézzenek, mert különben minden frankó csak néha lefagy, tehát ki kell deriteni, és ilyenkor alaposabban megnézik hol is lehet a problem.
Mellékesen elejtettem hogy a játékoban 80-130 a pingem és laggolok is néha
Azt mondta a koma, nagyon jó hogy szoltam, mert jelzi a feletteseinek, és cselekedni fognak. Mert még uj a rendszer több gyermegbetegség is lehet, sok helyen most volt komplett fejegység csere be kell még lőni, és csak müködés közben derülnek ki igazán a hibák
''...a felhasználók meg szívjanak. Ha ennyire nem érdekli őket a dolog, mi előfizetők hogy álljunk hozzá?''
Ma du 2 körül belassult és később megszakadt a net, felhivtam öket hogy biztos a modem, de azt mondták hogy a rendszergazda valamit ügyködik, mert jelezték(!) újszegedről hogy ping problémák vannak néhány területen. Egy áramtalanitás után visszacsatlakozott a modem és mire megint felhivtam őket azt modta az ügyfeles a rendszergazdi szólt hogy végzett. Tényleg tök jó megvan a sávszél, a pingek tökéletesek! Hab a tortán hogy erre rá h_143570 mondta hogy neki is javultak.
no comment

szerk: Nem is tudom mi lenne a mi alhálónkkal, ha én nem lennék itt, de lehet már az egész városra kiterjedek?!
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
Hát szép hogy a bix felé 1Gbps van, de Szeged és Pest kőzőtt csak 155Mbps és azon van még Baja és még sok másik. Továbbá a bix csak az országon belűli szolgáltatok kőzőt műkődik, a nemzetkőzi sávszélt már egyénileg oldják meg. Továbbá nem kelene elfelejteni hogy a hálozatuk alhálozatok-bol áll és ezen részek terhelése nem folyamatos hanem elégé ingadozo napszak és napok fűggvényében és mivel a tvnetwork a csorobb szolgátatok kőté tartozik igy nem tudja azt megtenni hogy minden alhálóján mindenkor renfelkezésre álljon megfelelő menyyiségű sávszél plussz, mivel alig birja tartani ezt a limitáltat is mert az alhálók nem birják, szemben pl a fatával akik viszon megkérik az árát a netjűknek. Tehát vagy szivtok vagy átmentek, mert ilyen szinten már nem 2 fillér és főleg nem 2 perc a bővités és főleg a konfig, a konkurenciához átmeni nem is rosz őtlet, de ha mind átmegyűnk akkor ott fogunk szivni, szóval ha megindul az elvándorlás akkor meg fogja érni egy bizonyos határ után maradni. Mert az előbb emlitet 2 akadály miatt pénz és idő ők sem fogják birni megfelelő űtemben bővitteni a netet és a mi-net ből lesz tvnetwork2 szar szolgáltatás terén, bár az elégedetek nem nagyon irogatnak be a forumokra valamiért, én is csak a router probléma miatt kezdtem el.
-
Savage5
senior tag
válasz
@rglaaf
üzenetére
Kint legalább kapsz is valamit a pénzedért, méghozzá tényleg jó netet. Itt tényleg csak a kizsákmányolás történik, fejlesztésre ''nincsen pénz''. Na, akkor kérdem én, mi a fa..ért vág bele egy szolgáltató az internetszolgáltatásba, főleg ha csak sz.ros 1 gigát kap a BIX-től? Azért, hogy a fejesek meggazdagodjanak, a felhasználók meg szívjanak. Ha ennyire nem érdekli őket a dolog, mi előfizetők hogy álljunk hozzá?
Az, hogy nem tud a TvNetWork fejleszteni, engem qrvára nem érdekel, ha vállalta, valósítsa is meg, hogy olyat nyújt, amit ígért, nem ezért fizetek és fizetnek az userek.
Álláspontomat pedig továbbra is tartom: ha a beígért március elejére továbbra is ilyen marad a net, akkor az a hajó elúszott, hogy TvNetWork-os maradjak a továbbiakban.
És ha kell, tényleg házról házra fogok járni aláírást gyűjteni azért, hogy a ''konkurencia'' ide is behúzza a kábelét... -
@rglaaf
veterán
Hát úgy látszik csak mo.vannak ilyen problémák,érdekes ha kitekintünk nyugat európába,ahol lényegesen több a fizetöképes kereslet még is tudnak 10mbit/s-s netet nyújtani(átszámitva 4-5 e-ért) akármennyi usernek nem az van, mint itt ha rákötnek 10 user a hálóra akkor feleződik a sávszél,ezt csak azért hoztam fel hogy lássuk be igen csak nagy lehúzásvan ezen a téren kurvára nem foglalkoznak a problémákkal fejlesztésekkel ,csak már a végső esetben és itt az össsz mo-i netszolgáltatóra igaz,annyit tehetünk hogy várunk vagy keresünk másikat és foházkodunk hogy jó ill. jobb legyen a net mást ugysem tehetünk jah és persze a számlákat rendesen kifizetjük nehogy másnap lekapcsoljanak....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Lényegretörő Akasa hálókártya a 10 gigabitre vágyóknak
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium Megkímélt állapot 88% akkumulátor
- ÚJ Magic Keyboard billentyűzetek/ USB-C - Lighning/ 27% Áfás/ Ingyenes szállítás!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(nálunk)

Ha mas gyarto routert vettel volna akkor meg azert rohangaltal volna vissza a boltba, hogy miert nem megy a support meg mondta volna hogy kerem roszzul irta be a felhasznaloi nevet es a jelszavat.

Jenenleg már arra álltam ár hogy a bitcometet