Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- iPhone topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Savage5
senior tag
Elöször is: nem rossz megoldás lenne ez a ''lépjünk fel a foswork ellen'' akció, csak az a gáz, hogy megvan a 64 kbit/s-os előírt minimális sebesség, amit garantál a szerződésben :-/ Azonkívül meg úgy látom, nem tudnánk mást támadni...
Másodszor: nem minden előfizető, csak leginkább itt, Bács-Kiskunban és Csongrádban panaszkodnak az ügyfelek...
Harmadszor: ha minden egyes tvnetfostot átállna másik, a lakhelyéhez legközelebbi internetszolgáltatóra, akkor előbb-utóbb ők se bírnák el az új előfizetőket, így az is belassulna...
Egy biztos: lesz ami lesz, már kezdtem szervezkedni, hogy egy másik szolgáltatóra áttérjen a környék összes tvnetwork-ös előfizetője, csak akkor hajlandó a másik szolgáltató ide kihúzni a kábelét, ha összegyűjtök neki kb 50-100 új ügyfelet, akkor talán megérné nekik... Ettől csak jobb lehet, játszani nemtok egyáltalán, átlag 280-300-as a ping, tölteni a kifizetett (8k-s) 2048 kbit/s helyett csak úgy 115 kbájt/s-mal tudok max...
Én eddig fair voltam hozzájuk, mindig időben fizettem és nem panaszkodtam, de a pénzemért bőven nem azt kaptam, amire szerződtem, a fogadtatás sem volt tisztelettudó, szóval most mindent beleadok, hogy szopjon a TvNetWork. -
h_143570
addikt
válasz
^Pitbull^
üzenetére
Jó őtlet csak eddig nem jőt még be, de probálkozni lehet, se mivel nincs hűség igy el lehet menni bármikor az akcival kőtőtek megszivták ilyen szempontbol, de a konkurencia ár szempontjábol garantáltan rosszabb meg a hűség .... forgalom ....
Lehet hogy a mi-net képes lesz elternativát nyujtani, de majd kiderűl, majd kiváncsi leszek hogy 50mikro antenát hogyan fognak őssze szinkronizálni zavarás nélkűl, de amig ez be nem kővetkezik addig lehet hogy jo lesz. -
h_143570
addikt
válasz
@rglaaf
üzenetére
Persze hogy végigolvastam ugy nagyjábol, az hogy a tarján rész a legszarabb azt is láttam, de spec nekem ennek elenére is jo leszámitva december elejét, de azt korigálták, igaz bittorent sávszél limit melett is szar a ping, de azt a pár orát kibirom torent nélkűl, mig onlineba nyomulok.
Tehát ezek szerint mikorneten adják, arra nem azt irták hogy nem nagyon feljlesztgeték, de mind1 remélem jo lesz azért, volt már mikrosom tavaly kollégiumban meg voltam elégedve vele csak hát 10Mbps 200 embere egy kicsit kevés volt.
Én sem mondtam hogy kamu teljesen, de ha látad a papirokat akkor lehet hogy igaz, pontosabban ugy igaz ahogy állitva vagyon, de a végkővetkeztetésekkel megvárom a hivatalos birosági határozatot, mert nem tudom elhinni hogy felnőt emberekel enyire őssze birjanak kapni ekkora marhaságokon. A kétkedésem oka az utolsó mondat volt miszerint ez a forum is lakalmas lene feltárni... /bocsi a pontatlan idézetért/, egy akár totál anonimitást is biztosito rendszerbe azt lehet beirni amit, de biroságon biztosan nem fogadható el bármi is hangzik el ott, fizikai megerősités nélkűl. Mivel mondtad hogy láttad a papirokat igy abbol a feltételezésből kindulva hogy eddig nem mondtál olyat a forumba amiről bizonyososdot volna az elenkezője gy elhiszem. A biroság meg azért van hogy dőntsőn, én meg várom a fejleményeket.
Ja a mikro hullám és a főldisugárzásu rádiok, elég rendesen tudják zavarni a kábeltés internetet főleg a feltőltési sávszél résézét, de a letőltésit bár azt kisebb mértékben; ez viszont fizika és nem egyék fél okolása, és mint udjuk a traján részben elég szarok a vezetékek igy az árnyékolásuk is és igy már kőnnyebb őket zavarni; tehát némi technologiai lapja lehet, hogy mi net zaverja a tvnetworkot, bár lehet hogy a tvnetwork egyik szolgáltatása zavarja a másikat, de bizunk a biroságba talán az unokáink már tudni fogják az eredményt. -
^Pitbull^
csendes tag
Csak azt nem értem, valóban ennyi elégedetlen ügyfél van, és valóban ennyire rossz a szolgáltatási minőség, akkor miért nem csinálunk egy érdekvédelmi tömörülést és lépünk fel hivatalosan a tré tvnetwork ellen?
Márpedig a szolgáltatásuk sz@r, az ügyfelek majdnem minden régióban háborognak, tudjátok az EU-s jogvédők mennyire szeretik az ilyen gané szolgáltatókat? -
@rglaaf
veterán
válasz
h_143570
üzenetére
ha végig olvastad a fentebb linkelt fórumot olvahattad hogy Szeged -Tarján a leggázosabb körzet,ez van lepusztulva a legjobban azért van sok gond.
A minap benn voltam a mi-netnél hogy mikor kötik a netet végre azt mondták napok kérdése és a legnagyobb meglepi az volt hogy megkérdezték milyen cuccot tegyenek fel a tetőre,miszerint jó válaszidőket(ping) vagy jó sávszélt akarok hát természetesen a jó pingekre szavaztam.
Ez a feljelentgetés oda vissza ez viszont nem kamu mert láttam a hivatalos iratokat amikor benn voltam az irodájukba,hát igen konkurencia harc van ami csak a felhasználóknak kéne hogy jobb legyen ''ha'' igyvan... -
Lala6
addikt
válasz
@rglaaf
üzenetére
Én 3 hónapja lakok pesten, azóta van tvnetwork is nekem. Eddig egy kis pestmegyei faluban laktam ahol a monornet szolgáltat. Nem is kell hogy mondjam ugyanaz...2év hűség és 12k, nem enged be más szolgáltatót a területére, kiskirálykodik és lehúzza az embereket. Szomszéddal közösen fizettünk elő és megosztottam a netet, így 6k-ra jött ki és boldogok voltunk mindketten. Sokan csinálják ezt felénk, a mai modern wifi eszközökkel még kábel sem kell.
-
h_143570
addikt
válasz
@rglaaf
üzenetére
Hát csábitónak nem nevezném, vagy mégis ha rendesebben műkődik, vagy esetleg meg sem anyira szar a jelenlegi, bár ezt csak azért mondom mert nekem kűlőnősebb bajom nem volt velűk eddig még, bár ki tudja hogy mit hoz a jővő. Bár igaz emliteted hogy lassan bekőtik a mi-netet hozzád remélem az joban beválik mint a tvnetwork én őrűlnék neki a legjobban, mert lenne egy elégedet ember a jo net miatt és tőbb sávszél nekem azaz már legalább 2 elégedet ember lenne igy. Viszont a legjobb az lenne ha végre megcsinálnák ugy hogy rendesen műkődjőn végre mindenkinél. Majd ha meg lesz pilácsolj fel minket hogy jobb-e.
Ez a birtok háboritásos szekrény rongálásos izzé biztos igaz, mert forumon kőnyű bármit is állitani, persze nem kételkedek csak érdekesnek tartom, de majd csak kiderűl az igazság, vagy nem és vagy lesz bűnti vagy nem és főleg kinek az még erősen kérdéses. -
Lala6
addikt
válasz
@rglaaf
üzenetére
Nagyon jó az a fórum, simán lepesti köcsögöznek, én magamra veszem, mert Pesten lakok, nehezen álltam meg, hogy ne írjak vissza neki....
Igen nekem jó a net, és remélem, hogy így is marad, nem igazán érdekel a szolgátató amíg szolgáltat. Velem mindig rendesek voltak.
Amúgy arra felétek nincs adsl? Ha tényleg ilyen rossz a tvnetwork akkor miért nem adsl-t használtok? -
@rglaaf
veterán
Mi a baj a Tvnetwork-el ?miért megy be egy tvnetworkos ''rohadék'' nick-el egy fórumba és szidja a konkurenciát, itt olvahattok róla és még sokmindenről én megtettem és tvnetwork gg.... [link]
ja és kiragadtam egy hozzászólást nem semmi emberek
Kedves Rohadék!
Előljáróban, én a Mi-net kft. műszaki igazgatója vagyok, és szeretnék pontosítani egy két komoly félrértést.
Mivel eléggé durván megrágalmaztad a céget, úgy érzem kénytelen vagyok reagálni.
Először is mi semmit nem loptunk a TVNetworktől, van egy rendőrségi ügy velük szemben, ahol mi jelentettük
fel őket birtokháborítás miatt. Ugyanis a TVNetwork emberei a Felső Tisza part 29-30 sz. épületben a Kft-nk
müszerszekrényét feltörte, majd feljelentett minket a rendőrségen, hogy tőlük lopott switch-et használunk.
A nyomozás során a nagykereskedő a switchek gyári száma alapján visszaigazolta a számláinkat, amiket a rendőrségen
bemutattunk. Ezután jelentettük fel a TVNetwork-öt. Jelenleg tart a nyomozás. Ha lezárul, akkor
Úgy vélem, hogy a birtokháborítást meg lehetne fejelni egy szép hitelrontási perrel is.
Hisz ez a fórum is alkalmas lenne a bizonyítékok feltárásához.
[A switch-ek fogyasztói ára kb 5000Ft
]
Másodszor...
Kedves Giga!
Való igaz, hogy mikrohullámon van mit pótolni ami a szolgáltatás minőségét illeti.
De elmondhatom, hogy tavaly Május óta mi új mikrohullámú tornyot, nem hogy nem állítottunk fel,
de nem is korszerűsítettünk.
Ebből jelenleg 5 üzemel a TVNetwork legalább 50 db tornyával szemben.
A szolgáltatásunk döntően nem mikrón érhető el, így nem tudom mitől zavarnánk, mi a TVNetwork Rt-t a szolgáltatásban.
Utoljára...
A nyomozás lezárása után a nyomozati anyagokat elérhetővé fogom tenni a MI-net kft. honlapján
Minden jót!
Tajti Péter
MI-net Kft.
[Szerkesztve] -
maszat
senior tag
válasz
h_143570
üzenetére
Különösebben én sem panaszkodhatom. Viszont az utóbbi pár napban eléggé belassul késő délután-estére. Remélem, hogy csak véletlen és nem a sok felhasználó miatt van. 1 Mbit-es NET és olykor csak 200 Kbit/s, ami kissé eltér a maximumtól. Most speciel jól megy. Maradjon is így.

-
h_143570
addikt
Na már leglább 2 elégedet felhasználó is van, tőbbieket meg tényleg sajnálom mert jo szolgáltatónak tűnt, de ezek szerint nem mindenhol és mindenkinél ami igazán kár.
-
Lala6
addikt
Olvasgattam ismét a topicot, és nagyon meglepődöm ezeken a ping és netkimaradás dolgokon.
Már lassan 4 hónapja használom a lannet-et és eddig minden jó, kimaradásról nem tudok, ping ~20-30ms, egyszóval nagyon elégedett vagyok havi 4k-ért. -
^Pitbull^
csendes tag
Na akkor írok én is újra,
Még tavaly fikáztam rendesen, és azóta sem javult a helyzet semmit.
Szintén Bács Kiskun, Napi szinten kb ahogy írták az előttem lévő tagok, 23-07-ig valahogy ketyeg, na de utánna....
Pl ftp-re feltölteni egy 3 megás cuccot kb 1 napomba kerül, mert megszakad, ledob, stbstb. Na és nem az ftp hibája
Igéretekkel tele a padlás, számlúák jönnek kompenzáció nélkül, és mikor felhívom az ügyfelest majd belémköt, mondom neki ne legyen ilyen flegma maer bemegyek, nem hitte el. Reggel utaztam 90Km-t és ott voltam a dagadt picsa asztalánál, hát őszintén mondom nektek egy szerencséje volt a libának, az hogy rajtunk kívül 4en voltak az irodába. Különben megmutattam volna neki egy 17-es crt-t belülről![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szó mi szó, nálunk kb 1 éve szar az egész, de nembaj, ma fatert is felbaszta a picsa, és ezt lehet nem kellett volna. Az eu-s jogvédő szervezetek szeretik az ilyen tuti szolgáltatókat, lesz mit megbeszélni nekik.
Csak annyit, aki teheti ne szerződjön a Tvnetwork-el, 2 okból.
Szar a szolgáltatásuk, és előlem is elveszi azt a kis sávot ami még van
-
h_143570
addikt
Hát akkor ha már ennyi negativ hozzászolás volt akkor legyen egy pozitiv is.
2005.oktober ota vagyok náluk december elején volt egy időszak mikor 100 alatt nem volt ping 18 - 22 kőzőt de megcsinálták, januárban is volt egy pár nap mikor afeltőltési sávszél ingadozott ugy kb 1/3 a volt a rendesnek, jelenleg ha nincs net forgalom a ts és cod2 őn kivűl akkor 40 alatti pingek.
Szeged, Tarján város rész TCP/IP-s SIGNET. -
szol_i
csendes tag
Amúgy sávszélességre játékhoz nem kell sok, pl. Army + Teamspeak kb. 20-40kB/s-en elmegy, de a ping az lehetőleg 0 legyen. Régen még amikor figyelgettem a pingeket, akkor volt olyan is, hogy usa-ból pesti internet központig odaért 1-2ms alatt a csomag, onnan meg drága tvnetwork-ön keresztül 300ms alatt gépemig. Hát ez már szégyen. Ez nem európa, de még csak nem is az óperenciás tengeren túl szinvonal.
Gondolkozom postagalamb farm telepítésén. Tudnám ezt a csomagkésleltetést adni, amit tvnetworkék. -
szol_i
csendes tag
válasz
Savage5
üzenetére
Szintén Bács-Kiskun, és a tvnetwork-.ot nagyon le kell húznom. 2005.09 hó óta botrányos a net 10hó-ban még 2000ms-es pingek is voltak, most még mindig 180-500ms a ping (átlag 240ms). Reggel 10-11 körül is 80-120ms.

Megtehetik, mert 500ms felett valósít meg (saját szabályuk szerint) hibás teljesítést, persze szept. óta többszöri (többünk általi) telefonos panasz ellenére sem csinálnak semmit. A szokásos szöveg: ''1 max. 2 hét múlva ki lessz javítva. Nem tudjuk, hogy fejlesztés van folyamatban?''
DE. már vagy 20-szor hallottam (mindig max. 2 hét volt a bűvös határidő
).
Aki teheti fizessen elő drágább, de stabilan 40ms (vagy jobb) pingű adsl-re. -
Savage5
senior tag
Pontosan, TVNet nem egyenlő a TvNetWorkkal...
Nálam csúcsidőben se sávszél, se ping, ''csúcsidőn kívül'' (23.00-tól reggel 8.00-ig) sávszél jó (viszonylag), ping ekkor is erekcióra járatva...
CoD, CoD2, UT, Q3A, Diablo II LoD, NFSU... Ezek vannak (lennének) a tabellán, csakhát ilyen egy fosrakat nettel...
Ez a szolgáltatás csak egy alapos agyvérzést nyújt internet helyett.
Savage voltam (Bács-Kiskun) -
zolilaoce
tag
Sziasztok!
Tudtok valamit erről az ADSL3G-ről, amit most hírdet a TVNet?Ha igen írjatok róla!
Egyáltalán a VIII. kerületben lehet bármiféle TVNetet is igénybe venni?
Köszi -
@rglaaf
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
Jó lenne de nem ez a helyzet,csúcsidőben a szokásos tré a net magas pingekkel,egyébként meg várakozó állásponton vagyok, a héten valamelyik nap húzzák be a lakásba a mi(netet),és akkor tudok bővebb információkat adni róla.
én UT2K4-et tolom a 35-40 bájtos csomagokkal kommunikál a játék és hiába a 2mbit/s -net,egyszerűen nem elég mert csúcsidőben 80-100 pigeket produkál,szóval ratyi..... -
Rommel6600
őstag
mi ez a nagy csend!? megjavult a net mindenütt?

Nálam már a sávszél megvan fel és le is (úgy tünik ez mostmár stabil, kop-kopp-kopp), viszont mellette mást nem nagyon lehet csinálni ahol a pingek lényegesek mert hatalmasak a válaszidők
Azt szeretném kérdezni a többiektől /akniknek megvan a sávszél/, hogy a pingek milyenek??? mert nálam üres sávszéllel, csak cod2ben a pingem 50-130 között ugrál és mintha laggolnék is, legalábbis ezt mondják
De ha megpingelek vmit mondjuk a bix-et akkor nem jön ki rossz eredmény, csomagvesztés meg pláne

Leterhelt lehet a háló
Vagy csak lehet itt felénk vmi eszközhiba 
Összefoglalva: Jó a net csak épp játkénál nem!? na nemáá
Szerk: VAN der BOSS!!! A mi-net feltöltési sebessége engem is érdekelne! Köszi
[Szerkesztve] -
@rglaaf
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
Szóval belsőhálós ip-t adnak?! akkor ,égsem annyira frankó
ma beszéltem a főgóréval és azt közölte hogy nemsokára megszünik ez is és kap mindenki saját ip-t szal ez is megoldódik nemsokára. -
Savage5
senior tag
Este, éjfél körül úgy reggel 7-8-ig egész tűrhető a net, 20-30-as pingek. Azután nyekk, mintha karanténba zárták volna az egészet (280-500 :-/). Tuti, nem fogom a számlát kifizetni, ezen órák között tudtam játszani, tölteni, de kérdem én, azért van net, hogy éjféltől reggelig menjen jól?
Jó lenne ez az egész, ha a TVNetWork nem számítja el magát... Össz-vissz tényleg olyan 6 mbit körül kapunk Szegedről sávszélt (Bács-Kiskun). Szeptemberben volt utoljára a down duplázása, azóta ratyi, sőt, sok új előfizető is lett azóta, mégnagyobb lett a leterheltség. ''Akkor a frászért nem bővített normális sávszélre, vagy fenéért vont be ennyi + usert?''. És még mindig nincs más szolgáltató errefele, szívás ezerrel... -
Rommel6600
őstag
válasz
@rglaaf
üzenetére
''erre lehet kérni számla kompenzációt?''
Kérni biztosan lehet
Na komolyra forditva a szót, nemtom mi lehet nálunk újszegeden, nagyon leterheltnek tűnik a háló
Haver most vívott párbajt az ügyfélszolggal, és állitják többen is /értsd: több ügyfeles/ hogy még újszeged egyik legeldugottabb sarkában sincsennek szerelési munkálatok! Az ő modemét nem látja a központ (legyökerezte a másik ügyfeles kollegáját a csávó mert nem tudta megpingelni a modemét, aztán ő is belebukott
) Ígérték hogy még ma kimennek hozzá a szerelők, nemtom mi lett belőle, és mit intézett de 15 óra után voltam nála és akkor még nem voltak, és tekintve hogy du 5ig van munkaidő nem valószinú hogy még ma lett is belőle vmi.
De a srácnál is ua a helyzet mint nálam, kb 1 megabites a letöltési sávszél (na de ő Vario-s!!!), és csak üres sávszéllel használható, azaz nem lehet semmi hálózati forgalom mert akkor a pingek már egyből >500
Szóval úgy tűnik megvan a sávszél fel meg le is, de egyszerre csak egy dologra használható
De egy rókusi ismerősénél is detto ugyanez van szóval nagyon nem vágom mi lehet 
Régen lekorlátoztam a torrentet, és meg sem látszódott a játék alatt hogy töltök, most meg 1s a ping ha egyáltalán fut a torrent kliens, tökmind1 mekkora sebességre lekorlátozva
szerk.: Ja, megtudtam még azt is hogy az ügyfélszolgálaton új a tévé!
[Szerkesztve] -
@rglaaf
veterán
f@sza ismét nem volt net vagy mésfél napig, igy összesen januárt 1-től február 2 ig összesen 8 nap nem volt internet szolgáltatás, erre lehet kérni számla kompenzációt? mert nem nagyon akarom a teljes számla összeget befizetni
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
És akkor szerinted melyiknél nincs?! Eddig nem volt csak ha akciósat kőtőt az ember.
''Amennyiben az Előfizető a szolgáltatást feltételes kedvezménnyel kívánja igénybe venni, úgy az érdekkörébe tartozó szolgáltatás szüneteltetésének lehetőségéről a hűségnyilatkozatban vállalt időtartamra lemond.''
Máshol az ASZF nem emlit a hűség nyilatkozatot, bár lehet hogy csak régi az ASZF.
De pl ADSL nél is van hűség és havi 10ért nem kapsz te sehol 3Mbps es ADSL -t max 1024eset 2 év hűségel sulyosbitva (bár lehet hogy 2048as már). Melesleg emlékeim szerint a chello és a TVNET nél is van hűség. -
dane
senior tag
Van hűségnyilatkozat! Legalább is az informácios vonalon azt mondták! Ugyhogy kapják be!
-
@rglaaf
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
BIX 193.239.149.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 40, fogadott = 30, elveszett = 10 (25% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 17ms, maximum = 156ms, átlag = 40ms
nálam is jó......
-
Savage5
senior tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Az is egy dolog, hogy felétek ennyire ''jó''. Ha már vállalta a szolgáltató, hogy kihúzza ide a netet, és folyamatos, 24h-s stabil! internetet biztosít, akkor tartsa is be! Ne csak ígérgessen, meg nyomja itt a mézesmadzagot, hanem állja is azokat a kiba szerződésben megszabott feltételeket.
-
Savage5
senior tag
válasz
@rglaaf
üzenetére
1 biztos, holnap bemegyek, és ekkora leba..ást még nem kaptak, amit tőlem fognak... Nem azért fizetek havi 8k-t, hogy ilyen trágyát kapjak, azt találok a disznóólban is.
Apropó, a helperke azt mondta, márciusig lesznek várható lassulások, akadások, mert addig bővítenek és stabilizálnak. Kérdem én: hol és mit a frászt bővítenek és stabilizálnak? Nincs feltűntetve sehol, hogy valamit is bővíteni akarnak a közeljövőben, a stabilizálásról nem is beszélve, nálam már tavaly szept. óta unstabil az egész (utolsó bővítés)... Azóta is folyik a stabilizálás...
-
Rommel6600
őstag
válasz
Savage5
üzenetére
Az hogy felétek annyira tré, az egy dolog. De én ezen nem is csodálkozom asszem ugyanis 6megabit sávszelet kaptok szegedről?! És ez nem sok usert bir el, annyit meg pláne.
Nekem most konkrátan a mérőjükkel: az Ön sebessége 1034 kbit/sec, 1megabites csomagban
És egy New York-i server:
Download Speed: 976 kbps (122 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 338 kbps (42.3 KB/sec transfer rate)
Washington DC
Download Speed: 977 kbps (122.1 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 320 kbps (40 KB/sec transfer rate)
Atlanta
Download Speed: 978 kbps (122.3 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 293 kbps (36.6 KB/sec transfer rate)
Bix
(0% veszteség), átlag = 28ms
Kezdenek magukhoz térni
Remélem befejezték már itt a fejlesztgetést, vagy mostmár csak jobbat csináljanak ennél 
-
@rglaaf
veterán
válasz
Savage5
üzenetére
Hátha valakinek nincs más választása akkor kénytelen szivni ameddig a szolg.úgy gondolja, és csinál ''valamit''
most mondtam a helpesnek hogy legyenszives pingeljen már vissza hogy elhiggye mekkora lossaim vannak, tüzfal lekapcs elkezdett pingelni és el sem hitte 42% veszteség volt
fel is vette azonnal hibára,tehát várhatok holnapig hogy csináljanak vele valamit -
dane
senior tag
ja mégvalami, van hűségnyilatkozat?
-
Savage5
senior tag
Eljött az este, a net megint a trágyadombon folydogál, 2048 kbit helyett 900... Ez aztán a sebesség! Jól fontolja meg az, aki ilyen netet szeretne, nehogy ennyit anyázzon, mint társaim és jómagam.
-
dane
senior tag
Hali!
Most gondolkodok Tvnetworkos neten!
A 10000-es csomagot néztem ki ez 3mbit!
Van itt adatkorlát? -
h_143570
addikt
válasz
h_143570
üzenetére
Elfelejtetem még a LAN megoldás kialakitása elég kőltséges tud lenni és csak nagy felhasználó koncsentráció esetén éri meg kiépiteni a szolgáltatónak szoval ha kb 8-10 háztőmb sugárban rá birod veni a nép 80% át (vagyis ugy kb 500-1000 embert) hogy szerződjőn akkor kifogják épiteni, bár ezt bármelyik másik szolgáltató is megtené neked a fenti feltételekel. Tehát vagy a fenti lehetőség vagy pedig a kábeltv márha nem monopolizálta az a kerűletet a fatáv elnézést t-kabel. Esetleg egy másik szolgáltató akinek van arra hálózata. Vagy érdeklőd meg tűlűk mert az hogy melyik kerűlet az még nem jelenti azt hogy ott bárhová tudnak LAN-t mivel a kőrnyező és a ti házatok hozájárulása is kell a kábel telepitéshez. Az ADSL meg egyenlőre mindegy mert mind fatáv csak némelyik saját nével adja el ugyanazt a s***-t, bár talán a helyezet változni fog igaz részleges hurokátengedés miatt a telefont akkor sem fogod meguszni max t-kabel esetén.
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
Ez a fourum a TvNetWork-é és nem a TvNet -é.
A LAN net kűlőnben azt jelenti hogy kihuznak a házak kőzé egy UTP madzagot telepitenek néhány switchet majd azokbol behuznak 1 UTP madazagot a lakásba amit a gép hátuljába esetleg routerbe kell beledugni. Azért olcsóbb mint a kábeltv-s mert nem kell kábelmodem hozzá, bár inkább MAN -nak kellene nevezni mert a LAN nál nagyobb de a WAN nál kisebb.
Ha nem akrasz fatávot amit jol teszel akkor vagy LAN vagy kábeltv-s esetleg mikors de az nagyon nem ajánlanám. -
xpike
tag
sziasztok, bocs hogy nem olvasok el 100 millió sornyi fórumot a témában segítség kellene.
IX. ker-ben vagyok ahol nem sok a lehetőség értelmes netezésre. 10 ezer forintot meg nem szívesen dobnék ki havonta. A TVNET van itt a környéken, s ezt a LAN szólgáltatást nézem. Ez mi egyáltalán? miben különbözik a kabelnet-től? miért ilyen olcsó. Bár ahogy nézem csak XIII. kerületben érhető el....
Szóval tud valaki valami megoldást ha nincs szükségem matáv telefonra (s annak 3 e HUF-os költségére...)????? köszönöm a segítséget akár az e-mail címemre....ezer hála... -
@rglaaf
veterán
ma délután már borzalmas a net, 35%-os csomagveszteség a sávszél a béka segge alatt és még holvan az este
b@sszák meg meddig kell még türelmesnek lenni? -
Savage5
senior tag
-
Savage5
senior tag
Hát gyerekek, ez az egész hálózat egy gané. Errefele (Bács-Kiskun) már tavaly szeptember óta, mióta volt a bővítés (letöltés), azóta ratyi az egész. Egyszerűen játszani nem lehet, 200 körül van a legalacsonyabb ping, tölteni úgy ahogy... A leggázabb az egészben, hogy hiába üzenek, telefonálok vagy megyek el személyesen a helyi kirendeltséghez, azt akarják bemagyarázni, hogy a rendszerem meg a gépem a sz.r, tele lehetek vírussal meg spy-jal. Még akkor is, amikor most telepítettem új Win-t, és még a kábelmodem bedugása előtt telepítettem a vírusölőt, spy-írtót, tűzfalat, stb.
Ja meg az is sz.r, hogy ez az egyetlen szolgáltató errefele (ahol lakom), szóval még váltani sem tudok. 
Ennyit erről. -
h_143570
addikt
válasz
@rglaaf
üzenetére
Érdekes akkor miért van az hogy a le sebességem kiráy 2Mbps, fel meg lassan egy sima 1024 es ADSL ével egyenlő (128Kbps) tehát ezek szerint csak a felt vették volna vissza?! Bár szerintem nem az a gond hogy nem birják a modemek hanem az hogy a mikrohullámú és egyébb főldisugárzású rádiadó jelekel szenyezet tvkábelek nem birják a sok user upját. De kábel rendszerűket igy is ugy is fejleszteniűk kell már csak abban bizom hogy minnél előbb elintézik, mert kellene az up sebesség.
-
@rglaaf
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
szerintem ugyanazt mint nálunk ''fejlesztgetnek''

ma már az 1MBit/s-ot sem éri el a sávszél,(péntek,szombat majd 5 volt) de nem értem most avval milyen össze függésben van a sávszélcsökkenés hogy nagyonsok felhasználó nem tud felcsatlakozni a modeme miatt és azt próbálják helyre hozni,és ez miatt esett le a sávszél legalább is nekem ezt mondták,lehet hogy a megemelt sávszélt nem tudják egyes modemek kezelni és újra vissza vették szerintetek lehet ez? -
h_143570
addikt
válasz
@rglaaf
üzenetére
Akkor jo nálam eddig sem volt vele tul nagy gond a legutobbi DNS szerver hűlyűlést (pár oldalra mást hozott be mint kelet volna), meg most ujabban csak akkor jok a pingjeim onlinba ha kilovőm a torentet, pedig régeben ment korlátozás nélkűl, de még igy is elviselhető. Főleg az upban van némi ingadozás a le forgalom jónak tűnik de majd csak megoldják ha a jelenleginél nem lesz rosszabb az átalakitás folyamán akkor leszek tűrelmes mint mindig a fene vinné el a kvázi birka tűrelmemet.
-
h_143570
addikt
Hát tul sok erőforráspazarlás lenne csak azért hogy te ne tud nézni őket, inkább valami hardver hiba lesz, néha előfordul. Viszont mivel van net igy a honlapjukrol meglehet nézni az ősszes hiradojukat meg fontosabb műsorukat, igaz nem tul jó minőség, meg zabálja a sávszélt, de legalább van. Hálistenek azon szeremcsések kőzőtt vagyok akiknek szinte semmi bajuk nincs a tvnetworkfelé netel pláne hogy a pigeket végre elintézték.
-
válasz
h_143570
üzenetére
köszi hogy megfigyelted nekem .
De nemcsak a ma 14:00 óra miatt kérdeztem hanem úgy általában.
Szerinted ha van egy beépített , lefizetett ill. baloldali ember akkor ilyet meg lehet
tenni manapság ?
Lehet hogy be fogom bukni az összes kedvezményt e miatt , mert lemondom a szerződést . + még a netjükkel sem vagyok igazán megelégedve
-
h_143570
addikt
-
Sziasztok !
Ez nem a nethez tartozik , de a tvnetworkhoz igen.
Az lenne a kérésem hogy akinek tvnetworkje van és a kábeltv is ugyanaz . Nézze meg hogy a HÍR TV -n van e hang !
Előre is köszi !
-
he7edik.
addikt
Nekem itt Zuglóban eddig semmi bajom nem volt velük a pingek is jók voltak de MA
egész nap játszhatatlan volt a net. (Le se írom milyen volt a pingem BIX-re)
Ha nem változik a ping szerintetek fognak/tudnak valamit lépni az ügyben? -
h_143570
addikt
válasz
Rommel6600
üzenetére
Hát nem az a baj hogy belső hálós hanem az hogy nagy valószinűséggel NATos és vagy Proxy-zot. De ha az up jó akkor talán használható igaz némi limtációval, a p2p progik aktiv modban ilyen kőrűlmények kőzőtt nem biztos hogy futathatóak, illetve ha az alhálón valaki ugyan azt a portot akarja használni mint te aktivra akkor ősszeakadhatnak.
Persze kérdés hogy ezekhez a beslős ipkhez hány kálsős tartozik, mert ha mindegyikhez lenne akkor nincs gond, de erre elég kicsi a valószinűség, mivel mint tudjuk pantel féle bérelt net valószinűleg 1 vagy 3 kűlső ipvel.
[Szerkesztve] -
@rglaaf
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
LOL LOL és még egyszer LOL nem tudom hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel(mi-net) az oka annak hogy a tvnetwork úgy látszik megjavulni látszik,pénteken volt egy kis szakadás du. betelefonáltam hogy nincs net mondták hogy kb 1 órán belül kijavitják a hibát,mondom jó ez már hallotuk párszor,hazaértem gép bekapcs éreztem hogy hogy valami furcsa ,túl gyorsnak találtam jó akkor ping nézzük BIX 15-18 ms DNS szintén ugyan ez ja és csúcs időben,jó akkor nézzönk letöltési sebességet mértem netspeed-el ftp-vel és lol majdnem 5mbit/s volt értitek csúcsidőben,ezt nem hiszem el hogy hogy hirtelen megjavult?Ilyen netem akkor volt amikor bekötötték és még kevesen voltunk rajta,érdekes csak tudtak rajta javitani ehhh....
-
Rommel6600
őstag
válasz
@rglaaf
üzenetére
Feltöltési sebességekkel hogyan állnak? adnak rendesen vagy tré-pfflájnos p2p elleni politika? A honlapon erre vonatkozó infot nem találtam

És hoppá:
Az internet beállítása:
Alapértelmezett átjáró:
192.168.3.1 vagy 192.168.4.1 vagy 192.168.5.1
DNS beállítása:
192.168.0.7
Példa: ha az IP-cím: 192.168.5.54, akkor az átjáró: 192.168.5.1.
Ha az IP-cím: 192.168.3.23, akkor az átjáró: 192.168.3.1.
Szóval belsőhálós ip-t adnak?! akkor ,égsem annyira frankó
[Szerkesztve] -
@rglaaf
veterán
okés irok
úgy nézki ha minden igaz pénteken már húzzák be a kábelt a házba onnan pár nap és és benn lessz a lakásba,az ügyvezető vezérrel elég jóban vagyok és ő mondta hogy nemsokára duplázák a sávszélt ami most 1Mbit/s kérdeztem tőle kitől bérlik a vonalat az mondta hogy a Pantel-től na kiváncsi leszek aztán ha bejön akkor pápá tvnetwork
-
Tottu
senior tag
Hát a helyzet egyre roszabb
Kb. 6-7 de még lehet 8 hónapja soha nem volt olyan hogy 5 percnél tovább ne legyen net. De ma a csúcsidőben megadta magát a rendszer. Egy csomaggal viszább is lépek 1Mbit-ről 0,5Mbit-re mert úgy se tudom kihasználni, sőt még a 0,5Mbit-es csomagot se tudom, mert estefele kb 30-35k a max.
Szerintem lassan jöhet a tárcsázós módszer, vagy a Teletex
[Szerkesztve] -
@rglaaf
veterán
Boldog ember
most is mind mindig este kapom a ''szélessávot'' ami 800kbit/sec pingek 80-100 között,egyébként hajnal 3ó-kor nekem is a közelébe van a 20-nak
de már megfigyeltem hogy 1 héten egyszer nem tudom miért de kedden mindig kicsivel jobb a net esténként, a többi nap meg a szokásos
gagyi -
@rglaaf
veterán
Úgy néz ki a komolyabb internetes szokásaimat(multi,letöltés stb) át kell raknom 22-ó utánra,mert ilyenkor csak max böngészés,levelezésre jó a ''szélessávú net'' ez eléggé elszomorító helyzet

-
Tottu
senior tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Kössz a kimerítő választ!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Gyúrósok ide!
- Apple MacBook
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tesla topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Acer Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Vivobook S 16 S5606MA 16" 3K OLED Ultra 7 155H 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Be Quiet! venti bazár
- IdeaPad Flex 5 14ALC05 2-in-1 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 5500U 8GB 256GB NVMe magyar bill gar
- Macbook Pro M1 (13" 2020 8GB RAM 256 GB) + Magic Mouse 2 + Numpad
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB DDR5 RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB NZXT Source 340 Bitfenix 550W
- AKCIÓ! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

]

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

).

Remélem befejezték már itt a fejlesztgetést, vagy mostmár csak jobbat csináljanak ennél 
fel is vette azonnal hibára,tehát várhatok holnapig hogy csináljanak vele valamit
és még mindig szar a net, ill. lehetne jobb is (talán 3 órája kicsit gyorsabb, de így is csak 1500 kbit/s a 2048 helyett).