Hirdetés
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Fotók, videók mobillal
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
h_143570
addikt
válasz
Rommel6600 #4307 üzenetére
Miert a Microsoft is gyart mukodokepes opernedszereket vagy nem?!
-
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600 #4246 üzenetére
1289: mivel ip telefonok vannak odabenn, lehet nem véletlen
-
-=Jam=-
őstag
válasz
Rommel6600 #4143 üzenetére
-
jgermeister
csendes tag
válasz
Rommel6600 #4144 üzenetére
Hát igen, ezért lennék kiváncsi még debreceni véleményekre különösen.
Nem szeretnék úgy belevágni (főleg 1 év hűséggel), hogy utána meg gyenge a minősége.
Mert a csomagjaik különben jók, árban és csatornakínálatban.
Ja, ami talán nem mellékes, PC-n, tunerrel nézzük a TV-t. -
pane
tag
válasz
Rommel6600 #4022 üzenetére
Komolytalan népség......
-
loosht
senior tag
válasz
Rommel6600 #3949 üzenetére
Pinging bix.hu [193.239.149.1] with 32 bytes of data:
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=7ms TTL=60
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=7ms TTL=60
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=8ms TTL=60
.
.
.
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=6ms TTL=60
Ping statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 30, Received = 30, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 5ms, Maximum = 9ms, Average = 7ms
És ez 510kb/s-os seedelés közben. Ha nem megy semmi, akkor átalában fix 6-os a ping.
[Szerkesztve] -
Zadia
senior tag
válasz
Rommel6600 #3934 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Tegnap sikerült átiratnom a tvnetworkel a fizikai címet. -
Lala6
őstag
válasz
Rommel6600 #3935 üzenetére
Igaz, ezt el is felejtettem
5000-Ft körül már lehet kapni jó routert, nem olyan vészes az áruk. -
Zadia
senior tag
válasz
Rommel6600 #3931 üzenetére
THX a válaszért.
Még eggy kérdés.
Van nekem PCI-s IBM 10/100-as hálókarim és ennek adom meg a fizikai címét akkor már több deszkákban is tudok netezni ha belerakom?
Pl.kiveszem az enyémből és belerakom egy másik gépbe és voálá lessz röktön netem? -
Calogero
addikt
válasz
Rommel6600 #3887 üzenetére
A tv-vel 100% hogy nincs gond.
Először UPC-m volt, azzal tökéletesek voltak a színek, a TV-hez nem volt hozzányúlva.
De kipróbátuk
Szobaantennával: jók a színek
Felettemlévő szomszédtól le vezetett UPC : jók a színek
Szembe szomszéd tól kölcsönkért DMCC szolgáltatásnál jók a színek.
A lépcsőházunkban 3 TVnetvorkos kábel tv van, mindegyiknél világit az ember feje.
Meg azért sem lehet a TV, mert nem mindegyik csatornánál áll fent ez hiba. Az 58 csatornából 13 tökéletes. -
Storm_lg
csendes tag
válasz
Rommel6600 #3860 üzenetére
Tehát, IGEN, TVNETWORK (csak tudom, évek óta ott vagyok)... És tuti, mert ma reggel óta a 8/4-es kapcsolat hasít nekem is (jelenleg 940KB/sec-el töltök lefelé...)
Nem kell csókosnak lenni, csak be kell menni (igen, a Halközben levő irodába akár), elvenni egy szórólapot, és kinyitni.
De a legegyszerűbb, ha felhívjátok őket, és rákérdeztek az IceNet csomagokra...
És ha tudnám az új fix ip cimemet, akkor bejelentkeznék otthonra, és csinálnék egy képet egy sebességmérőről, csak sajnos azt nem tudom
[Szerkesztve] -
he7edik.
addikt
válasz
Rommel6600 #3860 üzenetére
SDSL még sokkal de sokkal drágább lenne
-
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600 #3808 üzenetére
Lehet félreértek valamit, de pl. az én esetemben NetX ami eddig 4000 volt, 5500-ra emelkedett. Így most a váltással és az egy év a hűség miatt 4500-öt fizetek a Jumbóért.
Tehát ha maradok 66E/év, váltok: 54E/év -
snemeth
aktív tag
válasz
Rommel6600 #3808 üzenetére
Hasonló dolgokat írtam erről pontosan egy hónapja: [link]
-
chros
őstag
válasz
Rommel6600 #3754 üzenetére
Aki váltott a kártyás csomagokra azoknak elvileg és gyakorlatilag mikor emelték meg a sávszélességet ha egyáltalán emelték?
Mint irtam korabban: azonnal.
Es tartja is a sebesseget (mint mindig), most is 510 KB/s -al ....(Jumbo, Szeged)
-
snemeth
aktív tag
válasz
Rommel6600 #3714 üzenetére
Az ügyfélszolg szerint a jelenlegi NET csomagok nem szűnnek meg, csak már előfizetni ill visszalépni nem lehet rájuk.
Persze, azt hogy később mi lesz azt már nem tudhatják előre - gondolom én.
Lehet, hogy nem szüntethetik meg a NET csomagokat, amíg van előfizető. Ahogy a T-com-nak is megvannak a minimál csomagos előfizetői. Lehet, hogy törvényi előírás.
Én egyelőre nem fogok váltani. Nincs semmi, amit 2 megával ne tudnék letölteni. Ugyanakkor egy év alatt 6000Ft-ot ''megtakarítok'', ha maradok NET A-ban. (Ha az 500Ft pluszt nézem, amivel a Q drágább). Az is eszembe jutott, hogy mi lesz, ha a rabság lejártakor nem lesz újabb akció? Vagy fizetem a drágább normál árat, vagy lemehetek egy alacsonyabb csomagba. (Amit viszont nem szeretnék). Lehet, hogy hülyeség, de így döntöttem. -
Filiic
csendes tag
válasz
Rommel6600 #3714 üzenetére
No, ez jó hír, hogy nem szúnik meg, nem szeretnék megint 512k feltöltést. Nem is azért, mert olyan nagy veszteség lenne, csak ha már emeltek, csakazértis maradjon.
Nálunk még régen, amikor bejött a tvnetwork a kerületbe, vario csomagunk volt, és a végén bizony ment ~800k-1M val is. Szóval a régi modem bírta 4Mbit felett is, pedig az biztos régebbi konstrukció, mint ez a hitron. -
chros
őstag
válasz
Rommel6600 #3689 üzenetére
1: Csak LAN-net nél van ez?
Jó kérdés: nekem az van kikuldtek. Talan mas segit.
2: Csak új belépőknek? (kb 5 éve lejárt a hűségünk, ha volt egyáltalán)
Szerintrm/tunk csak meglevo ugyfeleknek! Ezert nem latod a honlapon. Es annak idejen nekem sem volt huseg.
Szerdan majd kiderulnek a dolgok, de ez a huseg alatti emeles elgondolkodtato!
Az aktualis ASZF ezen reszet ha atnezne valaki, akkor nagyon megkoszonnenk ...
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
válasz
Rommel6600 #3664 üzenetére
Nehogy azt hid, hogy nekik van jobb es olcsobjuk, bar az igaz, hogy az akcios csomagjaikal egy ideig olcsobbak, de jelentosen lassabak foleg fel iranyban.
[link]
Eddig aranytalanul jobbak voltak a tvnetwork, csomagjai a tobbihez kepest, most, hogy elkezdtek kozeliteni igy elegedetlenkedunk. Megjegyeznem, hogy teljesen jogosan, visszont sajnos a tobbi sem jobb vagy olcsobb. A 2048/512 es csomag elvesztese az tenyleg kellemetlen. Egyedul a tvnet 3g-s adsl csomagjaban talaltam hasonlo parameteru csomagot, viszont jelentosen dragabban. -
suste
veterán
válasz
Rommel6600 #3605 üzenetére
ok, de hogy érek el egy szerelőt?
-
suste
veterán
válasz
Rommel6600 #3602 üzenetére
net_pdf_0301- szerint :
''A kábelmodem közvetlenül a számítógépnél kerül elhelyezésre, a bejövő,
kábeltelevíziós, koaxiális kábelt a kábelmodem bemenetére kell kötni. A
kábelmodem két kimenettel rendelkezik az egyik kimenete a kábeltelevíziós
hálózat felé folytatódik és koaxiális kábellel csatlakozik, a másik kimenete
egy UTP kábelen keresztül a számítógépben elhelyezett hálózati kártyához
csatlakozik.''
Ezek szerint a modem a splitter is, nem? -
suste
veterán
válasz
Rommel6600 #3602 üzenetére
köszi!
akkor elvileg mehetne a splitter valahova elörrébb is, ahova eddig tervezték a bejövő kábelt, és onnan mehetne eredeti helyén a tv-khez, és splittertől kéne egy kábel a lan csomópontomhoz, oda a modem és a router, aztán a szobákhoz a lankábelek. ha igy előre tervezek és megoldható, akkor szerintem érdemesebb egy helyre tenni a modemet és a routert, nem? könyebb a hibakeresés is, bár inkább ne legyen rá szükség
a kérdés az hogy a splittert ki adja/állja? jó lene ha az már a kábelezésnél bekerülne a helyére
[Szerkesztve] -
-=Jam=-
őstag
válasz
Rommel6600 #3599 üzenetére
Ilyenek sajnos nincsenek...
-
-=Jam=-
őstag
válasz
Rommel6600 #3594 üzenetére
Itt egy kép a webes felületről, ezek alapján döntsd el magad, hogy konfigolható-e, mert VOIP témában nem vagyok eléggé képzett
[link] -
-=Jam=-
őstag
válasz
Rommel6600 #3592 üzenetére
Hitron BVG-3612 [link]
Kábeles vagyok, és egyébként a motorola modemek eddig nagyon jó minőségüek voltak, sajnos mostanában valami szar szériát kaptak, ezért elég sokkal probléma van. Azért volt nálam motorola, mert a nem VoIP-os Hitron nem ment 6Mbitet, a Webstar (mert azt is használnak) az meg nem találta meg a hálózatot -
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600 #3494 üzenetére
hát ez tényleg evidens... ekkor meg ugye jó a 1289 mobilról
-
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600 #3492 üzenetére
akkor marad: 06 62 999 222 és jelezni kell nekik a 1289 problémát
-
Lala6
őstag
válasz
Rommel6600 #3453 üzenetére
Igen, megnövekedett a kiépítési határidő. Ha ADSL-t akar, azt talán kicsit jobban megy a szereld magad csomaggal.
-
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600 #3411 üzenetére
Nem, nem játszom! Kinőttem már belőle meg nem is érek rá mostanság.
''Asszem a dlink írja oda ennél az opciónál hogy feltétlenül kapcsold be mert különben jönnek a hekkerek és széthekkelnek''
Hát mivel ha ki van kapcsolva ez az opció, pingelhető vagy, ergó látszik a router, látható hogy ezen az ip-n van gép, stb. (jönnek a hekkerek és széthekkelnek)
A szolgáltató mindeféle okból nem pingelget. Hibakeresésnél szokták megkérni, hogy nyomd ki a tűzfalad. Máskor nem igen. Ekkor meg ha kell a routerben is ki tudod kapcsolni erre az időre.
Ha gáz van,meg szoktam nézni router nélkül is, hogy megy -e a net.
Szóval én szeretek feleslegesen nem látszódni a neten. -
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600 #3403 üzenetére
Neked mit árt?
Nekem évek óta hibátlanul működik! pedig fut minden szutyok nálam is. -
Rommel6600
őstag
válasz
Rommel6600 #3278 üzenetére
na meglett a megoldás: portot váltottam. Eddig sem az alap bt porton keresztül bonyolódott a forgalom, de elképzelhető hogy azt pont korlátozták
-
Lala6
őstag
válasz
Rommel6600 #3274 üzenetére
Töltsél le valamit magyar oldalról, és figyeld a sebességet. Pl.: [link]
-
Lala6
őstag
válasz
Az a külföldi sávszél lesz...szerintem.
-
vbbb
őstag
válasz
nálam este 23-ig megmaradt a 250 utánna nemtom...lehet, h. a vihar...
-
snemeth
aktív tag
válasz
Rommel6600 #3262 üzenetére
Lannet 2/512 Kőbánya-Újhegy.
Bár nem ringatom magam abban a hitben, hogy ez így meg is marad. Nekem már az is elég, ha a névlegeset tudja. -
snemeth
aktív tag
válasz
Rommel6600 #3251 üzenetére
Nálam viszonylag tűrhető.
[Szerkesztve] -
Thom!
veterán
válasz
Rommel6600 #3246 üzenetére
az én káromra mert olyan a netem 3 napja amilyen az egész tvnetwork 1 rakás böszmeség
-
he7edik.
addikt
válasz
Rommel6600 #3242 üzenetére
az egész fórum nevében mondhatom : szopjá halat
-
veresp
tag
válasz
Rommel6600 #3219 üzenetére
Nézegettem a Linksys WRT54GL leírását és amit nem találtam meg benne, az a port forwarding, illetve van benne csak nem úgy ahogy nekem kellene.
Arra lenne szükségem hogy a router egy portjára érkező csomagokat egy másik ip, másik portjára küldje.
A leírásban olyat láttam, hogy másik IP ugyanaarra a portjára küldi. A legtöbb router csak ezt tudja
-=Jam=- :
A kérdés neked is szól. Tud-e ilyen port forwarding-ot az ASUS WL500GP?
Sajnos annak még nem volt időm átnézni a leírást. -
veresp
tag
válasz
Rommel6600 #3219 üzenetére
Igen, SMC 7004 routere van a barátomnak, csak azon nincs wireless
Enyémen volt, de az meg nem működik!
A Linksys-nek még utána nézek! Kösz! -
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600 #3196 üzenetére
már ahol van erre lehetőség, van ahol továbbra is 4000 az 512-es
-
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600 #3158 üzenetére
hidd el, van hogy a support tud meg valamit utoljára (ez egy ilyen cég), vagy épp az ügyféltől ...
Lehet egy adott rész leterheltsége megugrott, meghibásodott egy eszköz, a rg. meg még nem vette észre.
Nem védeni akarom őket, de a support az utolsó amit szidni kell, és ezt sokan nem látják be.
Ott a srácok nagyon keményen dolgoznak, és minden szar rajtuk csapódik le, ez ÜF-től is és felülről is. Nem kívánom senkinek!
[Szerkesztve] -
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600 #3150 üzenetére
Attól még hogy te nem tudsz róla....volt sávszél emelés! és elég suttyomban csinálták. Kb már 2 hónapja így megy. Csak ott emeletek ahol bírta a technika. Nézd meg az új aszf-et, benne van....
A support pedig nem azért van, hogy mindeféle (a userre nem tartozó) infókat osszon meg.Erre azért minden szolgaltató kínosan ügyel!
az hogy nem szakadt le a hálóról megint azt mutatja hogy net fizikailag volt, esetleg álltak a dns-esk vagy ''nagykeresekedő'' gubanc volt. Felesleges ezen polemizálni.
[Szerkesztve] -
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600 #3147 üzenetére
''Na itt dobtam el az agyam, 2megabit-tel töltögetek (az 1 megás csomagommal), és ők semmit sem tudnak...''
?? Ezzel mi a gond? Ahol birta a technika ott van sávszélesség emelés, ahol nem ott nincs. Nálad bírta, Örülj neki. (És akkor már rég nem 1mbit-es csomagod van)
Semmiféle javítás-karbantartás nem zajlik az ön környékén ami miatt nem lenne önnél net. Modemet látom, pingelhető...
ha modem látszott, egró volt net. Valszeg' a hiba nálad van. Ezzel a support nem tud mit csinálni. És máris nem olyan egyértelmű hogy a tvnetwork miatt fagyott a routered.
[Szerkesztve] -
chros
őstag
válasz
Rommel6600 #3095 üzenetére
Mire nem jó 2 gép otthon ...
Én is innen szűrtem le. -
chros
őstag
válasz
Rommel6600 #3074 üzenetére
Ja, tegnap este kb 9 után és ma reggel kb 9-kor volt gond.
Engem is majdnem szétb***ott az ideg, mert az asztali géppel szarakodtam (el sem indult), és a laptopról épp a prohardver-es fórumokat akartam elérni(Egyébként nem szokott érdekelni, mégnézem másnap amit akarok, addig pedig csinálok mást, van mit
)
-
suste
veterán
válasz
Rommel6600 #3080 üzenetére
ok, nem vitatkozni akarok én, de most utoljára ezt írtad: ''Nemtom miről beszéltek nekem eddig nem volt problémám....''
elötte pedig pont az ellenkezőjét
az hogy 1szer vagy töbször, az már más
én is csak azt jeleztem, hogy van valami, és nem egyedi problémák
peace
(pár nappal ezelött még nekem sem volt semmi gondom a nettel)
[Szerkesztve] -
suste
veterán
válasz
Rommel6600 #3078 üzenetére
erről: (#3074) Rommel6600
vagy ezt nem te írtad?
[Szerkesztve] -
suste
veterán
válasz
hi
nem csak most, hanem mostanában van valami
ahogy talán h_143570 is utalt rá
nekem is eltünnek a weboldalak (3com routeremmel még sosem volt ilyen)
elvileg a routerben a disconnect/connect segitene, de még azt az oldalt sem érem el, pedig a kapcsolat tökéletes a 3com-mal
igy marad a táp ki-be, és helyre áll minden, de eddig azt sem tudtam hol a routerem, most meg naponta 2 szer szarakodik
szóval valamivel megint bénáznak odaát
ja! a házban más tvnetwork-ösnél más eszközzel is ez a helyzet-szóval nem router probléma (vagy megint egy új protokol?
, kereshetünk újabb megosztó eszközt
)
[Szerkesztve] -
vbbb
őstag
válasz
hát ezt én is érzékeletem, és átkoztam is a jó k. anyjukat...
primary DNS kiszolgálót én is tudtam pingelni, a cfoss nekem kb.36-200bps sebességet jelzett...ez most már mindíg ilyen lesz? -
Thom!
veterán
válasz
Rommel6600 #2945 üzenetére
most csak én használom a routert pppoe support/dynamic így írja a gigabyte, eddig műxik és nem bontott
lannet itt a szent istván téren
[Szerkesztve] -
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600 #2951 üzenetére
én meg épp ölre megyek az asszonnyal... én nem figyeletem, sorry
-
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600 #2949 üzenetére
akkor elbeszélünk egymás mellett. Én a barátom netjéről beszélek az mikrós-pppoe. Mást én nem tudok, csak keresek
-
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600 #2947 üzenetére
tudom milyen van. ezért mondtam. (bocs de nem értelek) -
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600 #2945 üzenetére
Mikros PPPoe
-
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600 #2920 üzenetére
Részemről is OFF-OFF , de én a hibát a v3-ra értettem, v2 mind tökéletesen megy a mai napig
-
h_143570
addikt
válasz
Rommel6600 #2914 üzenetére
Kinek kell ntfs az EXT2 es EXT3, mind siman kezeli a dvd imagek meretet, a C kliensnek van egy plusz valtozata az mar jelentosen stabilabb es tobb finkcionalitassal bir. Nem mondtam, hogy egyszeru beallitani illetve, hogy hulye biztos sot, azt sem, hogy minden router alkalmas ra, de altalabban asust hasznalnak ra es nem az olcsobb fajtabol.
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
válasz
Rommel6600 #2912 üzenetére
Ok, neha elofordul, hogy igazuk van. A 7004VBR-bol az elso 2 generacio szar volt a 3dik viszont mar mukodik rendesn fw frissites utan, de azert az asus is tud pocsekot gyartani, az smc meg jot. Bar a legdragabb asus egy celra nagyon jok, OpenWRT-t ra + usb vinyot hoz es van egy olcso torentezo geped.
-
ropi21
tag
válasz
Rommel6600 #2897 üzenetére
jopersze, balkán
de ahol eddíg voltam.. huh..
sajnos így van, szerelő is csak ember, éjjel ágyból,családtól el + szerelés ..
arányaiban akkor is pozitív
kiegészítésedhez: (előző isp)
-hallo
-jonapot, probléma, csináltam képet,packetloss stb
-modem kihúz
-mondom tudom mi a probléma,nem modem szar, csináltam képet stb
- küldje el email, viszhall
[Szerkesztve] -
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600 #2840 üzenetére
Ja nálam is vége a duplának.
Abban reménykedtem hogy ők is emelnek. Nálam a melóhelyen Invitele-es net van (sulinet) és decemberben emelnek. Reménykedtem, hogy ők is követeik a tendenciát... -
Celithrandi
addikt
válasz
Rommel6600 #2833 üzenetére
én dolgoztam ennél a cégnél, és nem csodálkozom az eseten
küldjétek el a szerveres gyereknek hogy : arp -na -
snemeth
aktív tag
válasz
Rommel6600 #2829 üzenetére
Köszönjük észrevételét, a problémát továbbítottuk programozónk felé, aki
rövidesen megoldást fog találni rá, hogy működjön a kért oldal.
Szóval tényleg nem működött.
Mondjuk hülyék voltunk, mert már rég szólhattunk volna. -
snemeth
aktív tag
válasz
Rommel6600 #2829 üzenetére
Az ice-phoneról tud már valaki valamit?
Annyit, mint te.Lehet, hogy annyira béta, hogy még regelni sem lehet.
Az előbb írtam nekik, majd megosztom a választ. -
crab
senior tag
válasz
Rommel6600 #2821 üzenetére
kösz a választ, természetesen bejelentkezve néztem meg és ott nincs. de az előfizetés listában is csak a kábeltv van. na mind1, egyszer már jártam úgy az ügyfélszolgálattal, hogy azt mondák én nem is vagyok az ügyfelük, igaz számlát minden hónapban küldtek.
biztos most is ez lehet, ezért is nincs forgalom számlálóm. -
válasz
Rommel6600 #2802 üzenetére
Sőt, egész Nyugat-Európában, olvastam az interneten. Szerencsére az én gépem nem állt le, mivel teljesen véletlenül éppen a notebookon dolgoztam.
-
h_143570
addikt
válasz
Rommel6600 #2795 üzenetére
Nem lesz nehez feladat, mivel pontosan tudod, hogy hol lopom a napot.
Ja rendszert sikerult osszeraknom megint /atkozott vinyo/, hetvegen leszek a szerveren. -
he7edik.
addikt
válasz
Rommel6600 #2785 üzenetére
Azért az ADSL2 csomagokhoz már rendes feltöltést is adnak 4096/512 vagy 768 ill. 6144-24Mbit/768 (még a 2-2,5Mbit-hez is jár 256-512Kbit feltöltés jár) szal azért van miről beszélni
-
snemeth
aktív tag
válasz
Rommel6600 #2768 üzenetére
Gondolom ugyanolyan jellegű SIP VOIP szolgáltatás, amit már itthon is nyújtanak páran (Megafone, Klip, stb) és amit Betamax-ék is nyomnak. (VoipStunt, VoipCheap, stb.)
Eddig is volt nekik ilyen, de nem volt letölthető szoftverük, csak ATA-val vagy IP telefonnal ment. (Igaz, szerintem bárki használhatná általánosszoftverrel is) Plusz havi előfizetési díja is van/volt. Igaz, az oldal szerint legalább elérhetők voltak olyan számok, amik más VOIP szolgáltatótól nem. (Kék/zöld számok, segélyhívók, stb.)
Ez az új meg ugye feltöltőkártyás megoldással fog menni.
Ha végre regisztrálni is lehet, valószínűleg én is megnézem, bár a Betamax brigád árainál olcsóbb biztosan nem lesz. Meg mondjuk én ATA-val használnám. Ahhoz nem kell a gépnek mennie.
Arra viszont kiváncsi lennék, hogy milyen számot adnak. A 21-es körzetszámokkal még elég nagy gáz van. Az egyik szolgáltatóét innen nem lehet hívni, a másikét meg onnan. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Rommel6600 #2741 üzenetére
Nem laggolok,csak folyamatosan ilyen 100-110, de este 11 után beáll a 48-56-ra, maxpackets 60 a PB miatt, DC csak akkor megy ha akarok valamit leszedni, nem szoktam úgyhagyni.
Azt a dososat megcsinálom,köszi
Azt hogy érted, h kapcsoljak ki mindent ami adatot forgalmaz? -
crab
senior tag
válasz
Rommel6600 #2719 üzenetére
na kellett nekem rinyálni, már nálam is jó.. 700/208 lett
-
Lala6
őstag
válasz
Rommel6600 #2711 üzenetére
Ok. Párhónap múlva írok megint
Eddig no szakadás, megy folyamatosan. -
crab
senior tag
válasz
Rommel6600 #2712 üzenetére
nálam nagyon lassú, még éppen használható, de nagyon idegesít. egyre jobban emlékesztett az egy évvel ezelötti helyzetre.
-
Lala6
őstag
válasz
Rommel6600 #2703 üzenetére
Szóval itt a D-link router. DI-524UP a pontos típusa(nyomtató szerveres)
Tökéletesen működik, szakadás még nem volt, kb. 6 órája megy.
Akkor szerintem elmondható, hogy ezzel is működik. -
Lala6
őstag
válasz
Rommel6600 #2703 üzenetére
Még régebben a melóhelyről hazahoztam egy sima G-t próbára, azzal ment simán. Ez még a régebbi V.2-es, linuxos, de a gyári fw van rajta.
-
Lala6
őstag
válasz
Rommel6600 #2695 üzenetére
Nem válaszoltak a levélre, de megcsinálták, már megy minden rendesen
-
Lala6
őstag
válasz
Rommel6600 #2693 üzenetére
E-mail-t küldtem nekik, de azt csak otthon tudom megnézni délután.
mod.: Jah, van webmail is...megnéztem, nem válaszoltak semmit.
[Szerkesztve] -
j0nNyKa
csendes tag
válasz
Rommel6600 #2689 üzenetére
Teljes mértékben megértettelek, viszont az a router ott volt, van, és lesz is. Továbbá a 2. gép tulajának semmiképp sem tetszene, ha elkerülne a router, és csak az én gépemre jönne a net, akkor mindenképp vennénk újat, és akkor úgyis át kéne iratni a mac címet bent a tvnetnél.
Szobafestő úgy derült ki, hogy kérdeztem valami technikai kérdést (már nem emléxem pontosan, hogy mit), és mondta, hogy az ilyen dolgokat a 1289-en kérdezzem meg, mert ő csak 1 szobafestő-mázoló, a ''segédje'' meg valami autófényező, vagy micsoda. Egyébként 2 fiatal srác volt. (Gondolom be lettek tanítva arra a roppant bonyolult műveletre, hogy modem kibont, lerak, kábel elővesz, bedug 2 helyre, kint a lépcsőházban valami kábelszekrényben valamit állít, minden más kérdést kérést átirányít a helpdeskhez....) -
j0nNyKa
csendes tag
válasz
Rommel6600 #2687 üzenetére
De 2en vagyunk, 2fele osztjuk a netet, és lakótársam csak így tud netezni, hogy a router van beregizve... :|
-
j0nNyKa
csendes tag
válasz
Rommel6600 #2682 üzenetére
Szilléri sor, Csillag térnél, Tarjáni kábeltv-n keresztül jön a net.
-
suste
veterán
válasz
Rommel6600 #2677 üzenetére
valszeg ''tv-network''-öt keresett, és nem tvnetwork-öt
-
vbbb
őstag
válasz
Rommel6600 #2675 üzenetére
okés, még nem hoztak a boltba de amint megjön megnézem!
mégegyszer THX!!!! -
h_143570
addikt
válasz
Rommel6600 #2659 üzenetére
A baj, hogy allandoan valtoztatjak.
-
Soma01
veterán
válasz
Rommel6600 #2654 üzenetére
EZ mit akar jelenteni? Azt, hogy nem emeltek vagy, hogy a régi emelést is visszavonták?
-
djtörök
senior tag
válasz
Rommel6600 #2640 üzenetére
Itt szerintem nem routerről, hanem arról van szó, hogy a kedves szomszéd hálókártyával egyszerűen megosztotta otthon a netet. Ebből kifolyólag, ha én nem vagyok csatlakozva a netre, akkor a hálózati kapcsolatok közt ez jelenik meg: ''shared internet connection on <pc neve>''. Tehát ha én bemennék a tvnetworkhöz és kérném hogy szüneteltessék a netem pl. x hónapig, én akkor is tudnék netezni, feltéve hogy a szomszéd /vagy bármelyik lakó/ kapcsolódik a netre, és meg van osztva neki. Sőt hogy tovább fokozzam, a szomszéd megosztott netkapcsolatát sikerült routerrel tovább osztani
más: viszont ha én routerrel osztom meg a netet, azt más nem tudja használni az épületben
[Szerkesztve] -
válasz
Rommel6600 #2636 üzenetére
Nagyon köszönöm a gyors és részletes választ. Signet lesz, router még a jövő zenéje. Reméljük mindehol ilyen elnézőek a megosztással.
-
Egon
nagyúr
válasz
Rommel6600 #2627 üzenetére
Aktualizálnod kellene az aláírásod, tekintettel az új Intel CPU-kra - vagy pedig a részlehajlást elkerülendő, a legelső Athlonok kapcsán egészítsd ki az ''...és az AMD...'' szöveggel (mivel már egyik sem aktuális, mindkettőre lehet múlt időben hivatkozni).
-
badamoa
tag
válasz
Rommel6600 #2622 üzenetére
Azért mert nem tudod a magyarázatot, még létezik a dolog
Végig fogom vinni, és le fogom írni ide.... -
badamoa
tag
válasz
Rommel6600 #2617 üzenetére
Pontosan ez a gondom. Mivel ez a szakmám, több száz helyen voltam routert beállítani és mindig meg tudtam oldani a problémát. Az hogy nem tudom beállítani ezért kicsit erős, de megértem ezt a reagálást is. De Azért kíváncsi vagyok hogy a PPPoE protokolnál megadott név, jelszó meg egy-két paraméter mellett (router függö) mit tudsz állítgatni, minthogy minden a szolgáltatótól csordogál le.
No de ha mágis én vagyok a láma tegyük fel. akkor meg mégis furcsa, hogy se a Tvnetwork szervizesei, se az én ismerőseim sem (kérdeztem többet hidd el) miért nemtudják a problémát megfelelően és üzembiztosan előadni. Ez nem egy misztikus dolog. Ennek vannak szabályai, azok tanulhatóak és elmondhatóak. Nos tehát azért ''esküszik rá hogy megy'' mert nem jött-ment láttam már ilyet szakemberekről van szó, hanem komoly ismeretekkel rendelkező szervizesekről akiket ismerek annyira hogy lehet nekik hinni. Erre az évek óta tapasztal kapcsolataim a garancia. Tehát arra jutottam, hogy mégiscsak van valami a háttérben amit ki kellene deríteni. Mert mindenre van magyarázat, csodák nincsenek. Ami egyszer előfordul az máskor is. Így lehetne ebbe is tisztánlátni és akkor nem próbálkozgatni kellene, hanem megoldani a dolgot. Nos én pont ezt szeretném. Abban viszont van valami ha végiggondolod, hogy miért csak a tvnetwork és csak a lannetes megoldás a hibás. Valami akkor sem stimmel, ha ezren is mndják az ellenkezőét. -
badamoa
tag
válasz
Rommel6600 #2615 üzenetére
Esetleg valami olcsóbb? És a LynkSys konkrétan nálad megy? Vagy gondolod hogy megy. Mert már a harmadikat cserélem, és kettőnél megesküdtek hogy menni fog vele... Oszt mégsem.
Az SMC ból melyik routerrel megy, ha már többen az SMC-re szavaztak. (Minthogy a lynksys kissé drága darab ahogy nézem. -
Lala6
őstag
válasz
Rommel6600 #2599 üzenetére
Küldtek egy pin kódot ami szept 1-től az azonosításhoz kell, mind telefonos, mind netes ügyintézésnél. A neten lehet majd csomagot módosítani, szolgáltatást megrendelni/lemondani meg mindenféle dolgot művelni, legalábbis ilyeneket írtak a levélben.
-
ddanger
aktív tag
válasz
Rommel6600 #2590 üzenetére
thx
a gyors válaszért
akkor nekiesünk -
Lala6
őstag
válasz
Rommel6600 #2567 üzenetére
Az egy dolog, hogy itt kiemelkedően jó a szolgáltatás minősége, DE itt most a szerviz/szolgáltató hozzáállásáról van szó.
-
kisHóember
csendes tag
válasz
Rommel6600 #2548 üzenetére
Köszi, most már nem kapcsolódik le 15 percenként.
''1+4-P Broadband Router(197e5a)'' - ez oldja meg a problémát,
az előtte található ( 1+4-P Broadband Router(197e1) ) nem. (Először azzal próbáltuk)
Itt található:
http://www.repotec.com/download.htm -
Primőr
aktív tag
válasz
Rommel6600 #2545 üzenetére
Rendes vagy, hogy kiszerkesztetted a káromkodásodat, de itt nem nekem kellene szakértőnek lennem, hanem nekik. Tudniuk kellene a probléma okát, nem nyavalyogni, hogy milyen nehéz.
-
Primőr
aktív tag
válasz
Rommel6600 #2543 üzenetére
Most meg megint lassú. Nem hiszem, hogy 3 nap alatt nem lehet megoldani egy ilyen problémát. Iszonyatos balfácánnak kell lenni, hogy napokig dologzzanak valami, és még akkor is béna legyen.
-
Primőr
aktív tag
válasz
Rommel6600 #2536 üzenetére
Már beszéltem velük, felveszi a szentpétervári vagy milyen helyen levő műszaki titkárjuk, aztán mondja hogy mérjek. Aztán mondom, hogy ez olyan lassú, hogy mérni se lehet, mert leáll. Akkor mondja, nincs tűzfal a gépemen? (ekkor kicsit mindig ideges vok mert mindig ezt kérdezik) Mondom nincs. Azt mondja: -Akkor jó, látom tényleg lassú, látom innen, akkor írok a nemtudomhova. Aztán másfél óra múlva csöng a telefon, aztán mondja egy szégyenlős férfihang, hogy máshol tudnak a hibámról. Aztán beismerte, hogy máshol is ez van. Műszaki hiba. Na tessék. Azt mondja: ''Már dolgozunk rajta, rajta vagyunk''. 3 nap eltelt, még mindig béna. Hát nem tudom, milyen dolgozást csinálnak, meg hogy vannak rajta, de ha főznének otthon, akkor biztos odaégne a tükörtojás. Most a szomszéd bemegy már sokadjára reklamálni, hogy milyen szar ez a Zinternet, aztán hátha megmozgatják a hájas seggüket. Ó, jóég miért ide szerződtünk
-
Savage5
senior tag
válasz
Rommel6600 #2525 üzenetére
''jó, az hogy nálatok ez a helyzet az egy dolog. Nem kötelező tvnetwork előfizetőnek lenni, de ha már itt tartunk pölö nekem és még sokaknak semmi problámájuk velük.''
Csak éppen itt a gond: nincs más tetves szolgáltató a környéken. És ha te is fizetnéd feleslegesen a pénzt a nagy semmiért, akkor te sem ilyen nyugodtan állnál hozzá. Egyébként nem vagyok egyedül errefele, a szomszéd településekről is folyamatosan telefonálgatnak meg e-maileznek be, hogy egyszerűen szar, ahogy van az egész itt. -
Savage5
senior tag
válasz
Rommel6600 #2523 üzenetére
Csak tudod, azért a pénzért máshol kapnak is valamit az emberek. Ennél a szolgáltatónál meg csak húzzák lefele az embert és csak agyvérzést lehet kapni...
-
Savage5
senior tag
válasz
Rommel6600 #2521 üzenetére
Lehet, de ezt nem tudják orvosolni? Ha ennyire bénák, hogy + x usertől ennyire szar az egész, akkor nemtom, minek vállalták itt el a net kiépítését...
-
kavboy
tag
válasz
Rommel6600 #2499 üzenetére
Na igen, sajnos ez a tipikus hozzáállás...
Azért majd lehet, hogy jövő héten rájukcsörgök, hátha valami készségesebb és lelkiismeretesebb ember venné fel a telefont és akkor talán előrébbjutok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kuponkunyeráló
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali fotós kérdések órája
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 11" (M4) Hu 2 év Alza jótállás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest