Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kavboy
tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Na igen, sajnos ez a tipikus hozzáállás...
Azért majd lehet, hogy jövő héten rájukcsörgök, hátha valami készségesebb és lelkiismeretesebb ember venné fel a telefont és akkor talán előrébbjutok. -
Rommel6600
őstag
Figyi akkor elmondom mi történt a szomszédommal (a közvetlen mellettünk lévővel)
Mi anno kb 5-6 éve beköttettük a netet, mert Fater verbuvált még vagy 5 másik embert előfizetőnek az utcából. Rendben is volt mignem kb 2 évre rá a szóban forgó szomszéd kitalálta hogy neki is kéne net (vagy nem volt neki vagy drága volt a fatávos /min a 2×ese volt akkor a mienknek/, nemtom de nem is lényeg).
Beballagott az ügyfélszolgra és mondta hogy mit szeretne, tehát beköttetni és hova.
Ügyfeles ingatta a fejét hogy nem lehet.
Erre mondja a szomszéd hogy ne vicceljen már, hát mellette jobbról is balról is kapják a szomszédai a netet.
Az ügyfeles közölte hogy látja, de higyje el hogy akkor sem lehet hozzá bekötni.
Nemtom lehet a karón kellett volna nekik cserélni vmi eszközt, vagy nem birt el a hálójuk több usert, passz
És hiába erőlködött nem lett semmi, még az ok sem derült ki
A lényeg hogy kb egy évre rá kötötték be neki.
''ha fizetsz bekötési díjat is, akkor behúzzuk...''
bekötési díjat mindenképpen fizetned kell ha be akarod köttetni.
Hogy most nem kötik be az már más téma
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
nem. viszont a tv-kábelüknek ott kell lennie az utcádban, vagy a közeledben. Értelem szerint ekkor szolgáltatnak azon a környéken tv-t is. de a kettő független
a lannet tényleg más, azt nem éri meg csak relative nagy népsűrűségű helyen kiépíteni ahol esély is van rá hogy megtérül (pölö panel tömbök: kis helyen csomó ember, behúzzák egy lépcsőházba és kalap, míg a signet tvkábelen megy ezért tudnak még mellette tv-t szolgáltatni ez meg így éri meg nekik) -
kavboy
tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Hali!
Nekem már az is előrejutás lenne, ha azt mondanák, hogy figyi, még 3 ember hiányzik. Vagy figyi, olyan messze laksz, hogy esélyed sincs rá igazából. Vagy ott vagyunk a közelben és ha fizetsz bekötési díjat is, akkor behúzzuk... Vagy valami ilyesmi kellene nekem -
snemeth
aktív tag
Ilyenkor az SMC belső hálójából egy mégbelsőbbet csinál az USR router, illetve ez nem megy a sebesség rovására? Vagy ez hogy néz ki konkrétan?
Az a trükk benne, hogy az SMC-ből kijövő matériát nem az USR WAN portjába kell vinni, hanem valamelyik LAN-ba. Így az USR switch-ként működik. Minden készülék fix IP-re van beállítva (SMC, USR, VOIP adapter.).
Így elértem, hogy a gépről tudok netezni, látom az USR-t és a szintén az SMC-re kötött VOIP adaptert is. Nincs dupla NAT és a pingek is jók maradtak. -
kavboy
tag
Na én is bepróbálkoztam náluk, mert a signet nagyon szimpatikusnak tűnt, de abiztató kezdet után kiderült, hogy nincs ilyen Zuglóban azon a helyen, ahol én lakom. Azt mondták valószínűleg lehetne, ha találnék olyanokat, akiknek szintén kellene ilyen. Mivel senkit nem ismerek a környéken, ezért eléggé esélytelen. Esetleg nincs valaki bennfentes itt, aki meg tudná nézni, hogy tényleg nincs-e itt a környéken? Zuglóban a Csertő utcában lakok.
-
h_143570
addikt
Nem egeszen a masik routerbol ha lekapcsolasara kerul a dhcp akkor mar egy simma switchkent mukodik, pontosabban ez esetben AP-kent. A sebesseget normal korulmenyek kozott nem befolyasolja, viszont wlan-t az ember nem a sebesseger es nem a valaszidokert epit, hanem azert mert nem tud vagy eppen nem akar vezetekekkel bajlodni.
-
snemeth
aktív tag
Nekem elég sokból jött ki. Még akkor vettünk egy USR8054-es AP&Routert és egy hozzá tartozó - szintén USR - wireless kártyát. Ez volt a nagyobb összeg. Valami huszon X ezret adtunk értük (AP+kártya) projekt áron áfa nélkül, a feleségem akkori munkahelyén keresztül.
(Ez már akkor 125Mbps sebességű volt)
Nem is volt gond egészen addig, amíg nem jött a PPPoE. Attól kezdve az egész cucc a polcon porosodott.
Aztán amikor itt láttam, hogy az SMC7004VBR teljesen jól működik, akkor vettem egyet, 6500-ért.
Úgyhogy ez nekem harminc akárhány rugóba került. De persze olcsóbb wireless cuccal nem kerülne ennyibe. -
h_143570
addikt
SMC-bol mukodo wirelest nem tudok, de a fentebb mintha lenne tapasztalat wlanos smc-s routerreal.
A linksys-bol viszont van olyan wlan -os ami biztosan megy a wrt54gl, mivel ennek az fw-je unix alapu tovabba az fw forraskodja is ismert, igy a bene levo pppoe kliens ellenorizhetoen tudja az MD5 CHAP authentikaciot. Valoszinuleg a tobbi wrt54g varians is tudja, elmeletileg. Bar az eddig leggyakrabban hasznalt megoldas hogy egy smc 7004vbr es utanna egy tetszoleges wlan router. -
h_143570
addikt
Eloszor is a tvnet 2 fele adsl-t kinal az egyik a hagyomanyos ami a t-com adsl csomagjainak tovabb adasa, illetve egy mar teljesen sajat ez viszont nem mindenhol elerheto el, szoval enneke erdeklodj utanna elotte. A tvnetwork szolgaltatasi terulete is elege szetszort szoval azt is celszeru megkerdezni elobb, a lan-net szolgaltatasi terulete olyan szinten szegmentalt hogy ha a szomszedodnak lehet kotni attol meg nem biztos hogy hozzad is lehet. Tehat mind2 szolgaltato tol kerdezd meg, hogy mit lehet hozzad pontosan kotetni, a honlapjuk sajnos nem ad eleg pontos felvilagositast. Ha mar megtetted akkor bocsi.
Pesten a tvnetwork halozata talan a legjobb az orszagos halozatai kozul, tehat ha NET csomagot veszel akkor taratni fogja a megadott le es fel adatokat, mind signet, mind lannet eseten. A FIX es VARIO eseten van foralom korlat viszont sebesseg korlat nincsen tehat max annyi a sebesseged, ami az adot szegmensben nincsen eppen hasznalva ez lehet par KB de lehet tobb MB is a tobbi felhasznalotol fuggoen. Ezzel szemben a NET csomagok forgalom korlat nelkuliek, viszont a csomag aranak fuggvenye a maximalis sebesseg.
Ha netet akarnal megosztani a tvnetwork halozatan akkor ahoz megfelelo router is kell, linksys, smc, 3com nek van ilyen routere hogy csak a nagyobbakat emlitsem, a d-linket es az usr-t meg felejtsd el. ADSL eseten ilyen problemad nincsen szolgaltatotol fuggetlenul. -
tomika
aktív tag
Szolgáltatót fogok váltani, de egyelőre nem tudom, hogy mit válasszak. Tvnetes adsl-t, vagy tvnetworkos lannetet. Az elméleti maxiális letöltési sebességben nincs nagy különbség, de feltöltésben a lannet a duplája az adslesnél. De, ha jól értelmezem a fórum eddigi hozzászólásait, akkor a sávszélesség nem olyan stabil a NET csomagnál, mint az ADSL-nél. Stabilan mennyivel töltötök le és fel? Budapesten, XX-kerben lenne.
-
h_143570
addikt
A 751.7924 es mar V3 as de ha nekem nem hiszel ird be a kedvenc keresodbe es az ossze kulfoldi arlistaban ezzel a part. no-val rendelkezot V3-as kent fogod megtalani. Tehat V3 van csak magyarorszagon nem hivjak annak kulfoldon igen. Tovabba a nem megfelelo fw-t ra sem engedi pirittani.
[link] -
-
maszat
senior tag
válasz
h_143570
üzenetére
Hogy egy kicsit sározzam a Tvnetwork-öt:
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szegeden (Rókus) a Lennet 2005 legelejéig TCP/IP-n ment ugyebár. D-Link 604-es routerrel használtam a netet. Minden tökéletesen ment. Aztán protokollt váltottak és jött a PPPoE. Kezdetben még én úgy emlékszem, hogy nem szakadt 15 percenként. Átválottam NET 512/96-os csomagra, mikor bevezették. És történt ezután nem sokkal egy hétvégén, hogy eltűnt a sebességkorlát, hasított az internet ezerrel (mit a Vario csomagok esetén). Meg is lepődtem rajta. De, mivel minden csoda 3 napig tart, így ezzel is ez volt. Visszaállt a sebesség. No, és ezután tapasztaltam először a 15 percenkénti szakadásokat.
Nem állítom biztosra, de kezdetben nem volt CHAP-fél 15 percenkénti hitelesítés, de ha mégis ez volt a helyzet, akkor nem értem, hogy miért nem volt.
Más:
Arra az elhatározásra jutottam, hogy lecserélem a D-linket egy SMC7004VBR-re. Ma elmegyek a boltba, és megkédezem, hogy pontosan megyik verzió van nekik. Ha szerencsém van, akkor olcsón megúszom a cserét.
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
válasz
JoHnNy BoY
üzenetére
örülök én is, és jó sávszelet!
piros pont az SMC-nek és a tvnetworknek is, bár a tvnetworknek még sok kell hogy kigyűljön a nagy ötöse (a relayes szivatás miat...), az SMC-nek már nem sok
-
snemeth
aktív tag
válasz
JoHnNy BoY
üzenetére
Ha netán tud WPA-PSK titkosítást, akkor a WEP helyett inkább azt használd.
-
h_143570
addikt
válasz
JoHnNy BoY
üzenetére
Orulok, hogy megoldodott a problemad.
Viszont a wireless cuccal vigyaz, mivel eleg gyenge vedelemmel szereltek fel. A legtobb amit tehetsz ha mielobb beallitod a WEP titkositast rajta, kulonben barki az utcaban akinek van wlan eszkoze az hasznali tudja a netedet. WEP eseten egy kicsit ertenie is kell hozza. -
JoHnNy BoY
csendes tag
Hello!
Biztos azt hittétek, hogy már el is feledkeztem a fórumról
Hát nem! Csak egyszerűen nem történt semmi érdemi változás az ügyben...
Az SMC 2 firmware-t is legyártott (nekem?) de egyikkel sem mentem sokra, továbbra sem működött TvNetWork alatt...
Ezek után az SMC egy saját szoftvert bocsátott volna a rendelkezésemre, amellyel a TvNetWork különféle dolgait kellett volna nézegetnem egy HUB-on keresztül... mivel ez számomra megoldhatatlannak bizonyult, ezért kérték, hogy akkor vegye fel velük a TvNetWork a kapcsolatot...
A TvNetWork-ösök meg is keresték őket, de talán olyan információt szerettek volna az SMC-sek tőlük kicsikarni, amit nem gondolom hogy szívesen kiadtak volna (ez a sejtésem, melyet a következő mondatomra alapozok)
A TVNETWORK NÁLAM KIKAPCSOLTA EZT AZ MD5 CHAP RELAY-ES DOLGOT (akárhogy is nevezzétek
Úgyhogy tegnaptól működik a routerem, azóta élvezem a wireless szabadságot
Ezúton szeretnék köszönetet mondani mind a TvNetWork-ösöknek, mind az SMC-seknek (bár gondolom senki nem olvassa ezt közülük), ugyanis rengeteget foglalkoztak velem - igaz ez a dolguk...
Néha valószínűleg már idegesítően sokat írtam, telefonáltam, de végülis csak összehozták a dolgot...
Úgyhogy teljes mértékig meg vagyok elégedve mindennel...
Ja, ez a Net csomag itt Újhegyen nagyon zsír, mióta itt a korlátlanban vagyok, havi 200GB fölött van a forgalmam
370KB/sec az átlag, de néha 5 kilóba is belecsúszok egy pár másodperc erejéig ;-)
Köszi mindenkinek itt is a segítséget!
Hálás vagyok a mail címekért, az URL-ekért is...
Sziasztok! -
Harry Potter
csendes tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
ok köszi az infókat!!!!!!!!!!!!!!
-
shabbarulez
őstag
válasz
Harry Potter
üzenetére
snemeth meg azt írta ha átváltasz pl. NET C csomagra akkor ugyanakkora havidíj mellett igaz a sebességed lecsökken 360k-ra a korábbi 500-900k-ról(ez azért nem olyan vészes), de cserébe ezt a sebességet 30GB után is tartani fogja, mivel a NET csomagoknál nincs sebesség korlát adott adatmennyiség limit után.
-
h_143570
addikt
válasz
Harry Potter
üzenetére
Akkor megprobalkozom en is elmagyarazni.
A szolgaltatod 2 tipus korlatozasssal rendelkezo csomgot arul.
Az elso a VARIO es a FIX ezek letoltot adatmenyiseg korlatosak. 30GB utan sebesseg korlatozas lep ervenybe rajtuk. Ez feloldhato a kovetkezo 30GB ig extra le fizetessel.
A msik a NET ez esetben nincsen forgalom korlat viszont kulonbozo letoltesi sebessegben aruljak oket.
A 30GB meg hulyek lennenek eltorolni mert azonnal mindenki menne at ra igy az 500-900K pillanatok alatt 10 alla esene, illetve a szolgaltato rovid uton becsodolne. Tehat valasztanod kell forgalom vagysebesseg korlat. Megjegyeznem hogy a tobbi szolgaltatonal enyiert forgalom, sebesseg korlatos es huseg szerzodese netet kapsz.
Ha mormalis sebbeseget akarsz akkor vegyel egy 3Mbites vagy 6Mbites NET csomagot az elobbi arra megegyezik a FIX-el. -
snemeth
aktív tag
válasz
Harry Potter
üzenetére
Itt éppen az a lényeg, hogy az adatmennyiség korlátlan, ugyanakkor a sebesség viszont nem. De még mindig jobb a fel/le arány, mint az ADSL esetében.
-
snemeth
aktív tag
válasz
Harry Potter
üzenetére
Ha van a lakóhelyeden NET csomag (márpedig van szerintem), akkor fizess elő arra.
Az ugyanis korlátlan.
Bővebben:
[link]
Hol laksz? -
Harry Potter
csendes tag
Hello. Nekem csak annyi bajom van a tvnetwork kel hogy az amit ad havonta 30 Gb semmire nemelég mert 5-6 nap allat elfogy ha nemspórolok, de már unom a spórólást!!!!! nemtudjátok véletlen hogy nem akarják e ezt eltörölni? mert lehet hogy inkább előfizetek más szolgnál lassabra de ott legalább korlátlan nem pedig 30gb!!!! után 15-20k/s!!!! falramászok olyankor olyan lassú ezt nagyon unom! valamit irjatok. hátha tud valaki valamit!!!! Köszi
-
suste
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
hi
des zeretem dicsérni a routerem
szoval ez amit irt Rommel6600, ami nekem van, és ez elejétől fogva jól működik a tvnetwork hálózatán, és még wifis is (van már másik wifis is ami jó? esetleg az smc-nél?)
most már sokal olcsobb, és nem értem miért mondták valahol azt hogy nem kapható, még mostanában is árulják, és akkoriban pont hogy új cucc volt.... -
h_143570
addikt
A pppoe = pont to pont protocol over ethernet. Arra jo hogy a felhasznalokat szeparalni lehesen egymastol az alkalmazott halozat felepitesetol fuggetlenul. Ez a szolgaltato vegberendezese es a felhasznalo kozott van. Igy lehet megodani hogy ugyanazon a fizikai halozaton tobb szolgaltato is tudjon szolgaltani egyszerre annelkul hogy a felhasznalok tudnanak rola, tipikus pelda erre az ADSL. Tehat fizikalisan t-com, de logikalag akkar EgonNetworks is lehetne.
Mar ha van megfelelo engedelyed es penzed ra, hogy vegyel csomag tovabb adasi jogot a t-comtol.
A vicc az hogy ADSL en nincsen szukseg pppoe ra mivel minden felhasznalok es a szolgaltato vegberendezesei kozott direkt kapcsolatban van igy eleve a felepites miatt megvan a pppoe val megvalositando cel, a felhasznlok egymastol valo elkulonitese.
A kabel net eseten hasonlo a helyzet mivel 128bites DES titkositast hasznalnak a kabel modemek es a kulcsok orankent valtoznak ennyi ido meg nem eleg a feltoresere. Igy megint csak megvalosul a felhasznalok szetvalasztasa.
A LAN-NET na ez mar ethernet itt ha nincsenek rendesen beallitva a szolgaltato eszkozei akkor szukseg lehet pppoe-ra.
A pppoe relay [link] egy teljesen szolgaltato oldali megoldas, arra jo hogy a szolgalto eszkozei felett letrehozzunk egy virtualis halozatot amin tovabbithatoak a pppoe csomagok, a szolgaltato sajat belso halozati felepitesetol fuggetlenul. Ha ezzel van gond akkor egyaltalan nincsen net vagy instabill. Nem peddig csak a routerek nem lepnek fel de pl a szoftveres tarcsazok igen akkor a nem a relayel van gond hanem a routerben levo pppoe kliensel, vagy csak a felhasznalo nem irta be rendesen a szolgaltatotol kapot adatokat.
Tehat ezert volt marhasag a pppoe relayel valo dobalozas, helyette azt kellet volna mondani, hogy a pppoe protokolt MD5 CHAP hitelesitessel hasznaljuk, ez hivatalos szabvany.
Ha tevedtem volna akkor shabanrulez ugy is kijavit.
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
válasz
snemeth
üzenetére
Na igen nem megfelelo tajekoztatas, majd amit adtak, nagy nehezen, az is abszolute marhasag volt.
A CHAP egy a pppoe szabvanyban definialt hitelesitesi rendszer, 3 lepese kulcs cseren alpaszik, arra jo hogy nem biztonsagos csatornan is fel lehessen epitenni biztonsagos kapcsolatot. Az MD5 egy hash algoritmus, arra hasznaljak hogy egy megadot informacio halmazhoz tarsitsanak egy egyedi azonositot, ami feltehetoen csak arra az adathalmazra igaz es nem lehet vissza fejteni, tehat egyiranyu. A CHAP kepes lenne mas hash vagy titkositasi algoritmussal is mukodni, de viszont az MD5 az az alap szabvany resze, tehat elmeletileg kompatibilisnek kellet volna lennie ha a gyartok rendesen megirtak volna a pppoe kliensuket. Tehat a CHAP az MD5 hash algoritmust hasznalja a felhasznalo azonositasara, ha a router nem ismeri fel sem bir lepni.
A hiba jelentkezesekor erdekes modon a tvnetwork rendszergazdai nem jutottak el odaig hogy talan a routergyartok nem tarotak be a szabvanyt es az lehet a gond. Vegul kinjukban azt mondtak hogy pppoe relay aztan kopjon le mindenki, ahelyet hogy megnezzek hogy mi a feneert nem menek fel a routerek.
Nem lett volna tulsagosan nehez a router logok alapjan rajoni hogy a routerek pppoe kliensevel van a baj, azon belul is a hitelelesitesnel, vagy rogton az elejen vagy csak akkor amikor a CHAP protokol megkezdte a felhasznalo ujra azonositasat. Sot mivel tudtak hogy nem az altalanosabban hasznalt PAP-ot hasznaljak igy egyertelmu lett volna, plane hogy ossze vannak zarva egy router gyartoval akiknek szinten fw-t kellet javitaniuk ugyanezert. Ja es a router logja is ugy kezdte hogy a CHAP azonositas nem sikerult (csak olvasni kellet volna tudni hozza log-ot, kar hogy az elejen meg nem tudtam hogyan kell,de ez egy rendszergazdatol elvarhato).
Szerintem ott szurtak el, ahol a felhasznalok is, hogy elhittek amit az eszkőz gyartoja allit, miszerint ha ra van irva hogy tud pppoe-t akkor az egesz szabvanyt ismeri nem csak reszeit, es meg sem fordult a fejukben hogy at lettek verve, igaz a szomszedban volt egy router gyarto tehat meg lehetet volna kerdezni.
Tehat tenyleg hibaztak hogy nem probaltak ki a nagyobb routergyartok termekeit, nem szoltak, hogy a routergyartok esetleges hibas szabvany kovetese miatt a routerrek hasznalhatatlanok lesznek, sot a routergyartokkal sem egyezkedtek, pedig ha a szolgaltato mondja akkor talan megteszik, hogy javitjak. De ami tenyleg disznosag volt bedobni a pppoe relayt, mert nem az okozta a hibat es szerintem ezt tudtak, arra jo volt hogy ne leheseen megtalani a hibat. Tovabba kizart hogy legyen olyan router gyarto aki otthoni routerbe ilyen funkciot rakna, mert hogy senkis em tudna megvenni az is biztos.
De tegyuk fel hogy valamelyik megis beletetette es meg meg is lehetet volna venni, akkor a kovetkezo dolog lept volna fel ha a felhasznalo osszekot 8 ilyen routert a 2 gepes belso halozatahoz es ebbol 7 router meghal akkor meg mindig van belso haloja. A problemat miszerint nem sikerul a hitelesites és ezert a kapcsolodas azt nem oldotta volna meg.
Korektebb lett volna azt mondani hogy pppoe-t hasznalunk md5 chap hitelesitessel, mivel ez nemzetközileg elfogadott szabvanyban igy sorry de nem a mi hibak, ehelyet a belso halojuk felepiteset mondtak ami a kutyat sem erdekli hogy pppoe relay, vagy hogy valami mas.
Megjegyzem a pppoe relay emlegetese engem is ugy bevitt az erdobe, hogy az csuda.
Ja a vicc az hogy a sima TCP/IP kapcsolatos halozatukon is van 15 percenkenti azonositas, mivel az ipket csak 15 percre adja oda a DHCP szerveruk, legalabbis szegeden a visszaalitottak eseteben igy volt meg jo par honapja. A CHAP-ra is ezert eset a valsztasuk, mert azt be lehetet allitani 15 percenkenti ujraazonositasra, a PAPot meg nem.
Szerintem az NHH sem birt volna mit kezdeni veluk, maximum betiltatja a piacon levo routerek 95% -t a fogyaszto vedelmmel, mivel megtevesztetek a vasarlokat, mert nem tudjak ami rajuk van irva, es meg a nemzetkozi szabvanyokat is megsertik, a tvnetwork meg megletvolna dicserve, hogy milyen nagyszeruek, hogy nemzetkozileg elimert szabvanyokat hasznalnak. A vizsgalat utan a hivatalso alaspont a routegyartok elmarasztalasa lett volna, a tvnetwok megdicserese mellett. Lehet hogy a fogyaszto vedelem jobb lett volna bar a fene tudja.
A lenyeg, hogy tudjuk hogy mi okozza a problemat es hogy melyik gyartok hajlandoak lepeseket is tenni. Kár hogy a szolgaltato semmit sem tett legalabbis amirol tudunk a problema megoldasara, vagy legalabb a rendes tajekoztatasért. -
snemeth
aktív tag
válasz
h_143570
üzenetére
Amikor az NHH-hoz fordultunk, az egyik kifogásunk éppen az volt, hogy szerintünk a szolgáltató nem tájékozódott kellően azügyben, hogy lesz-e egyáltalán router, amelyik megfelelően működik. A másik meg az, hogy nem tájékoztatták megfelelően a felhasználókat.
Mondjuk annak fényében, hogy az MD5 CHAP dolgot is te derítetted ki és csak a sokadik ember tudott egyáltalán annyit mondani, hogy PPPoE-Relay (MD5-ről szó sem volt), már semmin sem csodálkozom.
Az NHH-tól kapott válasz alapján meg úgy láttuk, hogy a kedves nhh-s ügyintéző sem állt éppen a helyzet magaslatán. De legalább megpróbáltuk. -
h_143570
addikt
Na igen a szolgaltatótol ez tenyleg nem volt jo huzzas, hogy elt a feltetelezessel hogy a routergyartok betartjak a szabvanyokat, ahelyet hogy megnezte volna. A legnagyobb hibat ott kovettek el hogy nem tajekoztattak az ugyfelszolgalatosaikat, arrol hogy a pppoe protokolt MD5 CHAP hitelesitessel hasznaljak /a windows belso tarcsazojaval sikerult kideritenni, mert az legalabb kirta/, es ez az amivel bizonyos, szinte az osszes routernak problemaja van.
Bar a 15 percenkenti bontasok nalam inkab idegesitoek voltak mivel atlagba 4-6 masodperc alatt vissza is csatlakozott automatikusan a router, az ip maradt igy nem volt annyira gaz. Most TCP/IP van, de a DHCP szerver 15 percenkent MAC cim ellenorzsest tart, pontosabban 15 percig adja oda a felhasznalonak az ip-t majd hitelesites utan ujra odaja 15 percre, tehat a 15 percenkenti hitelesites most is meg van csak ez mar router kompatibilisebb, igaz a halozatuk nagyreszen meg mindig pppoe van. Egy forum tarsunk szerint valoszinuleg a belso halozatuk vedelme miatt vezethettek be a pppoe-t, nehogy belso halokat alakitsunk ki, meg atverjuk a forgalom szamlalot.
A repotechel valo egyutmukodes miatt gondoltak eleg ha van egy, meg jegyeznem hogy ez sem mükodot rendesen. En probalkoztam a dlikbol kiverni egy normalis fw-t honapokig, mivel dlinket szerettem volna, de a magyar valaszra sem meltatott a nemzetkozi meg vissza kuldott a magyarhoz. A repotech az 1 honapnyi halgatas utan kuldte a javitott valtozatot, az smc meg kb 1.5 volt meggyozni hogy ugyan mar gyartsatok le, viszzont legalabb megtettek, 2 esetben is.
Minesetre a feleloseg 2os eloszor is a gyartoke mivel nem tartottak be szabvanyt megis azt hazudtak a termekukrol hogy betartja a szabvanyt, es nemelyik meg el sem hajlando ismerni a hibajat. A masik a szolgaltaoe volt, hogy nem volt megfelelo a tajekotatas az atterssel kapcsolatban, szamitasba kellet volna vennir hogy a halozati eszkoz szalittok valotlant allitanak eszkozeikrol, ki kellet volna adni egy listat a mukodo routerekrol, es megmondani az ugyfelsolgalatosoknak hogy MD5CHAP-ot hasznal a hitelesitesre a pppoe kapcsolat, nem pedig pppoe relayel dobalozni, aminek nemi netes kereses utan, pl RFC, egyertelmu hogy kozes sincsen a dologhoz. A legnagyobb baj az volt hogy felteteleztek hogy a pppoe protokolt tamogato router tudja az egesz szabvanyt nem csak annak bizonyos reszeit. Azt hogy a router gyartokbol sikerulte volna kivernie ezt a par soros modsitast, hat tekinteve egyes cegeket hozzaalasat kizart, lehet hogy megprobaltak. Viszont amint kiderult a problema ki kelett volna adniuk egy kozelemenyt a mukodo routerekrol illetve hogy milyen lepeseket tettek annak erdekeben hogy a gyartok tudjanak a lusasaguk altal okozot problemarol es mielobb javitsak, vagy mutatnak hajlandosagot arra hogy potoljak. Vegezetul mind 2 oldal hibas volt a szegeny felhasznalo meg forduljon fel, illetve jojon ra maga a megoldasta majd verje ki egyedul a router gyartokbol a megoldast, erdekes uzletpolitika. -
Egon
nagyúr
válasz
h_143570
üzenetére
Na igen, de szvsz igazából az a gáz, hogy adott egy szolgáltató cég (és itt a hangsúly a szolgáltatón van; az olyan frázisokat, mint hogy mindig a vásárlónak van igaza stb. már nem is említem), aki módosít valamit az adott szolgáltatás technikai paraméterein, ami a (legálisan!!!) megosztott netjüket egy sor technikai eszközzel elérhetetlenné, vagy éppen csak részlegesen használhatóvá (15 perces bontás) teszi. Meggyőződésem, hogy nálunk nyugatabbra ilyenkor a szolgáltató házhoz jön, és ingyen lecseréli az előfizető routerjeit olyanra, amivel tudja használni a netet. De ne legyünk telhetetlenek: legalább technikai segítséget adtak volna. Legalább kipróbálták volna a legnépszerűbb routerekkel, hogy működik-e, és ha nem, legalább megpróbálták volna _ők_ kiverni a cégekből a javításokat - de a minimum az lett volna, hogy ha történt ilyen teszt, tájékoztatásul közlik (_időben_), hogy melyek azok a cuccok, amikkel nem megy a net. Nem csak a Repotec fosukat ajánlgatják, ahogy történt (mi van pl. ha nekem kell egy print szerver funkció, amit nem tud az általuk preferált router). Igenis be kellett volna szerezniük 8-10 különböző gyártmányú cuccot, hogy tudjanak működőképes megoldásokat ajánlani.
-
h_143570
addikt
Egy kicsit tuloztam az igaz.
Azt hogy nehany kapcsolodni sem volt hajlando azt a CHAP protokol implementalasanak teljes hianya okozt bizonyos routereknel. A D-LINK ujabb routereiben mar van CHAP tamogatas igaz meg mindig nem tokeletes legalabbis 5 honapja meg mindig nem birt a 15 perces authentikacioval.
A pppoe relay arra jo hogy a pppoe csomagokat egy mas felepitesu halozaton lehesen tovabbitani, illetve ossze lehesen kapcsolni a kulonbozo szolgaltok halozatait ugy hogy ezt a felhasznalok ne vegyek eszre. Tehat a tvnetet leszamitva az osszes otthoni felhasznalasra szant ADSL-t a T-Com szolgaltatja, a pppoe relay-nek hala nem veszed eszre ezt a tenyt. Tehat tok mind1 hogy melyik ADSL szolgaltato valojaban t-com halo.
Tehat meg egyszer a PPPoE egy hivatalos szavbany 2 hitelesitesi eljarast tamogat.
[link]
A PAP-ot és a CHAP-ot, a szabvany 1999-es letezese ota eleg keves szolgaltato hasznalja a CHAP valtozatot, de ez nem mentseg ara hogy nem implementaltak rendesen a szabvanyt. A pppoe a protokol a chap pedig a protokol reszet kepezo hitelesitesi eljaras.
Mellesleg a repotech sem tudta alapbol kénytelen voltam fw-t javitatni veluk kb 1 honap alatt megicsinaltak, az smc-nek igaz csak 1 hetebe került. A D-link meg az us robotics meg csak a kifogasokal jott hogy miert nem hajlando kijavitani a nyilvanvalo mulasztasaukat. -
Egon
nagyúr
válasz
h_143570
üzenetére
Na ez azért erőteljes túlzás.
1. A routerek zöme CSATLAKOZNI sem hajlandó ehhez a foshoz, amit te szabványos protokollnak hívsz (pl. az enyém sem, de a fórumok tanulsága szerint a D-Link és egyéb modellekkel is hasonló a helyzet).
2. PPPOE Relay-t nem tudom hol használnak ADSL-nél, szerintem nálunk sehol, mivel akkor tele lennének a fórumok a routeres szívásokkal.
3. Amíg az SMC ki nem adott javított firm-et, addig a megfizethető árkategóriában kizárólag a Repotec fos tudta ezt a protokollt, aminek a forgalmazója meg igen szoros kapcsolatban áll a tvnetwork-kel - innentől kezdve a dolog több, mint gusztustalan (de ez már ki lett tárgyalva régebben).
Amúgy tetszik ez a ''baromságok kíséretében'' kitétel - elmindanád, hogy mégis, konkrétan mire is gondolsz?
-
h_143570
addikt
Nos mivel ez a pppoe relay tema mar megint viszajott es megint baromsagok kisereteben igy elmondom megegyszer hogy mi is az.
A pppoe relay egy szolgaltato oldali szolgaltatas a felhasznalo oldalarol eszrevehettelen.
A problemat a router gyartok okoztak mivel nem voltak hajlandoak betartani a pppoe szabvanyt. A szabavany 2 hitelesitesi protokolt tamogat a PAP-ot es CHAP-ot. A tvnetwork a CHAP mellett dontott. Ennek az a sajatja, hogy 15 percenkent meg kell ismetelni a hitelesitest, amit a szolgaltao oldal kezdemenyez. A routerek ezt a kerest nem ismertek fel így nem is valaszoltak ra, mivel a hiteseites nem sikerult igy a kapcsolat bontasra kerult.
Tehat a tvnetworknek koze nem volt a dologhoz egyedul a router gyartok hibaja volt. A nyilt forraskodot hasznalo routereket ez nem erintete pl a linksys-ek egy jelentos reszet. Tehat meg egyszer a PPPoE RELAY-nek semmi koze a dologhoz, az ADSL nel is hasznaljak, mivel az egy szolgaltato oldali szolgaltatas. A hiba a pppoe protokol kezeles helytelen megvalositasa volt a router gyartok reszerol. -
pane
tag
Csak beugrottam hogy megköszönjem mindenkinek a segítséget a router választásban. SMC 7004 VBR + FW tökéletesen megbírkózik ezzel a PPPoE-el. Tvnetwork 512/128 csoagjában egy kis odafigyeléssel megy az VoIP + Azureus is! Köszönöm....

-
Egon
nagyúr
válasz
snemeth
üzenetére
''Az nem megy a fejembe, hogy hogyan kavarhatott bele a winamp egy másik hardverbe, ami csak a hálózaton keresztül kapcsolódott és nem is rajta keresztül ment a lejátszás.''
Nemtom, nyilván valami közös erőforráson osztozkodtak (DMA? Közös memória-terület? Fogggalmam sincs), de az is lehet, hogy egyszerűen a srác gépe szarakodott. -
Egon
nagyúr
válasz
Rommel6600
üzenetére
Nem, 3Com 3C857 cuccra gondoltam (#643, gykarcsi, illetve lényeges még a #715 -is).
-
snemeth
aktív tag
''A Winamp a netről játszott valamit, ugye?''
Nem emlékszem biztosan, de úgy rémlik, hogy pont az volt a lényeg, hogy nem
Az nem megy a fejembe, hogy hogyan kavarhatott bele a winamp egy másik hardverbe, ami csak a hálózaton keresztül kapcsolódott és nem is rajta keresztül ment a lejátszás.
(Nem kötözkoödi akarok ám, csak gondolkodom.)
Ha a netről játszana le és úgy, még érthető.
Főleg azok után, hogy a kiváló USR routerem random újraindult, amikor az Emule ment.
Meg mondjuk egyébként is hajlamos volt pár nap után magától is.
Mióta az SMC csinál mindent és az USR csak mint switch üzemel (a wireless tudása miatt kell), azóta betonstabil az egész.
Igazából ha nem lett volna ez a PPPoE átállás és ezért nem vettem volna meg az SMC-t, még mindig a hülye újraindulásaival szívnék. -
Rommel6600
őstag
3com 3CRWE554G72T ez volt amit suste vett, és ajánlott (#942)
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
válasz
snemeth
üzenetére
Nem tudom, hogy ez volt-e, de fel lett hívva az üzlet, és azt mondták, hogy mivel már nincs gyártásban, ők sem formalmazzák a terméket - lehet hogy azóta sem vették ki az árlistából...
Depó az ilyen sajna, ha jobban megnézed, nem egy anomáliát találsz (pl. 1 éve nem kapható vga az _akkori_ áron stb.). -
Egon
nagyúr
válasz
Rommel6600
üzenetére
Egy jó pár hozzászólással ezelőtt írtam róla. Hónapok kellettek, mire ez a gond megoldódott, addig meg nem volt türelmem várni, inkább lemondtam a netet (az asszony is lerágta a fülem, hogy nincs a gépén net).
Nagyon röviden, kronológiai sorrendben: amikor a problem jelentkezett, a fórumos (hwsw) hozzászólások szerint _semmilyen_ elterjedt routerrel nem csatlakozott (először az SMC-ről is ezt írták, nem a 15 perces szakadást), csak a Repotec fos volt. Elmentem, vettem egyet, 2 óra után felforrt az agyvize, firmware frissít, az addigi 7 MBit helyett 2 MBit-re beállt a sebesség. Router vissza garban, másikre kicserél, tünet ugyanaz. Két hét vár, majd pénzvisszakap. Sok szopást (és az asszony csesztetését) megun, Tvnetwork-öt elátkoz, előfizetést lemond, ADSL-re előfizet (Externet). Ennyi. -
snemeth
aktív tag
A Winamp a netről játszott valamit, ugye?
Netrádiót szoktam hallgatni, de nem a Winamp-ot használom hozzá.
Azzal semmi gond nem szokott előfordulni.
Azon kívül egy SPA-1001 ATA is rá van kötve a routerre és azzal a VoipDiscount-on keresztül szoktunk vezetékes számokat hívni. Minimum fél órás hívások mennek, de még soha nem volt semmilyen probléma közben. Pedig gyakran megy a fel/le töltés is, miközben folyik a telefonálás.
Pont tegnapelőtt piszkálgattam az ATA beállításait, hogy még jobb legyen a hangminőség (pedig most is meglepően jó a mikrofonos/fejhallgatós megoldáshoz képest), mert a hálózat (és a router) szempontjából simán ki lehet használni a jobb beállításokat.
Szóval a tapasztalataim alapján amondó vagyok, hogy ennyi pénzért - és azért a támogatásért, amit az SMC ad - simán megéri egy 7004VBR. -
Egon
nagyúr
válasz
Rommel6600
üzenetére
Meg kell kérdeznem a havert, mert az érdemi tesztet ő csinálta, én már annyira nem emlékszem a részletekre. Igazából ne gondolj olyan nagy dolgokra, a némileg extrém szokásainkat próbáltuk ki, nagyrészt több progi egyidejű használatával kapcsolatban.
Az biztos, hogy a fenti problémát az én Ovislink routerem, illetve a srác Wireless D-Link cucca nem produkálta (mondjuk azzal meg más gond volt, de szubjektíve kevésbé zavaró).
Nekem is volt LAN-Netem az Újhegyin (még most is az lenne, ha nem váltottak volna protokollt), úgyhogy tudom milyen jó pingek tudnak lenni. -
Rommel6600
őstag
hát nemtom, mi (itt a ph!-n, meg a család is) nagyon meg vagyunk vele elégedve, nameg hát javitotta is az smc a fw-t hogy lehessen a tvnetwork pppoe hálózatán normálisan használni. Én semmi ilyesmit mint amit irtál nem tapasztaltam (meg szerintem a többiek sem), de érdekelne a teszt többi része is róla, jöhet priviben!
ja kicsit off, de én előbb használnék mást a winamp helyett minthogy lecseréljem v. ne a 7004est vegyem.
Ja, meg úgy tudom ott újhegyen brutális a net, nem hiszem hogy gond lenne bármivel is
(snemeth-nek 4ms az eredmény ha megpingeli a bixet, kicsit durva! nem nem irigykedem, áááá) -
Egon
nagyúr
válasz
Rommel6600
üzenetére
Ühüm, lehet (közben visszaolvastam pár hozzászólást, és rájöttem, hogy tényleg van a kritériumoknak megfelelő router...
).
Sajna azért nem egyszerű a helyzet: először is el kell sózni az előfizetést (találnom kellene egy olyan _ismerőst_ aki átveszi az előfizut, és fizeti is rendesen a havi részleteket...). Másrészt nem komálom az SMC routereket (egyik haveromnál volt nyúzva kétféle típus is, köztük pont a 7004VBR is, és hát egy-két brutális teszten megbukott - már pontosan nem emlékszem, de valami olyasmi volt, hogy ha a háttérben ment a Winamp, MSN vagy Skype-telefonáláskor csúnyán akadt a hang). -
Egon
nagyúr
válasz
snemeth
üzenetére
Köszi. Akkor már csak azt kellene tudnom, hogy
1. Létezik-e már jelenleg is kapható router, ami egyrészt tud csatlakozni, másrészt nem dob le 15 percenként, harmadrészt nem fagyogat (mint a cég által ajánlott Repotec csodarouter alap-firmware-rel), negyedrészt nem csökkenti le a sávszélt (mint a cég által ajánlott Repotec csodarouter frissített firmware-rel);
2. Ha fix sávszélességű, relatíve gyorsabb csomagra fizetnék elő (mondjuk a 3 MBit-es, 10K-s csomagra), akkor hozza-e a megadott le- és feltöltési sebességet a net (mintha olvastam volna, hogy adott helyen (nem biztos, hogy az Újhegyin) hiába fizetsz elő akár a legnagyobb sávszélességű, 6 MBit-es csomagra, akkor is max. 2MBit-tel jön a net).
Érdekelne ugyanis a cucc, bár valamit kezdenem kellene a jelenlegi nettel (sajna 2 év hűséget írtam alá tavaly augusztusban), de a nyár végére megpróbálnám megoldani. Nagyon szar ugyanis az ADSL feltöltési sávszél, és ezzel a hócipőm televan. -
Egon
nagyúr
Most nincs türelmem visszaolvasni, valaki írja meg legyen szíves, hogy Bp-en, az Újhegyi lakótelepen milyen protokoll dívik mostanság LAN-Net előfizetés esetén. Mintha régebben szó lett volna róla, hogy visszaállnak static IP-re a fos PPPOE Relay szarjukról...
-
h_143570
addikt
A linksys-ek valojában cisco gyartmanyok es jelentos reszuk nyilt foráskodu fw-t hasznal tehat jo eselyel mukodni fog a tvnetwork halozatan (tehat MD5 CHAP authentikaciot hasznalo pppoe -vel), ha tvnetwok adsl-t akarsz kottetni akkor az fatav halozatak minosul es az meg router kozombos.
-
tpshs
csendes tag
üdv
egy LinkSys RT31P2 VOIP routert szeretnék venni, használ valaki ilyet pppoe nettel ?
Fog működni ?
előre is kösz a segítséget -
Rommel6600
őstag
akkor passz. max annyi szűrhető le ebből hogy nem homogén a hálózatuk

-
snemeth
aktív tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Nálam sem működött, ha beírtam.
-
h_143570
addikt
válasz
Rommel6600
üzenetére
Nocsak teged is lehet lattni, mar kezdtelek hianyolni.
-
Rommel6600
őstag
érdekes én anno (PPPoE-s időkben) beirtam oda hogy TvNetWork (ugyan igy) és müködött

-
myrddral
csendes tag
Félreértettél, nekem sem kellett (volna) kitöltenem... pont ez volt a gáz. Oda is írtam hogy tvnetwork

Csak összekevertem valami mással. = LÁMA VAGYOK
-
myrddral
csendes tag
Nnna, megoldódott a probléma, mindössze annyi volt a baj, hogy láma voltam

Volt egy Service name rész, ahova beírtam hogy tvnetwork, mert emgejtően hasonlított a windowsos csatlakozásra (ott is van egy ilyen mező). Azt hittem, hogy a szolgáltatás neve, pedig az a szolgáltató által kiadott valami lehet. És ha nincs, akkor oda nem szabad írni semmit, emrt nem kapcsolódik. És láss csodát... megy
Azért köszi mindent, a FW is segítség volt! -
h_143570
addikt
válasz
myrddral
üzenetére
Az smc 7400VBR routernek nem csatlakozasi problemaja van a tvnetwork halozataval hanem, a CHAP authentikacios protokol 15 percenkent ker egy megerositest erre nem valszol rendesen es igy 15 percenkent megszakad par masodpercre. Az SMC kijavitotta ezt a hibat. Innet leszedheted a 751.7924 es part no -val rendelkezohoz, van meg 751.7501. [link]
-
myrddral
csendes tag
válasz
h_143570
üzenetére
Meg lenne mégegyolyan kérdésem, hogy MAC address. Van olyanom, hogy LAN MAC, meg WAN MAC. Ez a kettő alaphelyzetben csak az utolsó betűben tér el egymástól (9C a másik 9D), ez csak a belső ill. a külső háló címe? Mert amikor klónoztam, akkor a WAN-é változott (feltételezem a hálókártya címére). És a sebességel alaphelyzetben nincs baj, sima kapcsolódás esetén simán hozza az 1mbps-t.
-
myrddral
csendes tag
válasz
h_143570
üzenetére
Megkérdeztem az ügyfélszolgálatot, aszonták PPoE. Úgyhogy nemtom... megprószálom másik rúterrel,hátha.... de elvileg SMC jó lenne. Ja, meg a 1289-en hozzá sem tudtak szólni a témához... Azt mondta a kedves ügyfélszolgálatos, hogy keressek má' egy olyan embert, aki ért hozzá... (és ez nem ő)

-
myrddral
csendes tag
válasz
h_143570
üzenetére
Nem történt semmi! Csak gondoltam, hátha nem egyedül nézed...

Nekem gyanús a PPPoE,mert olvastam vmi PAP-ról, meg MD5CHAP-ról és az utóbbit használja nálam a tvnetwork, aminek elvileg hibásan van megírva a scriptje a routerekben... erre kéne egy FW
De igazából még felhívom őket, hogy mi a helyzet, és írok.
Köszi! -
h_143570
addikt
válasz
myrddral
üzenetére
Bocsi hogy eddig nem valaszoltam, de husvetra haza mentem es otthon nincsen net.
Az igazat megvalva keves a debreceni tapasztalalt, az itt es a router topicjaban elmondotaid alapjan elkepezelheto hogy debreceni lannet megsem pppoe-vel megy?! A 7400VBR az alap fw-el felmegy csak 15 percekent ledobasra kerul es par masodperc mig ujra csatlakozik, tehat a gyanum hogy debreceni lannet tcp/ip alapu. Szoval jobb otlet hijan kerdezd meg az ugyfelszolgaltukat a kapcsolodas tipusarol. A sebesseg viszatero problema a kiskunhalasiaknak vegre most fejlesztettek fel 6Mbpsrol 100ra a csatlakozasukat, ismereteim szerint debrecennek 34Mbps van, szoval ha mar felhivod oket a kapcsolodasod tipusa miatt a sebessegre is ra kerdezhetsz. -
myrddral
csendes tag
Hy all!
Van nekem egy sokak által ismert problémám, a megoldást kerestem, de nem az igazi, úgyhogy megpróbálkozom még1x, hátha valaki tudna segíteni:
Debreceni vagyok, TVNetwork-ös (LANNET, 1mbps), vettem egy SMC 7004VBR routert, elvileg PPPoE-vel kéne bejelentkeznem, de nem hajlandó. Írtátok, hogy van erre egy FW, de nem hajlandó kisegíteni
A V3-ast tettem rá.
Viszont dinamic IP-vel mindenféle bejelentkezés nélkül fellép a netre, mert talál magának egy 192.168.0.68-as gatewayt... de azon csak 300 kbps el jön max, ami ugye nem 1mbps.
Mit tegyek help, please, írtam már a router topicjába is, de senki sem válaszolt...
Ha valakinek építő jellegű 5lete van, írjon ide, vagy a router topicjába, vagy mail: attila.beli@vipmail.hu, esetleg MSN: attila.beli@mailbox.hu
Előre is köszi!!!
myrddral -
h_143570
addikt
válasz
JoHnNy BoY
üzenetére
Szoval akkor mar kaptal egy fw-t tesztre ami nem akkar mukodni gondolom megreklamaltad. Melesleg nekem is masodszorra talaltak el.
A hiba pedig nem a tvnetworkel van hanem a hivatalos szabvanyt nem koveto gyartokkal. -
JoHnNy BoY
csendes tag
válasz
Boeing737
üzenetére
web.tvnetwork.hu/felhasználóneved

így műxik... legalábbis nekem...
ja, és automatikusan nem megy ám, nehogy azt hidd.. tella, ügyfélszolg, diktálás, aztán megy
20MB... zsír
Router ügyben még mindig semmi...
illetve legyártották ugye az új firmware-t, ami nem műxik... na azóta semmi...
pff, kezdek bekattanni... lassan másfél hónapja van egy routerem amit nem tudok használni... nevetséges ez a TvNetWork, fel tudnám gyújtani az egészet a halálba
[Szerkesztve] -
Boeing737
tag
Hi,
Lannet-hez is jár ugye tárhely? Csak mert nekem kb 2 hete van, és még nem tudtam belépni az ''állitólagos'' tárhelyemre, amit a papiron is irtak
ftp.tvnetwork.hu
fnév, és jelszó az az ami a net-re fellépéskor, de nem enged be
tippetek van?
Boeing -
Boeing737
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Köszönöm a választ,erre voltam kiváncsi a lannet-tel kapcsolatban.
[Szerkesztve] -
tomika
aktív tag
Van valakinek Lan-netje a XX. kerületben? Kiváncsi vagyok, hogy mennyire gyors itt.
-
h_143570
addikt
-
shabbarulez
őstag
válasz
Boeing737
üzenetére
lásd #693 hozzászólás[link]
A BIX tagságot nem te hanem a TVN szerezte meg. Elég félreérhető a megfogalmazás. A BIX a hazai adatkicserélő központ, egy switch ahol a szolgáltatók összekapcsolják egymás hálózatait. Továbbiak a BIX-ről lásd itt: [link]
Mivel a LANNET egy sima ethernet hálózat, ezért switchekből és routerekből áll össze adott hálózati topológiának megfelelően ahogy épp kialakítják. A másik vége egy switch(ek) ami adott háztömbben van. És ezek a switchek vannak összefogva egy főbb switchben majd routerban. Ezek általában igen lokalizált szolgáltatási területek, egy lakótelep, lakópart méretű háztömb együttes ami be van kábelezve. Ezek összefutnak valami központi helyen egy kis irodába, oda pedig vagy rendel a TVN valamelyik nagyobb cégtől bérelt vonalat amivel összeköti ezt a kis sziget jellegű helyi hálózatot a nagyvilággal, vagy egyik helyszínén(kőbánya-újhegy ltp.) van rá példa hogy saját optikai kábelt fektet egészen a BIX-ig és úgy oldja meg a kapcsolódást. -
Boeing737
tag
Sziasztok,
én most váltottam ADSL-ről LANNET-re. Lenne pár kérdésem: valaki nagyvonalakban elmagyarázná hogy a lannet hogy van összekötve a hálózattal? A kábel másik vége egy switch-be v. routerbe megy? Én próbáltam kérdezni a szerelőket, de ők csak annyit mondtak, hogy ''egy elosztóba''. Ilyen lannet van más net szolgáltatóknál (pl külföldieknél?) mert nem vettem észre még más ISP-nél ilyet. V. ez csak a tvnetwork ''találmánya''?
Ezt a BIX tagságot amit elvileg kaptam, hogy tudom használni? Próbáltam belépni a bix.hu-n de nem sikerült. Amúgy mire jó? Statisztikára?
Boeing
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ford topik
- BMW topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- ZBook Power 16 G11 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 32GB 512GB NVMe gar
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 Ti TURBO OC 11GB GDDR6 (GV-N208TTURBO OC-11GC) Videokártya
- ThinkPad P1 Gen6 16" 4K+ OLED érintő i7-13700H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjolv gar
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- SAMSUNG 980 500GB M.2 NVME PCI-E 3.0 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Manli Gallardo RTX 4070 Ti
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2 touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Workstation bazár - Dell, Lenovo - számla, 6 hó garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Azért majd lehet, hogy jövő héten rájukcsörgök, hátha valami készségesebb és lelkiismeretesebb ember venné fel a telefont és akkor talán előrébbjutok.
És hiába erőlködött nem lett semmi, még az ok sem derült ki

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(snemeth-nek 4ms az eredmény ha megpingeli a bixet, kicsit durva! nem nem irigykedem, áááá)
).