Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- VoLTE/VoWiFi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
alienpapa
senior tag
Nem tudom mi van a netemmel, de a 260-as letöltési sebességemből 15kb-os lett, és így van ez egy napja. Fak YU TvgecNetwork.

-
Breki
veterán
válasz
zsolt501
üzenetére
OKés de a hiba független ettől másik fiókon is ugyanezt csinálja illetve a program felrakása előtt is jelentkezett a probléma.
Az érdekelne, hogy ez szolgáltató miatt lehet vagy a modem miatt ami a régi adsl-nél hibátlanul működött sose volt ilyen jellegú hiba vele
4.25.Build.1431verziót honnan lehet letölteni?
-
Breki
veterán
pontosítanék mivel sajnos újra csinálta
szval 15 percig nem használtam a netet akkor meg akartam nézni vmelyik fórumot egy ideig ment a kurornál a kör, hogy dolgozik majd kiírta, hogy az oldalt nem tudja betölteni
bármelyik oldalnál ezt csinálta
kilépés újracsatlakozás nem segítettaztán ki és bekapcsolva a routert elég nehezen ment fel, de aztán felment és így újra jó
de nem tudom mi okozza ezeket -
Breki
veterán
Nálam most ilyen

lehetséges, hogy a cfos ennyit javít rajta?
Viszont azt csinálja az elmúlt pár napban, hogy egyszercsak nem jön be az oldal amit megnyitok egy idő után, olyan mintha töltené de csak áll hiába várok vagy nyitok másik oldalt vagy lépek ki a böngészőböl és indítom újra.
Kilépek és újra felcsatlakozok van amikor azis lassú, de van amikor simán felmegy, de továbbra se jön be oldal.
Viszont ha kikapcsolom a modemet és újraindítom a gépet akkor általában azután jó.
Ez miról lehet?
Vhogy az az érzésem, hogy akkor jelentkezik ez ha sokáig nem hozok be új lapot és utánna akarok vmit új oldalon megnézni.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
con Codorra
üzenetére
LANNET, KÁBELNET vagy ADSL van mert nem mindegy egyébként a sebességből ítélve neked LANNET van bekötve ami azért messze jobb az ADSL-nél.
A sebességet illetően meg mindenkinek megemelték nekem például 20/10 re emelték a király csomagot, neked meg 10/10-re -
con Codorra
csendes tag
Hali Én nem panaszkodhatom de nem is értem a dolgot Elvileg 8/1 es internet van.
Nállam:Download: 10006 kbps
Upload: 9292 kbps
-
Breki
veterán
Énse fullra gondoltam, de legalább egy ilyenre

és legalább egy 19-21-es pingre
-
Breki
veterán
Na ez lett belőle

Elvileg 10-esnek kéne lennie
Szerintetek ezt még meg lehet reklamálni vagy azt mondják, hogy a minimum megvan?
-
Breki
veterán
Na beszéltem az ügyfélszolgálattal
Szerintük átraktak és 10-es a vonalam én továbbra is 1 megabitet látok

Vissza kell szólnom ha nem javul.
Egy érdekes dolog rákérdeztem a jóváírásra állítólag papiron kell bejelenti akkor fogadják el.
Tvnetnél simán írtam egy e-mail-t és azt elfogadták.
-
Breki
veterán
Ez hihetetlen.
Mi van megint?

Az előbb pedig 999-es pingem volt

-
Gard
csendes tag
Probléma megoldva. Köszi.

-
Gard
csendes tag
FTP nekem is müködik. Pl. a PayPal oldal nem jön be ami nekem fontos lenne. Semmi szervert nem áll szándékomba üzemmeltetni. Ezért nem is értem, mivel minden oldal elvileg a 80-as portot használja, amelyik nem azután a pedig tudtommal kettősponttal van írva a port.
-
Tonyk
veterán
Meg is osztod neked milyen 1024 alatti portra lenne szükséged, ami miatt bizonyos oldalak nem jönnek be? (azaz nem feléd irányuló kommunikáció
) Vagy titok?
(Véletlen nem szervert szeretnél üzemeltetni??????? smtp, stb.)
Mert nekem simán megy pl a 21-es port ami ugye 1024 alatti és nem tiltott. -
Ivitz
tag
nah most már jó a net

Budapestiek akik írták hogy lassú náluk is jó már?
-
Breki
veterán
Lenne egy kicsit off de a téméhoz azért kapcsolódó kérdésem
szeretnék online játszani de a program ezt írja ki
hiába állítom az UDP-t 5730-tól 5739-ig nem működik
Először tűzfalra gyanakodtam de azt kivéve is maradt.
Teszteltem ezeket a portokat és a következőt kaptam
Scanning ports on 34.567.54.349
34.567.54.349 isn't responding on port 5730 (unieng).
34.567.54.349 isn't responding on port 5731 ().
34.567.54.349 isn't responding on port 5732 ().
34.567.54.349 isn't responding on port 5733 ().
34.567.54.349 isn't responding on port 5734 ().
34.567.54.349 isn't responding on port 5735 ().
34.567.54.349 isn't responding on port 5736 ().
34.567.54.349 isn't responding on port 5737 ().
34.567.54.349 isn't responding on port 5738 ().
34.567.54.349 isn't responding on port 5739 ().(természetesen ip címet átírtam)
routerem nincsen, egypár nappal ezelőttig jó volt így csak arra tudok gondolni, hogy az Adsl 3G beállításakor állítottak el vmit az ügyfélszolgálatos is vmi port beállításról beszélt.
Van egyébb ötletetek, hogy mi okozhatja ezt?
-
Breki
veterán
Na az ügyfélszolgálati automatika már úgy kezdi, hogy hol milyen hibák vannak amik megoldásán már dolgoznak, ha ettől független a hiba nyomjon #-et.
Vártam 3-4 várakozást aztán leraktam majd felhívom őket hétköznap reggel mikor nem kell ennyit várni.
-
Breki
veterán
válasz
h_143570
üzenetére
A központtól nem vagyok mesze anno megkérdeztem a helyi srácot aki ilyenel foglalkozik
a matav-nál, ő megmondta mennyit bír a vonalam, akkor ezt beis írtam ide.Már szinte két három naponta hívogatom őket ilyen meg olyan problémák miatt de
konkrétan az átkötésről nem nagyon tudok meg infókat.Hogy pl mi a fene tart ezen egy hónapig mikor először karácsony előttre volt ígérve, hogy elvileg meg lesz.
Ezért lenne jó tudni hogy Adsl 3G-n vagyok e vagy sima ADSL-en, mert lehet felhívom őket és megint semmi konkrét infót nem tudok meg erről.
Arról se nagyon beszélnek, hogy az azóta eltelt hónapban legalább 8-10 napon nem volt használható net.
Ugye először 4-5 nap nem volt egyszerűen feltöltésem aztán héten előbb nem volt net aztán a múltkori ami most másoknál is van.
-
Ivitz
tag
nekem még mindig szar
15kb/s tök jó netezni alig jönnek be az oldalak 
-
Breki
veterán
Nálam most ilyen

Ugye az nem lehet, hogy átraktak a 8-as adsl-ről az15-ös ADSL 3G-re és csak a modem
miatt láttok ugyanannyit? -
Gard
csendes tag
Sziasztok!
TvNetwork előfizetésem van. A szolgáltató erősen tilt bizonyos portokat. Ez miatt egyes oldalak nem jönnek be ami nagyon fontos lenne. Erre a porttiltásra nincs valami trükk vagy lehetőség ezt megkerülni?
-
maniac
senior tag
Na nalam is tok jo a savszel delutan ota:
88kbit/s felfele, es 200kbit/s lefele.
Komolyan mondom kezd a filing atitatni, mikor meg olyan jo 12 eve hasznaltam 56k-s modemmel internetet. Csak mostmar tele van minden flash-sel
.Ja 2. kerulet, ugyhogy majd delutan ha felkeltem bejelentem a hibat.
-
h_143570
addikt
Akkor regionalis problemanak tunik, nalam meg van a 20/10. Bar az ADSL eseteben trukkosebb a dolog, ott eleg sok a fatavos berendezes. Ha jol tudom csak a ADSL3G esetben van hurok atengedes es sajat eszkoz, a sima az csak rebranding.
A BIX szerint ugy 30% korul van a savszel kihasznalas.
http://bix.hu/index.php3?lang=en&page=graph&swid=iszt-c6509-1&portid=Te8/2 -
virkir
veterán
-
h_143570
addikt
Mind2 teszt rovidsege miatt ennyi elteres boven belefer a 2 meres kozott. Egy 20as net eseteben akar meg 1000 kulonbseg sem lenne meglepo.
Visszont a le sebesegnek 2000 korul kellene lennie ehelyet ugy 120-130ad van. Ha minden mas adatforgalmat kilottel, akkor valoban, sebeseg gondod lesz. -
Mardel
őstag
Budaörs, elvileg 2 Mbites net.

tvnetwork sebesség mérős oldala elvileg speedtest.net-es, de speedtest.netnél kevesebb a feltöltésem.

-
virkir
veterán
Felhívtam az ügyfélszolgálatot ahonnan megint jött a lepattintás, hogy kiadjuk a T-Comnak a hibát.
Az egységsugarú helpdeskes meg akar győzni, hogy nekik semmi közük az ADSL sebességéhez azt a TC szolgáltatja nekik se szerverük se semmilyük az ADSL-hez
Egyszerűen nem akarja megérteni, hogy az ő szerverük felől hal le az egész.
Az szar hogy most teljesen hitelesek a mérések mert indítottam egy letöltést a Symantec-től ami 400k-val szokott jönni, most csordogál 15-el.
Kész, én befejeztem a jövő héten megyek és kötök egy T-Comos kábelnetet 10/1M +300 pénzért. -
Breki
veterán
Ilyesmi volt nálam tegnap, az uploadom majdnem nagyobb volt mint a downloadom

Mekkora ping-nél lehet reklamálni
visszanéztem a speedtest stat-ot volt 19-is korábban
-
virkir
veterán
-
Ivitz
tag
Sziasztok !
Na erre varjatok gombot !

4Mbites netem van eddig jó volt ma meg olyan nehezen jöttek be az oldalak toltam egy tesztet és milyen szép eredmény

-
Breki
veterán
Na most mér de ez nem 15 megabites net.......
és ez a ping?korábban 21 körül volt max

Hihetetlen, hogy több mint egy hónap alatt nem tudták átkötni és fogalmam sincs tulajdonképpen mi van.
A múltkor az ügyfélszolgálatos mikor felhívtam őket azt mondta, hogy valami port-ot már átkötöttek, de nem látok semmi változást a sebességben.
Azt meg tudom valahogy állapítani hogy adsl-en vagy 3gadsl-en vagyok?
-
h_143570
addikt
Igen, de a kepen rajta volt az oldal cime ahonnet futtatad, mindosze le kellett hagyni belole results.php -t.
A speedtest azert tulzas, hogy nem er semmit. A legnagyobb problema vele, hogy tul rovid ideig mer, igy ki van teve a halozat pilanatnyi alapotanak. Pontosabban tul kicsi filet hasznal.
Barmi, ami rovidebb ideig mer, vagyis kisebb meretu teszt filet hasznal, mint a speedtest az meg kevesebbet er.
Lenyeg, hogy a speedtestel pontos erteket ugyan nem kapsz, de a nagyobb sebesseg esest ki lehet mutatni vele, mar ha nincsenek tul terhelve a szervereik. Es a bongeszo cache nem szol bele a dolgokba, a virus irtok webes vedelmerol nem is beszelve.
Az idealis tesz keresni egy FTP szervert, majd onnet leszedni egy par gigas filet, pl valamelyik Linux distribucio DVD ISO-jat. Az meg egy 20as nettel is legalabb 10+ perc. -
Breki
veterán
Azért ez nonszensz
ma reggel szóltam be nekik, hogy nem megy a net.Még mindig nem raktak át 3GADSL-re holott még december közepén elküldtem a szerződést.
Állítólag 20.-ára volt kiírva az átkötés.Erre tegnap nincs net ma este meg ez
Ez a múltkoriakkal együtt amikor nem volt feltöltésem 7-8 nap amikor használhatatlan a net egy hónap alatt

-
t-shirt
veterán
Üdv!
Bp, Békáson szeretnék szolgáltatót váltani, a tvnetwork szolgáltatna kábel -tv -net -telefon csomagot egyben viszonylag kedvező áron. Nem nagyon szoktam letölteni így sávszél annyira nem érdekel, viszont ha játék közben nekiállok pingelni akkor felmegy a vérnyomásom.Ha van itt békási kábelnetes kérem ossza meg a tapasztalatait.
-
Mardel
őstag
Ezt nem hiszem el!
Előszőr TVnethez szerződtünk, ők már csak adsl3g-vel foglalkoznak, ezért átvett minket a tvnetwork, szeptember közepén a 8 Mbps ADSL-ből ami eddig jött kb. a gyakorlati maximumon amit bír a modem (6,5-7 Mbit/s) azóta folyamatosan csak 2 Mbps. Betelefonáltam, hogy szeretnénk váltani 2 megás netre, mert minek fizessünk többet, ha úgy se jön annyival. Aztán mondja hogy kb. 1000 Ft-al olcsóbb, mint a 8 megabites azt hiszem az volt 7900 ez meg most 6900. Mondom tiszta reális ár...
De este 8-tól nem lehet neten játszani mert 120-999 között van pingem magyar szervereken.
index.hu útvonalkövetés:
1 <1 ms 10 ms 11 ms 192.168.2.1
2 120 ms 125 ms 130 ms 133.00ec54.tvnetwork.hu [84.236.0.133]
3 125 ms 120 ms 120 ms 139.00ec54.tvnetwork.hu [84.236.0.139]
4 119 ms 115 ms 112 ms TE-1-1.core0.interware.hu [193.188.137.25]
5 114 ms 113 ms 113 ms ldir-loopback.index.hu [217.20.131.2]Szívesen váltanék kábelnetre, de pechemre csak a fibernet van a városunkban aminek megint olyan a jóhíre, talán rosszabb mint a tvnetworknek.
-
alienpapa
senior tag
A fix ip-t hogyan lehetne megváltoztatni? Az ügyfélszolgálat tudna segíteni?

-
h_143570
addikt
válasz
szakacsze
üzenetére
A relaynek ehhez az egatta egy vilagon semmi koze, azt a szolgaltato belso halozata hasznalja a pppoe kapcsolatok kezelesere a felhasznaloi oldal szamara lenyegtelen es lathatatlan. Az egyetlen feltetel, hogy a kliens tamogassa a szabvanyos pppoe hitelesitesi modok kozul az MD5 CHAP-ott. Amitt ugytunik, hogy a drytek szerencsere tud. A relatre akkor lenne szukseged, ha tobb routert kellne pppoe-vel hasznalnod.
-
szakacsze
csendes tag
válasz
h_143570
üzenetére
A WAN uptime 50 perc, és lehúztam a 3cd-s slackware isokat. A sebesség is megvolt.
Nem akarom elkiabálni, de akkor ezekszerint annak idején ~ 4 éve jó választás volt a draytek, majd 30-ért. Igaz most firmet is frissítettem, de nem láttam hogy pppoe auth hibát javítottak volna benne, tehát gyárilag akkor lehet tudja a "relay"-t
-
Breki
veterán
Énis hasonlóan vagyok kb 15-17-e körül küldtem vissza a szerződést azóta semmi.
Nálam bonyolítja hogy küldtek egy cseket egy havi elmaradásról
Akkor felhívtam őket az ügyfélszolgálatos azt mondta vmi tévedés nyugodtan felejtsem el.Erre decemberben is kaptam egy ilyet akkoris felhívtam őket akkor az ügyfélszolgálatos azt mondta, hogy novemberi elmaradást lát, de a számlás részleggel kellene beszélnem.
Most megnéztem a csekjeimet mert nem emlékszem hogy ne fizettem volna de nem tudom a novemberi havi elmaradás az októberi számlát jelent-e.
Ezenkívül az ügyfélszolgálatos azt mondta, hogy a januári számlát ne fizessen be hiszen átmegyek a másik csomagra, de ugye közben nem történt semmi és annak a határideje lejárt.
Azt hiszem nekem is fel kell hívnom őket újra

-
szakacsze
csendes tag
válasz
h_143570
üzenetére
Hát lehet hogy nem a router, mert miután visszadugtam a gépre aztán sem volt hajlandó kapcsolódni nagyon sokáig, - Hiba 678 a távoli számítógép nem válaszolt - aztán sokadik próbálkozásra kapcsolódott, de néhány óra múlva megszakadt és nem volt hajlandó újra kapcsolódni ma 17 óra körülig, tegnap kötötték be. Betelefonáltam, mondtam nekik hogy a PPPOE szerver lehet a ludas a hibaüzenet alapján, de csak hümmögtek, hogy vmikor szerelőt küldenek(pedig valsz nem nálam lehet a hiba, hacsaknem rossz krimpelés, toldás
okozhat ilyen hibát
) , aztán lehet csináltak valamit mert megjavult a szerver _egyelőre_
Hát nem túl bíztató, az igaz hogy a T nél is ledob néha a kábelmodem de ennyi kimaradás ott nem volt, csak amikor rossz volt a modem, de miután nagynehezen kicserélték utána elég megbízható lett a net. Hát kár volt átjönni
-
h_143570
addikt
válasz
szakacsze
üzenetére
Nezd meg a router honlapjat, hatha van hozza firmware frissites ami rendesen tamogatja a PPPoE szabvanyt.
Ha csatlakozott az jo jel, ezek szerint tudja az MD5 CHAP-ot, csak elfelejtettek , hogy ez az azonositasi forma idokent ker egy ujra azonositast. Ez esetben 15 percenkent. -
szakacsze
csendes tag
Na a draytek sem teljesen kompatibilis, kapcsolódott, de pár perc után megszakadt, és utána már a gépre közvetlenül kábelt dugva sem tudtam visszamászni, vagy 10-20 percig. Igaz megpróbáltam többször is kapcsolódni a routeren, lehet ez tett be. Mert disconnect gomb az nincs. Amit raktam képet routerről láthatjátok.
Mennyivel kevesebb gond volt a kábellel, igaz ott a modem bontott néha néha, de legalább viszonylag stabil volt, lehet kár volt átlépnem
-
zsolt501
nagyúr
válasz
jgermeister
üzenetére
Ajánlom próbáld ki a Keep Alive funkciót mert az való arra hogy folyamatosan legyen kapcsolatod és be állíthatod mellé hogy ha megszakad a net menyi idő után tárcsázzon újra, érdemes 30mp-et beállítani mert ha túl gyorsan tárcsáz akkor lehet hogy még nem lesz kapcsolat a központtal.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
jgermeister
üzenetére
Nálad a Keep Alive nem működik??
-
jgermeister
csendes tag
válasz
Diego2002
üzenetére
Szia!
1690-es hozzászólást ajánlom (és az azt író felhasználó egyéb hozzászólásait is), illetve próbáld meg a bal felső sarokban lévő kereső beírni azt, hogy MD5 CHAP.
Tvnetwork nem minden routert "szeret".Én tegnap vettem egy ASUS wl-530gv2 wireless routert, és megy a LAN és a WLAN is (miután az "idle time"-t a router beállításaiban 0-ra állítottam). Igazából szerencsém volt, mert akár lehetett volna az is, hogy nem tudja kezelni az MD5 CHAP dolgot.
Remélem ez segít.
-
Diego2002
tag
Üdv!
Már egy ideje D-Link DI-524-es routert használok a Lan-netemhez. Sajnos gyakran csinálja azt, hogy egyszer csak elmegy a net és egy router-újraindítás (power off-power on) segít csak rajta.
Lehet, hogy erről már volt szó, ha igen akkor bocsi.
Kérdésem az lenne, hogy ez ellen lehet tenni valamit router cserén kívül?

Gondolok itt valami beállításra... Firmware a legújabb van, bár a legújabb óta mintha még gyakrabban csinálná.
-
szakacsze
csendes tag
válasz
szakacsze
üzenetére
Annyira kedvező a mostani ajánlat h úgy döntöttem a netet is bepróbálom.
A t-home-t teljesen lemondjuk. A kábelekeiket bennhagyjam e a biztonság kedvéért ? Arra gondoltam hogy a lakásban az antennacsatiig vezető kábelt, és a szombámba a modemig vezető kábelt bennhagyom, h gyorsan vissza lehessen kötni. Igaz így megnőne a kábelrengeteg mert a tvnetworkös kanócok is jönnek. -
g@bo
nagyúr
mi a véleményetek, tvnet meztelen ndsl3g?
fórum végén rögtön pár negativ hsz. nem túl bizalomgerjezstő...
-
szakacsze
csendes tag
válasz
h_143570
üzenetére
Csak CHAP nem választható. "PAP only" és "PAP or CHAP" lehetőségek közül lehet választani.
Kijött hozzá egy új firm ugyan javítottak benne vmit a pppoe val kapcsolatban de
nem az auth körül (bár ez lehet nem szükséges, nem volt még tvnetwork hálón próbálva lehet teljesen jól menne).[Improvement and Correction]
1. Defended against port scan software by "closing" SNMP port as factory default yet allowing SNMP traffic at the same time.
2. Supported MPPE encryption for WAN PPTP connection.
3. Improved 2nd subnet for routing functionality.
4. Corrected NAT loopback issue.
5. Corrected a DDNS malfunctioning issue in PPPoE mode
6. Corrected a DDNS WEB UI log display issueTudnál/Tudnátok nekem fordítani egy olyan kérdést amit a drayteknek írnék h
A vigor 2104 tudja e a CHAP authot md5 hash-el, és a szolgáltató felől jövő reauth kérésekre tud e válaszolni ?Amit válaszolnak azt megértem, de nem tudok jól fogalmazni angolul.
-
szakacsze
csendes tag
Szegeden már a csanádi utcába is behúzták, a netjük ára kedvező de mivel a jelenlegin még fél évig tart a hűség ezért nem rendeltük meg, csak a kábeltévét.
Egyébként Draytek vigor 2104p-vel vajon működne ? -
zsolt501
nagyúr
Azt mondod hogy ha erre a linkre kattintok akkor azt az MTU értéket adja meg amit nekem be kellene állítanom? És ez menyire biztos mert már elég sok értéket kaptam és ez idáig legalább a 10. érték.
Szóval a bajom az hogy ha a gépen illetve a routeren beállítok egy értéket amit a lenti módszerrel kaptam akkor a beállítás után újratesztelve megint rossz az érték és megint jóval kisebb érték jön ki ami igen zavaró egy pontos beállításhoz hogy ha mindig egyre kisebb érték jön ki. -
loosht
senior tag
De bizony, hogy szarakodik! Egyszerűen használhatatlan este! Mire bejött a fórum megint mehettem borotválkozni. A pingről, meg a packet loss-ról ne is beszéljünk! Borzalom!
Pinging bix.hu [193.239.149.1] with 32 bytes of data:
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=58ms TTL=59
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=57ms TTL=59
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=55ms TTL=59
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=55ms TTL=59Ping statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 55ms, Maximum = 58ms, Average = 56msAmi sokmindent megmagyaráz:
Tracing route to bix.hu [193.239.149.1]
over a maximum of 30 hops:1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
2 2 ms 1 ms 3 ms 10.0.0.1
3 1 ms 1 ms 2 ms IP-62-72.TvNetWork.Hu [80.95.72.62]
4 54 ms 57 ms 55 ms bp-core-v2010.core.tvnetwork.hu [84.236.0.2]
5 53 ms 59 ms 60 ms r1.bix.iszt.hu [193.188.137.7]
6 56 ms 56 ms 56 ms www.bix.hu [193.239.149.1]Trace complete.
Csak az a fura, hogy ezt Debrecenben kell észrevennem? Nem szólt még nekik senki az országban? Vagy csak ennyire szarnak rá? Mindenesetre érdekes....Nem lesz ez így jó! Játszhatatlan!

Ja, napközben meg a jó ping mellet is ez van:
Pinging bix.hu [193.239.149.1] with 32 bytes of data:
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=6ms TTL=59
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=7ms TTL=59
Request timed out.
Request timed out.
...
Request timed out.
Reply from 193.239.149.1: bytes=32 time=7ms TTL=59Ping statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 116, Received = 98, Lost = 18 (15% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 6ms, Maximum = 9ms, Average = 6ms -
Cikó
tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulnék hozzátok:
December 3.-án rendeltem meg az ADSL3G szolgáltatást, majd a szerződést meg is kaptam 11.-én. Még aznap visszaküldtem, tehát valószínűleg már másnap, azaz 12.-én megkapták a TvNetwork-ösök. A mai napig nem aktiválták a szolgáltatást, következő hétfőn fog lejárni a 30 napos létesítési idő.Esetleg valaki találkozott-e már hasonló jelenséggel? Illetve mit tudnék tenni, hogy meggyorsítsam a folyamatot? A 1289-et hiába hívom, ott állandóan azzal bíztatnak, hogy napokon belül működni fog.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv.
-
@rglaaf
veterán
El sem hiszem most per pillanat rendben van a net

-
zsolt501
nagyúr
Az MTU (Maximum Transfer Unit) az IP csomag maximális mértékét meghatározó paraméter. Ez az érték Ethernet hálózat esetében alapértelmezés szerint 1500 bájt. Ha olyan hálózatot használunk ahol más MTU értéket kell használni, változtassuk meg Windowsban az értéket, így elkerülhető a csomagok töredezettsége vagy a kapcsolat megszakadása. A módszer ipv4 és ipv6 esetén hasonló. Az itt látható MTU értékek csak példa értékűek ezek nem irányadóak mindenkinél más és más. Ahhoz hogy megtudjuk nekünk mekkora MTU érték a megfelelő ahhoz tesztelni kell a hálózatot a következő utasítással.
1. cmd
2. ping -f -l 1492 matavnet.huAddig kell ezt az értéket csökkenteni amíg nem ez jelenik meg:
A csomagokat darabolni kell, de a DF be van állítva.
Amikor már eltaláltad az értéket akkor ez (vagy ehhez hasonló) fog megjelenni :
Válasz 84.2.44.3: bájt=1424 idő=8 ms TTL=121A lényeg amíg a A csomagokat darabolni kell, de a DF be van állítva. szöveg jelenik meg az aszt jelenti hogy még nem jó.
Ha megtaláltad a megfelelő értéket azt kell beállítani.Érdekeset figyeltem meg idáig az én MTU-m 1452 volt most ez az érték lement lement 1424-re fura
. -
alienpapa
senior tag
válasz
Fucsi999
üzenetére
Most váltottam hűségidő lejárta után 1 megás csomagról 2 magásra, és olyan tarifám van mint egy szolgáltatóváltónak. Mondjuk így is megérte, mert kevesebbet fizetek 1500-al, és dupla olyan gyors a netem. Szóval a kérdésedre válaszolva, igen, annyir kell fizetned mint egy váltónak. azért a biztosnág kedvéért hívd fel őket, hátha változozott valami.
-
Fucsi999
csendes tag
Hello!
Most járt le a hűségidőm a tvnetworknél. 12 hónapra volt 1mbites vállakozói netem prepaid csomagban. Ez így volt 46000 Ft bruttó. Ha most meg akarnám hosszabbítani akkor ahogy nézem az akciós csomagok között már 64000Ft. Ami egy vicc. Úgyanez a csomag új előfizetőnek 43.000Ft. Nekem mint meglévő előfizetőnek annyi lenne a havidíjam mint egy szolgáltatóváltónak??? Ez komolyan így van vagy csak én néztem el???? Mert ha igen elég nevetséges.
Ha valaki tudna esetleg vmi elfogadható árut ajánlani az szóljon!
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell G15 5511 i7-11800H RTX 3050Ti 16 GB RAM 15,6" Full HD 120Hz
- Lenovo Legion Pro 5 Új RTX 5070 / i9-14900HX / 32GB DDR5 / 1TB NVMe
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- Sony ZV-E10 + 16-50mm f/3.5-5.6 PZ OSS, 256gb
- RTX 5070 + i5-14600K 32Gb ram GAMER PC + 27 144Hz MONITOR AJÁNDÉK
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Üzleti kategóriás laptopok, asztali számítógépek, alkatrészek,garanciával, ZoliLaptop.hu
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF VP249QGR FHD IPS 144Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen /12Hó garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) Vagy titok?