Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
shabbarulez
őstag
Soká, és nagyon lassan fog, először csak igen lokalizáltan.
Ez a rendszer már évek óta elérhető úgy tudom az EHT(egységes hírközlési törvény) kötelezte erre a szolgáltatókat. Viszont eddig nem igazán élt vele egyetlen szolgáltató sem. Most úgy tűnik megvolt az első fecske a Pantel személyében tavaly év végén igaz csak üzleti ügyfélkör felé. Lakosságiban úgy tűnik az első a TvNet lesz.
De ezek a beruházások nagyon helyiek, először csak pár telefonközpontot érintenek és lassan növekszik a lefedett terület. Pont ugyanaz zajlik le mint anno fatávnál, csak ezek a cégek sokkal tőkeszegényebbek így még lassabban és még kisebb méretben. Ezek a cégek akik most hajlandók lesznek saját tőkét áldozni arra hogy megjelenlenek unbundled szolgáltatással pont ott kezdik ahol fatáv 2000 őszén elkezdte. Anno fatáv is egy fél évig csak igen drágán és az üzleti ügyfékörnek értékesített ADSL-t, majd 2001 tavaszán elindult a lakossági szolgáltatás csak Bp.-en, ott sem teljes lefedettséggel. Aztán az első év végére elérte a 4-5 legnagyobb magyar várost és közben folyamtosan zajlott Bp.-t teljesebb lefedése. Ezek a folyamatok azóta is zajlanak egyre jobban befedve az üzletileg kevésbé rentábilis területeket is. Most már vagy 800 településen szerepel ADSL elérhetőség, persze közel sem mind teljes lefedettség mellett. De ez azóta is bővül.
Na most ezek a cégek is ugyanazt fogják tenni, csak kisebb területre koncentrálva, mivel kevesebb a pénzük és hasonló tempóban. Nagy valószínűséggel ezek a szolgáltatók elsődlegesen csak a legjobb piacot Bp-et fogják megcélozni, és idővel el akarnak ott érni egy teljes lefedettséget legalább a főközpontok szintjén. Ezen a területen lesz majd konkurálás mint technológiában(hisz ezek az új belépők rögtön a lehető legújabb eszközparkra építkeznek míg fatávnak 2001 óta meglévő beruházásai vannak) mind sebesség mind ár tekintetében. Ennek a hatása elsődlegesen itt a fővárosban fog lecsapódni.
Ami ebből kihathad vidékre az az hogy mivel fatáv árazása országos, nem teheti meg hogy Bp-en más árat használ fellépve az ottani növekvő számú konkurenciával így az ottani árverseny kihat a vidéki árakra is. A fatáv védeni fogja majd a legjobb piacát a fővárost ezen új megoldásokkal szemben, ő is oda fogja koncentrálni a fejlesztéseit hogy nem maradjon le és árban is kénytelen lesz alkalmazkodni.
Ennek a hatása az első időszakokban az lesz hogy a főváros és vidék között még nagyobb különbségek alakulnak ki. Aztán ahogy megy ez tovább vidék felé ez úgy csökkenhet. De befektetésileg elsődlegesen úgyis minden szolgálató a nagy városokat fogja kívánatos célpontként kezelni és a megtérülés mentén fognak csak egyre kisebb települések felé haladni, pont ahogy fatáv is teszi.
Ez ami most talán történni fog egy hosszú folyamat első lépcsőfoka aminek évekkel ez előtt meg kellett volna történnie és akkor már nem itt tartanánk. De így ugyanúgy kikell várni azt a hosszú évekig tartó evolúciós folyamatot ami le fog zajlani és ez el fog tartani 5-10 évig minimum. És addig közben még be fog jönni a képbe más nyalánkság is.
Emitel területén nem nagyon tartom valószínűnek az unbundleg megjelenését mivel ott többnyire kisebb települések vannak. Eddig más internetszolgáltató sem jelent meg azon a területen így az unbundled megjelenése még kevésbé elképzelhető.
Mondjuk én soha nem értettem miért kezeli azt a területet fatáv Emitelként miért nem emeli be úgy mint fatáv terület. Úgyis a tulajdonosa 100%-ban már hosszú évek óta. Tök értelmetlen ez a külön kezelés és így elfolytás.
Az unbundled hatása először csak a fővárosban fog megjelenni, ott is csak egyes kerületekben. Nem véletlen hogy a Pantel is elsőre csak három belvárosi kerületben lett elérhető és idővel tervezik az bp-i lefedettséget majd a nagyobb vidéki városokban indulást. Tvnet esetében is pár belváros kerület van érintve és 1-2 éven belül talán lesz teljes bp-i lefedés, de tovább nem hiszem mivel kis cég és nem bírna tőkével egy országos beruházást. -
h_143570
addikt
2-3 hónap még elméletileg minden terűlete mivel efektive t-comm hálózat igaz a leberalizációs tőrvény miattt át kellet adniuk, de szerintem nem lesz gond emitel terűleten bevezetni. Melesleg ha megnézed a [URL]www.adsl3g.hu[/URL] -et akkor nagyongyorsan nyilvánavlóvá válik hogy ez az új izé kőzelében sincs a normális netnek.
A T-COM féle ADSL amit eddig ''mindeki'' használt is távol volt a jó nettől, de amit ezek ajánlanak ahoz képest még a T-COM os net is nagyon jo.
Elismerem hogy a letőltési sebesség marha jó főleg annyiért meg hűség nélkűl, de a feltőltési sebesség = 0 val, tehát elfelejtheted a webkamerát a skypot, vagy az msn hangbeszélgetés szolgáltatását az online játékokat, meg a webőngészés egy nagyobb letőltés időtartalmára tehát P2P alaklmazásokat elfelejtheted azzal a ''normális nettel''.
A problémát a TCP/IP protokol műkődési elve okozza, mert ha adatot fogadsz akkor ACK csomagokat kell viszakűldened és az speciel a 2500/128 as csomagnél kb annyi max sebességű letőltés esetén mint az upod; továbbá a voip és online játékok sok kisméretű csomaggal dolgoznak igaz főleg UTP csomagokkal igy legalább ACK nem kell kűldened illetve fogadnod utánnuk, de a tőbbi TCP forgalom esetén már nem meard rá sávszél.
De valjuk be őszintén egy 2500 ős le csomaggal már tőlteni szeretne az ember nem pedig csak webet bőngészni meg onlinban gamelni. Az ára miat gyorsan fog terjedni és ha elég soakn kezdenek el ilyennel nyomulni soha nem fognak leérni a letőltéseid, mivel hiába gyors a le sebesség ha lassú a fel. -
Tottu
senior tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
És ez az új rendszer kb mikor fog elterjedni?Az emitel által lefedett területeken is lehet majd erre számítani?(Mert már kezdem unni hogy minden normális netet csak Matáv stb. által lefedett területeken lehe elérni)
-
Lala6
addikt
Na megkaptam ma az első TVnetwork-ös számlám

Sajnálattal vettem tudomásul, hogy náluk nem történt ÁFA csökkenés, bár 20%-al számolnak, nem lett kevesebb a végösszeg
-
h_143570
addikt
válasz
shabbarulez
üzenetére
Kőszi a kimeritő választ akor jol mondtam hogy nem vagyok biztos abban hogy kell telefon előfizetés emelé az unbundled csomag mellé, mert mint kiderűlt van vagy 3 féle, és csak némelyiknél kell.
A pantel tényleg megkővetel egy duál isdn szolgáltatást a cégnél (ahol dolgozom) pénteken lestem be a szerver szobábába is ott volt a pantel-es router szekrény meg 2 ISDN modem pontosabban doboz. -
shabbarulez
őstag
válasz
h_143570
üzenetére
Két féle hurokátengedés(unbundled) van: részleges és teljes. A részleges esetén a rézkábelnet csak azon frekvencia tartományát adja bérbe a telco ami adatszolgáltatásra használhó. Ez esetben a telco felé továbbra is kell telefon alapcsomaggal rendelkezned ahhoz hogy más unbundled szolgáltatótól netet vehess. A TvNet féle ADSL3G részleges hurokmegosztáson alapul.
A teljes esetén van amit írtál hogy a teljes rézkábel bérlet megvalósul mind a hang,mind az adat frekvenciákra. Ez esetben már a bérlő szolgáltatón múlik mit csinál velül. A Pantel unbundled szolgáltatása esetében teljes hurokbérlet van, ez esetben már nem kell a fatáv felé fizetni az ügyfélnek semmit. Helyette maga a Pantel követel meg egy dupla vonalas ISDN szolgáltatás ami ha jól emléxem IP alapon nyújtanak ezzel is minimalizálva a költségeiket.
Természetesen a részleges megosztás olcsóbb mivel csak egyféle szolgáltatás nyújtását teszi lehetővé. Annak az ára úgy ezer ft körül van, a teljes hurok bérleté meg úgy 2500.
Ezen kívül van még az un. bitstream bérlet. Ekkor úgy emléxem még mindig a telco eszköze van mind kliens, mind szerver oldalon így elveszik a betelepülni szándékozó szolgáltató technológia függetlensége. Az uplinket viszont már neki kell megoldania.
És van a komplett szolgáltatás bérlés, ami már lassan 5 éve élő gyakorlat. Itt nincs hurokbérlet hanem egy teljesen komplett nagyker csomagot vesznek meg a szolgáltatók amit adott ponton(ami jellemzően a szolgáltató telephelye) átad a nagyker. A szolgáltató ettől az átadási ponttól birtokolja a biteket, hogy addig az hogy jut el abba neki semmi beleszólása, azt készen veszi.
Unbundledről, bitstreamről és magáról a MARUO-ról továbiakat itt. [link] A jobb oldalt letölthető ZIP fileban igen részletes PDF leírás található az egész hurokmegosztás témakörével kapcsolatban. -
Thom!
veterán
lekopogom, de egy pár napja egész korrekt a net

holnapra vagyok nagyon kíváncsi? -
h_143570
addikt
válasz
@rglaaf
üzenetére
Hogy bérelni, iletve milyen vonalat?
Ha erre gondoltál:
Mindegyik szolgáltató ad béreltvonali szolgáltatást a tvnetwork ELEKTRONET néven.
Ha nem arra akkor talán ezekre:
A rendes telefon vonalak továbbra is a telefon társaságok tulajdonában vannak illetve van néhány viszonteleadó akik továbadják a nagyoktol vett vonal kapacitást egyéni tarifával lásd TELE2.
Az unbundled megoldásnál a rézszál kerűl bérlésre vagyis ami a szélessávhoz kell, telfonáláshoz szűkséges vezetékek nem. Tehát telefon előfizetés ehez is kell ugyanugy mint a tele2-es megoldásnál, persze vannak olyanok aki ugy oldják meg hogy a bérleti dijat is beszedik.
A vonalat mindkét esetben bérelni kell valamelyik nagy társaságtól (kőzvetve vag kőzvetlenűl), ha az megvan akkor már lehet rajta egyéni csomagot lőketni, pl TELE2 marha olcsó csak mert elfelejtik megemliteni hogy kell vonal bérleti dijat fizetni, igaz nem nekik hanem a fatávnak, invitelnek ...... (a tőbbinek a nevét nem tudom fejből).
Az unbundled csomagnál lehet hogy már nem kell telfonra előfizetni elég csak a rézszálra, de ebbe nem vagyok biztos.
Természetesen ha nincs tefonvonalad, de ADSL akarsz akkor a kiszemelt szolgáltató kőzvetitésével meg lehet kőtni a telefon vonal bérleti szerződést is. -
h_143570
addikt
válasz
@rglaaf
üzenetére
Az unbundled azt jelenti hogy a szolgáltató 2K és még párszáz forintért kibéreli a fatávtol a tefeon madzag réz szálát (amit a telefon ugy sem használ, tehát lehet netelni meg telfonálni egyűtt), majd a szolgáltató telepiti mindkét végre a végberendezéseit és igy már saját hálózatán tőrténik minden a fatávnak már semmi kőze sem lesz hozzá. Azt leszámitva hogy jo sok pénzt zsebel be azért hogy bérbe adja az eddig semmire sem használt telefonvezeték merevitőit (vagyis a rézszálat). Így csak bevétele van kiadás nincs az űzeleten, mert csak vezetéked ad szolgáltatást már nem.
Mielőtt valaki kőtekedne, a rézszálon jőn az ADSL csak anno amikor számitógépek nem voltak még és auto is alig, akkor a rézszál azért kerűlt bele, hogy ne tőrjőn olyan kőnnyen a vezeték, az elmul 1 - 1.5 évtizerdben jőttek rá hogy ez a rézszál kiválóan viszi a szélessávot.
[Szerkesztve] -
duracell89
senior tag
Üdv!
Nekünk 14. kerületben, zuglóban van tvnetwork kábeltvnk, és az infócsatornán 1-2 napja megy egy szöveg, hogy csatornabővítés+szélessávú internet hamarosan zuglóban.
Erről valaki tud valamit? ADSL T-Online foshugy, és kéne valami más.
Ha akármi infótok van, plz ííírjatok! -
h_143570
addikt
válasz
@rglaaf
üzenetére
[link]
Ők lesznek az egyik szolgáltató.
Hogy mit tud tenni hát sávszélt emel, de mivel az fogytában van nekik igy kénytelenek lesznek még tőbb forgalmat venni és fejlszteniűk kell hálót is, és szerintem ők is fognak unbundled adsl-t forgalmazni amihez megint csak forgalom vételel jár. -
h_143570
addikt
Ez igaz, a decemberi TCP/IP visszaállásrol (Szeged SigNet) a felhasználókat pár nappal az áttálás előtt tájékoztatták az egészről, kész pokol volt az a 12 nap, de azóta majdnem tőkéletes legalábbis a Retek utca kőrnyékén.
-
Tottu
senior tag
Egyébként a TvNetwork mondott már valamit, hogy kb. mikor várható javulás/fejlesztés? Vagy valaki tud mondani valami új infót, hogy lesz-e egyáltalán fejlesztés, ha igen akkor kb. mikor?

-
@rglaaf
veterán
Signet Vario és tudod a legbosszantóbb hogy 1hétig dec 30-tól átláptem Net C-be hátha javul, mivel ez már elégé nagy sávszélt biztositott volna hogy ne legyen gond, de semmi nem változott és felvilágositottak hogy nem is javul a helyzet akármilyen csomagba lépek át,mert ennyi a rendszer kész,mind1 megprobáltam nem vesztettem semmit vele,akkor is tré volt most is az,csucsidőben használhatatlan. De kérdem én mi a szűk kersztmetszet ebben dologban?? amit ne lehetne megoldani
-
kBagyula
senior tag
válasz
@rglaaf
üzenetére
Tegnap este 7 után nálam is szétment a net. Felhívtam őket, pingeltem, ők is engem, ~250ms volt az érték 10% loss mellett.
Becsületükre szólva nemrég felhívtak, hogy kijönnének ma 15 óra után megnézni mi lehet a gond.
Lassan 4 éve előfizető vagyok, igazán jól esett (nem fényezni akarom őket) ez a gesztus.
Tavaly nyáron volt egy vihar, ami alatt és utánna 3 napig nem volt net, azóta ha játszom a neten (MOHAA) a lagométerben 10mp-ként piros szakadozós tüskék vannak, lehet valami eszközük még kehés a környéken, jó lenne ha kitudnák javítani a hibát.
Üdv,
kBagyula -
@rglaaf
veterán
na kicsit szét néztem a világban internet ügyben ami szóbajöhet invitel adsl ill mi-net körbekérdezgettem, csináltattam pingteszteket mindkettő esetében a BIX 10-18ms között van no comment... nekem meg van 80-100..
-
@rglaaf
veterán
ááááá brutálisan sz@r a net ma még rosszabb mint amikor téli szünet volt és mindenki rajta ült a neten

kérem hát hol itt a szélessáv má az 1mbit sem érem el lol...
[Szerkesztve] -
@rglaaf
veterán
köszönöm a részletes ismertetőket,az viszont érdekes hogy a tvnetwork pingelésnél 250 TTL ha a BIX-et pingelem az meg 58

-
h_143570
addikt
válasz
@rglaaf
üzenetére
TTL = Time To Live, azt jelenti hogy a csomag hány hálózati eszkőzőn mehet át maximum a cél elérése során, ha nem elég nagy akkor nem tudsz akapcsolatot létesiteni egy nagyon távoli géppel. A TTL max 256 lehet IPv4 esetén, a ping csomag visszadja a célgép hány ugrással volt elérhető pontosaban hogy hányat ugorhatot volna a csomag még mielőtt eldobásra kerűlt volna. Ez nálam a bix pingelése esetén 57 és tudom hogy a TTL-em globálisan 64 igy 64-57+1 = 8 ugrás kell nekem a bix eléréséhez, minél tőbb eszkőzőn megy át egy csomag annál nagyobb lesz a késleltetése, mivel a hálózati eszkőzőknek van némi feldologozási késleletésűk.
Tehát ha jó pinghez alacsony hálózati terhelés minnél kisebb MTU és minnél rővidebb ut a cél állomásig. De ha az MTU kicsi akkor a teljes sávszéled válik kihasználhatatlanná a gyenge feltőltési sebességek miatt.
[Szerkesztve] -
shabbarulez
őstag
válasz
@rglaaf
üzenetére
TTL- Time to Live
Ez egy számláló aminek az értéke minden egyes hopon áthaladva csökken egyel, és ha eléri a nullát akkor ''elhal'' a csomag. Szerepe az hogy egy hibás routerolás miatt eltévedt vagy végtelen ciklusba került adatcsomag ne pattogjon a végtelenségig. Pingre nincs hatással. Az hogy milyen számokat látsz függ attól mekkora kezdőértékkel indítod.
A tracert parancs ezen TTL érték manipulálásával működik. Először elküld egy pinget a célszerver felé TTL-1-gyel ami persze az első hop-ról visszajön a nélkül hogy célt érhetne. Aztán addig növelődik a TTL érték amíg elér a célszerverig. -
@rglaaf
veterán
Most akkor erről a TTL el ről mit kell tudni vagy ez számit hogy mekkora mert pl nekem 250 másnak meg 53
[Szerkesztve] -
@rglaaf
veterán
válasz
h_143570
üzenetére
értem tahát akkor egy 512/128-as nettel is lehetnek jó pingek és nem a nagy sávszél a lényeg,bár én ugy veszem észre hogy nálam aztán lehetne bármilyen csomag meg lannet ,signet stb ha le van terhelve a háló akkor mind1,hát nem sok lehetőség van a váltásra ahogy körülnéztem invitel adsl ill majd bemegyek a mi-net-hez és majd mondom már nekik hogy kérnék pingeket bár lehet hogy ott os jó volna mivel sztem kevesen vannak még a hálón,mondjok ugyan ez volt a tvnetworkkel is 1 éve még semmi gondom nem volt nagy sávszél ,jó pingek hát mára ez teljesen elolvadt sajnos..
-
h_143570
addikt
válasz
@rglaaf
üzenetére
Onlinenál az a szever amire kapcsolódsz, de ha csak ugy nézed akkor a bix, mivel a szolgáltató végberendezései nem mindig regálnaka pingekre rendesen mert a sima adatfolyamot pioritizálják a pingekkel szemben, pl chello hálózatán nem lehet traceroutolni, a cfosspeed hez viszon már szolgáltató belső hálós ip kell, mivel a belső eszkőzők terhelétsége alapján formázza a csomagokat, meg a ping csomagjai nehány állomásnál tovább nem juttnak tovább az alacsony TTL értékeik miatt.
A ping csomagok relative kicsik 60-90 bájt kőrűliek, a sebeségre befolyásal van még az MTU is, továbbá a szolgáltató végberendezésnek a terheltsége, továbbá a hálózat maximális átteresztő képességét (vagyis a tényleges sebességét) azzal is szokták vizsgálni hogy mennyi ping csomagot képesek áttengedni, főleg alacsony sávszélt de gyors válasz igénylő alakalmazások számára pl voip, online játékok. A normális pingek kábel és adsl estén <30 alatt vannak, LAN on ennél joval kevesebb is lehet, persze a hálózat leterheltségének fűggvényében, lásd bp-s LANNETeseket <6 pingekkel. -
@rglaaf
veterán
a kérdésem a következö ha online akarok játszani akkor amikor pingelek melyik a mérvadóbb a tvnetwork vagy a bix,a másik érdekes dolgokat figyeltem meg amikor szerelgették a netet és egysze visszajött,megnéztem a sávszélt és nagyon picike volt 2-300kbit/s és akkor gyorsan pingeltem egyet és akkor is annyi volt a ping mintha teljes sávszéllel ment volna a net,akkor most mi számit a pingeknél már nem értem

-
crab
senior tag
válasz
h_143570
üzenetére
köszi a segítséget, ezeket már kipróbáltam és azthiszem rá is jöttem a hiba okára! nem egy alhálózaton vagyunk mint kiderült, és a sima netes uploadal tudtam csak tőle tölteni, ami ráadásul le volt terhelve p2p miatt, ezért is volt csak 5-6 k a sebesség... azért köszi.

-
@rglaaf
veterán
1 hét után ennyit tudnak felmutatni
na mindig mondogattam de itt az ideje más után nézni
ms, átlag = 80.95.64.2 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 336, fogadott = 336, elveszett = 0 (0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 18ms, maximum = 783ms, átlag = 88ms
CTRL+Break
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=138 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=154 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=54 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=80 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=59 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=120 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=69 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=191 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=382 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=224 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=61 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=166 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=65 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=77 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=72 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=140 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=55 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=68 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=30 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=289 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=60 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=43 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=87 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=42 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=192 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=193 ms TTL=250
h_143570: az övékéről biztosan
[Szerkesztve] -
@rglaaf
veterán
nos ujra itt
a legutóbbi hsz-em óta vagyis 2 napig ismét netnélkül töltöttem,tehát hétfő délelőttől most szombat délutánig bezárólag,kb fénapig volt netem,hát ezt a kamu szöveget ''hogy keressük a hibát'' nem igazán akarom elhinni,főleg hogy mondta a supportos hogy még hétvégén is kint lesznek a szerelők az egész körzetben,én inkább valami mást feltételezek,de a kérdésemre hogy mi volt a problem semmi érdemi infoval nem tudott szolgálni mivel azt mondta''hát kérem uram én nem vagyok szerelő''mind1 a lényeg most hogy megy, a net ki tudja meddig 
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
Ja igaz emlitetted pár száz hozzászolással ezelőtt, hogy nálatok nincs.
445, 135, 139 és talán a 443 as portokat forwardold, ha a másik akihez kapcsolodsz annak is van akkor nála is, de ezt gondolom egyértelmű. Esetleg még a routerekben lévő SPI is bezavarhat SMC alatt advanced firewall nével fut, dlink talán spi-t használ rá.
Ha ez megvan és még mindig szorakozik akkor lehet hogy a valamelyikőtők tűzfala lesz a bűnős, mindegyik tűzfalban ugyanis van egy LAN opció vagy ZolneAlarmban Trusted Zone ha jól emlékszem itt a másik gép ipjét hozzá kell adni és engedélyezni rajta a Netbiost.
Ha még mindig nem megy akkor pl FTP szerver, Serv-U vagy Cerberus otthoni haszálatra mind2ő ingyenes (igaz a serv-u nál limitált a szerver szám illetve az egyidejűleg csatlakozhato felhasználók száma), esetleg nem a standardt 21 es porton hanem egy másikon, ja portforward itt is kell, de ne felejtsd el a 21es mellé a 20asat is mert az meg az FTP DATA port.
De előfordulhat hogy a szolgáltató valamiéert blokolja az FTP-t meg a Netbiost. Ha jól emlékszem a netbios nem rotuolható protokol, tehát egy alhálón kell lennie a két gépnek, ezt a wan oldali ipédhez társitott hálózati maszkbol lehet kibányászni. A hálózati maszkot a routerből lehet kibányászni a státusz oldalon ahol a kűlső IP-t meg a DNS szervereket meg talán a logot is látni lehet.
Jelenleg más őtletem illetve megoldási javaslatom nincsen, de lehet hogy a kedves szolgáltató kezdte el gáncsolnia a dolgot. -
crab
senior tag
válasz
h_143570
üzenetére
a megfelelő portokat már forwardoltam, mert tényleg használok routert, dlink di-604.
nálunk nincs pppoe, nem is volt/lesz
a wines megosztáson kívül milyen megoldás létezik még? esetleg van-e valamilyen program amivel megtudom osztani a fájljaimat a windowséhoz hasonló módon? előre is kösz a válaszokat!
-
Tottu
senior tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Hát tegnap nem tudom mi volt, de nekem is jó volt a net. a Ping 50-55 között volt csk néha ment fel 60-ra, hát a szévszél az még mindig nem volt a régi de ment 80-90k. De amit ma művelnek az vmi katasztrófa. A pingem megse mozdul, tök stabilan adja a 999-t.
A letöltés 30k feltöltés pedig 38-40k. -
h_143570
addikt
Nálam a router és a tűzfal blokol minden netbios forgalamat (vagyis a file és nyomtato megosztást) a 443 és 445 ős porton kesztűl, ha jól emlékszem ezek a fájlmegosztásárt felelős portok, de lehet hogy a 135ős az már nem emlékszem, portforwardal a routeren ki lehetőket engedni de erőssen elenjavalt. Ha nincsenek forwardolva a routren vagy a tűzfal lan beállitások részében nem kerűltek megadásra akkor vagy nem enged komunikálni netbioson keresztűl vagy csak pasziv módban, ami drasztikusan csőkentet sebességet jelent. Illetve a szolgáltató is gátolhatja a protokol hsználatát. A pppoe protokol miatt is lehet mivel igy már nem tudsz alhálókat kialakitani a szolgáltató hálóján.
Gondolom LANNETel ment multkor a házon belűli még a pppoe átálás előtt, de persze lehet hogy tévedek és nem a fentiek a bajod forrásai. -
crab
senior tag
nektek működik a fájlmegosztás a tvnetwork hálózatán belül? régebben ment a szomszéddal 10 megabittel, de most egy másik gépet akarok kapcsolatot létesíteni, látják egymást viszont max 5-6 k a sebesség.. sajnos már nem tudom kipróbálni a régebi kapcsolatot, hogy az jó e még..
-
h_143570
addikt
válasz
shabbarulez
üzenetére
Jogos, az újramadzagolni digitális ádsokért tényleg nem kellne elég a végberendezés csere, viszont ha tényleg rekábelezés lesz akkor a kábel minősége javul, legalábbis ezt várná az ember és jobb madzagon illetve jobb végberendezésekel a jobb modulációt lehet alaklmazni tehát gyorsulhat a net áteresztő képessége. Szerintem is csak végberendezés csere lesz, mert iszonyat pénz lenne a madzagolás pláne ugy hogy a Rokus városrészben a mikoroskat állitólag kábelre rakják át.
Melesleg a kábelen folyo adatfolyamba főleg up irányba nagyon beletudnak zavarni a főldi sugárzású mikrohullámu jelek, lefelé kevésbé problémás ez a zavarás.
A kérdés amire válaszoltam az az volt hogy mire jó az ujramadzagolás, a madzagba nekem meg a végberendezés is beletartozik, tudom hogy téves feltételezés. -
shabbarulez
őstag
válasz
h_143570
üzenetére
Újrakábelezni nem kell a DTV-hez. Annak pont az a lényege hogy a meglévő infrastruktúrán működik csak azt hatékonyabban használja ki így gazdaságosabb fenntartani.
Pl. a T-kábel 500 milliót költött a DTV bevezetésére. Ez nem nagy pénz, ebből nem lehet újrakábelezni a területüket. Pl. anno csak a III. kerület újrakábelezéseket több mint 2 milliárdot költöttek csak ezen egyetlen kerületban található szolgálatási területük csillagpontosítására. És ugye a DTV indulása több fővárosi kerületet, Pest megyei városokat és vidéket érinti. Szóval itt sokkal nagyobb területről van, ahhoz mérten nem olyan nagy ez az összeg. Ebből csak aktív eszközökre futhatta, a digitális jeltovábbításhoz és műsorszóráshoz szükséges eszközpark bekerülési összege lehetett ez.
A DTV-hez az kell hogy a kábel jelszintje megfelelő legyen ahhoz hogy rendesen átérjen a jel. De a DTV is redundánsan viszi át az adatot így viszonylag hibatűrő, persze nem a végtelenségig. T-kábeles fórumban bejött tapasztalatok alapján azt írták régi az analóg is elég jó minőséget adott, tiszta rendes kép volt nem olyan zajos mint mostanság. De a DTV ezen a zajos közegen át is rendes képet az, olyan tisztát mint amilyen pár éve még az analóg volt. Szóval ez alapján úgy tűnik másfelé is hasonló van mint felénk itt is egyre csak rosszabb képminőséget tud produkálni tíkábel. -
@rglaaf
veterán
válasz
h_143570
üzenetére
esküszöm megkeresem azt a levelet amin ezek is voltak, jó lehet rosszul emlékszem de valami digi adásról irtak benne hogy tervezik
lol most jó a ping sietek játszni legalább most tudok
80.95.64.2 pingelése 32 bájt méretű adatokkal:
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=18 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=14 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=29 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=16 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=17 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=51 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=14 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=16 ms TTL=250
Válasz 80.95.64.2: bájt=32 idő=27 ms TTL=250 -
h_143570
addikt
válasz
@rglaaf
üzenetére
A digitális tévé adásokhoz megfelelő minőségű kábel kell és ha javul a kábel minősége akkor javitható moduláció és ha az javul akkor nagyobb lesz a sávszél és ha az nagyobb lesz akkor talán megjavul a problémád. Viszont ha ujrahuzzák a madzagot akkor megint pokol lesz 1-2 hétig vagy hónapig.
-
h_143570
addikt
válasz
shabbarulez
üzenetére
Az EU-ban hivatalosan csak 2012től indul a HDTV.
-
shabbarulez
őstag
válasz
@rglaaf
üzenetére
A digitális műsorszórás(DTV) nem azonos a HDTV-vel, ami a nagyfelbontású digitális műsorszórás. Az utóbbi az első részhalmaza. Előbb csak a DTV jön majd, HD-val ráének majd akkor ha lesz hozzá tartalom is. Egyelőre a HD itt Európában igencsak a fasorban sem tart. Talán majd jővőre elindul németeknél meg angoloknál, de itt Mo.-on még kicsit odébb lesz. Mire idehaza lesz 3-4 HD adás addigra erősen 2010 felé fogunk már járni.
-
@rglaaf
veterán
válasz
h_143570
üzenetére
nos amióta vissza jött a net semmit sem változott, max annyit hogy több a lossom mint eddig
,benn voltam az irodában és azzal nyugtatgattak hogy tavasszal elkezdik ujra huzni ,felujitani a kábeleket, ez majd sokat fog javitani a helyzeten, bár nem tudom hogy össze függésben van e azzal hogy a tarjáni kábel tv ekkora igérte, hogy 3-4 HD tv adást szeretne beinditani hát kiváncsi leszek, ehh csak várjuk ki mire elkezdik... -
h_143570
addikt
válasz
shabbarulez
üzenetére
A pantelnél várható a sima userek felé nyitás egy haver náluk gályázik, és elszolta magát. (Tudom az őnkőltségi árát ennek az uj ADSLnek, de inkább nem mondom meg mert lázadás tőrne ki a szolgáltatók ellen, az etikátlanul magas haszon kulcsok miatt.)
Hát az up sebességeik über szarok, ennél még a fatáv is bűkezűbb volt. A 2500/128 egyenesen szánalamas max letőltés esetén 113Kbps csak az ACK csomag up ezzel épeg hogy el lehet érni a max letőltési sebességet, arányaiban talán a 4500/512 vel lehet valamit kezdeni. Ha ez terjedni kezd a DC-nek annyi az már biztos, a bitorent talán tuléli feltéve ha gyorsabban rakják ki a privát oldalakrol ezzel az uj ADSL rendelekzőket, mint a lassubbal.
Még jó hogy az évvégre már lesz 100Mbps-es kábelnet.
[Szerkesztve] -
shabbarulez
őstag
válasz
h_143570
üzenetére
Az elmúlt 5 hét során nem sokat változott a weboldaluk [link], habár a hivatalos indulás még jó pár hét múlva esedékes. És ahogy írtam először csak pár belvárosi kerület telefonközpontjában lesz elérhető, majd remélhetőleg idén tovább fog bővülni a lefedettség. Azt azért nem tartom valószínűnek hogy év végéig az összes fővárosi főközpontban megjelenjenek, bár ez attól függ mennyi pénzt hajlandók a bővülésre rááldozni.
Hungarotelnél még csak a Pantelen keresztül van értékesítés üzleti ügyfeleknek. De szerintem idén ott is el fog indulni a lakossági elérhetőség. Mivel az nagyobb cég, nagyobb növekedési tervekkel ott jobban várható az hogy idén meglesz a fővárosi nagyközpontokba a betelepülés, sőt ott még nagyobb vidéki városok is célkeresztben vannak. -
h_143570
addikt
Gondolom még mindig pppoe, talán megválnak már tőle nálatok is (bár lehet hogy egy restrukturálás is rátok férne mint náluk signeteseknél, bár néhány embernél még igy sem tőkletes), az a pár nap meg szerintem azért volt, mert hazament mindeki szilveszterezni és most jőttek vissza. Szerintem megfelelő menyiségű nyagatás után kezdenek vele valamit, bár jó lenne ha nem csak egy lannetes ugrálna hanem a tőbb is.
-
Thom!
veterán
Két napig maga az álom volt a net, most megint szar pedig azt hittem megjavul örökre...
Lannet cucc nem bírja hétköznap 9-18 közötti időpontot kb modem sebesség...
Namost gondolom nem csak én vagyok egyedül ezzel, ráadásul néha szakad is..
Mi a franc folyik tvnetworkkel hogy nem tudja megoldani a próblémát végérvényesen?? -
h_143570
addikt
válasz
shabbarulez
üzenetére
Végre valami jó hir is, remélem normálisabb upokat raknak az unbundled szolgáltatásaikra már ha egyáltalán lehetséges. Viszont a tvnetwork fatavost ad egyenlőre.
-
shabbarulez
őstag
válasz
h_143570
üzenetére
''Az orszégban mindenki fatáv ADSL-t''
Azért a mindenki erős túlzás. 5 nagykereskedő van az országban, mindenki a saját területén: fatáv,invitel,hungarotel,emitel és monortel.
Ezen kívül úgy tudom egyes invitel területeken a fatáv unbundled be van települve így ott saját infrastruktúrán szolgáltat. De a hungarotel és a tvnet is betelepült unbundled egyes belvárosi kerületekben így ott saját infrastruktúrán ad netet. És idén még további unbundled szolgáltatók megjelenése várható itt a fővárosban. -
h_143570
addikt
válasz
viharhozo
üzenetére
Az orszégban mindenki fatáv ADSL-t ad igy a tvnetwork is tehát anyira garantált mint a tőbbinél.
Csináltam egy tvnetwork ADSL topicot a lenti linken megtalálod. Továbbá itt mivel nem tvnetwork haló érdemben foglalkoznia adslel nem tudunk és főleg nem is akarunk. Le a fatáv szar upos hűség szerződéses forgalomkorlátos drága netjével.
[link] -
@rglaaf
veterán
wcnetwork ismét kitett magáért hétfő reggel óta nem volt internet most jött vissza,majd két napig telefonálgattam,bementem az irodába már szal ennyi ismét a ''szolgáltatóról''....
-
viharhozo
addikt
Erdeklodnek, hasznal-e vki 3008/384-es adsl csomagot. Kulonosen a 384-es feltoltes valodisaga erdekelne.
-
Tipi
tag
Hello mindenkinek! Meg szeretném kérdezni, h tapasztalataitok alapján mi a véleményetek erről a tvnetwork szolgáltatóról a napokban tervezem az 1ik barátommal a beköttetését (Kecskemétre) és addig érdekelne róla valami izé... Szóval minden infó jöhet!
Köszíííííí -
snemeth
aktív tag
BUJJÉK!
Tavasszal vehettek TvNetwork reszvenyt.
[link] -
@rglaaf
veterán
ma még semmi változás nem volt sem a pingek sem a megfelelő sávszél tekintetében biztos mert 1-van

-
h_143570
addikt
A pppoe relay semilyen otthoni használatra szánt routeren nem megy, mivel az egy szolgáltató oldali dolog arra jó hogy a szolgáltatók logikailag őssze tudják kapcsolni a hálójukat, és hűlye felhasználó azt higye hogy má szolgáltat neki mint aki valójában. Lásd ősszes (vagy majdnem ősszes) ADSL kapcsolat az országban t-comm hálón megy, attol fűgetlenűl hogy kivel szerződsz.
A kérdés ugy hangzik helyesen hogy tudja-e az MD5 CHAP authentikációt és a 15 perecenkénti reauthra válaszol-e rendesen.
Eddig SMC, Repotec IP-509, Conceptronics, 3Comm routerek tudták vagy volt hajlandó a gyártó hozzájuk fw csinálni.
Ha már megvan csatlakoz és ha 15 percenlént nem dobál le akkor tudja, kűlőnben társalogj a gyártóval, MD5 CHAP támogatás űgyben. Ha nem akarsz onlinban játszani akkor nem zavaró. (Illetve tervben van bizonyos helyeken a viszaállás TCP/IP-re)
Ha nincs még meg akkor inkább 3Comm igaz drága de legalább műkődik, a pontos tipusszámot megtalálod előrébb a forumban.
[Szerkesztve] -
Dalee
aktív tag
Sziasztok!
Próbálta már valaki LanNet-en az ASUS WL-500g Deluxe routert?
Megy rajta a PPPoE Relay? -
@rglaaf
veterán
jó sávszélességekben és alacsony pingekben gazdag újévet kivánok

-
-
@rglaaf
veterán
válasz
h_143570
üzenetére
hát nem tudom de eléggé bosszantó egyenlőre a sokal több pénzért kevesebbet kapok,a váltás a magasabb sávszél és ami fontos az adtaforgalom korlátlansága volt,mert már untam a varionál figyelgetni, meg már 20-ika körül majdnem elértam a határt,azért remélem januárban azért javulni fog a helyzet látványosan
-
h_143570
addikt
válasz
@rglaaf
üzenetére
Az ÁSZF mindegyikre 64 Kbps minimumot garantál. Továbbá meg mondták hogy DEC31-ig hállózatot fejlesztenek, és amig az tart addig úgysem lesz jó. Továbbá mivel úgytűnik hogy egy eléggé leterhelt szegmensen vagy igy a NET A sebbeségei sem olyan rosszak, a fejlesztések mellet elképzelhető még egy restrukturálás is, bár lehet hogy erre nem lesz szűkség a fejlesztések után.
De figyelmeztetűnk rá Rommel6600-al hogy nem biztos hogy drasztikus javulást fog okozni a variorol NET-re váltás, ha leterhelt a szegmens. Viszont nézd a jó oldalát ezzel a váltással a szegmenseden lévő ősszes NET csomagos kapcsolatát sikerűlt tovább rontanod, és a variosok életét tovább keserittened.
Kb még 1 nap mig hivatalosan befelyezik a fejlesztést utánna nagy valószinűséggel megjavul ezt a rőpke alig tőbb mint 24órát meg már csak kibirod valahogy. Ha utánna is gond van a sebességel és nem hajlandók megcsinálni akkor válts szolgáltatót. -
@rglaaf
veterán
válasz
h_143570
üzenetére
én nem is akartam többet mint hogy a NET C közelében legyenek az értékek, de az hogy az A-nak az értékei vannak azért ez nem igazán jó nem?vagy akkor minek ezek a NET csomagok ha még a felét sem tudják garantálni ne már azért,ennyire ne nézzék már hülyének az embereket hogy elöfizetek pl 10k-s csomagra azt 64-el jön há lol
netspeedre valami link??
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- Intel Core i3-8100/ i5-9500 / i7-8700 / i7-9700 /i5-10500T /i7-10700 processzorok- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear 27GR95QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

mi az hogy nem javul meg?

,benn voltam az irodában és azzal nyugtatgattak hogy tavasszal elkezdik ujra huzni ,felujitani a kábeleket, ez majd sokat fog javitani a helyzeten, bár nem tudom hogy össze függésben van e azzal hogy a tarjáni kábel tv ekkora igérte, hogy 3-4 HD tv adást szeretne beinditani hát kiváncsi leszek, ehh csak várjuk ki mire elkezdik...