- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
laacika
tag
válasz
Kean_Sorbo #42925 üzenetére
Jajj hát ő csak annyit ir hogy 2 fölé (szerintem erre gondoltál).
A másik pedig az hogy igen én cserélném azt a procit,dehát na,hagy emelje,inkább azt kérdezném meg tőle hogy gyári-e a hűtése!!Mert szerintem alapból egy full alu gyári hűtéssel eleve nincs értelme belekezdeni szerintem. -
laacika
tag
válasz
Kean_Sorbo #42923 üzenetére
Miért nincs értelme ha egy proci mondjuk 2,8 helyet 3,4Ghz-en megy?
-
mazacar
tag
válasz
Kean_Sorbo #42917 üzenetére
Köszönöm!
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Kean_Sorbo #42873 üzenetére
A beállítások, ha erre gondolsz:
1:1 533 FSB - 1066 RAM
1:2 266 FSB - 1066 RAM -
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #42837 üzenetére
Megnéztem a Biosban is, kivan kapcsolva, de ennek ellenére ég a lámpája, meg a VGA-n lévő kis lámpa is ég, tehát áram alatt hagyja a gépet, pedig Power OFF-ra van téve...
Nem értem -
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #42837 üzenetére
Az első opció kivan kapcsolva.
A másodiknak utánanézek köszi. Régebben jó volt, de most néztem hogy megint nem jó -
smekone
tag
válasz
Kean_Sorbo #42824 üzenetére
Következő a helyzet kiszedtem az elemet meg is mértem de 0 feszültség volt benne volt benne(nem tudom hogy ez befolyásolja-e) utána visszatettem elindítottam a gépet de semmit nem nullázott és hiába állítom a szorzót ugyanaz a helyzet. Még valami ha visszaállítom 2 magosra akkor rendesen 3.2 GHz-et ír ki.
-
Chrys_
addikt
válasz
Kean_Sorbo #42799 üzenetére
Megnézem este az általatok javasolt beállításokat.
Vcore mehet eddig [link]. Bár igaz, hogy nem nagyon teszteltem kisebbel. Egyszer volt 1,25V-ra állítva, de akkor más paraméterekkel ment a gép és fagyott. Majd megpróbálom kisebbre venni. Vagy a sebességet hozzá nagyobbra -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Kean_Sorbo #42799 üzenetére
User's manual 3-23 oldal.
Turbo Mode Parameters ->
Long Duration Power Limit
Short Duration Power Limit -
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #42729 üzenetére
ASRock alaplapoknál így van írva. CPU Load Line Calibration rövidítve CLL.
-
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #42718 üzenetére
Én mindig is Nvidiás voltam, ez az első AMD-s kártyám, és az nVidia valahogy jobban bejött. Szebb képet add, az AMD-nél kicsit fakóbb. Tudom hogy belehet állítani a CCC-ben, de közel sem kapsz olyan színmélységet.
nVidia-nál van Digital Vibrance, AMD-nél ez a funkció csak SweetFX-el működik, és az FPS-t leszed, holott az nVidia nem szed le semmi FPS-t.
Én mivel sokat játszok CS:GO-val, és tudniillik a CS:GO igen fakó színekkel rendelkezik, így kénytelen vagyok SweetFX-et használni, és 50-100FPS-t le is szed.
Én már csak emiatt is áttérek majd vissza az nVidia-hoz.
Tudom hogy az AMD olcsóbb, de nem kapsz physx, és Digital Vibrance.
Mellesleg nemsokára venni akarok egy BenQ XL2411T 144Hz-es monitort, és a 144Hz, csak is nVidia-n megy.
AMD-n csak 120-at bír.
Mindegy, mindenki döntse el magának, melyik vga oldalt akarja választani. -
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #42716 üzenetére
De én nem mindig csak játékra használom a gépet, meg én alapból tuning mániás vagyok. A VGA meg megmaradt nálam, 2 éve használom, cserélni fogom GTX770-re, csak idő kérdése.
Beleköthetsz még másba is nyugodtan. -
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #42714 üzenetére
Miért is kell mindenképp a K jelzésű? Turbo-t a K jelzés nélküli is simán tud 4.2-4.4-et, az meg bőven elég játékhoz. Mellesleg AMD-t én már nem ajánlanék. Valahogy stabilabb az nVidia.
-
beroch
tag
válasz
Kean_Sorbo #42710 üzenetére
és milyen vga-t ajánlanál?
-
gohanangry6
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #42705 üzenetére
72 C°-nál feljebb legnagyobb terhelésnél se megy.
-
Joshi
titán
válasz
Kean_Sorbo #42694 üzenetére
És mennyit adjak neki hogy terhelve ne menjen 1.200V fölé? A Cache voltot hagyhatom auton?
-
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #42678 üzenetére
Akkor nem foglalkozok vele.
Elvileg Win8-on meg még több hibaüzenetet ír, ott még rosszabb. -
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #42676 üzenetére
Elszállni a gép sose szállt el, befagyni sem fagy, csak ezek a hibaüzenetek vannak. VCCIO (VTT) nálam VTT-nek írja, volt nekem 1.150V-on is, mert 1600Mhz-es ramot működtettem 2133Mhz-re, de 1.1V-on is stabil volt, talán még alatta is, és ugyanúgy írta ezt a figyelmeztetést.
Szoftveresnek utána nézek, köszöntem a segítséged
Megnéztem, ez ilyen kamu program, még beszél is hozzám
-
Erwinke
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #42673 üzenetére
Olvastam valami olyasmit, h "x.m.p. -t kell aktiválni a BIOS-ba" meg a "PCIe frekcenciát 100-ra kell állitani" Ilyesmi dolgokra gondoltam. Gondolom nektek világos, h ezek mik, mert nekem nagyon nem : D És gondolom vannak mások is pl az amit Te is irtál, bár azt se sűrűn tudom, h mi akar lenni, de felirom aztán megkeresem majd. Köszi!
-
sorisori
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #42651 üzenetére
Köszönöm.
-
sorisori
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #42649 üzenetére
Ahh értem. Köszönöm! Viszont majd egy jobb hűtő lehet elférne ,mert 4500 at pörög és 68 fokon tartja,de nem húti le egy Wach Dogs-nál pl. Mit ajánlotok hozzá? /amennyiben ez magas hőfok/
A számítógép:
Táp - FSP Hexa 400W
Videokártya - Radeon HD7850 2GB DDR5
RAM - Kingmax 4GB 1600MHz
Processzor - AMD Athlon II X4 750K (4 x 3,4 GHz)
Alaplap - ASROCK FM2A75M-DGS
Optikai egység - SAMSUNG SH-224BB/BEBE
HDD - 500GB -
Patrick
addikt
válasz
Kean_Sorbo #42638 üzenetére
Működik, köszi!
Nem hittem volna, hogy ez lesz a megoldás.
-
lekorszke
tag
válasz
Kean_Sorbo #42634 üzenetére
Szia!
Ez az alaplapom van:asus p5kpl-am epu -
lekorszke
tag
válasz
Kean_Sorbo #42627 üzenetére
Szia!
köszi a segítséget.
Egy bajom van hogy nincs a biosban se fsb se pci frekvencia menüpont.
Mit kellene tennem? -
Peterson_
addikt
válasz
Kean_Sorbo #42631 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat
Holnap beleásom magam a dologba. -
Peterson_
addikt
válasz
Kean_Sorbo #42629 üzenetére
Köszi!
Akkor pedig valami nem babás... -
Peterson_
addikt
válasz
Kean_Sorbo #42627 üzenetére
A 65 fok nektek a mag, vagy a CPU hőmérséklet?
Én a Martin97 által linkelt írás első lépcsős 2.9-ről~3.5 GHz-es értékével maximálisan megelégednék, viszont az i3-mam szerintem alapból is túl meleg.
Gép oldala levéve, házhűtő+ frissen beszerzett Arctic Cooling Freezer 13 pro-val 38-45 fok idle, everesttel terhelve 50-60 fok a proci alap órajelen, a magok ennél jó 10 fokkal melegebbek.
Külön furcsa, hogy sokat ingadozik a mért hőmérséklet.
Igaz, egy elég zárt helyen van a gép, és sajnos a levegőt is a öt centire lévő falra fújja.Arra is gondoltam, hogy a pasztázást csesztem el, de az gyári hűtőre is kb ennyit raktam.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #42571 üzenetére
Komolyan nem vagy képes felfogni amit mondok?
Mivan ha az a hsz/válasz amit az ember keres ( és itt most általábam véve lehet szó bárkiről aki épp kérdez.
Szóval ha a hsz/válasz pl a 20. Oldalon van és át kell nézni 2000 hszt hogy rátaláljon.Mégegyszer elmondom hogy itt most nem egy emberről van szó.
És igen, a második linkkel semmi gond nincs, mert így rögtön megvan a válasz...
-
honda 1993
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #42569 üzenetére
Lehet, de akkor sem tudja az ember hogy hol keresgéljen.
Lehet hogy nem fogja megtalálni. -
AeSDé Team
őstag
válasz
Kean_Sorbo #42495 üzenetére
Ennél a párosnál is 600Mhz? Ezekszerint majdnem ott vagyok, mint ameddig a turbo emelheti az órajelet.
ASRock Z77 Extreme4
i7-3770 -
honda 1993
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #42480 üzenetére
Köszi mindenkinek
-
honda 1993
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #42471 üzenetére
Egyébként az fx 6100-at. 3300 mhz - ről. 4000 mhz fölé emelve milyen mértékben gyorsulhat a rendszer?
-
honda 1993
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #42451 üzenetére
Azt még esetleg le tudod írni hogy ezeket melyik menüpontban lehet beállítani?
Tehát minden egyes végrehajtandó műveletnek kellene a menüben lévő neve, mert ez a sok szaknyelv számomra egyenlőre még érthetetlen.És esetleg még a sorrendet is elmondanád?
Köszönöm
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Kean_Sorbo #42434 üzenetére
Koszonom, mar ott is szenvedek
-
Dr. Student
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #42322 üzenetére
Köszönöm.
Sikerült.
1 óra Watch Dogs után stabil minden. -
Dr. Student
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #42318 üzenetére
"memóriavezérlő feszültségén" ennek mi a neve a biosba (asrock) köszi.
-
Dr. Student
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #42318 üzenetére
Köszi a korrekt választ.
Hazaértem kipróbálom.
Amúgy én azt láttam a külföldi teszteken, hogy a minimum fps a játékba azért növekedhet pár fps-t.
-
Dr. Student
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #42316 üzenetére
Igen, így megy tökéletesen. De azért szerintem 2133 Mhz-et kilehetne hozni a memóriából remélem.
-
kukucsakakuk
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #39140 üzenetére
Nem emeltem egy MHZ-t sem. Pusztán bármi ilyen jellegű állítástól (amiket a képen is elvégeztem,d e látod a mhz hez nem is nyúltam) nem indul. Nem jut el addig hogy sípoljon egyet és bejöjjön a bios. A ramokat még később megpróbálom.
-
kukucsakakuk
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #39135 üzenetére
Kipróbáltam, az FSB-t nem változtattam, mert ha lejjebb veszem akkor a legkisebb DRAM érték kevesebb lesz mint 667 és azt írja a beállítása mellet hogy ettől kevesebb indulási hibákhoz vezet. Természetesen így sem indul. A BIOS resetet pedig többször csináltam már, mert csak úgy hajlandó a gép újra elindulni.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Kean_Sorbo #39135 üzenetére
Szóval a 769 MHz sok a memóriának, vedd vissza a legkisebbre.
-
kukucsakakuk
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #39129 üzenetére
-
lipi67
nagyúr
válasz
Kean_Sorbo #39022 üzenetére
Nem nagyképüség, sőt.. Senki se születik úgy, hogy x-y dolgokat tud. Ha nem tudok valamit, kérdezek. S ha nem értem a választ..tovább kérdezek. S vagy elküldenek a halál f@szára,hogy "fárasztó vagyok", vagy segítenek.
Na az önkormányzatnál elküldenek, itt..nem! S hidd el, sok régi tuningos több 100 órtán át segített, s szerintem segít még ma is szívesen. Régebben pl én a 2. privát után (még nem volt érthető amit írtam a számára) azt a privit kaptam, hogy ..x-y @freemail.... -vegyél már fel msn-re, s ott folytassuk légyszi. S hiszed vagy sem, este 9kor elkezdtük, s hajnalig "tuningoltunk", s arra sem volt időm, hogy a saját mailjeimet megnézzem, de..
Mikor 1-2 év mulva az Intel tuning listán megláttam, s büszkén mutatta az alulfeszes tuningját..örültem én is.
S ha bármilyen fórumon, bármit kérdeztem, vagy hírdettem az aprón, ezek az emberek duplán visszadták azt, hogy aznap éjszaka nem hagytam őket "cserben". Sőt..krammerka fórumtárs, bár majd 200Km-re lakik tőlem, nagyon jó barátom is lett, többször meglátogattuk őket a 2 törpémmel. Viszont ha akkor nem "harcolom ki", hogy igen is érdekelje, akarja már megtudni, hogy mit írok, vagy, hogy szánjon rá időt, s ismerje már meg a saját biosát, még mindíg itt kérdezgetne . -
Gyufaaa
veterán
válasz
Kean_Sorbo #39022 üzenetére
Ne halmozd már a hülyeséget PLS!! Köszi! Ha mindent konyhanyelven írsz, és az illető belép egy biosba és nem találja amit kell, az életbe nem fog tudni utána nézni egy gyors google-zással, hogy mire is gondoltál. Aki tuningba kezd, az leselkedjen neki azért egy kis tanulmánynak is szvsz... Ez eddig is működött a topikban és ez után is fog szerintem, az ilyen kijelentéseid nélkül is. Nem kell rám hivatkozni, nem élek belőle. THX
Off stopp részemről...
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Kean_Sorbo #39017 üzenetére
Azért valamikor illik tisztába lenni a fogalmakkal! Nem mindig az egyszerű a jobb...
-
lipi67
nagyúr
válasz
Kean_Sorbo #39017 üzenetére
Az elmúlt bő 7 évben rájöttem, hidd el, s ide is dobtam vagy 2000hszt.. Az se jobb, ha általánoságokkal dobálóznék. Volt idő (mikor még a gyerekeim picik voltak és aludtak, s nem az agyamra mentek), hogy 6-8 órán át "tuningoltam" itt fórumozók gépét. S tudod mit? Ha nem értettek valamit, kérdeztek, s akkor priviben folytattuk..
További kellemes hétvégét!
-
Ryle
tag
válasz
Kean_Sorbo #39011 üzenetére
-
Ryle
tag
válasz
Kean_Sorbo #39006 üzenetére
És mi van ha minimális fsb emelés esetén, már sír a bios hogy nem jó valami ?
-
dvd_R+
őstag
válasz
Kean_Sorbo #39008 üzenetére
Köszönöm közben kitanulamonyztam habár itt ott én máshogy állitottam be illetve nem adtam mindennek feszt és nem ilyen sokat
-
válasz
Kean_Sorbo #38991 üzenetére
Ezt az AMD hőfok dolgot nem értem, de a kupak nyilván hűvösebb a magnál 10-25 fokkal (felépítéstől/terheléstől függően). Ha a sokmagosított kollega abban a hiszemben van tuti a hőfok, közben meg épp leolvad a szilícium; az nem jó
csak ennyit akartam hozzászólni, nem a kekeckedés vezérel
-
válasz
Kean_Sorbo #38986 üzenetére
De az a 39 fok nem is a maghő, hanem a kupak
-
AkosAkos
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #38986 üzenetére
-
emiki6
veterán
válasz
Kean_Sorbo #38967 üzenetére
Nem kell feszt vagy bármi mást növelni?
-
emiki6
veterán
válasz
Kean_Sorbo #38965 üzenetére
Nem olyan nagyon, 4 alatt maradnék.
Gigabyte lapom van. Van eletleg erre egy jó program? -
Misfits
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #38913 üzenetére
Persze, 9 a max... Csak ezt a VCore-t hogy tudnám vhogy beállítani, lövésem sincs. Ugye hogy nagyon kevés?
-
depeche77
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #38873 üzenetére
köszi!
-
stratova
veterán
válasz
Kean_Sorbo #38873 üzenetére
Ez a BIOS-ban választható thermal throttling nem az a thermal throttling. Ha még mindig egy Socket 478-as alaplapról beszélünk.
Ez csak a Suspend to RAM állapotra vonatkozik (avagy System Power State S3).Idézek:
This item controls the CPU speed by cutting down its regular power to a percentage during the STR (Suspend to RAM) state.Ha más, vagy újabb rendszert vizsgálunk, arra igaz amit te írsz.
-
válasz
Kean_Sorbo #38831 üzenetére
Bekapcsnál 48.31 Gflops lett. Most ráküldöm a bencheket aztán kiderül, hogy mi a baja...
-
válasz
Kean_Sorbo #38823 üzenetére
jóvammá ezt is olvastam
-
válasz
Kean_Sorbo #38821 üzenetére
Tehát akkora ökörséget azért nem írtam a jelek szerint, bár igazad van utána kellett volna néznem előbb:
"Sandy Bridge based processors officially support up to DDR3-1333 memory, however in practice speeds up to DDR3-2133 have been tested to work successfully.[4]"
-
Piera23
tag
válasz
Kean_Sorbo #38818 üzenetére
Én is úgy tudom, hiszen hivatalos oldalon is az van hogy az ivy már 1600ig támogat alapból, ezért is vettem mellé 1600-os ramot. Már cask azt nem értem hogy miféle kompatibilitási ok lehet, amikor az alaplap gyártója is azt írja hogy Supports DDR3 2800+(OC)/2400(OC)/2133(OC)/1866(OC)/1600/1333/1066 non-ECC, un-buffered memory. magyarul ezt gyárilag hoznia kellene nem? vagy a konkrétan ezt a memóriát nem csípi a lap?
Másik: amikor átállítottam 1600ra a UEFIben akkor az időzítések is 9-11-11re változtak 9-9-9 helyett. Ennek maradnia kellett volna 9-9-9-en nem? Vagy ott van a bibi hogy 1600on is 1.5Von fut és a ram meg elvileg 1.65V-os?
-
Misfits
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #38809 üzenetére
Már próbáltam visszavenni, de semmi...
A RAM-om pedig: GEIL Black Dragon 4096MB DDR2 1066MHz - Úgyhogy nem hinném, hogy az nem bírja a terhelést.
Amúgy leszedtem a hivatalos ASRock OC Tuner-t is, ott sem tudom a proci feszkóját állítani, le van sajnos tiltva valamiért. Nem lehetne valahogy előcsalogatni?Egyébként az a vicc az egészben, hogy a régi lappal (ASUS P5KPL-VM) el tudtam menni ilyen 3.3-3.4 GHz-ig is, jó az se sok, de ez... Úgyhogy elég szánalmas.
-
descence
tag
válasz
Kean_Sorbo #38711 üzenetére
Np, így jobb, mert legalább megpróbáltam
-
descence
tag
válasz
Kean_Sorbo #38705 üzenetére
Nos, Bios frissítés--> NEM NYERT
Se Jumperfree fül, se FSB állítási lehetőség, csak amik eddig is megvoltak, kicsit másképpen.
Szóval marad az, hogy spórolok egy jobb alaplap+cpu+memória kombóra
-
descence
tag
válasz
Kean_Sorbo #38705 üzenetére
Értem. Tehát akkor egy bios frissítés után meglátjuk, szerencsém van-e
Köszöntem az eddigi segítséget, majd jelentkezem a frissítés után.
-
descence
tag
válasz
Kean_Sorbo #38702 üzenetére
Nos, vagy én vagyok a hülye, vagy a processzorom
Még az átállítás előtt a CPU-Z olyat mutatott, hogy: Core speed-->1800.0 Mhz, Multiplier--> x9.0
DE! x időközönként ezek az értékek maguktól változtak. ( Cp--> 1200.0 Mhz, Multip.--> x6.0)
Továbbá, ha beállítom, hogy 11, 12, vagy 15, nem látok semmi változást se a CPU-Z-ben, sem pedig Everestben.A processzor hőmérsékletét Everestben meg tudom nézni?
Szerintem, BIOS.t fogok frissíteni
-
descence
tag
válasz
Kean_Sorbo #38697 üzenetére
(Előzőt már nem szerkeszthetem)
Tehát, ha én mondjuk 3 Ghz-t szeretnék, akkor azt a szorzót 15-re kell állítanom?
Ezek a beállítások működhetnek alapfeszen, gyári hűtővel, vagy kéne azt is piszkálni? (Vagy, majd menet közben kiderül
)
-
descence
tag
válasz
Kean_Sorbo #38697 üzenetére
Na, azt még megnézem, mielőtt nekiesnék BIOS-t frissítgetni
Ezt a beállítást engedi, már egyszer megnéztem, csak nem mertem nagyon piszkálgatni
-
descence
tag
válasz
Kean_Sorbo #38688 üzenetére
Az advanced menüt már eddig is megtaláltam, csak olyan nincs benne, amiket mindenhol írnak (FSB, egyebek).
Mehet a frissítés egyből 0404-re, vagy inkább lépcsőzetesen (0201-->0305-->0404)?
RetepNyaraB Ezzel, hogy régi, nem mondtál újat, de sajna nem engedhetek meg magamnak egy újabbat, így marad az a lehetőség, hogy kihozom belőle a maximumot
-
descence
tag
válasz
Kean_Sorbo #38685 üzenetére
Volt egy ilyen sejtésem.
Ez, a túlhajtás lehetőségén kívül mit fog befolyásolni a gépemben?
Legfrissebb, vagy elég a 0302-es is?
-
descence
tag
válasz
Kean_Sorbo #38661 üzenetére
Nos. Végigböngésztem az egész BIOS-omat, és sehol sem találtam, még csak hasonló nevű menüt sem
-
descence
tag
válasz
Amint hazaérek, megkeresem BIOS-ban az említett fület, és megnézem, mit tudok állítani.
A rendszerstabilitási teszteket hogyan végezzem? Futtassak játékokat, vagy eresszem rá a 3DMark-ot?
-
válasz
Kean_Sorbo #38663 üzenetére
nem sok, ezért van offtopicban. Csak annyi, hogy ha senki se válaszol, akkor nekiálltam volna elolvasni a bios leírást, hogy segítsek. De Te megtetted.
-
válasz
nalám mégse kellett elolvasnom a lap usermanualjét
-
lipi67
nagyúr
válasz
Kean_Sorbo #38548 üzenetére
Pontosíts kérlek! Milyen feszekre gondolsz? kíváncsivá tettél. Nekem a 4GHz-hez [1,136V kell primestabilan].
Kben..4,5GHz-ig kb semminek nem kell plusz feszt adnom, semmi se kér. Onnan kezd "érdekes" lenni..
Sajna ez irónia. Én a tuningnak éltem éveken át de sajna kellett az erő és a váltás. Pedig ez minden csak nem tuning. 20 perc , s tudod a procid végét, nem úgy p45-ben. Ott az igazi kihívás a tuning, az élvezetes..(#38549) Gyufaaa: Most szarakodik a netem, éjszaka meglesem neked a beállításokat, nagyjából uaz a lap..
(#38551) kromatika : Kérhetnék Tőled egy képet (amilyet én is linkeltem itt), hogy lássam, mennyi az a fesz?
-
kromatika
veterán
válasz
Kean_Sorbo #38541 üzenetére
köszönöm már meg is csináltam.nem is olyan kis mértékű tuning ez.így 4000Mhz-n megy az i7 2600.köszönöm
-
lipi67
nagyúr
válasz
Kean_Sorbo #38545 üzenetére
Még a turbo miatt (bár az is 3,8GHz) értem is, de, hogy a kukimba emeli a szorzót egy p67-es lap+sima cpu val.
BCLK-t emelni meg..Lap függő. Azért azt tegyük hozzá, hogy ezek a 20+néhány k-s lapok kb fapadosak egy normlis p45-ös laphoz képest..
Éveken át tuningoltam (lásd intel tuning lista, HWBOT), vannak jó eredményeim is,
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
stb..
Láthatod, azért egy szaros , fapados p35-ből is kifacsartam 566-os FSB-t, G31-ből is 450 felett, láttam már tuningot, de..
Ezt mmost nem értem. Nekem p67 Fatal1ty van meg 2600K és bánom. EZ meg a tuning..DÖG UNALOM.
más: PLL Overvoltage - Disabled -------- itt már könnyen lehet, hogy engedélyeznie kellAz 1,3V az ok, nálam is annyin megy 4,6-on [link]
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Kean_Sorbo #38545 üzenetére
Aztán ez 103-as busszal, 4200MHz-en 24/7-re simán használható.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Kean_Sorbo #38541 üzenetére
??????????
-
lipi67
nagyúr
válasz
Kean_Sorbo #38523 üzenetére
Ahogy olvasom, megkaptuk a választ. S bár meglepő, de logikus is. Lap kell majd alá o'szt kész.
-
ch003067
addikt
válasz
Kean_Sorbo #38520 üzenetére
ÉN állítottam, össze, és akkor még nem volt tervben a tuning. De ha nem lehet, akkor mind1.
-
cunnir
tag
válasz
Kean_Sorbo #38527 üzenetére
köszönöm a válaszodat én ehhez zizi vagyok
-
cunnir
tag
válasz
Kean_Sorbo #38525 üzenetére
akkor nincs húzva?
-
cunnir
tag
válasz
Kean_Sorbo #38523 üzenetére
az aida szerint 19-13% az overlock pedig én nem húztam
-
lipi67
nagyúr
válasz
Kean_Sorbo #38520 üzenetére
p67, z68,
-
kromatika
veterán
válasz
Kean_Sorbo #38465 üzenetére
sajnos elakadtam.asrock z68 pro3 lap biosaban nem talalok Core Current Limit menüt.mindent megcsináltam a szorzo 42x100 cpu voltage 1.25 de core current limit nincs,csak primary plane current limit, meg secondary plane current limit menük vannak.vallamint a CPU Configuration Screen -manü sincs a lapon.légyszi
-
kromatika
veterán
válasz
Kean_Sorbo #38465 üzenetére
nagyon szépen köszönöm
-
kromatika
veterán
válasz
Kean_Sorbo #38450 üzenetére
nagyon szépen köszönöm a segítséget.már csak három kérdésem lenne
1.hol tudom állítani a szorzót,és menyire állítsam?mit jelent az hogy 24/7,és akkor a szorzó és a fesz beállítása melett minden automatán hagyjak,máshoz ne nyúljak?És végül ellehet e érni így a I7 2600 teljesítményét?
-
boxos23
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #38453 üzenetére
Igen a biosban mutatja de ott sem mind a 4 magét.
Most nézem az aida64-el és ott is csak a cpu:23 fok
cpu0: 0
cpu1:0
cpu2:0
cpu3:0nem értem????
-
kromatika
veterán
válasz
Kean_Sorbo #38447 üzenetére
köszönöm utána járok.fesz emelés nélkül meddig lehet kb elmenni,és ahoz mit emeljek a fent leírtakkal szemben?
-
hadogabi1
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #38398 üzenetére
linx-el is teszteltem azon is stabil maradt 4 illetve 8 gb memória beállításoknál is. Akkor maradjon így?
-
qdak
addikt
válasz
Kean_Sorbo #38268 üzenetére
oks
akkor gondolom ha vennek 1 E8400 et vagy kisebbet amit fel szeretnek tollni 4 re akkor nekem is keves lessz mar ?! -
qdak
addikt
válasz
Kean_Sorbo #38266 üzenetére
az oke, en. csak felvetettem 1 le7oseget, h lehet szarul sikeredett felrakni, vagy jol rakta fel, lehet elengedte az egyik ilyen vacak
-
PeL
addikt
válasz
Kean_Sorbo #38263 üzenetére
rendben, nincs mese valamit szereznem kell. Köszi hogy foglalkoztál az üggyel
-
PeL
addikt
válasz
Kean_Sorbo #38259 üzenetére
És a tuningot szted be merjem vállalni a 68-70 fokos prime hőmérsékletek ellenére? Nem tudom lenne -e amúgy értelme jobb hűtőt venni rá, mert találtam itthon egy ugyanilyen hűtést, annyi különbség volt hogy azon egy coolermaster venti volt fix 2800 fordulatszámos ventivel, meg a réztalpa nagyobb volt. De a hőfokok azzal is ugyanazok voltak.
-
PeL
addikt
válasz
Kean_Sorbo #38249 üzenetére
-
PeL
addikt
válasz
Kean_Sorbo #38246 üzenetére
Filmnézés közben készült. De a maghőmérsékletek AIDA-ban is ennyin szoktak lenni alapon, meg van hogy tök egyforma értéket mutat a két mag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged