- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Kean_Sorbo #42434 üzenetére
Koszonom, mar ott is szenvedek
-
Sontir Fel
őstag
Üdv!
Lenne pár dolog ami érdekelne, gondoltam bepötyögöm ebbe a topicba is.
Egy 3770K mellé egy "újabb" lapot sikerült beszerznem, mégpedig egy Asus P8Z68 deluxe gen3ast. Kérdésem az lenne, hogy ha 4,4-re szeretném belőni a CPU-t, akkor milyen feszültség értékek között próbálkozzak, illetve a lapban van TPU és EPU támogatás. Érdemes őket használni, vagy felejtős a dolog?Asus weblapról eddig ennyi infóhoz jutottam. Esetleg valakinek tapasztalata?
TPU
Az abszolút turbóprocesszor
Engedje szabadjára a teljesítményt az ASUS egyszerű, alaplapi kapcsolójával vagy az AI Suite II segédprogrammal. A TPU chip Auto Tuning és TurboV funkcióival precízen szabályozhatók a feszültségek és figyelhető aprólékos részletességgel a rendszer. Az Auto Tuning felhasználóbarát módszert kínál a rendszer automatikus optimalizálásához magas, mégis stabil órajeleken, a TurboV pedig korlátlan szabadságot kínál azáltal, hogy a CPU órajeleit és arányait az eltérő használati helyzetek sajátosságaihoz igazítja.EPU
Hatékony energiafelhasználás mindenütt
Kóstoljon bele a világ első, valós idejű energiatakarékossági rendszerébe az ASUS egyszerű, alaplapi kapcsolójával vagy az AI Suite II segédprogrammal. Takarékoskodjon a rendszer által használt összenergiával: az alrendszer felismeri a PC aktuális terhelését és intelligens módon, valós időben szabályozza a rendszer áramfogyasztását. Ez mellesleg csökkenti a ventilátorok keltette zajt és megnöveli az alkatrészek élettartamát! -
Sontir Fel
őstag
válasz
darál0w #24442 üzenetére
A blendet futtattam, a másik két mag 40 percig ment aztán lekapcsoltam. A processzoron kívül állítottam az unicore-t és a qpi-t ahogy a cikkben írták. A ramokat is "húztam" (1600asok alapból) 1560-ra (8x195).
Hol tudok utána nézni, hogy milyen feszültséget állítsak a processzornak ha az auto beálllítás nem jó neki?
-
Sontir Fel
őstag
válasz
darál0w #24434 üzenetére
Köszönöm, feltenném itt
195x17-re állítottam a processzort, a memória 8x195. Az UNCORE és a QPI úgy lett beállítva amit az általad linkelt cikkben írtak.
Enabledre állítottam az EIST-et és a Turbot is. A kérdésem az lenne, hogy ahogy néztem a CPU-Zben a core speed 1755 Mhz alá nem megy, alapon viszont ha jól emlékszem 900-1100 között változott.
Meg lehet ezt csinálni húzott állapotában, vagy a húzással automatikusan emelkedik ez a minimum speed is?
A másik kérdésem, hogy a feszültségen nem állítottam semmit, mégis 1.344-et ír, itt a ph tesztben viszont 4000 MHzen pedig csak 1.320-on megy. Én szúrtam el valamit?
-
Sontir Fel
őstag
Sziasztok!
Szeretném, egy kicsit megcibálni az i5 750esemet, de tapasztalt hiányában előtte inkább kérdeznék hozzáértő felhasználóktól. 4 giga ddr3 1600as geil ramok vannak a Gigabyte p55-ud3as lapomban. A processzort egy Noctua NH-U12P cooler hűti a táp pedig 750es corsair.
Az EIST-t szeretném bekapcsolva hagyni, hogy amikor netezek/szöveget szerkesztek ne pörögjön ész nélkül a vas. A kérdésem az lenne ezzel kapcsolatban, hogy AUTO vagy ENABLED-re állítsam, van e kül. a kettő között.
Magát a húzást pedig úgy próbálnám ki: cpu 17x200 memóra 8x200. A feszültséget nem piszkálnám. Ez így életképes?
A segítséget előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged