- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
qdak
addikt
na ez nekem uj, anno azt fix alni szoktuk, na akkor mar van 2 lehetosegem is, ezt sehol nem irtak meg!
fogalmam sincs meddig lehet majd kiprobalgatom, 110 fole ne toljam ?
ssd t ram nak akartam, de abbol meg jott 8gb, bizti gyorsabban menne ha azon lenne a rendszer, mekkorat ajanlasz 7 hez min nak? -
-
qdak
addikt
válasz
boxos23 #38487 üzenetére
na azt meglesem holnap
bar csodat nem varok
ugyis ra kell szannom magam win7 re, csak lusta vokgeckowize: alul fesz (hajoltomdemajdkijavitanakhanemjo)
mikor alap orajelen, megprobaljak h vid alatt mennyivel marad stabil, kevesebb ho+zaj, esetleg passiv hutes vegett....ha ennyi fesz kell 4ghz hez akkor ennyi, nem fogja senki mondani a buvos szamot ami meg eleg, ha csak ennyin stabil, talan jobb hutessel mehetne lejjebb, ha mar alapbol 60 fok akk felejtsd el a 4ghz t
-
qdak
addikt
válasz
boxos23 #38481 üzenetére
ezt en is olvastam, itt is, raadasul hiaba van 1600 as ram, 1074 en megy asszem, persze a lap oc 1333 kene tamogatnia, jo kamu
1100 et se sikerult elerni.
azeert ez a giga lap sokkal jobb lehetett enyemnel.
ugy dontottem, marad igy, max majd ha jol lemennek arban, aztan szenne huzom a 8400 et, nekem jo ez meg 1-2 evig,
max feltolom a win7 et h ne csak disz legyen a ramom. -
qdak
addikt
válasz
lipi67 #38374 üzenetére
még nem tudom, de reméljuk
1 kicsit off kérdés: az elötte lévő irásodra, 16Gb ram ot irtál a gépedre, a 64 bites rendszernek annyi a korlátja ?
nem vágom ezt az egészet, nekem 8GB van de csak 4 et ir ki kb...
meg akkor h vagy h a régi szeró gépek agyig voltak rammal ?
köszi elöre is hello -
qdak
addikt
válasz
lipi67 #38358 üzenetére
kiraly az oldal, nem baj csak birja
azert erdekes h x264 kodolasnal elveri a mostani procim de eleg rendesen, na ha ezt vki elmagyarazza h miert?
remelem sikerul leboltolni a E7600 ot,
meg 1 kerdes: mivel csinaljak tesztet? le akarom merni a mostanit es az ujjat, esetleg oc nelkul is a regit.zoll: azt irtad bios alapra allitva, ha nem irod mi is irjuk. h bios reset.
lipi67: koszi mindent
en ma melobol tolom.
-
qdak
addikt
hat azert egy quad core eleg utos meg
szoval meg lehet ez arra is le lesz valtva ha csak nem megy lejjebb addigra.
en nem annyira gep fuggo, alig (tudok) ulok elotte, meg 1280x1024 be tolom.
meg ugye olvastad milyen autot vegyekben h car cam ot is akarok, ami azert joval hasznosabb, mint a gep re kolteni -
qdak
addikt
válasz
lipi67 #38341 üzenetére
de csak ha nem gond, ahol osszemerik E2-E8 szeriaig a tudasukat.
aha szoval folosleges neki pl a 4MB L2, akkor nem hatrany h a E7 szeria csak 3MB os
az E5xxx szeriat nem tudom hova tenni, ezert is mondtam h kene vmi felvilagosito, h mik a kulonbsegek, arilag olyan 15 lenne a plafon az uj cpu ert.
#38342: ja h ugy erted h lehet 1 eredeti 333 FSB s procival is lehet megadja a lap magat 340 korul? aztan akkor cseszhetem az egeszet, tuning teren.
az a baj ha lejebb veszem a szorzot, es akkor is behal 340 nel, attol meg ugyanugy lehet a procitol meg a laptol is (bar a lap 500 ig van skalazva) -
qdak
addikt
válasz
lipi67 #38337 üzenetére
kiprobalom 10x es szorzoval, en ugy tudom jobb ha kisseb a szorzo es nagyobb fsb, de ezekszerint ez tevhit.
a Vcore hoz most nem nyulok, na szoval, lapocska nem tamogat csak fsb allitast,
de vannak trukkok (Vmod + Bsel-Fsb t mennyinek ismerje fel alapbol)
a 775 os tokozashoz, bizonyos labakat osszekotsz, es mar nagyobb feszt is kap a proc, masikkal meg az alap fsb t allitod.''Ha a procid VID-je 1,3V a Vdroop miatt
akkor kapjon 1,246V-ot kb terhelve.
Biosban adj neki akkor 1,38V körül, az
terhelve se lesz több 1,32V -nál ami annak
a cpu-nak 24/7-be is bőven kevés.
Szard le, hogy az Intel 1,365V-ot ír, az kb
azt takarja, hogy ez volt a legmagasabb VID
amivel kijöttek ezek a procik. Alacsony Vid
kb alul és pici fesszel fürgébb, de felül már
jobban melegedik. Magasabb VID alul
lustább, de jobban terhelhető és nem
melegedik annyira.'' ezt kifejtened ujra mert vhogy nem vagomaa memorias kerdesben teljesen egyetertek, azt szoktam mondani h 100 MHz ert nem erdemes 1 szarabb ram bealitast vallalni, inkabb menjen a proc lasabban de a ram amit bir stabilan.
-
qdak
addikt
válasz
lipi67 #38338 üzenetére
ezt az L es C bol nem minden profital nem ertem, de a lenyege okes, akkor csak 7-8 szeriat nezek, sajna a lapom egyedul fsb t enged allitani, hiddel en sem jokedvbol ragasztgatom ossze a proci erintkezoit, rohadt babra munka :/
estleg ha tudsz vmi. jo tesztet linkelni annak tudnek orulni, teloval remalom a keresgetes.mod: most latom 2t irtal olvasom azt is
-
qdak
addikt
válasz
lipi67 #38335 üzenetére
oksi csak nyugodtan, nehogy miattam ugorjon az ebed
kerdesem lenne meg, mert szeretnem lecserelni majd!? a procim, a 4MB al rendelkezo E6000 es szerianal, miert dragabb az E7000 aminek 3MB ja van csak, vagy van ott meg vmi amitol a E7 esek jobbaK? ugyanez a kerdes, a 6os es a 8as szeria kozt is csak a 4-6MB a kulonbseg?
remelem erteni?mod: akkor nekem is folosleges vmodolnom 1,45 re ? huto birna sztem.
-
-
qdak
addikt
-
qdak
addikt
válasz
Kean_Sorbo #38268 üzenetére
oks
akkor gondolom ha vennek 1 E8400 et vagy kisebbet amit fel szeretnek tollni 4 re akkor nekem is keves lessz mar ?! -
qdak
addikt
válasz
Kean_Sorbo #38266 üzenetére
az oke, en. csak felvetettem 1 le7oseget, h lehet szarul sikeredett felrakni, vagy jol rakta fel, lehet elengedte az egyik ilyen vacak
-
qdak
addikt
-
-
qdak
addikt
válasz
pook20 #38028 üzenetére
a mag feloldasnak van topikja kulon ott vannak szakik, de ugyvelem ha hiba akk mar nem nyero,
41 terhelve v idile ?
vitya2: nekem 1 regi forrofeju 1 magos 775 stok hutese van emelt fesszel, siman birja kuzdes nelkul, folosleges sok penzt kicsapni, gondolom nem exxtrem cpu tuningotakarsz?
-
qdak
addikt
válasz
luckysux #37912 üzenetére
ezt talatam:
AMD FX series CPU on this
motherboard support up to DDR3 1866 MHz as
its standard memory frequency.
szoval ezzel a proccal eddig kezeli a ramot.ha tuningolni akarod feltolod az fsb t mig 1600@1866 lesz. ennyit birnia kell elvileg mindennek.
mod: azt is irtak h bizonyos esetekben csak 1600 v addig sem tamogatja!
-
qdak
addikt
-
qdak
addikt
válasz
hellboy0415 #37867 üzenetére
szivesen
mennyi feszko kell neki ehhez?
1.45 fölött ne nagyon,
csináltál CPU strapa tesztet ? nem hibázik ?
a hőfök nyugalmi állapotban vagy 100% on terhelten ennyi ?
sztem ez jo eredmény, bár hozzá teszem nem biztos a konkrét 4 GHz a legjobb a teljesitmény szempontjábol (nem tudom milyenek a ramjaid) hogy értsd:
ha a ramjaid 3,9GHz nél lennének maxon kiahjtva, és a 4GHz hez visza kéne osztani akkor tuti a 3.9 en hajtanam, de ezt le tudod tesztelni hogy meik eredménnyel kapsz több FPS t -
qdak
addikt
válasz
RetepNyaraB #37856 üzenetére
nem tudsz vmi trükköt h a többi dolognak is tudjak több feszt juttatni ?
5MHz fsb emelés és széttesik a géplehetséges h 337MHz-s FSB lenne a lap vége ?
-
qdak
addikt
válasz
bedgabor #37853 üzenetére
en 10 evet olvastam, a prociim nagy resze tuningolva volt, 1-2 neha elmebeteg modon, amiket haverok vettek meg ott kiszolgaltak 1-2 evet utanam, van ami meg ott van vkinel es megy, szoval...
masreszt 4-5 ev (2-3?) utan annyira a toredeket fogja erni az a cpu h utanad dobjak
gari vesztes? hat ha igy mesz be toluk megkerdeni akk tuti, ha nem egeted szett, bar meg akkor is mondhatod h te nem csinaltal semmit -
qdak
addikt
válasz
rostiron #37850 üzenetére
hat joval tokosebb sztem, annal tobbet bizti nem adnek erte, plusz par ezerer mar kapsz olyant mint az enyem, bar az mar 775 os lga
akkor meg lap csere is kell, bar ha szansz ra tobb penzt: erdemes lga 775 os egybe konfit vagy szinte teljeset nezegetni, esetleg am2+krups8: amugy a procid araert 1 tokosebb 2 magossal jatekra tobbre mennel sztem
zarayg: akkor olvass vissza mert pont en irtam neked vmi!
-
qdak
addikt
válasz
krups8 #37836 üzenetére
a kolega is arra celzott. jobb lenne ha te iranyitanad a feszt, mielott kihal a cpu.
mas:
lga775 E2180 Vmod nalam igy van:
ezen az oldalon viszont igy csinalljak az 1.4Vid-et:
azert erdekel mert itt van 1.45V is, vajon erdemes bajlodi? 0.05V ert?
[ Módosította: philoxenia ]
-
qdak
addikt
válasz
RetepNyaraB #37833 üzenetére
az nem llehet h ,,auto voltage'' van a lap?
-
qdak
addikt
válasz
hellboy0415 #37822 üzenetére
egy tuning leiras; link: http://bacsis-tuning.hu/bacsis-tuning/wolfdale-mag-a-csucs-szeriaban.html
-
qdak
addikt
válasz
hellboy0415 #37822 üzenetére
llink: prohardver.hu/tema/tuning_kezdoknek_szajbaragosan/hsz_1-1.html
eloszor ezt tanulmanyozd, meg 1-2 hozzaszolast visszaolvasol, h tisztaba legy a dolgokkal.
emeled az FSB t, figyelsz a ramra, PCIe fix, ha mar nem stabil emelsz a feszkoon, figyelj h 70 foknal tartosan ne menjen feljebb a cpu hoje!
ha vmi nem megy majd kerdezz -
qdak
addikt
válasz
gigiuniter #37807 üzenetére
szerintem nem, de itt jobban értenek hozzá: AMD Core Unlock / Mag feloldása
-
qdak
addikt
válasz
Krygos #37774 üzenetére
az erős hang vmi venti lehet, ha van kedved barkacsolni kis muszer olaj megoldhatja még
közben latom 2.66 GHz re sikerült stabilizalnodmikor öszeraktam az uj gepet a regi tappal annak vmi irgalmatlan zaja volt: a táp meglett forditva, a reginek a tetejen volt venti fent, most lefele
de kb fél nap alatt a hejere daralta magát
-
qdak
addikt
válasz
RetepNyaraB #37769 üzenetére
ezt szepen osszeszedted
ehhez nincs energiam
nekem se 1 tuning lapom van, de latod
kis ganyolassal -
qdak
addikt
válasz
gigiuniter #37763 üzenetére
ezt olv el: http://prohardver.hu/tema/tuning_kezdoknek_szajbaragosan/hsz_1-1.html
-
qdak
addikt
válasz
djnyakesz #37760 üzenetére
sajna nem tudok semmi ujjat, meg kell nezni mien cpu kat fogad el, aztan uj cpu is lehet megoldas, de vga is, persze nem max elsimitas meg mindenhez, de sztem meg 1 darabig jo lehet, szivesen, maskoris.
(a drotozasra en is itt kaptam 5letet, szoval en se tok mindent, sooot)
-
qdak
addikt
válasz
djnyakesz #37758 üzenetére
amit elejen linkeltem, tudod a kepes, annak az aljan van az oldal linkje, ami alapjan csinaltam, na ott lessz olyan h 200@266 fsb
ha jol emlexem a jobboldali osszekotesbol az also nem kell bele, meg egyenlore a bal sem. csak a jobb oldalt ahol a bevagas van a procin, oda kell a forditott c alaku kotes
-
qdak
addikt
válasz
pocokxx #37747 üzenetére
eloszor lenyomom a ramot h az ne akadalyozzon,
utanna meg kb amit mondtal, de ugy h a ram is idealis legyen, szoval par mhz ert sztem nem erdemes lejjeb osztani a ramot,vhogy ugy mondanam:
a maximumhoz legkozelebbi idealis ertek re allitom
a ramot is ki tudod tesztelni mi a vege.
djnyakesz: igen, csak figyelj a ramra!is
de meg nem tom menyin vagy most -
-
qdak
addikt
válasz
djnyakesz #37735 üzenetére
sztem a legjobb lenne ha 1x vegig nyalazod az egesz biost, nem alitgatni mindent el
keresel ilyent:
fsb (alapbol nem bizti lehet alitani akkor az autot manualra)
majd:
fsb/dram ez is vszinu auton lessz, tedd ugy h a dram ne halaggya meg 533 at!elso teszt 233 ra huzz fsb-t
dram meg tedd jo kicsirehajra!
-
-
qdak
addikt
-
qdak
addikt
válasz
RetepNyaraB #37720 üzenetére
azt mi csinalja, h ha nem dolgoztatom a procit nagyon, egybol visszateszi 6x ra 9x hejett, egyltalan nem gond csak kivi vok (konfi@info)
meg vhol eredeti 10x el irja ki pl a everest is a mhz t
-
qdak
addikt
amit, sebesseget irtam (
[link]) az sajna nem volt valós ( azóta is rejtély miért volt h fsb-t visszavette magátol )Ezek a valós eredmények:
Pentium E2180 BSEL + Vmod 2000MHz @ 3015Mhz, 200x10-->335x9@1.35Vcore
ezeket a módositásokat végeztem el végül:
a kék van egybekötve, piros lefedve.
piros egybekötve, kéket szabadon hagytam. -
qdak
addikt
+siwok1:
inkabb ragasztok mert a vmod nal nem tudnek, kampot csinalni.
az fsb-modositot meg nem is rakom fel, azt tudom allitani biosbol.vmiert a ramokat csak kb: 1066 ig engedi, felette mar nem indul a gep, pedig 1600 as 2x4GB van kitben
(gondolom talan a lap nem kezeli?)
tovabbi teszt, ha lesz aramhuto vmi regebbi intele, 2x akkora mint eredeti
-
qdak
addikt
hy e2180 folyamatosan mennyi feszt kaphat? bsel el 1.4 v 1.45 re gondoltam
alap feszen most megy 2@3.33GHz 10*333 onzarayg: [mag_feloldasa] itt ird be segitenek
-
qdak
addikt
vki help a procim topikjának 1 hsz én tul vok, nem 1x tuningolok sőt, de ezzel mi a ..... csinjek ?
-
qdak
addikt
válasz
Blaze71 #12023 üzenetére
, KaraDani
Gigabyte GA-M61PME-S2P (PCI-E, DDR2, VGA, AM2+)
11 490
AMD Athlon II X2 240 AM3 BOX
13 990
ATX FSP 350 W 12 cm (AX-350PNF)
6500
1 GB DDR2 800 MHz Kingmax
6150
Ati Radeon HD4670 1 GB GDDR3 PCI-E
18 500
~56630
hejjel meg spórol, majd vesz uj vinyót tha lesz pénze XD
az lesz haver gépe kb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerékpársportok
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- One mobilszolgáltatások
- Vezetékes FEJhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged