- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Kean_Sorbo #38831 üzenetére
Bekapcsnál 48.31 Gflops lett. Most ráküldöm a bencheket aztán kiderül, hogy mi a baja...
-
Sziasztok!
Lenne egy elég összetett problémám. A procimat belőttem 4 ghz-re. Ezt 1.328-as fesszel, 3420-as uncore-al, 1.335-ös vtt-vel. Prime alatt egész stabil, de már a 85 fokot nyaldossa. Ez eddig tiszta sor.
Aztán van egy HD7950-es vga-m, flash-elt biossal. Et belőttem 1190/1400-ra. Ez is ok. Bekapcsolom a gépet, és lefuttatom a szokásos teszteket.
Heaven: 936 pont, sniper elite 31.5 fps. (minden maxon) Ezután elkezdek játszani pl hitmannel.
Már a játék közben is érződik hogy egy óra után kezd lassulni. Majd kb két óta múlva kilépek lefuttatom a teszteket és ezeket dobja:
830 heaven
26 fps sniper elite-ben. Minden órajel az eredetin van.
Ez mi a szösztől lehet? Valami túl van húzva? (talán a proci)
Nektek mi a televényetek?Ja és ha újraindítom a gépet akkor minden ok megint...
-
Sziasztok!
1366-ban 920-al, lehet e vhogy csak a ram órajélét (szorzóját) állítani.
Ez azért lenne lényeges mert az 1600-as ramjaimat a jelenlegi 160-as blck mellett csak max 1400-on tudom járatni...
Vmi tipp?
Köszi -
válasz
k.soma #24487 üzenetére
A lapod a ludas. Az EP43-as chipset nem tuningra lett tervezve. Akár kis fsb emeléstől is instabillá válhat.
Amúgy mindent fixáltál? Feszek, órajel stb...
Ha tuningolni szeretnél, akkor P35, vagy P45-ös lap kell, esetleg X48 450-es fsb-ig. Illetve az asus rampage bírja tovább is. -
Sziasztok!
I7-nél a cpu pll mit állít?
Köszi
-
Én ezt nem értem. A memo órajele 1500 mhz azt írta az a tag hogy az ucore legyen a duplája tehát jelen esetben 3000mhz. De a qpi link legyen az uncore duplája azt hogy hisz az 36-os szorzóval 5.4ghz?
-
Valaki le tudná írni, hogy hogy kell egy i7 túlhajtásához hozzákezdeni?
Köszi
-
Ramokat milyeneket ajánlotok, mert a mostani geil-eim nagyon jók csak nem tuningra. Esetleg dominator?
Köszi
-
válasz
peetmaster #15884 üzenetére
Igen az már elég jó. Nézd meg prime-al is, azért az az igazi...
-
Kikapcsoltam az EIST és a C1E-t. A szorzó már nem ugrál, ellenben a fesz még mindig ingadozik a cpu-z szerint. Ami még érdekesebb, ha el kezdem terhelni a procit akkor kevesebb feszt ad neki mint üresben... Konkrétan 1.2-ről visszaveszi 1.152-1.168-ra. Vmi tipp, hogy ez mitől lehet és ,hogy ezt a minimális ingadozást mivel lehetne kiszűrni?
Köszi
-
-
válasz
gordonfreemN #15837 üzenetére
Nem
-
válasz
Hungal 929 #15833 üzenetére
Elvileg működnie kell, max. az órajelek vissza lesznek fogva. Azért vmi laptop gurutól kérdezd meg!
-
válasz
Tigershark #15827 üzenetére
Szia!
Először is a rendszer insatbil lesz tőle, másrészt egy nagyobb ingadozás akár hardver károsodáshoz is vezethet. A feszeket a gyártó által meghatározott értékekre érdemes fixálni.
-
válasz
Tigershark #15825 üzenetére
Húha...
Először is az összes feszt le kéne fixálni, aztán lehet tovább emelni az fsb-t és a feszt. A 100-as PCI jó. A hőmérséklet ne nagyon menjen 75-80 fok fölé.
Üdv
-
válasz
skywalker16 #15822 üzenetére
Nincs mit. Ezért vagyunk...
-
válasz
skywalker16 #15820 üzenetére
Hát igen annak 4 tűsnek kéne lennie.
-
válasz
bajtokarpi #15815 üzenetére
Igen lehet, de azért monitorozd a hőmérsékletet! 70 fok fölé ne nagyon menjen! Én a helyedben amúgy megvárnám a hűtőt.
Üdv
-
válasz
skywalker16 #15811 üzenetére
Szia!
Na szóval először is mindent fixálni kell, hogy ne ingadozzanak az értékek. A pci-t 100-ra rakd. A feszt úgy kell belőni, hogy ne legyen sok, de stabil legyen. Termeszetesen a tunninghoz kell egy jó hűtő is. A 85 fok feletti hő már nagyon nem egéséges. A feszből meg sohase adj többet mint amit a gyártó előír!
Üdv
-
válasz
skywalker16 #15808 üzenetére
Esetleg fesz emelés, ha van olyan opció.
-
válasz
gabber9511 #12450 üzenetére
ameddig bírja...
-
NA sikerült megoldanom egy cmos resettel, most viszont a bios-ban 8x400=3200Mhz, míg a cpuz, everest csak 6x400=2400 at ír ki.
Ez mitől lehet? és honnan tudhatom meg hogy melyik a valós érték?Kösz
-
Sziasztok!
Lenne egy problémám. Az adatlapomon lévő gépet, miután felraktam a win7-et felhúztam 3.2GHz-re. Tökéletesen működött prime 6óra. Tegnap egy teszt erejéig felrángattam 3,6 és miután lefuttattam vissza szerettem volna állítani 3,2 de nem lehetett. Amint eltérek a referencia értékektől nem bootol be a gép hanem újraindul és minden visszaáll alap értékre. A legviccesebb az, hogy ha csak annyit csinálok hogy engedélyezem a tuningot bios-ban, de mindent az alapértéken hagyok akkor sem bootol. Szerintetek mi lehet a baj én még sohasem találkoztam ilyennel pedig már egy éve tuningolok.
Amúgy ezzel a géppel elértem a 3,85Ghz-et.
Ja ha tudtok ajánlani hogy miket mennyire állítsak szívesen kipróbálom...
Ha valakinek van jó ötlete ne tartsa magában!Köszi
-
Sziasztok!
Fsb wall-t valahogy kilehet küszöböln?
A gépem az adatlapomon található.
Kösz -
Valaki arulja mar el hogy mit jelent a 24/7?
Azt en is vagom, hogy vmi stabilitas mutato, de ez mire jo, hol lehet megnezni, es hogy jon ki ez a szam?Koszi a valaszt
-
Egy kérdés.
Mennyi az esélye túlhajtásnál, hogy elfüstöljön illetve károsodjon a proci?
Most még nem lényeg mert 3.2 járatom a Q9550-t egy Mugen2 mellett, de extremebb túlhajtásnál ez a veszély már fennállhat.
Kösz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged