- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
Új hozzászólás Aktív témák
-
hadogabi1
senior tag
válasz
RetepNyaraB #41836 üzenetére
Rendben hétvégén több időm lesz rá. Melo után valahogy nincs erőm már tesztelgetni
-
hadogabi1
senior tag
A játéknál már külföldi fórumokon is utánanéztem sehol nem találtam ehhez utaló jelet. Csak fifa-nal csinálja és csak ha húzva van a proci. Alapon sosem lép ki fifa-bol sem.
-
hadogabi1
senior tag
válasz
Balathruin #41828 üzenetére
Én már arra is gondoltam hogy eladom az alaplapot és veszek vmi tuningosabbat extreme 3-4-6 vagy vga csere de mielőtt bármit is beruháznék előtte biztosra szeretnék menni. Mondjuk a vga-t ki tudnám próbálni sima procissal hogy úgy is kifagy-e.
-
hadogabi1
senior tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget kérnék.
RetepNyaraB kollega már megpróbált segíteni privátban de több szem többet lát alapon leírom ide is a problémámat.
Hardver. i5-2500k, Asrock z77 pro4 lap, thermalrigh macho rev-b 1kg-s hűtő, corsair cl9 1600 1.5 -ös ram, fsp 85+ 700w táp, gigabyte hd 6970 oc2 vga.
A problémám a következő. Húzva volt a procim 4.2-re nem nagy húzás ezzel a hűtővel lynx alatt prime alatt sem ment fel 75 fok fölé. Ment is minden egészen addig amíg ki nem jött a fifa 14. A 13-al nem játszottam. Megvettem boltba indítás win8.1 és most vettem észre kb 1 hónapja indításnál mintha nyomnék 1 reset-et kb. Leáll az egész gép majd magától újraindul kb 10 másodperc múlva. Ha nem indul el tápkábel kihúz bedug megy kész. Ezt 10 fifa indításból 8 x eljátsza. Gondoltam vmi driver szar stb. Win8.1 újrarak ugyanaz a gond. Visszavettem a bios-t sima alap beállításokra. Fifa azóta 100 indításból 100 hiba nélkül. Előtte toltam cod összes bf3-4, crysis összes meg kb kocsisokon át mindent ami érdekelt. Full hd-ba toltam mindent szóval volt terhelve a proci is bőven.A fifa indításánál még egy ami fura hogy indulásnál elkezd nagyon fura ciripelő hangot adni valami vagy a vga vagy a procihűtő vagy nemtudom. De nem a hangszóróból jön.
A bios t alapon lefotózgattam.
Bios 1 oldala ugye cpu és bios azonosító stb.
Bios2 ez a tuning oldala
Bios3 szintén tuning
Bios 4 ez itt a tuning résznél a feszek..
Bios 5 így tudok offsetet állítani illetve load line-t. Hiába állítom be load line 100 %-ra elmentem újraindítom a gépet és alapból a bios ba belépek és 50 %-on van nem tudom miért lehet.
Illetve még ez van ami fontosabb lehet. C1-2-3 stb.
Bios 6
illetve a hűtés beállításai Bios7Amiket állítottam a kollega segítsége után:
c1 enabled a többi c3 - c6 - c package support disabledek.
ratio per core minden mag 42-re
spread spectrum, speedstep - enabled
turbo disabled
int pll disabled
a power limit primary secondary 500-ra
GT- disabled
ramoknál sima xmp1.2 profile kézivel beállítva az időzítések 9-9-9-24 a ramon lévő felirat szerint.
power save: disabled
cpu offset mode : -0,060 os lynx alatt tesztelve max fesz 1.26-1.27 körül van.
llc 100 -%-on okzva is 50-re rakja save után is nem tudom miért.
0-ra rakva megnő a fesz értékek lynx alatt
ram fix 1.5 v
pch - vccsa auton hagyva.Nem volt gond egy gammel sem így tesztprogikkal sem kivéve a fifa 14. Mindig indításnál fagy ki az intro után pár másodperccel azonban ha továbbjut a menüig akkor onnantól már jó. Arra gondoltam hogy visszaveszi a proci feszét az intro alatt majd megint feltoltja majd vissza és ott akadhat ki valahogy.
Budapest IV. ker újpest metrónál lakom. Természetesen ha valaki akár hétvégén aki jobban ért hozzá és áldoz az idejéből egy kicsit azt meg tudom kínálni pár söröcskével
De remélem tudtok itt fórumon is segíteni.
A tuning oka. Hiába van 15k-s hűtőm k-s procim ha nem tudom kihasználni. Azt pedig nem akarom hogy ha fifázni akarok akkor mindig újra kelljen lőnöm a gép bios beállításait. Persze el lehet menteni több profilt de akkor is.
Köszönöm szépen előre is a segítséget aki tud segíteni.
-
hadogabi1
senior tag
válasz
Johnnyp #38609 üzenetére
Értem én csak kb a tápod nem fogja bírni szóval ajánlom egy minőségi ne codegen és hasonló új tápot vegyél. Gondolj a jövőre is az esetleges vásárlásnál inkább most adj ki rá 10 ezerrel többet ne ess bele abba a hibába mint én hogy vettem 400-as chieftec-et aztán jött sok új hardver és el kellett adnom az amúgy sem olcsó tápomat hogy vegyek egy 700-as fsp-t. Szóval szerintem vásárlás előtt mérlegelj elég lesz e az 500-as pl. 20 környékén már találsz 600-ast is pl 10 - 15k alatt pedig nem vennék tápot.
-
hadogabi1
senior tag
válasz
Johnnyp #38592 üzenetére
Őszintén minek? Azt írod 350 w-ot tápod van és e4400 -s procid ahhoz minek 7850 és full hd monitor filmnézéshez? Őszintén szólva azzal a procival semmilyen új játékot nem fogsz tudni játszani full hd-ba amit meg tudnál ahhoz nem kell olyan vga a másik gyanús hogy a 7850-es el sem fog indulni a 350-es táppal.
-
hadogabi1
senior tag
Na megvan a linx gflops ingadozás mi miatt van valószínűleg a win8 miatt van hogy sok program van feltelepítve és egy csomó felesleges dolog fut. Elindítottam a win7-t egy régi kb fél éve be nem indított vinyóról az elején keresett frissítéseket win7-hez java, amd driver, egérdriver, stb.hez. Ez linx alatt meg is látszott jöttek a változó eredmények 104.101.103 aztán a 3. kör közepe fele már nem keresett semmit és mivel 25-re állítottam a sorozatokat végig 22 körön át 108. valamennyit kaptam. Úgyhogy nagyon afelé hajlok hogy win8 ban valami program vagy alkalmazás mindig használná a procit vagy csak maga a win és ezért kapok változó gflops eredményeket win8 alatt.
-
hadogabi1
senior tag
válasz
RetepNyaraB #38403 üzenetére
Na játékok alatt is stabil szóval így marad 4 ghz-en 1 óráig nyomtam a linx-et hiba nélkül max 63 fokos lett a proci és 1.165-ön megy a 2500k-. Ígymarad. Kipróbáltam 4.2-n is 1.75 -ön ment stabilan 66 fok körül de elég bőven a 4 ghz. Köszönöm mégegyszer a segítséget. Üdv.
-
hadogabi1
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #38398 üzenetére
linx-el is teszteltem azon is stabil maradt 4 illetve 8 gb memória beállításoknál is. Akkor maradjon így?
-
hadogabi1
senior tag
Másik tesztelgetem itt a procit a 2500k -t z77 pro4 alaplapba. Felnyomtam 4 ghz-re ez nem nagy emelés a gyári 3300 hoz képest. offset-et pedig beállítottam -0.100 -ra így ahogy látom core voltage 1.168-1.176 között mozog állandóan prime stabil 20 perc után is hőmérsékletek lentebb mentek 61-ről 55-56 -ra szóval 5 fokot nyertem hogy 1.26-ról 1.16 voltot adok neki offsettel. Szerintetetek így jó? Mennyi fesz kéne neki nem kevés ez az 1.17? Bár a prime nem hibázik szóval elvileg jó így. Szerintetek érdemes tovább vennem el tőle vagy hagyjam így? Nem nagyon akarok már -0.100 fölé menni offset-be. Köszi előre is. Üdv.
-
hadogabi1
senior tag
Egy kis tuning után érdeklődnék. Lapom asrock z77 pro4 tudom hogy nem egy extreme 4 tuning lap de szerintem azért ezzel is lehet húzni. Proci 2500k hűtő thermalrigh macho 120 rev.a.bw. Na a kérdésem a következő alapon a következő prime és linx alatt is max hőfok magoknak 51,47,52,47 ez kb 20 perc prime után van szóval ez nem vészes. Beállítottam turbo boost -ot feltoltam 4.2 ghz-re maghőmérsékletek kb ugyanúgy 20 perc után a következők lettek 58,61,62,59 nagyjából ennyin is maradt olyan 60 fok környékén mindig tovább nem melegedett. Feszt auto-n hagytam cpuid-be ahogy néztem 1.25 körül mozgott állandóan auto fesz szabályozással. A kérdésem a következő tudom hogy nem túl jó auto-n hagyni a feszt inkább kisérletezni vele hogy mennyi az a minimális fesz amin még nem hibázik. Gondoltam beállítom 1.22 körülre na és itt jön a gond hogy a bios-ba nem találom hogy hol lehet állítani a feszt. offset mode van csak magát a cpu-ét nem találtam sehol vcore voltage néven. Auto mode és offset mode - van offset nél persze lehet minuszba is menni beállítottam -0.15-re de ahogy én néztem a fesz értékek nem nagyon változtak még mindig 1.25-1.26 között mozgott. Szerintetek hagyjam auto-n és hajtsam úgy nem lesz gondja 1.25 körül auton. Vagy csak én vagyok vak és nem látom a bios-ba? Köszi előre is. Bios 1.6 legújabb. Válaszotokat köszi előre is.
-
hadogabi1
senior tag
válasz
azoli09 #14620 üzenetére
Na megjött a proci itt a kép a beállításokról ez alá nem tudom húzni a feszültséget ez a minimumja bios-ba.
Kérdésem az lenne hogy nem magasak ezek a hőmérséklet értékek? 20 perc prime után screenshotoltam de azért a 60 - 65 fok magas nekem. Lehet elbasztam a pasztázást? Boltba vettem a pasztát vmi 200 ft-ost adtak hogy ez tökéletes. Spire - 420-as paszta fehér. Lehet sokat nyomtam rá vagy keveset esetleg a paszta lenne szar? A hűtőm Cooler Master hyper tx3-as eddig nem volt gondom vele a másik procival valószínűleg a paszta lesz a gond vagy normális a hőmérséklet?
itt a kép:
www.ultrasnyh.extra.hu/forum/proci.jpgvárom a válaszokat. a proci ventillátora maxon pörög 2800-on már.
prime után pedig ennyire hűlt vissza:
www.ultrasnyh.extra.hu/forum/proci2.jpg
-
hadogabi1
senior tag
válasz
hadogabi1 #14617 üzenetére
A ramom 1066-os amúgy kingmax már megbántam hogy megvettem inkább vmi márkásat vettem volna de akkoriban ennyire volt pénzem. 4 db 1 gb-os 1066 mhz-es Kingmax KLED48F-A8KI5
A cpu feszt nekem is elég nagy mértékben emeli ahogy néztem 1.33 után pl 1.35 majd 1.38 jön és hasonlók.
A ramokkal anno volt gondom hogy nem mentek 800 fölé sehogy de a legújabb bios megoldotta azt is azóta stabilak 1000-en -
hadogabi1
senior tag
Na akkor leírom a tapasztalataimat az alaplapról meg a memóriákról és így várom a választ majd az új procihoz ami ma jön meg.
biosom:
http://www.ultrasnyh.extra.hu/forum/DSC00328.JPG
http://www.ultrasnyh.extra.hu/forum/DSC00329.JPG
http://www.ultrasnyh.extra.hu/forum/DSC00330.JPG
http://www.ultrasnyh.extra.hu/forum/DSC00331.JPGjelenleg az e6750-es proci 400-as fsb-n fut ahogy a képen is van a memóriák pedig 1000-en mennek 2 v-on. Ha feltolom 425-re az fsb-t akkor csak úgy stabil a rendszer ha a dram fsb ratio-t 1:1-re lövöm be úgy fut 850 mhz-en 1.8 v mellet.
Szerintem az új procit is így fogom használni 400-on a procit és 1000-en a ramokat így megy kb fél éve és semmi gondom nincs vele nem melegszik egyáltalán.
Amit nem tudok hogy alul miket lehet még beállítani amik szürkével vannak. Ehhez abszolút nem nyúltam ezekhez a feszültségekhez csak a cpu -t és a memóriát állítottam. A pci frekije 100-on megy de ezekhez alul abszolút nem nyúltam még sosem.
-vtt fsb voltage
-nb voltage
-sb I/O power
-sb core powerEzeket szerintetek hogyjam így? Ha megjön az új proci leveszem alapfeszültségre és úgy fogom megnézni a húzásnál stabil marad-e szerintem nem lesz gond vele.
Amit még valószínűleg hamarosan cserélnem kellesz az a tápom. Ezt az alaplapot az új procit egy vinyót egy dvd írót és egy 4890 toxic-ot 8+6 tűs csatival futtatom egy Chieftec 400-as tápon elég hangos de remélem még 1-2 hétig azért kibírja amíg összejön az újra a pénz.Válaszokat várom az alsó 4 feszültséggel kapcsolatban valamint ha valami hibát látnátok a képen azzal is. Eléggé kezdő vagyok tuning téren de gyorsan tanulok szóval nem kiröhögni
Köszi előre is.
-
hadogabi1
senior tag
válasz
darál0w #14608 üzenetére
Na akkor szétnéztem már biosomban 100-on volt eddig is a pci freki ami gondba ütköztem.
Ha felhúzom 3400 mhz-re a procimat a c2d-t és 1066-on hagyom a ramokat akkor a következő a gondom. Windows indításnál kifagy vagy ha be is bootol fél perc és kifagy. ez 425-ös fsb-vel értem el. Kérdés lehet e hogy az alaplapom 400-on stabil mert így megy kb fél éve de 425-ön pedig már meghalna?
Msi p35 neo 3-as lapom van ami 1333 fsb buszt támogat maximumon. 400-as fsbnél pedig már 1600-on jár lehet 425-öt ezért nem bírná? vagy a ram variálna valamit?
alaplap típusa:
http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=170&prod_no=1342kösz a segítséget előre is.
-
hadogabi1
senior tag
Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni. Ma megrendeltem egy Q9550-es procit 2,8 ghz-es. A mostani procim egy E6750-es 3,2 ghz-re húzva 1.34 feszültséggel a memóriák pedig 1000 mhz-en mennek 2.1 v-on. Procihűtőm egy Cooler Master hyper tx3-as. Eddig jól teljesít nem magas a hőfok a procinál játékok és prime alatt sem a proci stabil. 20%-os a húzás ennél a 6750-es procinál. 8*400 -on megy. A kérdésem a következő ezzel az új procival aminek 8.5 ös a szorzója szerintetek mennyin próbálkozzak a húzással. ha 400-on hagyom akkor 3400 mhz körülre fog kijönni magonként az új. Ehhez a mhz-hez körülbelül szerintetek milyen feszültséggel kezdjem meg a tesztelést. hagyjam alap feszültségen vagy tudtok mondani valami értéket nagyjából ami biztos kell neki ilyen kicsi húzáshoz. Kérdés szerintetek mennyi az a húzás amit még elbír a proci körülbelül nem akarom 4 ghzig húzni meg hasonló. De 3500 azért jó lenne bár ha így marad 3400-on majd az sem rosssz elég nekem annyi is. Csak a feszültség kérdésben vagyok kicsit kiváncsi leginkább. A válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- GTA V
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Xbox Series X|S
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Medence topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged