Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz
Centaurus #39597 üzenetére
Sajnos nem mai darab a vas, a VGA nem tud besegíteni a lejátszásba hardveres gyorsítással, így minden a CPU-ra hárul. 1 GB RAM is erősen határeset manapság (érdemes megnézni mennyi a szabad memória). Nézd meg pl. Firefox-szal noscriptet beállítva, csak az adott videót engedélyezve, hogyan reagál.
-
stratova
veterán
válasz
AeSDé Team #39570 üzenetére
1,375 V fölé szerintem ne menj, mint feljebb írtam, nem éppen tuningra termett az az alaplap. Ezt is csak akkor használd tartósan, ha nem túl magasak a hőfokaid. Esetleg megtámogathatod a VRM-et bordákkal szükség esetén aktív hűtéssel.
-
stratova
veterán
válasz
AeSDé Team #39564 üzenetére
Elképzelhető ez nem két perc alatt fog kiderülni. Ha nagyon kell a 3600 egy egészen minimális CPU feszt emelhetsz rajta, de csak ha minden hőfokod rendben van pl Speecy-ben vagy még részletesebben HW monitorban.
-
stratova
veterán
válasz
AeSDé Team #39545 üzenetére
Szívesen, használd egészséggel a masinát.
-
stratova
veterán
válasz
AeSDé Team #39536 üzenetére
Valószínűleg gyári feszültségen kb. ennyit bír a procid szorzó változtatással, kisebb léptékű emelést még próbálhatsz más A RAM a gyárihoz legközelebbi/egyező órajelen 200, 240 vagy 300-as Ref clockkal megy, ezeknél tudsz megfelelően visszaosztani. Ha hajlandó vagy engedni a RAM-ból megpróbálhatsz alacsonyabb Ref clock-ot és 15 feletti szorzót. Könnyen lehet, hogy 240 x 15,5 vagy 16-hoz már nem megy gyári feszen.
Megnéztem még egyszer a lapot és nem is 4+1 csak 3+1 fázisos a tápellátás, szóval semmiképp nem emelj feszültséget, ha nem akarod elfüstölni. Monitorozó progival (Aida, speecy stb.) majd érdemes figyelemmel kísérned a többi komponens hőfokát is terhelés alatt.
-
stratova
veterán
válasz
AeSDé Team #39529 üzenetére
Cool'n'Quiet az energiatakarékosság és zaj miatt miatt hasznos, ha működik ne bántsd. Elvégre minek menjen a CPU max. órajelen ha nincsen terhelve.
Az órajelek és a K10/K10.5 tuning részletes elméleti hátteret elolvashatod itt.A Ref. clock, ami nálad CPU Frequency névre hallgat állítja az alap órajelet, így hatással van a CPU, RAM, HT, NB és a PCIE órajelre is. Az értékek zöme ebből számítódik egy-egy szorzóval (a Biosodban ezek a Multik).
A HT Bus Speed ne maradjon Auto mert úgy 5x szorzóval már 1200-on jár, 1000 fölé ez ne menjen.
Az Oveclock Mode Manual beállításával rögzíted a PCIE órajelet 100-on, ez így jó is. -
stratova
veterán
válasz
AeSDé Team #39525 üzenetére
Amíg nem emelsz feszültséget sok mindennek nem tudsz ártani, ha betartod, hogy a PCIE 100 MHz-t, a HT pedig 1000 MHz-et ne lépje túl és a RAM-ok legyenek visszaosztva. Megnézheted stabil-e a proci magasabb szorzóval.
Stabilitás és hőmérséklet ellenőrzésére az egyik ajánlott program Prime 95 small FFT beállítással (3 magon). -
stratova
veterán
válasz
AeSDé Team #39518 üzenetére
A procid szorzózáras, szorzóemelés kilőve marad a Ref. clock-os tuning (AMD ugyanis HyperTransporttal váltotta le az Intel féle FSB-t, az alapértéke 200, ezt kell emelgetni csak nem ész nélkül, mert visz magával pár dolgot).
Nálad a Ref.Clock ha jól látom CPU Frequency néven fut.Overclock Mode: Auto -> Manual
CPU Frequency Multiplier: 16 -> 15
CPU Frequency: 200 -> 240
PCIE Frequency: 100 és ennyinek is kellene maradnia
CPU Voltage: ezt ildomos lenne alapfeszre beállítani (1.3 V körül lehet), ha nem túl izmos a hűtés
NB Frequency Multiplier: 1800 MHz -> 2000-2200 még kényelmesen belefér elvileg ("CPU Freq." x szorzó)
HT Bus Speed: 5x -> 4x ez ne haladja meg az 1000-et ("CPU Freq." x szorzó)
Memory Clock: itt értelemszerűen választod a szorzót, a 200->240-es emelés DDR3 1600-as RAM-ot 1920-ra emelne, így ha a RAM-ot gyári órajelen akarod járatni a tuning idején DDR3 1600-as RAM-hoz "667MHz DDR3_1333"-at állítasz be ebben az esetben.1333-as RAM-hoz 250-es Ref Clock.(itt "CPU Freq."), 14-14,5-ös CPU Multi és "533MHz DDR3_1066" memória beállítás passzolna.
Így 3600 (240x15) ill. 3500 (250x14) vagy 3625 MHz-en (250x14,5) üzemelne a proci, persze le kell tesztelni stabil-e.
Komolyabb feszültségemeléssel azért sem háborgatnám a rendszert mert ez egy 4+1 fázisos (azaz nem túl izmos) tápellátású lap.
-
stratova
veterán
válasz
AXisBOLD #39216 üzenetére
Üdv!
Ha "FSB"-vel tuningolsz (A64-nél ez kicsit pongyola de ez van), akkor emeled a RAM és PCI, AGP vagy esetedben PCI-e órajelet is. Ez utóbbira vonatkozott a kérdés. A kézikönyved szerint a BIOS-ban ezt a MB Intelligent Tweaker (M.I.T.) menüponton belül a PCIE clock-nál tudod megadni, Auto helyett 100-ra kellene beállítani. Amire még a RAM visszaosztás mellett figyelni kell (bár gondolom ez stimmel), az a HT Link Frequency, hogy ez tuning alatt se haladja meg az 1000 MHz-et, ezt is vissza kell osztani az "FSB" emelésének megfelelően.
Alap 200-as "FSB"-nél lenne 1000 MHz, 250-nél, 800-ra állítod stb (így lesz 1000). Ha még mindig nem kedveli a lap, lehet lejjebb is nem kimondottan rontja a teljesítményt az 1000 alatti üzem. -
stratova
veterán
válasz
Buster17 #38917 üzenetére
Celeronokat csak BCLK-val lehetne tuningolni, amit viszont nem nagyon tolerálnak az 1155-ös lapok, emelnek vele minden mást, amit nem kellene
PCIe frekvenciát pl. De netezésre felesleges, ellenben ha most vetted s bolti akkor lehet, hogy érdemes becserélni egy G530/G550/G1610 valamelyikére, mert ma már nem ajánlott 2 mag alá adni. A G440 csak 1 mag+HT, közte és a valódi kétmagosok között viszont minimális az árkülönbözet.
-
stratova
veterán
válasz
Kean_Sorbo #38873 üzenetére
Ez a BIOS-ban választható thermal throttling nem az a thermal throttling. Ha még mindig egy Socket 478-as alaplapról beszélünk.
Ez csak a Suspend to RAM állapotra vonatkozik (avagy System Power State S3).Idézek:
This item controls the CPU speed by cutting down its regular power to a percentage during the STR (Suspend to RAM) state.Ha más, vagy újabb rendszert vizsgálunk, arra igaz amit te írsz.
-
stratova
veterán
válasz
depeche77 #38869 üzenetére
Szerencsére még van (kopp-kopp), bár így utólag belegondolva elég lett volna a sima IC7
Fiatalság bolondság, még egyszer nem költök annyit PC-re, mint akkor. De 2004 idusa óta csak egy RAM modul hibásodott meg a konfigban, most anyós-PC-ként szolgál, de én tartom karban.
Viszont tanulság belőle, hogy alja lapot sem veszek. Fele-negyed ennyi idős "ár/érték-bajnok" Asus -LE, -X alaplapok mentek vissza garba, ez meg csak teszi a dolgát.depeche77: Nyugodtan figyelmen kívül hagyhatod.
Kicsit félrevezető, de ha fentivel hasonszőrű a gépezet, akkor a BIOS-ban lévő 50%-os (stb.) beállítás
nem a CPU hővédelmére(nálam még TM1) vonatkozik.
Ami hőmérsékletben érdekes lehet az a CPU Warning Temp. és CPU Shutdown Temp. vagy ehhez hasonló nevű opció. Az én példányom esetében emlékeim szerint 75 °C-ra van állítva a lekapcsolás - tán 70-re a warning - és akkor riaszt, ha a CPU-hűtő állt (volna) meg. -
stratova
veterán
válasz
lipi67 #38866 üzenetére
Szerintem az a CPU Thermal Throttling lesz (pdf 3-17) lesz Abit IC7 MAX3-ban is van odahaza:
This item controls the CPU speed by cutting down its regular power to percentage during the STR (Suspend to RAM) state. -
stratova
veterán
Üdv!
Abban a lapban alapfeszes tuning főlé menned kockázatos lenne.
E lista szerint, a lapod A75-ös testvére csak 3+1 fázisos VRM-mel rendelkezik, tuningra nem ajánlott.
A tulajok témája erre, de azt már ismered. Ottani tapasztalatok szerint a memória vezérlő 2133 MHz-ig marad stabil játékok alatt is ehhez passzoló memória órajellel, már a 2400 MHz is bajos.
Mindenképpen érdemes lenne nézned a lapra (VRM környékére) hűtőbordát, esetleg aktív hűtést is. -
stratova
veterán
válasz
choco01 #38828 üzenetére
Üdv!
Fujistsu Siemens Scaleo P-ben ha minden igaz ilyen OEM lap lakik, nem is fogsz tuningra vonatkozó részt találni.
Ha a RAM-okat még vissza is lehetne osztani, szemlátomást nem lehet rögzíteni a PCI és PCI-e frekvenciát, ami egy esetleges szoftveres FSB-emeléses tuningnál károsodáshoz vezethetne.
Röviden, ezt a gépet ebben a formában nem lehet tuningolni.
-
stratova
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #38794 üzenetére
-
stratova
veterán
-
stratova
veterán
válasz
Anaren91 #38787 üzenetére
Ebben az összeállításban 4.8-ra nincs nagy esély (FX-6300+min. Brocken+komolyabb tápellátású lap lenne ehhez ideális), de érdeklődj az FX témában.
Szerk: látom már megtetted, esetleg futhatsz vele még egy kört.
-
stratova
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #38769 üzenetére
(a proci most 4.2-őn van,gyári hűtővel.)
Kezd hűtőcserénél és folytasd itt -
stratova
veterán
válasz
olivera88 #38759 üzenetére
Ez most vicc akart lenni ugye? Ennyire nem lehetek öreg
Amúgy pedig..
-
stratova
veterán
válasz
Morpheus95 #38723 üzenetére
Nem derült ki számomra, hogy ez most k8v-x se, vagy k8v se deluxe
1. AGP/PCI Freq.: Auto -> 66.66/33.33
2. Memclock Mode: Auto -> Manual (DDR 400-nál ezt 400 helyett, 333 vagy 266-ra, 333-as RAM-nál 266 vagy 200-ra kellene állítani )
2. CPU FSB Freq.: 200-ról emeled (dezz, ha ezt a menüpontot látnád)
3. CPU Speed/Voltage Setting: Auto -> Manual s lehetőleg a gyári vagy legkisebb érték (hűtés ismerete nélkül).
4. HT Freq.: 800 -> 600 MHz (vagy ha szorzós akkor 4x -> 3x)Ha pl. 240-es az "FSB" akkor a ram visszaosztásával (400->333) kb. gyári órajelét kapod (CPU: 1920).
Alapból 333-as RAM esetében (333->266), a gyári órajel 250-es "FSB"-vel érhető el (CPU: 2000 MHz). -
stratova
veterán
válasz
Morpheus95 #38720 üzenetére
Szia!
A kisebb logikai bukfenc miatt leírhatnád a lapod típusát. (P4-ed biztosan nincs Sempron procival
)
(#38721) RetepNyaraB Elnézést egy kissé fárasztó péntek után, túlfűtöttre sikerült a fogalmazás. Ha bármit is néz 10-ért 775-re én nem alaplapcserén agyalnék és ezen proci felhúzásán, hanem ha tényleg alkalmi áron van, akkor egy erősebb procin. Türelmesebb megoldás pedig, hogy ha nem gátolja a napi felhasználásban a jelenlegi gép akkor gyűjtöget és vesz egy frissebb rendszert. A teszt és a processzorok inkább arra igyekeztek rávilágítani, hogy egy ma 10-15e Ft-os proci veri az anno felső kategóriás E8400-at, amilyen szintet a jelenlegi processzorból hűtőtől és alaplaptól függetlenül soha nem fog kihozni.
-
stratova
veterán
válasz
RetepNyaraB #38718 üzenetére
10-15-ért használt 775-ös lapot? Annyiért E7200-as félkonfigot kap. Magában lapot legfeljebb 1055/AM3+/FM2-t keresnék.
Ott tartunk, hogy a Pentium G620 megveri az alapon járó E8400-at, de szerintem még a 10e Ft-os Celeron G1610 is tartja vele az iramot (klb. 3 MB -> 2 MB L3 cache, IGB 850 -> 650 MHz). -
stratova
veterán
válasz
descence #38704 üzenetére
Az időközönként magától változó órajel normális. Terhelés nélkül visszaveszi az órajelet a procid, mivel támogatja az Intel Speedstepet (emiatt csökken a szorzód), ami energiatakarékossági szempontból nem rossz dolog.
Kean_Sorbo kicsit lassú vagyok ma
(biztos a SpeedStep)
-
stratova
veterán
válasz
Jozsika88 #38691 üzenetére
Asus az M5A78L-M LX-nek 95 W-os TDP keretet szab meg.
Lehet, hogy megy benne a Phenom II 965 BE (125 W TDP keret), de tuningra végképp nem ajánlott. A kívánt 4.5 GHz-re több esély lenne egy FX-6300-zal, de nem ebben a lapban (Phenom II-nek a 4.0 lenne reális ideális körülmények között).
FX-6300 4.7 GHz-en eszik kb. annyit, mint Phenom II 955 BE (C3) 4.0 GHz-en. De ebben a lapban a procit alulfeszelni érdemes nem tuningolni (esetleg ha FX-6300 a gyári órajel felett és feszültség alatt bírható üzemre). -
stratova
veterán
Nos, álljon itt egy idézet a hivatalos Clock Generator Specification for AMD Athlon™ and AMD Opteron™ Processors dokumentumból:
1.3 Processor Frequency Selection and Spread Spectrum Clocking
Processor frequency selection of 100, 133, 166, and 200 MHz are defined from hardware-sampled inputs. Additional frequencies and operating states (combinations of processor frequency and spread spectrum clocking features) can be selected through the I2C programmable interface. The specified features in this specification provide a minimum set for AMD64 processor-based platforms. Additional features may be provided at the discretion of the clock generator manufacturer.
Továbbá:
AMD-8111™HyperTransport™ I/O Hub Data ShettHyperTransport Technology Link
– Supports up to 800 megabytes per second of total
bandwidth, using 8-bit HyperTransport input and
output links running simultaneously with a 200
MHz (double pumped) clock
– Supports multiple bit widths, including eight bits,
four bits, and two bits (input and output)
– Supports a 200-MHz(double pumped)
HyperTransport clock -
stratova
veterán
Igazából, felesleges neki bizonygatni.
Páraknál nem az a kérdés megérti-e, vagy meg akarja-e érteni, hanem, hogy talál-e egy minimális hibát más állításában, amin utána lovagolhat. Amíg nem hülyít másokat, szimplán figyelmen kívül kell hagyni. Ha badarságot terjeszt, akkor is inkább a "veszélyeztetett" közönséget kell informálni. Aki hülye... -
stratova
veterán
Ha figyelembe vesszük mikortól származik a kijelentés bőven elnézhető az "FSB" megjelölés is. Mihez máshoz hasonlítsa az ember, ha a piac 80%-át birtokló riválisnál ilyen néven fut. Ha akkoriban HT ref. clockot említesz az emberek 90%-a bambán néz rád.
Egyébként a mai napig elérhető ez a bejegyzés a hivatalos honlapon:
AMD Direct Connect ArchitectureAn award-winning technology designed to reduce bottlenecks that can exist when multiple components compete for access to the processor bus. Competing x86 systems use a single front-side bus (FSB) which must carry memory access, graphics, and I/O traffic. Eliminate the FSB, and you can reduce delays that competing access requests can cause.
Maga az AMD is az Intel FSB-jéhez hasonlította a saját forradalmi megoldását.
Erről eszembe jut régebbi egyik régebbi anyós-PC-ről folytatott beszélgetés:
- Jól szolgál ez a kis P4, de csereérett már, a két magos kis AMD-s gép (ősöknél) még mindig jobban bírja.
- Mi az az AMD?
- Hmm.. Nézzük, mi az Intel?
- Processzorgyártó?
- Igen, az AMD is csak a kisebbik.Pláne ha egy ilyen (kezdőknek) témában, hangzott el a kijelentés, FSB-hez lehet legegyszerűbben hasonlítani a HT-t. Aki laikus, de érdeklődő, azt nem rögtön a mély vízbe kell dobni. Aki ragaszkodik a pontossághoz meg utánajárhat.
-
stratova
veterán
válasz
darál0w #23412 üzenetére
Hát no szerencsétlen a párosítás az már igaz. Szegény proci több törődést kap mint, amit ma érdemes rászánni. Ahogy látom Fujitsu is csinált pár lapot S478 alá D1320 - D1555, D1625-D1740 ez így túl nagy szórás.
Te nem is inkább Terminator17 de peace. Újoncként kicsit gyorsan le lett oltva.
playground: Ha sem a biosodban sem az alaplapod manualjában sincsen még említés szintjén sem a processzor állítási lehetősége (vagy hivatkozás valamilyen billentyűkombinációval elérhető Advanced menüre) akkor valószínű, hogy itt lőttek a tuningnak. Az a sok ventilátor másutt (más proci környezetében) viszont még jól szolgálhat
Ha jelentős teljesítményugrást szeretnél akkor nincs mese váltani kell, ezt meg elpasszolni oda ahova még elég. -
stratova
veterán
-
stratova
veterán
-
stratova
veterán
válasz
@matthew@ #22243 üzenetére
Az az öt év nem hinném, hogy reális. Lényegesen hamarabb lelépik a jelenlegi szintet, a VGA-k és a CPU-k egyaránt. Pár tesztet elnézve a 4850-en nem tudnál annyit húzni (és azért a pár +fps-ért nem is érdemes), hogy CPU limited legyen vagy, hogy pont egymáshoz illő teljesítményűek legyenek.
-
stratova
veterán
Szomorú sors a notebookos...
Visszanéztem mit szedtem össze anno unokatestvéremnek, CAD/Photoshop-ra spec. igényeket is figyelembe véve (raid és integrált graf.) még filozofáltam is, hogy Phenom II 810 vagy Q6600.ASUS P5E-V HDMI
INTEL Core2 Quad Q6600 2.40GHz
2 x KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 1066Mhz
CORSAIR VX450W
Fogadni merek, hogy azóta is alap órajelen ketyeg gyári hűtővel, pedig a lap mATX-es kistesója (direkt quad miatt nem mATX lett) is tele van OC opciókkal és akár 466-os FSB-n is futhatna a G35 ellenére...
Mit húzzon, így az ember.. :] megyek is aludni.. -
stratova
veterán
válasz
darál0w #22220 üzenetére
Az enyémben sem de az ő lapjának a biosa, ebben a formában nem tartalmaz visszaosztást, szóval ami alatt mi 2-t értünk az nála DDR Freq.-nél 667-es beállítás 415-420-as FSB-vel így is 830-840-en szalad a ram ami ha jól láttuk tud többet is. Amit meg linkeltem Bus/Core=proci szorzó az az erre mondta, hogy 6-8 állítható, nem? Így is úgy is a lap fogja meg a tuningot.
Tudom, csak nála így néz ki azért nem értettük -
stratova
veterán
válasz
darál0w #22216 üzenetére
pepe_g azt hiszem Bus/Core arányra gondol, ebben a lapban C2D-nél nem tudja csak úgy visszaosztani ramot, nem? Max a DDR2 800-as ramot DDR2 667-esként járatja.
-
-
stratova
veterán
válasz
Bigdawid #22189 üzenetére
Szia!
Ki kellene töltened a Cuccok részt, vaktában nehéz segíteni. A táp hacsak nem minőségi darab (FSP, Chieftec, Hippro, Enermax stb..lásd. tápos topik) felejtős, tuninghoz cserélni kellene. Egyébként az itteni első hsz részletesen leírja az A64 tuning menetét. Ha az alaplapodnak van itt a fórumon topikja, ott megkeresheted, melyik a leginkább ajánlott bios. ha mást nem leszeded a legfrissebbet.
-
stratova
veterán
válasz
darál0w #22172 üzenetére
No akkor a telóról történő aktivitást leszámítva majdnem egy cipőben evezünk,bár nekem alvással sosem volt gondom épp ellenkezőleg
Ezt a hideget meg ne is említsd,reggel mire átérek gyalog a Dunán (hmm lassan vízen is járhatnék, ilyen hőfokok mellett, de kezdetben csak keresztben) ki sem tudom kapcsolni magamon a hibernálást. No nem OFF-olok tovább.
-
-
stratova
veterán
válasz
AgentSmiths #22117 üzenetére
A 410-es Chieftec-kel vigyázz, volt egy hibás szériája. Szépen el is durrant egy nálam egy (olcsóbban is lehetett kapni) persze nem biztos, hogy mindegyik ilyen.
A tápos-topicban, azt írták, hogy hibás a készenléti köre javítható, gépre nem veszélyes ennek ott kellene utána nézni. -
stratova
veterán
válasz
Szabikaa20 #22080 üzenetére
No az más, akkor nem szóltam
-
stratova
veterán
válasz
Szabikaa20 #22078 üzenetére
Üzletnek nem rossz, de azért a haver ezek után is maradjon haver. Van, hogy ingyen vágnak hozzám vmit, akkor én is ingyen adok tovább dolgokat ha látom, hogy másutt nagyobb haszna lenne. Ez általában rokonságon belül működik, de nekem többet ér az a pár kellemesen meglepett tekintet
mint egy kis nyereség. Közeli barátokkal is így vagyok.
-
stratova
veterán
válasz
Szabikaa20 #22072 üzenetére
Ezen az extrém hűtés témán, azért néha eltöprengek. Erősen szvsz de ha valaki nem kifejezetten a tuning és kigívás miatt, eleve olcsóbb processzort vesz majd abból kovácsol jobbat, akkor a hűtést is a pénztárcájához mérten válassza meg. Az a 3.5 GHz 4 maggal teljesen jó viszonylag kis pénzből kaptál egy jó rendszert.
-
stratova
veterán
válasz
Szabikaa20 #22065 üzenetére
Azért ne rontsuk ennyire a képet. Amaz egy gyárilag 4 magos CPU nálad még az is lehet, hogy 1-2 mag szórakozik tuningnál a feloldás miatt nem? Olvasva a kálváriádat nem irigyellek, remélem hamar megoldódik.
Persze én is írtam, hogy nem garantált a 4 GHz de remélni lehet csak ne legyen alap elvárás. Szerintem ott már sokat kérne enni a 965 ha bírná az az órajelet, úgy meg nem feltétlenül szolgálja ki a CM Hyper Plus 212. Aztán vagy összejön vagy nem.
potyec: Egy kalappal! -
stratova
veterán
válasz
potyec #22062 üzenetére
Üdv!
Szép kis konfig, lassan komolyan irigykedek az asztali konfigosokra (notebookon nincs mit bögykölni és így elszokik az ember a tuningtól is).
De ezzel a procival ezzel a hűtővel (bár ár/teljesítményben egyik sem rossz darab, sőt!) ne várd el feltétlenül a 4 GHz-et, remélem mihamarabb találsz egy vállalkozó szellemű gurut -
stratova
veterán
válasz
darál0w #21447 üzenetére
Érdekes dolog ez a lefelé kompatibilitás AM3+nál szerintem eléggé speciális esetben éri meg, ettől mondjuk még örvendetes. Két esetet tudok elképzelni:
1. A jelenlegi processzorral is olyan technikai előnyhöz (fogyasztás/szolgáltatás/új eszközcsatlakoztatási lehetőség) ami miatt megéri váltani. Ezt most nem érzem annyira jelentősnek pl. csatlakozók terén. SATAII van most is USB3 szintén elérhető PCIe 3.0-ra még amúgy is várni kell.
2. Ez némileg kapcsolódik az előbbihez, a memória ára az új lapban kb. fele a jelenlegi lapba tehetőnek és a felhasználónak igénye van memóriabővítésre. No ez utóbbi már nyomós érv lehet.
Ha valakinek van további ötlete indoka a cpu megtartása melletti alaplapcserére azt szívesen olvasnám.
(Ez tényleg nem kötekedés csak kíváncsi vagyok) -
stratova
veterán
Üdv!
Újabban több helyen is kérdezősködöm remélem ez nem bántja senki lelkivilágát.
Egy korosodó 2005-ös konfig reneszánszát szeretném minél olcsóbban megoldani. Hogy a táp elég-e és egyéb felmerülő kérdéseket előre tisztázzak a részletek:Mivel a tulaj hirtelen felindulásból vett bele egy X2 3800+-t a 3500+ helyére, aztán lecsaptunk egy DDR3-as 4670-re. Kapott egy új tápot is, az Utra Power SS-T400PP-t egy fapados, de célnak megfelelő friss Hipro 430W HP-D4802RWB2 váltotta. Amire még vár az egy chipsethűtő és egy Hyper TX3.
Addig alapfeszen megy 2400-on a 3500+ gyári hűtőjével, de úgy néztem ennek is az lenne.Szóval az alapvető kérdést illetve az alaplappal és rammal kapcsolatos további infókat kicsit hosszan de itt kifejtettem.
Amire igazán kíváncsi lennék, ezen felül, hogy eltérő márkájú időzítésű "oldalú" ramok lelkivilágát így 5-6 évesen mennyire bolygassam meg, mert 2-3 évet még ki kellene szolgálniuk. Illetve ha antituning biosokkal van megáldva a lap, akkor remélhetek-e clockgennel vagy rmclockkal, olyan FSB-t és HT/RAM szorzó beállítást, amit biosból nem szeret. Még egy apróság ebben a csodában nem kapcsolható se ki se be biosban a C'n'Q hanem alapból aktív, a feszt fix. 1,35-re állítottam.
Segítségeteket előre is köszönöm, elnézést terjengősségemért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest