Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kukucsakakuk #39141 üzenetére
Most kapásból nem emlékszem hol kell piszkálni, de látja a windows mind a négy giga ramod? Át kell pöckölni valahol a biosban, mert alapból 32 bites beállítása van és az ugye csak 3 gigát lát max. Esetleg szimplán ki is veheted az egyik modult, próbaképp. Sajna eléggé megáll a tudományunk, mint látható
Ha van haverod ilyen platformmal és rászánjátok az időt, lehetne procit cserélni és így kiderülhet esetleg, mi a ludas. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Akkor már én is csak valami alaplap/bios hibára tudok gondolni.
-
speedydb23
senior tag
válasz
Akkor ez alaplap hiba lesz, ha semmit se enged akkor nem hiszem, hogy hardver okozná a gondot...
Amennyiben van ismerősöd ott próbáld ki a processzort és ramokat kicsit húzni, aztán egyből kiderül az igazság...
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
kukucsakakuk #39139 üzenetére
Komolyan, én már tanácstalan vagyok. Egyetlen 1 árva Hz emeléstől sem indul?
Még egy ötlet. A memóriákat cseréld meg.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
kukucsakakuk #39131 üzenetére
Hol van a "telephelyed"?
-
speedydb23
senior tag
válasz
Még azt megpróbálhatod, ha eddig nem tetted, hogy az Automata Overlock üzemmódot használod, ott ha jól tudom 5-10-15-20%-os beállítások vannak...
Viszont én nem értem ezt a feszültséges dolgot amit itt többen is mondogatnak...
1,3 v-nél több biztos, hogy nem kell normál esetben az E7xxx szériás prociknak...
Szerk.:
Viszonyítás képpen, a Celeron E3400 procim 1,185 volt feszültséggel is ment simán, és még húzni is tudtam 2,9-ig ezzel a feszültséggel!Szóval ha jól tudom ugyanarra az architektúrára épülő cpu-ról beszélünk mint az előbb említett Celeronom, így gondolom kb. azonos igénye van feszültségnél!
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Szóval a te VID értéked 0.8500V-1.5 volt. Manuálisan állítsd a CPU Voltage-t 1.4-re, és utána kezd próbálni emelni az FSB-t, ha megy akkor emelheted 1.45-re.
Valószínűleg egy rosszabb processzort fogtál ki, ami alap feszültségen is a határon mozog.
Ami a másik, a DRAM-ot nem állítottad vissza az alap frekvenciára!
-
válasz
kukucsakakuk #39114 üzenetére
REndben, a pcie legyen addig 100, amíg minden mást ki nem próbáltunk.
cpu voltage az nagyon kevésnek tűnik, ennél egy core2duo többet eszikÉn kezdésnek a cpuz alapján úgy 1,35V-ot tennék meg.
Load-line calibration legyen enabled
cpu gtl reference mettől meddig állítható?
spread sectrum és pcie spread spectrum disabledja, fsb strap to NB ha most auto, próbáld meg 333Mhz-re tenni. Asus szokott vacakolni és jobban szereti az auto beállítást, de nem feltétlenül.
ja, az advanced fülön aszittem kinyomtad az energiaspórolást, de nem...
tehát:
C1, Vanderpool, speedstep: disabled
többi maradhat. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
kukucsakakuk #39114 üzenetére
Szia!
PCIE - 100
Feszültségek - AUTO
DRAM - Ami az eredetihez legközelebb áll.
Command Rate - 2
Transaction Booster - DisabledFSB - Állítsd 320-ra. Nem vicc. Nézd már meg, hogy így indul-e?
Ha igen, akkor FSB 335, és feljebb stb, majd írd meg mi újság.
-
speedydb23
senior tag
válasz
kukucsakakuk #39112 üzenetére
Amit feljebb leírtak azt próbáld ki szerintem!
-
speedydb23
senior tag
válasz
kukucsakakuk #39110 üzenetére
Ez azért érdekes, mert még a régi Pentium 866 MHz-es procit is tudtam minden gond nélkül húzni 100 Mhz-el, az újaknak meg elvileg alapból tudnia kellene 15%-os overlock-ot, szerintem!
-
speedydb23
senior tag
válasz
kukucsakakuk #39108 üzenetére
Kíváncsiságból próbáld már ki, hogy emelsz az FSB-n 1-2 mhz-et!
333-ról 336-ra mondjuk, ha így se indul el akkor ott valami nagyon nem lesz jó... -
válasz
kukucsakakuk #39078 üzenetére
Szia, a legfrissebb bios legyen a lapon és lehetőleg a legfrissebb driverek is, mivel elég régi típusról beszélünk.
Milyen oprendszer megy a gépen? Tekintve, hogy win7 hivatalosan nem támogatott (bár ettől még mehet jól)...
A lapon így ránézésre van 3 fázis, ami édeskevés, de ettől még lehet feszegetni a tudását. A procin nincs semmiféle zár, csak a szorzóját nem lehet állítani feljebb.
Milyen tápod van?
Milyen videokártya? Húzva van?Nézd meg alapon (piszkálás nélkül) mit mutat a CPU-Z a cpu feszültségre (lehetőleg terhelve, IBT-vel) ill ram timingre, feszültségre.
jegyezd meg.
Legjobb lenne lefényképezni a biosod, mert sokféle van a verziótól függően; én keresgéltem, de nem találtam sehol mit töltöttél fel...A.I. Overclocking _manual
Az fsb-t kezdjük _alapról (333)!
Pcie legyen _105 (sok lap háklis és elég ennyi neki, hogy beinduljon. Ettől még nem lesz baja a videokártyának)
DRAM az elérhető legkisebb kezdetnek (ha jól látom ez 667Mhz lesz).
Timing _auto (felesleges basztatni, a 800-as ramok úgyse lesznek nagy tigrisek. Tehát hagyd a manual módot, mert csak bekavar)
Clock overcharging _800mV (nem auto)
cpu voltage: a proci VID-je (lásd CoreTemp, pl.)
cpu voltage reference: mi a legnagyobb érték? Biosonként változik... sztem 0,61 elég lehet.
PLL _1,6-1,7V (1,5 kevés lesz. Ha 1,7. akkor a cpu v. ref. is legyen eggyel nagyobb, mint az 1,6 esetében)
DRAM voltage auto
FSB termination _1,3 bőven elég...
NB _1,2-1,3 több felesleges (kivéve, ha valóban 1,4V a legkisebb, mint valami manualban olvasom. Ez esetben lehet 1,5 is)
NB reference _ha nem látszik mennyi a normal érték, akkor ami a cetliden van (0,61), különben az alap.Most próbáld óvatosan feljebb tenni az fsb-t. Helyzet?
-
speedydb23
senior tag
válasz
kukucsakakuk #39092 üzenetére
Milyen tápegységed van?
-
speedydb23
senior tag
válasz
kukucsakakuk #39082 üzenetére
Nálam egy Celeron E3400 fut alapfeszültségen 3,12 GHz-en stabilan egy picivel jobb hűtéssel mint a gyári, így 55 foknál feljebb még nem ment...
Az még kérdés, hogy milyen steppingje van a processzorodnak, mert azok is szoktak gondot okozni tuningnál!
Bevallom őszintén én se vagyok szakértő, én csak amit idáig olvastam és hallottam azok alapján húztam a procimat!Én a helyedben csak az FSB-t állítanám el feszültség és minden állítgatás nélkül... Először azt kell kideríteni, hogy hol a határ alapfeszültséggel...
Szerintem 3,2 Ghz-et simán vinnie kell, tehát alapból a 333-as FSB-t emeld meg 366-ra, a DRAM Frequencyt pedig 800-on kell hagyni, ne menjen felette...
De időközben lehet jön egy tuning mester és leírja a legjobb beállítást.
-
speedydb23
senior tag
válasz
kukucsakakuk #39080 üzenetére
Ezen a képen nekem ami nem tetszik elsősorban, hogy a memória időzítések nagyon alacsonyak...
Először állíts vissza mindent alapra, legegyszerűbb ha az elemet kiveszed pár másodpercig és vissza teszed.Aztán elárulhatnád, hogy milyen mértékben szeretnél húzni a processzoron!
-
speedydb23
senior tag
válasz
kukucsakakuk #39078 üzenetére
Szia!
Leírhatnád konkrétabban, hogy mivel próbálkoztál és hogyan!
Ahogy néztem az alaplapodat elég jó tuning potenciál van benne, és részletes beállítási lehetőségek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini-ITX
- Gyúrósok ide!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Kerékpársportok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest