Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
TRÓNOK HARCA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aventador91
őstag
válasz
[CS]Blade2 #17448 üzenetére
és csupa mellékszereplőkkel lenne tele a sorozat( akkor azok lennének a főszereplők), így azoknak is meg kéne halni. és végtelen körforgás. mindenkinek meg kell halnia
...
hülyeségeket beszélsz
filmeknél/sorozatoknál mindig kell lennie valakinek, aki középpontban van. egyébként, ha ennyire nem tetszik, miért nézed? lépj tovább, megszokod vagy nézel mást. nem fognak sírni utánad
-
válasz
[CS]Blade2 #17411 üzenetére
Én viszont nem bánnám ezt, ha pl nem csaták lennének benne, hanem az akkori világ bemutatása, a politikai játszmák, egyebek vinnék a fő szálat.
Az első évadban a királyvári eseménysor volt a legjobb számomra, pedig nem a nagy harcokról szólt. -
BoneDragon
veterán
válasz
[CS]Blade2 #17295 üzenetére
Tök jók ezek az elméletek, de én simán el tudom képzelni, hogy nem derül ki, ki is valójában a NK és mi a célja...
-
Laraxior
titán
válasz
[CS]Blade2 #17213 üzenetére
Hol lehet ezt fellelni?
-
edari
őstag
válasz
[CS]Blade2 #17213 üzenetére
Nekem csak azért nem tetszik, mert Azor Ahai megint nem jelenik meg. Plusz Jon elvileg a megjövendölt herceg (bár nem biztos), cserébe meghal, és csak elodázni tudja a végítéletet.
Az viszont tetszik, hogy Bran lesz az új Éjkirály. -
DaveNo1
veterán
válasz
[CS]Blade2 #17135 üzenetére
Azért ahhoz, hogy teljes tengerek befagyjanak kicsit több kell mint egy komolyabb tél. Kb. jégkorszakra lenne szükség.
-
válasz
[CS]Blade2 #17035 üzenetére
No spoiler pls, még csak a 3. évadnál tartok.
-
S e t h
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #17016 üzenetére
-
Gyuri27
félisten
válasz
[CS]Blade2 #16958 üzenetére
Én nem vinném oda őket.
Ennek több oka is van. Aki átgondolja rájöhet.
Mutogatni nem kell. Már bemutatkoztak.
Nagyzolni szintén nem kell. Mert egy sárkány egy hadsereg.
Neki kapásból van ott 2 valós hadsereg is.
Ami a legfontosabb. Veszélyben lehetnének ott. Vagy az ellenség szemügyre vehetné őket. Ezeket meg megint nem akarja senki.
Amiért hátul megy: most itt nem ő a fontos. Hanem Jon és a meséje bla-bla.
Egyébként meg szintén biztonsági okokból ne menjen előre.
Amúgy Jonra az a nagy daku nem rohad rá?
Értem, hogy észak, winter is here. De azért na. -
jonnyjoker01
veterán
válasz
[CS]Blade2 #16949 üzenetére
Azért most a legutolsó részben tetszettek a monológjai.
Szerk. Mármint Tyrionnak
-
whitezo88
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #16949 üzenetére
Az hogy sok karakter unalmas es szurke lett az azert van mert nem a regeny utan mennek hanem dnd-ek sajat szakallra irjak a sztorit. Ezt is kitargyaltuk. Azert felszinesebb az utolso par evad.
-
oxox
addikt
válasz
[CS]Blade2 #16845 üzenetére
megértem, hogy zavar (engem is), csak nem kell rá megoldást keresni...vagy ha mindenképpen akarsz, akkor ott voltak 6napig (valamennyi ellátmány csak volt náluk, ha már ilyen marhaságra szánták el magukat, sok kalóriát nem égettek el....véreb is azért kezdett már dobálozni, mert rohadtul unta a kétszersültet), fél nap volt vissza a falig az út ,négy-öt napig repült a holló, egy-két nap a sárkány...a rendező meg jó fej volt, hogy megkimélt minket az emlitett 6nap fa.rokvakarástól, holló mutatástól .
(#16844) Bad Pritt - ha most jönne ki
...de amúgy...ohh most kell megtudnom, és még nem láttam
otthon ez lesz az első dolgom
és már s(z)avazok is rá
-
oxox
addikt
válasz
[CS]Blade2 #16841 üzenetére
már megint megoldást keresel egy mesére. Ez nálad valami perverzió...
jahh teleportáló sárkány, az kellett volna...akkor meg azon lennél kiakadva, hogy Dany miért nem teleportált át két évaddal korábban westeros-ra...egy nap alatt áthozta volna az egész csordát...meg minek hajózott, sz.pott annyit...amúgy Te hol láttad, hogy egy napig voltak a "szigeten"?
persze igy érzékeltük, de lehet, hogy volt az három nap...vagy el kellett volna telnie 3résznek, hogy azok ott vakarják a lompost 3napig...amúgy meg ha figyelted a részt, akkor láthattad, hogy nem teljes fagy van, ill nem fagy be minden "viz". Egy patak mellett támadták meg a kis csapatot az elején, lehet ez annak az oka, hogy sós a viz (vagy nagyobb koncentrációban van benne só), vagy nincs állandó fagy még, vagy vannak melegvizü források, vagy...az emlitett szilicium alapu életformák....vagy egyéb ok.
szerintem is rosszul kezelik az időt, zavaró, de a sorozat baromi jó, nem kell megmagyarázni mindent...
az nem zavart 7 évadon keresztül, hogy náluk nem 4évszak van egy év alatt, és a telek évekig tartanak????
ergo nem a földön játszódik a történet....és innen fogva nincs mit magyarázkodni?vagy kérlek meséld el, a farkas, hogy nyelte le egyben a nagymamát (aki túl is élte) gondolom ez is foglalkoztat gyerekkerod óta.
engem inkább zavar a lehellet hiánya sokszor, de nem gyártok rá teóriákat...
skubizz csak oda [link]
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
[CS]Blade2 #16775 üzenetére
-
Aventador91
őstag
válasz
szánalmas ez a számolgatás. kit érdekel? nézzed oszt jóvan
-
oxox
addikt
válasz
ennyi sok felesleges számolás...
gendry és a hollo is szilicium alapu életforma, és valójában metán gázt lélegeznek, amit viznek hiszel az meg folyékon aszkorbinsav, jahh és a földi gravitáció nyolcszorosa van náluk, azért különböző magasságokban máshogy múlik az idő mint itt a földön....tehát a sebesség, idő, tér más.szóval kérlek számold ki mégegszer.
lehet kihagytam valamit, de számolj csak...ötletem lesz még
jahh és az éjkirálynak láncot kellett csinálnia 6 rész alatt...tudod milyen rohadt nehéz kovácsolni azt, ha nem használsz tüzet????
-
Gyuri27
félisten
válasz
[CS]Blade2 #16754 üzenetére
Csak fizikailag nem lehet lebontani.
Azon agyalok, hogy Viserion szeme tiszta kék lett. Nem csak a pupilla része mint azoknak a zombiknak akik fel lettek támasztva.
Namármost a tiszta kék szeműek a mások. Azok meg ugye gyerekek voltak akik éltek/élnek (most a kinézetbe ne menjünk be, de az érdekes, hogy hogyan fejlődtek és öregednek).
Szóval a sárkány az egy mágikus lény. Nem sima ember. Benjen bácsi esetét is megvizsgálhatjuk.
Szóval a nagy fordulat az lenne ha az a sárkány lenne az emlegetett jégsárkány (már ha külön nincs vagy nem hozzák be) és azt Jon lovagolná. Mert mint tudjuk a királyi vér erős. Jont a fény ura visszahozta.
Ííííí de jó lenne. -
raider21
aktív tag
válasz
[CS]Blade2 #16743 üzenetére
Én értettem, hogy a rangra, származására utal Jonnak. Na de amikor majd Daney is megtudja, hogy félig
Jon, akkor milyen vonzalom lesz ott ízibe!!!Targaryen Persze ez a mostani tempót figyelve a 8. évadban fog csak bekövetkezni.
De nem tudtam ezt a ziccert kihagyni!
-
edari
őstag
válasz
[CS]Blade2 #16685 üzenetére
Hát nem tom. Telefonról néztem, annyira nem láttam azt a részt.
Engem őszintén annyira hidegen hagy a Greyjoy-ok világa, őszintén szólva Theon engem már idegesít, már rég kinyírattam volna. Euron-t öljék meg aztán felejtsük el az egész vas szigeteki csürhét. -
jonnyjoker01
veterán
válasz
[CS]Blade2 #16667 üzenetére
0706 SP!!
Szerintem meg csak egyre több hiba kerül a sorozatba (+plothole) ahogy nem könyv alapján dolgoznak. Az 5. és 6. részben együtt annyi hülyeség volt amennyi eddig a 6 évad alatt nem volt. Csak hogy néhányat említsek a legutolsó részből: a medve támadásnál kb 2 ember harcolt a többiek csak álltak és nézelődtek, a jég beszakadása irtózatos hideg területen, az hogy Gendry visszafutott a falhoz, küldetett egy hollót Danynek, aki sárkánnyal pont éppenhogycsak odaért hogy megmentse Jonékat, aztán amikor végre elkezdett mindenki felszállni a sárkányra Jonnak inkább harcolni támadt kedve, aztán NK nem az egy helyben ülő sárkányt öli meg hanem aki repül, aztán ahogy meghal a sárkány a csata teljesen leáll egy 30-40 másodpercre, aztán Jon túlél 2+ percet jeges víz alatt, amikor feljön akkor pedig eltúnnek a hullák körülötte és hirtelen befagy a jég amit előzetesen Drogon szétokádott tűzzel, aztán jön Benjen és suicideol úgy hogy simán felugorhatott volna ő is a lóra, de ha már nem is, legalább elfuthatott volna a pár irtó lassú zombi elől. Utána persze valahogy szerez NK 4 b@szottnagy hajóláncot amiket valahogy lejuttat a sárkányhoz (úgy hogy megjegyzem amennyi idő alatt szerzett láncokat, simán befagyott volna az a lék) körbeteker a sárkány nyakán és utána sikeresen kihúzzák a vízből úgy hogy elvileg vékony a jég és a tonnás láncokat+a sárkányt elbírja utána. Ja és még ott van hogy Jon 0 fok közeli vízzel borítva egy lóháton órákat/napokat lovagolt a falig -20+ fokban és mégis él.
.
Jézusom de hosszú lett pedig ezek csak a hibák lennének amiket észrevettem. Nem kell ezt túlgondolni, simán csak nem tudják rendesen megírni úgy a részeket hogy izgalmas maradjon a sorozat és kevesebb rész van az évadban így nem tudnak mindent megmagyarázni. A lényeg, hogy izgalmasak a részekSzerk.: 0706 sp
Más: senki sem jegyezte meg még mennyire menő Dany néni harci rucija? @S e t h: A Drótos tetszett nekem a legjobban
-
Razermazer
őstag
válasz
[CS]Blade2 #16667 üzenetére
Inkább speckó fém amivel a normál acélt ötvözték Valyriában(ahogy a mi világunkba ötvözik az acélt amiből lesz a páncél, nikkellel, volfrámmal, krómmal, stb) hasonlítanám a titánhoz, csak ugye a fajsúlya nem olyan nehéz, hanem pont az ellentéte könnyű, tartóssága a titánéhoz hasonló, és baromi éles marad nem topul.
Példa erre az egyik leghíresebb penge amit Sir Arthur Dayne forgatott, bár az övé még a valyriai acélnál is speckóbb volt, meteorit acélból készült hajnalnak hívták, sajna nem tudjuk, hogy mi lett a sorsa azután az esemény után amikor Eddard Stark elment kiszabadítani Lyanna Stark-ot a Tower of Joy-hoz az ott vívott ütközetben legyőzik Sir Arthur Dayne-t, ő visszaviszi a kardot a Dayne családnak innen homály, kár mert jó kis kard, kéne nagyon az eljövendő háborúhoz.
Max 100 valyriai acél kard van a Westeros világában,(kb 10-ról tudunk a könyvekből) szóval nem nagyon lenne elég a mások ellen még ez a mennyiség sem. Újrakovácsolni tudják a mostani mesterek(Jégből csináltak is kettőt, egyiket a pisis Joffrey kapta, a másikat Jamei amit átadott Brienne-nek) de előállítani nem. Gendry talán tud valamit erről a ritka acélról nem rossz kovács, mellesleg ott van az apja pörölye, ami szintén valyriai acélból készült, de az is hol van, lehet eltemették az apjával. -
Razermazer
őstag
válasz
[CS]Blade2 #16650 üzenetére
Talált süllyedt, lerombolja a falat, spekulációk szerint, ezt csak GRRM tudja mi nem, talán majd kiderül, bár sose szólaltatták meg csak fenyegetésnek használták. Ez keltené fel a jégsárkányt ha létezik? de a jégsárkány kinek az oldalán harcolna? ha meg leomlasztja a falat mi értelme?. Erre ajánlom az összefoglalóban Alt Shift X videójátde legyen akkor itt. Talán kiderül 28-án
ha belefér ez is abba az 1 órába meglátjuk.
-
edari
őstag
válasz
[CS]Blade2 #16650 üzenetére
Nem Deresbe megy? -
oxox
addikt
válasz
[CS]Blade2 #16639 üzenetére
milyen kürt? ezt hol láttad?
tudom, hogy könyvben volt kürt (bár másnál), de sorozatban nem emlékszem rá.... -
Razermazer
őstag
válasz
[CS]Blade2 #16634 üzenetére
Igen igen van benne valami, de olyan nagy a veszély, hogy ezek a dolgok jó időre eltűnnek a köztudatból. Nem marad ember elég hogy egymást gyilkolásszák.
Ha nem fognak össze mindannyian nem lesz itt senki aki a trónra üljön ahogy Davos mondta(a semmin fog uralkodni).
Ez a harc nem is egy nap alatt fog véget érni, legalább 10 évig fog tartani, vagy egy emberöltő és Azor Ahai gyermekei fogják befejezni, vagy nem én így látom. Ezt mi szerintem a befejező könyv formájában tudjuk meg és nem a sorozatból, az érzésem szerint lógva hagy minket,(lásd 8. évad sem fogja elvarni) kell a felhajtás a könyvnek is. -
törölt tag
válasz
[CS]Blade2 #16589 üzenetére
Fasztudjamilyenspoiler
A white walkerek sebezhetosegerol van szo.Valahol azt olvastam/hallottam, hogy a WK-kat a tuz ugyan nem sebzi, de a sarkanytuz megoli oket is. -
Gretel
tag
válasz
[CS]Blade2 #16533 üzenetére
Én furcsának találnám, ha az alig pár éve kikelt sárkánykák máris akkorára nőttek volna, mint Balerion, aki volt már vagy száz éves Aegon hódításakor. És a sárkányok halálukig folyamatosan nőnek... Szerintem Drogon maximum kb. akkora lehet, mint Vhagar volt a hódításkor.
(#16536) Razermazer
Na igen, ha élhet még kétszáz évet, simán túl is szárnyalhatja.
Az lenne szép hadigép.
-
törölt tag
válasz
[CS]Blade2 #16408 üzenetére
LEAKED:
Nem tudom ertetted-e, amirol beszeltek a karakterek, ha nem akkor nezd meg felirattal is.
Elhangzott a kovetkezo parbeszed (pongyolasitom):
-mitol haltak meg?
-talan mert o valtoztatta at oket(Tehat ez a magyarazat arra, hogy 1 miert nem tort szet. Azt nem az a White Walker valtoztatta at.)
Illetve siman kimondhato az, hogy a korabbi gorek kozeleben pont nem volt altaluk atvaltoztatott zombi.Utana pedig:
-Dany az egyetlen eselyunk
-Nem, van egy masik is...es mutat az ej kiralyra.
O valtoztatott at mindenkit, ha ot megoljuk.... -
oxox
addikt
válasz
[CS]Blade2 #16348 üzenetére
mint irták már fentebb neked.
nincs olyan, hogy a Yara, a Dany.Nem mondja ember azt, hogy A Pista azt mondta...simán: Pista azt mondta.
-
lck
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #16345 üzenetére
Mintha csak fidesz propagandát olvastam volna most. Átnevezve.
Éppenséggel attól még lehet igaz.
-
DaveNo1
veterán
válasz
[CS]Blade2 #16284 üzenetére
Egyetértek
A legnagyobb hülyeség tényleg az volt, hogy Dany leszállt a sárkánnyal majd 2-3 percre már ott voltak a Drokathik is akik biztos sugármeghajtású hajóval közlekednek. Persze lehet Dany lekövette őket végig, hogy ne legyen gáz, de na. Kíváncsi vagyok Sam majd mikor szembesül azzal mit tett Dany, bár nem volt jóban a családjával, de azért mégis kegyetlen halál az eleven megégetés. Arya vs. Kisujj viszont nagyon jó volt, és a következő részekben is az lesz. -
válasz
Nevek elé nem teszünk névelőt.
Szörnyű volt így olvasni.
-
oxox
addikt
válasz
igen...vagy lenne még három évad, vagy összetömöritik, és hopponálnak
...hodor-álnak
spoiler a fenti képhez
elvisznek egy zombit, és összeugrasszák a hegyel, majd miután nem tudja megölni havas szétkapja a spec kardjával kolléganő rájött, hogy mi lesz........... Cersei szövetkezik a másokkal
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Teljesen érthető Gendry. Akárhol jobb, mint ahol volt. Fegyvereket készít az apja gyilkosainak. Így, hogy elment, legalább csinál valami értelmeset is. -
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
[CS]Blade2 #16220 üzenetére
-
Gyuri27
félisten
válasz
[CS]Blade2 #16220 üzenetére
[link] Littlefikusz.
-
brownus
veterán
válasz
[CS]Blade2 #16184 üzenetére
várj, segítek
Szerintem ebben a sorozatban hagy kivetni valót maga után az Emilia színészi játéka.
sztem meg jobb mint volt, talán idősebb korára beérik....
-
Aventador91
őstag
válasz
[CS]Blade2 #16111 üzenetére
ha realitást keresel, akkor szólok, hogy itt sárkányok is vannak, és halálból feltámasztás
-
updog
őstag
válasz
[CS]Blade2 #16095 üzenetére
Nyilván azonnal leesett, azért mondom
A
Sansás beszélgetésben "csak" annyi volt a célja (szerintem) hogy meggyőzze, tényleg lát sokmindent. Nyilván Kisujjnak is ezt adja tudtára, csak emögött van még valami olyasmi, hogy tudom hogy te kavartad a sz*rt, és miattad haltak meg a szüleink, te ganyé' -
válasz
[CS]Blade2 #16095 üzenetére
Nos, én az ilyen jelenetekért nézem a sorozatot, oévastam a könyveket. Ezek az igazi értékek benne, nem a harc, a vér, a szex.
-
válasz
[CS]Blade2 #16075 üzenetére
Nem hiszem, hogy "beleapplikálják" John-ba, inkább hogy azt használják majd a végső döfésre... -
csababarca
őstag
válasz
[CS]Blade2 #16078 üzenetére
Igazad van, erre nem emlékzetem ilyen szinten.
Így érdekesebb a szitu akkor. -
csababarca
őstag
válasz
[CS]Blade2 #16075 üzenetére
Biztos hogy az nem az a tőr volt.
A teória többi része tetszik, de ennek a tőrnek Branhez van köze, és Kisujjhoz. -
Aventador91
őstag
válasz
[CS]Blade2 #16012 üzenetére
húú sokat írtál, már az sok volt hogy elolvastam hogy az én nevemre válaszoltál. nem olvastam el, de biztos igazad van. szpojlerezzetek
egyeseknek nehéz felfogni egy egyszerű problémát
-
qbeer666
tag
válasz
[CS]Blade2 #15963 üzenetére
Érdekes teória, hogy az HBO maga szivárogtatott, de szerintem nem. Azt olvastam, hogy sosem volt ilyen magas a nézettség, mint most. Elvielg volt olyan rész amit amerikában, a premier napján 10 millióan néztek tévén és ehhez nem vették hozzá az online streamelőket, akik legálisan/illegálisan nézik. Szóval nem hiszem, hogy a számok miatt aggódnának.
-
Gretel
tag
válasz
[CS]Blade2 #15963 üzenetére
Na de mi a fenét akart a végén Jaime? Mit képzelt? A sárkány messze nem sérült meg annyira, hogy ne tudja felé fordítani a fejét, míg próbál odajutni, hogy aztán jól megsüsse.
Ez már a kétségbeesés szülte marhaság volt.
-
S1M0N
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #15895 üzenetére
Stannis halálát sem láttuk ténylegesen, csak azt, ahogy Brienne lesújt. -------------------
A 3. részhez:
Nem volt rossz, bár továbbra is csak az építkezés megy, de meglepődtem, hogy Cersei és csapata is igen jó tervet találtak ki.
Danny és Jon találkozása tényleg eléggé furcsára sikeredett, utóbbi tényleg be volt tojva, bár gondolom a sárkányok látványa és az esetleges kivégzés nem igazán tett jót neki. A királylány viszont tényleg idegesítő volt a folyamatos "térdelj le, esküdj, én vagyok a jogos örökös" dumák ismételgetésével.
Szerintem a 3 rész közül ez volt a leggyengébb, de rossznak semmiképpen sem nevezném, inkább csak az bánt, hogy néhány szál egy helyben toporog (Bran), kicsit gyorsíthatnának ezen. -
xtro
aktív tag
válasz
[CS]Blade2 #15895 üzenetére
bran elmondja > balhé> kisujj szart kever > arya megakadályozza > brienne kivégzi -
Gretel
tag
válasz
[CS]Blade2 #15892 üzenetére
Engem nem zavar, hogy nem mutatták, ahogy Olenna ténylegesen meghal. Elég volt látni, hogy megissza a mérget + a beszélgetése Jaimevel. Nem tudom, de valahogy méltóságán aluli lett volna, ha mutatják, ahogy meghal. Viszont így úgy vettünk búcsút tőle, hogy még a bukása után is sikerült rúgnia egyet Jaimebe. Szóval én örülök, hogy ez ennél a karakternél kimaradt. -
k-adi
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #15803 üzenetére
Utolsó percbe is összeszövetkezhetnek még.. pl. északról elkezdenek dél felé menekülni (akiknek sikerül) és délen összeállnak egy nagy sereggé a zombik ellen, mert addigra már oda is eljut a hír és hisznek majd nekik, stb.... Most még azért képlékeny minden, mert sokan kételkednek a zombik létezésében, de amint megindulnak és látják az emberek hogy valódi veszély van, akkor már másképp fognak hozzáálláni a dolgokhoz... de persze ehhez kell egy zombi támadás, ami kérdéses mennyire lesz sikeres elsőre
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #15768 üzenetére
Nekem csak annyi problémám van, hogy továbbra is félre van dobva a legérdekesebb történetszál, az Erdő Gyermekei, Night King, White Walkers vonal.
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
[CS]Blade2 #15698 üzenetére
Jon le fog térdelni, HA Dany segít a mások ellen.
-
Argos
őstag
válasz
[CS]Blade2 #13669 üzenetére
b+..................
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
[CS]Blade2 #13669 üzenetére
Néhány dolog lehetett volna szpojler.
-
csababarca
őstag
válasz
[CS]Blade2 #13625 üzenetére
Mivel valószínűsíthetően kell Dany és a hadserege a mások elleni nagy derbihez, nem fog már hullámvölgybe kerülni, legalábbis ilyenbe nem.
Persze ez csak egy magánvélemény, de alig van hátra két csonka évad, itt már nem annyira lehet hullámvölgyezni. Szóval vagy elpusztul a hajóhadával együtt, vagy partot ér épen, és megy elfoglalni Királyvárat, majd tovább Északra.
Így is necces az idő. -
oxox
addikt
válasz
[CS]Blade2 #13625 üzenetére
nem hiszem, hogy bármi lesz útközben....több hajós néppel megy együtt...számomra hiteltelen lenne, ha nem ismernék fel a veszélyt
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
[CS]Blade2 #13229 üzenetére
Elég szívás lesz nekik, ha a tél megérkezik. Kb. mikor Hannibál átkelt az Alpokon. -
Spet
addikt
válasz
[CS]Blade2 #13029 üzenetére
Le kellett térniük az ösvényről, mert:
1. Utolérték, majd lehagyták a kiadott könyveket.
2. Ha követték volna a könyvekben lévő szálakat, akkor még sehol sem tartanánk.Mondjuk így is van 1-2 kapkodás/hirtelen ugrás, és az ezekből eredő problémák, de egy kifejezetten szórakoztató sorozatot építettek fel belőle.
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
[CS]Blade2 #13029 üzenetére
Otthagyták meghalni. Davos tudta, hogy Melony tud vele kezdeni valamit. Reggel valószinűleg elégették volna. Amúgy nem kell "semmit" megmagyarázni, ez még mindig egy fantasy.
-
k-adi
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #12809 üzenetére
A sárkányok kellenek a Mások elleni harchoz, szép cgi, tuti nem hagyják ki őket. A csata közben vagy utána lehet elpatkolnak vagy végleg elcsavarognak de előtte tuti ott lesznek még Dany-nek... Főleg úgy, hogy ez neki egy státusz szimbólum, a "Sárkányok anyja"... ha hamar meghalnának akkor mi értelme lenne?
Viszont az tuti (illetve nem lenne túl stílusos) hogy nem happy ending lesz vagy legalábbis nem mindenki számára (néző).... Simán elképzelhető, hogy egy szarkeverő fog a vastrónra ülni. De az is elképzelhető, hogy nem lesz vastrón amire ülhetnek ha a Mások győznek, mint ultra nagy csavar.Ugye most mindenki arra számít, hogy Dany vagy Dany és Jon együtt uralkodnak majd miután legyőzték a Másokat (ugye Jon, Dany és Bran "ultimate weapon" segítségével)..... de lehet, hogy pont ezért nem lesz ebből semmi, mert pl. több ház össze áll ellenük és a "nagy csata" után lenyomják őket, vagy az is lehet, ami a "nagy csavar" lenne ha a Mások győznének (bye bye Starks) és pl. Danynek vissza kéne mennie a tengeren túlra a Mások elől., -
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
A tél megeszi őket, velük szerintem nem lesz gond.
A csodafegyver
lesz. A kérdés az, hogy milyen formában.Bran -
gerii
addikt
válasz
Mi van ha az utolsó jelenetben Kisujj ül majd fel a trónra?
-
spammer
veterán
válasz
[CS]Blade2 #12752 üzenetére
Azért nem kell csodálkozni, ha nem áll össze elsőre teljesen, nem most volt már az első rész, főleg, ha valaki a könyveket sem olvasta (előtte vagy azóta sem).
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
[CS]Blade2 #12752 üzenetére
Ha nem szerették volna egymást, akkor nem kérte volna azt Nedtől, hogy vigyázzon rá. Volt rá 1 évük, simán össze tudtak házasodni.
(#12753) DaveNo1
Hát ja, nem ezért jött vissza.
-
Attila2011
aktív tag
válasz
[CS]Blade2 #12447 üzenetére
Szerintem se Varys, se Kisujj nem kifejezetten hasonlítható a mai kor politikusaihoz. Sokkal inkább például Tyrell papó vagy még számos tag a Kistanácsban, akik a sorozatból többnyire kimaradtak. Ezek a szereplők igyekeznek minél hangzatosabb pozíciókat betölteni és próbálnak feljebb mászni a létrán. Persze tényleges hatalmuk megkérdőjelezhető.
Elletétben velük, Petyr tényleges hatalmat szerez magának, jelenleg Westeros legnagyobb ura (leszámítva a királyt), kezében van a Völgy (amit egyáltalán nem érintett a háború), valamint Harrenhal uraként a Folyóvidék is az övé. Tehát a 8-ból 2 terület. Ne felejtsük el, hogy egy jelentéktelen kisnemesként kezdte, "pár négyzetméter" saját földdel, most pedig a "nagyok játszmáját" játsza igen sikeresen.
Varys is egy érdekes szereplő, szerintem elsősorban önmagával van. Igyekszik mindig túlélni és olyan hasznosnak tűnni, hogy az egymást váltó hatalmaknak szüksége legyen rá. Másodsorban pedig, ha hihetünk neki, akkor a néppel van. Eddigi tettei többnyire azt szolgálták, hogy Westeros egységes legyen, valamint egy stabil béke alakuljon ki.
Nekem úgy tűnik, Kisujj és Varys pont ellentétei egymásnak. Előbbi inkább káoszt igyekszik okozni, hogy abból egyre hatalmasabb legyen, Varys pedig a káoszt próbálja megakadályozni (ha csak nem lesz benne valami váratlan fordulat és kiderülnek valódi céljai).
A főveréb valóban ügyesen játszik a sakk bábúkkal, de alapvetőleg szerintem pozitív szereplő Királyvárban. Végül is nekik köszönhető, hogy megszűnt a városban a zűrzavar. Nem mellesleg a Kevan vezette Kistanács is már mellette áll valószínűleg. Lássuk be, megszabadította őket Cersei-től és egyre ostobább döntéseitől, valamint nem egy lázongó városból kell uralkodniuk. (#12450) Gretel
Szerintem csak több vasat tartott a tűzben egyszerre. Amíg Robert uralkodott és béke volt, esze ágában nem volt kirobbantani egy háborút egy sereg, pénz és minden támogatás nélküli gyerek miatt, aki mellesleg örökölte apja minden rossz tulajdonságát. -
Gretel
tag
válasz
Varys végig a Targaryen hatalomátvételen/visszatérésen dolgozott. Az, hogy néha Danyről is adott híreket, egyszerűen szükséges volt a munkájához.
Tényleg LF az, aki kavar, ő csak kitart a meggyőződése mellett.Szerintem most Dorne-ba hajózott. Mondjuk tudja a fene, hogy Ellaria ugyanolyan Targaryen párti-e, mint Doran volt a könyvben, de oda mindenféle ellenállás nélkül behajózhatnának. -
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
Királyvárban mészárlás lesz. Cersei/Hafthor páros ütni fog.
-
törölt tag
válasz
[CS]Blade2 #12354 üzenetére
Az elso Taragryen hoditasnal is osszealltak paran es egy eggyesitett sereggel kivantak feltartoztatni oket. Nem sikerult. Most is el tudom kepzelni hogy lesz par haz aki nem szeretne feladni amilye van olyan konnyen, bar most jo par haz eleg kemenyen kiverzett. Szoval ha eddig meg is probalhattak volna most mar nem sok eselyuk van. Valoszinuleg eszakon az osszes sereg sem lesz eleg, hacsaknem kapnak dragonglass-t, 3 drakit meg Valeryan Steel fegyvereket. Dragonglass van rogyasig fillerekert, 3 draki is van, tapasztalt vezeto is van.
.
Jon jo harci parancsnok de bena hadvezer, szoval van meg hova fejlodnie, egy egyesitett Westeros tetszene a vegere, am eselye nem sok van
.
Amugy a Game of Thrones-ban, Power Games a Starkok eleg gyengek, Sansa lesz talan az elso a sorban, LF mellett tanult mar par dolgot meg Tyrion is segitett neki, neki lesz egyedul eselye Dany-vel egyezseget kotni ami nem verrontassal vegzodik, kiderul. -
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
[CS]Blade2 #12318 üzenetére
Nem sok értelme lett volna, ha a Sansa/Jon páros meghal. Azt is vedd figyelembe, hogy miért indult el. Csak képzeld bele magas a helyzetébe. Mehetett volna visszafelé is, valószínűleg nem halt volna meg, de ezt ő nem tudta. Töketlen volt a csatamezőn? Nemár. Aki elé került, azt kifingatta a fenébe. Nem véletlenül mentették meg, amikor oldalról/hátulról támadták meg. .Persze, hogy simán nyert volna. Totálisan felgyverzett katonák vs. bundás vadak, plusz sokkal többen is voltak -
laceszgamer
addikt
válasz
[CS]Blade2 #12318 üzenetére
A sárkányok közül egy vagy több valszeg a legutolsó évad utolsó 3-4 részében fog elhullani, legalábbis kétlem, hogy kihagynák ezt. Sőt, valszeg a Jon-Dany-Tyrion trióból is lehet valaki még meghal. -
jonnyjoker01
veterán
válasz
[CS]Blade2 #12079 üzenetére
Érdekes... Majd kiderül... Remélhetőleg
Vagy majd AltShiftX megmondja a tutit
-
architect26
aktív tag
válasz
add fel, nem kell tulbonyolitani az egeszet...
-
csababarca
őstag
válasz
Jó ennyi erővel Robb sem létezett,hanem a Lannisterek hozták létre képzeletbeli ellenfélként, majd Boltonban testesítették meg, és Bolton magát és a Lannisterek ellenségképét szúrta szíven a Red weddingen. Szerintem elég egyértelmű volt a sorozat,hogy mi is történt. Semmi utalás nem volt erre a "teóriára", az égvilágon semmi.
Nem kell túlgondolni ennyire ezt a sorozatot szerintem.(#12082) gyuromoj:
katt a linkre, majd frissítsd az oldalt, vagy jelöld ki a linket, és enter. Nekem így már behozta.
-
Kotomicuki
senior tag
válasz
De, ha mégis így volna, akkor ezt a poént már rég elsütötték a Harcosok Klubjában - ráadásul itt, az évekig tartó rágódás után sem tudták egyértelművé tenni ezt!
Nem hinném, hogy az alkotókat ilyen magasságú esztétika vezérelte - még, ha utólag bele is lehetne magyarázni azt a művükbe - , amikor egyre több péniszt mutogatnak a csöcsök és véres halálok helyett!"Dramaturgiai" hibát vétettek a készítők és legfeljebb Arya felhívta magára a figyelmet, hogy megbizonyosodjon, hogy követik-e volt az egész lényege - nagyon nem jól megszerkesztve és kivitelezve.
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
De mégsem lett az.
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
[CS]Blade2 #12027 üzenetére
Deres ura sem ő lesz. Sansa szemében valamilyen szinten ő csak egy eszköz, hogy visszavegye Derest. Nem hiszem, hogy a győzelem(?) után Jon lenne Deres ura. Viszont ha ő lesz, akkor biztos, hogy nem fog igényt tartani a Vastrónra. Kizárt dolog. Lehet, hogy nem is lesz ilyen. Ha tényleg Targaryen, nem tudja senki sem bizonyítani. Kíváncsi leszek az arckifejezésre, amikor majd megtudja. Márha bekövetkezik. (#12029) haypro
Szerintem ingyen csinálják.
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
[CS]Blade2 #11894 üzenetére
Túl fontos karakterek. Jon még talán, de Sansa nem fog meghalni.
-
törölt tag
válasz
[CS]Blade2 #11894 üzenetére
-
feri1014
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #11831 üzenetére
Plusz a Véreb halálát sem mutatták, csak azt, hogy Arya ott hagyta meghalni. Meglepő módon az előző részben kiderült, hogy nem halt meg... -
whitezo88
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #11831 üzenetére
Brienne a könyben vagy 2x halt már meg így. -
gghrtz
őstag
válasz
[CS]Blade2 #11463 üzenetére
A tuzet lehet birja, de a sarkanytuz kicsit mas tema.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
[CS]Blade2 #11349 üzenetére
Én is annak örültem volna, meg persze hogy kisétál a tűzből
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
válasz
[CS]Blade2 #11349 üzenetére
Kivéve, ha tudatosan csinálják. Szerintem Davos tudta, hogy Mel vissza tudja hozni, csak azt nem tudom, hogy miért vártak vele ennyit. Kb. 1 nap telt el a gyilkosság után, szóval nem nagy dolog. A könyvben biztos, hogy másképp lesz. Viszont a vizuális típusú "olvasó" előtt fenn kell tartani az érdeklődést, különben nem nézik tovább. Gondolj bele, mekkora rektelés lett volna, ha egyből elégetik. Tormund viszont rögtön ezt akarta. Ez volt a második mondata, amikor meglátta. Viszont mindenki arra számított, hogy feltámad, ami gyakorlatilag nem következett volna be. -
k-adi
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #11141 üzenetére
Ezt a témát nem dolgozták még fel olyan sokszor,
Mármint micsodát? A középkort megspékelve fantasy-val? Ez lényegében egy lovagok vs. lovagok /avagy nemesi család(ok) vs. nemesi család(ok) story, a kötelező politikai fúrásokkal és (amiben kicsit más a többi ilyenhez képest még) 1-2 fantasy jelenettel (pl. sárkányok, fa-ember, Vörös-boszi-csaj mások, no-one, stb.). Semmi újat nem talált ki, csak jól indította el az egészet és mindenki bekajolta. Aztán ahogy telnek az évadok, a könyvek egyre szarabb és kuszább az egész. Rengeteg szereplő van, a felének haszna sincs csak arra jók, hogy húzzák az időt. A másokat meg vagy így vagy úgy de tuti megállítják, le merem fogadni már most. Szerintem az is lehet, hogy szándékosan nem fejezi be a könyvet, inkább élvezi a hype-ot...ami kérdés meddig fog kitartani ha ilyen ütemben fogynak a karakterek és a történet meg sokszor egy helyben toporog...? Félreértés ne essék, én is nézem, nekem is tetszik nyilván, de azért ne csináljunk úgy mintha feltalálta volna a halhatatlanságot.
-
oxox
addikt
válasz
[CS]Blade2 #11141 üzenetére
Ezzel vitatkoznék.....
Aki olvasta a könyvet az tudja, hogy annyi felesleges szereplőbemutatás volt benne mint égen a csillag, vagy falon túl a más
, a végére az ember frankónk belefáradt, hogy megint valakit bemutat az olvasónak.
Jellemző volt, hogy mikor bemutatott valakit, elmesélte a családfáját, hogy miért három ugró hal van a pajzsán, hogy az anyja mit evett karácsonykor....aztán soha többet nem láttuk a karaktert...szerencsés esetben kinyirta, mert akkor legalább tudtam, hogy akkor erre már ne számitsak a másik 15 elfeledett karakter után.
Az elején a könyvben az jött le, hogy milyen f.szán átgondolta...a végére azt éreztem, hogy f.,,t gondolta át, bedobott egy csomó szereplőt, és aztán csipegetett, hogy kit mire lehetne használni, néhányat lenullázott, néhányat előhuzott, de a többség sosem jelent meg többet....
jahh és mint fentebb irták...mit érdekli őt a folytatás...mindenki Isteniti, számit rá, körbeugrálja, csak áruljon el valamit...közben nyugodtan élheti a "kisnyugdijasok" boldog világát (a nagy mellek, és drogmámor világában.)
-
batai15
félisten
válasz
[CS]Blade2 #11084 üzenetére
Haha , ezen jót nevettem. 😂
-
Gretel
tag
válasz
[CS]Blade2 #11070 üzenetére
Tény és való, abból is csúnyábbnál-csúnyább dolgok következhetnének. Bár végül is annak idején az első emberek se szép szóval intézték a dolgokat az erdő gyermekeivel. Lehet nem csak a tél meg a zombik jönnek, hanem a kultúrában is lesznek kemény változások.
(Engem csak az fog bosszantani, ha Dany tényleg nem megy majd sehova, hogy akkor kvázi egy sehová sem vezető történetszálat nézünk már mióta, aminek köze úgysem lesz a végjátékhoz.) -
k-adi
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #11070 üzenetére
Tommen tényleg elég bénácska, nála még Joffrey is jobb volt
Amúgy szerintem se fog átmenni Dany (max. köv. évadban), több problémát okozna, mint amennyit megoldana. Max. a sárkányok miatt lenne jó ha menne, de akiket magával vinne, csak bajt okoznának
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi haladó szinten
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest