- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krethx
aktív tag
Na de hogy lehet inaktív egy használatban lévő számla? Sehogy sem. Másrészt egy évet írnának arra hogy lépjek be mert ha nem megszűnik a számla? Csak végig kell gondolni.
#9121 ACE-
Nekem ha nagyon gyanús egy Email így nézem át. A pénzügyi dolgokhoz Email alias-t használok. Azt az alias Email címet máshova nem is adom meg. -
axlfsi
veterán
Ahha, valójában a PayPal-nál ragadt be a pénzem? ... ha rájuk írok, lenne értelme vagy teljesen felesleges erőlködés?
Még az ebay-es időkből maradt nálam is meg, hogy PP-t kell használni, mert biztonságos, visszatéritenek mindig, blabla, ... de felesleges plusz kör, már bánom, hogy nem engedtem el... Sebaj, úgy látszik ez kellett, hogy felismerjem a helyzetet.
Azért remélem nem ülnek rajta egy hónapig! -
zerodot
aktív tag
A Contactless tranzakciók csak a fizikai kártyára vonatkoznak (ez az amikor magát a fizikai kártyát használod érintésmentesen; és ez az ami általában tiltva van az új kártyáknál és egy chip&pin tranzakcióval kell aktiválni). A mobilos NFC-s használat a Mobile wallets kategória. (Ha ki is kapcsolod a Contactless opciót, mobillal attól még tudsz fizetni, ha az adott kártya be van digitalizálva a A/G walletbe).
A Chip&PIN opció a virtuális kártyánál tényleg fura, azt én sem értem.
-
dredjudge84
őstag
Az szívás. Amúgy szar a rendszerük. Két utalásnál kértek adatokat. Az első célba ért, de még mindig azt írja az app, hogy a figyelmemet igényli. Ez az ominózus mi a jövedelmed kérdés, amit hiába válaszolok meg olyan, mintha nem csináltam volna semmit. Újra és újra feljon az ablak. A másik utalásnál már doksit kértek, azt beküldtem, és elfogadták. Szóval most nem tudom rendben van e az account, vagy kell e még valamit megadni.
-
Qtyii
aktív tag
Egyébként sem nekem kéne bizonygatnom, hogy én vagyok én, hanem annak, aki szerint nem vagyok azonos a személyimen szereplő személlyel. Ja hogy nem tudja? Hát akkor sajnos krokodilkönnyes búcsú következik.
Azt hiszem jobb ha nem wise-ozol, sőt a revolut se ...nem neked való ez az online lét
nincs webcamerád akkor nehogymár az a cég legyen a hibás akihez reggelsz és előírja hogy legyen webcamerád.... de mindennek ellenére neked áll feljebb ha nem fog a cég szóba állni veled webcamera nélkül
Nem bántásból tényleg ...maradni kell a standard fiat rendszerben, pl OTP bankprobléma megoldva...
-
vnorbi
aktív tag
Nem olyan helyen kell csinálni, ahol 10 tizedesjegy pontossággal kezelik a devizákat
Ezek a rendszerek jellemzően 2 tizedesjegy pontossággal működnek, a Revolut és az általam ismert bankok legalábbis biztos. A 10-es pontosság környékét olyan helyen látom, ahol van tört részvény vagy crypto, de ez a pontosság csak az ilyen termékekre szokott vonatkozni, az elszámoló deviza az 2 jegyre van kerekítve minden tranzakciónál.
-
törölt tag
-
VikMorroHun
őstag
"Mindössze azért, mert annyi bűnöd van, hogy nem az USA állampolgára vagy."
Pár hete szembejött velem egy TV sorozat reklámja Youtube-on. Sosem hallottam még róla, de érdekesnek tűnt. (Kb. 10 éve készült, mint kiderült.) Amazonon egész olcsón meg lehet venni - akkor jöhet az első rész, aztán meglátjuk a többit. Aha, csak mivel nem az USA állampolgára vagyok, hiába van ottani USD számlám (Wise ugye), nem vásárolhatom meg...
-
jobarat01
tag
4 különböző support agent-tel beszéltem, mert állandóan azt szajkózták, hogy keressem fel a wise-t, mert nem ők tehetnek róla, aztán a másik hogy 'this bank is not supported', az egyik olyat is írt, hogy nem felel meg a wise a paypal "szabályzatának" . Szerencsére a negyedik egy telefonos megerősítés után hajlandó volt segíteni, és megoldódott. Az nagyon gáz, hogy ahány agent-tel beszéltem, annyi választ adtak
A dolláros számlaadatokat meg se próbáltam ezután hozzáadni -
törölt tag
Van honlap Revolutnál is, de csak korlátozottan használható a webes felület. Valamennyi ios, Android eszközzel használható, nem csak mobil.
Revolutnál nem lesz még leánybank amire te gondolsz. A fiók telep az még nem ez a szint, csak egy kezdő lépés. pl saját forint számlaszám felé, későbbi leánybank alapítás felé.
#6968 kraftxld
A Wise és a Revo határonátnyuló szolgáltatás, ott lesz a gond nem?
Makról tovább utalva meg már nem állam utalja, hanem te mint magán személy. Tippre. -
biker
nagyúr
"a Digitális Jólét Nonprofit Kft.
Analóg Rosszullét jön rám, ha a nem létező Profitjukra gondolok."Fogalmi zavarban szenvedsz, és nem tudod mit jelent a nonprofit kft:
"A nonprofit gazdasági társaságok olyan gazdasági társaságok, melyek a társaság tevékenységéből keletkezett többletet nem osztják szét a részvényesek és a tulajdonosok között, hanem bizonyos közösségi célok elérésére használják fel.
Az országok többségében adómentességet élveznek.
Működésük
A klasszikus gazdasági társaságoknak általában van egy vagy több tulajdonosa és tevékenységük hasznát szétosztják a tulajdonosok között. Ezzel szemben a nonprofit gazdasági társaságok tevékenységük hasznát csakis az előre meghatározott céljaik elérésére, a társaság fennmaradására, terjeszkedésére és jövendőbeli tervek megvalósítására használhatják." -
biker
nagyúr
szövegértés: MacOS alatt is használható azt jelenti, hogy nem csak windows, hanem mac os alat is, mivel egyes bankok alkalmazásai nem minden esetben mac os kompatibilisek. Ez nem azt jelenti, hogy mac os KELL a használatához.
a segítség díjmentes volt! használd egészséggel
-
Oliverda
titán
A macOS alapvetően egy desktop platform, vagyis operációs rendszer. Az pedig egy másik, közelmúltban már cáfolt tévedés, hogy a Mac valami szuperdrága eszköz lenne. Semmivel sem drágább mint egy hasonló kaliberű windowsos PC.
-
Oliverda
titán
Nem lesz sem bankfiók, sem saját ATM. Minek? Ha a készpénzbefizetést annyira fontosnak tartják, majd leszerződnek pl. az Euronettel, aminek már vannak befizetős automatái is.
A Revoluthoz pedig továbbra sem kötelező okostelefon. Táblagéppel, illetve macOS alatt is teljeskörűen használható. Az, hogy neked egyik eszköz vagy szoftver sem áll a rendelkezésedre, a te problémád. Csoda, hogy egyáltalán az internetre felmerészkedsz...
-
sifarr
senior tag
A másodikat pedig akkor írja ki, ha rányomsz az addre és úgy teszel, mintha pénzt akarnál az egyenlegedre tölteni.
És tényleg! Ezt a folyamatot sosem próbáltam. Nem volt rá szükség.
Csak azt nem értem, hogy ez mire jó?
Ott az "első" GIRO, arra utalhat bárki. A bárki pedig rám is vonatkozik. Én mindig erre a számlaszámra utalok a saját CIB-es számlámról.
Szóval nem értem, mi szükség a két GIRO-ra. -
sifarr
senior tag
-
hhgygy
senior tag
A wise egyenleged az a wise egyenleged, az sehonnan nem kerül oda.
Most direkt leellenőriztem: én balance-ról küldtem 100.000 forintot a feleségem OTP számlájára.
Ez úgy jelenik meg az OTP-nél, hogy az én WISE forint bankszámlámról jött az utalás.
Tkp. én sem tudom, mi a második, de nem is érdekel ezek után. -
törölt tag
Felmérések alapján a kisebbséghez tartozol, mert hódit a mobilos fizetés és az appok. A cégek a trendeket követik, nem a lemaradókat. A Wise előnye a belföldi forintszámla, a több pénznem, külföldi számlaszámok lehetnek Ezért találták ki. Minden másra ott a Revolut. Felhasználói bázisban nem lehet véletlen a nagyságrendbeli különbség. További ingyenes készpénzfelvétel maximalizálására is hasznos lehet.
Más előnyét, hasznát nem látom wisenak.
-
Somatom
veterán
Az okostelómentesség érthető érv. Számomra pont az ellenkezője az előny, mert a teló mindíg nálam van. Az más téma, hogy egyáltalán nincs PC -m.
A másiknál viszont hiába kapsz számot a topuphoz, ha fizetős az utalás. Ha ingyen utalsz, akkor meg utalhatsz közvetlenül oda is, ahova a Wise -ról utalnál. Persze, ott a váltás, meg a nemzetközi utalás, de azt a Revo is tudja. -
Somatom
veterán
Keresgéltem ilyen bankszámlát, de nem olyan egyszerű. Reklámoznak ilyeneket, de aztán az apróbetűsből kiderül a trükk. Pl. hogy csak az utalás 20 ezer alatti részére vonatkozik az ingyenesség. Vagy, hogy egészségügyi dolgozónak kell hozzá lenni. A bankok nem osztogatják az ingyenes utalást. Ahhoz be kell vállalni valamit. Én a Raffinál havi 400 ezer bejövőt vállaltam hozzá. De, ez nem mindenkinek felelne meg. Szvsz. igenis probléma, hogy a Wise sarcolja a Ft kártyás feltöltést. Egyébként meg akinek ingyen utalós Ft számlája van, annak minek a Wise?
-
sifarr
senior tag
... amikor fizettem a kártyájukkal HUF-ban a neten, akkor hirtelen megváltozott a sorrend erre:
Csak kérdezem. Mekkora összeg maradt a HUF egyenlegeden?
Elképzelhetőnek tartom, hogy a sorrendbe állításnál az egyenlegeket átszámítja azonos devizára (pl. EUR), és az így kapott összeg egész részét veszi alapul.
Ha a HUF számlán csak pl. 200 forint maradt a vásárlás után, akkor az euróban nulla, és a számlákat egy alapsorrendbe állítja. -
-
KTU
addikt
KP. befizetés nincs TW számlára.
Igaz már több mint 2 éve, azóta nem változott a szabályzat, meg lehet próbálni, legfeljebb kicsit foglalkozós lesz a fiókod. -
-
sopruk
senior tag
Azt írják az oldalukon, hogy sajnos ez nem működik
Fizethetek készpénzzel vagy csekkel? -
-
vnorbi
aktív tag
Regisztrálni a sima pénzküldéshez is kell, de valóban az az olcsóbb, ha a regisztráció után még aktiváljuk a többpénznemű számlát is, és azt használjuk.
Amúgy a linkelt példa beállítás a 20 ezer euróval nem helyes, mert ez így nem veszi figyelembe, hogy pénzváltás is történik. A leírt esethez forrásnak forintot kell beállítani célnak pedig eurót. Így az jön ki, hogy a sima pénzküldés 144 forint + 0,49%-ba kerül, ha pedig a többpénznemű számla bevonásával megy az utalás, akkor 126 + 0,42%.
-
RR-13
őstag
Akár az is megtörténhetett, hogy tényleg a tranzakciókból kibogarászta a CIB, hogy Tw. számlához köze van az ügyfélnek...
Egyébként szerintem sem adott ki semmilyen adatot a Tw. a CIB-nek..., mert az igencsak durva lenne.
Remélem ki fog derülni napokon belül, hogy kiknek jelenik meg a funkció a menüben stb. -
RR-13
őstag
Egyelőre nem szeretnék Tw. számlát nyitni.
Viszont te pontosan tudhatod, hogy miért szeretném kideríteni a regisztráció folyamatát, mert a másik Topikban olvasod ezekkel kapcsolatos dolgokat.... sőt, pont hozzá is szólsz a témához.Csak azt szerettem volna kideríteni, hogy a CIB esetleg megkapja-e ezeket a regisztrációs adatokat, és ez alapján engedélyezi azoknak az ügyfeleknek a Tw. funkciót a Megbízás menüben, akik már a Tw. oldalán valamilyen szintű regisztrációt elvégeztek.
-
István89
tag
Valóban.
Viszont lesz más változás is december 19-től:
Egyúttal december 19-től 7,5 USD-ba fog kerülni az, hogy USD wire utalásokat fogadj az USD egyenlegedre. Valamint 0,4% díjat számítunk fel abban az esetben, ha személyes fiókodon 15.000 euró feletti, vagy üzleti fiókodon 70.000 euró feletti összeget tárolsz
-
Én azt nézem (onnan veszem) amit a bankok beírnak a bankkártya üzletszabályzathoz hogy miként számolják el a devizás vásárlásokat. Van ahol még a kártyatársaság és kártya típusa szerint is megkülönböztetik. Keresd a bankkártya üzletszabályzatokban.
Mindenki meg tudja nézni a saját bankjánál. Lehet hogy a te bankodnál úgy van ahogy írod.
A Gránit bankkal konzultáltál már ez ügyben vagy nézd meg egy vásárlásod árfolyamát?
Ennyire emlékszem a szabályzatukból: A külföldi devizanemben elszámolásra benyújtott GRÁNIT bankkártyás tranzakciók könyvelésekor a Bank a tranzakciók feldolgozását megelőző banki napon jegyzett deviza eladási árfolyamát alkalmazza. -
Most a hétvége miatt a tegnapi árfolyam az érvényes
Az OTP és Gránit elszámolása mindig az első jegyzés alapján történik.
€ esetén OTP az 368,37 a Gránité meg 370.02
$ OTP 314,73 és GB 316.1,
font OTP 405,77 és 408.57
Valóban egyértelmű. Többször hasonlítottam már össze, nem volt olyan hogy jobb lett volna, de persze előfordulhat valamikor az is. -
Röpke 33 évem első huszon évében azt gondoltam ez így működik, majd kormányváltás után, majd ha megszedték magukat utána abbahagyják. Soha! Aki egyszer hozzászokott a nagy pénzekhez az akár a tömegbe is lövetne hogy védje amit összelopott. A hálapénzesdivel is jól be fogunk fürödni. Mikor egy sebész hozzászokik, hogy van napi 5 műtétje, 2 nagyobb meg 3 kisebb, ebből bejön 300, meg még a kötözések, amublánsok az esti magánban, ha lájtosan nyomja 5 millió, ha odateszi magát 10 havonta. Vajon a havi 2 millió bruttóért leköti magát? Magánkórház vagy külföld.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- One mobilszolgáltatások
- Linux kezdőknek
- Resident Evil Requiem - Amit a játékról tudni érdemes
- Windows 11
- Mozgásban a Terminator 2D: NO FATE
- Mobil flották
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest