-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
Az OTP Simple Pay felületén be lehet jelölni, ha valaki menteni szeretné a kártya adatait. A Revolut webes fizetési hivatkozásának a felületén nincs ilyen lehetőség. És igen, korábban már teszteltem valós, most pedig hamis dátum adatokkal. Elképzelhető, hogy a Revolut letárolta a dátum adatokat, és most hiába írom be rosszul? Mindjárt kiderül! Generáltam egy vadi új virtuális kártyát, és annak a valós kártyaszámát, valamint hamis dátum és CVV adatokat adtam meg a revolut.me felületén. Wise app-ban jóváhagytam, s majd...
revolut.me felület üzenete: Valami nem sikerült, próbáld meg újra később
Wise app tranzakció: Elutasítva, rossz lejárati dátum
Revolut app tranzakció: Elutasítva, helytelen a kártya lejárati dátuma
Akkor úgy tűnik, hogy a Revolut fizetési felülete tárolja az adatokat. És meg is magyarázzák. [Képernyőkép] És amikor másodszor használom a kártyát, akkor is kéri a dátum adatokat, mert csak azok megadása után lesz aktív a Folytatás gomb. De ilyenkor már írhatok oda akármit... -
teptep
senior tag
Ezt a cache dolgot légy már szíves kicsit részletezni. Bankkártya adatoknál nekem nincs engedélyezve az adatok mentése. Minden esetben kézzel adom meg a webes felületen. Igazából a Revolutot használom, a Wise csak tartaléknak van. 2022-ben volt az utolsó (teszt) vásárlásom, amikor 2024-ben bepróbálkoztak a svéd koronával. Akkor generáltam új virtuális kártyát, amit azóta csak most használtam először -szintén tesztelni.
Most elindítottam pendrive-ról a Hirens Boot Win 11 PE rendszert. Wifi-t aktiváltam és a Firefox felületén beírtam a revolut.me/sajátrevtag címet. Megadtam kézzel a Wise valós kártyaszámot, hamis dátum és CVV adatokat. A Wise mobil app rákérdezett, hogy jóváhagyom-e. Jóváhagytam, és a Revoluton azonnal meg is jelent az 1000 Ft kártyás fizetés. Ilyenkor szerinted mit szedett ki a cache-ből?
-
zichie
senior tag
LoL, ma a Wise blokkolta a MOHU kemény 450 forintos jóváírását, mondván, hogy ezt a gyanús tranzakciót muszáj ellenőrizni. Miután már vagy 10-szer kaptam onnan pénzt.
Én is több alkalommal írattam jóvá MOHU által a Wise szamlámra, eddig semmi gond nem volt. Úgy tudom, hogy a Wise blokkolhatja a kriptó forrásból származó tranzakciókat. Én a visszaváltott palackok egy részét ajándékkártyákkal vásároltam élelmiszer áruházban (személyesen). Az ajándékkártyákat online felületeken vásároltam, ahol közvetlen kriptóval (USDC) fizettem. Magyarul a visszaváltott műanyag palackok kriptó forrásból származtak. Ebből lehet gondom?
-
Krethx
aktív tag
-
tng
tag
Volt olyan ismerős, akinek 2 hét volt, mire egy "gyanús" 50 eurós oda-vissza utalás után lezárult a folyamat. 4x kérték be tőle a papírokat, még másik banknál vezetett folyószámlájához is kértek kivonatot. Ez eléggé megijesztett. Én aláírtam egy adásvételi szerződést, amiben határidők vannak, és szeretnék biztosra menni. Annál többet szerintem nem tudok tenni, hogy kérek ki NAV-os jövedelemigazolásokat, ha esetleg majd kéne. Érdemes lehet egyébként előre írni a supportnak?
-
eckerol
újonc
Nálam is be van kapcsolva a két faktoros, szerintem ezek a csalók pont azért használják az Alit, mert ott alapvetően alacsony összegű tranzakcióknál nem kéri a két faktorost, nem tudom nálad hogyhogy kérte mégis. Az üdvözlendő, ha azóta változtattak valamit az Alinál, de ezt erősen kétlem. Egyébként nekem ma délután visszautalták mindhárom tranzakciót, abszolút jó tapasztalat.
-
-
Gardaai
senior tag
"Elképzelhető tehát, hogy Eszter egy ilyen hamisított Wise oldalra lépve nézte meg az aktuális egyenlegét..."
Ez a része nekem nem kerek. Hogy nézhetem meg az egyenlegem egy kamu oldalon?
Azt csak tudom nagyjából, hogy mennyi pénz volt rajta, ha nem is pontosan. Nagyon nehéz belőni a csalóknak, hogy a valós egyenleghez közeli számokat mutassanak.
Arról nem is beszélve, hogy a Google ezt szinte azonnal kilövi, ha hirdetés lett volna Wisse.com címmel vagy hasonló. Már az engedélyeztetési rostán kiesik.
Jó lett volna még tudni, hogy milyen eszköz, mert ha iOS és MacOS-ről beszélünk, megint rengeteg kérdést felvet.
Ennek a cikknek annyira értelme volt, hogy ha bármi történik a pénzünkkel, akkor írjunk az összes létező support és kapcsolatban lévő létesítménynek leveleket, e-maileket.
Már ha ez nem lenne egyértelmű, akármekkora összegről is van szó. -
Maximus43
tag
Alapvetően én már nagyon régóta használom, amióta magyar számlaszám is van, már több 10m átment rajta. Cégként is használom.
A hitel az újdonság.
Jelenleg a hitelszakértők fele azt mondja hogy mehet a menet, a másik fele hogy nem ( nem láttak még ilyet )
Ügyvédek szintén 50-50, illetve bankok is ( bár egy olyan ügyintéző sem volt aki tapasztalatból beszélt volna ) -
Gardaai
senior tag
Ismételni úgy is lehet, hogy újra elutalod ugyanazokkal az adatokkal.
Konkrétan nem írtad le, hogy az Utalás megismétlése opcióval küldenéd.
Azért sem volt egyértelmű, mert ha én rányomok, hogy Utalás megismétlése, akkor nem az a felület fogad amit küldtél.
De lényegtelen.Nem tudom mitől lehet nálad, én végig nyomkodtam a korábbi utalásokat, mind ingyenes. iPad, iPhone, android és weben is.
-
Gardaai
senior tag
Még utána meg kell erősíteni. Azért két lépcsőben csak nem nézi be az ember.
Egyébként rossz utalási móddal indítod.
Van két opció, a bekarikázottal kell indítani:
Ha a felsővel indítod, akkor van díja. Ha viszont rámész az opciókra, ott lesz az ingyenes is, viszont az ahogy írja is a Wise egyenleget használja. Mintha az első lépésben a bekarikázott opciót választanád.
-
cocka
veterán
Az első opció elég egyértelmű, küldesz az egyenlegedről pénzt vkinek a folyószámlájára.
De a második az mi a franc?
A saját folyószámlámról leginkább csak forintot tudok küldeni, de hogy tud a Wise hozzáférni a folyószámlámhoz azért, hogy valaki másnak a folyószámlájára utaljak? Nem értem, hogy jön az egész a képbe. Még ha devizaváltásról van szó, akkor se tiszta.
Hogyan hagyható ki az egészből az a lépés, hogy a folyószámlámról a Wise egyenlegemre kerül a pénz?
-
Oliverda
félisten
Nem véletlenül van így. A Revolut is a zsebek értéke alapján állítja sorrendbe az egyes pénznemeket, ami szintén nem véletlen. Pár éve még tetszőleges lehetett rendezgetni őket, de úgy fest, a többség számára így a jobb, aminek az lehet az oka, hogy automatikus devizakonverziónál mindig a legnagyobb értékű zsebből vált.
-
spiritex
veterán
Ezzel kapcsolatban merül fel bennem az a kérdés, hogy amikor nyitottam a magánszámlát meg kellett jelölni, hogy mire fogom használni, és volt olyan lehetőség, hogy freelancer (szabadúszó) vagyok és az egyes munkáim ellenértékét fogják a számlámra utalni. Szóval nem értem, hogy ha ez egy létező válasz, amit ők adnak meg, akkor hogyan szúrhatna nekik szemet?
-
CsME
újonc
Ez egy Zrt.
Sberbankban volt a hivatalos számlánk, de a SBERBANK megszünt, így átmenetileg ezt használtuk főszámlának.
HIBA VOLT. NAGY HIBA.
Sok-sok nullával bíró összeget STOPolnak.
Nulla magyarézat. Nulla érdemi válasz.
Még a felügyeleti szervük elérhetőségét sem közlik.
Az üzletszabályzatukra hivatkonak, mint jogforrás (§9.1)
Ez kb olyan, mintha a szomszédomat a sját házirendemre hivatkozva szeretném kizsebelni. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apex Legends (PC, PS4, Xbox One)
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Apple Watch
- További aktív témák...
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX6600 8GB!
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX5700XT 8GB K7!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest