- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
Azért hülyének engem sem kell nézni; képzeld, tudok káetya cserét indítani, a kérdés arra irányult, hogy melyiket hazudjam a három közül... Ugyanis egyik sem igaz a felkínált három opció közül és nem szeretném el bagatellizálni vagy kamuzni, ha nem muszáj. Erre kértem értelmes további tanácsot, hogy mi a jó indok, ha egyik sem a megfelelő és igaz - ha már addig elvittél, hogy - szerinted - kérjek új kártyát emiatt.
...és nem, nem lopták el a kártyaadataimat, ahogy Oliverda is írta. -
axlfsi
veterán
Ezt honnan veszed? Én ilyet nem írtam sehol. A virtuálissal tudtam és tudok is a mai napig fizetni, de a fizikaival is. Kevered kicsit vagy csak túlgondolod.
Volt korábban (!!) egy szolgáltatás, talán eMAG webshop vagy még a narancssárga X cég, akiket megvettek, ahol amikor hirdettek egy Visa kártyás akciót, amikor rögzíteni kellett a vásárlás során a kártyát, nem ette meg a virtuálist. Csak hoztam egy példát, hogy a Virtuális nem minden esetben megoldás. Legalábbis volt(!!) ilyen ... -
axlfsi
veterán
... most így utólag már nem fogom megmondani pontosan hol volt, de nem hazudok, miért is tenném?! ... a virtuálisat nem ette meg a rendszer ellenőrzéskor és emiatt nem lehetett rögzíteni a rendszerbe és/vagy fizetni vele... de mindegy is.
A folyamata az lenne, hogy egy chatet kezdeményezet a supporttal és megírom, hogy az a sikertelen fizetés nem általam volt, a kártyaadataimat nem adtam meg senkinek (ezt beccszóra elhiszik amúgy?) és kérem a fizikai kártyám letiltását, pótlását? Ez ilyenkor egyúttal azt is jelenti, hogy arra a pár hétre jegelve lesz minden fizetési lehetőségem, amíg meg nem jön az új kártya? ... hogy kell elképzelni ezt a folyamatot?
Köszi, ha leírjátok! -
axlfsi
veterán
"Nem a Wise akar vásárolni helyetted kolumbiai pesoval. (COP) hanem valaki más."
Igen, ezt írtam én is szerintem...Ez biztos, hogy egy ilyen (sikertelen) bepróbálkozás után szabályszerű, hogy le kell tiltatnom és új kártyát kérni?
Ami pedig a fizikai/virtuális kártya kérdést illeti: lehet, hogy Te még nem tapasztaltad, de én már igen, hogy egyes helyeken nem fogadott el a szolgáltatás virtuális kártyát, csak a fizikait (már nem emlékszem hol voltak ilyen esetek, de magyar webshopban is volt 100% ,... Lehet eMAG, de nem 100%). Ez azóta nem tudom változott-e, de egyszerre, akkor, biztosan így volt.
-
pdr755
aktív tag
Plusz, amikor az otp számlát megnyitottad, egy élő banktisztviselő a kis kezébe vette és leellenőrizte a személyi okmányaidat, megcsinálta az ügyfél átvilágítást, PEP (kiemelt közszereplő) ellenőrzést, etc. etc. etc. amit mostanában minden banktól megkövetelnek.
Ennek egy egyszerűsített formája meg végbe amikor vki Wise számlát nyit (ami ráadásul nem is bank hanem elektronikus pénz szolgáltató)
Gránit bankos számlát nyitottam appon keresztül, és amikor először mentem be az 1 db fiókjukba ami létezik eurót befizetni az eurós számlára, pluszban meg kellett csinálni még vmi ügyfél adategyeztetést, újra nyilatkozni kellett róla h nem vagyok kiemelt közszereplő stb. -
axlfsi
veterán
Tudom, hogy sajnos így működik, ... ennek ellenére vicc, hogy ez így elfogadott, hiszen ahogy rányomtam a fizetésre, 30 másodpercen belül refundoltattam is. Teljesen logikusnak tűnik, hogy a mai Világban képes legyen az a pénz azonnal visszakerülni. De inkább visszakérdeznék: miért is ne lehetne így? (... nem napokról beszélünk, amikor adott esetben már a vásárló is ki lett szolgálva, megvásárolt termék elküldve, stb).
-
-
Azt csináltam. Felvettem az egyik digitálisat is. A gond, hogy ez mit sem változtat a problémán, mert ha azt tiltja le random akkor is ott állok pénz nélkül.
#8793 ACE- : Nem volt ilyen művelet. Tegnap használtam utoljára. Utána tiltottam. Szerencsére ma vásárlás előtt megnéztem és fel volt függesztve. Igy nem is mentem be a boltba.
Amúgy ma délben visszaadta. Ebben a pillanatban pedig mindkét kártya fel van függesztve. A fizikai és a digitális is. -
-szabi-
addikt
Az elmúlt pár napban 3x néztem rá az alkalmazásra a kettőször elindult normálisan harmadik alkalommal már a bezár és újra elindít működött.
Kezdtem örülni talán a frissítéssel visszaállt a megszokott működés.
Erre ma reggel megint kilépett.
Nem értem mire jó a saját ügyfelek szívatása. -
cog777
őstag
"Mijaza próbavásárlás"
0-val megterheli a kereskedo a szamlad. Ellenorzik a kartyad. Zero dollar verification fee
Apam otp-s Mastercard-javal is ugyanez a problema pedig az valos kartya.Nekem is par helyen kerik/kertek.
-
Oliverda
titán
Annak a revolutos firkantásnak szerintem nem sok köze van a Wise-hoz, ennek viszont annál inkább:
Mi történik, ha olyan pénznemben költök, ami nem elérhető a számlámon?
oil120: Biztos nem nyomtál arra a terminálnál, hogy fontban vonja le az összeget?
-
törölt tag
Hú de morci valaki.
Az emberi hülyeségre nincs megoldás. Ahhoz még zeroday sérülékenység sem kell.Az 5. cikkre végre alapvető kérdéssel is foglalkoznak, amit már az elsőnél kellett volna. Ha az alma afsz és ehhez kapcsolódóan a kártyatársaságok afszei így járnak el. Akkor csak a korrektség miatt - hogy te is megnyugodj - leírhatták volna a google fizetési rendszerével kapcsolatban mi az álláspontja pl a kártyatársaságoknak. Milyen eljárása van a googlenak. Mert ha ugyan azaz afsz vagy lényegi különbség nincs. Akkor máshol kell keresni az okot, miért csak egyes esetekről hallani.
Abban igazad lehet, hogy sokszor emberi tényezőn múlik... de ezt inkább nem feszegetem, mert felmegy az almások vérmonymása... ha tényleg ez állna háttérben, statisztikailag elég elszomorító lenne...
Ez nem alma elleni "támadás", egyszerűen csak érdekel az ok-okozat.
A 2. cikkben wiset is emlegették, nem revolut specifikus történet.
-
Doky1988
senior tag
Sajnos ez az opció már elvérzett! Visszautasítja a Revolut meg a Wise kártyákat is.Talán egy opció lehet még a Virtuális török bank kártya szerzése, vagy valami appos megoldása, úgy akartam írni
De sajna jelenleg nem müxik a vpn+revolut vagy wise kombó török vagy indiai címmel.. napok óta próbálkozom különbféle trükkökkel.. Ráadásul fizetős VPNem van (osztott accountos) NordVPN is meg IpVanishem is van.. de nem jó sajna.
-
-szabi-
addikt
Nekem is 12600016 sorszámú számlaszámom van.
Ha ez magyar számlaszám akkor belföldi forint utalás kategória és olcsóbb otp-s számlaszámról utalni, mint otp-s kártyával feltölteni (0,35% vs 0,64%).SZERK: Ez gyors volt, otp felületen elutaltam a pénzt wise felületet frissítettem és ott is volt.
Ez commerzbankból órákig de van, hogy egy napig is eltart. -
-szabi-
addikt
#6908 Oliverda
Annyira szerettem volna google helyett mást használni de nem találtam alternatívát.
Már kicsit zavar, hogy újra és újra még több adatot adok a googlenek.Noxy
Nem használom az alkalmazást böngészőből is jó, ezért lett wise és nem revolut.
Néztem mibe kerül otp utalás de nem tudom, hogy forint külföldre ez SEPA vagy külföldi bankos utalás.
Wiseen létrehoztam a forint alapú számlát.
Bankkártyás feltöltés költsége 100000Ft esetén 640ft, ez így nem épp olcsó.
OTP utalás díja ekkora összegnél 350ft, ha SEPA-nak számít. -
-szabi-
addikt
Jelenleg otp simple van beállítva forintnak.
Nekem kell átváltani a telefonon, hogy simple vagy google wallet fizetek.
Ezek szerint egyszerűbb ha forintot is utalok wise számlámra és csak google wallet fizetek.
Virtuális kártya marad beállítva és wise majd pénznemnek megfelelő számláról fizet.
Ami költség itt megjelenik az az otp-ről wise-ra forint utalás díja.
Jól sejtem kell a wise-nél előtte forint alapú számlát nyitnom? -
lcdtv
tag
Odaadhatod és fizetek fele! Csak olvasni kell hogy a bedrogozott alvó emeberektől az arfelismerős vagy ujjlenyomatos azonositaskor hogyan lehet utalni vagy vásárolni. Keress rá... rengeteg ilyen cikk van. (akár apple forumban is) Az alkalmazás PIN igy szerintem biztonságos. (Ezért jó ha van PIN meg bármilyen tranzakciónál egy plusz hitelesítés.)
Részemről befejezem a bankos biztoság kérdést. Kinek így, kinek úgy felel meg. Részemről a wise app nem túl biztoságos de ez van tudomásul veszem és használom. Az értelmes válaszokat köszönöm szépen mindenkinek!
-
Oliverda
titán
”Igen, mert a biometrikus azonosítót könnyen lehet hatástalanítani. (nedves vagy poros ujj)”
A biometrikus azonosítás nem egyenlő az ujjlenyomat-alapú azonosítással. Az Apple eszközeinél pl. már többségben vannak az arcalapú biometrikus azonosítással szerelt típusok.”Az Apple meg uan azzal amivel feloldod a telefont, hozzá enged férni mindenhez. Pld apple id + psw-hoz is, ha elmentette a jelszavakhoz, + a bankáratyákhoz. (ApplePay fizetés)”
Ez már az oprendszer biztonsági problémája, amin viszonylag könnyen lehet(ne) változtatni.
A passcode-ot akkor lehet megszerezni, ha valamikor beírja a felhasználó, amire jellemzően akkor van szükség, ha elhasal a biometrikus azonítás, ami azért annyira sűrűn nem fordul elő.
-
ACE-
addikt
Egy kérdésem van már csak, hogy a pi**be férne hozzá valaki a jelkódodhoz, ha sosem írod be mert mindig FID, vagy ujjnyomatot használsz? Pont ez a lényege, nem kell más előtt bepötyögnöd. Ezért sokkal biztonságosabb a mobilos fizetés, mert ott meg pláne semmi nem kell, csak feloldani a telefonod (szintén ujjnyommal).
-
"PEMÁP (€) papír vételekor, átrak a Simple-be ,ahol meg tudod adni a Wise bankkártya számod."
Tehát akkor ha MÁK-ba belépve veszek euró alapú állampapírt, akkor ahogy írtad, egyből fizethetek kártyás fizetésként euro-val a wise kártyaadatokkal. Így nincs is szükség MÁK-ba utalni, majd úgy venni.
Ygg: Az előbb leírtak akkor egy járható út, igaz?
-
dredjudge84
őstag
Ebben az országban már mindennek mindenhez van köze. Tök mindegy hogy Matolcsy vagy nav. A pénz Vityáé meg Lölőé lesz mert lenyúlják ha akarják.
És még annyit hogy ne legyen igazam de ha már az EU pénzek nem jönnek, jövőre szinte biztos vagyok benne, hogy a mi zsebünkből fogják még ennél is jobban kiszedni a pénzt mint eddig.
-
törölt tag
-
Rick4
félisten
Leírom harmadszor is:
Mint írtam, ha bonyolítani akarja a dolgot, akkor érvényes ez a megoldás, nem olvasod amire válaszolsz?Bemásolom ezt is:
azaz amennyiben közel laksz az automatához, meg tudod oldani ügyesen, ha akarod.
Bemásolom ezt is:
Pláne akkor éri meg igazán, ha tényleg szoktál cosmagot küldeni, mert megkímélnek mindenféle macerától, és a wise-on van a zseton az átvétel másnapján.Újra megkérdem, még mindig nem olvasod amire válaszolsz?
-
Rick4
félisten
Mint írtam, ha bonyolítani akarja a dolgot, akkor érvényes ez a megoldás, nem olvasod amire válaszolsz?
Az is ott volt, ez akkor játszik igazán, ha a haver kellene küldjön pénzt, vagy amúgyis küldesz csomagot, és mint írtam, biztosan van ennél olcsóbb megoldás is, pl foxpost egy kicsi, de 500 ezer forintos csomagot 1499ft-ból elküld, azaz amennyiben közel laksz az automatához, meg tudod oldani ügyesen, ha akarod.
De ezen dühöngeni teljesen felesleges.. -
net91
senior tag
Még egyszer leírom:
Korábban úgy történt a Wise-ba a belépés, hogy vagy:
a) jelszó+ujjlenyomat, vagy
b) jelszó+SMS.Most jelszó után azonnal beléptet.
Nem kér ujjlenyomat azonosítást és nem küld SMS-t sem.......és nincs bekapcsolva az emlékezz rám opció.
Viszont a beállításoknál be van kapcsolva a kétlépcsős bejelentkezés.
-
Igazából EUR hozamom van MÁK értékpapír számlán és abból szeretnék venni PMÁP-ot (HUF--os).
Gondoltam kiutalom Wise-ra az EUR-t és onnan Wise kártyával vásárolok PMÁP-ot (HUF-ost).Van ettől költséghatékonyabb megoldás?
Gondolom ha közvetlenül a MÁK-nál vásárolok PMÁP-ot az EUR szabad pénzeszközből, akkor a MÁK rosszabb árfolyamon vált, mint a Wise.
Kérdés, hogy a Wise váltási díja vagy a MÁK vs. Wise az árfolyam különbözet a nagyobb.Kb. 1000 EUR-ról van szó, szóval nem túl nagy összeg.
-
merqree
őstag
Szerintem célszerűbb lenne itt folytatni:
Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat -
TrollBalint
addikt
Nem az mToken, ami rémlik, hanem az, hogy nem automata funkicó volt hanem úgy kellett rá áttérned. Jött talán egy üzenet, ha akarod így meg úgy tudod beállítani. Abban biztos vagyok, hogy van ilyen, csak most képet nem tudok linkelni. De ha elindított a Unicredit mobilappot, a kék "mbanking" gomb felett van egy mToken nevű (kisbetűs) felirat. Arra rá lehet nyomni és generálja neked a tokent. Utalásokat is így hitelesítek, ha valamiért webes felületről indítom. De mint említettem, nem volt kötelező használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audacity - hangszerkesztés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Spórolós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Energiaital topic
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (10/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti O8G OC Edition
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged