- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
őstag
-
törölt tag
válasz
Somatom #7565 üzenetére
K&Hnál ezt írják email végén, és valóban így is kezdődik a levél.
Biztonsági útmutató
Adatai biztonsága érdekében a K&H-tól érkező email üzenetek a megszólítás mellett egy kódot tartalmaznak, melynek célja, hogy meg tudjon győződni róla, valóban tőlünk érkezett a levél. A betűk az Ön édesanyja leánykori nevének monogramja, az azt követő számok a bankunknál bejelentett telefonszáma részletei. Kérjük, minden esetben ellenőrizze le, hogy helyes-e az azonosító!
Jelen levelünk csak kh.hu aloldalaira mutató linket tartalmaz, azaz ha a link fölé húzza az egérkurzort, az ablakban megjelenő link címének első része minden esetben kh.hu, vagy hirlevel.kh.hu. (pl: kh.hu/szamla). -
törölt tag
válasz
Somatom #7562 üzenetére
Csak az emberek nem így működnek. Nem nézik a részleteket. Rengeteg módszer arra épül, hogy nagyon hasonló dizájn megjelenés. Vagy épp siettetik nyomás alá helyezik az illetőt... vannak reklámok, és bolti gyakorlat is ami erre épít. Alzát meg is vágta a hatóság pl emiatt. (pl kamu még ennyi van raktáron)
Legutóbb meg olyan levelet kaptam egyik társaságtól ahol arra figyelmeztetnek, hogy a saját számukon hívják idegenek az ügyfeleket és csalnak ki adatokat. Ha ilyen körlevelet küldtek, akkor bizonyára többen bedőltek nekik és utána rajtuk akarják leverni a haragjukat...
Akár valós azaz email, akár nem. nagy számok alapján a csalók elérik a céljukat.
(közben látom mégis "valódi")Szóval, pár napos késésben van a kliensapp, de nyugodtan lehet reagálás nélkül kukázni az e-mail -t, mert telón is megjelenik az akció és megrendelhető.
Ezt írtam le én is, csak más alkalmazás tapasztalattal, feljebb. -
Krethx
aktív tag
válasz
Somatom #7581 üzenetére
Akkor adok egy tippet. Készíts egy új Email címet. (Erre én alias-t használok.) Amit csak a bankoknak adod meg és másra nem is használod. Ha a Banktól nem szivárgott ki az Email címed akkor mást nem is kapsz rá.
Nekem az egyik alias-ra csak a FinTech-ek és a Gránit Bank küld emailt. Más nem mivel másra nem használom. Ha arra jönne valami mindjárt tudom hogy valamelyiktől volt adat szivárgás.
-
-
Somatom
veterán
válasz
Somatom #7572 üzenetére
Változás!
Az első levelük óta kb. ötször léptem be telón. Legutóbb akkor, amikor az előző hsz. -t írtam. Most újra beléptem és mivel az előző belépésemkor a kártyaigénylés volt megnyitva, ezért most is azzal a felülettel kezdett, amin így a szemem láttára változott a szöveg összeg helyett, ingyenesre. Szóval, pár napos késésben van a kliensapp, de nyugodtan lehet reagálás nélkül kukázni az e-mail -t, mert telón is megjelenik az akció és megrendelhető. -
sifarr
senior tag
válasz
Somatom #7572 üzenetére
Viszont az enyémben volt kattintható link. ...
Tőled is azt kérdezném először: állítottál be kommunikációs kódot?
Egyébként pedig: páran írták már, hogy írj te neki egy e-mailt és kérdezz rá! Vagy hagyd a fenébe az egészet, engedd el.
Ennél jobb tanácsot én sem tudok adni. -
Gardaai
senior tag
válasz
Somatom #7565 üzenetére
Az utolsó két mondat is lényeges.
Szerk.: mármint a help oldalon
-
Gardaai
senior tag
válasz
Somatom #7560 üzenetére
Minden rosszindulat és kötözködés nélkül:
Nem lett volna egyszerűbb a legelső alkalommal inkább ezt a kérdést az ügyfélszolgálatnak elküldeni, mintsem ebbe a fórumba?
Nyilván senki se fogja tudni megmondani, hogy a belsős rendszerük hogy működik.Az tuti, hogy iszonyat profi csalások vannak. E-maileket, hitelesítéssel együtt letudják másolni. Ez nyilván nem egy himi-humi szervezet lesz, mert ehhez elég komoly tudás és belső segítség is szokott kelleni.
Ha ezt a levelet a Google nem szűrte ki, a fület lenyitva látod, hogy hitelesített feladó, titkosítás, de te továbbra sem hiszed, mert valahol azt írják, hogy kizárólag a neveden szólítanak és úgy kezdődik a link ahogy, milyen válaszra vársz itt, mire megkérdezed végre az ügyfélszolgálatot?
Vagy ha eleve nem érdekelt, akkor engedjük el végre. -
törölt tag
válasz
Somatom #7560 üzenetére
Szerintem nem egyértelmű. Nagyon sok embert átvágnak, különböző módszerekkel. Stat is készült róla, hogy milliárdokat tettek zsebre a csalók és nagy részét tanulópénznek foghatták fel a károsultak, mert a bankok nem kárpótolják őket, pl kiadott adatok miatt. A nagy melegben még inkább figyelmetlenebbek az emberek, ezt is kitudják használni pl a csalók.
Aki meg "profi" az sem gondolhatja, hogy őt nem verhetik át. Mindig akadnak újabb trükkök, módszerek, élethelyzetek.
Az, hogy kapsz emlékeztető mailt, egyébként semmit sem jelent. Rendesen szoktak figyelmeztetni, pl hogy még mindig van kuponod, ekkor és ekkor jár le. De azt megtalálom az alkalmazásban is.
Itt volt szó egyéni jelszóról, a hozzászólásokban de ha kiadod az egyéni csak általad ismert jelszót akkor is bukta.
-
törölt tag
válasz
Somatom #7534 üzenetére
Ha itt ekkora vita van ebből, mi lehet Pityuval, akinek elképzelése sincs ezekről? A többség nem elemzi, hanem rákattint vagy törli, utobbi kisebbség lehet inkább.
Öngól, ha a wise leírja a formai követelményeket, még sem teljesülnek.
ügyfélszolgálatnak a levelet küldeném el megerősítést kérve, ha már ekkora kérdés. Appban miért nem jelenik meg ez az akció?Eddig is voltak ingyenes kártya rendelési akciók.
-
peetie1
aktív tag
válasz
Somatom #7534 üzenetére
Szerintem írj az ügyfélszolgálatnak és kérdezd meg kamu e a mail. Majd ha kiderul,hogy nem kamu, akkor kérdezd meg tőlük, hogy ha ezt az általuk kommunikált alap dolgot sem tartják be,hogy mi legyen benne egy tőlük jött mailben, akkor a náluk tartott pénzed vajon milyen biztonságban van?
-
Krethx
aktív tag
-
Krethx
aktív tag
válasz
Somatom #7513 üzenetére
Igen itt nem olvastam el rendesen. Sorry.
Én már régen kaptam Email-t mert Push van beállítva.
Ha wise.com után / jel + még valami akkor az a wise.com-hoz tartozik.
pl. https://wise.com/hu/pricing/
Ha pedig . és még valami az már nem jó.
Lényegében a címből meg lehet állapítani hogy jó e vagy nem. Attól függetlenül hogy nevemen szolit e vagy nem. -
HoTDoG
tag
válasz
Somatom #7259 üzenetére
Akkor megpróbálom még érthetőbbé tenni.
De, van köze, ugyanis akkor is azt vizsgálták, hogy minden rendben van a személyem körül és most is azonosításra hivatkoznak.
Nem, nem ilyen lassú az utalás, ugyanis a Wise magyar számla rajta van a GIRO rendszeren, ezáltal az azonnali átutalásban is. Eddig minden HUF-HUF utalásom azonnal átment az elmúlt másfél évben. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Somatom #6886 üzenetére
De ez nem alap szolgáltatás. Ez egy extra a csomagodhoz. Ilyen csomag nélkül keményen felszámolnák a készpénzfelvételt. Ezért írtam nem csak revo, meg wise kellett hozzá, hanem jó számlacsomag is, ahol ingyenes a felvétel, nagyobb összegnél is.
Itthon Cibről olvasni egyedül, hogy sarcol, hazai kártyával is. (Revo, wise?)
-
sifarr
senior tag
-
dredjudge84
őstag
válasz
Somatom #6782 üzenetére
Mert mondjuk nem minden magyar munkáltató hajlandó rá utalni (volt rá példa), illetve ha befigyel egy esetleges ellenőrzés, ami ha csak napokig húzódik el is kellemetlen (erre is volt példa), ezért. És ami a legfontosabb, továbbra se bank!
Egyébként nem lehet minden ingyenes, valamiből fenn kell tartani magukat. Én speciel boldogan fizettem a 85ft-ot/utalás amikor pénzbe került, mert abszolút elégedett vagyok eddig a wise-zal.
-
cocka
veterán
válasz
Somatom #6789 üzenetére
Az más téma, hogy egyáltalán nincs PC -m
Az úgy izgalmas téma, ha még laptop sincs. Pénzügyeket semmilyen hordozható eszközön (értsd: mobilplatformon) nem vagyok hajlandó intézni.
meg utalhatsz közvetlenül oda is, ahova a Wise -ról utalnál.
Nem is utalok Wise-ról sehova. Mivel általában kártyás vásárlással megy róla a pénz. De a poén, hogy a német Amazon elfogadta (volna => azért csak volna, mert végül nem így fizettem) a Wise által adott eurós számlaszámot is. Gyakorlatilag így kártya nélkül is fizethetsz.
-
cocka
veterán
válasz
Somatom #6786 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy hazai bank mellett hasznos-e a fintech, hanem az, hogy miért épp a Wise.
Rohadt egyszerű, mert a Wise-ra okostelefon nélkül tudtam regisztrálni és weben is teljes körűen tudom használni. A Revolut ezt a dolgot nem hajlandó biztosítani.
Meg kapsz hót ingyen 2 db belföldinek számító számlaszámot. (egyik a topuphoz, másik a kívülről érkező utalásokhoz ugye)
-
cocka
veterán
válasz
Somatom #6782 üzenetére
az apróbetűsből kiderül a trükk. Pl. hogy csak az utalás 20 ezer alatti részére vonatkozik az ingyenesség.
Ez nem olyan, de lezárt számlacsomag, már nem lehet igényelni, gondolom pont emiatt. Nem vagyok egészségügyis se.
Egyébként meg akinek ingyen utalós Ft számlája van, annak minek a Wise?
Mert az ingyenesség csak belföldi forintátutalásokra (rendszeres, értéknapos és csop. beszedésre is vonatkozik) érvényes! És ha nem akarsz nagyot bukni a banki árfolyamokkal, akkor a Wise-ra bízod a konverziót. Meg mert a devizaszámláért amúgy fizetni kell. Plusz GBP esetén a hajamra kenhetem a bank által kínált euró vagy amerikai dollár alapú bankkártyát, mert emiatt befigyel a dupla konverzió. Vagy ha esetleg biztosít is GBP számlát, ahhoz nem jár bankkártya.
Erre meg átutalom ingyen forintban a lóvét, átkonvertálom GBP-re és ki is tudom fizetni a külföldi rendelést egyetlen olcsó konverzióval.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Somatom #6782 üzenetére
Mondjuk ha nem akar fizetni a bankkártyáért. Nekem is van egy Erste számlám (mondjuk 20.000-ig ingyenes az utalás csak) de nem kértünk hozzá bankkártyát, mert úgy terveztük, hogy onnan utalni fogunk majd úgy is. Aztán úgy alakult, hogy csak jó lenne oda a kártya is, de akkor már inkább Wise, mert az ingyen van.
Illetve Wise-t annak idején a deviza utalásra ajánlották, hogy milyen kedvező díjai vannak, nem tudom ami itthon ingyen utalós számlacsomag az csak forintra értendő-e (sose néztem utána, mert nem értintett, csak most eszembe jutott)bár tény, hogy azért annyira nem vagyok a Wise-ra szorulva. Hasznos, jó, hogy van, de kibírnám nélküle is
-
cocka
veterán
válasz
Somatom #6776 üzenetére
Jó, hát ez olyan dolog, hogy ha szerencséd van, akkor olyan bankszámlád is lehet, ahonnan mindenhova korlátlanul ingyenes az átutalás. Wise-ra is.
De hogy mást is kérdezzek: nekem az tetszene csak igazán, ha az ilyen Wise-okra, Revolutokra a topupot mobilegyenlegről is lehetne teljesíteni. Gondolom esélyem sincs ugye?
Amúgy tudja valaki, hogy miért találta jópofának a Wise, hogy az új bankkártyáján a chiphez és a kivágott körszelethez képest minden fejjel lefelé legyen? Illetve, hogy miért kellett a dombornyomott számokat eltüntetni meg a név alatt szereplő 2×3 jegyű aktiváló kódot?
A "Visa Infinite"-nek van valami jelentősége a Wise szolgáltatások szempontjából?
-
axioma
veterán
válasz
Somatom #6265 üzenetére
Nekem befele allitottak meg pedig sajat nevvel sajat nevu szamlara utaltam, azon indokkal hogy nem volt beleirva hogy mi a celja az utalasnak (a kiindulo penzintezetnel nem is volt ilyen megadasara lehetoseg). En jelenleg nem merem hasznalni semmire, me'g penzvaltasra sem, mert akkor pont ilyen nagyobb osszeg kene utazzon...
-
törölt tag
válasz
Somatom #6212 üzenetére
Ahogy én olvastam olyan hatalmas különbségek nem szoktak lenni... Nagy összegnél talán előnyösebb a wise, ha nincs prémiumod revon.
#6214 Somatom
Ez igen. De ha nincs nagy különbség, vagy kisebb az összeg, lehet nem éri meg a macera... de ez már tényleg helyzettől függ, megéri-e... mennyire érné megKi hogy szereti
Ami még pozitívum lehet az a 75e készpénz plusszba. Cska ugye ehhez is használni kell a kártyát...
Akinek mondjuk van curve, az lehet már inkább azt használná felvételre... ha még mindig olyan lehetőségei vannak... (bár curve, elvileg nem vált túl jól...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- További aktív témák...
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged