- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krethx
aktív tag
-
vnorbi
aktív tag
A Secure communication code be van kapcsolva a Wise fiókodban? Ha igen, akkor az általad megadott titkos kódszóval kell kezdődnie az e-mailnek, ha a Wise küldi. Ez még a nem névre szóló marketing levelekben is benne van.
Amit eddig megosztottál, abból eredetinek tűnik, én jelezném nekik, hogy valami hibásan működik a rendszerükben, és tegyék meg a szükséges lépéseket, hogy ne záródjon be a fiókod (mert ha a levél küldését kiváltotta valami hiba, még a végén a számlád bezárását is kiválthatja ugyanez).
-
ACE-
addikt
-
-
goop
őstag
Hja, alapban nem zavarna, de pl..én perselyezek, asszony nem, ezért nála kevesebb pénz van. Neki lendül a vásárlásnak, aztan telefonál, hogy ugyan már utaljak neki wise n, X ezer Ft ot, mert kevés lesz ami nála van. Na, én meg utalnám, és nem azonnal megy át, asszony meg várhat, feszült lesz (jogosan) és ez rajtam csattan ugye.
Más baj nincs a kis időre van szükségünk dologgal.
-
törölt tag
Ezt kérdeztem, hogy mi a forrás, hol olvastad. A cikket olvastam, "bárhol lehet". A konkrét eset érdekelt, nem neten, hanem ismerősödnél történt. köszi. Ismerősöd mire használja a kártyáját? vásárolhatott olyan helyen ahonnan kikerült vagy tényleg véletlen alapján pont az ő kártyáját találták el?
Itt már macerásabb lenne a netet 0 húzni.
-
Krethx
aktív tag
Kiegészítés:
Van egy probléma. A legtöbb felhasználó a Wise-t és a Revolut-ot másodlagos számlának használja. (Ami nem baj és értem is.) Viszont a elsődleges számlára ugyan úgy nagyon figyelni kell. Az említett ismerősöm ebbe futott bele.Nálam a Wise és a Revolut van használatban. A tényleges fő számlám a Revolut. (Mint másoknak pl. az Erste stb.)
-
Oliverda
titán
Igen, én is látom az új számlaszámot. Elég érdekes, hogy semmi sem jött arról, hogy mindenkinek nyitottak egy kvázi saját számlaszámot, habár közel sem biztos, hogy a CIB rendszerében is neveden van, de ettől függetlenül még furcsa. Ha legalább egy virtuális kártyát adnának mellé, akkor akár még bankszámla alternatíva is lehetne, így viszont sok értelme nincs ráutaltatni pénzt. A befizetés már más tészta.
-
Krethx
aktív tag
Egy kis kiegészítés a Barion-hoz.
Eddig a feltöltést utalással egy közös Barion-os CIB-es számlaszámra keltet utalni és megadni a közleményben az azonosítót. Most már ez megváltozott az új verzióval együtt. CIB-es névre szoló számlaszámot kapunk. Értesíthetek volna legalább. Még jó hogy megnéztem. -
Somatom
veterán
Természetesen nem. Tényleg nem értitek a lényeget? Ha a Wise azt kommunikálja az adathalászattal kapcsolatban, hogy ő mindig egyedileg szólít meg, de nem így tesz, az minimum ultragáz. Bizalmatlanságot kelt függetlenül attól, hogy a kapott e-mail a Wise -tól jött, vagy sem. Sztem ha komolyan veszem a figyelmeztetésüket, akkor kamunak kell tekintenem az e-mail -t.
-
sambenez
addikt
Ezek pont nem jó magyarázatok az email feladó hitelességének ellenőrzésére.
Ha nem tudod mit kell nézni inkább ne adj tanácsokat.
Egy kis segítség -
Somatom
veterán
Ez csomó szakduma. Nekem, laikusnak ez nem mond semmit. A Wise nekünk, laikusoknak szánt infója világos: az ő linkjeik mindíg így kezdődnek, ergo ami nem így kezdődik, az kamu. Nos, ez nem így kezdődik. Ha ezzel szemben Te azt állítod, hogy valódi, akkor ez ismét két, ellentétes állítás.
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
Hogy jön ide a cím? Amikor írsz egy levelet, Te sem a borítékon, a címbe írod a megszólítást.
Noxy azt írta, hogy a Wise mindíg a nevemen szólít meg. Látsz Te bárhol a mail -ben ilyen megszólítást? Ha nincs, akkor nem küldhette a Wise.
Vagy, mégsem mindíg a nevemen szólítanak meg, hiába állítják. Nem tudom, hogy melyik a rosszabb verzió.
Még vmi. Idézet a Wise oldaláról:
"Ha megkérünk, hogy kövess egy, az emailben szereplő linket, az oldal, amire vezet, mindig ezzel az URL-lel kezdődik: https://wise.com"Az e-mail -ben levő kártyaigénylés linkjét írtam korábban (https://ablink.info.wise.com/) Ez sem stimmel.
-
cocka
veterán
1. Ezt a Wise is tudja és nemcsak a Wise-on belül, hanem normál folyószámláról meg normál folyószámlára is.
2. Virtuális kártya itt is van, törölheted vagy generálhatsz újat vagy többet is. Nem tudom mennyi értelme van az eldobhatóságnak így.
Amúgy akivel előfordult már, hogy lehúzták a virtuális kártyáját, az tarthatna egy kis élménybeszámolót, szerintem sokan kíváncsiak lennének rá.3. Ez itt félig-meddig a jar.
4. Valami ilyesmi is rémlik, hogy van, de most így hirtelen nem emlékszem.
-
sifarr
senior tag
Viszont a Wise-nak van Budapesten irodájuk. Így a kormány által kivetett banki adó őket is terheli.
Nem az iroda miatt terheli őket. Ha egy külföldi bank Mo-ra helyezi pl. a telefonos ügyfélszolgálatát, lesz irodája, még sem kell tr. illetéket fizetnie.
A Mo-i pénzszolgáltatási tevékenység a fontos. És az a kérdés, hogy a tevékenység tekinthető-e határokon átnyúló szolgáltatásnak.
A Wise esetében a saját jogú GIRO és az AFR-ben való részvétel a lényeg. Ez a kettő pedig az MNB felügylete alá tartozik. -
bigdady
nagyúr
-
Krethx
aktív tag
" A wise is számol fel díjat. (Minden pénznemre a meghatározott összeg felett."
Itt javítanék mivel régebben olvastam a help-et. Ezért ragad meg bennem amit fentebb írtam.. De már az ország ki is ment a fejemből.
Amit én néztem (anno) az Ausztráliára vonatkozik csak. -
Oliverda
titán
3426 forint a devizaszámlához kérhető nem dombornyomott MC kártya éves díja, amivel havonta 342 forintba kerül a számla fenntartása. Ezért cserébe kapsz 100 000 euróig betétbiztosítást és személyes, minden nagyvárosban elérhető ügyfélszolgáltatót. Utóbbi kettőt sem a Wise, sem a Revolut nem tudja jelenleg, utóbbi pedig 15k euró felett 0,4 százalékos díjat számol fel, ahogy feljebb már írták is.
-
Krethx
aktív tag
Javítás: (érthetőbben)
7.000 forintnyi Euró átváltás forintra 2.6xx-be került.
Annyit még hozzáteszek hogy Euro számlához nagyon ajánlatos egy kártya. Így díjmentesen Top-Up-osz. Revo, Wise, Vivid. stb. Tehát ahol a FinTech cég nem számol fel díjat. A kártyának viszont éves díja van.
-
pdr755
aktív tag
Meg tudom erősíteni, nekem is HU35 kezdetű IBANt mutat.
A K&H-val kapcsolatban nekem pont ellenkező tapasztalatom van, mondjuk sms díjat nem fizetek nekik mivel arra a szolgáltatásra nincs szükségem.
De lehet hogy a fiók válogatja.
Nekem Unicredit bankkal volt (sok éve) hogy bementem lemondani egy bizonyos szolgáltatást, és mikor hallotta, a kb 25 éves ******** ügyintéző ilyen fitymálva megkérdezte hogy "Drágaaaa?". Ennek eredményeként az egész számla ment a megszüntetőbe, noha nem ez volt az eredeti szándékom. -
norrberth
addikt
Jó a Wise, én amiért nem szeretem, hogy a Limiteket nem lehet egyénire szabni.
Szóval hiába van eldobható virtuális kártyám, ha napi 400 ezres ft az online vásárlási limit.
Valamelyik oldalon beszopom, ott repkednek lefele a 20 ezresekRevolutnál ilyen nincs.
Ott annyit állítok amennyit akarok.
Így is tettem! Van 3 virtuális kártyám. Külön külön limitekkel szabályozva.
Van 1 csak fullos megbízható oldalakra, van külön Pay pal, simple paynek, fizikait soha sehol nem adom ki.
Az csak a telefoné G pay mögött.
Meg van 1 Aliexpress, e bay, ilyen olyan oldalaknak. -
sopruk
senior tag
Igen, a 3*8 számjegyű számlaszámot adtam meg. Még ismerős érezte magát kellemetlenül a szitu miatt, hogy mindenki őt bámulta...
Én is utaltam már magamnak, meg más is, netbankon keresztül. Azt hittem bankban kezdeményezve, valami másként működik, de akkor ezek szerint nem.
Annyiban hibáztam, hogy a címemet is kérték volna, de nem ez volt a fő indok...
Legközelebb nem adom meg a bank nevét az "okos" ügyintézők miatt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest