-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
válasz
#33802016 #8733 üzenetére
"itt van kép atmekről felvehető összegről"
Nem olyan fontos, de kíváncsi lettem volna a képre. Megnézed nekem, hogy hol is az a kép (a link nem oda vezet). Köszi!Más: külföldön (horvátország) általános kártyahasználatra (fzetés vele) mit ajánlatok manapság inkább; Wise vagy Revo?
-
dredjudge84
őstag
válasz
#33802016 #8744 üzenetére
Abból indult az egész hogy te a 8722 hsz-ban valótlan dolgot állítottál, miszerint kell regisztrációkor adóazonosítót megadni. Garantálni senki nem garantál semmit nyilván, de noname oldalak cikkeit ne dobjuk már be ide, főleg hogy ott is valótlant állítanak. Ha a kollégának a naviatt kell parázni, akkor nyilván nem akarok tovább belefolyni, mert én is adóztam rendesen az eladások után. Mivel nem tudjuk miről van szó, csak tippelünk. A legbiztosabb a párnahuzat. 😁
-
goop
őstag
válasz
#33802016 #8744 üzenetére
Ez egy fórum, itt senki nem vállal felelősséget semmiért, tapasztalatokat és véleményeket osztunk meg beszélünk át. Az említett ismerős ha akar belevág a wiseba, ha nem akar nem vág. Garancia semmire sincs, de mivel többen jeleztük, hogy a revoluttal ellentétben ez nem bank, én bele mernék vágni, mivel bank és revolut számlát biztosan inkasszó alá vonja a nav, itt erre még nem volt példa...
-
dredjudge84
őstag
válasz
#33802016 #8740 üzenetére
Szerintem egyértelműen leírtam mindent. Nem muszáj elhinni, én tudom hogy működik a dolog. Ismétlem, a nav nem fog a világ, vagy akár csak az EU összes bankjánál és pénzforgalmi szolgáltatójánál körbe kérdezni, hogy van-e ott számlád. Ez akkor derül ki, ha gyanús tranzakció van, és jelentik, vagy pl revolut esetében az éves adatszolgáltatás esetén. Amúgy tavaly adtam el pár cuccomat jófogáson, és túlléptem a 600k értéket, így kellett nekem adószakértő, mert nem értek az szja bevalláshoz, és tőle is kérdeztem párat, és ezeket ő mondta. Hozzateszem előtte navos volt, úgyhogy biztos tudja mit beszél. Esetemben is azért tudja a nav hogy van wise számlám, mert a Jófogás lejelentette és adatbekérést csinált novemberben tőlem. A wise magától semmit nem jelent, csak ha hatóság kéri.
-
dredjudge84
őstag
válasz
#33802016 #8736 üzenetére
Ezek a cikkek hülyeséget írnak, de nem akarok vitát generálni.
A wise nem bank, és nem bankszámlád van ott, hanem pénzforgalmi számla, ők pénzforgalmi szolgáltató. Regiszrációkor nem kér adóazonosítót, ami alapján dolgozik a nav. A revolut más tészta. Ők bank, és évente van automatikus adatközlési kötelezettségük, míg a wisenak nincs, ennek több helyen is utána jártam. Rájuk más jogszabályok vonatkoznak. Plusz a nav csak akkor tud ránézni a wise számládra, ha megtudja valahonnan hogy neked van náluk számlád. Ha van valami turpisság, nem fogják az összes létező bankot és szolgáltatót egyesével végig kérdezni, hogy Katarvek Vazulnak van önöknél számlája? Ilyen nincs! Nyilván az itthoni bankokat bármikor elérik, és könnyen hozzáférnek, meg a revoluthoz is az adatszolgáltatás végett, de a wise más dió. Azt akkor tudják meg hogy van ott számlád, ha pl ellenőrzik az itthonit, és látják hogy utaltál át pénzt a wisera, na akkor már megtudják! Nekem van jogász ismerősöm, még tavaly beszélgettem vele erről, és azt mondta, hogy revolut tiltásról ő is tud, de olyanról hogy a wise esetében inkasszó vagy zárolás volt, olyanról nem.
-
törölt tag
válasz
#33802016 #8733 üzenetére
nekem az lenne a kerdesem, hogy a azt a maradek 5 ezeret is valahogy kitudnam e venni? pl a erste 100e engedett elso tranzakcioba kivenni... de utana mar csak 30ezeret es az osszes tobbi tranczakciot elutasiotta. az lenne a kedesem, hogy az megxek egymasik atmhez(ami nem erste), akkor a maradek 25 ezert feltudom venni vagy ott is elutasitanak.
-
-
Krethx
aktív tag
válasz
#33802016 #8499 üzenetére
Nem csak a Wise-nál vannak. (Bármelyik Banknál lehet.) Gránit Bank-nál is volt egy pár napja.
https://www.arkoselabs.com/explained/what-is-a-bin-attack/ -
Oliverda
titán
válasz
#33802016 #8453 üzenetére
A hülye amerikaiakat hibáztasd.
-
axlfsi
veterán
válasz
#33802016 #8429 üzenetére
NEM megoldas a Revolut sem. En egy evvel ezelott pont egy ilyen helyzet miatt veszitettem el a tobb eves Revolut accomat; ott nem csak, hogy visszautasitottak a topupot, hanem szo szerint becsuktak a fiokomat (Revo topikban anno irtam reszletesen az esetrol, napokig kommunikaltam veluk, valamilyen felsovezetoi szintre is eszkalaltak mar, de nem sokat ert).
Azota Wise-t hasznalok, de itt is csak addig fog mukodni, amig nem futok bele egy ilyen szopoagba, mint a kollega is... Emiatt viszont nem fogok egy kulon, sajat bankszamlat nyitni, ha mi IGY elunk (oldschool, boomer? idc!), mar pedig, hogy 1995 ota kozos konyhan vagyunk, mert egy csalad es van is nevre szolo bankkartyam, de a bankszamla nyilvan csak egy nevre szolhat.
Mindenesetre nevetseges szerintem, hogy 2024-ben nem tudjak megerteni es elfogadni a rengeteg igazolo dokumentaciot (Revos historia alkalmaval meg kozos videot is keszitettem a felesegemmel, amit atkuldtem nekik, ahol verbalisan lekommunkaltuk nekik a helyzetet - mindhiaba).
-
emcee825
csendes tag
válasz
#33802016 #8359 üzenetére
Igen, a bizalom egy fontos kérdés, de ebben nem lesz két egyforma ember.
Én kezdetek óta használom a WISE-t. Akkor még Transferwise volt és csak arra szolgált, hogy pl. német IBAN számra tudtam utalni úgy, hogy egy gyűjtő számlára beutaltam a Forintot (ingyen utalok), ők ott átváltották (kb. 0,3-0,4% volt a költség szemben a mai több, mint duplájával) és utalták egyből tovább. Általában néhány órán belül ott volt.
Az elejétől fogva teljesen átláthatóan működött és már jó pár éve nyereséges és tőzsdén is van a cég. Nekem sose volt gondom velük. Pár hónapja kértek lakcím igazolást, mert nekem még eddig nem kellett. Ismerek olyat, akinek egyedüli magyar bankszámlája, fizetést kap rá és mindent csinál vele. Oylat is ismerek, aki csak családon belül kap rá nagyjából egyforma összegeket, de néha többet is és neki se volt gondja belőle évek óta. Ismerek olyat is, aki egyéni vállalkozóként sima WISE számlát használ, mert nem ÁFA körös, az éves bevétele nem éri el a 12 milliót. Szintén évek óta használja, különböző magánszemélyektől, cégektől kap rá pénzt teljesen rendszertelenül.
Szóval, ha engem kérdez valaki a WISE-ról, akkor ezeket szoktam mondani, meg még azt is, hogy a zárolásnak mindig oka van. Pl.: egyik kollégám elvállalta az osztálypénz gyűjtését és ezért csinált egy WISE számlát. Első körben nyilatkoznia kellett, hogy nem közszereplő/nincs hozzá köze (név egyezés miatt kérdezték). Majd a harmadik bejövő utalás után megfogták az összeget és nyilatkoznia kellett, hogy mire használja a számlát. Azért fogták meg, mert a közleményben "A. Andika 7A" és ilyenek voltak. Meg kellett magyaráznia, hogy mi ez. Ezt magyarul, email útján megválaszolta és 2 órán belül fel is oldották a számláját. Ha valaki nem fekete/szürke zónában akar mozogni, akkor nincs nagyon esély rá, hogy gondja legyen belőle. A különböző Facebook csoportokban olvasom az elégedetlenkedőket és a legtöbb esetben kiderül, hogy vagy ÁSZF sértés volt, vagy nem akart/tudott elszámolni a pénz eredetéről. Ilyen kérdések esetén nem érdemes a sértődöttet játszani, hogy mi közük van hozzá, csak simán meg kell adni valamit, ami kellően alá tudja támasztani a pénzmozgásait.
Ettől függetlenül tökéletesen megértem, ha valakinek nem szimpi vagy rossz tapasztalatai vannak vele, pedig teljesen ÁSZF szerint cselekedett. Nekem még nem volt. Persze nem frissen nyitott számlával kezdtem el milliókal mozgatni vele
-
emcee825
csendes tag
válasz
#33802016 #8347 üzenetére
Mea culpa.
Ennyire nem néztem utána teljesen, de a lényeg, hogy OTP nem enged bármennyit egy tranzakció keretén belül idegen kártyával, ahogy szinte egyik bank sem.
Ekkora és nem rendszeres KP felvétel esetén én azt szoktam tanácsolni, hogy meg kell kérdezni családon belül, hogy nincs-e valakinek "felesleges" KP-je és akkor WISE-ról ingyen el lehet neki utalni. Ezt bárhányszor, bármekkora összeggel el lehet játszani. Vagy nincs-e valakinek olyan magyar számlája az ismeretségi körben, amivel olcsóbban fel lehetne venni.
-
aktív tag
válasz
#33802016 #7709 üzenetére
Nincs még semmi eldöntve, de mivel nem mostanában kezdtem el Wise-on eurót tartani, ezért az árfolyam miatt szemmel láthatót. Emellé jön, hogy jelenleg a magyar piacon nincs olyan az adott modellből, ami tetszene, így ez a része nem is számszerűsíthető. Az autómentőnél meg a sofőr ideje a legnagyobb kérdés most, amivel nem tisztem játszani.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
#33802016 #7654 üzenetére
Még annyit hozzátennék, hogy egy banknál kell hogy legyen olyan informatikai rendszer, ami figyeli az ügyfél költési szokásait. Tökmindegy, milyen harmadik féltől származó fizetési rendszert törnek fel, hányszor és milyen módon - a bank saját informatikai rendszerének riasztania kell, ha azt látja, hogy az ügyfél max. 100 EUR értékben szokott vásárolni, csak Magyarországról (még ha különféle webáruházakban is), aztán egyszer csak jön egy 4000 EUR tétel valamelyik párizsi ékszerkereskedőnél. Ezen a Revolut már többször elbukott. A Wise-nál van ilyen védelem (legalábbis ezt olvastam valahol, nem teszteltem).
-
Somatom
veterán
-
Rick4
félisten
válasz
#33802016 #7253 üzenetére
Rengeteg helyen vannak ilyen megkötések, huawei pl itthon nem szervizeli gariban azt a készüléket, amit te Ausztriában vagy Szlovákiában, alig 100-150 km-rel arrébb vettél, és hiába volt akár újonnan, boltból, hivatalos garival, a nevedre számlával, csak akkor nyúlnak hozzá, ha itthoni számlát tudsz felmutatni.
Ez is mind arra van kitalálva, hogy a helyi szerződött forgalmazó előnyben legyen a szürkeimportos, vagy alig használt készülékeknél is. -
Somatom
veterán
válasz
#33802016 #7084 üzenetére
Az inkasszóhoz nem is kell, hogy adósságod legyen. Elég az, ha szerintük van. Tavaly a NAV kitalálta, hogy cirka fél milla TB tartozásom van. Fél év hercehurca után sikerült meggyőznöm őket arról, hogy semmilyen tartozásom sincs. Nem örültem volna, ha közben berántják azt az összeget a számlámról.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
#33802016 #7032 üzenetére
@Somatom: Nevetgéljetek csak, nyugodtan. Sajnos nagyon sok szövegértési nehézséggel küszködő emberke létezik, ezek egy része viszont meg van róla győződve, hogy okos.
Nem tűnt fel, hogy az almás céget elfelejtették megkérdezni. Miről kellett volna megkérdezni őket? Tartsak nektek hekkerképző tanfolyamot? (Velem is próbálkoztak, régebben almás címmel, nemrég Netflix eléréssel. Ezek már csak ilyenek. Mindennel próbálkoznak, és ha sikerrel járnak, visznek amit érnek.) Á, nincs nekem időm erre.
-
ACE-
addikt
válasz
#33802016 #6819 üzenetére
Milliószor le lett írva, ez azért banktitok, mert különben ki lehetne kerülni az algoritmusuk alapján azt, hogy észrevegyék. Ez a saját érdekük, de szerintem jogszabályban is vannak ezzel kapcsolatban kritériumok. Teljesen természetes hogy nem mondják el, ez nem felesleges titkolózás.
-
Gabás
addikt
válasz
#33802016 #6814 üzenetére
Pénznemtől függ (€ esetén 0,57%). Mivel díja van, a nagyobb váltással sem lehet gond.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
#33802016 #6565 üzenetére
Én pl. dilettánsnak azt tartom, aki meg van győződve arról, hogy x esetben így és így kell tenni. Hiába mutatom neki, hogy igen, de itt vannak a szabályok, és ennek értelmében (meg ha józan paraszti ésszel belegondolunk, akkor is) ahogy csinálja, az nem jó - ő viszont meg van győződve arról, hogy de, az a jó. Meg különben is, mások is úgy szokták, tehát úgy kell csinálni, és kész.
-
axlfsi
veterán
válasz
#33802016 #6563 üzenetére
Igen, tudom, hogy Oliverda-nak határozott véleménye van a fórumtárs szakmai hozzáértéséről. Én csak jelezni szerettem volna, hogy ez most nem olyan mint, az "idióta, dilinyós, dili" stb, hozzá zöngében hasonhangzású szavak, mert ez "csak" annyit takar, hogy szakmailag nincs a toppon, nem profi, szakszerűtlen,
"Egy tehetséges dilettáns zongorista gyönyörűen tud zongorázni, de lehet, hogy nem tud kottát olvasni. A dilettáns énekes jobb volt az amatőröknél." és erről a véleményét eddig sem igyekezet titkolni, csak most kicsit cizelláltabban írta le Oliverda. Szerintem kár lenne ezen most kiakadni -
Laslow
senior tag
válasz
#33802016 #4940 üzenetére
Értem, köszi a részleteket, igazad van.
Az egyszer használatos kártya esetén van lehetőség később a kereskedőnek a kártyára visszautalni az összeget (ha valamiért meghiúsulna fizetés után a tranzakció), vagy akkor külön le kell vele egyeztetni, hogy oda már nem tudja visszaküldeni a pénzt, hanem helyette milyen csatornán és hova küldje? -
Krethx
aktív tag
válasz
#33802016 #4927 üzenetére
Hogy érted hogy nem fogadják el? (Államkincstár)
Jó pár hónapja nyitottam Magyar Államkincstár számlát. Igaz még nem használtam. De ma a Wise számlaszámomat töröltem és újra hozzá tudtam adni. Így látszólag minden rendben. A Binance sem utalt Wise-ra. Ami le is volt / van írva náluk. Múlt héten vettem a e-sorsjegyet. (Szerencsejáték Zrt.) Nyertem és minden gond nélkül ki tudtam utalni. Ja és a fizetésem is ide jön amióta van névre szóló számlaszám. -
axioma
veterán
válasz
#33802016 #4799 üzenetére
Te most szandekosan ertetlenkedsz? Addig nem lett ilyen arfolyam amire a forint kellett... ez keddre [28] volt varhato, csutortok lett mert kedden a hoseg miatt nem fejeztek be.
Igen, a lakasvasarlas csak ugynevezett szandekos torzitas volt.
Az en dolgom h azt javaslom, h a wise helyett a revo a jobb megoldas, mert nincs meg a sebesseg elonye US-bol utalasnal a wise-nak, ennyi tortent, szolasszabadsagba belefer. -
viktorhu
veterán
-
axioma
veterán
válasz
#33802016 #4793 üzenetére
Tuldramatizalason mit ertesz? Hogy kozoltem nem megbizhato, es a tr utan megszuntetem? En infot adtam, h a bejovo utalast valos ok nelkul, a te ertesitesed nelkul napokra megakasztHATjak. Ezt mindenkinek hasznos tudnia, mivel egy nem kotelezo adatot kertek nem elso beutalaskor, tehat veletlenszeru kivalasztas volt, nem user hiba.
Ha a forint a lakasfoglalobol hianyzott volna es 50M-s uzlet bukik rajta akkor nem dramatizalt lett volna hanem valos drama? Amugy 4M-s felujitasi szamla kifizetesehez kellett volna es a revolut plusz fel % dijert megoldotta, de csak mert volt tovabbi usd-m mar itthon. -
-
sifarr
senior tag
válasz
#33802016 #4730 üzenetére
Idővel kiderül... felesleges ezt túl gondolni...
Kiderül, ez igaz. De beidéztél egy cikket, és legalább egy rosszalló smiley-t tehettél volna mögé, hogy nem örülsz, hogy a cikk szerint újabb terhet kapsz a nyakadba. Mintha örülnél, hogy majd a Revo/Wise fizethet.
Ezért érdemes "túlgondolni", mert a cikk szerint sem minden egyértelmű. Valamint kiderülhet, hogy propaganda az a szöveg, hogy a pénzügyi szolgáltatót adóztatják és nem minket." Akkor a Revo-nak ugyanazért az egy (!!) kártyáért 17-szeres illetéket kellene fizetnie?"
Miért kellene? Ez a magyar kártyákra vonatkozik. Nem a német lakosokéra. - szerintem.
Na, fussunk neki újra!
Mitől magyar ez a kártya? Az országkód miatt? Akkor az én Wise-os belga kártyámat nem fogja adó terelni? Fogja, legalábbis az állam szándéka szerint.
Vagy attól, hogy én magyar lakos lennék? Nem, nem!
A tr. illeték adóalanya a cég, a Revo, a Wise. Egyszerű és egyértelmű lenne a kérdés, ha az adóalany a magyar ügyfél, fogyasztó lenne. Mint a kamatadónál (szja), amelynél az adóalany a polgár, de a pénzintézetek helyette elintéznek mindent, levonják, befizetik - ahogy a bérkifizetésnél történik. De akkor kiderülne, hogy az állam téged, engem adóztat. (Így is, csak próbálja elhitetni, hogy nem.)
Hogy fogalmaz a kormányrendelet? (197/2022) Az adó alanya a cég (15. § (1) és
(3) Az (1) bekezdés szerinti, Magyarországon határon átnyúló szolgáltatást végző személy a Magyarországon határon átnyúló szolgáltatásként végzett műveleteire a Pti. tv.-nek a Magyarországon székhellyel vagy fiókteleppel rendelkező pénzforgalmi szolgáltatóra, pénzforgalmi szolgáltatónak nem minősülő, hitelt és pénzkölcsönt nyújtó pénzügyi intézményre, pénzváltási tevékenység végzésére jogosult hitelintézetre, pénzváltás közvetítésére jogosult kiemelt közvetítőre vonatkozó rendelkezéseit alkalmazza.
Tehát attól "magyar" a kártya, hogy Magyarországon végeznek vele műveletet.
Ezért írja a cikk is ezt:
A magyar ügyfeleknek kibocsátott érintéses plasztikok után tehát a rendelet értelmében be kell majd fizetni az évi 500 forintos egyszeri tranzakciós illetéket, amely akkor „élesedik”, ha az adott kártyát legalább egyszer használták
Tehát a kártya léte önmagában nem keletkeztet adókötelezettséget. Viszont beáll a kötelezettség, ha használod. Mégpedig területileg Magyarországon, hiszen jogszabály a Magyarországon végzett műveletre vonatkozik!!
Jó, tételezzük fel, hogy így van. De milyen kérdést is vetettem fel? Mi van, ha a németek ugyanilyen jogszabályt hoznának?
A magyar fogyasztó használja a kártyáját itthon, az adót fizetni kell. De a magyar ügyfél kimegy Németországba és ott is legalább egyszer használja ugyanazt azt kártyát. A németeknél sem az ügyfél, a kártya honossága az érdekes, hanem a használat területisége. Használtad a kártyát Németországban, akkor a Revonak, Wise-nak fizetnie kell. Másodszor, ugyanazért. Ha pedig sokfelé utazol, akkor újra és újra.
Érted már, hogy az 1 miért lehetne akár 17 is?
És az utalásokra ugyanígy levezethető, hogy több sebből vérzik ez az egész.
Ezért írtam, hogy ilyet EU-s szinten lehetne hozni, pl. kizárva a kettős adóztatást.Az pedig porhintés, hogy a kivetett adót a Revo/Wise azért nem hárítaná át, mert akkor jön a dorgálás.
Először is ilyet mondtak a tr. illeték honi bevezetésekor is. A pénzintézetek különböző címen, formában áthárítoták. Nem volt dorgálás.
Most pedig a Revo/Wise nem azért nem hárítanák át, mert "félnének" a NAV-tól. Hanem azért, mert jogkövetőek. Vannak EU-s jogszabályok, pénzintézetekre, folyószámlákra is. Erről lásd ezt. Tehát minden EU-s polgárnak joga van számlát nyitni más EU-s országban is. És a pénzintézetek nem tehetnek hátrányos megkülönböztetést az ügyfelek között nemzetiségük, lakhelyük, stb. alapján (014/92/EU irányelve (35)).
Lefordítva: nem tehetnek különbséget a díjszabásban az ügyfeleik között a lakhelytől függően sem. Nem tehetik meg, hogy a magyar ügyfeleikre ráterhelik az illetéket, de pl. a németre nem, a magyarországi műveleteikre sem. A Revo/Wise ezt tartaná be.
A kérdés tehát valójában nem az, hogy jogkövetők-e a Revo és a Wise. Inkább az, hogy ez a magyar jogszabály EU-komform-e vagy sem. -
sifarr
senior tag
válasz
#33802016 #4721 üzenetére
pl egy osztrák bankba nem biztos, hogy távolról nyithatsz számlát.
Ez lenne egy jogilag döntő különbség?
Vegyünk egy Belgiumban élő magyart. Magyar állampolgár, életvitelszerűen Belgiumban él, ott dolgozik, onnan a jövedelme, ott adózik, ott fizet tb-t. De van magyar személyije, lakcímkártyája, adókártyája. Ma nyit egy számlát online egy magyar banknál, forintost is, devizát is. Megteheti. Használni is fogja. Akkor most a magyar bank határokon átnyúló szolgáltató lesz?De tételezzük fel és fogadjuk el, hogy a magyar állam a tr. illetéket jogosan terjesztette ki a Revolutra és a Wise-ra. Minden ok, fizetniük kell.
Mi van, ha a magyar példán felbuzdulva ugyanilyen jogszabályt hoz pl. Németország és utána még 15 EU-s állam?
Mivel a szakértők azt mondták, hogy a bankkártyára biztosan jogos a fizetési kötelezettség a NAV felé, akkor viszont Németország és a többi 15 is azt mondhatná, hogy én is beszedem az illetéket kártyánként. Akkor a Revo-nak ugyanazért az egy (!!) kártyáért 17-szeres illetéket kellene fizetnie?
De ugyanez vonatkozik a tranzakciónkénti illetékre is. Egy euróban történt tranzakció után melyik eurózónás országnak kellene az illetéket fizetni? Egynek vagy minden zónásnak? És csak az eurózónás országoknak vagy a többinek is? Elvégre a tr. illeték devitafüggetlen ...Ott a probléma, hogy a tr. illeték céget, bankot, pénzügyi szolgáltatók terhelő adó. Céget terhelő adót abban az országban kell fizetni, ahol a székhelyünk, telephelyünk van. Pl. a társasági adót a székhelyeden fizeted, függetlenül attól, hogy a termékedet belföldön adod el vagy exportálod.
A tr. illeték viszont jellegéből fakadóan inkább a forgalmi adók típusához sorolható. Ráadásul a magyar állam a Revo és a Wise esetében az ügyfél típusához próbálja kötni az illeték kivethetőségét. Azaz, hogy magyar rezidens vagy nem rezidens ügyfélről van szó. A magyar ügyfelek ügyleteire ki akarja vetni, de a másokra nem. Na, ez nagyon nehezen fog menni.
EU-s szinten ez bevezethető lehetne, de ilyen nincs és nem is lesz.Amit most a magyar állam csinál az valójában a következő.
Magyarországon a tr. illetékkel bevezettek belföldön egy egyféle kibővített Tobin-adót. Most a magyar állam ezt szeretné kiterjeszteni EU-s szintre.
Kiváncsian várom, hogy mit szólnak ehhez az érintettek és az EU.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest