- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Mobil flották
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
nggabi
félisten
válasz
dredjudge84 #9710 üzenetére
ott a simple ami szinte az összes magyar webshopba be van integrálva. minek külön app a csekkeknek? de ez csak a saját véleményem.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
dredjudge84 #9706 üzenetére
Nem , pl:Telekom sárga csekkre , amin van QR kód.
Most megint az OTP -t hozom fel , ott van QR kód befizetés. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
dredjudge84 #9676 üzenetére
Bőven 100 ezer Ft feletti volt
-
Balázs Z.
tag
válasz
dredjudge84 #9653 üzenetére
Keresel 1000 forintot -> lejön belőle 15% szja -> megkapsz 850 forintot -> veszel valamit, az eladó által megszabott árra rájön az áfa és kisker-különadó, összesen 31,5%. Azaz kétszer adózik a pénzed, vehetsz az ezresből kb. 582 forint értékű árut... és az egyéb járulékokat nem is említettem.
NA JÓ DE LEGALÁBB ÉRTELMES DOLGOKRA KÖLTIK -
cocka
veterán
válasz
dredjudge84 #9617 üzenetére
Regisztráció nélkül nem is lehet.
-
aktív tag
válasz
dredjudge84 #9617 üzenetére
Posztoló céges számláját -állítása szerint- előjel nélkül zárolta a Wise, rajta 400.000 dollárral. Vannak még emojik, screenshotok, leírja, hogy nem tud fizetni az embereinek, illetve a végén megkér, hogy lájkolj és kommentelj.
-
jbnd-007
tag
válasz
dredjudge84 #9600 üzenetére
Vagy azért tehetős, mert mindig odafigyelt a költségeire is.
-
cocka
veterán
válasz
dredjudge84 #9573 üzenetére
Azt sose értettem, hogy miért mindig azok óbégatnak a legjobban a díjak miatt, akiknek a banki díjaikat amúgy is nagyítóval kellene keresni az egyéb kiadásaik mellett.
Akiknek meg ez már (minimális ugyan, de) tétel, mert sokkal kevesebbet keresnek, még ha nem is örülnek neki, nem igazán teszik szóvá, holott sok esetben még többet is fizetnek a bankoknak, mint azok, akik több jövedelmet mozgatnak át a számlájukon. Szal. érdekes ez.
-
válasz
Igen, ha lehet ingyen is. Ha majd nem lehet, akkor megkeresem az akkori legolcsóbbat. Nyugodj meg, minden ilyen bank, meg fintech kiválóan keres rajtad!
-
hhgygy
senior tag
válasz
Én úgy vagyok vele ha lenne egy-két euró havi díj azt is boldogan kifizetném, főleg ha még tovább fejlődik idővel az egész.
Ha marad Orbán meg Nagy Márton, akkor meg is kapod. -
válasz
dredjudge84 #9497 üzenetére
Most kezdett el dolgozni...a papíroknak meg 3 hónapra visszamenőleg kellenének...
Tudod az a humoros, hogy előtte más papírokat kértek be...
Közte volt bankszámlakivonat beküldésének lehetősége!
Az volt is neki 3 hónapos, be is küldte és el is fogadták revolut...Utána meg jött X nap múlva a levél, hogy nem fogadják el a bankszámlakivonatot...
Szerintem majd a munkaszerződést próbálja meg...Azért pár oldalt vissza olvastam itt is volt valaki, aki kapott 1 milliót államtól, elfogadták a papírt...
Utána ment volna még X millió és ugyanazt a papírt nem fogadták el neki és vissza utalták a pénz ahonnan jött...
Mondjuk még mindig jobb mint ha zárolják / lenyúlják... -
teptep
senior tag
válasz
dredjudge84 #9434 üzenetére
Nem utaltam, csak megnéztem a díjakat. Nekem csak akkor ingyenes, ha másik Wise számlára utalok.
-
axioma
veterán
válasz
dredjudge84 #9420 üzenetére
szerzodes, tartalomban megegyeztek, de nem adougyileg igazolhato, attol meg volt
ja es nem eletszeru [es a jognak kene a valosagot kovetnie, egyreszt a 20 eve azonos hatar emelesevel, es legalabb a piszlicsare eseteket kizarni a papirozas alol] -
dredjudge84
őstag
válasz
dredjudge84 #9420 üzenetére
https://nav.gov.hu/ugyfeliranytu/nezzen-utana/tudjon_rola/Hasznaltcikk_ertekesitese_maganszemelykent
-
axioma
veterán
válasz
dredjudge84 #9418 üzenetére
a szobeli szerzodes is szerzodes
-
ACE-
addikt
válasz
dredjudge84 #9400 üzenetére
Én írtam nekik hogy teszt céljából küldtem mert mások jelezték hogy feleslegesen jelez a rendszerük az adott közleményre.
Ma reggelre visszajött a pénz
Egy sort nem írtak vissza... 1000 HUF volt egyébként
-
teptep
senior tag
válasz
dredjudge84 #9376 üzenetére
A Revolut appban ellenőrizted a beállításaidat? Profilodban a Biztonság lap alján: Szerencsejáték-korlátozás
-
gyulaszu
senior tag
válasz
dredjudge84 #9370 üzenetére
Esetleg ilyen esetben próbáld ki az is, hogy ne érintsd, hanem bedugod. Nekem másodjára néha úgy elfogadja.
-
zsola400
senior tag
válasz
dredjudge84 #9370 üzenetére
Ha telóval fizetsz, Wallet-ba be kell rakni +1 magyar bankkártyát, azzal mennie kell.
-
zsola400
senior tag
válasz
dredjudge84 #9367 üzenetére
Ha pl. lottózó is van, a szerencsejáték tiltva van, ilyenkor elutasítja a fizetést.
-
teptep
senior tag
válasz
dredjudge84 #9367 üzenetére
Milyen hibaüzenetet ad a terminál? Milyen logó van a terminálokon? (Melyik bank üzemelteti a terminálokat?) Az üzemeltető banknál kell érdeklődni, illetve a hibát bejelenteni. (Amúgy nem járok dohányboltokban.)
-
hockeyapu
senior tag
válasz
dredjudge84 #9292 üzenetére
Dehogyis !
-
UberMutant
őstag
válasz
dredjudge84 #9217 üzenetére
darab
-
kovaax
őstag
válasz
dredjudge84 #9201 üzenetére
Mert nem ez a fő probléma. Ráadásul a Wise témában vagyunk. Ilyenek.
-
kovaax
őstag
válasz
dredjudge84 #9195 üzenetére
Úgy, hogy a Wise az ingyen kivehető összeget 200 eur-ban határozta meg. Ha forintot vettél ki, akkor is a 200 eur-nyi forint volt ingyenes, de ugyanez volt indiai vagy srí lankai rupee-val is. Merthogy az ingyenesség szűnik meg, legalábbis OTP részről.
-
kovaax
őstag
válasz
dredjudge84 #9191 üzenetére
Az ingyenes felvételt. 200 EUR-ig lehetett ingyen felvenni (se a Wise-nak, se az automata kezelőjének nem kellett fizetni semmit) vagy EUR-t, vagy HUF-ot.
-
kovaax
őstag
válasz
dredjudge84 #9186 üzenetére
Ezt akarják most megváltoztatni.
-
ACE-
addikt
válasz
dredjudge84 #9170 üzenetére
Igen, azzal kapcsolatban csak azt találtam, hogy 2.5 EUR a csere, ami mondjuk nem sok, de ha már kezdettől fogva szar, vagy nem sok idő telt el a kézbesítés óta, próbálj meg a garanciára hivatkozni.
-
Badboys
őstag
válasz
dredjudge84 #9097 üzenetére
Bocs, de nem emlékszem, de valami nem jött össze. Így tettem próbát a Wise vel. Volt egy kis affér,, de megoldódott. Nagyon baráti volt az összeg amit fizettem nekik. A magyar bank is keveset kért. Így ma megint jött egy utalás és simán megy minden. Elsőre nem tudom mit szerencsétlenkedtek hülye kérdéseikkel és igazolás bekéréssel.
-
Badboys
őstag
válasz
dredjudge84 #9084 üzenetére
Nos a képlet pofon egyszerű. Az Ausztrál bankok védik a pénzüket, hogy meggondold a küldését más kontinensre ezért ők neked ott helyben nem a fogadó ország pénz nemére konvertálnak hanem eur ra. Ugye nekem nem volt Eur számlám így csak forintban tudnám felvenni ezért a Magyar bank forintra konvertál. Tehát ezért van dupla konvertálás + ott fizetni kell a feladásért ítt meg felvétér. Szerintem ez így érthető. Ezekből a tételekből jön össze egy csinos kis összeg ami számora flusztráló.
-
Noxy
veterán
válasz
dredjudge84 #9087 üzenetére
Otp-s voltam, sose kérdeztek semmi ilyet
Mert valószínű hogy nem volt többféle devizaszámlád, meg nem utaltak, vagy utaltál rendszerint a világ bármelyik pontjára.
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #9087 üzenetére
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #9073 üzenetére
Pedig már számtalanszor le lett írva az is, hogy nagy vonalakban hogyan működnek ezek a rendszerek.
-
tomp
félisten
válasz
dredjudge84 #9070 üzenetére
Engem konkrétan az OTP is keresett már meg a kérdéssel.
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #9070 üzenetére
Tőlem már kértek. Bárhol kérhetnek, tévedés azt gondolni, hogy csak 2-3 fintech csinál ilyet.
Azt mondjuk sosem fogom megérteni, hogy mért kell ezen ennyit pörögni...
-
hhgygy
senior tag
válasz
dredjudge84 #9008 üzenetére
Semmit, csak azt kérte, hogy erősítsem meg az accountomat
-
fatal`
titán
válasz
dredjudge84 #8988 üzenetére
Az régen is megvolt. De úgy látom, akkor visszaállították a régi működést és nem kell már fizikai.
#8989 Ezzel tisztában vagyok, nem értem ez hogy kapcsolódik ide.
-
cocka
veterán
válasz
dredjudge84 #8983 üzenetére
Érdekes, mert tudtommal annak van gyártási meg szállítási költsége meg gondolom van minimális árrés is rajta. Szóval hülyék lennének lemondani erről a díjról egy ingyenes virtuális kártya javára.
-
ACE-
addikt
válasz
dredjudge84 #8974 üzenetére
Hát nem vagyok benne biztos, de ezekkel a számlákkal max. azt ellenőrzik, hogy helyes-e a címed, szerintem ez lakcímkártyával simán kiküszöbölhető.
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #8972 üzenetére
Passz.
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #8970 üzenetére
Munkabér igazolás, szerződés, ilyesmi. Az ügyfélszolgálat ezt is meg tudja mondani.
-
Noxy
veterán
válasz
dredjudge84 #8968 üzenetére
Akkor sztm itt lesz az ideje hogy a fizud a Wise számlára utaltasd.
-
envagyok
veterán
válasz
dredjudge84 #8833 üzenetére
-
gyulaszu
senior tag
válasz
dredjudge84 #8800 üzenetére
Nekem is szokott lenni ilyen eset. Ekkor bedugom nekik...
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #8742 üzenetére
Én ettől még más helyett nem vállalnék felelősséget, ha mégis tévednél. (és a volt navos kolléga).
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #8738 üzenetére
Ha konkrét személyt keresnek, és nem általánosságban, akkor személyiséget igazoló okmányra is elég lehet rákeresniük, adatokat kérni. Wisenak is van felügyeleti szerve, Euban müködik, hatóságokkal együttműködnének.
Nem emlékszem rá, meg kellett-e adni adóazonosítót vagy jelet, de lakcím és személyit az első utalásnál, pénzfogadásnál meg kellett. A személy be van azonosítva.
Ebben a cikkben meg arról, írnak miért nincs a Revolutnak hazai forint számlája. És miért lehet a Wisenak (nem egy súlycsoport).
[link]"de olyanról hogy a wise esetében inkasszó vagy zárolás volt, olyanról nem."
Topik alapján, a Wise maga is tilt le, utalásokat vagy küld vissza, ha nem tisztázza a számla tulajdonosa, még ha ez nem is ugyan az. -
törölt tag
válasz
dredjudge84 #8738 üzenetére
tőlem sem kért soha adószámot
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #8734 üzenetére
https://www.bekespartners.com/publications/latja-a-nav-a-kulfoldi-bankszamlam-mitol-fugg-2-resz/
https://creditline.hu/bankszamla/mindenlato-nav-a-revolut-szamla-sincs-biztonsagban/
"A fentiek alapján tehát, egy magánszemély bankszámláját akkor látja a NAV, ha a magánszemély állandó, aktuális lakcíme Magyarországon van, és ezt a magánszemély a Másik Államban lévő Banknál okirati bizonyítékkal alátámasztotta, továbbá, ha a Bank elektronikus vagy okirati keresés alapján bármely arra utaló jelet talált, hogy a magánszemély Magyarországon illetőséggel rendelkezhet. A jogalanyi számlák esetében a NAV akkor jut bankszámla adatokhoz, ha a számlatulajdonos jogalany székhelye, bejegyzési helye, vagy egyéb a jogalanyhoz köthető cím Magyarországon van. Illetve akkor, ha a jogalany Passzív Jogalanynak minősül, és a felette ellenőrzést gyakorló magánszemély adóügyi illetősége Magyarországon van. Cikksorozatunk III. részében a NAV-hoz eljutó bankszámla adatokat részletezem."
PFZ180, ha van elég fedezet a kártyádon, és technikai akadálya nincs (nincs tiltva a kártyád, vagy azon valami) és az atm is müködik, van benne elegendő készpénz. Akkor igen. A költségek már más téma, ha vannak.
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #8675 üzenetére
Az ügyfél és a szolgáltató között, közös megegyezéssel létrejött szerződéstől? Marhára nem.
-
fatal`
titán
válasz
dredjudge84 #8523 üzenetére
Igen, a nem munkából származó jövedelem után. De lehet, hogy ez összeghatárhoz van kötve.
-
axlfsi
veterán
válasz
dredjudge84 #8483 üzenetére
oh, ezt sem tudtam! Köszi!
-
zsola400
senior tag
válasz
dredjudge84 #8394 üzenetére
Ezt a csomagot már lezárták, nem kehet igényelni. Helyette UniCredit Partner Aktív Nulla van és nettó minimálbér bejövő a feltétel.
-
spiritex
veterán
válasz
dredjudge84 #8268 üzenetére
Értem. Köszi szépen! Tehát, ha esetleg kérnek valamit, az is gyorsan meg tud oldódni. Tőled mit kértek be, és hogyan oldódott meg ilyen gyorsan?
-
jbnd-007
tag
válasz
dredjudge84 #8201 üzenetére
Nekem nincs most másik bankszámlám, akkor mi van? Max. az Államkincstáros appból tudok generálni valamit vagy beküldeni egy screenshotot. Egyáltalán mit bizonyít egy másik bankszámla egyenlege?
-
zerodot
aktív tag
válasz
dredjudge84 #8226 üzenetére
Ha a rezsiszámla is jó lett volna, akkor szerintem lakcímigazolás kellett nekik.
-
Krethx
aktív tag
válasz
dredjudge84 #8226 üzenetére
Hazai bankok is igazoltathatnak. Nekem volt rá példa. 2017-ben még a Raiffeisen-nél voltam. Ekkor regisztráltam a Revolut-ra. Pénz feltöltés útán kb. 1 percre jött egy telefonhívás. Azonosítani kellett magam. Egyáltalán nem bántam. Amin meglepődtem hogy a Raiffeisen ilyen gyorsan is tud reagálni.
-
ACE-
addikt
válasz
dredjudge84 #8224 üzenetére
Segítek, a havi kivonat TÉGED bizonyít, azaz hogy Te használod a saját számládat, és nem csak megtévesztéssel nyittatták veled, majd valaki egész más használja pénzmosásra... ennyi a lényeg. Bár mondjuk ha nem lenne magyar bankszámlát, nem tudom mit küldenél... Egyszerűbb lenne ilyen helyzetben a számlanyitásos azonosítást elvégezni, szelfi, személyi igazolvány fénykép, stb. De lehet hogy már ezt is tudják valahogy hamisítani, ezért inkább új adatot, kivonatot kérnek. Sosem tudjuk meg miért pont ezt kérik, de higyjétek el ez nem adatgyűjtés, hanem a saját és mások biztonságának fokozása érdekében történik.
-
válasz
dredjudge84 #8216 üzenetére
Sziasztok!
Bár nekem még nem volt gondom vele, igza, hogy nem is vagyok régi tag, de jó lenne tudni, hogy mi az, amivel ezek az ellenőrzések elkerülhető, mire van szükség, hogy ne kelljen nekik állandóan azonosítani? Rajtuk kívül még egy osztrák és egy magyar bankkal vagyok kapcsolatban. Az előbbi tíz éve látott utoljára, az utóbbi meg kb 5. Rendszeresen utalok oda-vissza mindegyikről. Soha nem akartak még a belépésem óta azonosítani. A Wise-t sem értem. Regisztráltunk, Adatokat fényképeztünk, Szelfit csináltunk, Két lépcsős azonosítást alkalmazunk. Lehet, hogy készülni kell egy havi 1x-i Belga utazásra a személyes ellenőrzéshez is?
Ja és még annyit, hogy nem egy szeretetszolgálat. Mindennek megkéri az árát rendesen. -
cocka
veterán
válasz
dredjudge84 #8204 üzenetére
Nekem szűk 1 hetet adtak.
Mondom ez így kemény.
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #8196 üzenetére
Ő nem olvas, csak ír: hülyeségeket.
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #8193 üzenetére
https://revb.hu/felfuggesztheti-a-wise-a-fiokodat-ha-nem-adod-meg-nekik-a-kert-adatokat/
Meg kell adni a kért információkat...
-
fatal`
titán
válasz
dredjudge84 #7332 üzenetére
Nekem se megy, amióta átraktam TOTP-re a kétfaktoros authot.
-
Krethx
aktív tag
válasz
dredjudge84 #7334 üzenetére
-
biker
nagyúr
válasz
dredjudge84 #7332 üzenetére
nekem működik. ios-en
-
Somatom
veterán
válasz
dredjudge84 #6809 üzenetére
Még egyszer. Nem a hazai bank és a Wise összehasonlítása volt a téma, hanem a Revolut és a Wise összehasonlítása. Mindkettő mellé célszerű egy hazai bankszámla. Ha az nem nullás utalásos, akkor a Wise -ra pénzküldés plusz pénzbe kerül. A Wise legnagyobb előnye a hazai bankszámla, amiről az utalás ingyenes. Ezt fölöslegessé teszi egy olyan bankszámla, amiről ingyen lehetne tölteni a Wise -t.
-
Somatom
veterán
válasz
dredjudge84 #6807 üzenetére
Kizárt, hogy a fizumat fintech -nek utaltassam. Erre pont jó egy nullás, hazai számla, ahonnan kártyával mehet a Revora, amennyire épp szükség van.
-
Noxy
veterán
válasz
dredjudge84 #6609 üzenetére
Csak azt felejtetted el, hogy a küldő, meg a fogadó adatai 100%-ban megegyeznek.
Soha nem volt gondom sem itt, sem máshol, amikor saját MÁK számláról ide oda tologatom a pénzt a b..számláimra. (Wise, UC, Revolut) Nem 2.5 mill.. van szó. -
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #6609 üzenetére
"Nem gondolnám hogy 2m Ft a mai világban akkora összeg lenne, ami miatt bekérdeznének, "
Többször le lett már írva, hogy nem csak az összegen múlik. Egyébként 2 millió HUF már van akkora összeg, hogy egy másik változó megléte mellett triggerelheti az azonosítást.
-
axlfsi
veterán
válasz
dredjudge84 #6572 üzenetére
Azt már viszont szintén írta valaki (talán éppen lehet, hogy banki belsős?), miszerint a bankok IS ellenőriznek és a gyanús vagy gyanúsnak vélt tranzakciókról (itt kérdés, hogy miként működik az algoritmus, de ne menjünk bele, mert nem tudjuk), viszont nem azzal folytatják, hogy megállítják az ügymenetet/pénzforgalmat, mint egy fintech, hanem azzal a lendülettel értesítik a hatóságokat (NAV). Ők meg anélkül eldöntik, hogy - általában, ahogy az pl itt, a fennforgó esetek 99.9%-ban is van - jelentéktelen, nem pénzmosás és nem terrorizmus pénzelése folyik, ezáltal meg sem állítják a tranzakciókat, így erről sosincs tudomásunk sem, hogy egyébként jóskapista raklapos dildó vásárlását Aliról gyanúsnak vélte az adott bank, aki értesítette a NAV-ot, kik pedig rájöttek, hogy jóskapista csak szeret nagyokat élvezni és abban nincs is semmi gyanús...
Igen, jó lenne, ha ilyen zökkenőmentes lenne egy fintech háttérbeli maszatolása is, de ők nincsenek ennyire bariban a hatósági szervekkel és náluk más a protokoll.
szerintem túl is lihegitük már ezt a témát. -
sajtos365
tag
válasz
dredjudge84 #6572 üzenetére
Minden szolgáltatónál más a belső szabályzat, amit saját maguk készítenek, a törvény körkörös saját magára hivatkozó, olyasmi mintha azt mondanám azt csinálsz amit akarsz de valamit csinálni kell.
-
ACE-
addikt
válasz
dredjudge84 #6569 üzenetére
2017. évi LIII. törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról [link]
6. §-tól kezdd olvasni ott van minden.
Még mielőtt kérdezed, vannak EU-s jogszabályok is, de ehhez a jogszabályhoz hasonló EU-konform a többi EU tagállam pénzmosási törvénye is. -
sajtos365
tag
válasz
dredjudge84 #6569 üzenetére
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #6557 üzenetére
Nem, hanem a "Nyugi, megválogattam.".
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #6555 üzenetére
Nem szarkazmus volt?
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #6553 üzenetére
Nyugi, megválogattam.
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #6551 üzenetére
Cserébe totál dilettáns vagy.
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #6547 üzenetére
Tök mindegy, mit gondolsz.
-
t-macska
friss újonc
válasz
dredjudge84 #6522 üzenetére
konkrétan. Igazoljam, hogy honnan van a jövedelmem. én sem értettem, hogy miért a kimenőt fogják, miért nem akkor kérdezik amikor beérkezett az összeg. Azóta annyit sikerült kiderítenem, hogy az ellenőrzésre a kijelölés véletlenszerűen történik (ahogy Oliverda is írta). Ami szuper mert mondjuk ha éppen egy külföldről indítandó sürgős utalást fognak vissza, hogy töltsem fel az ilyen meg olyan igazolást.... Nagyon életszerű, hogy mondjuk egy hónapokkal ezelőtti ingatlan adásvétel összes iratát magammal hordom a föld másik felén.
-
Noxy
veterán
válasz
dredjudge84 #6501 üzenetére
A kérdező számára meg tök irreleváns ebben a topikban s német munkahelyi utalásról érdeklődni.
Kinyomtatja az Wise € számla adatokat, oszt leadja a munkahelyén.
Rögtön választ kap hogy OK , vagy nem. De el tudja kiküldeni e-mail-ba is.
Ennyi. -
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #6505 üzenetére
Kevered a Wise számlát és a számlaszámot, ami két külön dolog.
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #6501 üzenetére
"és nem is bankszámla ami náluk van"
Marhaság. Önmagában pont annyit ér a Wise által adott eurós számlaszám, mint bármelyik másik. Az utaló fél legfeljebb a honos országban láthat eltérés, amit viszont a törvény szerint figyelmen kívül kellene hagyjon. -
donbig
tag
válasz
dredjudge84 #6490 üzenetére
Automatikus az információszolgáltatás, de éppen azt írják, hogy sokszor hülyeséget küldenek a NAV-nak.
"E felismerés alapján az automatikus információcsere
kibővítésre került a pénzügyi számlainformációk körére.....
[26_VargaErzsebet_HalustyikAnna_kotet_2019.pdf (mtak.hu)] -
donbig
tag
válasz
dredjudge84 #6487 üzenetére
Nekem inkább az jön le, hogy az adatszolgáltatás eléggé pontatlan és esetleges, illetve egy önellenőrzéssel helyre rakhatóak a dolgok. Kíváncsiságból megnéztem, a számlák kimutatások alatt nekem nem szerepel az egyenleg visszatérítés, sem a januári sem a februári. Így mondjuk dokumentummal nem tudom alátámasztani a 0,79 eurómat.
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #6485 üzenetére
Még nem volt időm végig olvasni a cikket... azért is raktam be, hogy el ne felejtsem. Meg mert téma volt
-
ACE-
addikt
válasz
dredjudge84 #6422 üzenetére
Egyre inkább terjednek azok a "megoldások", hogy hajléktalanok, menekültek, random személyek nevében nyitogatnak számlákat azért, hogy így tüntessék el a bűncselekmény(ek)ből származó pénzeket (pénzmosás). Ilyenkor bizonyos gyanús tranzakciónál megint bekérik a szelfit, meg a személyit, hogy ellenőrizzék, nem erről van-e szó... ennyi a lényege a dolognak.
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #6428 üzenetére
Rohadt unalmas, hogy minden héten el kell ismételni: [link]
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #6426 üzenetére
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #6422 üzenetére
Amiatt, amit továbbra sem értesz meg: törvényi előírások.
-
sifarr
senior tag
válasz
dredjudge84 #6396 üzenetére
Sajnos én csak ilyen régi írást találtam.
A régi írás linkjét nem adtad meg, hol olvashatom el eredetiben és nem a te idézésedben.Kerestem a Kincstár oldalán - nem találtam.
Kerestem a magyarország. hu-n - ott van Pénügy menü, de ott sem találtam.Nekem van véleményem erről a Wise-os visszatérítés adózásáról, pont az egyezményre alapozva. Zichie véleményéhez van a legközelebb. Megírnám, de jó lenne olvasni előtte az általad idézett forrást. Legjobb lenne, ha abban vannak jogszabályi hivatkozások.
Pl. a 2,8 milliós határ (ha ez itt érvényes) felemelése 3 millióra csak jogszabályban történhetett. -
sifarr
senior tag
válasz
dredjudge84 #6391 üzenetére
A kamatok esetében a bejelentési kötelezettség alsó határa 2 millió forint.
Forrás? Örülnék, ha linkelnéd. -
ACE-
addikt
válasz
dredjudge84 #6373 üzenetére
Ezt most komolyan mondod? Write only módban vagy? Olvastad az első sorokat?
"A jogszabály mai napon ( 2023.01.26. ) hatályos állapota." -
spiritex
veterán
válasz
dredjudge84 #6367 üzenetére
Ezennel én is lemondtam!
-
dredjudge84
őstag
válasz
dredjudge84 #6366 üzenetére
Tévedtem. A számlán lévő usd-re kaptam 11 centet, a perselyben lévőre pedig 1,4 dollárt. Most ezért kell bohockodni a navval? Le is mondtam a további kamatokrol a nyilatkozatban.
-
zichie
senior tag
válasz
dredjudge84 #6362 üzenetére
Erre kell adót fizetni a NAV felé, legalább is az adóbevalásban feltűntetni: Hogyan működik az egyenleg-visszatérítés?
Ez olyan mint a bankbetét, azokra is kell adót fizetni, de ott a magyar bank levonja a magyar adót, itt a Wise csak a belga adót vonja le, amit vissza lehet igényelni, de a magyar adót ki kell fizetni a NAV-nak (bizonyos összeg felett) és feltűntetni az adóbevalláson.
Nekem hasonló, pár száz forintos tétel miatt már dobta vissza a NAV az adóbevallásomat. Plusz adóterhet nem jelentett a kis összeg miatt, de szabit kellett kivenni és megkeresni az adóhatóságot, ügyet intézni... stb. -
zichie
senior tag
válasz
dredjudge84 #6352 üzenetére
OK, kösz az infót. Az applikációban virtuális kártya esetében is ki-be lehet kapcsolni az ATM készpénz felvételt. Ebből gondoltam, hogy ATM-ből lehet felvenni pénzt virtuális kártyábal, de úgy tűnik, akkor ez a kapcsoló egy bug, mert nem lehet, mivel az ATM mindenképpen pin kódot kér.
-
válasz
dredjudge84 #6341 üzenetére
De hát semmi illegálisat sem mondott. Bármelyik bank vagy fintech cég ajánlhatja, pl. hogy korlátlanul vehetsz fel pénzt a kártyájukkal. Ez nem törvényellenes. Az én számlámmal is 4-szer lehet ingyen felvenni kp-t havonta.
-
norrberth
addikt
válasz
dredjudge84 #6341 üzenetére
Mert?
Olyan tanácsot osztok meg, amilyet én akarok. -
sifarr
senior tag
válasz
dredjudge84 #6277 üzenetére
Kíváncsi lennék ha pl neked Sifarr ilyen kálváriád lenne,
Volt, ha nem is ilyen kálvária. Megjelent a Wise-ban egy nem általam igényelt font-számla. Kicsit elbizonytalanodtam, lezártam a számlát. Átmentem a Revolutra, de nagyon nem tetszett. Újraaktiváltam a Wise-ot. A számlák már rendben voltak, eltűnt a font. Használom.és mondjuk akár hónapokig nem félnél a számlához,
Itt sem hónapokig tartó zárásról volt szó. Ez az állítás fikció. Még ha lenne is ilyen eset, az akkor is szabályt erősítő kivétel, és ott a megoldás nem csak a Wise-on múlik.... itt mindenki addig párolja a Wise-t, amíg ...
Én addig pártolok egy bankot, pénzügyi szolgáltatót, amíg összességében megfelel az igényeimnek és a bizalmam megvan. Ebben beletartozik, hogy a szolgáltatást arra használom, amire van, amire jó és addig amíg nekem jó. Ha már nem felel meg az igényeimnek, ha elvesztem - akár megalapozottan, akár nem - a bizalmam, akkor otthagyom, lecserélem egy megfelelőbbre. Mivel mindig van több banki, pénzügyi kapcsolatom, ezért ez könnyen megvalósítható.
Pl. a Wise esetében önmagában egy megállítás, időleges, pár napos zárás nem izgatna. Túl nagy összeget nem tárolok rajta, egy legfeljebb egymilliós befagyott összeg felhasználása nálam vagy halasztható, vagy más pénzügyi szolgáltatásaim felhasználásával áthidalható. Kritikus és nagyon határidős tranzakciót pedig nem a Wise-ról bonyolítanék. Lásd a kiszámolós példád! (Olvastam.)A nagycéges felhasználásról leírtam a véleményem. Kisebb cégek esetében (vagy ev) akár használható is. De csak körültekintően, és felkészülve ilyen esetekre is (párhuzamos számla).
-
pictigjis
őstag
válasz
dredjudge84 #6277 üzenetére
az a csávó mondjuk valóban idióta... de durván
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Google Chrome
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Gamer PC , R7 7700X , RX 7800 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged