Hirdetés
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krethx
aktív tag
Enged a Wise-nak hogy hozzáférjen a telefonszámokhoz. És ha az illető rendelkezik Wise Account-al akkor megjelenik a partnerek között. Másrészt telefonszámot külön is meg lehet adni. Ebben az esetben ingyenes az utalás. Az is lehet hogy a @Wisetag is elég. (Régen csak telefonszám volt.)

-
Krethx
aktív tag
válasz
gyulaszu
üzenetére
Részlet az Email-ből. (pontosítás)
"Abwicklung für Sie und uns so unkompliziert und einfach wie möglich zu halten, nutzen wir das praktische SEPA-Lastschriftverfahren."
Annak érdekében, hogy a feldolgozás a lehető legegyszerűbb legyen az Ön és a mi számunkra, a praktikus SEPA beszedési rendszert használjuk."8 Tage nach Versand abgebucht."
A feladás után 8 nappal terhelnek. -
Krethx
aktív tag
Leírom a következőt hátha valakinek hasznos lesz.
Édesanyámnak felírt az orvos egy gyógyszert ami nálunk nem kapható.
Ezt a gyógyszertárat ajánlotta neki: Klösterl-Apotheke in München
Beszéltem velük Email-ben és küldtek egy nyomtatványt amit ki kelet tölteni. Ezen a Direct Debit-et engedélyezzük nekik és majd levonják a pénzt. Az engedélyezéshez meg kell adni a nevünket címünket és a (EUR) számlaszámunkat is. Fontos hogy a név és a cím egyezzen a Wise regisztrációnál megadottal. Elküldtem a gyógyszertárnak postán a nyomtatványt és a receptet is.Fontos azt is megemlíteni hogy a közvetlen beszedés csak akkor jön létre ha a gyógyszert átvettük. Tehát a kezünkben van. Ezek után várjuk az euró levonást.

-
Krethx
aktív tag
-
Krethx
aktív tag
Na de hogy lehet inaktív egy használatban lévő számla? Sehogy sem. Másrészt egy évet írnának arra hogy lépjek be mert ha nem megszűnik a számla? Csak végig kell gondolni.
#9121 ACE-
Nekem ha nagyon gyanús egy Email így nézem át. A pénzügyi dolgokhoz Email alias-t használok. Azt az alias Email címet máshova nem is adom meg.
-
Krethx
aktív tag
Kár is megnéznem. (Azért megszoktam nézni.) Mivel a Wise Folder-be csak is az innen kapott Email-ek helyeződnek át: noreply@wise.com Ahogy írtam filterezve vannak a hivatalos Email címek.

Apple Mail:
Set up rules to filter email in Mail on iCloud.com
-
Krethx
aktív tag
-
Krethx
aktív tag
Wise most. eléggé vicces.
Következő Emailt-t kaptam tölük: (A fontosabb Email-ek filterezve vannak cím alapján és egyből egy mappába landol.)
-
Krethx
aktív tag
-
Krethx
aktív tag
Nekem már ez sem tetszik:
A jövőben qvik-kérelem érkezhet egy közműszolgáltatótól, egy webshopos vásárlás alkalmával, utánvételes csomagküldés során, vagy fizikai vásárlás esetében, de akár egy ismerőstől is.
Tehát egy "ismerős" is kérhet pénzt ami ingyenes utalás lesz. (Idáig nem rossz.) Kérdés az hogy ezeket mennyire lehet majd hack-elni. Mivel ez egy QR-kód. Tehát pl. nem azt írja ki hogy Nagy János hanem hogy Magyar Posta Zrt. stb. stb. Na majd kiderül. -
Krethx
aktív tag
Én is arra gondolok / gondoltam hogy kompatibilis vele. De lehet hogy tévedek. Amúgy ez a QR kódos fizetés nem új keletü dolog. Már 2020 -ban voltak próbálkozások. Pl. SimplePay Engem akkor sem érdekel. Maradok a jól bevált kártyás fizetésnél. Meg mint ahogy Oliverda is írta macerás.
Kíváncsi leszek mennyire lesz hack-elhető ez a dolog. Mivel a régebben az AFR kompatibilis QR kódot simán lehetett generálni. (https://www.credetra.com/paypos/) Másrészt arra is kíváncsi leszek hányan esnek áldozatul a csalóknak. Fölég akik nem igen figyelnek majd oda.

-
Krethx
aktív tag
válasz
zaparkas
üzenetére
Mint ahogy Oliverda is írta ez így működik.
A múltkor nem voltam figyelmes és a Revolut-ról küldtem magamnak pénzt a Wise-ra. Kártya számra utalás. Megfeledkeztem róla hogy azt a virtuális kártyát már töröltem. Revolut írja is hogy ezt a folyamatot nem lehet visszafordítani. Na mondom én hülye. A pénz ennek ellenére megérkezett. Pedig a kártya már megszűnt. Gondolom ez is hasonlóképpen működik.
-
Krethx
aktív tag
BIN Attack lényege:
Egy botnet gyorsan több száz vagy ezer kombinációt tud tesztelni. (brute-force) Ha felfedez egy érvényes kombinációt, más variációkat is tesztelhet, feltételezve, hogy más kártyáknak is ugyanaz a BIN-kódja.Translated with DeepL.com (free version)
Ha van egy találat tudják szűkíteni a keresést. Itt konkrétan egy programot futtatnak akár 50 gépen is. (Vagy még több gépen és a fene sem tudja hány bűnszervezet van.) A megszerzett kártya adatokat pedig el is adhatják a Dark Web-en. Innentől akármelyik bank beleeshet a bűnözők köreibe. Másrészt a BIN-ek megtalálhatóak a net-en is.

-
Krethx
aktív tag
Kiegészítés:
Van egy probléma. A legtöbb felhasználó a Wise-t és a Revolut-ot másodlagos számlának használja. (Ami nem baj és értem is.) Viszont a elsődleges számlára ugyan úgy nagyon figyelni kell. Az említett ismerősöm ebbe futott bele.Nálam a Wise és a Revolut van használatban. A tényleges fő számlám a Revolut. (Mint másoknak pl. az Erste stb.)
-
Krethx
aktív tag
válasz
üzenetére
Nem csak a Wise-nál vannak. (Bármelyik Banknál lehet.) Gránit Bank-nál is volt egy pár napja.
https://www.arkoselabs.com/explained/what-is-a-bin-attack/ -
Krethx
aktív tag
Amúgy nekem tavaly is ellenőrizték az Account-omat.
-
Krethx
aktív tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Hazai bankok is igazoltathatnak. Nekem volt rá példa. 2017-ben még a Raiffeisen-nél voltam. Ekkor regisztráltam a Revolut-ra. Pénz feltöltés útán kb. 1 percre jött egy telefonhívás. Azonosítani kellett magam. Egyáltalán nem bántam. Amin meglepődtem hogy a Raiffeisen ilyen gyorsan is tud reagálni.
-
Krethx
aktív tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Igen az lehet hogy nem is a nevemen szerepel a számla. Viszont én sem látom értelmét jelen állapotban a számlaszámnak. Azt azért érdemes megemlítenem hogy alap szinten 45.000Ft. lehet a számlán. Videó azonosítással korlátlan és azonnal megérkezik a visszaváltott pénz. Ellenkező esetben két három nap mire megjön.
-
Krethx
aktív tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Elméletileg ugyan annyiba kerül mint régen. A pár nappal ezelőtti befizetésre a linkelt díjazás volt még érvényben.
-
Krethx
aktív tag
Egy kis kiegészítés a Barion-hoz.
Eddig a feltöltést utalással egy közös Barion-os CIB-es számlaszámra keltet utalni és megadni a közleményben az azonosítót. Most már ez megváltozott az új verzióval együtt. CIB-es névre szoló számlaszámot kapunk. Értesíthetek volna legalább. Még jó hogy megnéztem.
-
Krethx
aktív tag
Nem tudom kiket érint a probléma (gondolom keveseket) de leírom.
Barion Payments-et használom KP. befizetésre és onnan kiutalom a Wise-ra. Pénteken CIB Bankban utaltattam pénzt a Barion "számlámra". Közben jött frissítés a Barion-ra. (6.0.0 - 6.0.2) Ezek után már be sem tudtam lépni. Töröltem az App-ot és az sem hozott megoldást. Email cím beírás után visszadobott újra az Email cím beíráshoz. Akkor gondoltam Web-es felületen belépek és visszaváltom a pénzt. Ott meg a következő fogadott:
Válasszak hitelesítési módot. Egy mód van rá ami csak a telefon. Így belekerültem egy ördögi körbe és sehogy nem tudok belépni. A pénz meg ott van.
Írtam az ügyfélszolgálatnak és kaptam is választ. Remélem meg is oldják mimnél hamarabb.
-
Krethx
aktív tag
válasz
Bogyi007
üzenetére
"Nos utoljára is ez történt. Párom bankjánál (CIB) befizettem személyesen 20000 forintot, amit a Revolut számlámra mozgattunk egy ottani meglévő összeghez, majd a maradék 18991 forintot szerettem volna a Gránithoz átjutatni a lehető leggyorsabb módon."
CIB-ből utalás Gránit-ra. A maradékot pedig feltöltöd a Revolut-ra.
A fennmaradó kis (1009 Ft.) összeget a revolut.me-n keresztül kártyás fizetéssel feltöltöd.
https://revolut.me/Revtag (Revtag helyére beíród a te azonosítódat.)

-
Krethx
aktív tag
válasz
Somatom
üzenetére
Akkor adok egy tippet. Készíts egy új Email címet. (Erre én alias-t használok.) Amit csak a bankoknak adod meg és másra nem is használod. Ha a Banktól nem szivárgott ki az Email címed akkor mást nem is kapsz rá.
Nekem az egyik alias-ra csak a FinTech-ek és a Gránit Bank küld emailt. Más nem mivel másra nem használom. Ha arra jönne valami mindjárt tudom hogy valamelyiktől volt adat szivárgás.
-
-
Krethx
aktív tag
-
Krethx
aktív tag
válasz
Somatom
üzenetére
Igen itt nem olvastam el rendesen. Sorry.
Én már régen kaptam Email-t mert Push van beállítva.
Ha wise.com után / jel + még valami akkor az a wise.com-hoz tartozik.
pl. https://wise.com/hu/pricing/
Ha pedig . és még valami az már nem jó.
Lényegében a címből meg lehet állapítani hogy jó e vagy nem. Attól függetlenül hogy nevemen szolit e vagy nem. -
Krethx
aktív tag
Az előbb írtam a Revolut topic-ba több készülék használat esetén mi történik. Ezért ide is leírom.
Wise kétlépcsős azonosítás az App-ra van állítva. Tehát mindent ott engedélyezek és hagyok jóvá. (+ FaceID-val.)
Az engedélyezések az előző telefonra jönnek. Ekkor ki kell kapcsolni a kétlépcsős azonosítást (új készüléken) majd vissza és hogy App-on belül engedélyezem. (Trusted Device) Ebben az esetben már az új telefonon engedélyezek bármit. Pár nap lekérdezés a régin-n (pl: kártyaadatok stb.) utána már ott is láthatunk mindent. De addig engedélyezni kell a másik telefonon. -
Krethx
aktív tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
-
Krethx
aktív tag
válasz
osztszoroz
üzenetére
Ahogy Oliverda is írta a Wise vonta le. Reméljük így lesz.
De! Bennem azért felmerült egy kérdés. Ezeket a logókat a tranzakcióknál Wise tárolja és frissíti? Vagy a kereskedő oldalról tölti le és rakja be? Nem tudom és fogalmam sincs.
Nekem az is szemet szúrt hogy nem írta mire vonta le. Csak annyi hogy "Wise"
Pl. Mikor a kártyát rendeltem ott is szerepelt hogy mire.
-
Krethx
aktív tag
válasz
HoppMaster
üzenetére
Összefoglalom ami nekem hasznos és használom a Revolut-on.
1. Pénzküldés és fogadás (revolut.me)
2. Eldobható virtuális kártya
3. Pockets
4. Pénz küldés kártya számra.
De ez itt már nagyon off. -
Krethx
aktív tag
Rendeltem egy Wise eco Visa kártyát. (2.204 Ft.)
-
Krethx
aktív tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
-
Krethx
aktív tag
Szerintem sem lesz változás a Revolut-nál. Mivel ők nálunk nem tartózkodnak. Eu-n belüli szolgáltatást nyújtanak.
Viszont a Wise-nak van Budapesten irodájuk. Így a kormány által kivetett banki adó őket is terheli. Az éves kártya díja pedig nem sok. (számomra) 800Ft. a fizikai és 500Ft. a virtuális. -
Krethx
aktív tag
válasz
bigdady
üzenetére
Pint én sem használok. (Nagyon ritkán.) Viszont mindig megváltoztatom. Órával és telefonnal fizetek. De ritkán előfordul hogy nem tudok fizetni. (Eddig kétszer volt.) Ekkor kell egy kártya. Egy hete pl. a pékségben. Kénytelen voltam elővenni a kártyát. Bedugós és pin magadásával fizettem. Nem volt kedvem próbálgatni. Szerintem ott a Terminál volt a ludas. Mert amúgy hibátlanul fizetek.
-
Krethx
aktív tag
válasz
bigdady
üzenetére
Szerintem maradhatott volna. Nincs egyéb költség ha nem használod. A kártyás fizetés-re nem hiszem hogy le fog vonni plusz díjat. (De tévedhetek.) Nálunk is a kártyás fizetés után van tranzakciós díjat. Amit a bolt-nak kell megfizetni. A mail-ban szerintem elírás lesz.
A Gránit Bank nem rossz. Viszont minden apróságért pénzt von.
ATM PIN módosítási díj 300 Ft. stb. Én Sztár csomagot választottam feltételek nélkül.
Nem használom így itt sincs semmiféle díj. Csak az éves kártya díj ami az első évben ingyenes. A második évtől 3000 Ft. Mivel jóváírtak 10.000Ft.-ot rajtahagytam. Ami fedezi a éves kártya díjakat. A kártyás fizetés ami ingyenes náluk az én csomagomban. De bármikor jól jöhet ezért megtartom.Én a Wise és a Revolut Premium-mal jől elvagyok.
-
Krethx
aktív tag
Én is megkaptam a mail-t. A kártyás fizetést csak egy részen említi. #5332 merqree
Úgyhogy egyenlőre rejtéj marad. Lehet hogy ott nem is lesz díj.Mikor változnak a díjak?
A Wise-on keresztüli, banki átutalással küldött HUF utalások díja a következő dátumtól emelkedik: 22/09/2022. A személyes vagy céges Wise számládról indított utalások díja pedig ettől a naptól emelkedik: 14/11/2022.
-
Krethx
aktív tag
válasz
hockeyapu
üzenetére
KP befizetés-ről már írtam. Most nem keresem elő.
Regisztrálsz a Barion-ra. Alap szinten limites. Videó azonosítással korlátlan.
Bemész a CIB Bankba és ráutaltatod a pénzt a Barion-ra. Onnan pedig ki a Wise-ra.Banki utalás:
Fontos hogy a közlemény-be írasd be a saját azonosítódat.
-
Krethx
aktív tag
válasz
üzenetére
Hogy érted hogy nem fogadják el? (Államkincstár)
Jó pár hónapja nyitottam Magyar Államkincstár számlát. Igaz még nem használtam. De ma a Wise számlaszámomat töröltem és újra hozzá tudtam adni. Így látszólag minden rendben. A Binance sem utalt Wise-ra. Ami le is volt / van írva náluk. Múlt héten vettem a e-sorsjegyet. (Szerencsejáték Zrt.) Nyertem és minden gond nélkül ki tudtam utalni. Ja és a fizetésem is ide jön amióta van névre szóló számlaszám. -
Krethx
aktív tag
" A wise is számol fel díjat. (Minden pénznemre a meghatározott összeg felett."
Itt javítanék mivel régebben olvastam a help-et. Ezért ragad meg bennem amit fentebb írtam.. De már az ország ki is ment a fejemből.
Amit én néztem (anno) az Ausztráliára vonatkozik csak. -
Krethx
aktív tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Így van. 2008-9 között sok helyen nem tudtam fizetni. A kedves OTP rábeszélt a Web kártyára. (Pedig nem azt szerettem volna.) Havi ezer forint. Azt állította megfelel a dombornyomottnak. Csak egy helyen tudtam lebonyolítani a fizetést. (renoise.com) Akkoriban a net-en sokan panaszkodtak. (iTunes & App store. stb. stb. Különböző bankok dny. kártyáit sem fogadták el.
-
Krethx
aktív tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Köszönöm! Ezt nem tudtam. Amikor (még régen) kértem kártyát mindenképp dombornyomott kelet nekem. Mivel még sok helyen nem fogadták el. Online fizetésre.
A Revolut-ban megbízom és a Wise-ban is. A wise is számol fel díjat. (Minden pénznemre a meghatározott összeg felett.)De nem vészes (nekem) és ezt betudom a + olyan szolgáltatásoknak amit a normál bankok (sajnos) nem tudnak. Revolut-on az Euró váltások miatt lettem Premium Ügyfél. Havi 2.500 Ft nem sok.
-
Krethx
aktív tag
Javítás: (érthetőbben)
7.000 forintnyi Euró átváltás forintra 2.6xx-be került.

Annyit még hozzáteszek hogy Euro számlához nagyon ajánlatos egy kártya. Így díjmentesen Top-Up-osz. Revo, Wise, Vivid. stb. Tehát ahol a FinTech cég nem számol fel díjat. A kártyának viszont éves díja van.
-
Krethx
aktív tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Én Raiffeisen-en voltam 13 évig. Hitelem is volt náluk. 3 évig fizettem. A hitel csak azért keltet hogy ne a megtakarításiból vegyem el. (Így még + félre is tudtam tenni.) Egy nagyon régi díjcsomagom volt. Ingyen utaltam és mivel a fizetésem is arra jött nem volt havidíj. De ha épp nem ment rá pénz az adott hónapban akkor felszámolt 1110-Ft körül. A fő kártya éves díja 8000-Ft körül volt. Az Euró számlaszám ingyenes. De hogy könnyen és díjmentesen mozgassak pénz kellett egy ahhoz a számlaszámhoz tartozó Euró-s kártya. Aminek éves díja hasonló volt. (Mint a HUF kártyáé.) Eldöntöttem hogy áttérek a Wise és a Revolut-ra Ez tavaly volt. (És valószínű még a Vivid.) Mikor a számlaszám megszüntetést terveztem jött egy Refound az Euró számlámra-ra. Mivel már az Euró kártyát megszüntettem nem volt egyszerű azt a pénzt átmozgatni a forint számlámra. Mert az összeg 100.000-Ft alatt volt. (Összes pénzem már a Revolut-on volt.) 7.000-Ft átváltás forintra 26xx-be került.
Annyit még hozzáteszek hogy Euro számlához nagyon ajánlatos egy kártya. Így díjmentesen Top-Up-osz. Revo, Wise, Vivid. stb. De ennek éves díja van.Tehát ahol a FinTech cég nem számol fel díjat.
-
Krethx
aktív tag
-
Krethx
aktív tag
-
Krethx
aktív tag
válasz
Beniii06
üzenetére
#3109 spider23
Én a Wise-t nyugodtan merem ajánlani. Több embertől szoktam utalást fogadni. Mivel névre szóló forint számla van. (Régebben gyűjtőszámla volt.) Erre jön a fizetésem is. Másrészt készpénzzel is is fel lehet tölteni. Itt írtam róla. Kell egy Barion regisztráció és a CIB Bank-ban pedig be lehet fizetni. A Barion- ról meg ki kell utalni a Wise számlára. Aminek ugyan van díja de nem vészes.
-
Krethx
aktív tag
válasz
HoppMaster
üzenetére
Én nagyon jól elvoltam (vagyok) már évek óta a Revolut-tal. Aztán csináltam egy fél Wise regisztrációt. Aztán úgy döntöttem hogy nem is kell. Akkor még fizetni kellett a kártyáért. Kicsit több mint egy évre rá bevezette a névre szóló magyar számlaszámot. Ekkor fejeztem be a félbehagyott regisztrációt. És én sem fizettem érte.
Azt hittem hogy kb. 2000 Ft. lesz a postaköltség. Ami még így is jó ár lett volna. Azóta sem bánon hogy van Wise-om. Egyre többet használom. -
Krethx
aktív tag
Működnie kell 100%-ban. Amúgy elég megadni a HUF zsebnél látható magyar számlaszámodat. (Címe nem is kell.) Többször is utaltam már magamnak. Ja és a fizetésem is erre jön már. Átfutási idő legtöbb esetben azonnal vagy 1, 2 óra. Rosszabb esetben 1 nap. (App szerint.) De nekem még ilyen nem volt.
-
Krethx
aktív tag
Akik szeretnének Virtuális Visa-t (Beta) és nem kaptak. Ezen a linken aktiválhatják be:
http://transferwise.com/featureLock/assign?slug=T1DmWX7wCqcXOAFNjWOMYSdYAhsDhKRv

Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- World of Tanks - MMO
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPhone topik
- Kedvenc zene a mai napra
- DUNE médialejátszók topicja
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG RX VEGA64 8GB CM Masterbox 5 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest