- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
-
-
Ha van két géped, ami bírja a tempót, azzal meg tudod nézni! Egyik gép a LAN-ra, másik a WAN-ra, a WAN oldalinak beállítasz egy statikus IP címet, a router WAN portjának szintén, és iperf-el is mérhetsz, vagy indítasz egy HTTP/FTP szervert a WAN oldali gépen, és a LAN oldaliról meg mérsz! Persze ez csak statikus/DHCP-s mérés lesz, amennyiben a neted PPPoE, úgy ebből azért le kell számolni 10-25%-ot! Természetesen létrehozhatsz PPPoE kapcsolatot is tesztkörnyezetben, de az már bonyolultabb!
Ehh, látom közben törölted a kérdést, de most már mindegy, marad!
-
-
logarithm
őstag
Nekem már átrakták a top netet: [link]
egyébként az ftp mérés ssd-re töltött le, míg a torrent egy ide csatis 120GB vinyóra (arra torrentezek amíg meg nem hal, de úgy tűnik örök életű)
(#50795) ToBeY
100-as switch lehet még, ha panelban élsz. én ftth hálózat kertvárosban élek. -
suste
veterán
1: a lehetőség meg van, sőt ha megnézed a luciban a rendszer/mentés és frisítés fület, ott alapból bent van a pipa a beállítások megtartásánál
2: de általában amikor nagy váltás történik (pl nálad 1.02.1-> 1.1.7), akkor nem érdemes megtartani, mert problémákat okozhatnak a nem megfelelő formátúmú konfig fájlok
3: én a helyedben biztosan nem váltanék, ha minden úgy működik ahogy szeretnéd
(sőt, ha a router verziószáma engedi, akkor én inkább visszafelé mennék 1.02.1-re, de ezt már tényleg csak halkan jegyzem meg
egyes szolgáltatásokat tudsz külön is frissíteni, ha kell (transmission, minidlna + mindent ami nem kernelfüggő)
pont tegnap raktam fel egy 1.02.1-re a legfrissebb 2.83-as transmissiont a trunk repoból, és igaz hogy dobott valami hibaüzenetet, de ettől még hibátlanul teszi a dolgát -
suste
veterán
és a wifinél a csatlakozott eszközödet 40Mhz-nek mutatja?
300 akkor lesz, ha max jel van, és nincsen közeli zavaró tényező
mondjuk kipróbálhatod, hogy közelmész a routerhez, és ha akkor felmegy 300-ra, akkor a beállitások OK, max a csatornával tudsz próbálkozni, hátha valamelyiken jobban megy -
suste
veterán
Intel® PRO/Wireless 3945ABG 802.11a/g Wi-Fi Mini-card
Intel® 4965AGN Wireless-N Mini-cardez így elég ellentmondásos
vagy 2 kártya ia van benne?
1 ABG-s meg 1 AGN-es, vagy melyik a 2 közül?ha a laptop adatainál láttad, akkor lehet hogy mindegyikkel szerelték, és a a tiedben az ABG-s van, és akkor meg is van a hiba
de ha az AGN-en van bent, akkor rá kell keresni az mennyit tud (75/150/300Mbit) -
vargalex
Topikgazda
Szia!
Itt láthatod, hogy az adott típust négyféle wifivel szerelték:
Dell Wireless 1395 802.11g Wi-Fi Mini-card
Dell Wireless 1505 Wireless-N Mini-card
Intel® PRO/Wireless 3945ABG 802.11a/g Wi-Fi Mini-card
Intel® 4965AGN Wireless-N Mini-cardazaz 50% esélyed van, hogy csak G-s wifi van a notiban.
Szerk.: Látom, megelőztél. Ahogy ez alapján láthatod, a specifikáció nem elég.
-
suste
veterán
remélem nem sértődsz meg, de (PH! nagyúr) -ként tudni kéne már kérdezni
így néz ki egy jó kérdés: [link]
erre lehet válaszolni, nem kell a válaszadónak harapófogóval kihúzni a kérdezőből, hogy mi van, mit akar?valahogy azt kéne nagyon hangoztatni itt a PH-n (meg más forumokon is), hogy ha kérdez valaki, akkor az legyen komplex: pontos állapot + pontosan mit szeretne
ebből az első fele mindíg elmarad, és a másodikfele meg hiányos -
suste
veterán
legalább:
1: vagy Nlite (150Mbit) wifi kliens + 40Mhz (2 csatorna) -Nlite (75Mbit) 20Mhz (1 csatorna) nem jó
2: vagy N (300Mbit) wifi kliens + 20Mhz (1 csatorna) -persze a 2 csatorna is jóA 60Mbit az a kapcsolati sebességed, vagy a valós sebesség?
ez nem openwrt-s téma, hanem wifi hálózat téma egyébként, minden rendszeren ez kell, csak a beállítások kicsit mások
ha a beállísáokra vagy kiváncsi,akkor meg vedd a fáradságot és adj infót a mostani állapotról, mert ennyi alapján amit írtál 1000 féle problémád lehet.... -
Szia!
Igen van újabb, az 1.1.7 verzió! Hogy érdemes-e feltenni, azt neked kell eldönteni, de nyilván azért készült, mert kerültek bele új dolgok, és/vagy hibák lettek javítva! A gyári fw visszatehető mindegyikre, de a régebbiekben ügyelni kell rá, hogy ne boot-ost tegyél fel, mert akkor téglát gyártasz a routerből! Az 1.1.7 verzióban ez a "hiba" már megoldott!
-
Dikri
aktív tag
A legegyszerübb szerintem, ha felteszed a total commandert és ott instalálod benne a lan kezelést.
Én WinXP-t használok és az alap rendszergazdai megosztással jelentkezek fel, IPcim/c$.
Tökéletesen müködik nem kell semmit sem állitgatni. Viszont ha PC-ről is akarod látni az androidot akkor oda már kell valami a telora, lehet FTP-n keresztül és ez konfigolható total commanderben de lehet böngészön keresztül is elérni (http). -
Ez inkabb telefontol fugg, mint router-tol. En pl.: andridos telefonomra felraktam FTPServer nevezetu appot, amivel konnyeden be lehet allitani egy FTP szervert a telefonon, amire pl. total commander-el csatlakozva lehet fajlokat juttatni a telefonra, vagy fajlokat tolteni le a telefonrol.
-
suste
veterán
alapból nem ismeri
keress rá google-ban: ext2fsd
ezzel fel tudod csatolni win alatt
egyébként miért akarod win alatt másolni közvetlen gépre dugva?
hálózaton eléred a pendrive-ot:
Luci/Szolgáltatások/hálózati megosztás
itt elvileg már meg isvan osztva "mnt" név alatt ha minden igaz
ha igen akkor win alatt csatold fel mint hálózati meghajtó: \\192.168.1.1\mnt
(pl total commanderben vagy intézőben) -
suste
veterán
próbálj meg egy router restartot, hátha segít....
ha utánase megy akor nézd meg a Luci/Állapot/Folyamatok alatt látod-e a transmission-t
ha nincsen akkor a Luci/Rendszer/Rendszerindítás alatt indítsd el, és állitsd Engedélyezett-re (ha az engedélyezett szót látod mellette az a jó!)
majdézd meg a Luci/SZolgáltatások/Transmission alatt a beállításait
ottlátnod kell hogy melyik porton éred el, mi a felhasználónév, és állíthatsz be jelszót
a legtetején legyen pipa az enabled-nél!a Luci/Rendszer/Csatolsi pontok alatt látod a pendrive-ot felcsatolva a fájlrendszerben? (mnt/sda2)
lejjebb a swap is csatolva van? -
-
suste
veterán
név: root (mint a Luciban is)
jelszó vagy "x" vagy a router belépési jelszó (mint a Luciban is)
ha belépsz és ott a formázó felületet használod, akkor már nem lesz fat32-es a pendrive-od
de természetesen, majd, ha már nem a routeren használod, akkor visszaformázhatod akár windows alatt is fat32-re
mivel formáz, mentsed az adataidat elötte! -
suste
veterán
ha ezzel azt akarod mondani hogy a fat32 pendrive-on vannak adataid amit nem tudsz máshova lementeni, akkor küldök egy leírást az egyéni beüzemelésre
ha meg a pontosabb leírást hiányolod a formázó felülethez, akkor:
http://192.168.1.1:8081/
itt látni fogsz egy angol feliratot: "Partitioning and formatting", erre rányomsz, ahol lesz 3 vagy 4 lehetőség. Ha tényleg szükséged volt erre a leírásra, akkor maradj az 1-es változatnál (2partíció)
amikor végzett a formázással, akkor használhatod a torrentet a:
http://192.168.1.1:9091/ -es címen -
vargalex
Topikgazda
Hi!
Írtam, hogy a neked adott válaszban ott van a mikéntje:
"Fix ipt, a Dhcp dns résznél, a statikus bérletnél lehet"
Tehát LuCI-ban Hálózat->DHCP és DNS oldalon a Statikus bérletek rész. Nyilván ekkor a kliens oldalon újra kell IP-t kérni.
A 205-ös végű IP egyébként semmivel nem "bénább", mint a 101 végű.
-
Amennyire én látom, mostanában a v1.02.1-ReBuilded verzió-t preferálják inkább...
Igen!
-
-
Hogy egyesek milyen jól tudnak ragozni!
Kicsit pontosabban, érthetőbben?
A routerre van kötve két gép, eddig OK! Feltételezem, hogy ez alatt a kábeles LAN kapcsolatot érted! Az egyik gépen fut az FTP szerver, és a másikról 10MB/sec az elérhető legnagyobb sebesség? A hálókártyák Gbit-esek?
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Ugyan nem ismerem a gyári firmware-t, de csinálsz egy képet a beállításról?
Az érdekes egyébként az, hogy még dinamikus cím esetén is jó ideig ugyan azt az IP-t szokták osztani a DHCP szerverek egy bizonyos MAC address-re. Bár, még egyszer mondom, ezt sem tudom, hogy hogyan működik a gyári firmware-ban. -
vargalex
Topikgazda
Hi!
Az 1043ND simulator alapján a gyári firmware-ban a DHCP->Address reservation oldalon kell rögzítened.
-
energiezolee
aktív tag
Szia
Szerintem a hálózati fülön, azon belül a gépneveknél add hozzá az Xbox-ot és add meg az ip címet (amit ki tudsz választani a legördülő listából, ha be van kapcsolva az xbox és rá is van dugva a router-re), akkor nem fog megváltozni az ip (csak ne felejtsd el menteni és alkalmazni a beállításokat), legalábbis nekem az összes eszközöm azóta ugyanazt az ip-t kapja mióta ezt beállítottam
-
-
Zolás
addikt
Bugos a gyári firm, én is csak ezért váltottam a Vargalex félére. Hogy világított, vagy nem a sys led azt nem néztem, de hogy pár nap után nem tudtam elérni a routert, az feltűnt. Most nincs ilyen hiba, és a legutóbbi uptime 95 nap volt. Csak azért nem több, mert frissítettem a legújabbra
-
DonDragonka
őstag
Egyrészről igen, de...
Én ezzel (2/10/2012)jól becumiztam...
Kérdés, hogy szerintetek is ez az új gyári FW, lehet Ti nem erről beszéltek...Szóval felraktam, de nem mentetem le az előzőt. Viszont mindent szépen alapra állított. Igazából azért lepett ezzel a húzásával meg mert a korábbi routereim nem csináltak ilyet. FW frissítés jött, beállítások maradtak. Na ez nem olyan...
-
-
Smart Security-hoz javasoltak egy ilyen megoldást, de nem tudom, hogy ez a sima NOD-ban megtalálható--e egyáltalán, lévén az csak antivirus program, tűzfal funkció nélkül.
-
Ez a NOD 5 miatt van, illetve a NOD 5 + TP-LINK páros miatt... Amióta megjelent az ESET 5 széria, azóta a Router gondok topik tele van ezzel a TP-LINK belépési problémával.
-
Nem, ez sajnos nem így működik, olyan nincs, hogy félig megy fel, maximum ha közbejön egy áramszünet, vagy épp lefagy a PC, vagy hasonlók, de akkor a router már el sem indul, és ilyen esetben csak a soros kábel segít. Amúgy ha rákeresel itt a topikban a "Visszaállítás" szóra, akkor megtalálod a választ.
"Username or Password is incorrect.Please refer to the troubleshooting below"
Nem ESET Smart Security 5-öt használsz véletlenül?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- Cyberpunk 2077
- Google Pixel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Windows 11
- Mikrotik routerek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest