- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeriko2
tag
válasz
vargalex #11570 üzenetére
Nincs ntpclient a processek között.
pr-telekom kábeles net-em van. A Firmware frissítés rendben lefutott, újraindult a router, volt luci felület is, beállítottam az admin jelszót - de net-em nem volt (egyébként sima dhcp-s net), itt a jelenlegi network config-om, amivel stabilan megy:
config 'interface' 'loopback'
option 'ifname' 'lo'
option 'proto' 'static'
option 'ipaddr' '127.0.0.1'
option 'netmask' '255.0.0.0'config 'interface' 'lan'
option 'ifname' 'eth0.1'
option 'type' 'bridge'
option 'proto' 'static'
option 'ipaddr' '192.168.1.1'
option 'netmask' '255.255.255.0'config 'interface' 'wan'
option 'ifname' 'eth0.2'
option 'proto' 'dhcp'config 'switch'
option 'name' 'rtl8366rb'
option 'reset' '1'
option 'enable_vlan' '1'config 'switch_vlan'
option 'device' 'rtl8366rb'
option 'vlan' '1'
option 'ports' '1 2 3 4 5t'config 'switch_vlan'
option 'device' 'rtl8366rb'
option 'vlan' '2'
option 'ports' '0 5t'De, mint írtam, felületről nem látszott semmi beállítás (több helyen is valami "read config" szerű felirat volt), amikor meg be akartam állítani, már a routert sem értem el. Ezután jött a failsafe, megcsináltam kézzel telnet alól, azóta megy rendesen, van net, wifi, a felület sem esik szét (kár, hogy nem mentettem el az oldal forráskódját) - sambat és transmissiont mégnem próbáltam hdd miatt, de most felteszem a storage-extras-t.
Érdemes lenne megpróbálni újra feltenni a firmware-t? Csak tegnap is elszöszöltem vele 2-3 órát... Ha megpróbálom, és újra előjönnek a dolgok, figyeljek valamire, mentsek el valamit, ami esetleg segít a későbbi fejlesztésekben?
-
jeriko2
tag
válasz
vargalex #11567 üzenetére
Szia!
Firmware-t ssh alól tettem fel, m5sum stimmelt, simán újraindult, bejött luci, de net nem volt. Felületről be akartam állítani net-et, de "save & apply" után már nem értem el a routert. Failsafe-ben tudtam belépni, akkor már nem volt /etc/config/network, amin csodálkoztam is.A tim syncron nagyon úgy néz ki, hogy nem fut - ezt mindig látni kellene, vagy crontab szerűen, 10 percenként indul el? Initscript-ek között kellene, hogy legyen?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
vargalex #11536 üzenetére
Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de ennek a firmwarenek a magyarítása megoldható e, mert sok esetben ezek a szoftverek nem igazán érthetőek egy alap angol tudással mert sok a szak kifejezés ezekben, vagy egy help létrehozása ahol mint a DD-WRT-ben fel vannak sorolva a funkciók és azok jelentése.
-
Csuki
csendes tag
válasz
vargalex #11525 üzenetére
Alex,
A korlátozással kapcsolatban, gondolom az ASZF-ben le van írva, de nem úgy lenne etikus, ha a honlapon is kiírják? Szerintem nincs kiírva.
Ez majdnem olyan, hogy aki havi szinten 100 km-nél többet jár-kell magyar autópályán, az majd ezt követően maximálisan csak 60-al közlekedhet.....
Váltani kell szolgáltatót.
-
-
logarithm
őstag
válasz
vargalex #11518 üzenetére
Szuper, így már szinte biztos, hogy nem lesz brick
Amúgy most már mindenre figyelek ha frissítem: vinyót lehúzom, le kapcsolok szolgáltatásokat pl:transmission, csinálok egy rebootot várok, kb 2-3percet, hogy a cpu load ne legyen magas, és utána jön az ssh-n a frissítésplusz mostantól a 3.5-ös lépés
-
Csuki
csendes tag
válasz
vargalex #11456 üzenetére
Köszi Alex!
Rendben a NET, de csak akkor ha nem állítok be egy 192.168.*.*-es címet, amint átállítom 10.0.*.*-re, elmegy a net. Egyébként pedig kapok a szolgáltatótól IP címet.Szerintem nem a Te firmwareddel van a baj....
Ugyan ez a jelenség az Backfire 10.03.1-rc4-nél. A sima 10.03-nal ok minden, 10-es és 192-es belső cím kiosztással is van net...Ha jól tudom, te is az rc4-ből dolgozol.
Érdekes, nem?
Amúgy a firmware frankó, nagyon megtetszett, köszönet érte!
Nem logikusabb, ha az SSH kulcs a Dropbear SSHd beállításoknál lenne?
Üdv,
Csuki -
basti2
csendes tag
válasz
vargalex #11504 üzenetére
Hmm, az erdekes abbol a szempontbol is, hogy miert csak a WAN port ment tonkre.
Oleg es new oleg, illetve a vegen en is cross compileoltam egyet, de ugyanaz, kb. 15mbit-et tudok kihasznalni, NAT_olva talan 10mbit korul...
tokmindegy mondjuk, mert itt van mar a tplink, amirol sokkal gyorsabban tudok ftp/samba LAN-on, de hat kozben a wifi doglik.
Most annyit teszteltem, hogy backfire rc4, egeszen jo, ritkan jelentkezik a wifi leakadas hiba, csak torrent+ftp egyszerre esetnel, viszont ez meg igy mar ketszer is restartolt az elmult 10 percben...
Kezdem unni, nincs erre jo megoldas? -
direwolf
őstag
válasz
vargalex #11497 üzenetére
Kipróbáltam úgy ahogy írtad, nekem is megy. Hogy van beállítva a 1043-on nálad a wifi? Nekem az egyetlen stabil megoldás ahol mindig van 2 csatorna, az a 11-es channel 40MHZ 2. channel below. Viszont így az a gondom, hogy a wifi B-s notim nem mindig látja a routert
Kicsit kotortam Atheros leírásokat... amennyire ki tudtam venni a szegényes doksikból, ennél a routernél (1043nd) a SoC csip (Atheros AR9132) egyben a wifi-t is kezeli, tehát a 400MHz-re jut a routing, a wlan kezelés és minden oprendszer thread. A DIR-825 más, ott a "cpu" egy AR7161 ami önmagában csak egy router, a wifit egy másik chip kezeli. És még ráadásul sokkal magasabb órajelen is megy.
Amúgy szerintem a mac80211 driver sem pontosan ehhez az eszközhöz készült. -
basti2
csendes tag
válasz
vargalex #11497 üzenetére
Nem tudok mit mondani, nalam ez nem megy
Ha barmikor ilyenkor reconnectolni akarok a WIFI-re a telefonommal es/vagy a netbookommal, akkor 80% esellyel "eltunik" a router. psk2 az auth amugy.
A DMA timeout-os hibauzenet megjelenik a kernel logban gyakran...EKO uj firmware-el ugyanez.
Lehet, hogy a vinyo huzza meg nagyon es tap problemak vannak? De akkor miert nem akad le a vinyo inkabb....
-
-
basti2
csendes tag
válasz
vargalex #11487 üzenetére
Valaki mar beazonositotta, hogy hol a problema? WIFI driver? (dir825-e ugyanaz?) szerintem valami ilyen terheles alatti lekeses van, valami timer lejar de nem er oda a proci, igy elso ranezesre. Mindenesetre driver issuenak tunik...
En is javasolnam az rc4 -bol buildet, ha itt a tobbseg azt mondja, hogy az volt a legstabilabb (ebbol azt veszem ki, hogy ott is volt szivacs).
Azt valaki nem probalta, hogy ha nem ext4-es particiora dolgozik a router akkor is jelentkezik a wifi szakadozas?
Egyebkent a wifi szakadozasrol: nekem tokre ugy tunik, hogy a wifi authentikacio, SSID broadcast doglik le, mert ha mar csatlakozott kliens van, az nekem nem szall el (nem sokat teszteltem, de ilyesmi tunik fel nekem elsore) -
basti2
csendes tag
válasz
vargalex #11482 üzenetére
Meg lehet csinalni. 300Mhz-re huztam a CPU-t a gyari 266-rol (igy egyebkent a ftp/samba olvasas is ~4MB/sec-re javult), es ha keves digikabel-es seedertol
szedek valamit, akkor azok darabonkent ~1MB/sec-el tudnak tolni, igy ~2MB/sec volt a vege.
Az a baj ezekkel a routerekkel hogy kene normalis UDMA meg kontroller belejuk, de hat csak egy SoC vegez mindent, igy minden annak az orajeletol/terhelesetol fugg.
ionice nem tudna megoldast adni a wifi problemakra? Mindenkinek terhelesnel jon elo csak? Ha nem megy semmi a routeren akkor nalam egeszen stabil.
DIR-825-nel van ilyen problema?
Illetve DD-WRT-vel ugyanez? Kernel es atheros driver a problemas? (mert akkor gondolom igen, a DD-wrt is gondolom ugyanaz a driver/kernel, vagyis hat egyes buildekben ugyanaz) -
nimfas
addikt
-
fox55
csendes tag
válasz
vargalex #11464 üzenetére
Hello!
Így már érthető, az a router teljesen más kategória...
.
A 802.11g szabvánnyal ezek szerint elértem a gyakorlati maximum értéket,
a ~19 Mbit/s-et (~2432 kbyte/s-et), így sűrgősen 802.11n wifi szabvánnyal rendelkező
notebook-ra kell cserélnem a jelenlegit. Az UTP Gethernet portja azonban ezek szerint
elég gyenge ennek a router-nek, sajnos. Megpróbálom az üzletben egy DIR-825-re cserélni, bár már a 3. munkanapon túl vagyok. Köszi az infót az ext4-re vonatkozóan
ahogy nézem a különböző teszteket (itt van pl. egy összehasunlítás http://www.linuxinsight.com/first_benchmarks_of_the_ext4_file_system.html) valamennyit segíthet, csak hát az igazi megoldás a csere lenne. Egyébként NTFS file system-el
van valakinek összehasonlítási alapja? Ugyanis, ha maradna ez az eszköz, akkor
USB ki, Windows-ra csatlakozás és a filmnézés onnan történne.
Az eredeti ötlet szerint egy NAS szervert szerettem volna megvalósítani, amelyről a filmek lejátszását egy XBO360-al kívántam volna megvalósítani, csak hát ezzel a sebességgel
nem igazán megfelelő, bár mivel annak a hálókártyája is csak 100Mbit-es, ezért
az ext4 pont elég lehet.
Valójában egy ASUS R-16N router akartam vásárolni, de az eladó szó szerint
lebeszélt róla, mert az ő tapasztalata szerint 10-ből 7-et mindig visszavisznek neki.Köszönöm mindenkinek az infót és a válaszokat.
Üdv.:
fox55 -
nimfas
addikt
válasz
vargalex #11467 üzenetére
Szia! Osszeraktam a ca-42-es kabelt... Csak normalis drivert nem talaltam hozza. Nincs egesz veletlenul xp vagy win7 ala driver? Amit en talaltam google-ban az vmiert nem jo, pedig nokias driver. Ha jol emlexem Te is csinaltam ilyen kabelt, gondoltam van hasznalhato drivered is hozza. :-) Elore is koszi... ahogy nezem megvarom a v.0.3 verziot, mindig kiderul vmi:-)
-
wiERHcSc
tag
válasz
vargalex #11456 üzenetére
Hali!
1000 THX a build ért!
1 Szavazatot tennék az ntfs filerendszer mellé! Bár erősen gondolkodom, az ext4 esen!
Kipróbáltam egy 2 gb os pendrive on az ext4 et, ég és föld a sebesség, amúgy egy 1 tb
Mybook van rákötve ntfs-el.Kérdés főleg Alexhez: a sebesség javulás a build nek köszönhető, vagy a filerendszernek?
wiER
-
Csuki
csendes tag
válasz
vargalex #11398 üzenetére
Sziasztok, Szia Alex,
A cookie törlés segített, A "sysauth" nevű cookie bejegyzést töröltem és minden frankó a menüvel. De most a WAN romlik el állandóan.
Konfig beállítások megtartása mellett, ha frissítem általad készített firmware-rel a routert, akkor nincs Internet.
Ha visszaállítom (szintén konfig marad) az OpenWrt Backfire 10.03-at, akkor meg van Internet.A logban ennyi találtam erről:
Mar 27 04:09:13 KBASE user.info firewall: adding lan (br-lan) to zone lan
Mar 27 04:09:14 KBASE authpriv.info dropbear[1161]: Running in background
Mar 27 04:09:14 KBASE daemon.info pppd[632]: PPP session is 458
Mar 27 04:09:14 KBASE daemon.info pppd[632]: Using interface pppoe-wan
Mar 27 04:09:14 KBASE daemon.notice pppd[632]: Connect: pppoe-wan <--> eth0.2
Mar 27 04:09:16 KBASE user.notice dnsmasq: DNS rebinding protection is active, will discard upstream RFC1918 responses!
Mar 27 04:09:17 KBASE daemon.notice pppd[632]: PAP authentication succeeded
Mar 27 04:09:17 KBASE daemon.notice pppd[632]: peer from calling number 00:21:5E:4D:8EE authorized
Mar 27 04:09:17 KBASE daemon.err pppd[632]: default route ioctl(SIOCADDRT): No such process
Mar 27 04:09:17 KBASE daemon.notice pppd[632]: local IP address 94.21.*.*
Mar 27 04:09:17 KBASE daemon.notice pppd[632]: remote IP address 10.0.0.1
Mar 27 04:09:17 KBASE daemon.notice pppd[632]: primary DNS address 193.110.*.*
Mar 27 04:09:17 KBASE daemon.notice pppd[632]: secondary DNS address 193.110.*.*
Mar 27 04:09:18 KBASE user.notice ifup: Enabling Router Solicitations on wan (pppoe-wan)Nem lehet, hogy a tűzfalszabályok nem teljesen jók az általad készített firmware-ben?
Csak mert a local IP 94-es, a remote pedig 10-es. Nem fordítva kell, hogy álljon?Üdv,
Csukips.: most az openwrt-es firmware-el nyomon. Naponta 5x frissítem a routert.
Kezdek belejönni.(a CV-be azért ezt nem írom le)
-
bba
tag
válasz
vargalex #11435 üzenetére
öööö.. lehet félreérteted amit írtam, nem mindegy hol van a vessző a mondatomban:
"nem , biztos, hogy nem a builddel van baj"
Szóval azt akartam mondani, hogy nem build (legyen az OpenWrt vagy DDwrt) miatt jelenik meg a böngészőben időnként rosszul a webadmin oldal, hanem magától a böngésző miatt, ami a cgi-t értemezi, vagy túl kevés időt hagy a routernek a html kérés válaszadására...+1 szavazatot adnék az NTFS támogatásnak, a firmware alapfunkció között a helye.
egyébként köszönet érte, ha lesz időm DD-wrt után vmikor kipróbálomjól olvastam korábban, hogy ez kamikaze alapokon nyugszik?
már kiváncsi lennék, a végleges a 10.03.1 -es build-re... -
bba
tag
válasz
vargalex #11429 üzenetére
Nem, biztos, hogy nem a builddel van baj.
Nálam a böngésző oldal szétesést DD-Wrt alatt produkálta, igaz akkor távolról konfigoltam a routerem, de valószínűleg a FF-ben van a hiba, vagy, hogy túl kevés adatot kap vissza a böngésző és rosszul jeleníti meg.
No meg olyat is csinál a böngésző, ha már itt tartunk, hogy parancs script futtatásakor az apply.cgi értelmezése után a frissített oldal helyett "weblap nem jeleníthető meg" oldal jön be és vissza kell menni majd újra megnyomni a gombot, addig míg a visszajelző csík le nem fut végig (pl WOL ébresztés android telefon böngészőjén keresztül)
-
litter
tag
válasz
vargalex #11425 üzenetére
Luci alól frissítettem, de kivettem a "keep config files" mellől a pipát. A pw-t pl elfelejtette.
Na mindegy, nézem a vinyó formázást, végül is azért raktam fel
Köszi!Update: Benne vannak az új szolgáltatások, igazad van, ez a friss verzió. Bocs, azt hittem a "v1" verziót jelöli.
-
litter
tag
válasz
vargalex #11422 üzenetére
Köszönjük!
Bár én úgy nézem, hogy a megadott címről még mindig a v1-es verzió érhető el:
openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.binFeltettem, hátha a nevében nem volt csak a v1 átírva v2-re, de az rpc_whitelist_enabled "YES"-el fogadott első belépésnél.
-
Csuki
csendes tag
-
litter
tag
válasz
vargalex #11392 üzenetére
Webes felületről csináltam. A fenti jelenség amúgy egy 32 GB-s pendrive alatt jelent meg, ahova már félig-meddig berendezkedtem.
Ma hozzákötöttem egy 160Gb-s vinyót, s próbáltam a webes felületről az mindkét módszerrel formázni-> Nem ment az automout egyikkel sem, viszont ezt még kézzel beállítottam. Írási jogosultságot ekkor sem kaptam, viszont nem csak a Transmission alatt, de a /mnt alá komplett nem tudok kreálni/másolni semmit. -
nimfas
addikt
válasz
vargalex #11363 üzenetére
Köszi, rendes vagy... csak Siófokról macerás picit... esetleg távsegítség ? :-D
Vettem CA-42-es kábelt, találtam is leírást hozzá, hogy kell csinálni, vettem beforrasztható tüskesort is, meg a rávaló digi-dugit.... csak a rohadék lakatfogót felejtettem el kivenni a kocsiból.... azon van ellenállásmérő ami jó szálszakadás-vizsgálatra is, azzal csipogtattam volna ki a csatlakozókat :-S
Eddig itt tartok, valakinek volt ilyen gebasza, hogy a sys led nem villogott?
Olyan volt nálam is, hogy villogott, azt tudtam a QSS-gomb őrölt módon való nyomizásával, majd router visszaállítással orvosolni, de ez most nem jön be :-S -
kidii
csendes tag
válasz
vargalex #11372 üzenetére
A telefon meg ezt irja amikor a gep IP cimet itom be
403: Forbidden
Unauthorized IP Address.
Either disable the IP address whitelist or add your address to it.
If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries.
If you're still using ACLs, use a whitelist instead. See the transmission-daemon manpage for details.A 192.168.1.1-ra még ezt se hozza be
-
crackjack
csendes tag
válasz
vargalex #11361 üzenetére
Szia!
1 Akkor mit lehet helyette használni?
2. A fent lévő uhttpd nem tud ilyet?
3. G-s eszközzel ment jól, csak az N-esen nem megy XP alatt.
r3pl4y féle firmware-ben még működött. Állítgatok majd a beállításokon és meglátom, ha nem tud működni akkor vissza kell tennem azt a verziót.4 A csomaglistádba a transmission-cli-t fel tudod tenni, meg az openswan, kmod-openswan-t, openvpn?
Köszi mindent.
-
crackjack
csendes tag
válasz
vargalex #11314 üzenetére
Okés, értem. Lenne még kérdésem.
1. Wireless MAC filter akarok feltenni, a csomaglistában nem találtam.
Nem tudom hogyan de valakinek sikerült behatolni a hálózatomba, mert a DHCP server kiosztott egy IP-t, egy idegen címnek, pedig WPA2 PSK-t használok erős jelszóval.2.Transmissionhoz létezik-e SSL támogatás? Webes felületen SSL porton keresztül.
3. Másik furcsa jelenség, hogy van egy TP-Link 822N-es USB adapter, ami WinXP-s gépre van fel téve, és fel is csatlakozik a router-re, de nagyon sokáig kap IP címet, majd mintha lenne kapcsolat is meg nem is. Mert se pingetni nem lehet belső címet, se külsőt.
Windows 7-es kliensen semmi probléma. Nem tudom mi nem jön át jól az XP-n.Köszi a válaszokat.
-
kidii
csendes tag
válasz
vargalex #11253 üzenetére
3. Regisztrálsz egy dyndns címet, majd ezt beállítod a Luci-ban. Így a http://regisztralt.dyndns.neved:9091-es címen kívülről is eléred. Illetve pl. Android-os telefonról a transdroid-al.
Luciban hova másoljam? (******.dyndns-remote.com (ez jó?))
Transdroidban a jelszó és a felhasználó az ami a luciban van megadva?Ja és ez tartozik a kérdéshez.
Ha például 1 hétig szünetmentesen megy a külső HDD és a router, okoz valami károsodást?
Értem ezalatt, a melegből származó problémát (roternél és a HDD-nél).
Vagy van olyan külső HDD ház ami hűt? -
Gabesz128
csendes tag
válasz
vargalex #11252 üzenetére
Hello!
Tudnál nekem segíteni a kicsomagoló script használatában. A torrent funkciót (Tranmission 2.21) a routerről áttettem Popcorn A210-re, de feltételezem ott is működne, csak fogalmam sincs mit és hova kell másolni/átírni. Odáig eljutottam, hogy van unrar a mediaboxon. Légy szíves a többiben segíteni.
Kösz -
crackjack
csendes tag
válasz
vargalex #11307 üzenetére
Így van, majd 460 GB-os partíció. De swap még korábban nem volt hiszen azt a script hozza létre.
Azt csináltam hogy mostmár létező swap mellett újra kiadtam a formázást az /mnt-re, majd egy reboot. Mostmár megvan. Viszont mikor az fdisk -l paranccsal nézegettem a partíciós táblát, kiirt kb. 5 nem megfelelő partíciót.
Ilyneket:
Disk /dev/mtdblock0: 0 MB, 131072 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 0 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x11010010Disk /dev/mtdblock0 doesn't contain a valid partition table
Disk /dev/mtdblock1: 1 MB, 1310720 bytes
Disk identifier: 0x00000000Disk /dev/mtdblock1 doesn't contain a valid partition table
Disk /dev/mtdblock2: 6 MB, 6881280 bytes
Disk identifier: 0xc7a0fcf9Disk /dev/mtdblock2 doesn't contain a valid partition table
Disk /dev/mtdblock3: 2 MB, 2621440 bytes
Disk identifier: 0xffffffffDisk /dev/mtdblock3 doesn't contain a valid partition table
Disk /dev/mtdblock4: 0 MB, 65536 bytes
Disk identifier: 0xffffffffDisk /dev/mtdblock4 doesn't contain a valid partition table
Disk /dev/mtdblock5: 8 MB, 8192000 bytes
Disk identifier: 0x00000000Disk /dev/mtdblock5 doesn't contain a valid partition table
Ezek micsodák?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vargalex #11292 üzenetére
Bocs, a leírás nem az anonymous usert állítja (nem is értem, hogy miért kell engedélyezni), hanem az ftp_username-t állítja root-ra. Na, a root user az én config-omban nincs engedélyezve, azaz nem fogja beengedni! Tessék szépen visszaállítani ftp-re, és azzal bejelentkezni. Nem szép dolog root-al ftp-zni!
-
-
@Jocó@
tag
válasz
vargalex #11256 üzenetére
Okés, köszönöm!
Nekem is g-s kliensem van, és azt dobálgatta.
Most bgn mód be van kapcsolva. Eddig még nem szóltak nekem, hogy meghalt volna a router.Holnapra esetleg többet tudok mondani
Apropó,ha kijön újabb verziójú firmware-d, akkor azt simán lehet majd a webfelületről frissíteni, vagy konzol, wget, write?
-
direwolf
őstag
válasz
vargalex #11244 üzenetére
Hi!
Az jó, hogy a DIR-825 ilyen frankó, de 26k-ér legyen is
Beállítgattam mindent, működnek a dolgok, egyedül az USB ledet nem tudom életre kelteni
Átírtam a QSS gomb szkriptjét, hogy a wifit kapcsolja, és a luciban létrehoztam rá egy LED konfigot QSS néven, phy0radio triggerre. Elsőre boot után ez sem akarta felvenni az értékét, de átállítottam default=1-re, így már ok.
Mióta ezt létrehoztam, azóta az USB LED nem működik...És még egy apróság, ezt nem tudom, hogy környezeti hiba, vagy a build gondja, de a 10.03.1-RC4-el elég jól ment az N-es wifi dual channellel (40MHz 2nd channel above), most viszont ugyan ezzel a beállítással a laptopom csak egy csatornát lát.
-
nbalus2k
csendes tag
válasz
vargalex #11246 üzenetére
Üdv, Alex!
Szerintem amit bele lehetne rakni az WOL package + [wake script ]. Ezután pedig már csak minimális config van hátra, de az már egyénfüggő a MAC és IP miatt. Viszont iszonyat kényelmessé teheti az életet a bármikor bárhol, elindítom otthon a gépem és mstsc, majd kikapcs.
Mivel Webfelületen per-pill még nincs WOL - LUCI 10-ben már lesz (jow már ül a ticketen)
Jó kis feature és sok hely sem kell neki
Ui.: Köszönjük a sok fáradozást!
-
-
direwolf
őstag
válasz
vargalex #11235 üzenetére
És még egy kérdés: látom a qss gombra írtál egy usb unmountoló szkriptet. Ha ezt át akarom írni, hogy a WLAN-t kapcsolgassa (előző fw-el megoldottam), akkor elég, ha a /etc/hotplug.d/button/10-qssbutton tartalmát lecserélem a sajátomra, vagy változtattál mást is?
Amúgy szerintem elírtad itt:#!/bin/sh
ENABLED=0
if [ "$BUTTON" = "wps" ] ; then
if [ "$ACTION" = "pressed" ] ; then
if [ $ENABLED -ne 0 ]; then
/etc/init.d/transmission stop
/etc/init.d/vsftpd stop
/mnt/progik/etc/init.d/samba stop
for i in `mount | grep "/dev/sd" | cut -f 1 -d " "`; do
umount $i
logger -t qssbutton $i umounted
done
for PARTITION in `tail +2 /proc/swaps | awk '{ print $1 }'`
do
logger -t qssbuttton "swapoff $PARTITION"
swapoff $PARTITION 2>&1
done
logger -t qssbutton "Most mar lehuzhatod a vinyot!!!"
echo 0 > /sys/devices/platform/leds-gpio/leds/tl-wr1043nd\:green\:usb/brigh$
else
logger -t qssbutton "/etc/hotplug.d/button/10-qssbutton script not enabled.$
fi
fi
fi -
direwolf
őstag
válasz
vargalex #11233 üzenetére
És hogy tudok trunkből installni? Az opkg lehozott listájában nincs ntfs. Az oldaladon viszont találtam, le is szedtem az ntfs-3g és az ntfs-3g-utils csomagokat. Az ntfs-3g nyavalygott a kmod-fuse miatt, azt is leszedtem, de itt elakadtam, mert ez meg kernel miatt nyávog:
Installing kmod-fuse (2.6.32.10-1) to root...
Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for kmod-fuse:
* kernel (= 2.6.32.10-1) *
* opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-fuse. -
-
Rent
senior tag
válasz
vargalex #11174 üzenetére
A te fw-ddel mik a tapasztalataid torrent terén? Mennyire stabil az 1.08-as 1043-assal (gyári, semmi mod) Nekem csak torrentezni kellene vele majd a wifis netmegosztáson kívül, persze még vennem kell majd gyorsan egy usb-s vinyót. (amíg nem lesz, addig csak egy 4 gigás pendrive on fogom tudni tesztelni)
-
hati
addikt
válasz
vargalex #11170 üzenetére
Persze, h nem hibátlan, de ha naponta firssül vmi (trunk), akkor lehetetlen tesztelni. A fejlesztők csak írják a kódot, minimális teszteléssel (ismerem a "fajtájukat"). Ami most van RC5 könyvtárban, az 3 napja nem firssült. Ha stabilnak mondják, akkor azt adják ki.
Készülődik az új transmission is, pár hasznos újdonsággal.
Transmission 2.30 Beta 1 (2011/4/1)
All Platforms•µTP support
•UDP tracker support
•Multiscrape support
•Download scarcest pieces first
•The "lazy bitfield" feature has been superseded by the "Fast Extension" BEP6
•Scripts are passed the environmentWeb Client
•Peer and Network preferences -
direwolf
őstag
válasz
vargalex #11149 üzenetére
Mindent amit írtál kipróbáltam, mielőtt kértem a segítséget. Először én is a kábelre gyanakodtam, mert egy 10 méteres CAT5e-vel használtam. Gondoltam megadom neki ami kell, beszereztem egy minőségi 3 méteres CAT6-ost, de nem változott. Frissítettem a Realtek hálókártya (alaplapi) driverét, beállítottam fix gigabit full-duplexre, detto...
Nekem úgy tűnik a router oldalon van valami, ami miatt fallbackel ha lekapcsolom a gépen az áramot, és ilyenkor még az sem segít ha a kábelt kihúzom/bedugom. Csak a router rebootolása után lesz újra gigabit link. -
-
Keresztapper
senior tag
válasz
vargalex #11015 üzenetére
NTFS szerintem sem kell bele, mert akkor meg jönnek majd sokan, hogy miért ilyen lassú a samba meg az FTP, meg a transmission is folyamatosan kiakasztja a rendszert...
Legyen csak egy kis jóindulatú kényszer, hogy az emberek elfogadják végre, hogy nem Windows fut a routeren.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- ASUS ROG STRIX 850W Gold Aura Edition RGB Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- Corsair RM850i 850W Gold Moduláris Tápegység
- Corsair RM750X 750W Gold Moduláris Tápegység
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest