- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
siryeti
tag
válasz
Intruder2k5 #42934 üzenetére
Azt mondanám Imádlak ha lány lennél, így csak nagyon szépen köszönöm!
Síma flash segített rajta, még nem látott ország-menütérkép nyílt meg elöttem!!!
Már kezdtem még jobban megkattanni, hogy ilyen egyszerű dolgot nem igaz hogy nem találok!
Köszönöm, és köszönöm mindenkinek a tanácsokat!!!
A másik kérdésem maradt még, megjöttek a 16dBi-s antennáim, kell valamit átállítani hogy maxon kihasználjam?? -
siryeti
tag
válasz
Intruder2k5 #42932 üzenetére
Na erről nem tudtam, nemsokára tolom is fel, remélem csak ez volt a hunyó!
Addig is köszönöm újra!! -
siryeti
tag
válasz
Intruder2k5 #42930 üzenetére
A hivatalos oldalról
-
siryeti
tag
válasz
Intruder2k5 #42921 üzenetére
-
siryeti
tag
válasz
Intruder2k5 #42918 üzenetére
Szia, nagyon köszi, ott próbáltam, már az összes menüpontot átnéztem a routeren elég sokszor,
de ott csak az USA jelenik meg semmi más, ezen nem tudok túljutni. -
[Misel]
tag
válasz
Intruder2k5 #42888 üzenetére
jogos, de nem volt ilyen kritérium
másrészt meg miért is akarná, hogy más ébresztgesse a gépét?
-
hudyfiu
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42869 üzenetére
Semmi gond csak nem voltam gép közelben és gyorsan kérdeztem...
Általában usb portra lehet tiltani unixnál ami sokkal jobb lenne mert usb hub utáni eszközöket lehetne tiltani de openwrt alatt úgy látom csak a router usb portjait lehet tiltani.
Sebiferi :
/sys/class/gpio/
winscpvel megnéztem mik vannak itt
Nekem volt 21 és 22echo 0 >/sys/class/gpio/gpio21/value
Ezzel ki tudom kapcsolni
Azt hiszem ezzel:
echo 1 >/sys/class/gpio/gpio21/value
pedig be lehet kapcsolni.
Ha kell még valami írj privátot.
-
Agaba
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #42838 üzenetére
Sajnos az előkészületek a forrasztásos manőverhez nagyon elhúzódnak. Közben felmerült bennem egy ötlet, hogy esetleg egy [ilyen], nem-e helyettesíthetné a már említett adatkábelt? Jó lenne, mert ezt azért tudnám használni másra is, nem csak a routerem esetleges unbrickeléseire...
-
hudyfiu
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42862 üzenetére
Le lehet kapcsolni az usb tápot...
echo 0 >/sys/class/gpio/gpio21/value
Nekem ezzel ment.
Leírom gyorsan a gondolatomat...
Időzíteni vagy be-ki kapcsolni lehetne ventilátort vagy világítást de persze mindent amit usbre lehet ötni.
Majd keresnék még vezeték nélküli vezérlést amit össze lehet hangolni a routerrel és mondjuk lámpákat tudok rákötni de most ezt így hirtelen összedobtam egy kis webes felülettel.
rátettem egy lámpát és egy ventit és telefonról gombnyomásra tudom indítani vagy leállítani őket...
Hátha lesz valakinek valami ötlete még erre de most csak eddig jutottam.
-
hudyfiu
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42862 üzenetére
Igen de akkor pl a hd-idle hogy működik?
-
tomchy
tag
válasz
Intruder2k5 #42857 üzenetére
bocsi, kapcsolatok...
manuálisan nyitottam portot, upnp nincs bekapcsolva -
tomchy
tag
válasz
Intruder2k5 #42821 üzenetére
Sajnos a probléma továbbra is fennáll: beállítottam 50-re a globális partner korlátot a Transmission guiban, de egy kis idő után lesz 10000 nyitott port, így minden meghal. A nas4free-ben lekapcsolom a szolgáltatást, akkor kezd el csökkenni a nyitott portok száma.
Gondolom, hogy ez inkább Nas4Free/transmission probléma, de nem igazán értem, hogy hol és mit kellene állítanom, hiszen nincs lehetőség több...
-
zotymo
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #42847 üzenetére
Oké, akkor megvárom. Köszi.
-
zotymo
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #42845 üzenetére
Ez oké, de sajnos a soros portom halott, így kiforrasztottam a flash-t, majd egy raspberry Pi-vel programoztam. Vargalex útmutatása alapján próbálok összeszabni egy teljes flash tartalmat. Már kétszer próbálkoztam, eddig sikertelenül. Ezért kellene a segítség..
-
zotymo
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #42843 üzenetére
Azt, hogy a flash egyes részeit külön is lehet írni a flashrom program segítségével nem tudtam, csak azt próbáltam csinálni, amit Vargalex leírt. Röviden leírnátok hogyan csináljam, vagy linkelnétek hol találok erről infót?
Köszönöm. -
válasz
Intruder2k5 #42840 üzenetére
Közben kiderült, hogy a firefox-nak van valami baja. Chrome-al gond nélkül megy minden.
Az meg rejtély marad, hogy firefox-nak mi baja. -
válasz
Intruder2k5 #42838 üzenetére
Üdv!
Egy WR1043ND router-re csatlakoztam putty-val (amin persze OpenWRT fut), és most ssh tunnel-en keresztül böngészek. Az a problémám, hogy https oldalak valamiért nem jönnek be. Mikor begépelek egy https-es címet böngészőbe, akkor enter után kb 1 ms erejéig loading, aztán semmi.
Valakinek valami ötlet arra, hogy miért lehet ez? (http oldalak gond nélkül mennek.)
Az esetleges válasz(oka)t előre köszönöm!
Szerk.: Ja és dropbear van, nem openssh.
-
Agaba
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #42836 üzenetére
Köszönöm, megpróbálkozok vele!
-
Agaba
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #42834 üzenetére
Értem, és annak mi a menete?
Láttam angol oldalakon én is ezt a megoldást, de nem tudom, hogy mégis milyen kábellel kellene ezt megoldanom. Eltudod esetleg bővebben magyarázni, vagy tudsz adni esetleg valamilyen - viszonylag részletes - leírást róla? -
novoszath
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42824 üzenetére
és TC-be mit kell megadni az ftp nél hogy lássam a vinyot?
-
tomchy
tag
válasz
Intruder2k5 #42821 üzenetére
Köszi a válaszokat mindenkinek. Igazából nem nyúltam a beállításokhoz, így indult el a NAS telepítés után és nem is látom, hogy hol lehetne módosítani. De akkor utánanézek...
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42805 üzenetére
Köszi a hasznost, az ilyen scriptekből azért sokat lehet ám tanulni!
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42802 üzenetére
A 730RE-re raktam fel ezt -> DD-WRT v24-sp2 (06/08/12) std - build 19342
Megy is rendesen, de nem látok benne lehetőséget, hogy a különböző virtuális wifik sebességét szabályozni tudjam.
Megpróbálom frissíteni egy újabb verzióra, talán abban van ilyen lehetőség.
Természetesen egyelőre bújom a fórumokat, esetleg találok valamit pro vagy kontra....
Az is lehet csak én néztem el valamit...Mellesleg a 3600 egyik lan portjára tettem rá, hogy a problémás eszközök ezen csatlakozzanak és pár perc volt a beállítása. Nagyon jól áttekinthető felület, mióta beállítottam észre sem veszem, hogy van....
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42800 üzenetére
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #42770 üzenetére
azért a DD-WRT-t sem kell leírni
a build 21286 elég szépen fut, gyorsa stabil nem látok semmi hibát
DD-WRT
az meg hogy nekem a Broadcom 2x2-es wifi kártya a laptopban kevésbé szereti arról nem tehetek
sajnos a Wifi a háklia a routernek de amúgy gyors ám. -
novoszath
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42772 üzenetére
Fel raktam a általad ajánlott FW-t
de hol tudom be álitani a neteléréshez szükséges dolgokat?
-
ToxLee
őstag
válasz
Intruder2k5 #42775 üzenetére
Tomato és OpenWRT között mi a különbség?
Most jutott eszembe, hogy most úgy van megoldva az egész, hogy van egy "szerver" gép amire 4 kliens kapcsolódik TP-Link switchen keresztül, a switch-re meg még CNC gépek és csak úgy van internet, hálózat és nyomtató az összes gépen ha megy a szerver gép. Ugye itt jön szóba az OpenWRT( vagy tomato) amivel a szerver gép bekapcsolása nélkül is lehetne nyomtatni de ott van még a hálózat és internet probléma. -
novoszath
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42770 üzenetére
rendben
a torrentezésre miként lehet használni?
az miért van hogy időközönként le dob a nettről és csak áramtalanítással lehet újra működésre bírni?
a gyári FW-be miket érdemes beállítani hogy jól és stabilan működjön minden?
-
novoszath
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42768 üzenetére
Sikerült
Köszönöm szépen
amugy érdemes rá custom FW-t tenni mivel nyújt többet mint a gyári?
a torrentezést azt miként lehet rajta használni?
-
novoszath
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42766 üzenetére
ami a hivatalos oldalon volt fent vilog a led ne nincs netem
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42760 üzenetére
Csak hogy védjem az álláspontom.....
Pont most beszélgetek MSN-en egy miskolci sráccal, akinek januárban segítettem belőni az 1043ND-t (alap, nincs bővítve a RAM). 40/20-as Digi nettel használja, most (17:16-kor) ezeket írta:
"mondjuk tegnap este óta feltolt 40 Gigát, ami igaz is, látható a torrent oldalon"
"sokkal stabilabb, mint az ASUS volt"
"ott ha 10 Gigánál nagyobb file-t tettem be tölteni, tuti kifagyitt az rtorrent reggelre"
"ez most kapott egy 91 Gigás Battlestar Complett 1. évadot"
"a 91 Gigás cucc megkínozta, de vette az akadályt"
"nem volt újraindításom, vagy 2 hónapja"
"csúcs letöltés 1,8 MB/s, csúcs feltöltés 1,2 MB/s"
Persze ez utóbbi erősen függ a feltöltőktől/letöltőktől.Érdekes, mert éppen tegnap teszteltem az 1.1.1-beta2-őt. Mivel szabad HDD-m nincs, egy pendrive-val próbáltam.
1. Transmission-al töltöttem le ubuntu CD-t. Átlagos sebesség 1MB/s volt, a load nem ment 2.6 fölé.A transmission letöltés nálam ment rendesen. Ráadásul, mivel a cégnél teszteltem, a céges tűzfal miatt passzív voltam, valamint a teszthez egy pendrive-ot használtam (swap-ra is), aminél egy HDD-vel jobban kellene mennie. Az, hogy az aktuális letöltés mennyi (torrentnél egyébként is ugrándozhat, csak klienstől függ, hogy mennyire mutatja pontosan az aktuálisat) annyira nem mérvadó, ha az átlag így is 1 MB/s volt. Még egyszer mondom, hogy HDD-vel, illetve aktív módban azért több várható (illetve nyilván erősen függ a kapcsolatok számától is). Ami hozzá tartozik a dologhoz, és eddig nem írtam róla, az az, hogy én közben nem nézegetem a terhelést a LuCI-n, mert a transmission által okozott load-ot feleslegesnek tartom megfejelni a luci-bwc (a valós idejű grafikonokhoz adatokat gyűjtő kis daemon) által okozott terheléssel (tud magas load-ot is okozni), illetve a letöltést sem követem folyamatosan sem WebGUI-n, sem Remote GUI-n.
Persze én is azt mondom, hogy újonnan már nem érdemes 1043-at venni.
Sokkal jobban megéri a TL-WDR3600. Jóval erősebb CPU, szimultán 2,4 és 5 GHz WiFi, 2 USB, 128 MB RAM.
Míg a TL-WR2543ND ugyan az a vas, mint az 1043ND, csak tud 5 GHz-es WiFi-t is (viszont párhuzamosan a 2,4 GHz-el együtt nem, azaz vagy ez van, vagy az).Nekem is volt 1043 , tehát részemről ez nem "hit vita", mikor rájöttem mit hogyan kell beállítani nálam is egészen szép sebességeket produkált. Igaz addigra már egy sor más dologra is akartam használni és azt már nem bírta. Ha csak torrentezésre és netre kell, akkor jó beállítással teljesen használható.
Az idézetek nem tőlem valókmilyen jó is ez a kereső
-
mikrofon
veterán
válasz
Intruder2k5 #42728 üzenetére
nah neki álltam elvileg kész!
De szerintem hiba van! Mert nagyon gyorsan át töltötte a code.bin-t (kb.10-20sec), a leírásban pedig az van, hogy sokáig tart...
Ráadásul a bootm 0xbf020000 parancs után valóban látszott, hogy bootol, meg egy csomó minden történik, de azóta is lassan de villog a sys LED. Vagy annak villognia is kell?Ha nem akkor hogy tudom újra megtámadni és parancsokat osztogatni a routernek soros porton?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #42724 üzenetére
A cron még észrevenné, hogy új parancs került be a crontab-ba, a gond az, hogy ha induláskor üres a crontab, akkor el sem indul a crond.
-
yodee_
őstag
válasz
Intruder2k5 #42724 üzenetére
hoppá
erre nem gondoltam. csináltam egy /etc/init.d/ cron restart-ot. így oké?
-
gerokrisz
tag
válasz
Intruder2k5 #42721 üzenetére
Közben én is erre jutottam, elég nagy szemétség szerintem hogy ráírják az N-t közben meg semmi köze hozzá...
Megpróbálok valahonnan szerezni egy normálisat és azt beletenni, hátha.
Köszi a segítséget. -
yodee_
őstag
válasz
Intruder2k5 #42707 üzenetére
persze. szépen lefut ha én indítom és a log fájlba is bekerül a bejegyzés hogy lefutott
-
gerokrisz
tag
válasz
Intruder2k5 #42716 üzenetére
Ahhogy olvasgatok itt például: [link] és itt is erre panaszkodnak.
A wifi adapter típusa: Broadcom 4313GN
Ha netán tud valaki valamit szóljon -
gerokrisz
tag
válasz
Intruder2k5 #42713 üzenetére
Annyira nagyon nem zavarhatnak be, mivel kb 10cm-re van a 3db antenne a laptoptól, vagy még annyira sem.
Ezért nem értem hogy miért nem adja le a legalább 100-150Mbps-t.
Így van beállítva:
Channel: Auto (Current channel 11)
Mode: 11bgn mixed
Channel Width: Automatic
Max Tx Rate: 300Mbps
Próbáltam manuális Ch6-7-8-9 de akkor sem volt jobb. meg 10Cm-ről csak nem számít annyit
ötlet? -
gerokrisz
tag
válasz
Intruder2k5 #42709 üzenetére
Ha megnézed próbáltam azt is.
De mindegy. Már csavarhúzóval nekiestem, most teszem rá a kábelt -
gerokrisz
tag
válasz
Intruder2k5 #42704 üzenetére
Felkerült a DD WRT, viszont ezt kaptam:
root@DD-WRT:~# cd /tmp
root@DD-WRT:/tmp# mtd -r write art.bin art
Could not open mtd device: art
Can't open device for writing!
root@DD-WRT:/tmp# dd if=art.bin of=/dev/mtd4
root@DD-WRT:/tmp# dd if=/dev/mtd4 of=art.backAz art.back nem készült el, + a wifi sem lett jó. De miért nem hagyhatta DD WRT alól mikor ott elvileg kéne? Pedig direkt egy régebbi verziót tettem fel, nem a legfrissebbet.
-
gerokrisz
tag
válasz
Intruder2k5 #42704 üzenetére
Áh nem, csak ma már mennie kéne mert nem akarok egész héten ezzel szenvedni, mert most egy Linksys WRT54GS-en vagyok de csak wifin mert routernek ugye a tp link van, az meg ilyen tartalék de nem a legjobb
-
gerokrisz
tag
válasz
Intruder2k5 #42702 üzenetére
Utolsó hsz.em után bealudtam. Este nem kezdek szétszedésbe mert fáradtan eltörök még valamit.
(szombat este a laptop széléről a dvd olvasó kis lemezéről 1 pöcköt... de a pillanatragasztó majd segít rajta)
De most töltöm le a DD WRT-t, mert ART mentést találtam feltöltve ugye. Illetve 10perce keltem és még nem látok
-
gerokrisz
tag
válasz
Intruder2k5 #42696 üzenetére
Próbáltam igen
Nem sikerült írhatóvá tenni, nem találtam meg hogy hol kell. De ha reggelig nem jövök rá akkor gyors szétkapom és rátolom kábelen. -
gerokrisz
tag
válasz
Intruder2k5 #42694 üzenetére
én ezt próbálom: [link]
Lent is van az ART, csak fel kéne dobni. De nem nagyon akarom megint szétszedni. Valahogy OpenWRT alól kéne. -
gerokrisz
tag
válasz
Intruder2k5 #42692 üzenetére
Közben DD WRT fórumon találtam art mentést. kipróbálom. hátha.
[link] Csak nem írták oda hogy regisztráció kell a fájl letöltéséhez, és nem is láttam, de egyik résznél feltűnt h hiányzik valami. -
gerokrisz
tag
válasz
Intruder2k5 #42690 üzenetére
Jah értem, köszi szépen azért. Próbálok googlizni hátha ott találok.
-
gerokrisz
tag
válasz
Intruder2k5 #42688 üzenetére
Értem.
Esetleg ha neked is ilyen routered van, azt a partíciót nem tudnád nekem lementeni egy fájlba, és akkor "nokiakábelen" feltolom rá a megfelelő helyre? Mert elvileg akkor meg is oldódna a dolog.szerk:
Akkor megvárom ő mit mond rá, de így szerintem menet közben kiokoskodtuk mi a baja, már csak oda kéne tenni ami hiányzik -
gerokrisz
tag
válasz
Intruder2k5 #42682 üzenetére
Azt hogy nézzem meg?
-
gerokrisz
tag
válasz
Intruder2k5 #42677 üzenetére
Ezért gondoltam ha valaki le tudná nekem menteni a végét 7c0000-7e0000 részt, és felraknám rá, lehet jó lenne, Mert már csak arra tudok gondolni h a hibát okozta.
-
gerokrisz
tag
válasz
Intruder2k5 #42675 üzenetére
Megvárom őt is, csak az fwk nagy része 7c0000 ebből gondolom h ha "e" ig töröltem akkor lehet még valami elveszett. Mert a loaderbe biztos nem töröltem bele mert nem írtam át soha azt a számot, mindig egy leírásból másoltam. csak az eredeti fw flashre vágás nélküli flasheléséből lehetett gond mert azóta nem jó.
De ha minden szakad azt mindenképp megpróbálnám h valaki elküldené az fw-jét és azt feldobnám. Hátha azzal menne. Utána meg rendesen újratenném. De hátha tud alex valami megoldást.
-
gerokrisz
tag
válasz
Intruder2k5 #42672 üzenetére
bele van forrasztva a soros port csatlakozó, illetve egy pöcök letört és szigszallagos a belseje. tuti kiszúrnák
nincs még valami mód arra hogy teszteljem miért nem látja semmi?
Mert reggel ráakartam tenni a rendes fw-t, de nem vágtam le az elejét így szar lett, noka kábellel újrahúztam, de 7e0000ig eraseeltem. Lehet akkor ment tönkre valami?
Esetleg ha valaki lementené fájlba a komplett flashjét, 0-7e000ig (asszem az a max) és ráraknám én is 0-7e000ig, akkor nincs esély h jólenne? Lehet a 7e0000 erease zavart be, mert alapból csak 7c0000 kell
Nem érne egy próbát? hátha? -
gerokrisz
tag
válasz
Intruder2k5 #42667 üzenetére
-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42661 üzenetére
már megint igazad van... eh veszek egy lottót..
(#42663) gerokrisz:
én így indulnék el:
elő egy pendrivét, extroot-ra formáz, rendszer, naplózás -> beállítanék egy filébe naplózást (restart)...
utána rendszernapló és kernelnapló bogarászás...egyébként a WLAN led sem világít? wi-fi kikapcs, bekapcs ennek már nyomának kell lennie a naplóban.
-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42652 üzenetére
ühüm... na én sem értek ennyire hozzá, én csak morfondíroztam..
elég szép adottságról beszélünk az RT-N66U -nál.. de az ára, az bizony egy kicsit borsos. ezért gondoltam, hogy ha "belefaragható lenne pl egy 3600-asba egy sd olvasó, az bizony megérné..egyébként azt vettem észre, hogy a parajelenségek jórészének az oka a működés közbeni mozgatás, pakolászás. ergo kontakt hibák amit az usb csatlakozások "mocorgása" mechanikailag enged... ( tehát a hdd
leszakadásoknak nem csak elektronikai okai lehetnek hanem mechanikai is...)na azért egyetértek veled és köszönöm a válaszod.
-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42650 üzenetére
azért lenne egy elméleti kérdésem: ilyesmit nem lehetne faragni ebbe a 1043-ba (3600-ba)?
tehát gpio-ra sd kártya olvasót? nyílván hw és sw mod kell és a garancia ugrik, meg ugye végig kell gondolni, hogy mi egyszerűbb (olcsóbb), az "SD-sítés" vagy a flash csere. ( arra gondoltam, hogy az extroot és a swap ne az usb-n csücsüljön)bocsi ha hüleséget kérdezek...
-
Vigyorka
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #42631 üzenetére
Szerintem ha egy oldalon bármilyen hiba van akkor a felhasználókat az első oldalon tájékoztatni kéne...
Az Ncore a hiba folyamatos több, mint egy hónapja!
Vagy "piros X" vagy rosszul számol (de nagyon.. más oldalon pontos az elszámolás!)A felhasználók próbálnak segíteni egy másnak (osztják az ész időnként.
Az oldal azon kívül, hogy közölte, hogy tudnak a hibáról egy lépést se tesz (legalábbis úgy látszik...) -
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42631 üzenetére
Sziasztok!
Alex firmware-t használom, most ránéztem a torrentekre, egyébként nagyon nem érdekel az egész, letöltöm, seedelem és kész.
100+ torrent van seedben, igaz egyszerre csak 5-10 körüli, ami aktív.És a lényeg: egy-két torrentnél látom az unregistered torrent megjegyzést, egyébként mindent rendben találok....
-
mikrofon
veterán
válasz
Intruder2k5 #42579 üzenetére
valóban magam kreáltam. Hirtelen ez jutott róla eszembe...
Kb. én is úgy értelmeztem, hogy a másodiknál csak egy része kerül az USB-re, a harmadiknál pedig sokkal több!
Most már tiszta, köszönöm!
Az overlay-es megoldást fogom választani.Jah és bocs a pongyola fogalmazásért!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #42577 üzenetére
-
zotymo
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #42557 üzenetére
Köszi, arra lettem volna kíváncsi, hogy itt is szükség lesz telneten vagy ssh-n keresztüli tosztatásra, hogy engedélyezzem a wifit, stb? A múltkor föltettem egy owrt-t és a wifi menüpontnál még az eszköz sem volt meg.
-
mandju
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42549 üzenetére
Köszi.
Akkor csak töltsem le a firmet, aztán a router webes felületéről indítsam el az updatet... restart aztán lehet is konfigolni...?
-
mandju
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42547 üzenetére
ok, kipróbálom. MAC címet lehet vele klónozni?
-
mandju
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42543 üzenetére
Szia!
Megnéztem. Melyik kellene nekem pontosan? Flash után elérhető egyszerre a webes interface?
Milyen pozitív tulajdonságai vannak egy dd-wrt-hez képest?Az itthoni routereken dd-wrt van....
-
mikrofon
veterán
válasz
Intruder2k5 #42525 üzenetére
Köszönöm, akkor neki is fogok!
-
mikrofon
veterán
válasz
Intruder2k5 #42523 üzenetére
az alábbit szándékozom tenni. kérlek ellenőrizd le és javítsd ki vagy hagyd jóvá:
1. Ennek a kábelnek a beszerzése
2. Ennek a drivernek a telepítése
3. Az itt található port összekötése az itt és itt található kiosztásnak megfelelően
4. Itt található parancsokat futtatom, gondolom a kábelhez tartozó szoftverből, vagy valahol máshonnan?4. ponthoz lehet, hogy szükségem lenne egy részletesebb leírásra?!
-
mikrofon
veterán
válasz
Intruder2k5 #42521 üzenetére
soros vagy USB-s változat kell?
multiméter meg van!
-
mikrofon
veterán
válasz
Intruder2k5 #42510 üzenetére
Tudnál nekem segíteni ilyen kábel szerzésében?
Igazából azt sem tudom milyen néven keressem,és melyik a jó ehhez a routerhez! -
zotymo
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #42514 üzenetére
Köszönöm. Akkor megvárom Alex guru válaszát, remélem Ő is olvassa a fórumot.
-
zotymo
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #42512 üzenetére
Akkor leírom mi történt. Ez a förmver volt rajta: openwrt-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin, és erre akartam frissíteni: gargoyle_1.5.6-ar71xx-tl-mr3420-v1-squashfs-sysupgrade.bin
Az eredmény: bebútol egy darabig, aztán semmi, még pingelni sem lehet. A soros porton így néz ki a bútolás:U-Boot 1.1.4 (Aug 4 2010 - 20:06:51)
AP83 (ar9100) U-boot 0.0.11
DRAM:
sri
32 MB
id read 0x100000ff
flash size 8MB, sector count = 128
Flash: 8 MB
Using default environmentIn: serial
Out: serial
Err: serial
Net: ag7100_enet_initialize...
No valid address in Flash. Using fixed address
: cfg1 0xf cfg2 0x7114
eth0: 00:03:7f:09:0b:ad
eth0 up
eth0
Autobooting in 1 seconds## Booting image at bf020000 ...
Uncompressing Kernel Image ... OKStarting kernel ...
Linux version 2.6.32.27 (eric@Osiris) (gcc version 4.3.3 (GCC) ) #2
Thu Jul 26 19:25:58 EDT 2012
bootconsole [early0] enabled
CPU revision is: 00019374 (MIPS 24Kc)
Atheros AR9132 rev 2, CPU:400.000 MHz, AHB:200.000 MHz, DDR:400.000
MHz
Determined physical RAM map:
memory: 02000000 @ 00000000 (usable)
Initrd not found or empty - disabling initrd
Zone PFN ranges:
Normal 0x00000000 -> 0x00002000
Movable zone start PFN for each node
early_node_map[1] active PFN ranges
0: 0x00000000 -> 0x00002000
Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on. Total pages:
8128
Kernel command line: rootfstype=squashfs,yaffs,jffs2 noinitrd consol
e=ttyS0,115200 board=TL-MR3420
PID hash table entries: 128 (order: -3, 512 bytes)
Dentry cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)
Inode-cache hash table entries: 2048 (order: 1, 8192 bytes)
Primary instruction cache 64kB, VIPT, 4-way, linesize 32 bytes.
Primary data cache 32kB, 4-way, VIPT, cache aliases, linesize 32 byt
es
Writing ErrCtl register=00000000
Readback ErrCtl register=00000000
Memory: 29348k/32768k available (2073k kernel code, 3420k reserved,
409k data, 152k init, 0k highmem)
SLUB: Genslabs=7, HWalign=32, Order=0-3, MinObjects=0, CPUs=1, Nodes
=1
Hierarchical RCU implementation.
NR_IRQS:56
Calibrating delay loop... 266.24 BogoMIPS (lpj=1331200)
Mount-cache hash table entries: 512
NET: Registered protocol family 16
MIPS: machine is TP-LINK TL-MR3420
bio: create slab <bio-0> at 0
Switching to clocksource MIPS
NET: Registered protocol family 2
IP route cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
TCP established hash table entries: 1024 (order: 1, 8192 bytes)
TCP bind hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
TCP: Hash tables configured (established 1024 bind 1024)
TCP reno registered
NET: Registered protocol family 1
squashfs: version 4.0 (2009/01/31) Phillip Lougher
Registering mini_fo version $Id$
JFFS2 version 2.2. (NAND) (SUMMARY) 2001-2006 Red Hat, Inc.
yaffs Jul 26 2012 19:25:26 Installing.
msgmni has been set to 57
io scheduler noop registered
io scheduler deadline registered (default)
Serial: 8250/16550 driver, 1 ports, IRQ sharing disabled
serial8250.0: ttyS0 at MMIO 0x18020000 (irq = 11) is a 16550A
console [ttyS0] enabled, bootconsole disabled
console [ttyS0] enabled, bootconsole disabled
Atheros AR71xx SPI Controller driver version 0.2.4
m25p80 spi0.0: s25sl064a (8192 Kbytes)
Searching for RedBoot partition table in spi0.0 at offset 0x7e0000
Searching for RedBoot partition table in spi0.0 at offset 0x7f0000
No RedBoot partition table detected in spi0.0
spi0.0: no WRT160NL signature found
Creating 5 MTD partitions on "spi0.0":
0x000000000000-0x000000020000 : "u-boot"
0x000000020000-0x000000160000 : "kernel"
0x000000160000-0x0000003f0000 : "rootfs"
mtd: partition "rootfs" set to be root filesystem
mtd: partition "rootfs_data" created automatically, ofs=390000, len=
60000
0x000000390000-0x0000003f0000 : "rootfs_data"
0x0000003f0000-0x000000400000 : "art"
0x000000020000-0x0000003f0000 : "firmware"
ag71xx_mdio: probed
eth0: Atheros AG71xx at 0xba000000, irq 5
eth0: unsupported chip, ctrl=ffffffff
eth0: Atheros AG71xx at 0xb9000000, irq 4
eth0: no PHY found with phy_mask=00000010
Atheros AR71xx hardware watchdog driver version 0.1.0
TCP westwood registered
NET: Registered protocol family 17
Bridge firewalling registered
802.1Q VLAN Support v1.8 Ben Greear <greearb@candelatech.com>
All bugs added by David S. Miller <davem@redhat.com>
VFS: Mounted root (squashfs filesystem) readonly on device 31:2.
Freeing unused kernel memory: 152k freed
Please be patient, while OpenWrt loads ...
input: gpio-buttons as /devices/platform/gpio-buttons/input/input0
Button Hotplug driver version 0.3.1
- preinit -
Registered led device: tl-mr3420:green:system
Registered led device: tl-mr3420:green:qss
Registered led device: tl-mr3420:green:3g
Press the [f] key and hit [enter] to enter failsafe mode
- regular preinit -
switching to jffs2
mini_fo: using base directory: /
mini_fo: using storage directory: /overlay
- init -Please press Enter to activate this console. Compat-wireless backpor
t release: compat-wireless-2011-11-29
Backport based on wireless-testing.git master-2011-12-01
cfg80211: Calling CRDA to update world regulatory domain
cfg80211: World regulatory domain updated:
cfg80211: (start_freq - end_freq @ bandwidth), (max_antenna_gain
, max_eirp)
cfg80211: (2402000 KHz - 2472000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 200
0 mBm)
cfg80211: (2457000 KHz - 2482000 KHz @ 20000 KHz), (300 mBi, 200
0 mBm)
cfg80211: (2474000 KHz - 2494000 KHz @ 20000 KHz), (300 mBi, 200
0 mBm)
cfg80211: (5170000 KHz - 5250000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 200
0 mBm)
cfg80211: (5735000 KHz - 5835000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 200
0 mBm)
PPP generic driver version 2.4.2
ip_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
NET: Registered protocol family 24
nf_conntrack version 0.5.0 (460 buckets, 1840 max)
CONFIG_NF_CT_ACCT is deprecated and will be removed soon. Please use
nf_conntrack.acct=1 kernel parameter, acct=1 nf_conntrack module opt
ion or
sysctl net.netfilter.nf_conntrack_acct=1 to enable it.
xt_time: kernel timezone is -0000
Hooked IMQ after mangle on PREROUTING
Hooked IMQ after nat on POSTROUTING
IMQ driver loaded successfully.
ip_set version 4 loaded
Ebtables v2.0 registeredEddig jut, aztán semmi. Az Rx pedig jó eséllyel halott a soros porton, tehát maradna a failsafe mode, de ez sem megy. Nem tudom miért, hiszen egy darabig felbútol ez a mocsadék. Csak a power és az USB LED-ek világítanak. A bútolás elején még villog az USB LED, aztán már az is csak világít.
Ennyi. Nem szeretném kidobni, ha nem muszáj, bár sajnos nekem egyelőre menthetetlennek tűnik a dolog.
Bármilyen segítséget szívesen fogadok.
Köszönöm. -
zotymo
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #42510 üzenetére
Ez biztosan így van, de én már előtte építettem magamnak egy ilyet. Ebbe eleve olyan optocsatolót raktam, ami bőven működik ezen az átviteli sebességen is. Teszteltem is, sőt a haver routerét is ezzel javítottuk. Szóval, mint említettem nem ez a hiba. Azért köszönöm a segítséget. Nekem tényleg csak egy igazoló mérés kellene, hogy nyugodt szívvel kenhessem be disznózsírral, majd dobhassam hátra a vállam fölött a kukába a kütyüt.
-
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5 #42500 üzenetére
Hali!
Nos,igen a VA. féle firm van az 1043-on. Van ASUS WL-500-as is, de ott sem láttam a lehetőséget, ellentétben az Általad feltett képpel. Ez feltehető az 500-asra?
-
krealon
veterán
válasz
Intruder2k5 #42500 üzenetére
Igy mar mas.
Viszont ketlem (mivel rendkivul eroforrasigenyes, ezert DDoS sebezhetoseg), hogy minden beerkezo kapcsolatra feloldja a beirt domain nevet, ezert valoszinubb, hogy csak a beallitaskor ervenyes IP cimet helyettesiti be a szabalyba.A "csak egy cimre nyilo port" kerdesre a Port Knocking lehet a megoldas. knockd for DD-WRT
-
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5 #42496 üzenetére
Köszi, csak változik a bejövő ip-cím, a név pedig nem! Ez a gondom, valami kerülő megoldás esetleg?
(A 0.0.0.0 megadását elkerülném..) -
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5 #42488 üzenetére
Szevasz!
Köszi a válaszod!
Nekem a forrás, bármelyik gépről wan-ben alatt levő rubrikába kellene a négyjegyű ip cím helyére/helyett egy dyndns.com vagy ilyesmit írnom, ha lehetne... -
mikrofon
veterán
válasz
Intruder2k5 #42493 üzenetére
ez elég gáz.... factory alatt én a gyárit, azaz az eresetit gondoltam...
van valakinek kölcsönbe ilyenje?
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #42478 üzenetére
+1: ha több interfészt használsz, akkor interfészenként tudod állítani a sebességet (pl vendég hálónak, vagy akár egyéb alhálónak)
+2: a 192.168.1.1:8081-es porton meg tudod adni az "ftp" nevű felhasználó jelszavát, és akkormár használható is az ftp
-
mikrofon
veterán
válasz
Intruder2k5 #42478 üzenetére
Köszönöm!
esetleg tudsz leírást a konfig fájlhoz?
-
DzSimi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #42416 üzenetére
Driver alatt a firmware-t értem, amit hozzárendelek a /dev/lp0 hoz! a sihip1018.dl helyett kéne nekem eps7400 vagy valami ilyesmi...
A lenti scriptet vargalex hsz-ből szereztem (http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_873-873.html)
#!/bin/sh
FIRMWARE="/mnt/sihp1018.dl" < -- place where you have your .dl file.
if [ "$PRODUCT" = "3f0/2b17/100" ]
then
if [ "$ACTION" = "add" ]
then
echo "`date` : Sending firmware to printer..." > /var/log/hp
cat $FIRMWARE > /dev/lp0
echo "`date` : done." > /var/log/hp
fi -
hesszan
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #42273 üzenetére
Jah végülis mostmár mind1, én szúrtam el (valamit valahogy). Bakker.... nem találtam meg a garilevelet/számlát.
Írtam Vargalexnek. -
szimla65
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #42338 üzenetére
Köszi akkor más megoldást kell keresnem.
-
szimla65
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #42336 üzenetére
Köszi,akkor 3 egyformát kell vennem?
És javulást várhatok? -
jkutya
tag
válasz
Intruder2k5 #42328 üzenetére
Nincs szükségem semmi extrára - csak a stabilitásra, köszönöm.
-
jkutya
tag
válasz
Intruder2k5 #42323 üzenetére
Köszönöm!
Akkor - ha már meg kell megcsinálom kézzel.
Van olyan, amelyikkel ez az instabilitás megszűnik? Nem gonolnám, hogy túl nagy terhelést kap: 3 vezetékes eszköz, és 2-3 Wifis van rajta.
Melyiket érdemes megpróbálnom a custom firmware-ek közül?
-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42318 üzenetére
upsz... hogy én erről a programról nem is hallottam...
máris próbálom, köszönöm!
-
GIJoe
addikt
válasz
Intruder2k5 #42289 üzenetére
ej Intruder2k5, köszönöm nagy vagy! Jövök 1 sörrel!
-
sto1911
veterán
válasz
Intruder2k5 #42285 üzenetére
En is szorol-szora ezt gondoltam, es megis ez tortenik
Ezzel a verzioval megya tunnel, jon-megy az adat. Ettol eltero nehany verzioval probaltam, az ssh megy, tunnel megnyilik es latszik, viszont adatforgalmazasnal beall az egesz, mint a gerely -
sto1911
veterán
válasz
Intruder2k5 #42281 üzenetére
Nem probaltam. Volt regen itt tema a bajom, hogy cak ezzel a verzioval mukodik az ssh tunnel rendesen bizonyos helyrol, es emiatt nem akarom lecserelni/tesztelgetni.
-
hesszan
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #42270 üzenetére
szia.,
Igen egyszerre. igen flasheltem, azaz nem! ilyen lett elképzelésem sincs mi lehet vele egyszer csak nem ment....
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42263 üzenetére
Nem is ismerem azokat akik csatlakoznak
Neked is köszönöm, az utolsó link sokat segített. -
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42253 üzenetére
Ez érdekes játék lesz... télen
Most nem akarom net nélkül hagyni a csapatot.
Köszi még egyszer! -
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #42251 üzenetére
Szia!
Tudod, hogy mindig időhiányban szenvedek főleg nyáron, ezért az első link nem játszik.
A többit köszönöm szépen!
Megjöttek a vendégek, természetesen hoztak magukkal problémás laptopot, (ahogy nézem nem is egyet) ami nálam is kiakasztja a routert. Nem mondhatom nekik, hogy cseréljenek wifi kártyát...
tehát valami más megoldást kell találnom....
-
yodee_
őstag
válasz
Intruder2k5 #42245 üzenetére
Ehhez valami hasznos olvasnivaló? Ami alapján össze tudom hozni? Nálam egy 4300as router van, a távoli helyen egy 1043
-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5 #42208 üzenetére
Vargalex 1.1.7 -et
-
yodee_
őstag
válasz
Intruder2k5 #42239 üzenetére
nagyon szépen köszönöm!
-
yodee_
őstag
válasz
Intruder2k5 #42237 üzenetére
ezt csak írjam be a Rendszer -> Ütemezett feladatok részbe luci alatt?
0 0 * * 1 /mnt/net_drv/dyndnsupdate
-
yodee_
őstag
válasz
Intruder2k5 #42223 üzenetére
Megcsináltam a scriptet. Adtam rá futtatási jogot, a nevet, jelszót beírtam, és futtatáskor ezt dobja nekem:
root@TL-WDR4300:/mnt/net_drv# ./dyndnsupdate
DEBUG: Fetching initial headers to pre-load cookies...
./dyndnsupdate: line 27: /opt/bin/curl: not found
DEBUG: Fetching UID...
./dyndnsupdate: line 34: /opt/bin/curl: not found
DEBUG: Read UID as '' - posting data...
./dyndnsupdate: line 37: /opt/bin/curl: not found
DEBUG: Response received - verifying result...
./dyndnsupdate: line 43: /opt/bin/curl: not found
Login failedmi lehet a gond?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #42223 üzenetére
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #42221 üzenetére
Pedig a no-ip-nél valóban be kell jelentkezni 30 naponként, ha nem változik az ip címed. Ugyanis az update URL-jük ebben az esetben mindig "no change" válasszal elutasítja a frissítést. Ezt anno a supporttal is leleveleztem és csak a bejelentkezés a megoldás.
-
Flashget
félisten
válasz
Intruder2k5 #42205 üzenetére
akkor lehet, hogy ezt leszedtem valamikor csak nem emlékszem rá, felülírva a gyári rar nevét.
file neve:
wr1043nv1_en_3_13_12_up(120405)így már tiszta.
-
Csokiii
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #42212 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest